|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PARANOJA! Wizyta Benedykta XVI...
Cytat:
Sądzisz? Edit: już wiem w czym problem, własnie o tym mówią w tv - nie wolno jeść ciastek i lodów, żeby nie było masowego zatrucia. No i to ma sens, bo co by było, gdyby wszystcy mieli biegunke? Znowu wszystko prowadzi do tej wstydliwej kupy
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zrozumiem, co jest sprośnego w lodzie ![]() chociaż kawa to uzywka to może dwie ![]() edit: o rany boskie, jakby tak wszyscy masowo się zatruli, to te wyczesane trawniki mogłyby nie dotrwać do wieczora
|
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
odwolali matury jednak
szajba normalniez tym sprawdzaniem mieszkan to potwierdzam.U znajomych juz policja dawno byla.Pytali czy ktos bedzie i w ogole. Jestem coraz bardziej przekonana ze my zamiast rozwijac sie to sie cofamy.Religia religia ale taaakie szopki...to widze tylko u nas. Az strach myslac jak postrzegaja nas inne narody. I nie sadze zeby za 5 lat sytuacja sie zmienila...ba bedzie jeszcze gorzej...sie LPR zozsiadzie w rzadzie to glowa panstwa bedzie kosciolkowy. Rece opadaja.
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
podobno maja mu zaspiewac Barke... :[ :[ :[
|
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam już siły całego tego cyrku komentować
Wracałam rano z psem ze spaceru,patrze a tu budynek spółdzielni mieszkaniowej oflagowany na biało-zółto. Jesli przyjedzie Dżorż Dabelju to czy wtedy wywiesza flagi amerykanskie ? Ręce i pozostałe kończyny opadywują A jutro musze pokonać pociągiem trase w stronę Cz-wy. Uda sie?
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja to dopiero jestem... ![]() na stos!!!
|
|
|
#127 |
|
Zadomowienie
|
Zgadzam się że to obłęd. Dzieciakom dali dzień wolny w szkole, żeby mogły w TV śledzić wizytę papież ( onie serio w to wierzą??) Pomijając już kłopoyt w komunikacji to ile na tą wizytę milionów poszło. Jestem katoliczką, ale uważam że ta wizyta jest w Polsce zbędna. Prawda jest taka, że nawet kiedy przyjeżdzał JP II, głosił swoje kazania to ludzie byli w amoku, a potrem się rozchodzili i tak naprawdę nikt się tych rad nie słuchał. Ludzie żyją tylko tą chwilką, a potem jest terażniejszość i wszystko umyka. Zauważcie, że papież jakoś do innych krajó katolickich się nie wybiera, a to dlatego, że w Europie to właśnie Polska jest tym ostatnim bastionem gdzie religia (katolicyzm) wtrąca się do wszystkiego (szkoła, poliyka). Poza tym nie podoba mi się że mówią do papieża Ojcze Swięty ( przecież w biblii wyrażnie jest napisane "nie będziesz mieć innych Bogów przede mną" ) i stwierdzenie, że papież jest nieomylny. Robią z papieża Boga, a to tylko człowiek.
Poza tym Benedykt jest według mnie zakłamany. Naśladuje gesty, zachowanie JP II, a powinien dać coś od siebie. To by było szczere i naturalne. Poza tym on strasznie chciał zostać papieżem i niezłą kampanię przedwyborczą sobie robił. Naprawdę uważam że ta wizyta jest nam niepotrzebna. |
|
|
|
|
#128 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie jestem ani z Warszawy ani z Krakowa, ale Wam szczerze współczuję. Wstyd mi, że żyję w kościelnym państwie policyjnym...
|
|
#129 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Denerwuje mnie tylko gdy tacy ludzie (a niestety znam takich) uznaja tych, którzy tacy nie są za grzeszników i w ogóle ludzi złych i uwazają, ze oni są lepsi, bo są tacy wierzący. A przecież mozna być dobrym człowiekiem nawet nie wierząc w Boga .No ale to taki off topic ![]() Cytat:
...... |
||
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotka a nie lepiej zafundować sobie pieszą pielgrzymkę?
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko chyba nie zdaze na egzamin ( na szczescie nie odwołali)
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
E tam nie zdążysz
![]() tłum Cię poniesie ![]() EDIT: Bridget widzisz, co udało mi sie zrobic z Twoja mocą? |
|
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję ufff, może mnie nie spalą na stosie
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
no i spiewaja mu Barke:[:[ jestem oburzona!
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
100% racji, mnie też to wkurza. Teraz będą modlitwy na pokaz, a najlepsze, że w nasza "władza" powie, że to inicjatywa własna narodu.
|
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
buahaha ale wygladaja. Lechu nawet jakos tak uroczyscie, B16 patrzy z przerazeniem, a Maria przywdziala jakis kapelusz i wyglada jeszcze bardziej jak Wloczykij
|
|
|
|
|
#138 |
|
Zadomowienie
|
Nie jest jeszcze tak źle, bo:
- nie malują trawy w parku Saskim - nie rozpędzają chmur toksyczną substancją z samolotów - bazarek obok mojego bloku jest otwarty, można kupić bimber bez ograniczeń (Straż Miejska nie ma czasu na kontrolę, bo przeszukuje na Placu Piłsudskiego torebki staruszek) - nie ma kontroli krzyżyków - jeszcze jeździ metro - a nuż Benedykt chciałaby podjechać na Świętokrzyską z Bankowego metrem? Tak go zastawią na Palcu Piłsudskiego, że nawet sam nie będzie mógł się przecisnąć - nie ma zakazu noszenia mini spódniczek - można w sklepie kupić podpaski i tampony bez ograniczeń - nie ma kontroli odbioru TV - tzn. nie sprawdzają co kto ogląda w telewizji (np. nie przyjazd papieża) - jeszcz nadaje Radio Jazz - w Warszawie jest otwarych jeszcze ok. 50% placówek pocztowych, reszta się modli Czyli jest w zasadzie normalnie. Ja się wybieram na Żerań, zobaczymy gdzie dojadę
|
|
#139 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Pokazówę chcą zrobić jak nic i tyle. Tylko że kosztem nas, zwykłych ludzi. Zakaz noszenia parasolek!
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jakoś tak leci z górki, jakby ktoś go poganiał, jednak lepiej przełączę inny kanał.
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Shem Ty sie nie smiej
Sama slyszalam jak jedna babcia mowila, ze ona na drodze krzyzowej czuje gwozdzie To sie stygmaty nazywa A wiecie co mnie rozbroilo? Kaczynski czyta po pierwsze przemowe z kartki, a po drugie...czemu on czyta do Benedykta po polsku? Przeciez bidny papież niczego z tych słow nie kuma... Widać jak bardzo to jest do papieżą, a jak bardzo do Polaków, żeby zobaczyli jaki to fajny prezydent
|
|
|
|
|
#142 |
|
Rozeznanie
|
... eh wzruszyłam sie na tej Barce.... Moim zdaniem to był hołd dla JPII.
Ładnie to wyszło. I nawet nasza para prezydencka ładnie się prezentuje, Pani prezydentowa taka fajna, skromniutka a nie wielka dama. Prezydent dobre przemówienie, dużo przypomień o JPII, ciekawe czy BXVI przetłumaczyli tekst?!Nie zgadzam się z tym co napisał maxi82, że Papież zakłamany itp... Ja sie cieszę że chce iść drogą JPII, oznacza to, że bardzo Go szanował, i nie wiemy przecież jak postępowałby Papież z innego kraju. Poza tym, nie wiem które gesty JPII naśladuje... Eh dziewczyny, to sa tylko dwa dni... nie ma w sumie na co narzekać, dzieciaki powinny napewno odrobic te dni w szkole, za kilka dni znowu wszystko będzie zwyczajne...
|
|
#143 |
|
Wtajemniczenie
|
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Ulżyło mi ![]() Czy to znaczy, że w piątek nadawać będzie tylko Telewizja Trwam??? http://wiadomosci.onet.pl/1328617,327,item.html
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm...pani Kaczuszkowa,ma odkryte kolanka jak siedzi tożto wstyd
![]() i coś jescze...B16 ma taką przerazoną minę,bo chyba nie bardzo rozumie co pan Kaczuszka mówi
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie ogladam w tv tej calej szopki i nie slucham w radio, bo bym sie tylko zdenerwowala
. czekam tylko na koniec tych cyrkow!!!!!!!!!!!!!!!a kiedy Benedykt wyjezdza z Polski, w niedziele?! |
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Helenka tylko uwaga na brzuszek
z dala od tłumu proszę się trzymać |
|
|
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie rozumiem fakt była to ulubiona pieśń JPII ale czemu nie mogą zaśpiewać jej B16? eeeee ludzie nie przesadzajcie bo faktycznie co poniektórzy popadają w tym kraju w paranoje.
|
|
|
#148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:44.

bo ja w dalszym ciągu nie kumam 

i zrozumiem, co jest sprośnego w lodzie

szajba normalnie
Ręce i pozostałe kończyny opadywują 

Przeciez bidny papież niczego z tych słow nie kuma...