Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-10, 16:48   #121
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
dziewczyny, proszę o brawa dla mnie...
Zamówiłam sukienkę, pochwaliłam się tutaj, że będzie super - idealna na święta i sylwestra, w pięknym czerwonym kolorze już przez oczami miałam makijaż, który będzie idealnym uzupełnieniem tego looku.
I co? Ja i mój kalafior zamówiliśmy... czarną
Brawa ja wczoraj mialam trzymac mezowi odkurzac jak wiercil karnisz u malej i juz sie ustawiamy i gotowi a maz do mnie ze przydaloby sie jeszcze tylko wlaczyc ten odkurzacz

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
Ja sie smieje, ze zgage mam tylko w ciazy. W poprzedniej i tej to samo mnie spotkalo. Spie prawie na siedzaco z 3 poduchami pod glowa.
Ostatnio zrobilam sobie metamorfoze i obcielam wlosy do ramion. Mialam dlugie, stracilam z 30cm. Teraz sie powoli przyzwyczajam ale czuje sie lepiej.

Kasia brawa

No to musialas miec dlugo dlugie wlosy. Ja w poprzedniej ciazy mialam prawie do pasa, ale ze cienkie to slabo to roche wygladalo. Potem jak to po ciazy powypadaly i obcielam. Teraz tez mam podciete ale ostatecznie xhxe zapuszczac. A ze teraz znowu sebum mi prawie nie wylazi to wlosy i cere w koncu mam piekna musze sie nacieszyc bo so marca niedaleko i znowu wszystko mi wroci a znalazlam ostatnio krem z sorai na zmeczona cere i bardzo mi sluzy. Ciekawe czy po ciazy tez. Moze jeszcze czegos bym poszuakala na cienie pod oczami bo od zawsze je mam. Chyba ze to wynika z diety no to klops

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Ja mam ekstra wlosy w ciazy, szybko rosna, nie przetluszczaja sie, gdzie wczesniej codziennie musialam glowe myc no i noe wypadaja.
Mam to samo

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Ja dziś robiłam świąteczne ozdoby z synkiem. Wcześniej z masy solnej zrobiliśmy kształty, a teraz je malowaliśmy. Plus pawie oczka na choinkę z papieru kolorowego. Trochę pokraczne nam wyszły, ale co tam. Najważniejsze, że wspólne i nasze

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Mecassie super ta sukienka

No pewnnie ze robione razem najlepsze

Mecassie -sukienka fajna na potem na schowanie brzuszka

A nie wiem ktora z Was pisala ze planuje w domu kp a na wyjscia mm. Pytanie czy dzieciatko zaakceptuje butelke. Bo znam duzo dzieci ktore kategorycznie butelki odmawialy...
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 16:50   #122
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Nadrobilam tylko częściowo bo się pakujemy co do mieszkania - w pierwszej chwili bylo mi żal bardzo ale mam super męża i wiem że będzie wszystko ok! Wiem że zrobi wszystko żebyśmy jak najkrócej mieszkali z tesciami. I co piatek będziemy chodzić na randki do końca ciąży!
Lunak - po wyprowadzce bede chodzić do pracy tylko 8 dni. Dojazd od tesciow do mojej pracy to tylko jakieś 15-20 minut dłużej niż obecnie wiec nie jest źle. Będę jeździć z mężem to będzie czas na rozmowy

Co do splendora -polecam! Gra z nami nawet 9letni bratanek męża

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 16:51   #123
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny, proszę o brawa dla mnie...
Zamówiłam sukienkę, pochwaliłam się tutaj, że będzie super - idealna na święta i sylwestra, w pięknym czerwonym kolorze już przez oczami miałam makijaż, który będzie idealnym uzupełnieniem tego looku.
I co? Ja i mój kalafior zamówiliśmy... czarną
Brawa ja wczoraj mialam trzymac mezowi odkurzac jak wiercil karnisz u malej i juz sie ustawiamy i gotowi a maz do mnie ze przydaloby sie jeszcze tylko wlaczyc ten odkurzacz

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
Ja sie smieje, ze zgage mam tylko w ciazy. W poprzedniej i tej to samo mnie spotkalo. Spie prawie na siedzaco z 3 poduchami pod glowa.
Ostatnio zrobilam sobie metamorfoze i obcielam wlosy do ramion. Mialam dlugie, stracilam z 30cm. Teraz sie powoli przyzwyczajam ale czuje sie lepiej.

Kasia brawa

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cytat:
Ja mam ekstra wlosy w ciazy, szybko rosna, nie przetluszczaja sie, gdzie wczesniej codziennie musialam glowe myc no i noe wypadaja.
Mam to samo

Cytat:
Ja dziś robiłam świąteczne ozdoby z synkiem. Wcześniej z masy solnej zrobiliśmy kształty, a teraz je malowaliśmy. Plus pawie oczka na choinkę z papieru kolorowego. Trochę pokraczne nam wyszły, ale co tam. Najważniejsze, że wspólne i nasze

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Mecassie super ta sukienka

A nie wiem ktora z Was pisala ze planuje w domu kp a na wyjscia mm. Pytanie czy dzieciatko zaakceptuje butelke. Bo znam duzo dzieci ktore kategorycznie butelki odmawialy...
Stary 2017-12-10, 16:54   #124
Koma1002
Zadomowienie

[QUOTE=czaro_dziejkaa;7957 6776]Ja dziś robiłam świąteczne ozdoby z synkiem. Wcześniej z masy solnej zrobiliśmy kształty, a teraz je malowaliśmy. Plus pawie oczka na choinkę z papieru kolorowego. Trochę pokraczne nam wyszły, ale co tam. Najważniejsze, że wspólne i nasze

Jasne, pokaż co Wam wyszło uwielbiam takie ręcznie robione rzeczy. Ciekawe czy mój synek w przyszłości będzie chciał ze mną robić ozdoby
Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 17:09   #125
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Dziewczynki któraś z Was już dawno dawno podesłała mi tutaj link do takiego obrazka na ścianę, była na nim królicza rodzinka w takich pastelowych kolorach. Ogólnie na tej stronie było mnóstwo pięknych obrazków. Byłam pewna że wrzuciłam ją do zakładek ale nie mam I ni kuta nie mogę tego teraz odszukać
SmallDesign ? Ja już mam w domu króliczą rodzinkę, czekam aż dojdzie zapomniany przez nich kocyk, dzisiaj wysłali

Empik też już wysłał zamówienie

Sprzęt odebrany, jutro robię rewolucję w kuchni

Po filmie mam mieszane uczucia...
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 17:09   #126
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Tez sie usmiechnelam jak to przeczytalam Ale oczywiscie zycze niech sie uda wedle zyczenia, choc myzle, ze kazda musi sie w praktyce przekonac jak to bedzie, kazdy dziec inny.
No i Briliant moja byla jednym z dzieci o ktorych piszesz, wiec pewnie nie moglabym przez prawie rok wyjsc z domu z takim zalozeniem
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 17:11   #127
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:

Mam to samo

Ja pisałam myślę, że jak od początku mała będzie jadła raz tak, raz tak to będzie dla niej normalne (mam taką nadzieję), nie wyobrażam sobie karmić piersią w miejscach publicznych.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-12-10, 17:34   #128
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Ja pisałam myślę, że jak od początku mała będzie jadła raz tak, raz tak to będzie dla niej normalne (mam taką nadzieję), nie wyobrażam sobie karmić piersią w miejscach publicznych.
Nie no pewnie ze moze akurat tak byc jak piszesz. A o mm to mowisz typowo modyfikowane czy odciagac i to podawac? Z drugiej strony w galeriach sa pokoje do karmienia dzieci wiec nie trzeba publicznie tego robic
Stary 2017-12-10, 17:35   #129
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
taki mam zamiar, bo jest taka o jaką mi właśnie chodziło
tylko znowu czekaj aż oni to dostaną spowrotem, zanim odeślą... Pomijając już to, że muszę zapłacić za odsyłkę, a PP ostatnio szaleje z cenami Mam nadzieję, że do świąt zamknie się temat
napisałam do nich, czekam na info
Sprobuj rano zadzwonic do biura obslugi klienta to moze podmienia ci zanim przygotuja zamowienie moja mama czasami tak robi jak sie pomyli i nigdy nie bylo problemow

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 17:36   #130
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Sa tez dzieci ktore w ogole nie chca smoczkow uspokajajacych. moja taka byla, ale na szczescie byla aniolkiem i faktycznie nie potrzebowalismy
Stary 2017-12-10, 17:37   #131
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no pewnie ze moze akurat tak byc jak piszesz. A o mm to mowisz typowo modyfikowane czy odciagac i to podawac? Z drugiej strony w galeriach sa pokoje do karmienia dzieci wiec nie trzeba publicznie tego robic
Myślałam, żeby mieszać, z butelki mm, a w domu naturalne. Co wyjdzie to się okaże.
Stary 2017-12-10, 18:00   #132
Lulumo
Raczkowanie

Chciałam do Was dołączyć Termin mam na 22.03 (chociaż jak to piszę to już nie mam pewności - ostatnio coraz częściej zdarzają mi się pustki w głowie). Czekamy na córeczkę. Ja jeszcze chodzę do pracy ale nie mogę się już doczekać L4 - daję jeszcze radę chociaż już zaczyna mnie wyraźnie bardziej praca męczyć.

Z wyprawką powoli, baaardzo powoli zaczęłam ruszać. Przy okazji czarnego piątku kupiliśmy wózek, w zasadzie dostaliśmy w prezencie. Fotelik mamy spadkowy. Łóżeczko też prawdopodobnie będzie spadkowe - bardziej z rozsądku niż z chęci. Trochę ciuszków spadkowych, po chłopcach i dziewczynkach.

I w sumie z powodu wyprawki do Was zawędrowałam. W ogóle nie wiem jak się za nią zabrać - na dobre mam zamiar zabrać się dopiero po świętach, przy okazji korzystając z przecen ale chciałam wcześniej coś zaplanować. Ew. wykorzystać okazję - dzięki Wam dowiedziałam się o promo w Tesco, Rossmanie, i ofercie w lidlu. Rossmann zaliczony - dzięki Do domu wróciły ze mną chusteczki, krem ochronny, oliwka i płyn do kąpieli.

I dziś w Tesco poległam, nie wiedziałam jaki brać rozmiar. Finalnie wzięłam tylko trójpak body które mnie ujęły w rozmiarze 62 - ale na początek chyba za duży?

Chcę starego wysłać jutro do lidla i nie wiem jaki rozmiar ma brać? Któraś z Was jutro coś planuje kupić?
Lulumo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 18:12   #133
julietta83
Zakorzenienie

witam nową mamę marcową
ten wątek to kopalnia wiedzy, są tu też bardziej doświadczone dziewczyny, które na pewno rozwieją Twoje wątpliwości

co do Lidla, to rozmiarówka jest większa niż normalnie, nawet w porównaniu do h&m, który też wypada większy, dodatkowo zwykle jest podwójna, np. 50-56, 62-68
większość ubranek kupuję na 62, zwłaszcza takich, które mi się bardziej podobają, bo posłużą dłużej, 56 wolałabym używane po kosztach
nie podobają mi się śpiochy/półśpiochy, kupuję raczej spodenki, więc nogawki będzie można podwinąć, na większe pajace ewentualnie skarpetki, żeby stópki smętnie nie zwisały
w razie czego można potem dokupić na szybko, wszędzie pełno tego
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 18:20   #134
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

[QUOTE=Koma1002;79577886]
Cytat:

Jasne, pokaż co Wam wyszło uwielbiam takie ręcznie robione rzeczy. Ciekawe czy mój synek w przyszłości będzie chciał ze mną robić ozdoby
Już schowaliśmy i nie chce mi się wyciągać Jak ubierzemy choinkę w przyszły weekend to wrzucę zdjęcie.

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 18:46   #135
Lulumo
Raczkowanie

Cytat:
U mnie ostatnio było identycznie

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
witam nową mamę marcową
ten wątek to kopalnia wiedzy, są tu też bardziej doświadczone dziewczyny, które na pewno rozwieją Twoje wątpliwości

co do Lidla, to rozmiarówka jest większa niż normalnie, nawet w porównaniu do h&m, który też wypada większy, dodatkowo zwykle jest podwójna, np. 50-56, 62-68
większość ubranek kupuję na 62, zwłaszcza takich, które mi się bardziej podobają, bo posłużą dłużej, 56 wolałabym używane po kosztach
nie podobają mi się śpiochy/półśpiochy, kupuję raczej spodenki, więc nogawki będzie można podwinąć, na większe pajace ewentualnie skarpetki, żeby stópki smętnie nie zwisały
w razie czego można potem dokupić na szybko, wszędzie pełno tego
Hmmm czyli jak wezmę z lidla 50-56 to powinno wyjść większe? Ja myślałam, żeby na początku się nie zaopatrywać w 56, jeśli zaszłaby potrzeba zawsze można dokupić. Mam też kilka ciuszków po siostry synku w razie potrzeby. W lidlu podobają mi się body, wzięłabym śpiochy, może spodenki? Podobają mi się też ręczniki ale są chyba dosyć małe.
Lulumo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-12-10, 18:48   #136
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Mozna tez sie przykryc pieluszka lub czymkolwiek. Ja tez nie lubilam karmic publicznie ale co zrobic jak sie chcialo gdzies wyjsc. Najczesciej po prostu karmilam w samochodzie.
Cytat:
Myślałam, żeby mieszać, z butelki mm, a w domu naturalne. Co wyjdzie to się okaże.
Tylko nie wiadomo jak dziecko na takie mieszane karmienie zareaguje, chyba lepiej juz odciagac ale to juz w praniu sobie zobaczysz.

Lulumo witaj!
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 18:56   #137
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Mozna tez sie przykryc pieluszka lub czymkolwiek. Ja tez nie lubilam karmic publicznie ale co zrobic jak sie chcialo gdzies wyjsc. Najczesciej po prostu karmilam w samochodzie.

Tylko nie wiadomo jak dziecko na takie mieszane karmienie zareaguje, chyba lepiej juz odciagac ale to juz w praniu sobie zobaczysz.

Lulumo witaj!
Znam kilka par, które tak karmią, np w dzień mm, na noc kp, albo odwrotnie, lub inne kombinacje. Mam nadzieję, że u nas mała też zaakceptuje
Stary 2017-12-10, 19:12   #138
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lulumo Pokaż wiadomość
U mnie ostatnio było identycznie

Hmmm czyli jak wezmę z lidla 50-56 to powinno wyjść większe? Ja myślałam, żeby na początku się nie zaopatrywać w 56, jeśli zaszłaby potrzeba zawsze można dokupić. Mam też kilka ciuszków po siostry synku w razie potrzeby. W lidlu podobają mi się body, wzięłabym śpiochy, może spodenki? Podobają mi się też ręczniki ale są chyba dosyć małe.
Spodenki sa super ja mam rozmiar 50 ale jest raczej jak 56 w porownaniu do innych marek.

Ja mam ubranka pol na pol 56 i 62- zobaczymy jaki sie urodzi

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 19:24   #139
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Ilsa - niestety u nas w miasteczku ceny wysokie... Co prawda cena za to mieszkanie jest zawyżona ale u nas nowe budownictwo, stan deweloperski jest kolo 5500/metr wiec sporo...

Selina - moja siostra karmi piersia a jak wychodzi i maly zostaje z babcia to dostaje z butelki osiągnięty pokarm i daje rade Będzie dobrze!

Witamy nowa mamusie! Ja też dopiero będę ruszać z wyprawka wiec będziemy sie wspierac Dziewczyny tutaj to kopalnia informacji!

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 19:26   #140
Lunak
Wtajemniczenie

Ja na szybkości. Reszta jutro

Torrence, o small desing Ci chodzi? Tam chyba były króliczki

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 19:46   #141
Torrence
Wtajemniczenie

Witaj Lulumo! Rozgość się u nas na dłużej My się bardzo wspieramy i rozumiemy tutaj, pod każdym względem, nie tylko wyprawowym

Cytat:
SmallDesign ? Ja już mam w domu króliczą rodzinkę, czekam aż dojdzie zapomniany przez nich kocyk, dzisiaj wysłali
Taaaak!
Selina
Szybko realizują?

Cytat:
O właśnie! Ja mam pewną wątpliwość i chciałam z Wami przedyskutować czy przesadzam czy ktoś też tak ma. Otóż mnie bardzo krępuje, jeśli kobieta przy mnie karmi. No poprostu nie wiem, co mam wtedy z oczami zrobić Czy odwracać wzrok, czy patrzeć. Zwykle udaję, że nic się nie dzieje, ale czuje skrępowanie. I nie ważne czy to jest bliższa czy dalsza siostra czy koleżanka.
Rozmawiałam przed chwilą o tym z mężem, czy on też się tak czuje w obecności karmiącej kobiety (np. tydzień temu byliśmy u mojej koleżanki, ona bez skrępowania karmiła w obecności mojej i jego). Odpowiedział mi dość zaskakująco dla mnie - "hmm... sam nie wiem. Nie, chyba nie krępuje się".
Jeszcze zanim zaszłam w ciążę założyłam, że na pewno nie będę karmiła w obecności gości nas odwiedzających i znajomych. Jedynie w obecności męża i MOJEJ () mamy. Dla komfortu swojego ale też innych.
Oczywiście wszystko wyjdzie w praniu, być może te odczucia mi się zmienią i przyzwyczaję się, że to naturalne i nie będę myślała o tym czy ktoś patrzy tylko bach cyca z pod bluzki

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Torrence, o small desing Ci chodzi? Tam chyba były króliczki
Tak Już je odnalazłam i dodałam do zakładek
Stary 2017-12-10, 19:46   #142
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj Lulumo! Rozgość się u nas na dłużej My się bardzo wspieramy i rozumiemy tutaj, pod każdym względem, nie tylko wyprawowym

Taaaak!
Selina
Szybko realizują?

O właśnie! Ja mam pewną wątpliwość i chciałam z Wami przedyskutować czy przesadzam czy ktoś też tak ma. Otóż mnie bardzo krępuje, jeśli kobieta przy mnie karmi. No poprostu nie wiem, co mam wtedy z oczami zrobić Czy odwracać wzrok, czy patrzeć. Zwykle udaję, że nic się nie dzieje, ale czuje skrępowanie. I nie ważne czy to jest bliższa czy dalsza siostra czy koleżanka.
Rozmawiałam przed chwilą o tym z mężem, czy on też się tak czuje w obecności karmiącej kobiety (np. tydzień temu byliśmy u mojej koleżanki, ona bez skrępowania karmiła w obecności mojej i jego). Odpowiedział mi dość zaskakująco dla mnie - "hmm... sam nie wiem. Nie, chyba nie krępuje się".
Jeszcze zanim zaszłam w ciążę założyłam, że na pewno nie będę karmiła w obecności gości nas odwiedzających i znajomych. Jedynie w obecności męża i MOJEJ () mamy. Dla komfortu swojego ale też innych.
Oczywiście wszystko wyjdzie w praniu, być może te odczucia mi się zmienią i przyzwyczaję się, że to naturalne i nie będę myślała o tym czy ktoś patrzy tylko bach cyca z pod bluzki
Tak średnio, no i do mnie nie przyszedł kocyk, ale bez problemu napisali, że wyślą. Zgłosiłam to jakoś na początku tygodnia, a wysłali dzisiaj, na pierwszą paczkę też do daty nadania jakoś tak koło 5-7 dni czekałam.
Stary 2017-12-10, 19:47   #143
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 19:48   #144
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Selina - trzymam kciuki

Ja sama nastawiam sie na kp ale patrzac ze czesto trzeba bedzie wstawac to nie wiem czy maly nie bedzie spal z nami albo na mm skonczymy do tego siora mnke nastraszyla ze chlopcy czesciej maja kolki, wiec moze byc i tutaj jazda... Z Mala nie mialam problemu z kolkami, to dziecko bylo tak kochane ze sasiedzi nawet pytali czy ona w ogole placze bo jej nie slysza w nocy, a ona spala i spala, 2 karmienia i to wszystko a byla wlasnie na mm i nie miala problemu z odpornoscia. kazde jest inne, ja sie nastawiam na hardkorowe tym razem
Stary 2017-12-10, 19:49   #145
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Sprobuj rano zadzwonic do biura obslugi klienta to moze podmienia ci zanim przygotuja zamowienie moja mama czasami tak robi jak sie pomyli i nigdy nie bylo problemow

tylko, że ja już odebrałam zamówienie i rozpakowałam
Stary 2017-12-10, 19:51   #146
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:

Taaaak!
Selina
Szybko realizują?

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Mnie tez zawsze to krepowalo, dlatego bede miala kacik do karmienia w pooju malego i jak beda goscie to bedziemy w spokoju sie poic. Moja siorka z kolei tez najpierw wychodzila bo maz ja gonil zeby z cyckami nie siedziala golymi potem brakowalo jej towarzystwa i siedziala z nami, no ale sie nie patrzylismy. Jej kolezanka z kolei typowo przy wszystkich jak przychodzili to cycki na wierzchu nawet obydwa i tak czekala az dziecko zechce pic...
Stary 2017-12-10, 19:51   #147
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lulumo Pokaż wiadomość
Chciałam do Was dołączyć Termin mam na 22.03 (chociaż jak to piszę to już nie mam pewności - ostatnio coraz częściej zdarzają mi się pustki w głowie). Czekamy na córeczkę. Ja jeszcze chodzę do pracy ale nie mogę się już doczekać L4 - daję jeszcze radę chociaż już zaczyna mnie wyraźnie bardziej praca męczyć.

Z wyprawką powoli, baaardzo powoli zaczęłam ruszać. Przy okazji czarnego piątku kupiliśmy wózek, w zasadzie dostaliśmy w prezencie. Fotelik mamy spadkowy. Łóżeczko też prawdopodobnie będzie spadkowe - bardziej z rozsądku niż z chęci. Trochę ciuszków spadkowych, po chłopcach i dziewczynkach.

I w sumie z powodu wyprawki do Was zawędrowałam. W ogóle nie wiem jak się za nią zabrać - na dobre mam zamiar zabrać się dopiero po świętach, przy okazji korzystając z przecen ale chciałam wcześniej coś zaplanować. Ew. wykorzystać okazję - dzięki Wam dowiedziałam się o promo w Tesco, Rossmanie, i ofercie w lidlu. Rossmann zaliczony - dzięki Do domu wróciły ze mną chusteczki, krem ochronny, oliwka i płyn do kąpieli.

I dziś w Tesco poległam, nie wiedziałam jaki brać rozmiar. Finalnie wzięłam tylko trójpak body które mnie ujęły w rozmiarze 62 - ale na początek chyba za duży?

Chcę starego wysłać jutro do lidla i nie wiem jaki rozmiar ma brać? Któraś z Was jutro coś planuje kupić?
witamy
fajnie, że tutaj trafiłaś wierz mi, że gdyby nie dziewczyny tutaj to ja ja byłabym na takim samym etapie jak Ty i byłabym tak samo zagubiona
ale spokojnie, razem damy radę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-12-10, 19:51   #148
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Torrence, ja się krępuję ale nie okazuję tego. Dużo lepiej bym się czuła gdyby koleżanka zaslaniala się pieluchą ale niekoniecznie jest na miejscu żebym zwracała jej uwagę

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 19:57   #149
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:

Taaaak!
Selina
Szybko realizują?

jejku, mam to samo...
Nie wiem, może po porodzie mi się zmieni, ale ja nie wyobrażam sobie przy połowie rodziny wyciągać cyca i dawać młodemu. Jak będę chciała go nakarmić to (mam nadzieję!) będe wychodzić do drugiego pokoju.
Mam koleżankę, której cycki w ciąży urosły chyba o 3 rozmiary i jak wyciągnęła przy wszystkich (kobietach i obcych facetach!) cyca z sutkiem wielkości denka od szklanki to autentycznie czułam się zniesmaczona...
Sorry za bezpośredniość, ale ja chyba jeszcze nie dojrzałam do takich rzeczy

Dla mnie kp jest tak intymną sytuacją między mną a dzieckiem, że jak dla mnie nawet mąż nie musi na to patrzeć
Stary 2017-12-10, 19:59   #150
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak średnio, no i do mnie nie przyszedł kocyk, ale bez problemu napisali, że wyślą. Zgłosiłam to jakoś na początku tygodnia, a wysłali dzisiaj, na pierwszą paczkę też do daty nadania jakoś tak koło 5-7 dni czekałam.
O faktycznie dość długo... Będę wiedziała na co się nastawić. Bo królicza rodzina chyba musi być
...

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi na moje pytanie związane z kp. Wychodzi na to, że nie jestem odmieńcem traktującym kp jako czynność jednak dość intymną. I utwierdza mnie to tylko w przekonaniu, żeby karmić na osobności. My na szczęście zajmujemy w tej chwili małą przestrzeń i z sypialni doskonale słychać co się dzieje, więc nie będę wyłączona z towarzystwa na czas karmienia

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości