![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: problemy z sexem po porodzie
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7678510 1]Czyli co? Jak urodzi przez cesarke to nie będzie prawdziwą matką? Jakies przymus rodzenia kroczem?[/QUOTE]
Nie, nie wiem czemu ludzie po cc mają obsesję, że ktoś ich nie weźmie za prawdziwą matkę, serio. Dlatego, że matka córce powtarza takie dyrdymały, chroń swoją waginę bo ci się rozciągnie, lepiej pociachaj se brzuch. Czego ona tę córkę uczy? Że lepiej dać się operować niż zaryzykować, że pochwa lekko straci na ciasności? CC to też ryzyko, to poważna operacja a nie wyrwanie zęba. No litości. I jeszcze wyjeżdża z tym bogatym mężem. Uczy córkę, że w życiu najważniejsze są pieniądze i ciasna cipka.
#122 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak, pieniądze i ciasna cipka są dla niektórych najważniejsze, i nie wiem dlaczego cię to oburza. Dla jednych ważny jest bog, dla innych dobre żarcie, a dla jeszcze innych ciasna cipka. Co w tym złego? Jeśli nikogo tym nie krzywdzą, to cie to powinno guano obchodzić. Z tego co wiem, to każdy może decydować o sobie. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Szop pracz
|
Cytat:
Wiesz, to że człowiek musi jeść to akurat niepodważalny fakt, codziennie coś trzeba przygotować do jedzenia, czy zadbać o to żeby coś było w lodówce. Co tutaj niby jest wyjściem dla odciążenia kobiety, na którą spadł obowiązek gotowania dla całej rodziny? Wynajęcie gosposi? Chodzenie na 3 posiłki dziennie do restauracji? Dieta pudełkowa? xd Czy znasz realia w naszym państwie i zdajesz sobie z tego sprawę, że większości ludzi na coś takiego nie stać? Koszt diety pudełkowej dla jednej osoby - 1500 zł, koszty jednorazowej zmiany oleju raz na rok/dwa - 20-50 zł Reszta czynności jeszcze bardziej abstrakcyjna, że niby każdy facet potrafi naprawić pralkę? Tylko taki, który interesuje się elektroniką. Itp, itd. A problem nie jest z seksem tylko z jego małżeństwem, które legło w gruzach, o czym autor przekonywał przez poprzednie strony dyskusji. Jesteśmy tylko anonimami z internetu, co tam naprawdę zawiniło pewnie nigdy się nie dowiemy. Edytowane przez annabelka Czas edycji: 2017-09-01 o 07:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurde, czterdzieści lat mam i nie ogarnęłam, że to obowiązki faceta. Chyba muszę przestać przepychać kibelek czy naprawiać sobie kompa ![]() A co do autora to mi witki opadły. Nie wiem nawet co powiedzieć. Takie tylko porównanie mi się nasuwa, że ciekawe jaka byłaby reakcja autora gdyby to żona powiedziała mu po seksie (tym poporodowym, którego zdecydowanie nie powinno być)- wiesz, chyba masz za małego, nie czuję Cię w ogóle, zawsze mi się wydawało, że jest ok, ale jednak mój ex to był duży i potrafił mnie zaspokoić... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#125 | ||||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do cateringu, jak dla mnie to sporo facetów jada na mieście, choćby głupia szybka zapiekanka, barów z jedzeniem czy z jedzeniem na wagę jest jakoś mnóstwo i w godzinach obiadowych czy sniadan, wg moich niekiedy obserwacji, bywa w nich niezły tłok. stronniczość było widać pięknie, pojawiły się pytania o to czy i ile facet pomaga a ani razu jakoś nie padło mniej wygodne pytanie czy kobieta pracuje, czy mąż, w jakim wymiarze. przykro mi za ten niefeministyczny jakże pogląd ale dla mnie jeśli podział obowiązków jest taki (nie mówię, że tu tak było, bo nie wiemy), że kobieta zajmuje się dzieckiem i domem, a mąż pracuje, to kobieta ma dom ogarnąć bo to jest właśnie m.in. jej praca. Dzieckiem może i powinien zająć się mąż po powrocie, bo każdy by sfiksował siedząc w robocie 20h, kobieta przy dziecku też, ale to nie oznacza, że facet ma mieć tylko czas na pracę, i dziecko, i zero czasu wolnego, a kobieta dziecko i wolne. ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() takie coś za coś, ona wisi w garach, on kręci spiralą zapchany odpływ w wannie. ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
![]() Natomiast jak lubisz codziennie klepać kotlety i przecierać marchewkę to twoja sprawa. Nie twierdzę że obowiązków domowych nie ma, że wszystko można odpuścić, ale podoba ci się czy nie można coś lepiej lub gorzej zorganizować, mieć mniej lub bardziej luźne podejście i mniej lub bardziej na czymś się fiksować. Prosty przykład, ja dziwię się kobietom które prowadząc dom regularnie o czymś np. zapominają, potem jest problem bo trzeba dokupić to czy tamto, bo brakuje przy gotowaniu, dla mnie to jest strata czasu. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Konto usunięte
|
jestem pewna, ze to troll, podobny watek wisial tutaj kilka miesiecy temu.
a jesli nie, to z Twoja zona rzeczywiscie jest cos nie tak - normalna kobieta nie zgodzilaby sie na wspolzycie w pologu wbrew zaleceniom lekarza, zeby tylko zaspokoic misia. widac juz wczesniej miala problemy z samoocena, przydalaby sie terapia indywidualna |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Tęczowa Jaszczurka
|
Temat bardzo dobrze nadaje się na gównoburzę (traktowanie kobiety jak dmuchanej lalki + sprzątaczki i kucharki), a do tego mało realistyczny opis reakcji partnerki: "musimy się rozstać, bo jestem wybrakowana i cię zawiodłam". Wtf? Czy tylko mi się to rzuciło w oczy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Konto usunięte
|
chyba przegapilas kluczowa informacje, ze ten seks odbyl sie po 3 tygodniach od porodu. polog trwa 6 tygodni i kazdy od poloznych, poprzez lekarzy przypomina, ze absolutnie nie wolno wspolzyc w tym okresie (a takze chodzic na basen itp.) ze wzgledu na rozdarcia, oczyszczanie sie kanalu rodnego, czy ewentualne szwy. Po 6 tygodniach odbywa sie wizyta kontrolna i na podstawie stanu krocza lekarz decyduje, czy mozna rozpoczac wspolzycie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
zuy mod
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Szop pracz
|
Hultaj, robienie kanapek to tez przygotowywanie posilku. Nigdzie nie wspominalam o rozkladaniu codziennie wielkiego gotowania i klepaniu kotletow, a o przygotowaniu jedzenia oraz dopilnowaniu zeby zawsze cos bylo w lodowce. Inaczej tez to wyglada jak ma sie jednoosobowe gospodarstwo domowe, czy nawet dwu... ale jak pojawiaja sie nowi czlonkowie rodziny? I tez mowie o dobrze zorganizowanym czasie, a nie chaotycznym gospodarowaniu. Te rzeczy to jednak rutyna zycia codziennego i maja sie nijak do losowo zepsutego sprzetu czy wymiany oleju, ktore dla ciebie sa meskim obowiazkiem. Zreszta szczerze, raz w zyciu spotykalam sie z facetem, ktory potrafil naprawic komputer i bylo to tylko dlatego, ze mial wyksztalcenie informatyczne. Z takich uslug czesciej sie korzysta, bo ich potrzeba jest rzadsza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2017-09-01 o 09:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
no nie, facet miał bliższy kontakt z raptem dwiema kobietami po porodzie i on śmie swojej żonie mówić, co jest normalne, a co nie jest. bezczelny typ. mam nadzieję, że ta kobieta już do niego nie wróci i uda jej się posklejać psychikę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 Czas edycji: 2017-09-01 o 09:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Oczywiscie ze uczę córkę jak ma sobie życie ulepszyć a nie utrudnić Ja miałam normalny poród (pierwszy),drugi w prywatnej klinice a po drugim porodzie plastykę krocza Osobiście wolałabym miec cesarke i zaoszczedzic sobie krojenia waginy 3 razy dlatego też to polecam mojej córce Nie widzę tez nic złego w posiadaniu bogatego meza ktory ta operację zesponsoruje Wagina kobiety która rodziła nigdy nie będzie taka jak u nierodki mimo że zaraz tu się zleca te które mają waginy jak 16latki po dwóch porodach ja radzę spojrzeć na strony z waginoplasty i ocenić jak to wygląda Uprzedzam że to zdjęcia golych wagin bez podtekstów seksualnych http://drgcosmeticsurgery.com/vaginal-rejuvenation/ Wiele kobiet nawet nie wie ze sa luzniejsze no ich mężowie mają więcej oleju w głowie niz autor tego topiku i nigdy im o tym nie powiedzą Poza tym nie wiem czy słyszałaś o skutkach ubocznych naturalnych porodów typu obniżone ściany pochwy,wypadanie pochwy,nietrzymanie moczu itp to wszystko się zdarza częściej niż myślisz W każdym razie ja swojemu dziecku doradzam to co moim zdaniem będzie najlepsze dla niej a czy pojdzie za moja rada to już jej decyzja zmuszać jej nie mam zamiaru Tobie też tego nie narzucam chcesz to rodz naturalnie i żyj w slumsach z biednym mezem mi to zwisa Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2017-09-01 o 10:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
BAN stały
|
Ixfrida nie sądzę że masz rację. Moja żona nie jest luźniejsza niż kiedyś. Poprzednia urodziła 3 i też nigdy nie była. Naprawdę mają fajne. I mówię to tu bez nacisków.
Co do żony, rok była na macierzyńskim, potem wróciła do pracy. Ja po powrocie kapie dziecko, bawię się z nim, więc to nie jest tak, że nic nie robię. Staram się jak mogę. Chociaż ja więcej pracuje i rzadziej jestem w domu. Nie chciałem wywoływać burzy, tylko poznać kobiecy punkt widzenia, co Was mogłoby skłonić do dania drugiej szansy. Co powinienem zrobić, żeby jakoś podratować jej samoocenę. Kiedyś była wysoka, ale teraz z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej. Uważa, że nie czuje się już kobieta. ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Jeśli był podobny temat, problem to byłbym wdzięczny za link, bo nigdzie nie mogę znaleźć. |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zadomowienie
|
W prywatnych klinikach chyba mozna?
![]() Cytat:
Poza tym, ja jedak wolalabym, zeby pewne czesci mojego ciala kojarzyly mi sie tylko i wylacznie z seksem, ergo, wolalabym skoczyc z wiezowca niz rodzic naturalnie. [1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;76793631] Tobie też tego nie narzucam chcesz to rodz naturalnie i żyj w slumsach z biednym mezem mi to zwisa[/QUOTE] ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
ja mówię o tym, że wiele rzeczy jest / powinno być kwestią wyboru. jeśli chcę mieć rodzinę to liczę się z tym, że ilość prywatnego czasu przeznaczanego tylko na własne fanaberie się skurczy. druga sprawa to kwestia podejścia własnego, organizacji, potrzeb. a propos kanapek, nie wiem, jak dla mnie 10latek powinien już umieć sobie zrobić kanapki. męzowi robić nie musisz. i 2, zrobienie dzieciom nawet i 6 kanapek to jest kilka minut pracy a nie minimum pół godziny do godziny aby przygotować obiad. kiedyś kobieta musiała niemowlakowi ugotować i zmielić zupkę oraz prać i prasować tetrowe pieluchy, nie mówiąc o tym, że bez przerwy dziecko przebierać. dziś jest pampers który dziecko może nosić dłużej niż do jednego/pierwszego zesikania, są słoiczki z jedzeniem, a i tak jest lans jak to na nic się śmiertelnie nie ma czasu. nie ma ale jest lepiej niż było i nie ma co udawać że nie, czyli że poprawa nie przyniosła korzyści w postaci zwiększonych zasobów czasu, bo to jest istotne. to tak w kwestiach technicznych. dopilnowanie żeby odpowiednie jedzenie zawsze było w lodówce to właśnie dla mnie kwestia organizacji tylko i wyłącznie. przeciętna dorosła osoba wie ile jej rodzina zjada produktów i co za problem uzupełnić zapasy raz na tydzień. chodzenie na zakupy raz na tydzien a codzienne kupowanie chleba i świeżej wędliny np. co 3 dni to nie jest żadne łolaboga mam tyla obowiązków bo muszę codziennie robić zakupy i stać w kolejkach. ale jak dziś kupujesz pomidory, jutro sałatę a pojutrze lecisz po ser to nie dziwota że codziennie minimum pół godziny marnujesz na zakupy w markecie. natomiast problem w wątku dotyczy wyłącznie życia seksualnego co podkreślam. i wybacz, jeśli kobieta czuje się przemęczona obowiązkami i wykorzystywana jako matka polka i bez wsparcia to jej rolą jest zrobić coś z tym konkretnie problemem a nie mieszać spraw seksu z prowadzeniem domu a dokładnie to właśnie zrobiłyście. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2017-09-01 o 10:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- brak kontaktu skóra do skóry (nie wiem czy zawsze ale w praktyce raczej tak) - blizna na brzuchu - możliwe zaburzenia oddechu u dziecka - ojciec nie może być obecny przy porodzie - dłuższy czas rekonwalescencji a tym samym problem z wstawaniem, siadaniem, sikaniem, chodzeniem i zajmowaniem się dzieckiem - problemy z karmieniem Także może kreowanie cc jako czegoś co niweluje wszystkie troski jest bez sensu. Poza tym chyba można krytykować czyjeś poglądy? Dziwić im się? jakby facet tu napisał "Mówiłem mojemu synowi, żeby sobie koniecznie znalazł młodą ładną żonkę ale taką nie za mądrą coby się nie odzywała za dużo no i żeby wiedziała, że jej miejsce jest w kuchni" to ho ho, zleciałyby się wizażanki i zwyzywały od faszystów, szowinistów. Ale jakoś nie widzę najazdu wizażowych feministek, które by stanęły w obronie kobiecej godności i wartości, która chyba jest gdzie indziej niż w pochwie. [1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;76793631]Hahaha Oczywiscie ze uczę córkę jak ma sobie życie ulepszyć a nie utrudnić Ja miałam normalny poród (pierwszy),drugi w prywatnej klinice a po drugim porodzie plastykę krocza Osobiście wolałabym miec cesarke i zaoszczedzic sobie krojenia waginy 3 razy dlatego też to polecam mojej córce Nie widzę tez nic złego w posiadaniu bogatego meza ktory ta operację zesponsoruje Wagina kobiety która rodziła nigdy nie będzie taka jak u nierodki mimo że zaraz tu się zleca te które mają waginy jak 16latki po dwóch porodach ja radzę spojrzeć na strony z waginoplasty i ocenić jak to wygląda Wiele kobiet nawet nie wie ze sa luzniejsze no ich mężowie mają więcej oleju w głowie niz autor tego topiku i nigdy im o tym nie powiedzą Poza tym nie wiem czy słyszałaś o skutkach ubocznych naturalnych porodów typu obniżone ściany pochwy,wypadanie pochwy,nietrzymanie moczu itp to wszystko się zdarza częściej niż myślisz W każdym razie ja swojemu dziecku doradzam to co moim zdaniem będzie najlepsze dla niej a czy pojdzie za moja rada to już jej decyzja zmuszać jej nie mam zamiaru Tobie też tego nie narzucam chcesz to rodz naturalnie i żyj w slumsach z biednym mezem mi to zwisa[/QUOTE] Ulepszenie ale tylko połowiczne, mądrze to by było córce przedstawić plusy i minusy i wesprzeć w jej decyzji a nie sugerować, że jej cipka po porodzie to będzie tragedia nie wspominajac o skutkach ubocznych cesarki. Cóż, myślałam że próżność i materializm to są raczej wady niż zalety i raczej rzeczy, któych nie chcemy uczyć dzieci ale racja, każdy robi jak chce.
![]() |
#144 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 Czas edycji: 2017-09-01 o 11:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
Ja na miejscu twojej zony bym ci powiedziala zebys w d.upę sobie wsadził te kwiaty.
Facet-porażka. Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L01 przy użyciu Tapatalka
#146 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
http://www.czytelniamedyczna.pl/1646...oraz-uner.html Nie mogę przedstawić mojej córce zadnych plusów porodu droga natury bo takich nie widzę Nie widzę tez plusów w posiadaniu ubogiego meza( lub meza sknerusa ktory zmuszalby ja do porodu drogami natury a później zylowal na operację pochwy ) Wolę żeby miała materialistyczne i prozne podejście niz by miala cierpiec biede i mieć wypadajaca macice Ps.ojca przy porodzie tez nie polecam i nigdy bym miec nie chciala Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2017-09-01 o 11:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Konto usunięte
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;76797446]
Ps.ojca przy porodzie tez nie polecam i nigdy bym miec nie chciala[/QUOTE] A ja bardzo polecam, maz byl ze mna przy porodzie. Jestem bardzo szczesliwa, ze tak wybralismy i wspominam to jako piekne chwile bliskosci. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
zuy mod
|
Cytat:
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7679427 6]To typowe odczlowieczenie matki, ktora nie ma prawa pomyśleć o sobie[/QUOTE] Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;76797446]Może poczytaj to
http://www.czytelniamedyczna.pl/1646...oraz-uner.html Nie mogę przedstawić mojej córce zadnych plusów porodu droga natury bo takich nie widzę Nie widzę tez plusów w posiadaniu ubogiego meza( lub meza sknerusa ktory zmuszalby ja do porodu drogami natury a później zylowal na operację pochwy ) Wolę żeby miała materialistyczne i prozne podejście niz by miala cierpiec biede i mieć wypadajaca macice Ps.ojca przy porodzie tez nie polecam i nigdy bym miec nie chciala[/QUOTE] Widzę, że lubisz popadać w skrajności. Jak mąż nie bogaty to od razu biedak i slumsy. Jak nie cc to już wypadająca macica. Fascynujące spojrzenie na świat. Rozumiem, że twoja cóka będzie leżeć i pachnieć i do męża mówić "daj" a w zamian zaoferuje mu cipkę nówkę nieśmiganą żadnym porodem, ale nie dziw się, że kogoś takie podejście dziwi. Każda kobieta się martwi o swoje ciało przy porodzie itp, ale prawda jest taka, że możemy sobie operować pochwy i doklejać rzęsy ale i tak wszystkie kiedyś będziemy stare i pomarszczone, warto wtedy mieć w życiu inne wartości, niż wygląd i kasa.
#150 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja się nie dziwię, że mamy kobiety na ulicach w bezkształtnych, ulizanych fryzurach, ciuchach bez wyrazu, bez makijażu, skoro uczenie dzieci że wygląd jest ważny jest złe. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.