PARANOJA! Wizyta Benedykta XVI... - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-05-25, 10:26   #121
Lovisa
Zakorzenienie

Dot.: PARANOJA! Wizyta Benedykta XVI...

Cytat:
Napisane przez Agoosia
Lovisa błagam, powiedz, że robisz sobie ze mnie jajca nie obrażę się, tylko mi to powiedz bo ja w dalszym ciągu nie kumam
No chyba nie sądzisz, że taki antychryst broniłby ciastek papieskich Sądzisz?

Edit: już wiem w czym problem, własnie o tym mówią w tv - nie wolno jeść ciastek i lodów, żeby nie było masowego zatrucia. No i to ma sens, bo co by było, gdyby wszystcy mieli biegunke? Znowu wszystko prowadzi do tej wstydliwej kupy Że nie wspomnę o wymiotach, a fe, tak przy papieżu
Stary 2006-05-25, 10:30   #122
Agoosia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Agoosia

Cytat:
Napisane przez Lovisa
no nie sądzę ale przyjęłam, że po prostu przekazujesz mi info idę po kawę, może się obudzę i zrozumiem, co jest sprośnego w lodzie

chociaż kawa to uzywka
to może dwie

edit: o rany boskie, jakby tak wszyscy masowo się zatruli, to te wyczesane trawniki mogłyby nie dotrwać do wieczora
Agoosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-25, 10:36   #123
Belcia
Zakorzenienie

GG do Belcia

odwolali matury jednak szajba normalnie

z tym sprawdzaniem mieszkan to potwierdzam.U znajomych juz policja dawno byla.Pytali czy ktos bedzie i w ogole.

Jestem coraz bardziej przekonana ze my zamiast rozwijac sie to sie cofamy.Religia religia ale taaakie szopki...to widze tylko u nas. Az strach myslac jak postrzegaja nas inne narody.

I nie sadze zeby za 5 lat sytuacja sie zmienila...ba bedzie jeszcze gorzej...sie LPR zozsiadzie w rzadzie to glowa panstwa bedzie kosciolkowy.
Rece opadaja.

Belcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-25, 10:36   #124
magdzia33
Zakorzenienie

podobno maja mu zaspiewac Barke... :[ :[ :[

Jestem żoną

Maleństwo
magdzia33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-25, 10:37   #125
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Nie mam już siły całego tego cyrku komentować
Wracałam rano z psem ze spaceru,patrze a tu budynek spółdzielni mieszkaniowej oflagowany na biało-zółto. Jesli przyjedzie Dżorż Dabelju to czy wtedy wywiesza flagi amerykanskie ? Ręce i pozostałe kończyny opadywują
A jutro musze pokonać pociągiem trase w stronę Cz-wy. Uda sie?

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-25, 10:40   #126
Bridget
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lovisa

Edit: już wiem w czym problem, własnie o tym mówią w tv - nie wolno jeść ciastek i lodów, żeby nie było masowego zatrucia. No i to ma sens, bo co by było, gdyby wszystcy mieli biegunke? Znowu wszystko prowadzi do tej wstydliwej kupy Że nie wspomnę o wymiotach, a fe, tak przy papieżu
dodam do tego sprośne 69 - moja moc dotknięcia
no ja to dopiero jestem...

na stos!!!

Bridget jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-25, 10:41   #127
maxi82
Zadomowienie

Zgadzam się że to obłęd. Dzieciakom dali dzień wolny w szkole, żeby mogły w TV śledzić wizytę papież ( onie serio w to wierzą??) Pomijając już kłopoyt w komunikacji to ile na tą wizytę milionów poszło. Jestem katoliczką, ale uważam że ta wizyta jest w Polsce zbędna. Prawda jest taka, że nawet kiedy przyjeżdzał JP II, głosił swoje kazania to ludzie byli w amoku, a potrem się rozchodzili i tak naprawdę nikt się tych rad nie słuchał. Ludzie żyją tylko tą chwilką, a potem jest terażniejszość i wszystko umyka. Zauważcie, że papież jakoś do innych krajó katolickich się nie wybiera, a to dlatego, że w Europie to właśnie Polska jest tym ostatnim bastionem gdzie religia (katolicyzm) wtrąca się do wszystkiego (szkoła, poliyka). Poza tym nie podoba mi się że mówią do papieża Ojcze Swięty ( przecież w biblii wyrażnie jest napisane "nie będziesz mieć innych Bogów przede mną" ) i stwierdzenie, że papież jest nieomylny. Robią z papieża Boga, a to tylko człowiek.
Poza tym Benedykt jest według mnie zakłamany. Naśladuje gesty, zachowanie JP II, a powinien dać coś od siebie. To by było szczere i naturalne. Poza tym on strasznie chciał zostać papieżem i niezłą kampanię przedwyborczą sobie robił. Naprawdę uważam że ta wizyta jest nam niepotrzebna.
maxi82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-25, 10:41   #128
kamaO
Wtajemniczenie

Ja nie jestem ani z Warszawy ani z Krakowa, ale Wam szczerze współczuję. Wstyd mi, że żyję w kościelnym państwie policyjnym...
Stary 2006-05-25, 10:41   #129
aisne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Impersona
A tu sie akurat wcale nie dziwię i uważam, że nie powinnyście z niej kpić, tylko uszanować jej wolę. W klasie TŻ-ta i mojej też było 3 chłopaków, którzy w piątki nie chodzili z nami na imprezy. Niektórzy naprawdę tego dnia przeżywają mękę Chrystusa i spedzają ten czas na mszy albo na modlitwie w domu i może osobom "mniej zaawansowanym" wydawać się to dziwne, ale tak samo dla tych osób dziwni jesteście Wy... my musieliśmy przełożyć studiówke z piątku na sobotę, bo w piątek koledzy by nie przyszli. Nikt nie robił z tego kłopotu, wiedzieliśmy, że dla chłopaków to jest naprawdę ważne (żadna to była pokazówka, tylko autentyczne przekonania)...
Tak, ja rozumiem, ze ktoś może to przezywac naprawdę . Denerwuje mnie tylko gdy tacy ludzie (a niestety znam takich) uznaja tych, którzy tacy nie są za grzeszników i w ogóle ludzi złych i uwazają, ze oni są lepsi, bo są tacy wierzący. A przecież mozna być dobrym człowiekiem nawet nie wierząc w Boga .

No ale to taki off topic

Cytat:
Napisane przez Lovisa
......
aisne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-25, 10:41   #130
Agoosia
Zakorzenienie

Stokrotka a nie lepiej zafundować sobie pieszą pielgrzymkę?
Stary 2006-05-25, 10:45   #131
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez Agoosia
Stokrotka a nie lepiej zafundować sobie pieszą pielgrzymkę?
Moze i lepiej Tylko chyba nie zdaze na egzamin ( na szczescie nie odwołali)

Stary 2006-05-25, 10:47   #132
Agoosia
Zakorzenienie

E tam nie zdążysz

tłum Cię poniesie

EDIT: Bridget widzisz, co udało mi sie zrobic z Twoja mocą?
Stary 2006-05-25, 11:02   #133
Bridget
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agoosia
E tam nie zdążysz

tłum Cię poniesie

EDIT: Bridget widzisz, co udało mi sie zrobic z Twoja mocą?
no właśnie, a ja się zastanwiam która to???
dziękuję

ufff, może mnie nie spalą na stosie

Bridget jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-25, 11:04   #134
magdzia33
Zakorzenienie

no i spiewaja mu Barke:[:[ jestem oburzona!

Jestem żoną

Maleństwo
magdzia33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-25, 11:05   #135
olka222
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shemreolin
To co sie dzieje w Warszawie i wogóle w całej Polsce to jest po prostu paranoja. Inaczej nazwać tego nie umiem.

- ma padać deszcz, a zabraniają parasolek nosić i w tv grzmią, że to jest "niebiezpieczna broń".
- z trasy przejazdu papieża ludzie mają doniczki z balkonów ściagać żeby nie zabiły Benedykta. No ciekawe jak, gdy balkony sa nad chodnikami, a nie nad jezdnią i jak to mozliwe zabić papieża doniczką, jak bedzie jechał opancerzonym samochodem.
- odwołują matury i wiele uczniów ma problemy przez to --> http://wiadomosci.onet.pl/pielgrzymk...7803,item.html
- wprowadzają prohibicję na całe mazowsze i teraz robią sie kolejki do sklepów z alkoholem. Ktos na forum gazety napisał: "Cale miliony beda patrzec jak jeden czlowiek na placu Pilsudskiego bedzie moczyl
usta w kielichu wina. "
- zakazują reklam podpasek, alkoholu i innych niezbyt podniosłych reklam
- moja koleżanka z pracy powiedziałą, że jej koleżanka mieszka przy trasie przejazdu papieża, zaraz obok Parku Saskiego (park obok pl. piłsudskiego) i podobno policja zapowiedziała, że będzie sprawdzać domy
- panuje zakaz noszenia broni
- w tv pokazali jak strasznie sie przygotowują do tego. Wszędzie kamery, wszędzie policja. Kupa kasy na to pójdzie... ale jak zwykły obywatel idzie ulica to pies z kulawa nogą sie nie zainteresuje żeby był bezpieczny.
- nasz boski Giertych dał wolne dzieciakom, ale ich rodzice pracujący w prywatnych firmach nie mają wolnego i co maja zrobić z dziećmi? Muszą wziać przymusowy urlop, albo szukać jakiegoś zastępstwa do dzieci.

Wiecie co.. ta cała szopka mnie po prostu szok! Juz mam dosyc całej tej wizyty. Polaczki z rządu naszego ledwo srają żeby pokazać jaki to nasz naród bogobojkny. W tv pokazywali nawet jak słuzby porządkowe polerowały znaki drogowe!

Normalnie sił mi brak jak na to patrze... Katoland pieprzony...

100% racji, mnie też to wkurza. Teraz będą modlitwy na pokaz, a najlepsze, że w nasza "władza" powie, że to inicjatywa własna narodu.
Stary 2006-05-25, 11:17   #136
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

Cytat:
Napisane przez Impersona
A tu sie akurat wcale nie dziwię i uważam, że nie powinnyście z niej kpić, tylko uszanować jej wolę. W klasie TŻ-ta i mojej też było 3 chłopaków, którzy w piątki nie chodzili z nami na imprezy. Niektórzy naprawdę tego dnia przeżywają mękę Chrystusa i spedzają ten czas na mszy albo na modlitwie w domu i może osobom "mniej zaawansowanym" wydawać się to dziwne, ale tak samo dla tych osób dziwni jesteście Wy... my musieliśmy przełożyć studiówke z piątku na sobotę, bo w piątek koledzy by nie przyszli. Nikt nie robił z tego kłopotu, wiedzieliśmy, że dla chłopaków to jest naprawdę ważne (żadna to była pokazówka, tylko autentyczne przekonania)...
Impersona... przepraszam z góry, że sie śmieję, ale jak przeczytałam ten pogrubiony fragment to mi sie tak skojarzyło, że chodzenie na mszę to jakaś męka pańska.

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-25, 11:23   #137
lain
Zakorzenienie

buahaha ale wygladaja. Lechu nawet jakos tak uroczyscie, B16 patrzy z przerazeniem, a Maria przywdziala jakis kapelusz i wyglada jeszcze bardziej jak Wloczykij
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-25, 11:24   #138
Helena
Zadomowienie

Nie jest jeszcze tak źle, bo:
- nie malują trawy w parku Saskim
- nie rozpędzają chmur toksyczną substancją z samolotów
- bazarek obok mojego bloku jest otwarty, można kupić bimber bez ograniczeń (Straż Miejska nie ma czasu na kontrolę, bo przeszukuje na Placu Piłsudskiego torebki staruszek)
- nie ma kontroli krzyżyków
- jeszcze jeździ metro - a nuż Benedykt chciałaby podjechać na Świętokrzyską z Bankowego metrem? Tak go zastawią na Palcu Piłsudskiego, że nawet sam nie będzie mógł się przecisnąć
- nie ma zakazu noszenia mini spódniczek
- można w sklepie kupić podpaski i tampony bez ograniczeń
- nie ma kontroli odbioru TV - tzn. nie sprawdzają co kto ogląda w telewizji (np. nie przyjazd papieża)
- jeszcz nadaje Radio Jazz
- w Warszawie jest otwarych jeszcze ok. 50% placówek pocztowych, reszta się modli
Czyli jest w zasadzie normalnie. Ja się wybieram na Żerań, zobaczymy gdzie dojadę
Helena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-25, 11:25   #139
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG

Pokazówę chcą zrobić jak nic i tyle. Tylko że kosztem nas, zwykłych ludzi. Zakaz noszenia parasolek! Powaliło ich? A co tam, niech ludzie zmokną i zachorują na zapalenie płuc! Normalnie nie wiem czy śmiać się czy płakać. Chyba tam pojadę i wyskoczę z parasolką na której będzie reklama tamponów!
Stary 2006-05-25, 11:26   #140
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain
buahaha ale wygladaja. Lechu nawet jakos tak uroczyscie, B16 patrzy z przerazeniem, a Maria przywdziala jakis kapelusz i wyglada jeszcze bardziej jak Wloczykij
No, Benedetto ma dziwną minę, jakby nie bardzo wiedział o co chodzi. Kaczyński jak zawsze mówi, jakby przemawiał na pogrzebie I jakoś tak leci z górki, jakby ktoś go poganiał, jednak lepiej przełączę inny kanał.
Stary 2006-05-25, 11:27   #141
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Shem Ty sie nie smiej Sama slyszalam jak jedna babcia mowila, ze ona na drodze krzyzowej czuje gwozdzie To sie stygmaty nazywa

A wiecie co mnie rozbroilo? Kaczynski czyta po pierwsze przemowe z kartki, a po drugie...czemu on czyta do Benedykta po polsku? Przeciez bidny papież niczego z tych słow nie kuma... Widać jak bardzo to jest do papieżą, a jak bardzo do Polaków, żeby zobaczyli jaki to fajny prezydent
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-25, 11:30   #142
Angelika
Rozeznanie

... eh wzruszyłam sie na tej Barce.... Moim zdaniem to był hołd dla JPII.
Ładnie to wyszło. I nawet nasza para prezydencka ładnie się prezentuje, Pani prezydentowa taka fajna, skromniutka a nie wielka dama. Prezydent dobre przemówienie, dużo przypomień o JPII, ciekawe czy BXVI przetłumaczyli tekst?!

Nie zgadzam się z tym co napisał maxi82, że Papież zakłamany itp...
Ja sie cieszę że chce iść drogą JPII, oznacza to, że bardzo Go szanował, i nie wiemy przecież jak postępowałby Papież z innego kraju. Poza tym, nie wiem które gesty JPII naśladuje...

Eh dziewczyny, to sa tylko dwa dni... nie ma w sumie na co narzekać, dzieciaki powinny napewno odrobic te dni w szkole, za kilka dni znowu wszystko będzie zwyczajne...
Stary 2006-05-25, 11:31   #143
kamaO
Wtajemniczenie

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Ulżyło mi

Czy to znaczy, że w piątek nadawać będzie tylko Telewizja Trwam???

http://wiadomosci.onet.pl/1328617,327,item.html
Stary 2006-05-25, 11:31   #144
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

hmmm...pani Kaczuszkowa,ma odkryte kolanka jak siedzi tożto wstyd
i coś jescze...B16 ma taką przerazoną minę,bo chyba nie bardzo rozumie co pan Kaczuszka mówi

Stary 2006-05-25, 11:34   #145
AaniaA
Zakorzenienie

a ja nie ogladam w tv tej calej szopki i nie slucham w radio, bo bym sie tylko zdenerwowala . czekam tylko na koniec tych cyrkow!!!!!!!!!!!!!!!

a kiedy Benedykt wyjezdza z Polski, w niedziele?!
AaniaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-25, 11:34   #146
Agoosia
Zakorzenienie

Helenka tylko uwaga na brzuszek z dala od tłumu proszę się trzymać
Stary 2006-05-25, 11:36   #147
Kiya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdzia33
no i spiewaja mu Barke:[:[ jestem oburzona!
a dlaczego?
nie rozumiem fakt była to ulubiona pieśń JPII ale czemu nie mogą zaśpiewać jej B16? eeeee ludzie nie przesadzajcie bo faktycznie co poniektórzy popadają w tym kraju w paranoje.
Stary 2006-05-25, 11:37   #148
maxi82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Angelika
...

Nie zgadzam się z tym co napisał maxi82, że Papież zakłamany itp...
Ja sie cieszę że chce iść drogą JPII, oznacza to, że bardzo Go szanował, i nie wiemy przecież jak postępowałby Papież z innego kraju. Poza tym, nie wiem które gesty JPII naśladuje...
Jakie gesty?!? Przecież to widać : charakterystyczne unoszenie rąk, głaskanie i całowanie dzieci po głowach (przecież to było tak typowe dla JPII) To że naśladuje nie znaczy że szanuje. Sorry ,ale Watykan to też dobra polityka. Mi wogóle nie chodzi o to z jakiego kraju jest papież ale o człowieka. Naprawdę nie słyszałaś jaką kampanię robił sobie Benedykt??? Dlaczego inne kraje katolickie nie wpadają w taką paranoje?
maxi82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-25, 11:39   #149
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AaniaA
a kiedy Benedykt wyjezdza z Polski, w niedziele?!
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-25, 11:41   #150
AaniaA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain
to jeszcze caly czwartek, piatek, sobota i w niedziele koniec tego wszystkiego .
AaniaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości