![]() |
#121 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mecassie -sukienka fajna na potem na schowanie brzuszka ![]() A nie wiem ktora z Was pisala ze planuje w domu kp a na wyjscia mm. Pytanie czy dzieciatko zaakceptuje butelke. Bo znam duzo dzieci ktore kategorycznie butelki odmawialy... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
Nadrobilam tylko częściowo bo się pakujemy
![]() ![]() Lunak - po wyprowadzce bede chodzić do pracy tylko 8 dni. Dojazd od tesciow do mojej pracy to tylko jakieś 15-20 minut dłużej niż obecnie wiec nie jest źle. Będę jeździć z mężem to będzie czas na rozmowy ![]() Co do splendora -polecam! Gra z nami nawet 9letni bratanek męża ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mecassie -sukienka fajna na potem na schowanie brzuszka ![]() A nie wiem ktora z Was pisala ze planuje w domu kp a na wyjscia mm. Pytanie czy dzieciatko zaakceptuje butelke. Bo znam duzo dzieci ktore kategorycznie butelki odmawialy... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=czaro_dziejkaa;7957 6776]Ja dziś robiłam świąteczne ozdoby z synkiem. Wcześniej z masy solnej zrobiliśmy kształty, a teraz je malowaliśmy. Plus pawie oczka na choinkę z papieru kolorowego. Trochę pokraczne nam wyszły, ale co tam. Najważniejsze, że wspólne i nasze
![]() Jasne, pokaż co Wam wyszło ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Empik też już wysłał zamówienie ![]() Sprzęt odebrany, jutro robię rewolucję w kuchni ![]() Po filmie mam mieszane uczucia... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i Briliant moja byla jednym z dzieci o ktorych piszesz, wiec pewnie nie moglabym przez prawie rok wyjsc z domu z takim zalozeniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Wtajemniczenie
|
Sa tez dzieci ktore w ogole nie chca smoczkow uspokajajacych.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Chciałam do Was dołączyć
![]() ![]() Z wyprawką powoli, baaardzo powoli zaczęłam ruszać. Przy okazji czarnego piątku kupiliśmy wózek, w zasadzie dostaliśmy w prezencie. Fotelik mamy spadkowy. Łóżeczko też prawdopodobnie będzie spadkowe - bardziej z rozsądku niż z chęci. Trochę ciuszków spadkowych, po chłopcach i dziewczynkach. I w sumie z powodu wyprawki do Was zawędrowałam. W ogóle nie wiem jak się za nią zabrać - na dobre mam zamiar zabrać się dopiero po świętach, przy okazji korzystając z przecen ale chciałam wcześniej coś zaplanować. Ew. wykorzystać okazję - dzięki Wam dowiedziałam się o promo w Tesco, Rossmanie, i ofercie w lidlu. Rossmann zaliczony - dzięki ![]() I dziś w Tesco poległam, nie wiedziałam jaki brać rozmiar. Finalnie wzięłam tylko trójpak body które mnie ujęły w rozmiarze 62 - ale na początek chyba za duży? Chcę starego wysłać jutro do lidla i nie wiem jaki rozmiar ma brać? Któraś z Was jutro coś planuje kupić? |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
witam nową mamę marcową
![]() ten wątek to kopalnia wiedzy, są tu też bardziej doświadczone dziewczyny, które na pewno rozwieją Twoje wątpliwości co do Lidla, to rozmiarówka jest większa niż normalnie, nawet w porównaniu do h&m, który też wypada większy, dodatkowo zwykle jest podwójna, np. 50-56, 62-68 większość ubranek kupuję na 62, zwłaszcza takich, które mi się bardziej podobają, bo posłużą dłużej, 56 wolałabym używane po kosztach nie podobają mi się śpiochy/półśpiochy, kupuję raczej spodenki, więc nogawki będzie można podwinąć, na większe pajace ewentualnie skarpetki, żeby stópki smętnie nie zwisały ![]() w razie czego można potem dokupić na szybko, wszędzie pełno tego |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Koma1002;79577886]
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Lulumo witaj! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam ubranka pol na pol 56 i 62- zobaczymy jaki sie urodzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Wtajemniczenie
|
Ilsa - niestety u nas w miasteczku ceny wysokie... Co prawda cena za to mieszkanie jest zawyżona ale u nas nowe budownictwo, stan deweloperski jest kolo 5500/metr wiec sporo...
Selina - moja siostra karmi piersia a jak wychodzi i maly zostaje z babcia to dostaje z butelki osiągnięty pokarm i daje rade ![]() ![]() Witamy nowa mamusie! Ja też dopiero będę ruszać z wyprawka wiec będziemy sie wspierac ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Wtajemniczenie
|
Ja na szybkości. Reszta jutro
![]() Torrence, o small desing Ci chodzi? Tam chyba były króliczki ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | ||
Wtajemniczenie
|
Witaj Lulumo! Rozgość się u nas na dłużej
![]() ![]() Cytat:
![]() Selina ![]() ![]() ![]() Szybko realizują? Cytat:
![]() Rozmawiałam przed chwilą o tym z mężem, czy on też się tak czuje w obecności karmiącej kobiety (np. tydzień temu byliśmy u mojej koleżanki, ona bez skrępowania karmiła w obecności mojej i jego). Odpowiedział mi dość zaskakująco dla mnie - "hmm... sam nie wiem. Nie, chyba nie krępuje się". Jeszcze zanim zaszłam w ciążę założyłam, że na pewno nie będę karmiła w obecności gości nas odwiedzających i znajomych. Jedynie w obecności męża i MOJEJ ( ![]() Oczywiście wszystko wyjdzie w praniu, być może te odczucia mi się zmienią i przyzwyczaję się, że to naturalne i nie będę myślała o tym czy ktoś patrzy tylko bach cyca z pod bluzki ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Tak ![]() ![]()
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Wtajemniczenie
|
Selina - trzymam kciuki
![]() Ja sama nastawiam sie na kp ale patrzac ze czesto trzeba bedzie wstawac to nie wiem czy maly nie bedzie spal z nami albo na mm skonczymy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie, że tutaj trafiłaś ![]() ![]() ale spokojnie, razem damy radę ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Torrence, ja się krępuję ale nie okazuję tego. Dużo lepiej bym się czuła gdyby koleżanka zaslaniala się pieluchą ale niekoniecznie jest na miejscu żebym zwracała jej uwagę
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, może po porodzie mi się zmieni, ale ja nie wyobrażam sobie przy połowie rodziny wyciągać cyca i dawać młodemu. Jak będę chciała go nakarmić to (mam nadzieję!) będe wychodzić do drugiego pokoju. Mam koleżankę, której cycki w ciąży urosły chyba o 3 rozmiary i jak wyciągnęła przy wszystkich (kobietach i obcych facetach!) cyca z sutkiem wielkości denka od szklanki to autentycznie czułam się zniesmaczona... Sorry za bezpośredniość, ale ja chyba jeszcze nie dojrzałam do takich rzeczy ![]() Dla mnie kp jest tak intymną sytuacją między mną a dzieckiem, że jak dla mnie nawet mąż nie musi na to patrzeć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ... Dzięki dziewczyny za odpowiedzi na moje pytanie związane z kp. Wychodzi na to, że nie jestem odmieńcem traktującym kp jako czynność jednak dość intymną. I utwierdza mnie to tylko w przekonaniu, żeby karmić na osobności. My na szczęście zajmujemy w tej chwili małą przestrzeń i z sypialni doskonale słychać co się dzieje, więc nie będę wyłączona z towarzystwa na czas karmienia ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.