|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤
Usg bioderek zaliczone
Mały u lekarza to jak aniołek jak zwykle... zawsze "przy ludziach" taki aniołek.... NIKT mi nie wierzy, że potrafi cały dzień wrzeszczeć
|
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw sie. Wczoraj była teściowa mnie trochę odciążyć i powiedziała ze gdyby nie filmiki na których on sie wydziera to by nie uwierzyła. Przecież on jest grzeczny ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Jeszcze a pro pos uroków pociązowych. Jak sama ciąża była dla mnie bardzo trudna to w ramach rekompensaty chyba, mogłam myć włosy raz na tydzień i miałam super cerę. Teraz już z tym koniec. Włosy wróciły do swojego stanu, myje co drugi dzien, cera już o wiele gorsza. Tylko waga dobra. Dwa kg mniej niż przed ciąża. Chyba to KP tak wyciąga. |
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tam nic nie wyciąga
dalej mam +5Ale ja normalnie/sporo/regularnie jem 4-5 posiłków o stałych porach niczego nie omijając Zaczynam już mocniej ćwiczyć więc tym bardziej nie chcę sobie pozwolić na deficyt kaloryczny... zresztą boję się że zbyt mało jedzenia może wpłynąć na kp...
|
|
|
|
#125 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja stosuję Delicol i mam już chyba trzecie opakowanie, ale nic się nie klei. Jest wręcz wodnisty w porównaniu do espumisanu czy SabSimplex. Cytat:
Steryd to Locoid Crelo. Ta maść w aptece to dla mnie tajemnica, bo nie mogę doczytać receptury, ale dopytam pediatrę. Ta maść apteczna jest do smarowania non stop, ale nie widzę, żeby była jakaś wybitna. Największą pracę robi u nas Calmapherol sc. Zamówiłam na Gemini 3 dodatkowe tubki na zapas. Po nim wszystko znika. U nas kilka dni był niby trądzik (tak myślałam), który zaczął zamieniać się w suche czerwone placuszki. A pózniej zrobiły się tragiczne wysięki. Żółta skorupka nad oczami, na uszach, całe czoło. Jak mu to zeszło, to jakbym na nowo moje dziecko zobaczyła. Polecam ten Calmapherol szczerze. Zwłaszcza, że u Was nie ma jeszcze tych wysięków. My już musieliśmy atakować je sterydem. Ja sterydu bym nie używała dopóki nie ma tych skorupek. Na FB dołączyłam do grupy AZS ŁZS i dużo mam także zachwala Calmapherol. Ps. tylko dziecko po nim trochę śmierdzi, bo ta maść ma paskudny zapach. ![]() I tak sobie myślę, że może warto to mydełko i Tanno Hermal używać przy kąpieli? Płyn Tanno Hermal to chyba taki standard przy ŁZS. A.... i jeszcze tej kostki mającej mieliśmy używać do mycia twarzy i głowy, ale w przegotowanej wodzie. Skończyło się tak, że narazie cała kąpiel jest w przegotowanej wodzie i temp. 35-36 stopni. Dermatolog kazała nie przegrzewać dziecka i utrzymywać około 20 stopni w domu, ponieważ te zmiany nie swędzą, ale pod wpływem temperatury pieką. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
omg właśnie od wczoraj robię zamówienie na gemini to sobie wrzucę do koszykato będzie krem czy maść? https://www.aptekagemini.pl/calmaphe...idowy-20g.html https://www.aptekagemini.pl/calmaphe...idowa-20g.html |
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spokojnie ![]() Laski z tą buzia byłyście u pediatry, dermatologa czy alergologa? Jutro szczepienie. Zdecydowaliśmy się na 6w1 i o!
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy ty masz czas na przygotowanie tego? Ja śniadanie jestem w stanie zjeść dop koło południa. ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Tańczymy przy Ed Sheeranie. Bo nic nje pomaga. |
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
U pediatry byliśmy, choć kurde mogła dać skierowanie do dermatologa, a ja głupia nie zapytałam
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Ktora to pisała zeby nosić tylko jedna wkładkę laktacyjna i przekładać? Genialny pomysł!
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłyśmy właśnie z szybkiego godzinnego spaceru, bo zaczęło się chmurzyć i mega wiać. Ale że mała ładnie spała to wystawiłam ją w wózku na balkon
Tam nie wieje ![]() A ja robie sobie właśnie obiadek
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tez specjalnie dla Ciebie dodalam znow maciupka do klubu
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękować. Idę oglądać! |
|
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Opiszę w skrócie Tż wychodzi o 7.15 do pracy. Prawie zawsze mały wtedy mniej więcej się budzi więc go biorę od razu na przewijanie/karmienie, potem odkładam, zwykle daje mi to 15 minut spokoju więc daję radę spokojnie się ogarnąć i naszykować śniadanie. Zwykle jak idę ze śniadaniem do pokoju to już wrzeszczy Rzadko kiedy daje się odłożyć na dłużej więc biorę go do salonu na kanapę i jem śniadanie z nim obok. Jest 8 rano.Po śniadaniu zwykle "bawimy się" do 10-11, czasem zaśnie, czasem jest sajgon... Ok 10 wypada kolejne przewijanie i karmienie, po którym ja robie sobie 2 śniadanie Wtedy zwykle chociaż na chwilę zasypia... Robię więc trening, szykuję obiad, pouczę się, posprzątam... Jak nie zaśnie to daje smoka, jakąś zabawkę i mimo wszystko robię swoje doglądając go co chwilę.Ok 13 przewijanie/karmienie i mała przekąska potreningowa Po niej jak wyżej albo spacerO 16 wraca tż, mały w 90% przypadków jest akurat przewinięty więc albo zasypia na chwilę albo leży z nami w salonie i jemy razem obiad... Mało kiedy śpi wtedy ale jest już tż więc trochę łatwiej bo on go masuje i tuli ![]() Ok 19 kąpiel po której prawie zawsze zaśnie więc na spokojnie jeszcze coś można przekąsić, przygotować... Szykuję więc np śniadanie na kolejny dzień a za tydzień/dwa wracam na treningi
|
|
|
|
|
#135 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najpierw u pediatry, ale dostałam odrazu skierowanie do dermatologa. Poszukałam jednak prywatnie, bo Ci przyjmujący na NFZ mieli lipne opinie w internecie. Cytat:
Maść maść. Ta bez zdjęcia. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Axn jesteś moja idolka. Jak długo jesteś w stanie spać w nocy? Bo przy moich 4-5 godz ja chodzę półprzytomna.
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jem na spacerze bo wiem ze jak wrócimy do domu to nie ma opcji... No chyba że by płakał na kanapie a ja sobie gotowała,,,
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Ja słyszałam od lekarza, że lepiej jak dziecko trochę zmarznie niz miałoby się przegrzac 😊. Właśnie najgorsze to, że nie powiedzą czy im ciepło czy zimno :-P wczoraj moja 3 i pol-latka mówi, ze jej gorąco, ściąga sweterek i wraca z przedszkola w krótkim rekawku. A z takim maluszkiem nie trafisz 😊.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko, ze nie uspokaja go branie na ręce więc jedyne co w miarę daje rade to na brzuszek na kanapę i smoczek... Ze smoczkiem jęczy i stęka, wrzeszczy dopiero jak mu wypadnie Ale jak jest na kanapie to jednak mam 2 ręce wolne i daję radę wtedy. Jakbym go nosiła to nie ma szans i rozumiem...
Edytowane przez axn22 Czas edycji: 2017-03-29 o 17:42 |
|
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Dwa pytanka: Laski dzieci niespiacych w dzisn- jak.obcinacie im paznokcie? Mój śpi 30-40min na brzuszku rano i w wózku (jak dobrze pójdzie) Jak popołudniu to tylko na mnie jak już fo prawie siła spacyfikuje ... ![]() Drugie pytanie: czy Wasze dzieci też mają takie brudne paznokcie? Mojemu tam klaczki z ubrań wchodzą. A że często na granatowo to jest dramat az wstyd
|
|
#142 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i ja juz przestalam chwalic, bo co pochwale to zaraz gorzej ![]() Cytat:
z colorstories był taki szarobury w porównaniu do tego.A dresik super, z takim meszkiem wewnatrz. Wzielam 62, ale chyba moglam 56, bo sie w nim topi… Ja chyba daje o jedna za duzo, ale nie jest spocona. Body z długim, bluzka cienka z długim i bluza (nie jakas ciepla, zwykla bawelniana), spodenki, skarpetki i czapka cienka. Cytat:
|
|||
|
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo, że u mnie mały jest spokojny, nawet często śpi, to pranie od wczoraj mam nadal niewyprasowane muszę się za nie zabrać właśnie
|
|
|
|
|
#144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u rak normalnie- lewa reka trzymam reke Malej prawa obcinam u nozek staje do niej tylem- jakos inaczej nie moge sie ogrnac Paznokcie ma czyste bo krotki ale kulki miedzy paluszkami... w kapieli nie moge sie pozbyc ale wkladam miedzy paluszki mokra chusteczke i przecieram- u nas dziala Fantazja prasowanie!!! Przypomnialas mi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
sQ, ja Ninę kładę na moich lekko ugiętych nogach jak siedzę w łóżku. Mamy kontakt wzrokowy, zagaduję ją i jadę z nożyczkami. I tak też każdy kłaczek ma na rękach
|
#146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i nie jestem w stanie obciac na tak krotkie zeby byly zerem i nie wchodził brudek.. wiec dzis ma swieżo obcięte..brudne paznokcie ![]() miedzy paluszkami to u stop i raczki staram sie pielucha muslinową w kąpieli. wkladam i przeciagam miedzy paluszkami ![]() stopy latwiej bo przejezdzam po krawedzi i rozczapierza palce (podpatrzylam u ortopedy ze tak działa stopa ) a raczek nie moge rozłożyć to "tyle o ile w kąpieli i kiedy sie da" ![]() a u stop obcinam tylko duzy paznokiec pozostale sie łamią jeszcze same
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Escorpio, z ta woda to chyba tak jak w lekach. Bananowy smak espumisanu to tez prawie jak rozszerzanie diety
![]() U nas tez sie paznokcie brudza i mamy klaczki miedzy paznokciami. Wyciagam jak lezy na przewijaku. I tak samo paznokcie obcinam - jak mamy "spokojne" 5 min na przewijaku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko nie potrafi spokojnie lezec
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Moj ma paznokcie jakby robił w kopalni. I te kłaczki tez ma wszędzie!
---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Moj umie. Przez max 5 min. |
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem wykonczona i zalamana. Od 3 dni Karol wyje, chce spac ale ciezko go uspic. Najgorzej z jedzeniem. Krzyczy ze chce jesc, poje 5 minut i ryk, odbije go i ryk ze glodny ale jak probuje go nakarmic to wpada w histerie i je dopiero jak pada ze zmęczenia. Ale je kilka minut bo zmeczony i zasypia a za pol godz powtorka i tak cały dzień 😣 oboje ciagle wyjemy. Ja juz nie wiem co robic. I butla nic nie zmienia. W nocy jest wszystko dobrze, tylko dzien.. brzuszek miekki, nog nie podkurcza wiec chyba ok. W ciagu dnia sa moze ze 2 normalne karmienia gdzie poznien jest zadowolony i sie usmiecha pozniej. Mam juz serdecznie dosc i nie wiem co robic 😣
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

Mały u lekarza to jak aniołek jak zwykle... zawsze "przy ludziach" taki aniołek.... NIKT mi nie wierzy, że potrafi cały dzień wrzeszczeć

Zaczynam już mocniej ćwiczyć więc tym bardziej nie chcę sobie pozwolić na deficyt kaloryczny... zresztą boję się że zbyt mało jedzenia może wpłynąć na kp...
co chwila sie rozpinałam i zapinałam... masakra.
już sama nie wiem co robić

właśnie od wczoraj robię zamówienie na gemini to sobie wrzucę do koszyka

Paznokcie ma czyste bo krotki ale kulki miedzy paluszkami... w kapieli nie moge sie pozbyc ale wkladam miedzy paluszki mokra chusteczke i przecieram- u nas dziala