Rolki:) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Notka

Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe Forum dla miłośników sportów letnich i zimowych. Tu dowiesz się wszystkiego o tym jak przygotować się do sezonu. Poczytasz o nowinkach sportowych.

Narzędzia
Stary 2006-05-02, 15:45   #121
PaLLitQa
żona

Post Dot.: Rolki:)

wunia, tak czuc pupe... ja czuje tak po bokach
PaLLitQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-02, 18:06   #122
Tasteme
Rozeznanie

Dot.: Rolki:)

Ej Dziewczyny w Jakiej Cenie sa teraz Rolki??
z tymi dobrymi kólkami?KauKukowymi(buhah a nie wiem jak to sie
je pisze)<wstyd>
Tasteme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-02, 22:54   #123
Madia
Zakorzenienie

HM..jedyne co czuje to kregoslup bo wczoraj po tych skokach to sobie troche nadwyrezylam hehehe ale i tak bylo warto. A czy czuje ze mi sie cos wyszczupla?? Nie wiem bo nie robie tego dla tego tylko dla umiejetnosci A co do ceny to dobre rolki (po raz enty ) od ok. 250zl do 400zl (z miekkimi - poliuretanowymi, nie kauczukowymi!!! kolkami)

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-07, 07:32   #124
ewika91
Raczkowanie

Cool Dot.: Rolki:)

Po skręceniu nogi długo nie jeździłam i gdy już lekarz pozwolił mi jeździć, wsiadłam na rolki i jeździłam 10 minut bo więcej nie byłam w stanie (oj ta moja forma...)
Stary 2006-05-07, 09:11   #125
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewika91
Po skręceniu nogi długo nie jeździłam i gdy już lekarz pozwolił mi jeździć, wsiadłam na rolki i jeździłam 10 minut bo więcej nie byłam w stanie (oj ta moja forma...)
Nie martw się....w końcu noga wydobrzeje na tyle, żebyś mogła więcej pojeździć..a póki co nie nadwyrężaj jej choć wiem, łatwo powiedzieć

Stary 2006-05-07, 12:56   #126
freedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasteme
Ej Dziewczyny w Jakiej Cenie sa teraz Rolki??
z tymi dobrymi kólkami?KauKukowymi(buhah a nie wiem jak to sie
je pisze)<wstyd>
Heh ja sie na rolkach trochę znam (jeżdze od 5 roku życia ) i kupując rolki zwracaj przedwszystkim uwagę na łożyska (najlepsze są ABEC 5 bo sie dobrze na nich jeździ, a ABEC 7, mogły by byc za szybkie) ja mam własnie ABEC 5 i jestem z nich zadowolona, chociaż mogły by byc tesz 7 bo uwielbiam szybką jazdę Kupiłam sobie ostatnio nowe, bo stare to juz były delikatnie mówiąc "dojechane" :P z Nike, sa bardzo dobre tutaj jest link do allegro http://www.allegro.pl/item102130123_...wa_gratis.html
Pozdrawiam
Stary 2006-05-07, 13:13   #127
tttusiaaa
Raczkowanie

GG do tttusiaaa

.

Edytowane przez tttusiaaa
Czas edycji: 2006-05-30 o 11:15
tttusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-07, 15:03   #128
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez freedka
Heh ja sie na rolkach trochę znam (jeżdze od 5 roku życia ) i kupując rolki zwracaj przedwszystkim uwagę na łożyska (najlepsze są ABEC 5 bo sie dobrze na nich jeździ, a ABEC 7, mogły by byc za szybkie) ja mam własnie ABEC 5 i jestem z nich zadowolona, chociaż mogły by byc tesz 7 bo uwielbiam szybką jazdę Kupiłam sobie ostatnio nowe, bo stare to juz były delikatnie mówiąc "dojechane" :P z Nike, sa bardzo dobre tutaj jest link do allegro http://www.allegro.pl/item102130123_...wa_gratis.html
Pozdrawiam
Ja mam ABEC 7 i też nie narzekam

Stary 2006-05-11, 11:29   #129
*majka*
Zakorzenienie

Dziewczyny,po jakim czasie mozna spodziewac sie efektow w postaci ubytku wagi?dodam,ze postanowilam jezdzic godz dziennie
I co tak naprawde daje jazda na rolkach,tzn jakie czesci ciala sie ksztaltuja?
Pozdrawiam rolomaniaczki
Stary 2006-05-11, 11:59   #130
Oleńka =)
Rozeznanie

Hmm ja wyjezdzam do Irlandii na wakacje i ...biorę roleczki ze soba. Tam jest duzo sciezek rowerowych, wiec bede miala gdzie smigac. Po 3 miesiacach jezdzenia opisze Wam efekty.... Dodatkowo zamierzam cwiczyc 6-weidera . Boje sie tylko o diete, bo tam nie ma az tak duzo owocow i warzyw jak w Polsce...

pozdrawiam!!
Oleńka =) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 12:06   #131
PaLLitQa
żona

A ja sie juz pożegnałam z rolkami

Byłam dzisiaj u lekarza z moim bolącym kolanem i powiedział 'zero odchudzania, jak najmniej ćwiczen, a typu rower, rolki odpadają' mam mase badań Juz miałam robiony rtg a 2 czerwca usg ma byc, jutro mam morfologie, OB, białko, ASO i jeszcze jakies 4 inne Jak wyniki wyjdą negatywne to na stół operacyjny
Wiec rolkom powiedziała 'NARA'

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-11, 12:38   #132
Madia
Zakorzenienie

Współczuję ... ale miejmy nadzieję, że będzie dobrze

Stary 2006-05-11, 12:47   #133
PaLLitQa
żona

Tez mam taką nadzieje ale z rolek pewnie i tak bede musiała zrezygnowac...
Stary 2006-05-11, 22:38   #134
Oleńka =)
Rozeznanie

Dziewczyny co możecie mi poradzic w sytuacji kiedy obcierają mnie rolki ( po wewnętrznej stronie stopy...hmm jest kosc). I właśnie w tym miejscu robia mi sie pęcherze. Rolki same w sobie są dobre, po prostu mam taką budowę stopy...szczupla, ale wlasnie w tym miejscu "koścista". Nie wiem co zrobić w takiej sytuacji....jedyne buty, które mnie dotychczas nie obtarly to buty narciarskie... Ale przecież nie da się jeździć na nartach w lecie i to w dodatku na Bloniach...
Jakiekolwiek kupię buty (nieważne czy czółenka czy adidasy) problem się powtarza, z tym, ze już w troche innym miejscu...bo na pięcie. I co ja mam zrobic;>
Dziekuje za rady
Oleńka =) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-12, 08:25   #135
Madia
Zakorzenienie

Hm..nie wiem..nie miałąm kiedyś czegoś takiego...no chyba, że liczyć to, że pożyczone łyżwy zawsze mnie uciskają w pewnym miejscu. Ja w tym momencie starałam się w tym miejscu zrobić jakby poduszeczkę ze skarpetki. Może spróbój coś podobnego tylko nie wiem czy nie będzie gorzej albo niewygodnie ale to musisz sama sprawdzić. Mi pomogło.

Stary 2006-05-12, 08:52   #136
marandi
Raczkowanie

GG do marandi

Cytat:
Napisane przez Oleńka =)
Dziewczyny co możecie mi poradzic w sytuacji kiedy obcierają mnie rolki ( po wewnętrznej stronie stopy...hmm jest kosc). I właśnie w tym miejscu robia mi sie pęcherze. Rolki same w sobie są dobre, po prostu mam taką budowę stopy...szczupla, ale wlasnie w tym miejscu "koścista". Nie wiem co zrobić w takiej sytuacji....jedyne buty, które mnie dotychczas nie obtarly to buty narciarskie... Ale przecież nie da się jeździć na nartach w lecie i to w dodatku na Bloniach...
Jakiekolwiek kupię buty (nieważne czy czółenka czy adidasy) problem się powtarza, z tym, ze już w troche innym miejscu...bo na pięcie. I co ja mam zrobic;>
Dziekuje za rady
Mam dokładnie to samo
I to zniechęca mnie do jazdy na rolkach.
Poza tym nie wiem czemu ale jakoś nogi mi cierpną. Wystarczy ,że pojeżdzę 10-15 minut i już bolą mnie nogi (łapie mnie coś w rodzaju skurczu). Dodam,że jestem początkująca. Kupiłam rolki niedawno i jeździłam na nich 4razy. Napiszcie mi ,czy ból nóg to normalna sprawa na początku, czy po prostu ja nie nadaję się juz do tego sportu... Moze jestem za stara
marandi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-12, 16:18   #137
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marandi
Mam dokładnie to samo
I to zniechęca mnie do jazdy na rolkach.
Poza tym nie wiem czemu ale jakoś nogi mi cierpną. Wystarczy ,że pojeżdzę 10-15 minut i już bolą mnie nogi (łapie mnie coś w rodzaju skurczu). Dodam,że jestem początkująca. Kupiłam rolki niedawno i jeździłam na nich 4razy. Napiszcie mi ,czy ból nóg to normalna sprawa na początku, czy po prostu ja nie nadaję się juz do tego sportu... Moze jestem za stara
Może je za mocno zapinasz?? Ja jak za mocno je zepnę bo mnie bolą stopy i czuję jakby mi krew nie dopływała do niech...polużniam je..krew sobie dopływa, ból ustaje i zapinam je lżej. A skoro ciermną to może to być to...bo ból nóg też jest jak przegnę trochę

Stary 2006-05-13, 09:43   #138
m_ilka17
Raczkowanie

hej dziewczyny
Ostatnio jeździłam na rolkach na w-fie no i przypomniało mi się jak to jest fajna zabawa Z moich starych rolek już wyrosłam i zresztą miały takie twarde kółka na których źle mi się jeździło . Postanowiłam sobie kupić nowe i porozglądałam się po allegro i spodobały i najbardziej mi pasują te http://www.allegro.pl/item102629372_...ts_abec_5.html
jak myślicie będą dobre? Może ktoraś z Was ma rolki tej firmy?
Stary 2006-05-13, 12:17   #139
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m_ilka17
hej dziewczyny
Ostatnio jeździłam na rolkach na w-fie no i przypomniało mi się jak to jest fajna zabawa Z moich starych rolek już wyrosłam i zresztą miały takie twarde kółka na których źle mi się jeździło . Postanowiłam sobie kupić nowe i porozglądałam się po allegro i spodobały i najbardziej mi pasują te http://www.allegro.pl/item102629372_...ts_abec_5.html
jak myślicie będą dobre? Może ktoraś z Was ma rolki tej firmy?
Raczej powinny być dobre..moim zdaniem powinnaś jeszcze zapytać czy płoza jest wymienialna...bo w sumie to może się przydać...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-13, 12:26   #140
uhahana
Zakorzenienie

Ja dostałam rolki dawnooo, bo na komunię Teraz niestety z nich już wyrosłam i ciułam kasę na nowe, ale wtedy dość tak śmiagałam, szczególnie na jednym parkingu przy supermarkecie Mało aut było.

Co do sprzętu, to w sumie najlepiej na początek sprawic sobie takie z raczej małymi kółkami [ok 70 mm.], ale nie do agresywnej jazdy. No i miękkie: 78A chyba byłyby dobre.
I jeszcze obalę jeden mit: nie ma kółek KAUCZUKOWYCH! Są z mieszanek polireutanu z czymśtam, ale na pewno nie z samego kauczuku.

Cierpnięcie może być spowodowane za małym rozmiarem albo właśnie zbyt mocnym zaciskaniem. Wiem z autopsji

Co myślicie o rolkach FILI? Ostatnio trochę ich dużo, a kiedyś w ogóle nie było...
Z tego co słyszałam, to wymiatają Rollerblade'y, K2 i Rocesy.

No więc powodzenia
uhahana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-13, 12:31   #141
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uhahana
Ja dostałam rolki dawnooo, bo na komunię Teraz niestety z nich już wyrosłam i ciułam kasę na nowe, ale wtedy dość tak śmiagałam, szczególnie na jednym parkingu przy supermarkecie Mało aut było.

Co do sprzętu, to w sumie najlepiej na początek sprawic sobie takie z raczej małymi kółkami [ok 70 mm.], ale nie do agresywnej jazdy. No i miękkie: 78A chyba byłyby dobre.
I jeszcze obalę jeden mit: nie ma kółek KAUCZUKOWYCH! Są z mieszanek polireutanu z czymśtam, ale na pewno nie z samego kauczuku.

Cierpnięcie może być spowodowane za małym rozmiarem albo właśnie zbyt mocnym zaciskaniem. Wiem z autopsji

Co myślicie o rolkach FILI? Ostatnio trochę ich dużo, a kiedyś w ogóle nie było...
Z tego co słyszałam, to wymiatają Rollerblade'y, K2 i Rocesy.

No więc powodzenia
Mit już parę razy był obalany ale warto to przypomnieć

Stary 2006-05-13, 12:47   #142
uhahana
Zakorzenienie

A no może i był, w każdym razie nie zauważyłam - przepraszam ..

Jeszcze takie jedno pytanie: może jest ktoś z południowego Śląska że tak powiem i ma gdzie jeździć? Bo ja jakoś nie znam żadnych miejsc, a jeżdżenie w kółko po bieżni na stadionie jakos mija się z celem.

W Niemczech byłam nad super jeziorem. Okolica jak marzenie, droga płaska, asfaltowa i gładka, widoki jak to nad jeziorem: super Naokoło jedno kółko wychodziło 7 czy 9 km. Szkoda, że tak daleko...
Stary 2006-05-13, 12:53   #143
eM!
Zadomowienie

Exclamation Dot.: Rolki:)

Ale mi narobiłyście ochoty na rolki Ostatnio jezdzilam ze 2 tygodnie temu i wlasnie czas najwyzszy wyjsc. Co prawda umowilam sie z kolezanka jutro, ale nie wiem czy wyjdziemy, bo ponoc ma padac! Chyba wyjde sobie dzis pod wieczor, teraz jest za goraco, nie dosc ze ciezko by sie jezdzilo, to zapewne bylabym za chwilke cala czerwona jak burak

Kurcze musze sobie poszukac jakiejs lepszej trasy, bo na mojej teren jest nie rowny, tzn raz mam pod gorke, raz zjezdzam z gorki, troche to męczące.. Co prawda, nie sa to duze gorki, ale wiadomo, ze lepiej jezdzi sie po prostej drodze..
Stary 2006-05-13, 12:59   #144
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uhahana
A no może i był, w każdym razie nie zauważyłam - przepraszam ..

Jeszcze takie jedno pytanie: może jest ktoś z południowego Śląska że tak powiem i ma gdzie jeździć? Bo ja jakoś nie znam żadnych miejsc, a jeżdżenie w kółko po bieżni na stadionie jakos mija się z celem.

W Niemczech byłam nad super jeziorem. Okolica jak marzenie, droga płaska, asfaltowa i gładka, widoki jak to nad jeziorem: super Naokoło jedno kółko wychodziło 7 czy 9 km. Szkoda, że tak daleko...
Wiesz moim zdaniem nie ma co przepraszać...bo jak mówiłam przyda się przypomnienie Może choć jedna osoba to zapamięta Ja teraz jestem we Wrocławiu ale to Śląsk nie jest ...

Stary 2006-05-13, 13:00   #145
uhahana
Zakorzenienie

Ja właśnie panikuję jak mam z górki. Boję się, że za bardzo się rozpędzę i albo nie wychamuję, albo zacznie mną rzucać

Słyszałyście o "Inline Nacht"? Takie halo modne za zachodnią granicą Masy ludzi przejeżdżają przez miasto nocą. Fajna sprawa, ale jednak trzeba mieć obycie, żeby pomykac w takim tłumie...
U nas słyszałam o takim czymś w Poznaniu i Łodzi.

A w ogóle ,to Poznań jest bardzo otwarty na rolkarzy. Mają jedyny w polscezadaszony tor wrotkowy/rolkowy i gładziutką trasę nad jeziorem Malta... Szkoda tylko, że nigdy tam nie byłam i pewnie szybko nie będę ...
Stary 2006-05-13, 13:14   #146
eM!
Zadomowienie

Exclamation Dot.: Rolki:)

Przydałoby się jakieś miejsce dla rolkarzy jeszcze w innych miastach Chcociaż nie wiem, czy bym z niego korzystała, bo nie za bardzo bawi mnie jezdzenie np. w kolko.. Moim zdaniem, wystarczyloby gdyby nie okładali wszystkich chodników kostką, po ktorej sie beznadziejnie jezdzi, i kladli równy asfalt czy coś w tym stylu Ahh, rozmarzyłam się
Stary 2006-05-13, 13:15   #147
Madia
Zakorzenienie

Podobno we Wrocławiu mają budować czy już budują skatepark ...kurcze po planach wnioskuję, że będzie niezły wypas ech

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-13, 13:20   #148
uhahana
Zakorzenienie

No skateparki jak skateparki, dobre dla fristajlowców itp .. Ale jak ja np. lubię sobie pjeździć rekreacyjnie, to wolę jakieś dłuższe trasy Ciekawe
Stary 2006-05-13, 14:19   #149
Madia
Zakorzenienie

No w sumie racja...ja nie mówię,że jeżdżę wyczynowo bo póki co nie Ale mnie taka jazda dla jazdy nie bawi w ogóle..wolę jeździć w kółko próbując różnych obrotów, małych podskoków i takich tam

Stary 2006-05-13, 14:54   #150
uhahana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madia
No w sumie racja...ja nie mówię,że jeżdżę wyczynowo bo póki co nie Ale mnie taka jazda dla jazdy nie bawi w ogóle..wolę jeździć w kółko próbując różnych obrotów, małych podskoków i takich tam
Wiadomo - każdy ma swój gust

Właśnie szukam rolek z miękkimi i dość małymi kółkami. Mam nadzieje, że znajdę.

PS. Madia teraz dopiero zobaczyłam u Ciebie Nową Rudę. Bywałam tam kiedyś swojego czasu - rodzina w Kamionkach, pewnie kojarzysz gdzie. Tam są asfalty nawet nienajgorsze, ale wszędzie albo z górki albo pod górkę

Nowe wątki na forum Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości