![]() |
#121 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 - część I
Cytat:
Sent from my E5603 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
![]() Sent from my E5603 using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |||||||||||||
Zakorzenienie
|
Wow - to już bardzo kontaktowy maluszek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Czasami nie ma wyjścia z butelką i szkoda się tym zadręczać ![]() Obecne mm są tak zbilansowane, ze nie trzeba do 6 miesiąca. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przykro czytać o takich przejściach porodowych. Miałam poród Sn, drugi był zakończony CC po rozpoczęciu akcji porodowej. Napiszę tak - po cesarce szybciej doszłam do siebie niż po pierwszym porodzie. Szybko odrzucilam środki przeciwbólowe - naprawdę mniej bolało niż przy porodzie naturalnym z ingerencjami, także ten... Niestety emocjonalnie CC jest ciężka, bo opóźniony kontakt z maluchem, jest większy szok, ale cóż poradzisz. Ważne, że maluch zdrowy. Cytat:
![]() Poza tym sterylizator do butelek - przy tej ilości bym zginęła. Książeczki kontrastowe - zdecydowanie interesują malucha Odczucia neutralne - bujaczek - obecnie starszak bawi się włączaniem denerwujących melodyjek. Tulik - czasem działa, czasem nie. Szumiś - bardziej efektywny jest szum z aplikacji na komórkę. Kit - wanienka. I tak kąpię się z maluchem w wannie, bo przy wanience padał mi kręgoslup. Medela Calma - niby ma nie zaburzać odruchu ssania, ale wszystkie smoczki mi przeciekają ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas na tapecie bóle brzuszka - nagły, rozdzierający płacz i musze byc skupiona na maluszku. Pomaga chodzenie w chuście - ogromny postęp, bo od urodzenia chusta była na nie. Starszak boi się juniora, mimo to coraz bardziej interesuje się małym - bawi się jego zabawkami, podkrada smoczki. Niestety ma ogromną rezerwę do mnie, jakby żal. Mnie z tym kiepsko, bo zawsze był synek mamusi, a teraz mogłabym dla niego nie istnieć. A z drugiej strony mam zostawić małego do wypłakiwania się, żeby być na 200% dla starszaka? Często jest mi źle z powodu. Byłam u fizjoterapeutki - mam rozejście mięśni prostych - 4 palce, ale na szczescie jest to do przepracowania. Mam ćwiczenia w domu na akywację mięśni dna miednicy i mięśni, które mają zlikwidować ten rozstęp. Zatejpowała mi brzuch - śmiesznie mi z tym ![]()
![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
Siema
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Jezu, już naklepalyscie 13 stron. Wy to jesteście xD Nie nadrabiam, jestem padnięta. Od 15 do 18 ryk i wiszenie na cycku. Teraz łaskawie śpi. BTW. Czemu nikt na fb nie pisał, że już wątek jest ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#124 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
Jak minęły nocki? u nas jak zwykle tragicznie. Co godzinę pobudki, przebieranie pieluchy 4 razy, od północy do 6 rano 5 karmień...Rano niespokojny był, wisiał na cycku, chyba nic nie leciało Mu i zrezygnowana podałam mm 🙁 od razu usnął.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#127 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nasza Kluska kolejny dzień od 23 do 2:30 po karmieniu zaczęła plakac, macha rączkami, nóżkami. Doraźnie pomaga suszarka, noszenie na rękach po domu, ciepłe okłady na brzuszek. Czy to możliwe, ze 2 tygodniowe dziecko ma już kolki?! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
♥♥♥ Żona - 27.08.2016 r. Mama - styczeń 2017 r. Edytowane przez chupacabra88 Czas edycji: 2017-02-09 o 08:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Może na niespokojne machanie rączkami i nóżkami pomoże spowijanie? U nas działa.
Dziś na szczęście nocka spokojna. Pobudka o 22, 1, 6 i teraz o 9. ![]() Mam nadzieję że Bartuś się już uspokoi. ![]() Lidka ![]() Cornflower_girl nie martw się! Jesteś dla synków najlepszą mama na świecie i nie pozwalaj sobie na żadne wyrzuty sumienia! Ściskam. ![]() Masz jakieś ćwiczenia na mięśnie dna miednicy i podtrzymujące gorset? Myślisz że wystarczy je wygooglac? ![]() Melburne zazdroszczę tych spacerów! Też bym chciała się już poruszać, a u nas mróz i ogrom śniegu. Moniczi może i wstawania Tż się nauczy. ![]() ![]() Ja się śmieje że wstyd i godność zostawiłam w szpitalu i tyle osób widziało już moje cycki czy wietrzenie rany po cc, że kp w miejscu publicznym nie jest mi teoretycznie straszne, trzeba się będzie tylko jakoś przykrywac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#130 |
Rozeznanie
|
Spowijanie nie działa.niespokojne Nóżki i rączki to najprawdopodobniej efekt bolacego brzuszka.
A no ja też publicznie w szpitalu próbowałam przystawiac, ale wszystkie kobiety chodziły z gołymi cyckami, pozalewanymi koszulkami...Więc tego jakoś nie liczyłam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
Lidka wszystko będzie dobrze
😚 U nas pobudka o 2.30 , 4.30 po 6 po 8 teraz tez wisi na cycu.tz ma nocki i teraz odsypia staram się ogarniać mała szybko i w miarę cicho Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Rozeznanie
|
U nas nocka ok, pobudka o 1 z mojej inicjatywy, potem sam o 4 i 7. Teraz byliśmy na wizycie u pediatry. Maly wazy 4070 g, czyli kryzys opanowany
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Rozeznanie
|
U nas pobudki wyjątkowo aż 3. O 1 w nocy, o 3 , 6.30 i po 9 wstałyŝmy.
Teraz też mały ssak je i przy okazji marudzi sobie ;-) Mimo nkcnego odciagania dostalam zastoju w prawej piersi... 3 raz! Boli jak ##.## Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#134 | ||
Zadomowienie
|
Wcześniej napisałam dłuugi post i mi go przy edycji zjadło...
![]() ![]() Obiad gotowy, dziś mam dzień piękności - muszę się pofarbować, zrobić pięty bo po ciąży wyglądają makabrycznie i pomalować paznokcie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
Ja nie wiem ta pierś jest jakaś wadliwa.. mogę z nią na. Gwarancję iść?
![]() A jeśli chodzi o karmienie publiczne.. ja nigdy nie zdecydowalabym się na to by karmić przy kimś, za bardzo się krępuje a i moj tz tez by ssie nie zgodzil ![]() Zreszta nigdy nie bylam za karmieniem w miejscach publicznych.. oczywiście ja rozumiem ze kesc trzeba dac, i jak kobietka siedzi na lawce w parki, czy w restauracji ładnie przykryta pielucha czy cos to nikt nie powwinien miec do niej pretensji w koncu niemowlecoi nie. Powie ze ma. Spac zje pozniej, ale nie libie jakk kobiety z innych krajów chodzą z cycem na. Wierzchu. Dlatego mam zzawsze ze soba odciagniete mleko, podgrzanne i wsadzone do pojemnika termicznego. Mam tez butelke z woda, i osobno mleko w proszku. Ja karmię moeszanie wiec mi łatwiej sie dostosować ;-) Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez NiEBiE Czas edycji: 2017-02-09 o 12:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
Albo pieluszka tetrowa
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Chupacabra zazdroszczę chwili dla siebie <3 Mi oprócz prysznica udaje się zrobić makijaż. Włosy od 2 dni mi wypadają ,pięty suchary , chciałabym pomalować sobie paznokcie chociaż na nogach.
Mała wisi i wisi na cycu w czasie małej przerwy zrobiłam pranie teraz zaczęłam wywieszac i oczywiście musiałam przerwac. Na podłodze syf ale ja już tego nie ruszam poczekam aż Tż wstanie po nocce Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zadomowienie
|
Niebie, Amalte próbowałam jednego i drugiego. 5 sekund i skubany ma wolne ręce
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#140 |
Rozeznanie
|
A co to jest lakier do paznokci?
I makijaż? ![]() Szukam bluzek do karmienia, ktoś?Coś? Najwygodniejsze chyba takie kopertowe... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Chupa u mnie to samo. Żadne krępowanie nie wchodzi w grę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
U nas noc fajna - spał od północy do 6
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam sobie bluzkę i sukienkę do kp na hm online, akurat są jeszcze jakieś wyprzedaże i dałam za to 100 zł.
Dziś Bartek ma dzień wiszenia i przytulania do mnie cały czas, więc siedzę i robię zakupy online. ![]() Udało mi się za to aż zrobić kawę i umyć włosy. ![]() Może jestem matka wyrodna ale marzy mi się szybką randka w restauracji z Tż. ![]() ![]() No i Wam się nie chwaliłam, ale za tydzień na tydzień przyjeżdża teściowa. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moje dziecko z rana jest spoko. Śpi minimum dwie godziny. Je szybko. Śpi znów. Ja zrobiłam obiad, szybki deser - teściowie przychodzą. Jestem umalowana. Pranie rozwieszone, dom ogarnięty. Za to pewnie wieczorem będzie niezła jazda ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę się już umówić na naukę chustowania bo sama jakoś nie mogę się odważyc... Podziwiam że tyle zrobiłaś! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Oglądam bluzki, tuniki i bluzy do kp w necie i same brzydactwa albo za miliony monet. Znalazłyście coś ciekawego? Polecam zajrzeć na hm online. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
Hej. Mój Dziec nie ogarnia ze powinien spać w dzień też. Najchętniej by zwiedzal i ciumkal cyca przez co naprawdę dostaje schizy ze piersi puste bo miękkie... jak czytam że niektóre z Was mają piersi kamienie to zazdroszcze. ...
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi z piersi z zatorem udało się odciągnąć aż 20 ml w ciągu 50 min. Zawsze coś... Czuję że zaczynamy walkę o mleko os nowa w tej piersi. W drugiej jest dużo ale młody jest wisielcem i niestety dokarmiam bo znów strupy od ciumkania mam. Jak mnie meczy to KP... Ale walczymy dalej.. Cytat:
Sent from my E5603 using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
A próbowałas przez oslonki silikonowe?? Bez nich nie karmiłabym piersia. Staram się raz dziennie karmić bez żeby nie zapomniala jak łapać ,ale różnie to bywa jak ona histerycznie płacze bo chce po raz setny cyca. Tym bardziej pomagają mi oslonki bo po tylu przystawianiach miałam poranne sutki i bolało nawet w kapturkach😕
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, że pierś jest miękka nie oznacza, że zupełnie pusta. Dzidzie w czasie ssania można pobudzać przez laskotanie rączki, policzka lub za uszkiem i masować pierś palcami z góry do dołu (w kierunku otoczki i sutka) żeby pomóc płynąć pokarmowi. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.