Apel Do Wszystkich "opalajacych Sie" - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-08, 13:50   #121
natii4
Zakorzenienie

Dot.: Apel Do Wszystkich "opalajacych Sie"

Cytat:
Napisane przez nati__xxx
A dlaczego tak uważasz czy tu już naprawdę nie można własnego zdania przedstawić :| Po prostu mówię że wolę nie odmawiać sobie tego co uwielbiam a ty myślisz że robię to na złość ??!! Przecież wyraźnie napisałam kilka postów wyżej że nie przeszkadza mi to że dbacie o swoje ciało

Nie chodzi o to,że nie można swojego zdania przedstawić,tylko chodzi o to jaki ty masz do nas stosunek,do osób,które wolą wysokie filtry niż przebarwienia. I co z tego,że będziesz się na Majorce smażyć-filtromaniaczki na Islandii nie odpoczywają

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-08, 13:51   #122
ank@
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez orenda
ja mam do wyboru - opalanie albo łuszczyca albo sterydy. Zgadnijcie co wybieram - niestety.

Orendo, ja mam niestety tak samo. Wyrazy współczucia
ank@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-08, 13:54   #123
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka
Chodzę na solarkę raz w tygodniu na 15 min., czasem raz na 1,5 tyg. i jest ok. Generalnie mam 26 lat a wyglądam na 17-20 max, więc nie jest tak źle ( co ciekawe - moja kuzynka się nie opala , hehe, ma 25 lat a wszyscy dają jej więcej, hehe, wygląda na starszą ode mnie - cóż porównywanie weszlo mi w krew ) .Samoopalacze nie dają takiego efektu. Jednak wiem jedno: jeśli znajdę idealny samoopalacz, dający równiutką opalenizne o ładnym brązowym kolorku - nie sztucznym- to na 10000000000000000000% zrezygnuję z solarium i z opalania w ogole i bylabym wdzięczna za linka do tego cudownego samoopalacza ... A czy on jest dostępny w Polsce???
Jeżeli chodzi o Twój wiek to masz bardzo dziewczęce rysy twarzy i stąd się to bierze. Podobnie jest z AgąBJ,gdzie mój brat daje jej jakieś 18 lat ,a jak mu powiedziałam ile ma lat to nie mógł uwierzyć

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2006-03-08, 13:56   #124
nati__xxx
Wtajemniczenie

GG do nati__xxx

Cytat:
Napisane przez natii4
Nie chodzi o to,że nie można swojego zdania przedstawić,tylko chodzi o to jaki ty masz do nas stosunek,do osób,które wolą wysokie filtry niż przebarwienia. I co z tego,że będziesz się na Majorce smażyć-filtromaniaczki na Islandii nie odpoczywają
No proszę cię,jaki ja mam do was stosunek ?? Czy ja gdziekolwiek napisałam że traktuje was jak dziwolągi? Nie,więc w czym problem? Po prostu napisałam że ja nie stosuję takich filtrów bo nie chcę,bo uwielbiam bo wyglądać jak murzyn A że nie spotkałam się jeszcze nigdy z osobą która chroni swoją skórę przed szkodliwym działaniem słońca to zdziwiłam się że jest ich jednak aż tyle
Stary 2006-03-08, 14:11   #125
czekoladka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natii4
Jeżeli chodzi o Twój wiek to masz bardzo dziewczęce rysy twarzy i stąd się to bierze. Podobnie jest z AgąBJ,gdzie mój brat daje jej jakieś 18 lat ,a jak mu powiedziałam ile ma lat to nie mógł uwierzyć
No tak, fakt. Wszystko zależy w zasadzie od rysów twarzy. No, a Aga to faktycznie jak 18 -nastka
Te duże i te małe. Obronne i bezbronne.
Rasowe i kundelki.
Dla nas ważne są psie drzwiczki,
psie smutki i psie marzenia.
czekoladka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-08, 14:16   #126
201710291909
Konto usunięte

W Niemczech jak chcesz mieć dobrze nałożony samoopalach to idziesz do kosmetyczki, troche zapłacisz ale efekt jest naprawde dobry. Air brush hmm moja kumpela przez 3 dni nie wychodziła z domu bo byłam w ciapki
201710291909 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-08, 14:22   #127
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnessia21
W Niemczech jak chcesz mieć dobrze nałożony samoopalach to idziesz do kosmetyczki, troche zapłacisz ale efekt jest naprawde dobry. Air brush hmm moja kumpela przez 3 dni nie wychodziła z domu bo byłam w ciapki
Ależ to nie wymaga az wizyty u kosmetyczki. Wystarczy zrobic peeling a potem dobrze nawilzyc skore, a dopiero na to nakładać samoopalacz. ten sposob nigdy mnie nie zawiodl.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-03-08, 14:42   #128
Anitka11
Zakorzenienie

GG do Anitka11

Ja lubie opaloną skóre ale niestety boje się opalać. Mam sporo pieprzyków i raczej powinnam unikać słońca. Samoopalaczy nie lubie bo nigdy nie potrafie ich ładnie nałożyć. Więc pozostaje mi być bladą twarzą . Czekam aż zawita do nas moda na nieopaloną skóre. Wtedy nie będe tak świeciła swoją bladością.
Stary 2006-03-08, 15:19   #129
sheerine
Raczkowanie

Chciałabym latem być opalona powiem szczerze... niecierpię swojej bladej cery
ale jestem na tyle mądra, że wiem czym to się kończy. Dodam jeszcze, że mam cerę naczynkową więc to już w ogóle

Na solarium chodziłam trochę od przypadku do przypadku, a teraz już nie planuje wcale. Latem przykrywam swoją bladość samoopalaczem i jest super, mimo że idealnego jeszcze nie znalazłam. W każdym razie solarium mowię NIE a jak patrze na te dziewczyny pomarańczowe to myśle sobie o tym jak one będą wyglądać za powiedzmy 10 lat. A na facetów pomarańczowych po solarium mówimy ze znajomymi piece kaflowe.
sheerine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-08, 15:28   #130
kamaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nati__xxx
Heh,widzę że na siłę próbujecie wszystkich przekonać do swoich racji Jak dla mnie EOT Będę się smażyć w wakacje na Majorce,w 35 stopniach a na starość będę wyglądać jak flak I dobrze mi z tym
O ile dożyjesz tej starości...
Nie szkoda Ci zdrowia? Chyba nigdy nie chorowałaś Nie życzę Ci tego, ale weź pod uwagę, że głębokie oparzenia skóry zostawiają Ci ślady na całe życie - nie tylko te widoczne gołym okiem, ale znacznie gorsze:
np. rak skóry. Oj dziewczyny - skąd w Was tyle beztroski...
Stary 2006-03-08, 19:27   #131
nati__xxx
Wtajemniczenie

GG do nati__xxx

Kurcze-opalanie sprawia mi ogromną przyjemnośc i nie wyobrażam sobie żyć bez leżenia plackiem na plaży w lecie.I w sumie nigdy nie zastanawiałam się nad konkretnymi szkodami promieni słonecznych-nikt w rodzinie nie miał raka skóry,ja jeszcze nigdy się nie spiekłam,nie schodziła mi skóra bo mam cerę która b.dobrze się opala i nawet duża ilość słońca jej nie podrażnia-może dlatego się tym nie przejmuję ?? W sumie chętnie bym sobie poczytała o szkodliwości słońca-jeśli macie jakieś linki to podeślijcie.Ale tak na prawdę nie wiem co musiałoby się stać żebym zaczęła się chronić . Wszelkie blokery,filtry ( w przeciwieństwie do innych kosmetyków) są czymś zupełnie mi obcym.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-08, 19:34   #132
kamaO
Wtajemniczenie

Naprawdę wystarczy w google wpisac hasło "czerniak" i sama zmienisz zdanie.

Ja kiedyś opalałam się tak jak Ty - bez opamiętania I też moja skóra znosiła to doskonale, a przynajmniej tak mi się wtedy wydawało Do czasu, niestety... W końcu przyszło pierwsze dotkliwe poparzenie (głębokie - do dziś mam blizny na dekolcie), pierwsze zaczerwienienie, ból i wysypka Głupota i błędy młodości Teraz mogę tylko pomarzyć o takiej beztrosce. Gdybym te parę lat temu używała odpowiednich kosmetyków (mam na myśli dobre filtry) dziś mogłabym inaczej korzystać ze słońca. Teraz naprawdę trzy razy się zastanowię, zanim położę się plackiem na leżaku - i to bez ochrony Tak więc życzę powodzenia i czekam na Twe wypowiedzi za parę lat... Obyś nie skończyła jak ja

P.S. Twój wiek sporo wyjaśnia - gdy byłam nastolatką, było mi też wszystko jedno - byle się opalić. Teraz żałuję - nawet nie wiesz jak bardzo.
Stary 2006-03-08, 19:47   #133
natii4
Zakorzenienie

Ja z koleji mam w rodzinie bardzo ładne porównanie-mojej ciotki,która opala się od zawsze bez opamiętania i mojej mamy,która z powodu brania tabletek anty się nie opalała. Ciotka jest młodsza o 5 lat,a wygląda na 15 lat więcej niż moja mama. Skóra mojej ciotki woła o pomstę do nieba,a ona nic dalej się opala. Ma tarczycę, przyjmuje hormony, ma przy tym prześliczne przebarwienia, strasznie rozluźnoną skórę-wiadmo włókna kolagenowe po latach opalania są jakie są

Co do czytania to na stronie głównej jest kolekcja niezłych artykułów pani Basi http://www.wizaz.pl/images/menu/_opalanie.php

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2006-03-08, 19:51   #134
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez natii4
heh
Czyli tylko przez rysy twarzy? Cera też jest w miarę młoda, bez zmarszczek i przebarwień, pomimo tego że czasami popełnię grzech solarium

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-08, 19:55   #135
fredka
Rozeznanie

A ja mam tak troszeczke off topicowo pytanie z gatunku tych głupszych
Używam sobie radośnie samoopalaczy, bo nie wyobrażam sobie biegać do solarium, ale nurtuje mnie jedna kwestia. Mianowicie, kiedy w lecie jade na plażę czy nad wodę posmarowana samoopalaczem, to on "schodzi" po kąpieli w morzu. Nie chce, żeby było tak, że wbiegam do wody opalona, a wybiegam blada Czy to tylko ja jestem jakaś dziwna i tak mam? Da się jakoś zrobić, żeby ten samoopalacz lepiej się trzymał?
fredka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-08, 19:58   #136
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fredka
Używam sobie radośnie samoopalaczy, bo nie wyobrażam sobie biegać do solarium, ale nurtuje mnie jedna kwestia. Mianowicie, kiedy w lecie jade na plażę czy nad wodę posmarowana samoopalaczem, to on "schodzi" po kąpieli w morzu. Nie chce, żeby było tak, że wbiegam do wody opalona, a wybiegam blada Czy to tylko ja jestem jakaś dziwna i tak mam? Da się jakoś zrobić, żeby ten samoopalacz lepiej się trzymał?

Ale to wchodzisz do wody i jak wychodzisz to już blada jesteś??

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2006-03-08, 20:05   #137
fredka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natii4
Ale to wchodzisz do wody i jak wychodzisz to już blada jesteś??
Nooo może nie aż tak, chciałam jakoś obrazowo to przedstawić, żeby wiadomo było o co chodzi, bo mam dziś (z resztą, nie tylko dziś ) problem z wyrażaniem swoich myśli
Ale serio - to mój chory umysł chyba sobie ubzurał coś, że jeśli dlugo będę w tej wodzie siedzieć, to samoopalacz popłynie gdzieś do Skanynawii (bo najczęściej jednak w Bałtyku zażywam kąpieli )
Stary 2006-03-08, 20:09   #138
mania19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka
Dodam, że pewnych słów się nie zapomina i porównywanie dwoch różnych osob nie ma sensu, bo niszczy jedną stronę... i tak zostalam wpędzona w kompleks bladości (a nie mam jasnej karnacji) a potem w kompleks małych ust (a wcale nie mam małych, na szczescie kompleksu już nie mam) - moja babcia bowiem cały zcas powtarzala mi,że mam wypychać usta (tak do przodu), bo moja ,wyżej wspomniana, kuzynka ma takie ładne duże usta a ja mam takie malutkie...
Chyba jednak nie zaleczyłaś kompleksu jeśli chodzi o usta, bo na fotce wypychasz je do przodu Oczywiście mogę się mylić Takie porównywanie może bardzo krzywdzić, mimo, twoja babcia chciała dobrze ... Człowiek może zamknąć się w sobie, czuć się niechciany, brzydki . Może też poczuć nienawiść do osoby porównywanej, mimo, że ona nic z tym nie ma wspólnego.

Zauważyłam, że w tym wątku panuje przekonanie, że jeżeli ktoś stosuje filtry to nie korzysta ze słoneczka. Jak dla mnie to niektóre z Was żle rozumują. Ja również się w lato "opalam" tzn. wystawiam buzię na słoneczko prawie codziennie, tyle, że na buzi mam solidną porcję filterka spf 100. Przecież nikt nie każe Wam od razu unikać słońca jak ognia. Przecież słoneczko jest takie przyjemne Tylko trzeba się chronić bo potrafi dopiec - w obu znaczeniach tego słowa

A jeśli chodzi o Majorkę to czemu nie ??? Ja mogę i na Majorkę lecieć Z porządnym filtrem, stosowanym w tym przypadku częściej to nawet Majorka nie jest mi straszna
mania19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-08, 20:22   #139
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
Napisane przez L_V
Ależ to nie wymaga az wizyty u kosmetyczki. Wystarczy zrobic peeling a potem dobrze nawilzyc skore, a dopiero na to nakładać samoopalacz. ten sposob nigdy mnie nie zawiodl.
Być może powalę Was moją błyskotliwością, ale jak poradzić sobie ze smarowaniem pleców? Czytałam wiele wątków na temat samoopalaczy, jednak nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie

Jeśli chodzi o filtry i korzystanie ze słońca, to dzięki Wizażowi dowiedziałam się wielu bardzo ciekawych rzeczy na temat szkodliwości opalania. Od kilku miesięcy stosuję regularnie filtry i muszę przyznać, że zaczynam czuć się jak prawdziwa filtromaniaczka, z czego jestem niezwykle dumna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-08, 20:31   #140
mania19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vretka
Być może powalę Was moją błyskotliwością, ale jak poradzić sobie ze smarowaniem pleców? Czytałam wiele wątków na temat samoopalaczy, jednak nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie
Hehehe jesli masz długie ręce to spróbuj rozsmarować samoopalacz sama z każdej strony, z boku, z góry, dołu A najlepiej by było gdyby Ci ktoś pomógł
Stary 2006-03-08, 20:33   #141
fredka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vretka
Ja przy tym zawsze niesamowicie się wyginam, prężę i próbuje sprawić, żeby moje ręce kręciły się i wyginały we wszystkie strony, jak u szmacianych lalek Ogólnie czynność ta nie należy do łatwych, ale oprócz cotygodniowego aerobicu jest ostatnio moją jedyną okazją do ćwiczeń

Pewnie najlepiej byłoby, gdyby ktoś posmarował te plecy, ale po co sobie ułatwiać życie

Edytowane przez fredka
Czas edycji: 2006-03-08 o 20:34 Powód: mnóstwo literówek
Stary 2006-03-08, 20:43   #142
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
Napisane przez mania19
Hehehe jesli masz długie ręce to spróbuj rozsmarować samoopalacz sama z każdej strony, z boku, z góry, dołu A najlepiej by było gdyby Ci ktoś pomógł
Cytat:
Napisane przez fredka
Ja przy tym zawsze niesamowicie się wyginam, prężę i próbuje sprawić, żeby moje ręce kręciły się i wyginały we wszystkie strony, jak u szmacianych lalek
Szczerze mówiąc właśnie tak to sobie wyobrażałam, jednak ta metoda nijak ma się do dokładnego i precyzyjnego nakładania samoopalacza, stąd moje wątpliwości

Przepraszam za off-topic
Stary 2006-03-08, 20:50   #143
pattyt
Raczkowanie

GG do pattyt

Cytat:
Napisane przez Chryslerka
kochane dziewczyny!!
mam wazne przeslanie do was: jezeli zalezy wam na waszym zyciu - nie tylko zdrowiu - przestancie chodzic do solarium oraz opalac sie na sloncu ( ja wiem ze w polskiej kulturze (niestety utarlo sie z blada skora jest brzydka- ale uwierzcie mi - to tylko kwestia przyzwyczajenia) kiedys sama nalogowo korzystalam z solarium - ale wszystko sie zmienilo gdy wyjechalam do nowego jorku - tam "obudzilam sie", dostrzeglam, dowiedzialam sie czym grozi opalanie ( nawet w niewielkich ilosciach ), odwiedzilam instytut skory - w californi kobiety juz sie nie opalaja...z powodu wielu zgonow, zachorowan na raka skory, w nowym jorku tez ....zreszta;
ameryka od pewnego czasu przechodzi zbiorowe olsnienie- bogate kobiety przechadzajace sie ulicami manhattanu maja jasne skory - piekne lsniace, zadbane - szczyty popularnosci to delikatne samoopalacze...a ...i trzeba sie nachodzic zeby znalezc solarium ( sa tylko w biednych dzielnicach, lub na polskiej dzielnicy- greenpoint - tylko polki sa za mocno opalone i maja takie zolte tlenione wlosy...) az przykro patrzec; bardzo bym chciala aby takie zachowanie -zbiorowe:jupi : weszlo nba stale do polskiej kultury....ja od 2 lat nie opalalam sie jeszcze - moja skora jest zdrowa, "szczesliwa"...heh a najlepsze jest to ze kiedys opalalam sie tylko dla faceta...bo lubil sniada cere...no coz bylam baaardzo glupia pewnie nie jedna z was tez tak robi ps...mojej kolezanki ciocia wlasnie umiera na raka skory...( slonce...) a ona nie bojac sie o siebie - nadal sie opala... ehhh ) zycze wam kochane kobietki wytrwania i walki z nalogiem solarium i slonca!!!bedziecie zdrowe i piekne pozdrawiam was serdecznie
Chryslerka z NY
W Chicago solarium nie jest zadkoscia a najwiecej chyba tez w polskiej dzielnicy, i przy silowniach. Polskie dziewczyny i nawet faceci wygladaja jak dobrze wysmazone paczki, bo na solarium kupuje sie karnet miesieczny czy roczny za pare $$$ i mozna chodzic nawet codziennie.... A do tego obowiazkowo tlenione wlosy! Cos strasznego!! Niestety mam okazje "podziwiac" te wypieczone buzie w kazdy weekend kiedy jade na zakupy do polskiego sklepu. Nie wspomne juz o w polskich clubach.
Podoba mi sie ten post ale nie wierze ze osoby uzaleznione zmienia zdanie choc moze sie myle.
Mam kolezanke 29 lat skonczy w tym roku chodzila do solarium nalogowo przez ostatnie 4 czy moze nawet juz 5 lat. Ma "przesliczne" zmarchy pod oczami, sucha skore. Dostala tez jakies dziwnej wysypki na ciele i w koncu dotarlo do niej ze nie moze sie wiecej opalac. Wydaje mnostwo teraz pieniedzy na kremy ale nie wiele jej to jeszcze daje.
Dla porownania druga kolezanka starsza od niej o 2 lata nigdy nie chodzila na solarium i sie nie opala nalogowo wyglada przy niej jak nastolatka, nie zaczela jeszcze uzywac kremow przeciwzmarszczkowych!
Ja kilka razy w zyciu bylam w solarium niestety mialam taki okres ale bardzo krotki, przestalam bo po prostu szkoda mi bylo pieniedzy. Na slonku lubie przebywac ale w ruchu. Z wiekiem czlowiek madrzeje, nie zapominam juz o filtrach, dobrych okularach przeciwslonecznych i nakryciu glowy.
Nie mam ani jednej zmarszczki i bardzo dobra kondycje skory z czego sie ciesze bardziej niz z wakacyjnej opalenizny
pattyt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-03-08, 20:52   #144
mania19
Zadomowienie

Na to wizażanki nie znalazły JESZCZE sposobu ... No chyba, że się mylę Ale pewnie niedługo wymyślą jakąś gąbkę do pleców na kiju nasiąkniętą samoopalaczem
Stary 2006-03-08, 21:06   #145
mala77
Zakorzenienie

przyznam się szczerze że nie przebrnełam przez cały wątek, ale chcę dodac coś od siebie.
wszystko jedno czy wiosna, czy lato, czy przed, czy po wakacjach, czy w srodku zimy ja wyglądam jak córka młynarza. nawet mój TZ się śmiał jak na plaży zamiast się 'smażyć' ja nakładałam filtr co najmniej 50 i to najlepiej dla dzieci wodoodporny.
a co ja mam biedny żuczek poradzić na to że moja skóra nie toleruje opalenizny. raz nawet na solarium poszłam na 5 minut. i co... i mnie piekły plecy.
więc będę 'dumna i blada' i wam też polecam.
co do samoopalaczy to jeszcze nie próbowałam ale już sie do siebie przyzwyczaiłam i niech tak zostanie
mala77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-08, 21:09   #146
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
Napisane przez mania19
Na to wizażanki nie znalazły JESZCZE sposobu ... No chyba, że się mylę Ale pewnie niedługo wymyślą jakąś gąbkę do pleców na kiju nasiąkniętą samoopalaczem
Czekam z niecierpliwością

.
Stary 2006-03-08, 21:35   #147
pattyt
Raczkowanie

GG do pattyt

Cytat:
Napisane przez vretka
Mojemu bratu to super wychodzi! Moge dac namiary jak sie zgodzi
pattyt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-08, 21:38   #148
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
Napisane przez pattyt
Mojemu bratu to super wychodzi! Moge dac namiary jak sie zgodzi
Będę musiała skonsultować to z moim TŻ Obawiam się, że nie będzie jednak zachwycony ani tym pomysłem, ani moją ewentualną prośbą o wyręczenie mnie w tej czynności
Stary 2006-03-09, 14:22   #149
sheerine
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fredka
Na ten temat mogę się wyrazić poniewaz latem używam samoopalacza na całe ciało. Jesli chodzi o wchodzenie do wody - jezliora lub morza to nie zauważylam zeby mi samoopalacz zszedl aczkolwiek na początku też mialam takie schizy .

I tez mam pytanie z gatunku tych głupszych, a mianowicie ja mam takie wrazenie że jak mam samoopalacz to w ogóle się nie opalam tzn ze mnie slonce nie bierze wcale. Tzn zauważylam to zeszłego lata nad morzem, moja siostra z kolezanka sie opaliły i były wieczorem czerwone a ja nic a nie uzywałam filtrow. Czy to jest mozliwe? Czy to tylko moja wyobraznia
sheerine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-09, 14:32   #150
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sheerine
I tez mam pytanie z gatunku tych głupszych, a mianowicie ja mam takie wrazenie że jak mam samoopalacz to w ogóle się nie opalam tzn ze mnie slonce nie bierze wcale. Tzn zauważylam to zeszłego lata nad morzem, moja siostra z kolezanka sie opaliły i były wieczorem czerwone a ja nic a nie uzywałam filtrow. Czy to jest mozliwe? Czy to tylko moja wyobraznia
Schizy-już to parę razy tłumaczyłam i mogę jeszcze raz. Samoopalacze działa tylko na warstwie zewnetrznej naszej skóry,tj. nie wnikają głębiej,a opalenizna z koleji na odwrót.Promienie działają na głębsze warstwy skóry,a nie jak w przypadku środków brązujących na naskórek Więc to jest jak najbardziej wyobraźnia

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości