Mamy styczniowe 2017 - część I - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-02-08, 17:55   #121
KPZ
Raczkowanie

Dot.: Mamy styczniowe 2017 - część I

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
Help.... co na odparzenie pupki? Kurczę ma taką czerwoną. ..sudicremem jadę od wczoraj ale nie wiem czy to coś daje....

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
U nas świetnie działa właśnie sudocrem, wietrzenie tyleczka i codziennie kąpiel z emolium.

Sent from my E5603 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Moniczi Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny W końcu udało mi się wyhaczyć chwilę dla siebie, której nie muszę przeznaczać na jedzenie/picie/mycie/drzemkę (choć to ostatnie pewnie powinnam).
Była dzisiaj ponownie położna, Nikosiowi udało się odrobić weekendową stratę - przybrał 120 g przez 2 doby. Muszę w tym celu odciągać się laktatorem i po karmieniu piersią, dawać mu jeszcze to co odciągnę w międzyczasie... No i sięgnęłam po mm, ale położna mówiła żeby już tego nie robić.

Szczerze mówiąc, ja nie czuję magii KP. Jestem zadowolona, gdy widzę że mały jest najedzony, ale niecierpliwie podchodzę do sprawy - denerwuję się, gdy wisi przy piersi dłużej niż 30 minut i on chyba to wyczuwa, bo przestaje jeść i muszę go pobudzać bo po odstawieniu zaraz jest głodny.
Za to uwielbiam go przytulać i leżeć z nim

Czytam o Waszych wspieraczach w osobach Tż i cieszę się, że też mogę swojego pochwalić - po pierwszych ciężkich dniach nagle nadeszła przemiana i teraz jest super tatą - kąpie, przewija, ciągle całuje. Jedynie w nocy nie wstaje - zwyczajnie nie umie się obudzić
Super! Miałam pytać czy jest lepiej ale bałam się że nie i nie chciałem sprawić przykrości. Pewnie na początku za dużo stresu było. Fajnie ze się odnalazł w nowej sytuacji

KPZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-08, 19:00   #122
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez camilla21 Pokaż wiadomość
Jeśli mowa o skokach rozwojowych... jutro mamy 7 tygodni i umiemy;
Wow - to już bardzo kontaktowy maluszek

Cytat:
Napisane przez KPZ Pokaż wiadomość
Wydaje mi się że idzie nam coraz lepiej z karmieniem chociaż do celu czyli nauczenie się jedzenia bez przysypiania i z najadaniem się jeszcze trochę. Nadal dokarmiam ale coraz mniej.
Ogólnie to młody mógłby cały czas wisieć na cycku.
Dzieciaki teraz tak mają. Mam nadzieję, ze uda się z kp
Cytat:
A dzieci Wasze po zjedzeniu idą spać od razu? Bo nasz to z dwa razy potrafi nie spać i z 2-3 godziny......
Nie zawsze. Czasem na fazę wielkiej aktywności.

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Kyiia ja w sumie też już nie mam ciążowych kg ale brzuszek został. Te pasy chyba bardziej są polecane po cesarce.
Nie do końca. Wg fizjoterapeutów pas rozleniwia mięśnie. Trzeba ćwiczyć mięśnie dna miednicy oraz mięśnie podtrzymujące "gorset" - wtedy cm mają spadać. Flaczek pocesarkowy też ma ponoć zejść z czasem z pomocą cardio.
Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
w sumie to dopiero co stanęłam na nogi psychicznie i pogodziłam się z butelką i teraz cieszę się macierzyństwem i że mam takiego małego robaczka obok siebie. Tż jest najwspanialszym ojcem na świecie tak bardzo mi pomaga i uwielbia jak Iga u niego leży na brzuchu
Miło czytać o takich tatusiach
Czasami nie ma wyjścia z butelką i szkoda się tym zadręczać
Cytat:
Dziewczyny podajace mm , podajecie wode/ herbatkę?
Obecne mm są tak zbilansowane, ze nie trzeba do 6 miesiąca.

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Pampers Premium nadal 1. Generalnie rozmiar jest chyba ok. Tylko że my nadal mamy tego dziada na pępku. Więc górę pampersa zawijam. Więc może tu leży problem? Te premium go akurat nie uczulają, ale mieliśmy też dady i to samo z sikaniem było.
Problem może być jednak w rozmiarze. Pampki nigdy nam nie przeciekały do pewnego momentu - obstawiam, że kwestia rozmiaru. Dady nie mają tego wycięcia. Babydreamy są ok.

Cytat:
W ogóle po jakim czasie zaczelyscie wychodzić z dzieckiem na spacer, zakupy, odwiedziny u babci itd.
Ja muszę np w przyszłym tyg iść na uczelnie z małym.
Na spacery nie chodzę z racji zanieczyszczeń, ale jeśli byłoby ok, to pakuję juniora do chusty i chodzimy. Zakupy tylko online (zginęłabym). U babci junior był w wieku 3 dni, u drugiej w wieku 2 tygodni. Zaliczył nawet imprezę rodzinną jako 3 tygodniowy szkrab. Pilnuję tylko, żeby odwiedzani byli zdrowi.

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
Nam mówiła żeby mrozu nie było i dużego wiatru. Kuurde, gardło mnie coś drapie, temperatura 37,1... co ja moge z tym zrobic? :/
Uuu, oby nic powaznego. Tantume Verde do psikania, póki co dużo pij - herbata z sokiem z malin i miodem.
Cytat:
Help.... co na odparzenie pupki? Kurczę ma taką czerwoną. ..sudicremem jadę od wczoraj ale nie wiem czy to coś daje....
U mnie lepiej sie sprawdzał Linomag plus krochmal. Sudocrem jest ciężki.

Cytat:
Kurde dziewczyny jestem załamana dostaliśmy list z instytutu matki i dziecka żeby powtórzyć badania przesiewowe bo jakiś wynik na pograniczu siedzę i ryczę już wyczytałam że 98% powtórzonych badań wychodzi ok ale to i tak mnie nie pociesza jak pomyślę że Iga może być na coś chora to mi słabo
O kurczę, przytulam mocno. Mam nadzieję, że przy powtórce wszytsko będzie ok. Wiadomo, o którą chorobę chodzi?
Cytat:
Napisane przez Melburne Pokaż wiadomość
Cześć pewnie nikt nie pamięta mnie bo mało się udzielalam�� 15.01 przyszła na świat moja córka 3105 waga 55dl.
Gratuluję zdrowej córeczki.
Przykro czytać o takich przejściach porodowych. Miałam poród Sn, drugi był zakończony CC po rozpoczęciu akcji porodowej. Napiszę tak - po cesarce szybciej doszłam do siebie niż po pierwszym porodzie. Szybko odrzucilam środki przeciwbólowe - naprawdę mniej bolało niż przy porodzie naturalnym z ingerencjami, także ten... Niestety emocjonalnie CC jest ciężka, bo opóźniony kontakt z maluchem, jest większy szok, ale cóż poradzisz. Ważne, że maluch zdrowy.
Cytat:
A ja mam takie pytanie i nie wiem czy lepiej tu je zadać czy na fb. Powiedzcie mi co się Wam sprawdziło, a co nie. Jakieś hity i kity wyprawkowe. Hmm? Może jakieś gadżety ułatwiające życie??
Hity - chusta, chusta, chusta, chusta, chusta. Mam pięć w szafie
Poza tym sterylizator do butelek - przy tej ilości bym zginęła.
Książeczki kontrastowe - zdecydowanie interesują malucha
Odczucia neutralne - bujaczek - obecnie starszak bawi się włączaniem denerwujących melodyjek.
Tulik - czasem działa, czasem nie.
Szumiś - bardziej efektywny jest szum z aplikacji na komórkę.
Kit - wanienka. I tak kąpię się z maluchem w wannie, bo przy wanience padał mi kręgoslup.
Medela Calma - niby ma nie zaburzać odruchu ssania, ale wszystkie smoczki mi przeciekają

Cytat:
Napisane przez zie_l_ona Pokaż wiadomość
Ale zaczynam rozglądać się za zabawkami rozwojowymi - macie coś do polecenia?
Mata edukacyjna w kontrastowych kolorach, pluszaki do memłania, materiałowa książeczka kontrastowa, kostka minky sensoryczna.
Cytat:
Napisane przez Moniczi Pokaż wiadomość
Czytam o Waszych wspieraczach w osobach Tż i cieszę się, że też mogę swojego pochwalić - po pierwszych ciężkich dniach nagle nadeszła przemiana i teraz jest super tatą - kąpie, przewija, ciągle całuje. Jedynie w nocy nie wstaje - zwyczajnie nie umie się obudzić
Oby dalej Cię tak zaskakiwał

U nas na tapecie bóle brzuszka - nagły, rozdzierający płacz i musze byc skupiona na maluszku. Pomaga chodzenie w chuście - ogromny postęp, bo od urodzenia chusta była na nie.
Starszak boi się juniora, mimo to coraz bardziej interesuje się małym - bawi się jego zabawkami, podkrada smoczki. Niestety ma ogromną rezerwę do mnie, jakby żal. Mnie z tym kiepsko, bo zawsze był synek mamusi, a teraz mogłabym dla niego nie istnieć. A z drugiej strony mam zostawić małego do wypłakiwania się, żeby być na 200% dla starszaka? Często jest mi źle z powodu.
Byłam u fizjoterapeutki - mam rozejście mięśni prostych - 4 palce, ale na szczescie jest to do przepracowania. Mam ćwiczenia w domu na akywację mięśni dna miednicy i mięśni, które mają zlikwidować ten rozstęp. Zatejpowała mi brzuch - śmiesznie mi z tym

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-08, 19:13   #123
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Siema

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Jezu, już naklepalyscie 13 stron. Wy to jesteście xD
Nie nadrabiam, jestem padnięta. Od 15 do 18 ryk i wiszenie na cycku. Teraz łaskawie śpi.

BTW. Czemu nikt na fb nie pisał, że już wątek jest chyba, że mój Tel nie ogarnął powiadomień...

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Stary 2017-02-08, 19:25   #124
Moniczi
Rozeznanie

Cytat:
Super! Miałam pytać czy jest lepiej ale bałam się że nie i nie chciałem sprawić przykrości. Pewnie na początku za dużo stresu było. Fajnie ze się odnalazł w nowej sytuacji

W sumie nawet nie wiem co wpłynęło na zmianę nastawienia Tz. Ale teraz ciagle nr 1 jest dla niego synek a ja nie wracam do tych przykrych słów i wierze ze wszystko bedzie ok.

Moniczi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-08, 20:01   #125
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Kurde dziewczyny jestem załamana dostaliśmy list z instytutu matki i dziecka żeby powtórzyć badania przesiewowe bo jakiś wynik na pograniczu siedzę i ryczę już wyczytałam że 98% powtórzonych badań wychodzi ok ale to i tak mnie nie pociesza jak pomyślę że Iga może być na coś chora to mi słabo
O kurczę mam nadzieję ze przy powtornych badaniach wszytko wyjdzie ok! Trzymaj się kochana i bądź dobrej myśli!

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-09, 07:51   #126
ona10101
Raczkowanie

Jak minęły nocki? u nas jak zwykle tragicznie. Co godzinę pobudki, przebieranie pieluchy 4 razy, od północy do 6 rano 5 karmień...Rano niespokojny był, wisiał na cycku, chyba nic nie leciało Mu i zrezygnowana podałam mm 🙁 od razu usnął.

Adaś ur. 25.02.2012r.
ona10101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-09, 08:00   #127
Amalte
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość
Jak minęły nocki? u nas jak zwykle tragicznie. Co godzinę pobudki, przebieranie pieluchy 4 razy, od północy do 6 rano 5 karmień...Rano niespokojny był, wisiał na cycku, chyba nic nie leciało Mu i zrezygnowana podałam mm 🙁 od razu usnął.

U nas też średnio....
Nasza Kluska kolejny dzień od 23 do 2:30 po karmieniu zaczęła plakac, macha rączkami, nóżkami. Doraźnie pomaga suszarka, noszenie na rękach po domu, ciepłe okłady na brzuszek.
Czy to możliwe, ze 2 tygodniowe dziecko ma już kolki?!

Amalte jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-02-09, 08:04   #128
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amalte Pokaż wiadomość
U nas też średnio....
Nasza Kluska kolejny dzień od 23 do 2:30 po karmieniu zaczęła plakac, macha rączkami, nóżkami. Doraźnie pomaga suszarka, noszenie na rękach po domu, ciepłe okłady na brzuszek.
Czy to możliwe, ze 2 tygodniowe dziecko ma już kolki?!

Tak. Kolka czy też wzdęcia pojawiają się ok 2-3 tygodnia życia.

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.

Edytowane przez chupacabra88
Czas edycji: 2017-02-09 o 08:07
Stary 2017-02-09, 08:37   #129
NiEBiE
Zakorzenienie

Może na niespokojne machanie rączkami i nóżkami pomoże spowijanie? U nas działa.

Dziś na szczęście nocka spokojna. Pobudka o 22, 1, 6 i teraz o 9.
Mam nadzieję że Bartuś się już uspokoi.

Lidka na pewno będzie dobrze!

Cornflower_girl nie martw się! Jesteś dla synków najlepszą mama na świecie i nie pozwalaj sobie na żadne wyrzuty sumienia! Ściskam.
Masz jakieś ćwiczenia na mięśnie dna miednicy i podtrzymujące gorset? Myślisz że wystarczy je wygooglac?

Melburne zazdroszczę tych spacerów! Też bym chciała się już poruszać, a u nas mróz i ogrom śniegu.

Moniczi może i wstawania Tż się nauczy. Mój też ma kamienny sen, a potrafi wstać.

Ja się śmieje że wstyd i godność zostawiłam w szpitalu i tyle osób widziało już moje cycki czy wietrzenie rany po cc, że kp w miejscu publicznym nie jest mi teoretycznie straszne, trzeba się będzie tylko jakoś przykrywac.

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-09, 08:47   #130
Amalte
Rozeznanie

Spowijanie nie działa.niespokojne Nóżki i rączki to najprawdopodobniej efekt bolacego brzuszka.

A no ja też publicznie w szpitalu próbowałam przystawiac, ale wszystkie kobiety chodziły z gołymi cyckami, pozalewanymi koszulkami...Więc tego jakoś nie liczyłam

Stary 2017-02-09, 08:53   #131
Melburne
Raczkowanie

Lidka wszystko będzie dobrze
😚

U nas pobudka o 2.30 , 4.30 po 6 po 8 teraz tez wisi na cycu.tz ma nocki i teraz odsypia staram się ogarniać mała szybko i w miarę cicho

Melburne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-02-09, 09:06   #132
Moniczi
Rozeznanie

U nas nocka ok, pobudka o 1 z mojej inicjatywy, potem sam o 4 i 7. Teraz byliśmy na wizycie u pediatry. Maly wazy 4070 g, czyli kryzys opanowany mam go jedynie dopajac woda z glukoza bo nadal walczymy z zoltaczka

Moniczi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-09, 09:24   #133
camilla21
Rozeznanie

U nas pobudki wyjątkowo aż 3. O 1 w nocy, o 3 , 6.30 i po 9 wstałyŝmy.
Teraz też mały ssak je i przy okazji marudzi sobie ;-)
Mimo nkcnego odciagania dostalam zastoju w prawej piersi... 3 raz! Boli jak ##.##

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Drugie szczęście Tp. 19.05.2019
camilla21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-09, 10:58   #134
chupacabra88
Zadomowienie

Wcześniej napisałam dłuugi post i mi go przy edycji zjadło... grrr... No nic. U nas po 3 ciężkich nocach w końcu super! Dla innych może się okazać że nasza super noc nie jest jakaś fantastyczna, ale ja czuję się zdecydowanie lepiej. U nas pobudka 24:30, 03:30, [ja nie mogłam zasnąć od 4 do 6] młody z przerwami, o 5:00 się obudził, dojadł, potem bardzo się męczył przy robieniu kupki. O 6 go przebrałam, brzuszek jeszcze bolał, położyłam go na brzuszku i zasnął do 9

Obiad gotowy, dziś mam dzień piękności - muszę się pofarbować, zrobić pięty bo po ciąży wyglądają makabrycznie i pomalować paznokcie

Cytat:
Może na niespokojne machanie rączkami i nóżkami pomoże spowijanie? U nas działa.
a mi by się przydał otulacz na zamek ale tylko na ręce!! Istnieje coś takiego ?? Bo mój musi nóżki mieć wolne żeby je unosić do góry gdy ma wzdęcie...

Cytat:
Mimo nkcnego odciagania dostalam zastoju w prawej piersi... 3 raz! Boli jak ##.##
Współczuje, mi Tż rozmasowywał a ja myślałam że skonam.

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
Stary 2017-02-09, 11:07   #135
camilla21
Rozeznanie

Ja nie wiem ta pierś jest jakaś wadliwa.. mogę z nią na. Gwarancję iść? żeby 3 raz ts jedna? Rozmasowalam na wpół i "podłączyłam" ssaka, później dokończę laktatorem..

A jeśli chodzi o karmienie publiczne.. ja nigdy nie zdecydowalabym się na to by karmić przy kimś, za bardzo się krępuje a i moj tz tez by ssie nie zgodzil
Zreszta nigdy nie bylam za karmieniem w miejscach publicznych.. oczywiście ja rozumiem ze kesc trzeba dac, i jak kobietka siedzi na lawce w parki, czy w restauracji ładnie przykryta pielucha czy cos to nikt nie powwinien miec do niej pretensji w koncu niemowlecoi nie. Powie ze ma. Spac zje pozniej, ale nie libie jakk kobiety z innych krajów chodzą z cycem na. Wierzchu.

Dlatego mam zzawsze ze soba odciagniete mleko, podgrzanne i wsadzone do pojemnika termicznego. Mam tez butelke z woda, i osobno mleko w proszku. Ja karmię moeszanie wiec mi łatwiej sie dostosować ;-)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Drugie szczęście Tp. 19.05.2019
camilla21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-09, 11:30   #136
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Wcześniej napisałam dłuugi post i mi go przy edycji zjadło... grrr... No nic. U nas po 3 ciężkich nocach w końcu super! Dla innych może się okazać że nasza super noc nie jest jakaś fantastyczna, ale ja czuję się zdecydowanie lepiej. U nas pobudka 24:30, 03:30, [ja nie mogłam zasnąć od 4 do 6] młody z przerwami, o 5:00 się obudził, dojadł, potem bardzo się męczył przy robieniu kupki. O 6 go przebrałam, brzuszek jeszcze bolał, położyłam go na brzuszku i zasnął do 9

Obiad gotowy, dziś mam dzień piękności - muszę się pofarbować, zrobić pięty bo po ciąży wyglądają makabrycznie i pomalować paznokcie

a mi by się przydał otulacz na zamek ale tylko na ręce!! Istnieje coś takiego ?? Bo mój musi nóżki mieć wolne żeby je unosić do góry gdy ma wzdęcie...

Współczuje, mi Tż rozmasowywał a ja myślałam że skonam.
Może owijaj rączki kocykiem?

Edytowane przez NiEBiE
Czas edycji: 2017-02-09 o 12:33
Stary 2017-02-09, 11:36   #137
Amalte
Rozeznanie

Albo pieluszka tetrowa

Stary 2017-02-09, 12:11   #138
Melburne
Raczkowanie

Chupacabra zazdroszczę chwili dla siebie <3 Mi oprócz prysznica udaje się zrobić makijaż. Włosy od 2 dni mi wypadają ,pięty suchary , chciałabym pomalować sobie paznokcie chociaż na nogach.

Mała wisi i wisi na cycu w czasie małej przerwy zrobiłam pranie teraz zaczęłam wywieszac i oczywiście musiałam przerwac. Na podłodze syf ale ja już tego nie ruszam poczekam aż Tż wstanie po nocce

Stary 2017-02-09, 12:21   #139
chupacabra88
Zadomowienie

Niebie, Amalte próbowałam jednego i drugiego. 5 sekund i skubany ma wolne ręce

Cytat:
Napisane przez Melburne Pokaż wiadomość
Chupacabra zazdroszczę chwili dla siebie <3 Mi oprócz prysznica udaje się zrobić makijaż. Włosy od 2 dni mi wypadają ,pięty suchary , chciałabym pomalować sobie paznokcie chociaż na nogach.

Mała wisi i wisi na cycu w czasie małej przerwy zrobiłam pranie teraz zaczęłam wywieszac i oczywiście musiałam przerwac. Na podłodze syf ale ja już tego nie ruszam poczekam aż Tż wstanie po nocce

Ja mam do soboty mamę jeszcze więc wykorzystuję sytuację bo później nie będzie tak różowo!

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-02-09, 12:22   #140
Amalte
Rozeznanie

A co to jest lakier do paznokci?
I makijaż?

Szukam bluzek do karmienia, ktoś?Coś?
Najwygodniejsze chyba takie kopertowe...

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Chupa u mnie to samo. Żadne krępowanie nie wchodzi w grę

Stary 2017-02-09, 12:25   #141
furjatka
Zadomowienie

U nas noc fajna - spał od północy do 6 ale ja się nie dziwię skoro od 17 nie spał i tylko wisiał na piersi... juz się bałam ze mu brzuszek rozerwie. Ile można jeść? Moje cycki to już myślą że mam trojaczki do wykarmienia. Jak Mały za długo nie je to kamienie jak cholera.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Stary 2017-02-09, 12:40   #142
NiEBiE
Zakorzenienie

Ja kupiłam sobie bluzkę i sukienkę do kp na hm online, akurat są jeszcze jakieś wyprzedaże i dałam za to 100 zł.

Dziś Bartek ma dzień wiszenia i przytulania do mnie cały czas, więc siedzę i robię zakupy online.

Udało mi się za to aż zrobić kawę i umyć włosy. makijażu w domu nie stosuje, bo po co, to cud jak uda się twarz czy ciało posmarować. Paznokcie opilowalam na krótko bo miałam wrażenie że ciągle go zadrapuje.

Może jestem matka wyrodna ale marzy mi się szybką randka w restauracji z Tż. nawet mu to zaproponowałam, ale powiedzial że za wcześnie i się boi zostawić Młodego.

No i Wam się nie chwaliłam, ale za tydzień na tydzień przyjeżdża teściowa. będzie niby mieszkać w domu na wsi ale ciekawe czy nie będzie chciała pomieszkać u nas

Stary 2017-02-09, 12:43   #143
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Ja kupiłam sobie bluzkę i sukienkę do kp na hm online, akurat są jeszcze jakieś wyprzedaże i dałam za to 100 zł.

Dziś Bartek ma dzień wiszenia i przytulania do mnie cały czas, więc siedzę i robię zakupy online.

Udało mi się za to aż zrobić kawę i umyć włosy. makijażu w domu nie stosuje, bo po co, to cud jak uda się twarz czy ciało posmarować. Paznokcie opilowalam na krótko bo miałam wrażenie że ciągle go zadrapuje.

Może jestem matka wyrodna ale marzy mi się szybką randka w restauracji z Tż. nawet mu to zaproponowałam, ale powiedzial że za wcześnie i się boi zostawić Młodego.

No i Wam się nie chwaliłam, ale za tydzień na tydzień przyjeżdża teściowa. będzie niby mieszkać w domu na wsi ale ciekawe czy nie będzie chciała pomieszkać u nas

Nie jesteś wyrodna, też mi się marzy a ja zakupy na allegro rozpinanych bluzek robiłam wczoraj z małym przy piersi ehh ten nasz matczyny żywot taki podobny

Moje dziecko z rana jest spoko. Śpi minimum dwie godziny. Je szybko. Śpi znów. Ja zrobiłam obiad, szybki deser - teściowie przychodzą. Jestem umalowana. Pranie rozwieszone, dom ogarnięty. Za to pewnie wieczorem będzie niezła jazda

Stary 2017-02-09, 12:56   #144
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jesteś wyrodna, też mi się marzy a ja zakupy na allegro rozpinanych bluzek robiłam wczoraj z małym przy piersi ehh ten nasz matczyny żywot taki podobny

Moje dziecko z rana jest spoko. Śpi minimum dwie godziny. Je szybko. Śpi znów. Ja zrobiłam obiad, szybki deser - teściowie przychodzą. Jestem umalowana. Pranie rozwieszone, dom ogarnięty. Za to pewnie wieczorem będzie niezła jazda

Mój beze mnie dziś spać absolutnie nie chce. Dobrze przynajmniej ze cyca nie ssie dla ssania, tylko przytulony do niego śpi.
Muszę się już umówić na naukę chustowania bo sama jakoś nie mogę się odważyc...

Podziwiam że tyle zrobiłaś!

Stary 2017-02-09, 13:02   #145
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Mój beze mnie dziś spać absolutnie nie chce. Dobrze przynajmniej ze cyca nie ssie dla ssania, tylko przytulony do niego śpi.
Muszę się już umówić na naukę chustowania bo sama jakoś nie mogę się odważyc...

Podziwiam że tyle zrobiłaś!

Jak on cały czas śpi to nie sztuka. Po południu pewnie nie będzie czasu na sikanie nawet.

Stary 2017-02-09, 14:10   #146
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Jak on cały czas śpi to nie sztuka. Po południu pewnie nie będzie czasu na sikanie nawet.

Mój do wtorku też cały czas spał sam. Teraz ma już poważne 2 tygodnie i się skończyło. Do tej pory też za bardzo nie płakał, ale już pokazał siłę swoich płuc.

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Oglądam bluzki, tuniki i bluzy do kp w necie i same brzydactwa albo za miliony monet.

Znalazłyście coś ciekawego? Polecam zajrzeć na hm online.

Stary 2017-02-09, 14:49   #147
magbes
Zadomowienie

Hej. Mój Dziec nie ogarnia ze powinien spać w dzień też. Najchętniej by zwiedzal i ciumkal cyca przez co naprawdę dostaje schizy ze piersi puste bo miękkie... jak czytam że niektóre z Was mają piersi kamienie to zazdroszcze. ...

magbes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-02-09, 15:05   #148
KPZ
Raczkowanie

Cytat:
Hej. Mój Dziec nie ogarnia ze powinien spać w dzień też. Najchętniej by zwiedzal i ciumkal cyca przez co naprawdę dostaje schizy ze piersi puste bo miękkie... jak czytam że niektóre z Was mają piersi kamienie to zazdroszcze. ...

Oj nie ma czego zazdrościć. To jest bolesne!
Mi z piersi z zatorem udało się odciągnąć aż 20 ml w ciągu 50 min. Zawsze coś... Czuję że zaczynamy walkę o mleko os nowa w tej piersi. W drugiej jest dużo ale młody jest wisielcem i niestety dokarmiam bo znów strupy od ciumkania mam.
Jak mnie meczy to KP... Ale walczymy dalej..
Cytat:

KPZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-09, 15:39   #149
Melburne
Raczkowanie

A próbowałas przez oslonki silikonowe?? Bez nich nie karmiłabym piersia. Staram się raz dziennie karmić bez żeby nie zapomniala jak łapać ,ale różnie to bywa jak ona histerycznie płacze bo chce po raz setny cyca. Tym bardziej pomagają mi oslonki bo po tylu przystawianiach miałam poranne sutki i bolało nawet w kapturkach😕

Stary 2017-02-09, 15:56   #150
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie miałam nawału i piersi jak kamień też nie mam. Owszem, przy dłuższej przerwie w nocy prawa pierś lekko boli i jest twardsza, ale nie jest kamieniem.
To, że pierś jest miękka nie oznacza, że zupełnie pusta. Dzidzie w czasie ssania można pobudzać przez laskotanie rączki, policzka lub za uszkiem i masować pierś palcami z góry do dołu (w kierunku otoczki i sutka) żeby pomóc płynąć pokarmowi. a jeśli po jedzeniu sama wypluwa sutek, to znaczy że się najadła.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości