problemy z sexem po porodzie - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-01, 06:35   #121
ridja devojka
Zakorzenienie

Dot.: problemy z sexem po porodzie

[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7678510 1]Czyli co? Jak urodzi przez cesarke to nie będzie prawdziwą matką? Jakies przymus rodzenia kroczem?[/QUOTE]

Nie, nie wiem czemu ludzie po cc mają obsesję, że ktoś ich nie weźmie za prawdziwą matkę, serio.
Dlatego, że matka córce powtarza takie dyrdymały, chroń swoją waginę bo ci się rozciągnie, lepiej pociachaj se brzuch. Czego ona tę córkę uczy? Że lepiej dać się operować niż zaryzykować, że pochwa lekko straci na ciasności? CC to też ryzyko, to poważna operacja a nie wyrwanie zęba. No litości. I jeszcze wyjeżdża z tym bogatym mężem. Uczy córkę, że w życiu najważniejsze są pieniądze i ciasna cipka.
Stary 2017-09-01, 07:07   #122
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Nie, nie wiem czemu ludzie po cc mają obsesję, że ktoś ich nie weźmie za prawdziwą matkę, serio.
Dlatego, że matka córce powtarza takie dyrdymały, chroń swoją waginę bo ci się rozciągnie, lepiej pociachaj se brzuch. Czego ona tę córkę uczy? Że lepiej dać się operować niż zaryzykować, że pochwa lekko straci na ciasności? CC to też ryzyko, to poważna operacja a nie wyrwanie zęba. No litości. I jeszcze wyjeżdża z tym bogatym mężem. Uczy córkę, że w życiu najważniejsze są pieniądze i ciasna cipka.
A poród naturalny to wycisniecie pryszcza, zero skutków ubocznych, zero problemów, żaden "poważny zabieg".
Tak, pieniądze i ciasna cipka są dla niektórych najważniejsze, i nie wiem dlaczego cię to oburza. Dla jednych ważny jest bog, dla innych dobre żarcie, a dla jeszcze innych ciasna cipka. Co w tym złego? Jeśli nikogo tym nie krzywdzą, to cie to powinno guano obchodzić. Z tego co wiem, to każdy może decydować o sobie.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 07:20   #123
annabelka
Szop pracz

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
nie porównaleś tylko porównałaś

po 2 takie czynności też potrafią się nawarstwiać (i chodzi o umiejętność)

po 3 nie wmówisz mi że czlowiek musi codziennie gotować chodzić zakupy albo sprzątać bo nie musi

po 4 dziecko to osobny etat więc oprócz pytania czy pomagał konieczne jest też pytanie czy oboje pracowali i w tym samym wymiarze i charakterze żeby dzielili się obowiązkami równie sprawiedliwie

p 5 problem był z seksem a jedyne co potrafią powiedzieć kobiety to twoja wina bo nie sprzątałeś. oraz dla waszego dobra powinieneś był okłamywać żonę.
Nick mylący, co dalej nie zmienia faktu, że porównanie od czapy.
Wiesz, to że człowiek musi jeść to akurat niepodważalny fakt, codziennie coś trzeba przygotować do jedzenia, czy zadbać o to żeby coś było w lodówce. Co tutaj niby jest wyjściem dla odciążenia kobiety, na którą spadł obowiązek gotowania dla całej rodziny? Wynajęcie gosposi? Chodzenie na 3 posiłki dziennie do restauracji? Dieta pudełkowa? xd Czy znasz realia w naszym państwie i zdajesz sobie z tego sprawę, że większości ludzi na coś takiego nie stać?
Koszt diety pudełkowej dla jednej osoby - 1500 zł, koszty jednorazowej zmiany oleju raz na rok/dwa - 20-50 zł
Reszta czynności jeszcze bardziej abstrakcyjna, że niby każdy facet potrafi naprawić pralkę? Tylko taki, który interesuje się elektroniką. Itp, itd.

A problem nie jest z seksem tylko z jego małżeństwem, które legło w gruzach, o czym autor przekonywał przez poprzednie strony dyskusji. Jesteśmy tylko anonimami z internetu, co tam naprawdę zawiniło pewnie nigdy się nie dowiemy.

Edytowane przez annabelka
Czas edycji: 2017-09-01 o 07:22
annabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 07:33   #124
mairi
Wtajemniczenie

Cytat:
ciekawe, ile kobiet narzekających że ma na głowie domowe obowiązki umie ogarniać obowiazki faceta (o ile ten faktycznie jakieś ma ). wymianę oleju w samochodzie, niesprawny komputer, przepchnięcie wanny czy zajrzeć do popsutej pralki; i inne duperele.

Kurde, czterdzieści lat mam i nie ogarnęłam, że to obowiązki faceta. Chyba muszę przestać przepychać kibelek czy naprawiać sobie kompa

A co do autora to mi witki opadły. Nie wiem nawet co powiedzieć. Takie tylko porównanie mi się nasuwa, że ciekawe jaka byłaby reakcja autora gdyby to żona powiedziała mu po seksie (tym poporodowym, którego zdecydowanie nie powinno być)- wiesz, chyba masz za małego, nie czuję Cię w ogóle, zawsze mi się wydawało, że jest ok, ale jednak mój ex to był duży i potrafił mnie zaspokoić...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-09-01, 08:23   #125
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Ha ha ha no tak te super kobiety roboty i reszta źle zorganizowanych uśmiałam się żeby nie było, mój śmiech nie jest spowodowany zazdrością, bo ja akurat z tych dobrze zorganizowanych, ale sugerowanie, że ten typ kobiet miałby być lepszy, nawet mnie "rowalił"
powiem ci że od dziecka nikt tak nie miał w stosunku do mnie wymagań na temat domowych obowiązków jak przede wszystkim inne kobiety, moja matka, czy siostra. Ja czas wolny wolę przeznaczyć na coś co lubię, znam kobiety, które wolne popołudnie inwestują w odkurzanie choć robiły to kilka dni wcześniej. Ich sprawa.

Cytat:
A mogła nie zdawać sobie sprawy, że ma depresję?
połotora roku to trochę dużo by się zorientowć że jest do dupy i cos jest nie tak.
Cytat:
Gdybym miała dziecko z sąsiadem to pewnie bym tego od swojego faceta nie wymagała, ale jeśli to by było jego dziecko to jednak miło by było gdyby ogarnial całość jego stworzenia, a nie tylko produkcję.
jak dla mnie to możesz codziennie robić misiowi wykład na temat owulacji czy okresu, powodzenia że od tego będzie razem z tobą odczuwał ból w podbrzuszu.

Cytat:
A ilu facetów którzy potrafią zmienić koło w samochodzie korzysta z odplatnych usług cateringu i sprzątaczki?
to było czysto retoryczne pytania, wymagać umie każdy.

co do cateringu, jak dla mnie to sporo facetów jada na mieście, choćby głupia szybka zapiekanka, barów z jedzeniem czy z jedzeniem na wagę jest jakoś mnóstwo i w godzinach obiadowych czy sniadan, wg moich niekiedy obserwacji, bywa w nich niezły tłok.

stronniczość było widać pięknie, pojawiły się pytania o to czy i ile facet pomaga a ani razu jakoś nie padło mniej wygodne pytanie czy kobieta pracuje, czy mąż, w jakim wymiarze.

przykro mi za ten niefeministyczny jakże pogląd ale dla mnie jeśli podział obowiązków jest taki (nie mówię, że tu tak było, bo nie wiemy), że kobieta zajmuje się dzieckiem i domem, a mąż pracuje, to kobieta ma dom ogarnąć bo to jest właśnie m.in. jej praca. Dzieckiem może i powinien zająć się mąż po powrocie, bo każdy by sfiksował siedząc w robocie 20h, kobieta przy dziecku też, ale to nie oznacza, że facet ma mieć tylko czas na pracę, i dziecko, i zero czasu wolnego, a kobieta dziecko i wolne.

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Kurde, czterdzieści lat mam i nie ogarnęłam, że to obowiązki faceta. Chyba muszę przestać przepychać kibelek czy naprawiać sobie kompa
tam gdzie ja spotkałam podział tradycyjny przepchanie kibla czy naprawa kompa polega na tym, że żona wydaje komunikat.
takie coś za coś, ona wisi w garach, on kręci spiralą zapchany odpływ w wannie.

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Wiesz, to że człowiek musi jeść to akurat niepodważalny fakt, codziennie coś trzeba przygotować do jedzenia, czy zadbać o to żeby coś było w lodówce. Co tutaj niby jest wyjściem dla odciążenia kobiety, na którą spadł obowiązek gotowania dla całej rodziny? Wynajęcie gosposi? Chodzenie na 3 posiłki dziennie do restauracji? Dieta pudełkowa? xd Czy znasz realia w naszym państwie i zdajesz sobie z tego sprawę, że większości ludzi na coś takiego nie stać?
można gotować większe porcje i mieć taki sam obiad 2-3 dni, można mrozić. Wypracować jakąś rutynę, przy 3 - 4 os to nie jest misja nie z tej ziemi. Można też jadać częściej kanapki. Wbrew temu co ludzie twierdzą nie spotkałam żadnego dowodu który by stwierdzał wyższość kopytek z sosem nad kanapką z serem i pomidorem.
Natomiast jak lubisz codziennie klepać kotlety i przecierać marchewkę to twoja sprawa.

Nie twierdzę że obowiązków domowych nie ma, że wszystko można odpuścić, ale podoba ci się czy nie można coś lepiej lub gorzej zorganizować, mieć mniej lub bardziej luźne podejście i mniej lub bardziej na czymś się fiksować.

Prosty przykład, ja dziwię się kobietom które prowadząc dom regularnie o czymś np. zapominają, potem jest problem bo trzeba dokupić to czy tamto, bo brakuje przy gotowaniu, dla mnie to jest strata czasu.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 08:59   #126
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7 f138a13b7c455c0 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Węszę trolla. W aż tak głupich mężczyzn po prostu nie chcę wierzyć. Nie w piątek.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 09:19   #127
b7c523c48d685fff13c5db5a9d3e58ccf0b35a9f_65555d08413b4
Konto usunięte

jestem pewna, ze to troll, podobny watek wisial tutaj kilka miesiecy temu.

a jesli nie, to z Twoja zona rzeczywiscie jest cos nie tak - normalna kobieta nie zgodzilaby sie na wspolzycie w pologu wbrew zaleceniom lekarza, zeby tylko zaspokoic misia. widac juz wczesniej miala problemy z samoocena, przydalaby sie terapia indywidualna
b7c523c48d685fff13c5db5a9d3e58ccf0b35a9f_65555d08413b4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-09-01, 09:23   #128
Caudofemoralis
Tęczowa Jaszczurka

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Węszę trolla. W aż tak głupich mężczyzn po prostu nie chcę wierzyć. Nie w piątek.
Temat bardzo dobrze nadaje się na gównoburzę (traktowanie kobiety jak dmuchanej lalki + sprzątaczki i kucharki), a do tego mało realistyczny opis reakcji partnerki: "musimy się rozstać, bo jestem wybrakowana i cię zawiodłam". Wtf? Czy tylko mi się to rzuciło w oczy?
Caudofemoralis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 09:35   #129
Konto usunięte

Cytat:
no powiedzmy ze stała się bardziej luźna i co z tego. powinna raczej się zainteresować czy da się to skorygować chirurgicznie i zdecydować się w miarę możliwości na zabieg
chyba przegapilas kluczowa informacje, ze ten seks odbyl sie po 3 tygodniach od porodu. polog trwa 6 tygodni i kazdy od poloznych, poprzez lekarzy przypomina, ze absolutnie nie wolno wspolzyc w tym okresie (a takze chodzic na basen itp.) ze wzgledu na rozdarcia, oczyszczanie sie kanalu rodnego, czy ewentualne szwy. Po 6 tygodniach odbywa sie wizyta kontrolna i na podstawie stanu krocza lekarz decyduje, czy mozna rozpoczac wspolzycie.
b7c523c48d685fff13c5db5a9d3e58ccf0b35a9f_65555d08413b4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 09:39   #130
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
A poród naturalny to wycisniecie pryszcza, zero skutków ubocznych, zero problemów, żaden "poważny zabieg".
Tak, pieniądze i ciasna cipka są dla niektórych najważniejsze, i nie wiem dlaczego cię to oburza. Dla jednych ważny jest bog, dla innych dobre żarcie, a dla jeszcze innych ciasna cipka. Co w tym złego? Jeśli nikogo tym nie krzywdzą, to cie to powinno guano obchodzić. Z tego co wiem, to każdy może decydować o sobie.

Że to nie są wartości, których warto uczyć dzieci.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 09:40   #131
annabelka
Szop pracz

Hultaj, robienie kanapek to tez przygotowywanie posilku. Nigdzie nie wspominalam o rozkladaniu codziennie wielkiego gotowania i klepaniu kotletow, a o przygotowaniu jedzenia oraz dopilnowaniu zeby zawsze cos bylo w lodowce. Inaczej tez to wyglada jak ma sie jednoosobowe gospodarstwo domowe, czy nawet dwu... ale jak pojawiaja sie nowi czlonkowie rodziny? I tez mowie o dobrze zorganizowanym czasie, a nie chaotycznym gospodarowaniu. Te rzeczy to jednak rutyna zycia codziennego i maja sie nijak do losowo zepsutego sprzetu czy wymiany oleju, ktore dla ciebie sa meskim obowiazkiem. Zreszta szczerze, raz w zyciu spotykalam sie z facetem, ktory potrafil naprawic komputer i bylo to tylko dlatego, ze mial wyksztalcenie informatyczne. Z takich uslug czesciej sie korzysta, bo ich potrzeba jest rzadsza.
annabelka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-01, 09:42   #132
Ksiegowa85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annabelka Pokaż wiadomość
Nick mylący, co dalej nie zmienia faktu, że porównanie od czapy.
Koszt diety pudełkowej dla jednej osoby - 1500 zł, koszty jednorazowej zmiany oleju raz na rok/dwa - 20-50 zł
Reszta czynności jeszcze bardziej abstrakcyjna, że niby każdy facet potrafi naprawić pralkę? Tylko taki, który interesuje się elektroniką. Itp, itd.

A problem nie jest z seksem tylko z jego małżeństwem, które legło w gruzach, o czym autor przekonywał przez poprzednie strony dyskusji. Jesteśmy tylko anonimami z internetu, co tam naprawdę zawiniło pewnie nigdy się nie dowiemy.
Dokładnie, ja też nie znam faceta który potrafi naprawić pralkę (swoją drogą kiedy z moją pralka zaczęło się dziać coś złego, to ja ogarnęłam co i jak to zlikwidować). Większość facetów jakiś znam, też nie da samemu rady znieść lodówki z 4 pietra, naprawić auta itd. Teraz raczej ojcowie nie uczą swoich synów tych "męskich" obowiązków.

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Ksiegowa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 09:46   #133
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Caudofemoralis Pokaż wiadomość
Temat bardzo dobrze nadaje się na gównoburzę (traktowanie kobiety jak dmuchanej lalki + sprzątaczki i kucharki), a do tego mało realistyczny opis reakcji partnerki: "musimy się rozstać, bo jestem wybrakowana i cię zawiodłam". Wtf? Czy tylko mi się to rzuciło w oczy?
Nie chcę wierzyć w takich mężczyzn, ale niestety wiem, że tacy istnieją. Mam kolegę, z którym mogę pogadać o wielu rzeczach, ale temat związków, czy tego kogo on by chciał raczej omijamy, bo to jest mniej więcej ten poziom: fajnie jak będzie gotowała, sprzątała, oczywiście ja jej mogę pomóc, ale żeby się garnęła do kuchni, oczywiście żeby lubiła seks. Staram się sprowadzić go na ziemię i mówię mu wprost, że nie dziwię się, iż jest sam, bo albo albo - albo niech znajdzie panią, która owszem, domem mu się zajmie, będzie taką tradycjonalistką, niech sobie kontrakt na usługi najlepiej spiszą, ale oczywiście pani sobie za to odpowiednio policzy (czyli facet zarabiaj dużo), albo kobietę, która też pracuje zawodowo i sobie nie wyobraża jeszcze mu się domkiem po godzinach zajmować i robić za żonę rodem z lat 50-tych. Także nie wróżę mu znalezienia partnerki szybko.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2017-09-01 o 09:48
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 09:47   #134
motyla
Zakorzenienie

no nie, facet miał bliższy kontakt z raptem dwiema kobietami po porodzie i on śmie swojej żonie mówić, co jest normalne, a co nie jest. bezczelny typ. mam nadzieję, że ta kobieta już do niego nie wróci i uda jej się posklejać psychikę.
motyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 09:50   #135
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Konto usunięte

Cytat:
Aha czyli jak facet dba o swoje klejony, niektorzy to nawet lekarzom nie dają w nich grzebać to jest ok? Facet w życiu by nie wystawił swojego penisa na takie katorgi jak porod, bo to dla nich wyznacznik meskości, ale kobieta już nie ma prawa się o to matwić i nie chceć żeby przeciskało się tamtędy 4 kg dziecko i rozwalało tak czuły narzad? Gdybym miała rodzić to tylko przez cc. Nawet był tutaj kiedyś wątek o zonie ginekologa, ktora nie chciala.rodzic naturalnie, tylko przez cesarke, bo bała się o swoje narządy rozrodcze. Oczywiście wizażki były oburzone i stanęly po stronie jej meza, ktory nie chciał cc, może i facet jest lelarzem, tylko że to ona miała rodzic, nie on i to ona decyduje w jaki sposób. Piszesz jakby poród naturany to było zwykłe posiedzenie na muszli klozetowej, a potrafi rozwalić pochwe i mieć dla mnie nawet gorsze konsekwencje niż bol i zakaz noszenia przez miesiąc.

Edytowane przez 7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Czas edycji: 2017-09-01 o 09:52
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 09:53   #136
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

Cytat:
Hahaha
Oczywiscie ze uczę córkę jak ma sobie życie ulepszyć a nie utrudnić
Ja miałam normalny poród (pierwszy),drugi w prywatnej klinice a po drugim porodzie plastykę krocza
Osobiście wolałabym miec cesarke i zaoszczedzic sobie krojenia waginy 3 razy dlatego też to polecam mojej córce
Nie widzę tez nic złego w posiadaniu bogatego meza ktory ta operację zesponsoruje
Wagina kobiety która rodziła nigdy nie będzie taka jak u nierodki mimo że zaraz tu się zleca te które mają waginy jak 16latki po dwóch porodach ja radzę spojrzeć na strony z waginoplasty i ocenić jak to wygląda
Uprzedzam że to zdjęcia golych wagin bez podtekstów seksualnych
http://drgcosmeticsurgery.com/vaginal-rejuvenation/
Wiele kobiet nawet nie wie ze sa luzniejsze no ich mężowie mają więcej oleju w głowie niz autor tego topiku i nigdy im o tym nie powiedzą
Poza tym nie wiem czy słyszałaś o skutkach ubocznych naturalnych porodów typu obniżone ściany pochwy,wypadanie pochwy,nietrzymanie moczu itp to wszystko się zdarza częściej niż myślisz
W każdym razie ja swojemu dziecku doradzam to co moim zdaniem będzie najlepsze dla niej a czy pojdzie za moja rada to już jej decyzja zmuszać jej nie mam zamiaru
Tobie też tego nie narzucam chcesz to rodz naturalnie i żyj w slumsach z biednym mezem mi to zwisa

Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Czas edycji: 2017-09-01 o 10:42
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 09:54   #137
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Że to nie są wartości, których warto uczyć dzieci.

Bo? Co jest złego w martwieniu się o swoje ciało?

Stary 2017-09-01, 10:12   #138
Konto usunięte

Cytat:

To typowe odczlowieczenie matki, ktora nie ma prawa pomyśleć o sobie
Stary 2017-09-01, 10:25   #139
Milosz74
BAN stały

Ixfrida nie sądzę że masz rację. Moja żona nie jest luźniejsza niż kiedyś. Poprzednia urodziła 3 i też nigdy nie była. Naprawdę mają fajne. I mówię to tu bez nacisków.

Co do żony, rok była na macierzyńskim, potem wróciła do pracy. Ja po powrocie kapie dziecko, bawię się z nim, więc to nie jest tak, że nic nie robię. Staram się jak mogę. Chociaż ja więcej pracuje i rzadziej jestem w domu.

Nie chciałem wywoływać burzy, tylko poznać kobiecy punkt widzenia, co Was mogłoby skłonić do dania drugiej szansy. Co powinienem zrobić, żeby jakoś podratować jej samoocenę. Kiedyś była wysoka, ale teraz z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej. Uważa, że nie czuje się już kobieta.

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Jeśli był podobny temat, problem to byłbym wdzięczny za link, bo nigdzie nie mogę znaleźć.
Milosz74 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-01, 10:32   #140
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Milosz74 Pokaż wiadomość
Nie chciałem wywoływać burzy, tylko poznać kobiecy punkt widzenia, co Was mogłoby skłonić do dania drugiej szansy.
mnie nic, bo totalnie przegiąłeś swoim zachowaniem.
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 10:37   #141
Kelecka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez White_Dove Pokaż wiadomość
Poza tym cesarek na żądanie nie ma.
W prywatnych klinikach chyba mozna?

Cytat:
No to obudz sie i zrozum, ze naturalny porod to tez ryzyko.

Poza tym, ja jedak wolalabym, zeby pewne czesci mojego ciala kojarzyly mi sie tylko i wylacznie z seksem, ergo, wolalabym skoczyc z wiezowca niz rodzic naturalnie.

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;76793631]
Tobie też tego nie narzucam chcesz to rodz naturalnie i żyj w slumsach z biednym mezem mi to zwisa[/QUOTE]

Kelecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 10:51   #142
Hultaj
BAN stały

Cytat:
chyba przegapilas kluczowa informacje, ze ten seks odbyl sie po 3 tygodniach od porodu. polog trwa 6 tygodni i kazdy od poloznych, poprzez lekarzy przypomina, ze absolutnie nie wolno wspolzyc w tym okresie (a takze chodzic na basen itp.) ze wzgledu na rozdarcia, oczyszczanie sie kanalu rodnego, czy ewentualne szwy. Po 6 tygodniach odbywa sie wizyta kontrolna i na podstawie stanu krocza lekarz decyduje, czy mozna rozpoczac wspolzycie
chyba nie doczytałaś że uważam że kobieta jest dorosła i nikt jej do seksu nie zmuszał a przynajmniej nie powinien.

Cytat:
Hultaj, robienie kanapek to tez przygotowywanie posilku. Nigdzie nie wspominalam o rozkladaniu codziennie wielkiego gotowania i klepaniu kotletow, a o przygotowaniu jedzenia oraz dopilnowaniu zeby zawsze cos bylo w lodowce. Inaczej tez to wyglada jak ma sie jednoosobowe gospodarstwo domowe, czy nawet dwu... ale jak pojawiaja sie nowi czlonkowie rodziny? I tez mowie o dobrze zorganizowanym czasie, a nie chaotycznym gospodarowaniu. Te rzeczy to jednak rutyna zycia codziennego i maja sie nijak do losowo zepsutego sprzetu czy wymiany oleju, ktore dla ciebie sa meskim obowiazkiem. Zreszta szczerze, raz w zyciu spotykalam sie z facetem, ktory potrafil naprawic komputer i bylo to tylko dlatego, ze mial wyksztalcenie informatyczne. Z takich uslug czesciej sie korzysta, bo ich potrzeba jest rzadsza.
ja akurat znam facetów którzy umieją robić i naprawić różne rzeczy i są to normalnie młodzi faceci a nie emeryci. są inteligentni, mają wiedzę, dryg. inna sprawa że możesz być bardzo inteligentny, mieć dużo forsy i wszystko zlecać i nie widzę też przeszkód by zatrudnić sobie gosposię.

ja mówię o tym, że wiele rzeczy jest / powinno być kwestią wyboru. jeśli chcę mieć rodzinę to liczę się z tym, że ilość prywatnego czasu przeznaczanego tylko na własne fanaberie się skurczy.
druga sprawa to kwestia podejścia własnego, organizacji, potrzeb.
a propos kanapek, nie wiem, jak dla mnie 10latek powinien już umieć sobie zrobić kanapki. męzowi robić nie musisz. i 2, zrobienie dzieciom nawet i 6 kanapek to jest kilka minut pracy a nie minimum pół godziny do godziny aby przygotować obiad.
kiedyś kobieta musiała niemowlakowi ugotować i zmielić zupkę oraz prać i prasować tetrowe pieluchy, nie mówiąc o tym, że bez przerwy dziecko przebierać. dziś jest pampers który dziecko może nosić dłużej niż do jednego/pierwszego zesikania, są słoiczki z jedzeniem, a i tak jest lans jak to na nic się śmiertelnie nie ma czasu.
nie ma ale jest lepiej niż było i nie ma co udawać że nie, czyli że poprawa nie przyniosła korzyści w postaci zwiększonych zasobów czasu, bo to jest istotne.

to tak w kwestiach technicznych. dopilnowanie żeby odpowiednie jedzenie zawsze było w lodówce to właśnie dla mnie kwestia organizacji tylko i wyłącznie. przeciętna dorosła osoba wie ile jej rodzina zjada produktów i co za problem uzupełnić zapasy raz na tydzień. chodzenie na zakupy raz na tydzien a codzienne kupowanie chleba i świeżej wędliny np. co 3 dni to nie jest żadne łolaboga mam tyla obowiązków bo muszę codziennie robić zakupy i stać w kolejkach.
ale jak dziś kupujesz pomidory, jutro sałatę a pojutrze lecisz po ser to nie dziwota że codziennie minimum pół godziny marnujesz na zakupy w markecie.

natomiast problem w wątku dotyczy wyłącznie życia seksualnego co podkreślam.

i wybacz, jeśli kobieta czuje się przemęczona obowiązkami i wykorzystywana jako matka polka i bez wsparcia to jej rolą jest zrobić coś z tym konkretnie problemem a nie mieszać spraw seksu z prowadzeniem domu a dokładnie to właśnie zrobiłyście.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2017-09-01 o 10:55
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 11:03   #143
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:

Nie, poród naturalny to nie wyciśnięcie pryszcza ale nie ma sensu przedstawiać cesarki jako jakiejś idealnej alternatywy, która nie ma minusów. Kreowana jest jako jakieś lepsze, łatwiejsze wyjście a też nie jest obojętna dla ciała/zdrowia ale wszyscy myślą tylko o cipce. Otóż:
- brak kontaktu skóra do skóry (nie wiem czy zawsze ale w praktyce raczej tak)
- blizna na brzuchu
- możliwe zaburzenia oddechu u dziecka
- ojciec nie może być obecny przy porodzie
- dłuższy czas rekonwalescencji a tym samym problem z wstawaniem, siadaniem, sikaniem, chodzeniem i zajmowaniem się dzieckiem
- problemy z karmieniem

Także może kreowanie cc jako czegoś co niweluje wszystkie troski jest bez sensu.

Poza tym chyba można krytykować czyjeś poglądy? Dziwić im się? jakby facet tu napisał "Mówiłem mojemu synowi, żeby sobie koniecznie znalazł młodą ładną żonkę ale taką nie za mądrą coby się nie odzywała za dużo no i żeby wiedziała, że jej miejsce jest w kuchni" to ho ho, zleciałyby się wizażanki i zwyzywały od faszystów, szowinistów. Ale jakoś nie widzę najazdu wizażowych feministek, które by stanęły w obronie kobiecej godności i wartości, która chyba jest gdzie indziej niż w pochwie.

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;76793631]Hahaha
Oczywiscie ze uczę córkę jak ma sobie życie ulepszyć a nie utrudnić
Ja miałam normalny poród (pierwszy),drugi w prywatnej klinice a po drugim porodzie plastykę krocza
Osobiście wolałabym miec cesarke i zaoszczedzic sobie krojenia waginy 3 razy dlatego też to polecam mojej córce
Nie widzę tez nic złego w posiadaniu bogatego meza ktory ta operację zesponsoruje
Wagina kobiety która rodziła nigdy nie będzie taka jak u nierodki mimo że zaraz tu się zleca te które mają waginy jak 16latki po dwóch porodach ja radzę spojrzeć na strony z waginoplasty i ocenić jak to wygląda
Wiele kobiet nawet nie wie ze sa luzniejsze no ich mężowie mają więcej oleju w głowie niz autor tego topiku i nigdy im o tym nie powiedzą
Poza tym nie wiem czy słyszałaś o skutkach ubocznych naturalnych porodów typu obniżone ściany pochwy,wypadanie pochwy,nietrzymanie moczu itp to wszystko się zdarza częściej niż myślisz
W każdym razie ja swojemu dziecku doradzam to co moim zdaniem będzie najlepsze dla niej a czy pojdzie za moja rada to już jej decyzja zmuszać jej nie mam zamiaru
Tobie też tego nie narzucam chcesz to rodz naturalnie i żyj w slumsach z biednym mezem mi to zwisa[/QUOTE]

Ulepszenie ale tylko połowiczne, mądrze to by było córce przedstawić plusy i minusy i wesprzeć w jej decyzji a nie sugerować, że jej cipka po porodzie to będzie tragedia nie wspominajac o skutkach ubocznych cesarki.
Cóż, myślałam że próżność i materializm to są raczej wady niż zalety i raczej rzeczy, któych nie chcemy uczyć dzieci ale racja, każdy robi jak chce.
Stary 2017-09-01, 11:14   #144
Konto usunięte

Cytat:
Nie, poród naturalny to nie wyciśnięcie pryszcza ale nie ma sensu przedstawiać cesarki jako jakiejś idealnej alternatywy, która nie ma minusów. Kreowana jest jako jakieś lepsze, łatwiejsze wyjście a też nie jest obojętna dla ciała/zdrowia ale wszyscy myślą tylko o cipce. Otóż:
- blizna na brzuchu
- dłuższy czas rekonwalescencji a tym samym problem z wstawaniem, siadaniem, sikaniem, chodzeniem i zajmowaniem się dzieckiem
- problemy z karmieniem

Także może kreowanie cc jako czegoś co niweluje wszystkie troski jest bez sensu.

Poza tym chyba można krytykować czyjeś poglądy? Dziwić im się? jakby facet tu napisał "Mówiłem mojemu synowi, żeby sobie koniecznie znalazł młodą ładną żonkę ale taką nie za mądrą coby się nie odzywała za dużo no i żeby wiedziała, że jej miejsce jest w kuchni" to ho ho, zleciałyby się wizażanki i zwyzywały od faszystów, szowinistów. Ale jakoś nie widzę najazdu wizażowych feministek, które by stanęły w obronie kobiecej godności i wartości, która chyba jest gdzie indziej niż w pochwie.

Ulepszenie ale tylko połowiczne, mądrze to by było córce przedstawić plusy i minusy i wesprzeć w jej decyzji a nie sugerować, że jej cipka po porodzie to będzie tragedia nie wspominajac o skutkach ubocznych cesarki.
Cóż, myślałam że próżność i materializm to są raczej wady niż zalety i raczej rzeczy, któych nie chcemy uczyć dzieci ale racja, każdy robi jak chce.
Proponuje asceze daj przykład materialistlom i prozbym kobietom. Jeszcze raz powtarzam typowe odczłowieczanie kobiety, której odbiera się prawo pomyśleć o sobie, bo przecież ma myslec tylko o dziecku i robić z siebie męczennicy i matke Polke. Tak cc jest lepszą alternatywą dla kobiet, ktore nie chca rodzic naturalnie i żadne blizny na brzuchu czy dłuższy czas rekonwalescencji je nie przekona, bo to raczej lepsza alternatywa niż wypadajaca macica, odbyt, hemoroidy czy blizna po nacieciu i rozoranie cipki.

Edytowane przez 7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Czas edycji: 2017-09-01 o 11:17
Stary 2017-09-01, 11:16   #145
HealthOne
Zadomowienie

Ja na miejscu twojej zony bym ci powiedziala zebys w d.upę sobie wsadził te kwiaty.

Facet-porażka.

Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L01 przy użyciu Tapatalka
Stary 2017-09-01, 11:33   #146
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

Cytat:
- blizna na brzuchu
- problemy z karmieniem

Może poczytaj to
http://www.czytelniamedyczna.pl/1646...oraz-uner.html
Nie mogę przedstawić mojej córce zadnych plusów porodu droga natury bo takich nie widzę
Nie widzę tez plusów w posiadaniu ubogiego meza( lub meza sknerusa ktory zmuszalby ja do porodu drogami natury a później zylowal na operację pochwy )
Wolę żeby miała materialistyczne i prozne podejście niz by miala cierpiec biede i mieć wypadajaca macice
Ps.ojca przy porodzie tez nie polecam i nigdy bym miec nie chciala

Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Czas edycji: 2017-09-01 o 11:38
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 11:54   #147
Konto usunięte

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;76797446]
Ps.ojca przy porodzie tez nie polecam i nigdy bym miec nie chciala[/QUOTE]

A ja bardzo polecam, maz byl ze mna przy porodzie. Jestem bardzo szczesliwa, ze tak wybralismy i wspominam to jako piekne chwile bliskosci.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-09-01, 12:00   #148
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:

Nie, po prostu ciasna pochwa i generalnie takie mało istotne szczegóły to słabe wartości. Szczególnie że ciało się zmienia. Jak dla kogoś wygląd jest wartością nadrzędną to słabo IMO
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7679427 6]To typowe odczlowieczenie matki, ktora nie ma prawa pomyśleć o sobie[/QUOTE]

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 12:14   #149
ridja devojka
Zakorzenienie

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;76797446]Może poczytaj to
http://www.czytelniamedyczna.pl/1646...oraz-uner.html
Nie mogę przedstawić mojej córce zadnych plusów porodu droga natury bo takich nie widzę
Nie widzę tez plusów w posiadaniu ubogiego meza( lub meza sknerusa ktory zmuszalby ja do porodu drogami natury a później zylowal na operację pochwy )
Wolę żeby miała materialistyczne i prozne podejście niz by miala cierpiec biede i mieć wypadajaca macice
Ps.ojca przy porodzie tez nie polecam i nigdy bym miec nie chciala[/QUOTE]

Widzę, że lubisz popadać w skrajności.
Jak mąż nie bogaty to od razu biedak i slumsy. Jak nie cc to już wypadająca macica. Fascynujące spojrzenie na świat.
Rozumiem, że twoja cóka będzie leżeć i pachnieć i do męża mówić "daj" a w zamian zaoferuje mu cipkę nówkę nieśmiganą żadnym porodem, ale nie dziw się, że kogoś takie podejście dziwi.

Cytat:
Nie, po prostu ciasna pochwa i generalnie takie mało istotne szczegóły to słabe wartości. Szczególnie że ciało się zmienia. Jak dla kogoś wygląd jest wartością nadrzędną to słabo IMO
Każda kobieta się martwi o swoje ciało przy porodzie itp, ale prawda jest taka, że możemy sobie operować pochwy i doklejać rzęsy ale i tak wszystkie kiedyś będziemy stare i pomarszczone, warto wtedy mieć w życiu inne wartości, niż wygląd i kasa.
Stary 2017-09-01, 12:16   #150
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:

No ale kobiety się malują, czeszą u fryzjera, farbują włosy, chodzą na siłownię, kupują modne ciuchy i biżuterię, ba, operacje plastyczne robią - zapewne po to, żeby wyglądać dobrze i czuć się dobrze. Dlaczego cc w trosce o swoje ciało jest złe ale operacja noska czy cyckow jest cacy? I dlaczego uczenie dziecka, że ładny/dobry wygląd to fajna sprawa? I nie chodzi mi tu o bycie żywą lalka barbie.
Ja się nie dziwię, że mamy kobiety na ulicach w bezkształtnych, ulizanych fryzurach, ciuchach bez wyrazu, bez makijażu, skoro uczenie dzieci że wygląd jest ważny jest złe.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości