![]() |
#121 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: próbki pefum dior , chanel...
Cytat:
![]() Nazywa się o (ile dobrze pamietam )-"mykofobia" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
próbeczki - do KUPIENIA
Mam pytanko gdzie można kupić próbki perfum w Krakowie??
Moze ktoras z was wie i bedzie chciala sie ta wiedza podzielic ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: próbeczki - do KUPIENIA
Cytat:
A nie lepiej Ci kupować na allegro ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
A wiem, wiem na allegro tez mozna
![]() 1.szybciej 2.taniej (bo nie ma kosztowy wysylki ![]() A arab jestw takim budynku kolo BWA od strony glownej ulicy sie wchodzi, na wprost jest sklep z zabawkami, po lewej jakies lampy, a po prawej arab wlasnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
ale co to....jakiś sklep?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
![]() Jest tam masa tanich tureckich podrobek, ale probki na 100 oryginalne maja, nie tylko perfumy ale tez kosmetyki markowych firm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
mulier no fakt faktem, ze podrobeczki sa...
Ale wiesz, nie wydaje mi sie zeby podrabiali probki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale co do kosmetyków... raczej nie zaryzykuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
BAN stały
|
YSL Baby Doll / Lolita LL
Witam serdecznie
Mam do was takie pytanie czy jest możliwość zakupu próbek w Sephorze albo dallasie?? Mam na oku 2 zapachy chciałabym je "lepiej" przetestować! a kupić te próbki , tylko nie wiem czy jest to możliwe, no bo na allegro się boję gdyż nie raz zdarzyło mi sie że poprostu fiolki były zmażdżone ![]() --> a jak wy poznajecie"lepiej" zapachy? Bo ja mieszkam w mieście gdzie nie ma perfumeri i zazwyczaj jak mam zjazd to odwiedzę jakąś i na nadgarstek ale nie jestem w stanie na podstawie tego wybrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Dot.: YSL Baby Doll / Lolita LL
nie musisz kupować - wystarczy o nie poprosić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
![]() Tu masz odpowiedni wątek: Rozpaczliwie poszukuję, chętnie się podzielę - część 3. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
Poza tym wątkiem, który podała Homyk, możesz też zdobyć próbkę w Sephorze - robią próbki na zamówienie. Tzn. Podchodzisz z testerem do pani, a ona nalewa trochę do próbki. Za darmo. Warunek - musi być tester na stanie.
![]() |
#134 |
BAN stały
|
no właśnie ostatnio zapytałam się w jednej z Sephor i niestety kobieta spojrzała na mnie jak na wroga i ze złością odpowiedziała że przecież testery są na miejscu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tu nie chodzi o lepsze czy gorsze. Ogólnie wymianka jest zapachowa by poznac to co sie nie zna.
![]() |
![]() |
#136 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W jednej Sephorze w Poznaniu nie mam nigdy żadnych problemów z probkami (Plaza), w innej miałam taką samą sytuację (Empik). Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
![]()
Pytanie brzmi dokładnie tak jak w temacie? chodzi o to ,gdzie wy kochane wizażanki się w nie zaoparujecie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gdzie moge zakupic próbki perfum w Krakowie??
Ja po prostu proszę o zrobienie próbki w Sephorze. Nawet, gdy nic nie kupuję. Najmilej jest w Sephorze w Galerii Kazimierz. W kwestii próbek odradzam natomiast Floriańską. Jeżeli koniecznie chcesz kupić, to możesz to zrobić w niedzielę na targu na Placu Nowym. Zdarzają się tam próbki rzadkich zapachów. Co do pełnych flakonów, to trzeba uważać na podróby, ale trafiają się perełki. W zeszłym roku wypatrzyłam Organzę Indecence.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
Ja się nauczyłam prosić o robione próbki przy zakupach (i nie mam na myśli wydawania kilkuset złotych, proszę przy każdych zakupach). A jeśli miła pani ekspedientka stwierdzi, że np. "zabrakło fioleczek" warto mieć swoje. Można je kupić na allegro.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Rozeznanie
|
hehe dzięki dziewuszki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Próbek się nie podrabia, jest wielu sprzedających, u których kupić możesz kilka/kilkanaście interesujących cię zapachów na raz. Ja tak robiłam (bo rzeczywiście proszenie w Sephorze o 10, czy 20 próbek może być krępujące) i dało mi to nie tylko szansę poznania zapachu, ale ewentualnie wymienienia takiej próbeczki na inną z jakąś Wizażanką.
![]() |
![]() |
#142 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
bardzo zainteresował mnie Wasz wątek. Chciałabym zacząć poznawać zapachy, a próbki są chyba najlepszą do tego drogą. Sposób wykorzystywany przez ETERNITY podoba mi się najbardziej. Jednak na stronie Quality nie ma nawet słowa o możliwości zakupu próbek. Czy dla Ciebie ETERNITY zrobili wyjątek, czy to u nich normalna praktyka? (a może źle szukałam? mam internet od niedawna, a na forum piszę dziś pierwszy raz w życiu. Jednak takie zdobywanie i wymiana informacji wydaje mi się tak fajne, że postanowiłam spróbować. Przepraszam za ewentualne błędy w korzystaniu z forum, po prostu nie mam żadnego doświadczenia) A wracając do tematu próbek to bardzo Was proszę o radę- od czego zacząć? Bo zapachów choćby w ofercie Quality są setki, a ja mogę sobie pozwolić na max.10 próbek miesięcznie. Dodam,że jedyny zapach jakiego używałam (i lubiłam) a jaki spotkałam w Waszych wypowiedziach to Piąta Aleja E.Arden. Dawniej kupowałam w Peweksie Blase. Pasuja mi tez zapachy Incandessence Avonu, Divine Oriflame, "szara" PUMA. Nie wiem czy to daje jakieś pojęcie o moich upodobaniach, ale sądząc po Waszych wcześniejszych wypowiedziach, naprawdę świetnie się znacie na perfumach i nie trzeba wiele, żebyście znalazły dobrą radę. Aha, nie lubię zapachu wanilii, kokosa, migdałów, słodkich korzeni, takich piernikowych, ale takiej nachalnej, jak to nazywacie "świeżyzny też raczej nie. Ale się rozpisałam! Będę wdzięczna, jeśli ktoś zechce przebrnąć przez ten długaśny post i udzielić mi jakiejś wskazówki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Próbki w drogeriach
Januar moze poczytaj sobie 'Niszowiec dla mnie....
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ight=niszowiec jesli chodzi o perfumy niszowe czy "ostatnio testowalam.....- tutaj wpisujemy nasze odczucia dot. nowych zapachow. a co do wysylania probek z Quality. po prostu napisz do nich i popros o te probki co chcilabys poznac. ja juz kilka razy zamawiam u nich probki. milej lektury...
![]() |
#144 |
Przyczajenie
|
Bardzo Ci dziękuję za podpowiedź, przeczytałam wszystko i umieściłam swoją wiadomość w wątku o niszowcach. Strasznie wciągająca lektura, nie mogę odejść od komputera. Coś czuję, że mam zadatki na fanatyczkę perfum. Zauważyłam, że niektóre z Was są już naprawdę zaprzyjaźnione. Fajnie mieć wspólne hobby...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Rozeznanie
|
Tak tak wiem coś o tym...wciąga jak najlepsza publicystyka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba będe jednak musiała spróbować jeszcze raz. ![]()
Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2007-12-20 o 21:31 Powód: rozwalony cytat |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
Karta666 w Sephorze na Matarni zawsze jak robiłam zakupy nawet małe prosiłam o próbki. Tam mają też już porobione i podpisane, ale gdy nie miała gotowej, tego zapachu co mnie interesował to zrobiła mi na miejscu z testerka a przy tym była bardzo miła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | ||||
Wiedźma
|
Dot.: Znow cos o probkach
Cytat:
![]() Cytat:
Jestem grzeczna i asertywna przy tym. Mówię ładnie "proszę", a kiedy dostanę to, o co poprosiłam, mówię dziękuję i wszystko to zwykle z uśmiechem nawet. Nie jestem taki znów zły wilk. Przynajmniej dopóki ludzie (także ci w Sephorze) robią to, o co grzecznie proszę. ![]() Cytat:
Próbki są potrzebne zanim nabędziesz towar, nie po fakcie przecież. I słowo szczere Ci daję, że dostaje się w polskich Sephorach próbki bez zakupów. Nie jedną, nie dwie, a tyle, ile potrzebujesz, by dokonać wyboru. Nie przydałoby się. Ja na co dzień ganiam w kilkunastoletniej ramonesce i glanach (bynajmniej nie nowych ![]() ![]() A jednak próbki dostaję. Także kiedy niczego nie kupuję. Cytat:
To czemu tego nie robisz? Jeśli nie dla siebie, zrób to dla ludzkości. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#150 |
Rozeznanie
|
Dot.: Znow cos o probkach
nie wiem czy to nie jest szczyt mojej podejrzliwoci ale smiem sie domyslac ze pewien sprzedawca probek na allegro mozliwe ze jest pracownikiem Sephory..albo ma wiele z nia wspolnego..i mniemam iz zarabia dodatkowo na nich..Co o tym sadzicie?
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=1749793 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.