Sprawa Karoliny Piaseckiej - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-04-23, 14:10   #121
201803290936
Konto usunięte

Dot.: Sprawa Karoliny Piaseckiej

Cytat:
Napisane przez Frezja_1 Pokaż wiadomość
Nic, jest to jeden z modelów rodziny, oczywiście miała prawo, ale wygląda na to ze właśnie dlatego siedziała cicho.
(...)
Ale po czym dokładnie to wnosisz?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-23, 14:10   #122
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Nagrania w necie są po to żeby zrobić z tego publiczny cyrk i coś ugrać. Moim zdaniem powinny być użyte jako dowód w sądzie a nie do wzbudzania sensacji. Nie neguję że matka jest ofiarą przemocy. Ale postępuje z krzywdą dla dzieci.
załóżmy, to wymyślona sytuacja, że masz dzieci z wysoko postawionym facetem, który ma takie dojścia, że na policji może zrobić z Ciebie złodziejkę, w szpitalu wariatkę, a w sądzie może zabrać Ci dzieci. znęca się nad Tobą. chcesz odejść. co robisz?
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-23, 14:17   #123
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
załóżmy, to wymyślona sytuacja, że masz dzieci z wysoko postawionym facetem, który ma takie dojścia, że na policji może zrobić z Ciebie złodziejkę, w szpitalu wariatkę, a w sądzie może zabrać Ci dzieci. znęca się nad Tobą. chcesz odejść. co robisz?

Też ciekawi mnie logiczna odpowiedz na to pytanie.
201803120844 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-23, 14:18   #124
Hultaj
BAN stały

Cytat:
tylko moim zdaniem ważniejsze jest dogłębne poznanie mechanizmu, który sprawia, że kobieta tkwi w takiej sytuacji 10 lat. trzeba ten mechanizm poznać i dopiero na tej podstawie oceniać.
oczywiście. a co sprawia, ze dany człowiek staje się łotrem ? ale tego wątku nie podejmę, bo nie usprawiedliwiam psychopatii w najmniejszy nawet sposób.

Cytat:
że zrobić tego nie mógł. inna sprawa, co powinien był zrobić. ludzie często mylą czasownik mógł z powinien.
niekoniecznie. twierdzić, że się nie może jest na pewno łatwiej.
Cytat:
a ja odbieram jej posty tak - moja mama uciekła od przemocowca, mi też udało się pokonać przeciwności losu, więc do jasnej anielki każdy, ale to absolutnie każdy powinien móc też odejść od przemocowca, a jak tego nie robi,
no niestety jakkolwiek gorzko to brzmi ma dużo racji dziewczyna.
Skoro, przykladowo, w sieci masz inspiracje osób, ktore zrzuciły po kilkadziesiąt kilogramów to znaczy, że to jest do zrobienia. A że to jest bardzo trudne, to 2.
Osobę, która czegoś dokonała, latwo się szufladkuje, że o, no tak, dała radę, to super fajnie, gratulacje - ale nie myśli się już o tym, że ta osoba aby znaleźć się w określonym punkcie musiała przejść swoje małe piekło. Jej też nie było łatwo, a może nawet było przecholernie trudno.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-23, 14:19   #125
Frezja_1
Raczkowanie

Cytat:
Ale co ty sugerujesz, że w szpitalu psychiatrzy stawiają diagnozy na podstawie insynuacji a nie własnego badania?
Frezja_1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-23, 14:26   #126
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
oczywiście. a co sprawia, ze dany człowiek staje się łotrem ? ale tego wątku nie podejmę, bo nie usprawiedliwiam psychopatii w najmniejszy nawet sposób.

niekoniecznie. twierdzić, że się nie może jest na pewno łatwiej.
no niestety jakkolwiek gorzko to brzmi ma dużo racji dziewczyna.
Skoro, przykladowo, w sieci masz inspiracje osób, ktore zrzuciły po kilkadziesiąt kilogramów to znaczy, że to jest do zrobienia. A że to jest bardzo trudne, to 2.
Osobę, która czegoś dokonała, latwo się szufladkuje, że o, no tak, dała radę, to super fajnie, gratulacje - ale nie myśli się już o tym, że ta osoba aby znaleźć się w określonym punkcie musiała przejść swoje małe piekło. Jej też nie było łatwo, a może nawet było przecholernie trudno.
zazwyczaj się zgadzam ze wszystkim co piszesz, ale tu niestety nie mogę. przykład z chudnięciem - no sorry. ktoś się zaniedbuje całe życie, potem zrzuca 60kg vs. np. osoba z zaburzeniami hormonalnymi trudnymi do wyleczenia, która za chiny tyle nie schudnie.

żeby nie było - ja nie mam nic przeciwko dzieleniem się swoimi doświadczeniami w celu zainspirowania kogoś z podobnymi problemami. ale la'Mbria tego nie zrobiła. nie taki był jej cel. jej cel był jasny - pokazać, że jest lepsza, a ta kobieta gorsza. pokazać, że jest/będzie lepszą matką, niż ta kobieta. wywyższyć się. to chciała osiągnąć. tyle razy podkreślić, że jej się to w głowie nie mieści i pytać, co musi mieć w głowie ta kobieta (jakby ją to w ogóle interesowało) - po co niby to robiła? i udało jej się. a w dodatku znalazła obrończynię. "no i fajnie."

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Ale co ty sugerujesz, że w szpitalu psychiatrzy stawiają diagnozy na podstawie insynuacji a nie własnego badania?
znasz historię Krystiana Brolla? bo chyba nie. radzę się zapoznać.

nie odpowiedziałaś na moje pytanie i byłabym bardzo wdzięczna, gdybyś choć spróbowała.

Edytowane przez motyla
Czas edycji: 2017-04-23 o 14:29
Stary 2017-04-23, 14:34   #127
Hultaj
BAN stały

Cytat:
ktoś się zaniedbuje całe życie, potem zrzuca 60kg vs. np. osoba z zaburzeniami hormonalnymi trudnymi do wyleczenia, która za chiny tyle nie schudnie. \
a widzisz, jak łatwo ferujesz wyroki.
Podalam przykład taki a nie inny z braku lepszego.
2, otyłość jest bardziej skomplikowana niż przyznać do niej prawo wyłącznie osobom z zaburzeniami hormonalnymi.
Nie wiem czy laMbria chciała się wywyższyć, nie siedzę w jej głowie.
Nie bronię jej, zastanawiam się, jak inni. Dlaczego w takim dostępie do wiedzy i technologii oraz pracując, mając jakieś swoje środki, ktoś pozwala na gehennę np. 10 lat.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-23, 14:34   #128
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Pan adwokat sprawcy też robi insynuacje medyczno-psychologiczne nazywając działania klienta "wołaniem o miłość".
Dla mnie wszelkiego rodzaju wyzwiska są absolutnie neutralne, świadczą wyłącznie o wypowiadającym je, czyli nie potrafiłyby mnie zaboleć. Myślisz sobie "mały, zakompleksiony człowieczek". Może bohaterka wątku miała podobnie.

Edytowane przez 201803120844
Czas edycji: 2017-04-23 o 14:48
Stary 2017-04-23, 14:38   #129
Frezja_1
Raczkowanie

Cytat:

znasz historię Krystiana Brolla? bo chyba nie. radzę się zapoznać.

nie odpowiedziałaś na moje pytanie i byłabym bardzo wdzięczna, gdybyś choć spróbowała.
Tworzysz jakieś teorie spiskowe. Masz w ogóle do czynienia z osobami chorymi psychicznie? A w sprawie ww pana jestes pewna ze nie było podstaw do hospitalizacji?
Stary 2017-04-23, 14:41   #130
Hultaj
BAN stały

Cytat:
czy ją ten facet od wszystkich i wszystkiego nie odizolował? nic o tej kobiecie praktycznie nie wiesz, ale wiesz ze 100% pewnością, że gdzieś kiedyś zetknęła się z właściwą książką lub słyszała o grupach wsparcia.
stąd pytam . może była odcięta od internetu (tablety są na rynku 5-10 lat), śledzona (nie mogła iść do czytelni publicznej; w czytelniach internet był już 15 lat temu, co najmniej), rozliczana z każdej złotówki i sledzona (nie mogła wejść do marketu i kupić magnetofonu z funkcją nagrywania za 50 czy 100 zł). Może nie miala telefonu. Nie mogła spotykać się z rodzicami (skoro sugerujesz, że rodzice nie wychowali jej w myśleniu, zeby tkwić przy mężu, bo takieg głosy tu się pojawiały).

Cytat:
znowu mi się w głowie nie mieści, z jaką łatwością ocenia się ofiarę, a jak lekko pomija się ocenianie tego faceta. dlaczego nie ma tu dyskusji na temat tego, w jaki sposób taki facet potrafił doprowadzić do sytuacji, że jego żona przez 10 lat ujowego traktowania od niego nie odeszła? dlaczego nikt nie zgłębia jego zachowań?
nie oceniam faceta bo mnie jego ''motywy'' ani to co go ukształtowało, nie interesują. czy dziadzius go bił, albo ciocia była niemiła.

Cytat:
w jaki sposób taki facet potrafił doprowadzić do sytuacji, że jego żona przez 10 lat ujowego traktowania od niego nie odeszła
no właśnie pytanie. Co on robił to ''wiadomo'', a czemu ofiara nie nagrała go wcześniej?

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2017-04-23 o 14:43
Stary 2017-04-23, 14:44   #131
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
a widzisz, jak łatwo ferujesz wyroki.
Podalam przykład taki a nie inny z braku lepszego.
2, otyłość jest bardziej skomplikowana niż przyznać do niej prawo wyłącznie osobom z zaburzeniami hormonalnymi.
duuh, dlatego dodałam "np." przed drugim przykładem osoby otyłej.

Cytat:
Nie wiem czy laMbria chciała się wywyższyć, nie siedzę w jej głowie.
Nie bronię jej, zastanawiam się, jak inni. Dlaczego w takim dostępie do wiedzy i technologii oraz pracując, mając jakieś swoje środki, ktoś pozwala na gehennę np. 10 lat.
ja też się zastanawiam. i znajduję powody, dla których osoba w takiej sytuacji nie mogła przez 10 lat odejść. np. - mąż ma na Ciebie jakiegoś haka, być może nawet małego, i grozi Ci, że jak odejdziesz wykorzysta go i odbierze Ci dzieci. być może jest na tyle sprytny, że znęca się nad Tobą, jak dzieci nie ma w pobliżu, a dla nich jest super ojcem i wydaje Ci się, że w imię wspólnego dobra zniesiesz trochę szturchania, bo przecież (tak Ci się wydaje) dzieciom nie dzieje się krzywda. być może nawet przychodzi Ci do głowy nagrać oprawcę, ale jak rozmawiasz o tym z rodziną, to Ci mówią, że chyba Cię pogięło i coś wymyślasz. nie twierdzę, że taka sytuacja była u p. Karoliny.
ale człowiek ze sprawną wyobraźnią chyba powinien, a nawet może być w stanie wyobrazić sobie takie okoliczności, przez które ofiara tkwi z oprawcą 10 lat, nie sądzisz?

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Tworzysz jakieś teorie spiskowe. Masz w ogóle do czynienia z osobami chorymi psychicznie? A w sprawie ww pana jestes pewna ze nie było podstaw do hospitalizacji?
nie rozumiem problemu, takie trudne pytanie Ci zadałam? przedstawiłam Ci hipotetyczną sytuację i poprosiłam o odpowiedź, co Ty byś zrobiła. z ciekawości. nie twierdząc, że w takiej sytuacji znalazła się p. Karolina. no ale rozumiem, że pytanie Cię przerosło.

nie było podstaw, Sąd Najwyższy uznał, że trzymali go tam bezpodstawnie. czyli jednak nie zapoznałaś się z jego historią, trudno.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-23, 14:49   #132
Frezja_1
Raczkowanie

A orzeczenie Sądu Najwyższego przesądza jaka była prawda? Znasz uzasadnienie tego orzeczenia? Znasz wyniki badań psychiatrycznych? I przestań mnie prowokować, bo ja swoje zdanie juz opisałam, nie zamierzam wdawać się w twoje hipotetyczne interpreracje.
Stary 2017-04-23, 14:49   #133
Hultaj
BAN stały

Cytat:
ja też się zastanawiam. i znajduję powody, dla których osoba w takiej sytuacji nie mogła przez 10 lat odejść. np. - mąż ma na Ciebie jakiegoś haka, być może nawet małego, i grozi Ci, że jak odejdziesz wykorzysta go i odbierze Ci dzieci. być może jest na tyle sprytny, że znęca się nad Tobą, jak dzieci nie ma w pobliżu, a dla nich jest super ojcem i wydaje Ci się, że w imię wspólnego dobra zniesiesz trochę szturchania, bo przecież (tak Ci się wydaje) dzieciom nie dzieje się krzywda. być może nawet przychodzi Ci do głowy nagrać oprawcę, ale jak rozmawiasz o tym z rodziną, to Ci mówią, że chyba Cię pogięło i coś wymyślasz. nie twierdzę, że taka sytuacja była u p. Karoliny.
ale człowiek ze sprawną wyobraźnią chyba powinien, a nawet może być w stanie wyobrazić sobie takie okoliczności, przez które ofiara tkwi z oprawcą 10 lat, nie sądzisz?
sądzę, że Twoje motywy mają sens gdy nie odpowiadasz za dzieci. Bo o to jest tu główny bulwers, dot. być może za słabej ochrony dzieci .
Lub masz dzieci i '' jest na tyle sprytny, że znęca się nad Tobą, jak dzieci nie ma w pobliżu, a dla nich jest super ojcem''.
Kiedy są dzieci wyobraźnia się konczy, bo wieloletnia gehenna dotyczy także ich.
Stary 2017-04-23, 14:50   #134
ajah
wańka wstańka

Percepcja osoby doświdczającej przemocy domowej jest inna. Często nie widzą tego, że tej przemocy doświadczają, ani nie zdają sobie sprawy ze skali problemu.
Jak już MuchaLibre wspomniał stan przemocy nie jest stanem trwałym. W cyklu przemocy mamy do czynienia rónież z okresami miesiąca miodowego i okresu ciszy. Na początku incydenty są niezbyt częste i wielokrotnie poza określonym kontekstem są nieznaczące.
Gdy dochdzi do etapu, gdy incydenty są bardziej drastyczne, zagrożenie staje się coraz większe (tutaj jak się ewakuować to najlepiej w sposób przygotowany i zorganizowany), ale często i izolacja ofiary przemocy jest ogromna, i włąściwie nie ma ona zbyt wielkiego wsparcia (lub czuje, ze po prostu nie ma nikogo).

Ten facet jest groźny, kobieta zastraszona nie ma powodu by mu nie wierzyć, że skrzywdzi ją i dzieci.
Takie słowa zawsze trzeba traktować serio.

Do tego dochodzi całe mnóstwo kwestii organizacyjnych w tej sytuacji.

Takie rozkminy jak w przypadku więzionych z syndromem Sztokholmskim i w kółko pytania" dlaczego nei uciekły/ nie wyszły/ nie krzyczały w miejscu publicznym.

Edytowane przez ajah
Czas edycji: 2017-04-23 o 14:52
ajah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-23, 15:07   #135
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
stąd pytam . może była odcięta od internetu (tablety są na rynku 5-10 lat), śledzona (nie mogła iść do czytelni publicznej; w czytelniach internet był już 15 lat temu, co najmniej), rozliczana z każdej złotówki i sledzona (nie mogła wejść do marketu i kupić magnetofonu z funkcją nagrywania za 50 czy 100 zł). Może nie miala telefonu. Nie mogła spotykać się z rodzicami (skoro sugerujesz, że rodzice nie wychowali jej w myśleniu, zeby tkwić przy mężu, bo takieg głosy tu się pojawiały).
być może uznała (lub zostało jej tak to przedstawione), że odejście wiąże się jednak z takimi konsekwencjami, których nie byłaby w stanie udźwignąć, nie wiem. trzeba by ją o to zapytać. my sobie możemy tak gdybać i marnować nasz czas.

Cytat:
nie oceniam faceta bo mnie jego ''motywy'' ani to co go ukształtowało, nie interesują. czy dziadzius go bił, albo ciocia była niemiła.
mnie z kolei bardzo ciekawi, co go tak ukształtowało, bo być może kiedyś będę potrafiła wychwycić niepokojące sygnały u siebie w bloku / na placu zabaw / w przedszkolu dziecka i zawiadomić odpowiednie służby. ale nie wszyscy muszą myśleć tak, jak ja.

Cytat:
no właśnie pytanie. Co on robił to ''wiadomo'', a czemu ofiara nie nagrała go wcześniej?
to jest bardzo dobre pytanie. trzeba zadać je p. Karolinie. jedno jest pewne - wyobraźnia niektórych ludzi, szczególnie psychopatów, nie zna granic.

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
sądzę, że Twoje motywy mają sens gdy nie odpowiadasz za dzieci. Bo o to jest tu główny bulwers, dot. być może za słabej ochrony dzieci .
Lub masz dzieci i '' jest na tyle sprytny, że znęca się nad Tobą, jak dzieci nie ma w pobliżu, a dla nich jest super ojcem''.
Kiedy są dzieci wyobraźnia się konczy, bo wieloletnia gehenna dotyczy także ich.
a jeśli on zagroził, że odbierze jej dzieci, jak ona odejdzie?

zresztą my sobie tak możemy tu rozważać różne scenariusze, ale i tak nie zrozumiemy toku rozumowania osoby, która w czymś takim tkwi.

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
A orzeczenie Sądu Najwyższego przesądza jaka była prawda? Znasz uzasadnienie tego orzeczenia? Znasz wyniki badań psychiatrycznych? I przestań mnie prowokować, bo ja swoje zdanie juz opisałam, nie zamierzam wdawać się w twoje hipotetyczne interpreracje.
dzięki. to też jest odpowiedź.
Stary 2017-04-23, 15:10   #136
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Percepcja osoby doświdczającej przemocy domowej jest inna. Często nie widzą tego, że tej przemocy doświadczają, ani nie zdają sobie sprawy ze skali problemu.
Jak już MuchaLibre wspomniał stan przemocy nie jest stanem trwałym. W cyklu przemocy mamy do czynienia rónież z okresami miesiąca miodowego i okresu ciszy. Na początku incydenty są niezbyt częste i wielokrotnie poza określonym kontekstem są nieznaczące.
Gdy dochdzi do etapu, gdy incydenty są bardziej drastyczne, zagrożenie staje się coraz większe (tutaj jak się ewakuować to najlepiej w sposób przygotowany i zorganizowany), ale często i izolacja ofiary przemocy jest ogromna, i włąściwie nie ma ona zbyt wielkiego wsparcia (lub czuje, ze po prostu nie ma nikogo).
Ten facet jest groźny, kobieta zastraszona nie ma powodu by mu nie wierzyć, że skrzywdzi ją i dzieci.
Takie słowa zawsze trzeba traktować serio.

Do tego dochodzi całe mnóstwo kwestii organizacyjnych w tej sytuacji.
Takie rozkminy jak w przypadku więzionych z syndromem Sztokholmskim i w kółko pytania" dlaczego nei uciekły/ nie wyszły/ nie krzyczały w miejscu publicznym.
czytałam kiedyś ze maltretowane żony są mordowane PO odejściu od despoty. Jak się ugina, dostosowuje i ulega - żyje, jak się zbuntuje i ucieknie to dochodzi do eskalacji przemocy.

Czytając równoległy wątek Najbardziej przykra rzecz.... zastanawiam się po co utrzymywać kontakt z ludźmi tak okrutnymi jak ofiary opisują, rozumiem dzieci które nie mają wyboru. Ale dorośli? Po co im kontakt z takimi toksykami którzy unieszczęsliwili ich tak bardzo?
Po co i dlaczego? Tym bardziej że pamiętają słowa i czyny.
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-23, 15:22   #137
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Cytat:
Moja mama odeszła od nas - uciekła od ojca alkoholika (tyle dobrego, że nie przemocowca fizycznego) i zostawiła nas z nim bo stwierdziła, że i tak nic nie ugra. Ojciec nie był jakimś wysoko postawionym człowiekiem, ale jak na tamte czasy był panem i władcą bo miał firmę, kasę i dało się przekupować sędziów
Ale to ten hmm... niezbyt dobry przykład
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-23, 15:24   #138
ajah
wańka wstańka

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;73152451]czytałam kiedyś ze maltretowane żony są mordowane PO odejściu od despoty. Jak się ugina, dostosowuje i ulega - żyje, jak się zbuntuje i ucieknie to dochodzi do eskalacji przemocy.

Czytając równoległy wątek Najbardziej przykra rzecz.... zastanawiam się po co utrzymywać kontakt z ludźmi tak okrutnymi jak ofiary opisują, rozumiem dzieci które nie mają wyboru. Ale dorośli? Po co im kontakt z takimi toksykami którzy unieszczęsliwili ich tak bardzo?
Po co i dlaczego? Tym bardziej że pamiętają słowa i czyny.[/QUOTE]

Tak jest. W momencie próby odejścia, zwykle dochodzi do eskalacji, która często wiąże się z zabójstwem.

Na teranie Anglii i Walii w latach 2013- 2014 7 kobiet miesięcznie było ofiarą morderstwa dokonanego przez aktualnego lub byłego partnera.

Taka ciekawostka: w Wielkiej Brytanii kobiety mogą sprawdzić czy ich nowy partner nie jest notowanym przemocowcem. To tzw. Clare's law. Clare Wood została zamordowana (zgwałcona, uduszona, a później podpalona) przez swojego byłego partnera (który w przeszłości był agresywny i notowany).

Edytowane przez ajah
Czas edycji: 2017-04-23 o 15:27
Stary 2017-04-23, 15:25   #139
marianna144
Wtajemniczenie

tak a propos ze byc moze tatus robił awantury jak dzieci w poblizu nie było:
Starszej córce kazał na siłę pić mleko z butelki. Nieważne czy miała ochotę, czy nie. Zamykał ją w łazience. Miała tam siedzieć, aż wypije – w rozmowie z Fakt24 opowiada pani Karolina. Dodaje, że obie dziewczynki były też „dyscyplinowane” klapsami. – Rafał wykazywał postawę nieznoszącą sprzeciwu. Dzieci to zauważyły, chodziły na paluszkach – opowiada kobieta.

Z relacji ofiary byłego radnego wynika, że starsza córka, wówczas 7-letnia, usłyszała, jak jej tato – Rafał Piasecki, wygraża matce swoich dzieci, że zabije całą rodzinę! Początkowo dziewczynka zamknęła się w sobie, a kontakt z nią był utrudniony. Wtedy pani Karolina zdecydowała się zareagować. – Poszłam z nią do psychologa. Starsza córka bała się przyznać, ale w końcu powiedziała i mojej mamie, że nie może spać, bo słyszy ciągle kłótnie – usłyszeliśmy od żony bydgoskiego polityka.
marianna144 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-23, 15:44   #140
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Konto usunięte

Normalnie cycki opadają po przeczytaniu tego, co niektórzy piszą. Równie dobrze możecie powiedzieć, że np. "kobieta została zgwałcona? To jej wina, prowokowała ubiorem!". Mąż znęca się nad nią przez 10 lat? "To jej wina, powinna odejść, dzieci jej podziękują". Mojego tż matka tkwi w podobnej relacji. Uwaga, uwaga...już 25 lat. Taka osoba nie ma siły walczyć. Ofiara w tym tkwi, bo wierzy, że kat się zmieni, zrozumie co robi. Przeprosiny też są i obietnice poprawy. Najgorsze jest to, że była wzywana policja, założona niebieska karta, sprawa w sądzie o znęcanie, kurator, pani kurator daje mu kolejne szanse zamiast wsadzić do więzienia. I wiecie co? I nic mu nie zrobili. Ma przez to uraz do policji, mopsu i innych organów, którzy mieli ją głęboko w tyłku. Tak u nas wygląda dbanie o ofiary przemocy.

Edytowane przez 7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Czas edycji: 2017-04-23 o 15:46
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-23, 16:12   #141
ridja devojka
Zakorzenienie

Wiecie czemu pani Karolina nie zgłosiła tego no 5 lat temu?
Bo takie madrale jak tu niektóre powiedziałby ze czemu nie zrobiła tego rok wcześniej albo rok po ślubie. A jakby to zrobiła rok od pierwszego razu to powiedziałby ze czemu nie tydzień po i ze pewnie ma w tym jakiś interes.

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока
Stary 2017-04-23, 16:14   #142
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Wiecie czemu pani Karolina nie zgłosiła tego no 5 lat temu?
Bo takie madrale jak tu niektóre powiedziałby ze czemu nie zrobiła tego rok wcześniej albo rok po ślubie. A jakby to zrobiła rok od pierwszego razu to powiedziałby ze czemu nie tydzień po i ze pewnie ma w tym jakiś interes.

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока
A jakby to zgłosiła zaraz po ślubie to by było "to po co za niego wychodziła, pewnie dla hajsu, żeby zaraz się rozwieść"
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-23, 16:24   #143
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/7,1...ign=FB_Kobieta

"Dlatego następnym razem, zanim w ogóle otworzysz twarzoczaszkę celem wydania kolejnej mądrej opinii na temat ofiar przemocy domowej, ugryź się k. w język i idź poczytać o mechanizmach psychologicznych w relacji ofiara-sprawca."
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-23, 16:25   #144
201803120844
Konto usunięte

[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7315345 6]Najgorsze jest to, że była wzywana policja, założona niebieska karta, sprawa w sądzie o znęcanie, kurator, pani kurator daje mu kolejne szanse zamiast wsadzić do więzienia. I wiecie co? I nic mu nie zrobili. Ma przez to uraz do policji, mopsu i innych organów, którzy mieli ją głęboko w tyłku. Tak u nas wygląda dbanie o ofiary przemocy.[/QUOTE]

A w tym wątku wierzą, że ofiara przemocy, której sprawcą był polityk powinna zgłosić to od razu i na pewno sąd uznałby jej racje
Coraz częściej zastanawiam się czy uczestnicy forum wizażu uczestniczą w życiu publicznym czy całą wiedzę o życiu czerpią z internetu/mediów.
Stary 2017-04-23, 16:32   #145
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez monikam Pokaż wiadomość
A w tym wątku wierzą, że ofiara przemocy, której sprawcą był polityk powinna zgłosić to od razu i na pewno sąd uznałby jej racje
Coraz częściej zastanawiam się czy uczestnicy forum wizażu uczestniczą w życiu publicznym czy całą wiedzę o życiu czerpią z internetu/mediów.
ja tam jestem wychowana na amerykańskich serialach kryminalnych i thrillerach politycznych. Więc teoria spiskowa że Pani Karolina wylądowałaby w psychiatryku po takim zgłoszeniu jest dla mnie oczywista.
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-23, 16:49   #146
201803120844
Konto usunięte

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;73154701]ja tam jestem wychowana na amerykańskich serialach kryminalnych i thrillerach politycznych. Więc teoria spiskowa że Pani Karolina wylądowałaby w psychiatryku po takim zgłoszeniu jest dla mnie oczywista.[/QUOTE]

Ja jestem wychowana na Ośmiornicy.
No po zgłoszeniu to nie, ale zanim sąd zająłby się sprawą to wysoce prawdopodobne, że wpływowy mąż zrobiłby z niej wariatkę, odebrał dzieci. Macki są silne, a w takich lokalnych kręgach to już w ogóle wysiłek żaden, wystarczy jeden telefon.
Stary 2017-04-23, 16:58   #147
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez monikam Pokaż wiadomość
Ja jestem wychowana na Ośmiornicy.
No po zgłoszeniu to nie, ale zanim sąd zająłby się sprawą to wysoce prawdopodobne, że wpływowy mąż zrobiłby z niej wariatkę, odebrał dzieci. Macki są silne, a w takich lokalnych kręgach to już w ogóle wysiłek żaden, wystarczy jeden telefon.
Robienie wariatki nie musiałoby mieć wymiaru formalnego. Wystarcza Social media i opowieści dziwnej treści rozsiewane przez psychofaga i znajomych.

Edytowane przez ajah
Czas edycji: 2017-04-23 o 17:07

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-23, 17:29   #148
cud nie kobieta
Ante Pante

Rzygać się chce jak czyta się tutaj niektóre posty. Życzę wam tylko, żebyście jedyna styczność z taką przemocą miały tutaj, w tym wątku. Przykre

Wysłane z mojego SM-G800H przy użyciu Tapatalka
Stary 2017-04-23, 19:27   #149
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

http://kujawsko-pomorskie.onet.pl/zo...ciekac/q2vbt3g

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-23, 19:35   #150
BYou
MBZ♥

Super, że w piśmie z sądu dostał Jej adres

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości