|
|
#121 |
|
żona
|
wunia, tak czuc pupe... ja czuje tak po bokach
|
|
|
|
#122 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rolki:)
Ej Dziewczyny w Jakiej Cenie sa teraz Rolki??
![]() z tymi dobrymi kólkami?KauKukowymi(buhah a nie wiem jak to sie je pisze )<wstyd>
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
HM..jedyne co czuje to kregoslup bo wczoraj po tych skokach to sobie troche nadwyrezylam hehehe ale i tak bylo warto. A czy czuje ze mi sie cos wyszczupla?? Nie wiem bo nie robie tego dla tego tylko dla umiejetnosci
A co do ceny to dobre rolki (po raz enty ) od ok. 250zl do 400zl (z miekkimi - poliuretanowymi, nie kauczukowymi!!! kolkami)
|
|
|
|
#124 |
|
Raczkowanie
|
Po skręceniu nogi długo nie jeździłam i gdy już lekarz pozwolił mi jeździć, wsiadłam na rolki i jeździłam 10 minut bo więcej nie byłam w stanie (oj ta moja forma...)
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i kupując rolki zwracaj przedwszystkim uwagę na łożyska (najlepsze są ABEC 5 bo sie dobrze na nich jeździ, a ABEC 7, mogły by byc za szybkie) ja mam własnie ABEC 5 i jestem z nich zadowolona, chociaż mogły by byc tesz 7 bo uwielbiam szybką jazdę Kupiłam sobie ostatnio nowe, bo stare to juz były delikatnie mówiąc "dojechane" :P z Nike, sa bardzo dobre tutaj jest link do allegro http://www.allegro.pl/item102130123_...wa_gratis.htmlPozdrawiam
|
|
#127 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez tttusiaaa Czas edycji: 2006-05-30 o 12:15 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,po jakim czasie mozna spodziewac sie efektow w postaci ubytku wagi?dodam,ze postanowilam jezdzic godz dziennie
![]() I co tak naprawde daje jazda na rolkach,tzn jakie czesci ciala sie ksztaltuja? Pozdrawiam rolomaniaczki |
|
|
|
#130 |
|
Rozeznanie
|
Hmm ja wyjezdzam do Irlandii na wakacje i ...biorę roleczki ze soba. Tam jest duzo sciezek rowerowych, wiec bede miala gdzie smigac. Po 3 miesiacach jezdzenia opisze Wam efekty.... Dodatkowo zamierzam cwiczyc 6-weidera . Boje sie tylko o diete, bo tam nie ma az tak duzo owocow i warzyw jak w Polsce...
pozdrawiam!!
|
|
|
|
#131 |
|
żona
|
A ja sie juz pożegnałam z rolkami
![]() Byłam dzisiaj u lekarza z moim bolącym kolanem i powiedział 'zero odchudzania, jak najmniej ćwiczen, a typu rower, rolki odpadają' mam mase badań Juz miałam robiony rtg a 2 czerwca usg ma byc, jutro mam morfologie, OB, białko, ASO i jeszcze jakies 4 inne Jak wyniki wyjdą negatywne to na stół operacyjny Wiec rolkom powiedziała 'NARA' |
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję ...
ale miejmy nadzieję, że będzie dobrze
|
|
|
|
#133 |
|
żona
|
Tez mam taką nadzieje
ale z rolek pewnie i tak bede musiała zrezygnowac...
|
|
|
|
#134 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny co możecie mi poradzic w sytuacji kiedy obcierają mnie rolki ( po wewnętrznej stronie stopy...hmm jest kosc). I właśnie w tym miejscu robia mi sie pęcherze. Rolki same w sobie są dobre, po prostu mam taką budowę stopy...szczupla, ale wlasnie w tym miejscu "koścista". Nie wiem co zrobić w takiej sytuacji....jedyne buty, które mnie dotychczas nie obtarly to buty narciarskie...
Ale przecież nie da się jeździć na nartach w lecie i to w dodatku na Bloniach... Jakiekolwiek kupię buty (nieważne czy czółenka czy adidasy) problem się powtarza, z tym, ze już w troche innym miejscu...bo na pięcie. I co ja mam zrobic;> Dziekuje za rady
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Hm..nie wiem..nie miałąm kiedyś czegoś takiego...no chyba, że liczyć to, że pożyczone łyżwy zawsze mnie uciskają w pewnym miejscu. Ja w tym momencie starałam się w tym miejscu zrobić jakby poduszeczkę ze skarpetki. Może spróbój coś podobnego tylko nie wiem czy nie będzie gorzej albo niewygodnie ale to musisz sama sprawdzić. Mi pomogło.
|
|
|
|
#136 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I to zniechęca mnie do jazdy na rolkach. Poza tym nie wiem czemu ale jakoś nogi mi cierpną. Wystarczy ,że pojeżdzę 10-15 minut i już bolą mnie nogi (łapie mnie coś w rodzaju skurczu). Dodam,że jestem początkująca. Kupiłam rolki niedawno i jeździłam na nich 4razy. Napiszcie mi ,czy ból nóg to normalna sprawa na początku, czy po prostu ja nie nadaję się juz do tego sportu... Moze jestem za stara
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() Ostatnio jeździłam na rolkach na w-fie no i przypomniało mi się jak to jest fajna zabawa Z moich starych rolek już wyrosłam i zresztą miały takie twarde kółka na których źle mi się jeździło . Postanowiłam sobie kupić nowe i porozglądałam się po allegro i spodobały i najbardziej mi pasują te http://www.allegro.pl/item102629372_...ts_abec_5.htmljak myślicie będą dobre? Może ktoraś z Was ma rolki tej firmy?
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostałam rolki dawnooo, bo na komunię
Teraz niestety z nich już wyrosłam i ciułam kasę na nowe, ale wtedy dość tak śmiagałam, szczególnie na jednym parkingu przy supermarkecie Mało aut było.Co do sprzętu, to w sumie najlepiej na początek sprawic sobie takie z raczej małymi kółkami [ok 70 mm.], ale nie do agresywnej jazdy. No i miękkie: 78A chyba byłyby dobre. I jeszcze obalę jeden mit: nie ma kółek KAUCZUKOWYCH! Są z mieszanek polireutanu z czymśtam, ale na pewno nie z samego kauczuku. Cierpnięcie może być spowodowane za małym rozmiarem albo właśnie zbyt mocnym zaciskaniem. Wiem z autopsji ![]() Co myślicie o rolkach FILI? Ostatnio trochę ich dużo, a kiedyś w ogóle nie było... Z tego co słyszałam, to wymiatają Rollerblade'y, K2 i Rocesy. No więc powodzenia
|
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale warto to przypomnieć
|
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
A no może i był, w każdym razie nie zauważyłam - przepraszam
.. Jeszcze takie jedno pytanie: może jest ktoś z południowego Śląska że tak powiem i ma gdzie jeździć? Bo ja jakoś nie znam żadnych miejsc, a jeżdżenie w kółko po bieżni na stadionie jakos mija się z celem. W Niemczech byłam nad super jeziorem. Okolica jak marzenie, droga płaska, asfaltowa i gładka, widoki jak to nad jeziorem: super Naokoło jedno kółko wychodziło 7 czy 9 km. Szkoda, że tak daleko...
|
|
|
|
#143 |
|
Zadomowienie
|
Ale mi narobiłyście ochoty na rolki
Ostatnio jezdzilam ze 2 tygodnie temu i wlasnie czas najwyzszy wyjsc. Co prawda umowilam sie z kolezanka jutro, ale nie wiem czy wyjdziemy, bo ponoc ma padac! Chyba wyjde sobie dzis pod wieczor, teraz jest za goraco, nie dosc ze ciezko by sie jezdzilo, to zapewne bylabym za chwilke cala czerwona jak burak Kurcze musze sobie poszukac jakiejs lepszej trasy, bo na mojej teren jest nie rowny, tzn raz mam pod gorke, raz zjezdzam z gorki, troche to męczące.. Co prawda, nie sa to duze gorki, ale wiadomo, ze lepiej jezdzi sie po prostej drodze..
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może choć jedna osoba to zapamięta Ja teraz jestem we Wrocławiu ale to Śląsk nie jest ...
|
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie panikuję jak mam z górki. Boję się, że za bardzo się rozpędzę i albo nie wychamuję, albo zacznie mną rzucać
![]() Słyszałyście o "Inline Nacht"? Takie halo modne za zachodnią granicą Masy ludzi przejeżdżają przez miasto nocą. Fajna sprawa, ale jednak trzeba mieć obycie, żeby pomykac w takim tłumie...U nas słyszałam o takim czymś w Poznaniu i Łodzi. A w ogóle ,to Poznań jest bardzo otwarty na rolkarzy. Mają jedyny w polscezadaszony tor wrotkowy/rolkowy i gładziutką trasę nad jeziorem Malta... Szkoda tylko, że nigdy tam nie byłam i pewnie szybko nie będę ...
|
|
|
|
#146 |
|
Zadomowienie
|
Przydałoby się jakieś miejsce dla rolkarzy jeszcze w innych miastach
Chcociaż nie wiem, czy bym z niego korzystała, bo nie za bardzo bawi mnie jezdzenie np. w kolko.. Moim zdaniem, wystarczyloby gdyby nie okładali wszystkich chodników kostką, po ktorej sie beznadziejnie jezdzi, i kladli równy asfalt czy coś w tym stylu Ahh, rozmarzyłam się
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno we Wrocławiu mają budować czy już budują skatepark ...kurcze po planach wnioskuję, że będzie niezły wypas ech
![]()
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
No skateparki jak skateparki, dobre dla fristajlowców itp .. Ale jak ja np. lubię sobie pjeździć rekreacyjnie, to wolę jakieś dłuższe trasy
Ciekawe
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
No w sumie racja...ja nie mówię,że jeżdżę wyczynowo bo póki co nie
Ale mnie taka jazda dla jazdy nie bawi w ogóle..wolę jeździć w kółko próbując różnych obrotów, małych podskoków i takich tam
|
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie szukam rolek z miękkimi i dość małymi kółkami. Mam nadzieje, że znajdę. PS. Madia teraz dopiero zobaczyłam u Ciebie Nową Rudę. Bywałam tam kiedyś swojego czasu - rodzina w Kamionkach, pewnie kojarzysz gdzie. Tam są asfalty nawet nienajgorsze, ale wszędzie albo z górki albo pod górkę
|
|
|
Nowe wątki na forum Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

)<wstyd>
) od ok. 250zl do 400zl (z miekkimi - poliuretanowymi, nie kauczukowymi!!! kolkami) 

ale miejmy nadzieję, że będzie dobrze

Chyba wyjde sobie dzis pod wieczor, teraz jest za goraco, nie dosc ze ciezko by sie jezdzilo, to zapewne bylabym za chwilke cala czerwona jak burak