Małżeństwo mi się sypie - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-27, 21:04   #121
marble_heart
Raczkowanie

Dot.: Małżeństwo mi się sypie

"Mam męża alkoholika", ale luzik - nie bije, rodzina toleruje, zarabia, niczego nie brakuje... Szlag mnie trafia jak słyszę taką obojętność. Nie zdziw się, jak za parenaście lat dziecko Ci to wszystko wygarnie.
marble_heart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-28, 16:23   #122
_Supernova_
Zadomowienie

Dla nich to norma takie chlanie,nie przetłumaczysz. Wg mnie powinnas zagrozic rozwodem, ma prawo Ci nie odpowiadac takie zycie i wieczna kontrola.Jabym sie rozwiodla bo zycia szkoda.
_Supernova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-02, 09:18   #123
mlecznywafelek
Raczkowanie

Dziś został złożony wniosek do sadu o separację. Dziwne ale w jakims sensie czuje ulgę.
mlecznywafelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-02, 10:12   #124
skazana_na_bluesa
.

a poinformowałaś go o tym?

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-02, 13:50   #125
mlecznywafelek
Raczkowanie

O konsekwencji swoich wyborów został poinformowany już kilka tygodni temu, rok się skończył, zmian prawdopodobnie nie ma (prwdopodobnie bo dopóki są teściowie to towarzystwo jest trzeźwe ale mąż i tak przesiaduje ze swoim ukochanym bratem i bratową).
Stary 2017-01-02, 21:57   #126
skazana_na_bluesa
.

Chodziło mi o jasną informację teraz, że składasz takie a takie pismo. Czy dopiero się dowie, jak dostanie pismo z sądu?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-03, 09:25   #127
AnnaAleksndra
Raczkowanie

Zbierz materiały dowodowe. Dużo nagrań libacji czy pojętego męża jak wraca do domu. Przyda się w sądzie. Bądź silna!

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

AnnaAleksndra jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-01-04, 07:32   #128
mlecznywafelek
Raczkowanie

Jasną informację otrzymał już dawno, a to że tym się nie przejął to już jego sprawa... Pewnie się zdziwi bo w końcu brat powiedział, że jestem ci.pa i tylko straszyć umiem (nawet niedalej jak wczoraj).
Stary 2017-01-04, 08:35   #129
AnnaAleksndra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mlecznywafelek Pokaż wiadomość
Jasną informację otrzymał już dawno, a to że tym się nie przejął to już jego sprawa... Pewnie się zdziwi bo w końcu brat powiedział, że jestem ci.pa i tylko straszyć umiem (nawet niedalej jak wczoraj).
Chodzi Tobie o porozumienie z mężem i rozwiązanie problemu czy o udowodnienie sobie i innym ze nie jesteś c**a ?

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

AnnaAleksndra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-04, 08:55   #130
mlecznywafelek
Raczkowanie

Widzisz ja prawdę mówiac nie liczę już na jakiekolwiek porozumienie. Porozumienie byłoby mozliwe gdyby usunąć z otoczenia brata męża i jego żonę. Dopoki ci ludzie są w jego otoczeniu a co najwazniejsze - ich słowo jest dla niego jedyną prawdą to z czym ja mam walczyć? Mąż przez cały cas tłumaczy się, że robi tak a nie inaczej bo oni powiedzieli to czy powiedzieli tamto.. A skoro oni tak mówią to tak jest (powiedzieli, że nie ma się czym martwić bo ja nigdy nie pójdę do sądu to tak jest i nie ma innej opcji). I tylko no. Dziś moim celem jest uzyskanie jak najszybciej separacji bo nawet radca prawny zauważył toksyczny wpływ i niezdrowa relację na lini mąż - brat. I skoro mąż tak bardzo wierzy w to co mówi brat to tylko pewnie kwestia czasu gdy zacznie obstwiać w zakładach czy gdzieś tam. A ja nie chce mieć nic z tym wspólnego .
Stary 2017-01-04, 09:08   #131
jag_na
Rozeznanie

czemu separacja a nie rozwód?
jag_na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-04, 09:10   #132
201701121406
Konto usunięte

Rozwalił mnie argument faceta z pierwszego postu - że brat mu dokuczał ze jest twoim pantoflem. No cóż, teraz jest pantoflem brata
201701121406 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-04, 09:16   #133
mlecznywafelek
Raczkowanie

Z powodów opisanych powyżej, separację można otrzymać na pierwszej sprawie, rozwody ciagną się miesiącami. Separacja moze okazać się czasem na przemyślenie swojego postepowania a jeśli tego nie wykorzysta to rozwód z jego winy. A tak bardziej przyziemnie - jego brat jest hazardzistą, obstawia w zakładach bukmacherskich itd. Separacja pozowli mi w razie czego nie brania odpowiedzialności za długi męża.
Stary 2017-01-04, 12:45   #134
201705240954
Konto usunięte

Cytat:
Z powodów opisanych powyżej, separację można otrzymać na pierwszej sprawie, rozwody ciagną się miesiącami. Separacja moze okazać się czasem na przemyślenie swojego postepowania a jeśli tego nie wykorzysta to rozwód z jego winy. A tak bardziej przyziemnie - jego brat jest hazardzistą, obstawia w zakładach bukmacherskich itd. Separacja pozowli mi w razie czego nie brania odpowiedzialności za długi męża.
Separacja na pierwszej sprawie mając dziecko? doobre
201705240954 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-04, 13:16   #135
mlecznywafelek
Raczkowanie

Z czystej ciekawości - kto ma to dziecko?
Stary 2017-01-04, 13:24   #136
natalia_t
Zakorzenienie

Aż przeczytałam wszystkie odpowiedzi autorki w tym wątku i nic w nich nie ma o dziecku.

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Z czystej ciekawości - kto ma to dziecko?
No przecież pisałaś, że biegałaś za mężem jak za dzieckiem.
natalia_t jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-04, 13:26   #137
mlecznywafelek
Raczkowanie

A no tak, ale to takie przeterminowane dziecko
Stary 2017-01-04, 18:18   #138
201705240954
Konto usunięte

Przepraszam za zamieszanie, zmyliła mnie ta separacja, która jest proponowana jak sie ma dzieci zeby ze wzgledu na dobro dziecka kształt rodziny został zachowany. A tutaj? specjalnie przeczytalam raz jeszcze wszystkie posty i to dosc uwaznie- chyba sprawy majatkowe sa tu o wiele wazniejsze niz wynika to z postow Autorki
Stary 2017-01-04, 19:36   #139
dystopia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LilyVanDerWoodsen Pokaż wiadomość
Przepraszam za zamieszanie, zmyliła mnie ta separacja, która jest proponowana jak sie ma dzieci zeby ze wzgledu na dobro dziecka kształt rodziny został zachowany. A tutaj? specjalnie przeczytalam raz jeszcze wszystkie posty i to dosc uwaznie- chyba sprawy majatkowe sa tu o wiele wazniejsze niz wynika to z postow Autorki
krytykujesz prawnika, do którego poszła autorka, a sama nie wiesz, że orzeczenie separacji powoduje powstanie rozdzielności majątkowej?
dystopia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-01-04, 20:44   #140
201705240954
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dystopia Pokaż wiadomość
krytykujesz prawnika, do którego poszła autorka, a sama nie wiesz, że orzeczenie separacji powoduje powstanie rozdzielności majątkowej?
Czytasz ze zrozumieniem? bo chyba nie. Sam wniosek o separację nie powoduje rozdzielnosci majatkowej. Dopiero jej orzeczenie, co w najlepszym trybie obejmuje kilkakrotne stawianie sie przed sadem. Ustalenie rozdzielczosci majatkowej jest duzo prostsze, a przede wszystkim szybsze. I nie wymaga stawiania sie pare razy w sadzie.
Dlatego nie rozumiem prawnika, nie działa w interesie klientki tylko swoim...

Edytowane przez 201705240954
Czas edycji: 2017-01-04 o 20:47
Stary 2017-01-04, 22:04   #141
Pati100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LilyVanDerWoodsen Pokaż wiadomość
Czytasz ze zrozumieniem? bo chyba nie. Sam wniosek o separację nie powoduje rozdzielnosci majatkowej. Dopiero jej orzeczenie, co w najlepszym trybie obejmuje kilkakrotne stawianie sie przed sadem. Ustalenie rozdzielczosci majatkowej jest duzo prostsze, a przede wszystkim szybsze. I nie wymaga stawiania sie pare razy w sadzie.
Dlatego nie rozumiem prawnika, nie działa w interesie klientki tylko swoim...
"Ustalenie rozdzielczości" (zniesienie wspólności) wymaga zgodnego oświadczenia małżonków. Po opisach sądząc współdziałanie męża jest mało prawdopodobne.
Stary 2017-01-04, 22:07   #142
201705240954
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Pati100 Pokaż wiadomość
"Ustalenie rozdzielczości" (zniesienie wspólności) wymaga zgodnego oświadczenia małżonków. Po opisach sądząc współdziałanie męża jest mało prawdopodobne.
Pomijam ze są powody, gdy rozdzielczosc majatkowa powstaje z mocy prawa i bez zgody malzonka....Na seperację również malzonkowie powinni wyrazic zgode ...i sąd musi ustalić że rozpad małżeństwa nastąpił na wszystkich plaszczyznach (juz widze jak to zrobi na pierwszym terminie) .

Edytowane przez 201705240954
Czas edycji: 2017-01-04 o 22:20
Stary 2017-01-04, 22:50   #143
kasiatoya
Rozeznanie

Ja bym się nie certoliła z jakimiś separacjami tylko od razu rozwiodła.
Nie ma dzieci to niby dlaczego ten rozwód miałby się ciągnąć???
Słyszałam, że to wtedy bardzo szybko się rozstrzyga.
Coś mi się zdaje, że autorka ciągle ma wątpliwości i stąd ta separacja a nie rozwód. I obawiam się, że mąż i tak nie uwierzy, że ona się chce na poważnie rozstać skoro stara się o separację a nie rozwód.
kasiatoya jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-01-05, 04:38   #144
mlecznywafelek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dystopia Pokaż wiadomość
Krytyka to podstawa. Prawdziwe informacje nie mają znaczenia dla tej pani, tak samo jak wpieranie o dziecku

---------- Dopisano o 05:38 ---------- Poprzedni post napisano o 05:33 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiatoya Pokaż wiadomość
Ja bym się nie certoliła z jakimiś separacjami tylko od razu rozwiodła.
Nie ma dzieci to niby dlaczego ten rozwód miałby się ciągnąć???
Słyszałam, że to wtedy bardzo szybko się rozstrzyga.
Coś mi się zdaje, że autorka ciągle ma wątpliwości i stąd ta separacja a nie rozwód. I obawiam się, że mąż i tak nie uwierzy, że ona się chce na poważnie rozstać skoro stara się o separację a nie rozwód.
I bardzo dobrze Ci się zdaje - co ciągle powtarzam. Jeżeli separacja sprawi że brat i bratowa znikną z naszego życia to uważam, że warto spróbować. A ile z tego próbowania wyjdzie to już inna kwestia.
Stary 2017-01-05, 06:18   #145
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Krytyka to podstawa. Prawdziwe informacje nie mają znaczenia dla tej pani, tak samo jak wpieranie o dziecku

---------- Dopisano o 05:38 ---------- Poprzedni post napisano o 05:33 ----------

I bardzo dobrze Ci się zdaje - co ciągle powtarzam. Jeżeli separacja sprawi że brat i bratowa znikną z naszego życia to uważam, że warto spróbować. A ile z tego próbowania wyjdzie to już inna kwestia.
Mnie się wydaje, że problem leży nie w jego bracie, tylko w nim samym. Jeśli on się zmieni to brat nie będzie mógł na niego wpłynąć. A co jeśli brat zniknie, będzie super ale za rok ktoś inny obok wybuduje dom i też będzie pił? Twój mąż znow do nich poleci. Problem nie będzie w ogóle rozwiązany, bo problem leży w twoim mężu, w jego naiwności, latwowiernosci, złej hierarchii priorytetów.

Twój mąż musi sobie najpierw zdać sprawę z tego, że ma problem z alkoholem. Bez tego ani rusz.

Stary 2017-01-05, 06:36   #146
mlecznywafelek
Raczkowanie

Problem alkoholowy nie jest głównym problemem. Głównym problemem jest wpływ jego brata i bratowej. Dopóki oni istnieją w jego życiu - zawsze będzie alkohol bo dla nich piwo to nieodłączny punkt dnia. Przecież jego brata już nie było - i nie pił. I wiem, że w momencie gdy ich nie będzie, nie będzie też problemu z alkoholem. Ale właśnie o to chodzi, że dopóki on nie przewartościowuje priorytetów to nic się nie zmieni. Nic. Dopóki on jest pod tak dużym wpływem tych ludzi to nic się nie da zrobić. Może właśnie separacja nauczy go asertywności? Może to da mu do myślenia? Przykra prawda jest taka, że od miesięcy jesteśmy małżeństwem na papierze, łączą nas rachunki, kredyt. I to wszystko. Nie ma rozmów, nie ma wspólnej sypialni, nie ma seksu, nie ma nic. Tą separację traktuje jako ostatnie koło ratunkowe.
Stary 2017-01-05, 08:06   #147
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Problem alkoholowy nie jest głównym problemem. Głównym problemem jest wpływ jego brata i bratowej. Dopóki oni istnieją w jego życiu - zawsze będzie alkohol bo dla nich piwo to nieodłączny punkt dnia. Przecież jego brata już nie było - i nie pił. I wiem, że w momencie gdy ich nie będzie, nie będzie też problemu z alkoholem. Ale właśnie o to chodzi, że dopóki on nie przewartościowuje priorytetów to nic się nie zmieni. Nic. Dopóki on jest pod tak dużym wpływem tych ludzi to nic się nie da zrobić. Może właśnie separacja nauczy go asertywności? Może to da mu do myślenia? Przykra prawda jest taka, że od miesięcy jesteśmy małżeństwem na papierze, łączą nas rachunki, kredyt. I to wszystko. Nie ma rozmów, nie ma wspólnej sypialni, nie ma seksu, nie ma nic. Tą separację traktuje jako ostatnie koło ratunkowe.
Nieprawda. Glowny problem to alkoholizm twojego meza.

Picie z bratem to tylko wymowka.
Zdrowy czlowiek umie odmawiac.

Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-01-05, 08:09   #148
mlecznywafelek
Raczkowanie

Wy możecie uważać tak, ja i radca uważamy inaczej.
Stary 2017-01-05, 08:39   #149
201705240954
Konto usunięte

Cytat:
Przeprosiłam za niedopatrzenie to raz, dwa skoro Ty i Radca już wszystko wiecie to o czym jest ten wątek?
Stary 2017-01-05, 08:45   #150
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Wy możecie uważać tak, ja i radca uważamy inaczej.
Spoko. Tyle, że ewidentnie i ty i radca nie macie pojęcia o problemach z alkoholem.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości