![]() |
#121 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Zdziwko polityczne
Cytat:
![]() Spoko, wiesz lepiej od Slownika PWN co to znaczy narodowy socjalizm. Zyj sobie dalej w tym przeswiadczeniu, mi tam zwisa przekonywanie Ciebie, ze definicja oznacza to co slownik mowi. Ciao. [1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;67746261]Ja się po PiSie niczego dobrego nie spodziewam. Chociaż fakt, niektóre rzeczy i tak mnie zaskoczyły - np. przepychanie ustaw w nocy.[/QUOTE] A to PiS pierwszy cos glosowal w nocy ![]() Cytat:
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6774661 6]No jasne. Tylko podtarł sobie dupe Konstytucją, a po nocach konwersuje z leśnym ruchadłem. Klasse. A to dopiero początek.[/QUOTE] ![]() ![]() [1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6774948 1]Podobno Najjaśniejsza Rzeczpospolita miała wstać z kolan.[/QUOTE] Pamietam jak byla beka z p.p. Szydlo, ze miala nakrycie glowy na audiencji u papieza. No boki zrywac jaki ciemnogrod. Do czasu az nie wyszly zdjecia Kopacz i Komorowskiej z identycznym nakryciem glowy ![]() Z kleczeniem jest analogicznie. Cytat:
Tym bardziej ze Harry Reid sie odgrazal opcja atomowa przez wyborami - a tu tak nam przykro, przefajdali wybory dokumentnie ![]() [1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6778262 1]Masę. Po pierwsze, mieszkam w biednym regionie o tendencjach wyraźnie prawicowych (choć znamienne jest to, że chociaż miasto się wyludnia to jednak poparcie dla prawicy i/lub kościoła raczej spada niż rośnie. Dramatyczny odwrót od prawicy w ogóle a pisu zwłaszcza zaobserwowałam też dwa pokolenia wyżej. Moherowe babcie głosowały na Bula i to straszne peło, cuda panie, cuda ![]() No, ale... to oczywiste dla kazdego, kto sledzi statystyki, a nie lyka propagande o moherowych beretach. PiS sie zdecydowanie lepiej spisuje u mlodych, niz np. w przedziale wiekowym 55-64 ![]() KOD to przeciez tez jedno wielkie zbiorowisko dinozaurow ![]() [1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6778262 1] Ten elektorat mnie tak nie dziwi - ludzie biedni, niewykształceni, tradycyjnie pobożni (niektórzy całkiem bezrefleksyjnie, ot tak siłą inercji), część z nich po prostu leniwa (absolutnie nie twierdzę, że to wszystko zawsze idzie w parze ale jednak jest sporo takich szlachiców ala szlachta nie pracuje a plebs haruje). Bez perspektyw, zainteresowania własnym losem ot tak aby jakoś szło z dnia na dzień. Tak jak Mijanou pisała, oby była ta miska ryżu.[/QUOTE] Ta, starzy, niewyksztalceni w malych miejscowosci ![]() Bo oswiecona elita to za PO ![]() Przypomina mi sie esej NN Taleba The Intellectual Yet Idiot - kojarze od groma osob, ktore sa intelektualnie cienkie jak siki pajaka, ale im sie wydaje, ze sa elita i patrza z gory na tych niewyksztalcownych biednych wyborcow ![]() Coz, cokolwiek komukolwiek jest potrzebne do dowartosciowania sie ![]() ~~~~ A na koniec, o reformie edukacji - Broniarz z ZNP idac do wyborow z lewica w 2015, jako jeden z punktow mial likwidacje gimnazjow ![]() Powiedziec, ze g... warte jest jego stanowisko obecnie, to niedocenianie guana, bo z tego choc nawoz moze byc, a z Broniarza i ZNP pozytku 0 ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
BAN stały
|
Lustracja w szkołach była potrzebna w latach 90. kiedy postPZPRowcy uczyli w szkołach, tak samo jak w sądach, prokuraturze, samorządach, polityce itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chcialam sie niebotycznie zdziwic obecnoscia prezydenta Polski na jubileuszu super ekspresu. Serio? Jubileusz jakiejs gazety jest tak wazny? Mnie sie to nie podoba, ze prezydent kraju chodzi na takie jubileusze. Dziekuje za uwage.
![]() |
![]() |
#124 |
Wizażowy Kot Igor
|
Jeszcze raz: nie czepiam się słownika. Tam definicja jest prawidłowa. Czepiam się Twojego babola ale fakt- nie moją rzeczą jest uczyć obcych ludzi logiki. No ale to akurat nie jest najmocniejsza strona pewnej partii i jej zwolenników, więc już się nie dziwię.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Konto usunięte
|
Mijanou, przecież jak się nie zgadzasz z Wizażankiem Na W to świadczy li i wyłącznie o tym, że się nie znasz, jesteś ignorantką, nie masz pojęcia o temacie etc. etc.
![]() (Swoją drogą Wizażankowie na forum o jakby nie było głównie paznokciach i innych takich to nader interesujący fenomen. Zwłaszcza tacy, których "działalność" ogranicza się do oświecania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak chcesz to odpisuj, ale z mojej strony - doprowadzilem konia do wody, ale do picia nie zmusze (ani nie zamierzam zmuszac ![]() ![]() [1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6792342 6]Mijanou, przecież jak się nie zgadzasz z Wizażankiem Na W to świadczy li i wyłącznie o tym, że się nie znasz, jesteś ignorantką, nie masz pojęcia o temacie etc. etc. ![]() (Swoją drogą Wizażankowie na forum o jakby nie było głównie paznokciach i innych takich to nader interesujący fenomen. Zwłaszcza tacy, których "działalność" ogranicza się do oświecania ![]() ![]() Od oswiecania ciemnego ludu to zdaje sie ty jestes, w koncu piszesz o biednych, niewyksztalconych itd. jak to glosuja ![]() Widze dopieklo niezle zauwazanie, ze nie masz pojecia o temacie w watku o Trumpie. Spoko, czas leczy rany ![]() A gdziezbym indziej mial byc jak tu taki ubaw po pachy momentami ![]() -------- Bardziej do clou tematu - Gazeta Wyborcza specjalizowala sie od czasow wczesnego Balcerowicza w chwaleniu wolnego rynku. Co jest zupelnie spoko, gdyby nie pogarda dla "przegranych transformacji" ![]() Teraz zas okazalo sie, ze wolny rynek to dla innych, ale oni na garnuszku panstwa spijali smietanke. Tak jak nikomu zle nie zycze, to skowyt ze to zamach na demokracje ( ![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
(Mijanoum pewnie znasz fachowe określenie na taką jednostkę? ![]() Ale skoro już tu jesteś to może wytłumaczysz nam ciemniakom, że świr antoni to naprawdę tylko świr a nie ruski agent? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Wizażowy Kot Igor
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6793227 6]Nie pochlebiaj sobie, opinie randomowych troli na babskim forum nie robią na mnie wrażenia. Rozbawiło mnie to bo to już Twój znak charakterystyczny, zaobserwowany nie tylko we wspomnianym wątku. "XX się ze mną nie zgadza - nie znasz się, nie masz pojęcia, jesteś ignorantem, bożejakażena" i plus milion do samouwielbienia. No cóż, można i tak.
(Mijanoum pewnie znasz fachowe określenie na taką jednostkę? ![]() Ale skoro już tu jesteś to może wytłumaczysz nam ciemniakom, że świr antoni to naprawdę tylko świr a nie ruski agent?[/QUOTE] Znam ale wolę nie wnikać, kto tam siedzi za komputerkiem bo można by dojść do zupełnie banalnych wniosków, wierz mi ![]() BTW- od kiedy świr Antoni ministrem został to mnie już nic nie zdziwi w życiu. Czasem bawią mnie teorie spiskowe ale nieco mniej w wykonaniu ministra. No ale jaki idol, taki adwersarz, ne c'est pas?
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Konto usunięte
|
Wiesz, też zawsze myślałam, że on jest szkodliwy "nieumyślnie", właśnie jako świr. Do dostrzegania wszędzie spisków i agentów mi daleko. Ale facet ewidentnie coraz bardziej śmierdzi. Czytałaś/słyszałaś o ostatnim artykule w "Polityce"?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Wizażowy Kot Igor
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6794848 1]Wiesz, też zawsze myślałam, że on jest szkodliwy "nieumyślnie", właśnie jako świr. Do dostrzegania wszędzie spisków i agentów mi daleko. Ale facet ewidentnie coraz bardziej śmierdzi. Czytałaś/słyszałaś o ostatnim artykule w "Polityce"?[/QUOTE]
Niestety- umknął mi prawie cały miesiąc życia. Natomiast gdy przypadkiem zobaczę w TV Antoniego to przełączam na inny kanał bo zaczynam się czuć jak w pracy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tutaj synopsis (internetowy portal Polityki jest płatny dlatego podaję linki streszczające) http://www.newsweek.pl/polska/macier...om_Stream_3col http://www.newsweek.pl/polska/polity...Left_Section_2 http://wyborcza.pl/7,75968,21026998,...ystarczac.html Symptomatyczne jest już samo to, że kilku zagorzałych propisowych komentatorów (na wyborczej bo tylko tam zdarza mi się niekiedy podczytywać opinie) napisało wprost, że w życiu by się nie spodziewali ale koniec - zagłosują na każdego kto będzie mieć jaja postawić Świra vel Agenta i potencjalnie Kaczora przed Trybunał Stanu. Swoją drogą bardzo ciekawe w jakim stopniu Kaczor sam jest unurzany. Czy jest diabłem wcielonym czy tylko pożytecznym idiotą, idealną marionetką w rękach mocniejszych od siebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6794925 6]Rozumiem ale mimo wszystko zachęcam bo sprawa może być naprawdę grubsza i wtedy nie masz do czynienia z przypadkiem klinicznym tylko ze zdradą stanu.
Tutaj synopsis (internetowy portal Polityki jest płatny dlatego podaję linki streszczające) http://www.newsweek.pl/polska/macier...om_Stream_3col http://www.newsweek.pl/polska/polity...Left_Section_2 http://wyborcza.pl/7,75968,21026998,...ystarczac.html Symptomatyczne jest już samo to, że kilku zagorzałych propisowych komentatorów (na wyborczej bo tylko tam zdarza mi się niekiedy podczytywać opinie) napisało wprost, że w życiu by się nie spodziewali ale koniec - zagłosują na każdego kto będzie mieć jaja postawić Świra vel Agenta i potencjalnie Kaczora przed Trybunał Stanu. Swoją drogą bardzo ciekawe w jakim stopniu Kaczor sam jest unurzany. Czy jest diabłem wcielonym czy tylko pożytecznym idiotą, idealną marionetką w rękach mocniejszych od siebie.[/QUOTE] Najbardziej obiektywne źródła informacji w Polsce. Newsweek i GW.. 😂. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Konto usunięte
|
Zapoznaj się z FAKTAMI przedstawionymi przez dziennikarzy i ustosunkuj się do nich. Wykaż nieprawdę jeśli masz dowody. Uwierz, bardzo chciałabym żeby to wszystko było nieprawdą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Właśnie, fakty.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Konto usunięte
|
Dobrze, już poheheszkowaliśmy to teraz merytorycznie poproszę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Konto usunięte
|
Moze nie merytorycznie, ale szczerze: nie chcialo mi sie wierzyc, ze ktos moze byc tak zalosny jak pan M. i wypowiadac sie publicznie; myslalam, ze robi to nieumyslnie, ze choroba i w ogole. Ale kilku poplecznikow ma i jakos nie chce mi sie wierzyc, zebysmy tylu mieli niezrownowazonych psychicznie w polityce. No ale mamy. Takze powoli czarne staje sie czerwonym, zielone niebieskim, a biale to w ogole fatamorgana - czyli niczemu nie mozna juz ufac, bo kazde klamstwo wystarczajaco dlugo powtarzane staje sie prawda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Konto usunięte
|
Proponuję też eksperyment myślowy - w miejsce osoby Antka podstawmy np. Sikorskiego. Przecież wtedy sprawa byłaby już przez prawactwo* przesądzona, ageeeeeeent!
(*nie myl z prawicą) |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Pan Macierewicz jest agentem szpitala psychiatrycznego, którego lekarze badają jak świrus poradzi sobie w normalnym życiu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
BAN stały
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6792342 6]Mijanou, przecież jak się nie zgadzasz z Wizażankiem Na W to świadczy li i wyłącznie o tym, że się nie znasz, jesteś ignorantką, nie masz pojęcia o temacie etc. etc.
![]() (Swoją drogą Wizażankowie na forum o jakby nie było głównie paznokciach i innych takich to nader interesujący fenomen. Zwłaszcza tacy, których "działalność" ogranicza się do oświecania ![]() ![]() *Fioletowe forum A tak poważnie to też mnie dziwi to poczucie misji ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6793227 6]Nie pochlebiaj sobie, opinie randomowych troli na babskim forum nie robią na mnie wrażenia. Rozbawiło mnie to bo to już Twój znak charakterystyczny, zaobserwowany nie tylko we wspomnianym wątku. "XX się ze mną nie zgadza - nie znasz się, nie masz pojęcia, jesteś ignorantem, bożejakażena" i plus milion do samouwielbienia. No cóż, można i tak.
(Mijanoum pewnie znasz fachowe określenie na taką jednostkę? ![]() Czyli racjonalizujesz swoja ignorancje moje osoba. Spoko, jak Ci z tym lepiej bedzie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A Michnik juz jedzie z grubej rury, po bandzie - atak na GW to atak na demokracje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie, nie jest jedna z najlepszych opcji, to zwykly propagandowy szmatlawiec pelen cyngli piszacych pasujace glupoty. Tyle, ze teraz nie lata 90te, wiec zdycha powolutku. --- Co do Antka M - abstrahujac od jego odpalow ( ![]() ![]() ![]()
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |||
Raczkowanie
|
Balcerowicz to rzecznik Wyborczej?
Cytat:
Cytat:
![]() Zalinkuj Frondą. Skoro linkujesz dorzeczy, to i Fronda będzie dobrym źródłem. ![]() Cytat:
O zdychaniu wyborczej słyszę co roku od kilku lat. No i jakoś nie widać tej śmierci. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
Agora ma duży problem przez zablokowanie prenumerat przez spółki skarbu Państwa. Z liczby 35 i więcej zjechali do dwóch. Newsweek i Polityka aż takich strat nie poniosły,choć też ostro grzeją temat afer rządu PiS a i wcześniej ostro sobie z Kaczyńskim poczynały. Zwolnienia z GW też są faktem. Dane liczbowe podaję za portalem branżowym Wirtualnemedia.pl
Zresztą sam naczelny GW zupełnie bezsensownie zaczął się skarżyć,że go władza dociska - no dociska,trzeba więc robić dobrą gazetę to i klient będzie. Poza tym 70 lat to chyba dobry wiek żeby ustąpić miejsca innym za sterem GW, czasy prasy drukowanej odchodzą w niebyt, potrzeba może nowego spojrzenia, nie ma ludzi nie do zastąpienia... ![]() Rzepa nie ma aż takiego problemu a to przecież podobna półka medialna. No,ale tam jest młodszy naczelny i bardziej wyważone teksty, choć nie wszystkich autorów. ![]()
![]() |
#145 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jakie abstrahując ? Ty od tego nie abstrahuj, ty sie na tym skup. Abstrahować to sobie można od głupot jakie tu wypisujesz i agresji z jaką to robisz bo to niewiele znaczy, ale abstrahować od zaburzeń psychicznych i ich kosekwencji u przydupasa naczelnika, to już duża nieodpowiedzialność. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2016-11-26 o 09:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Pracuj, pracuj nad sobą. Osobliwie popracuj nad kulturą dyskusji, empatią i szacunkiem dla ludzi o odmiennych poglądach. Będę trzymać kciuki (serio i bez ironii). W ramach treningu postaraj się pisać posty, w których nie użyjesz słowa: ignorancja (oraz synonimów tego słowa) oraz porzucisz ton mentorski, zupełnie nieadekwatny do babskiego forum, czyli do miejsca i czasu. Wyboldowane: abstrahując od tego, że Ted Bundy był psychopatycznym mordercą.... Nie, zaraz. Nie da się od tego abstrahować. Podobnie, jak nie da się abstrahować od odpałów kogoś, kto piastuje wysoki urząd publiczny w kontekście tejże sprawowanej przez taką osobę funkcji. Popatrz na zachowanie innego eks ministra (wygrzebane w archiwach internetu), którego sciągano siłą z sejmowej mównicy. Czy serio da się od tego abstrahować, czy należy już włączyć farmakologię?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Tekst jest z Wyborczej ![]() Cytat:
Niech niezalezna gazeta sie utrzymuje ze swojej pracy, a nie siedzi na garnuszku rzadu. Nie wykupowanie u nich reklam i prenumeratury to nie atak, to zaprzestanie marnowania publicznych pieniedzy. Sam ten podrecznik poczytaj ![]() Cytat:
![]() Nie badz zalosny, nie masz argumentow to sie przyznaj a nie "zrodlo niedobre" ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nie no, kwitna po prostu ![]() Nie wiem ile im zajmie zdychanie, Soros ma glebokie kieszenie, pewne pytanie na ile mu sie to bedzie chcialo wspierac?
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To nie ad personam, to zalosne zachowanie odrzucanie jako zrodla jednego z wiekszych tygodnikow w Polsce bo Ci ich poglady nie pasuja. Nic osobistego, po prostu opisuje Twoja reakcje ![]() Do ciezkiej jasnej, ja nawet ostatnio wklejalem przyklady dlaczego uwazam, ze GW jest taka czy siaka, a Ty nie potrafisz powiedziec nic ponad to, ze jest "naprwde jedna z najlepszych opcji" i nie umiesz sie nawet odniesc do tekstu z DRz? ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może spójrzcie w lustro, "Wizażanki". Nie jestem w temacie wizażowych dram, ale patrząc po tym wątku, to Wyrak podaje jakieś argumenty, a wy, zamiast się do nich odnieść, piszecie jakieś PIERDOŁY w stylu: - "zaraz napiszesz o ignorantach" (nigdzie nic takiego nie napisał) - "może jeszcze teoria spiskowa do tego" - "nie masz argumentów, brak ci kultury" (no przyganiał kocioł garnkowi, serio) Co za głupie forum, jprdl. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.