Próbki perfum w drogeriach i sklepach internetowych - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-12-16, 13:33   #121
kizia mizia
Wtajemniczenie

Dot.: próbki pefum dior , chanel...

Cytat:
Napisane przez dreamer4 Pokaż wiadomość
Kizia Mizia oplułem monitor ze śmiechu kiedy przeczytałem o tych "grzybach"
W temacie : u mnie w jednym sklepie (niby elegancki, ale tak to jest w małych miastach) także sprzedaja oryginały i podróbki (kiedyś sprzedawali nawet te chamskie tureckie), można kupic próbki, a ceny bardzo wygórowane: nawet 8 zł!!!
Najlepsze jest to że taka choroba naprawde istnieje
Nazywa się o (ile dobrze pamietam )-"mykofobia"
kizia mizia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-01, 11:30   #122
balitagscarlet
Raczkowanie

próbeczki - do KUPIENIA

Mam pytanko gdzie można kupić próbki perfum w Krakowie??
Moze ktoras z was wie i bedzie chciala sie ta wiedza podzielic Pomijam mozliwosc wyproszenia ich w perfumeriach, a przy zakupach glupio mi prosic o cala garsc do przetestowania Znam takie miejsce w Rzeszowie, chyba kazdy wie popularne "u Araba" ,a mozna znacie tez jakies inne?
balitagscarlet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-01, 12:18   #123
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier
Dot.: próbeczki - do KUPIENIA

Cytat:
Napisane przez balitagscarlet Pokaż wiadomość
Mam pytanko gdzie można kupić próbki perfum w Krakowie??
Moze ktoras z was wie i bedzie chciala sie ta wiedza podzielic Pomijam mozliwosc wyproszenia ich w perfumeriach, a przy zakupach glupio mi prosic o cala garsc do przetestowania Znam takie miejsce w Rzeszowie, chyba kazdy wie popularne "u Araba" ,a mozna znacie tez jakies inne?
u Araba? a gdzie to ??? ja nie wiem?

A nie lepiej Ci kupować na allegro ?

mulier jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-01, 14:39   #124
balitagscarlet
Raczkowanie

A wiem, wiem na allegro tez mozna Tylko tak jest:

1.szybciej

2.taniej (bo nie ma kosztowy wysylki )

A arab jestw takim budynku kolo BWA od strony glownej ulicy sie wchodzi, na wprost jest sklep z zabawkami, po lewej jakies lampy, a po prawej arab wlasnie
Stary 2007-02-01, 14:44   #125
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

Cytat:
A wiem, wiem na allegro tez mozna Tylko tak jest:

1.szybciej

2.taniej (bo nie ma kosztowy wysylki )

A arab jestw takim budynku kolo BWA od strony glownej ulicy sie wchodzi, na wprost jest sklep z zabawkami, po lewej jakies lampy, a po prawej arab wlasnie
ale co to....jakiś sklep?

Stary 2007-02-01, 15:49   #126
balitagscarlet
Raczkowanie

tak, sklep
Jest tam masa tanich tureckich podrobek, ale probki na 100 oryginalne maja, nie tylko perfumy ale tez kosmetyki markowych firm
Stary 2007-02-01, 16:53   #127
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

Cytat:
tak, sklep
Jest tam masa tanich tureckich podrobek, ale probki na 100 oryginalne maja, nie tylko perfumy ale tez kosmetyki markowych firm
ojjjj, nie ufam komus kto niby pół na pół handluje tu oryginał tu podróbeczka , ale może kiedyś wejdę i zobaczę.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-02-01, 17:18   #128
balitagscarlet
Raczkowanie

mulier no fakt faktem, ze podrobeczki sa...

Ale wiesz, nie wydaje mi sie zeby podrabiali probki Zawsze mozesz sie przejsc, zobaczyc i sprawdzic na sobie
Stary 2007-02-01, 17:49   #129
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

Cytat:
mulier no fakt faktem, ze podrobeczki sa...

Ale wiesz, nie wydaje mi sie zeby podrabiali probki Zawsze mozesz sie przejsc, zobaczyc i sprawdzic na sobie
jasne, tez nie myślę żeby podrabiali próbki
ale co do kosmetyków... raczej nie zaryzykuję

Stary 2007-03-12, 16:16   #130
xyzgirl86
BAN stały

YSL Baby Doll / Lolita LL

Witam serdecznie
Mam do was takie pytanie czy jest możliwość zakupu próbek w Sephorze albo dallasie?? Mam na oku 2 zapachy chciałabym je "lepiej" przetestować! a kupić te próbki , tylko nie wiem czy jest to możliwe, no bo na allegro się boję gdyż nie raz zdarzyło mi sie że poprostu fiolki były zmażdżone i zawartość rozlana ;(!!
--> a jak wy poznajecie"lepiej" zapachy? Bo ja mieszkam w mieście gdzie nie ma perfumeri i zazwyczaj jak mam zjazd to odwiedzę jakąś i na nadgarstek ale nie jestem w stanie na podstawie tego wybrać gdyż zawsze mam jakieś ale i chce być pewna na 100 %
xyzgirl86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-12, 16:29   #131
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

Dot.: YSL Baby Doll / Lolita LL

nie musisz kupować - wystarczy o nie poprosić

kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-13, 07:54   #132
homyk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kriss_de_valnor Pokaż wiadomość
nie musisz kupować - wystarczy o nie poprosić

Tu masz odpowiedni wątek: Rozpaczliwie poszukuję, chętnie się podzielę - część 3.
homyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-13, 08:01   #133
maja79
Wtajemniczenie

Poza tym wątkiem, który podała Homyk, możesz też zdobyć próbkę w Sephorze - robią próbki na zamówienie. Tzn. Podchodzisz z testerem do pani, a ona nalewa trochę do próbki. Za darmo. Warunek - musi być tester na stanie.
maja79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-13, 10:29   #134
xyzgirl86
BAN stały

no właśnie ostatnio zapytałam się w jednej z Sephor i niestety kobieta spojrzała na mnie jak na wroga i ze złością odpowiedziała że przecież testery są na miejscu i teraz poprostu wstydzę się chyba jednak będę musiała w ciemno brać! kurde wiem że jest wątek na wymiane ale ja zaczynam przygodę z lepszymi wodami !!
xyzgirl86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-13, 11:34   #135
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Napisane przez xyzgirl86 Pokaż wiadomość
no właśnie ostatnio zapytałam się w jednej z Sephor i niestety kobieta spojrzała na mnie jak na wroga i ze złością odpowiedziała że przecież testery są na miejscu
Bezczelny BABOL. Pewnie wszystkie fiolki dla znajmoych juz wypsikała i udaje głupią.

Cytat:
kurde wiem że jest wątek na wymiane ale ja zaczynam przygodę z lepszymi wodami !!
Ale tu nie chodzi o lepsze czy gorsze. Ogólnie wymianka jest zapachowa by poznac to co sie nie zna.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-13, 11:54   #136
maja79
Wtajemniczenie

Cytat:
no właśnie ostatnio zapytałam się w jednej z Sephor i niestety kobieta spojrzała na mnie jak na wroga i ze złością odpowiedziała że przecież testery są na miejscu
Wiem - te babsztyle bywają na prawdę wkurzające .
W jednej Sephorze w Poznaniu nie mam nigdy żadnych problemów z probkami (Plaza), w innej miałam taką samą sytuację (Empik).

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość
Ale tu nie chodzi o lepsze czy gorsze. Ogólnie wymianka jest zapachowa by poznac to co sie nie zna.
Zgadzam się z Eenax . Po prostu się wymieniamy - myślę, że warto spóbować. Zresztą dziewczyny są szczerozłote i chętnie się dzielą
maja79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-13, 10:39   #137
bagera
Rozeznanie

Red face Gdzie moge zakupic próbki perfum w Krakowie??

Pytanie brzmi dokładnie tak jak w temacie? chodzi o to ,gdzie wy kochane wizażanki się w nie zaoparujecie czy macie jakies sprawdzone miejsca?, z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam )
bagera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-13, 12:06   #138
rawita
Zakorzenienie

Dot.: Gdzie moge zakupic próbki perfum w Krakowie??

Ja po prostu proszę o zrobienie próbki w Sephorze. Nawet, gdy nic nie kupuję. Najmilej jest w Sephorze w Galerii Kazimierz. W kwestii próbek odradzam natomiast Floriańską. Jeżeli koniecznie chcesz kupić, to możesz to zrobić w niedzielę na targu na Placu Nowym. Zdarzają się tam próbki rzadkich zapachów. Co do pełnych flakonów, to trzeba uważać na podróby, ale trafiają się perełki. W zeszłym roku wypatrzyłam Organzę Indecence.
rawita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-13, 13:51   #139
Nanomi
Zadomowienie

Ja się nauczyłam prosić o robione próbki przy zakupach (i nie mam na myśli wydawania kilkuset złotych, proszę przy każdych zakupach). A jeśli miła pani ekspedientka stwierdzi, że np. "zabrakło fioleczek" warto mieć swoje. Można je kupić na allegro.
Nanomi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-13, 17:21   #140
bagera
Rozeznanie

hehe dzięki dziewuszki , tylko ,.ze ja jestem dopiero początkująca w perfumach, dlatego narazie wolałam nabyć pare próbek, bo jakoś psikanie w sephorze do mnie nie przemawia nie ma jakieś specjalnej perfumeri gdzie można by je nabyć?? bo na allegro się boje i kupuje tylko z odbiorem osobistym ,a niestety w takim wypadku próbeczek nie ma
bagera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-14, 23:18   #141
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez bagera Pokaż wiadomość
hehe dzięki dziewuszki , tylko ,.ze ja jestem dopiero początkująca w perfumach, dlatego narazie wolałam nabyć pare próbek, bo jakoś psikanie w sephorze do mnie nie przemawia nie ma jakieś specjalnej perfumeri gdzie można by je nabyć?? bo na allegro się boje i kupuje tylko z odbiorem osobistym ,a niestety w takim wypadku próbeczek nie ma
Bagero, a czemu boisz się kupować na Allegro?

Próbek się nie podrabia, jest wielu sprzedających, u których kupić możesz kilka/kilkanaście interesujących cię zapachów na raz. Ja tak robiłam (bo rzeczywiście proszenie w Sephorze o 10, czy 20 próbek może być krępujące) i dało mi to nie tylko szansę poznania zapachu, ale ewentualnie wymienienia takiej próbeczki na inną z jakąś Wizażanką.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-20, 09:57   #142
Januar
Przyczajenie

Smile Dot.: Gdzie kupować próbki perfum?

Cytat:
Napisane przez ETERNITY Pokaż wiadomość
Ja napisałam do nich o moich zainteresowaniach perfumiarstwem.No i że bardzo chciałabym poznać zapachy niedostępne tu gdzie mieszkam.Napisali,że jest u nich możliwość zamówienia 5 dowolnych próbek za opłatą(tak jak napisałam wczesniej to było 20 zł-teraz 30 zł).Oczywiście można zamówić wielokrotność pięciu.Jesli mają próbki oryginalne to wysyłają takie,jeśli nie to przepsikują z testerka do fiolek(pojemność ok 1-1,5 ml tak na oko).Napisałam im nazwy tych co mnie interesowały,podałam adres i wsioPrzesyłka idzie 2 do 4 dni zależnie od tego jak wolisz zapłacićOni zwykle wysyłają za pobraniem ale ja wolę najpierw wpłacić odpowiednią kwotę na ich konto(poprosiłam o podanie numeru).Tak więc poznałam kiladziesiąt zapachów licząc od mojego pierwszego zamówienia czyli od majaJednak zupełnie nie żałuję wydanych na te próbki pieniędzy Zamawiałam w Quality również pełnowymiarowe zapachy-za każdym razem przesyłka przychodziła max po 4 dniach.Sama korespondencja mailowa jest bardzo miła.Naprawdę polecam tą drogę poznawania zapachów
Cześć Dziewczyny,
bardzo zainteresował mnie Wasz wątek. Chciałabym zacząć poznawać zapachy, a próbki są chyba najlepszą do tego drogą. Sposób wykorzystywany przez ETERNITY podoba mi się najbardziej. Jednak na stronie Quality nie ma nawet słowa o możliwości zakupu próbek. Czy dla Ciebie ETERNITY zrobili wyjątek, czy to u nich normalna praktyka?
(a może źle szukałam? mam internet od niedawna, a na forum piszę dziś pierwszy raz w życiu. Jednak takie zdobywanie i wymiana informacji wydaje mi się tak fajne, że postanowiłam spróbować. Przepraszam za ewentualne błędy w korzystaniu z forum, po prostu nie mam żadnego doświadczenia) A wracając do tematu próbek to bardzo Was proszę o radę- od czego zacząć? Bo zapachów choćby w ofercie Quality są setki, a ja mogę sobie pozwolić na max.10 próbek miesięcznie. Dodam,że jedyny zapach jakiego używałam (i lubiłam) a jaki spotkałam w Waszych wypowiedziach to Piąta Aleja E.Arden. Dawniej kupowałam w Peweksie Blase. Pasuja mi tez zapachy Incandessence Avonu, Divine Oriflame, "szara" PUMA. Nie wiem czy to daje jakieś pojęcie o moich upodobaniach, ale sądząc po Waszych wcześniejszych wypowiedziach, naprawdę świetnie się znacie na perfumach i nie trzeba wiele, żebyście znalazły dobrą radę. Aha, nie lubię zapachu wanilii, kokosa, migdałów, słodkich korzeni, takich piernikowych, ale takiej nachalnej, jak to nazywacie "świeżyzny też raczej nie.
Ale się rozpisałam! Będę wdzięczna, jeśli ktoś zechce przebrnąć przez ten długaśny post i udzielić mi jakiejś wskazówki.
Januar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-20, 10:11   #143
agaa13
Zakorzenienie

Dot.: Próbki w drogeriach

Januar moze poczytaj sobie 'Niszowiec dla mnie....
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ight=niszowiec
jesli chodzi o perfumy niszowe czy "ostatnio testowalam.....- tutaj wpisujemy nasze odczucia dot. nowych zapachow.

a co do wysylania probek z Quality. po prostu napisz do nich i popros o te probki co chcilabys poznac. ja juz kilka razy zamawiam u nich probki.

milej lektury...
Stary 2007-12-20, 11:38   #144
Januar
Przyczajenie

Bardzo Ci dziękuję za podpowiedź, przeczytałam wszystko i umieściłam swoją wiadomość w wątku o niszowcach. Strasznie wciągająca lektura, nie mogę odejść od komputera. Coś czuję, że mam zadatki na fanatyczkę perfum. Zauważyłam, że niektóre z Was są już naprawdę zaprzyjaźnione. Fajnie mieć wspólne hobby...
Januar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-20, 11:40   #145
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Januar Pokaż wiadomość
Bardzo Ci dziękuję za podpowiedź, przeczytałam wszystko i umieściłam swoją wiadomość w wątku o niszowcach. Strasznie wciągająca lektura, nie mogę odejść od komputera. Coś czuję, że mam zadatki na fanatyczkę perfum. Zauważyłam, że niektóre z Was są już naprawdę zaprzyjaźnione. Fajnie mieć wspólne hobby...
Ostrzegamy że jeśli poczytasz jeszcze kilka dni to wciągniesz się na 100% i portfel będzie wołał "nakrm mnie"
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-20, 11:52   #146
lavenderfay
Rozeznanie

Tak tak wiem coś o tym...wciąga jak najlepsza publicystyka
lavenderfay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-20, 19:10   #147
karta666
Zadomowienie

GG do karta666 Send a message via Skype™ to karta666

Cytat:
no właśnie ostatnio zapytałam się w jednej z Sephor i niestety kobieta spojrzała na mnie jak na wroga i ze złością odpowiedziała że przecież testery są na miejscu i teraz poprostu wstydzę się
Mam to samo...
chyba będe jednak musiała spróbować jeszcze raz.

Jestem FIT !

Edytowane przez tulipanka
Czas edycji: 2007-12-20 o 21:31 Powód: rozwalony cytat
karta666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-20, 23:48   #148
Salisia
Zadomowienie

Karta666 w Sephorze na Matarni zawsze jak robiłam zakupy nawet małe prosiłam o próbki. Tam mają też już porobione i podpisane, ale gdy nie miała gotowej, tego zapachu co mnie interesował to zrobiła mi na miejscu z testerka a przy tym była bardzo miła
Salisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-21, 00:10   #149
Sabbath
Wiedźma

Dot.: Znow cos o probkach

Cytat:
Napisane przez ropuszka Pokaż wiadomość
Aha, mam pytanie zw. z probeczkami - czy daja takie w Douglasach? Mam na mysli przepsikiwanie z testera do fiolek.
Niestety Ropuszko, Douglas nie dostaje fiolek. Ale jesli masz swoją, to panie nie odmawiają.

Cytat:
Napisane przez evee Pokaż wiadomość
a ja nie jestem grzeczna
tzn nie prosze nigdy o probki- poprostu - zadam
Zazywczj wyglada to tak- wacham zapach z flakonu- i zwracam sie do konsulatnki- prosze mi zrobic probke. Nigdy nie spotkalam sie z odmowa.
Jesli jestem przy kasie- i widze , ze jakies probki laduja w torbie- pytam sie co to jest- i zazwyczaj mowie, ze tego nie chce- chce za to to i to.Jesli pada odp- nie mamy probek- moja odpowiedz jest prosta- nie musza byc firmowe, moga byc robione
co za skomplikowany wywod nt. zdobywania probek
No, ogólnie rzecz biorąc robie tak samo, tyle, że ja nie twierdzę, że nie jestem grzeczna.
Jestem grzeczna i asertywna przy tym. Mówię ładnie "proszę", a kiedy dostanę to, o co poprosiłam, mówię dziękuję i wszystko to zwykle z uśmiechem nawet.
Nie jestem taki znów zły wilk. Przynajmniej dopóki ludzie (także ci w Sephorze) robią to, o co grzecznie proszę.

Cytat:
Napisane przez Łasiczka Pokaż wiadomość
Ja ostatnio poprosiłam o próbkę w Sephorze w Centrum w Warszawie. Pani odmówiła mi, tłumacząc że jeśli nie dokonałam zakupu, nie dostanę próbki. Zrobiła to w sposób nieelegancki, niegrzeczny, lustrując mnie od stóp do głów.
To nie tylko brak kultury, ale i łgarstwo. Jakże klient ma dokonać zakupu nie przetestowawszy wcześniej produktu?
Próbki są potrzebne zanim nabędziesz towar, nie po fakcie przecież.
I słowo szczere Ci daję, że dostaje się w polskich Sephorach próbki bez zakupów. Nie jedną, nie dwie, a tyle, ile potrzebujesz, by dokonać wyboru.
Cytat:
Napisane przez E Pokaż wiadomość
Ja myślę, że jednak przydałoby się futro z norek
Nie przydałoby się.
Ja na co dzień ganiam w kilkunastoletniej ramonesce i glanach (bynajmniej nie nowych ) w zestawienie z dżinsami i bluzą ulubionej kapeli oraz plecakiem... No, gwarantuję, że nie robię wrażenia porównywalnego z futrem z norek.
A jednak próbki dostaję. Także kiedy niczego nie kupuję.

Cytat:
Napisane przez E Pokaż wiadomość
Niestety ta "metoda" nie zawsze działa Tak naprawdę wszystko zależy od konkretnej konsultantki i jej "humorów" Są takie, które bez najmniejszego problemu robią próbki lub dają gotowe, i takie, które zaczynają natychmiast się krzywić i marudzić. Te ostatnie mam oczywiście natychmiast ochotę ustawić do pionu
No?
To czemu tego nie robisz?

Jeśli nie dla siebie, zrób to dla ludzkości.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-21, 01:50   #150
pinky11
Rozeznanie

Dot.: Znow cos o probkach

nie wiem czy to nie jest szczyt mojej podejrzliwoci ale smiem sie domyslac ze pewien sprzedawca probek na allegro mozliwe ze jest pracownikiem Sephory..albo ma wiele z nia wspolnego..i mniemam iz zarabia dodatkowo na nich..Co o tym sadzicie?
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=1749793
pinky11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości