![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyjaciółka zaproponowała mi pożyczkę swojego chłopaka
Nie będę z Tobą dyskutowała - to jest moje zdanie. Podtrzymuję: opisała (niechcący) wizję związku, nie romansu. Każdy czuły gest to będzie kamyczek do "może między nami jest coś więcej".
Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2018-11-08 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
autorka romantyzuje seks . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Kobieta z klasą
|
Cytat:
Coś za bardzo ta koleżanka nalega na ten ich seksik. Kolejny krok to mizianki przyjaciółek, a potem to już każdy z każdym. Tym sposobem para spełni swoje fantazje kosztem koleżanki, która nawet nie jest tego świadoma ![]() Odrzucam wersję o szantażu nakręconym filmem z figli ![]() ![]()
![]() |
#125 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
I jak się zauroczysz, to nadal nic nie zrobisz swojej przyjaciółce, to twoje emocje to twoja sprawa. Dopiero jej facet może jakoś zaszkodzić ich związkowi w wyniku swoich decyzji. Cytat:
Cytat:
Dokładnie takie same obiekcje mogłabyś mieć, gdyby zamierzali się spotykać we 3 na gry planszowe i rozkminiać czy przypadkiem facet nie stwierdzi, że mu lepiej z autorką Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
BAN stały
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;86094206](...)
Serio nie każdy dostaje dreszczy na myśl, że jego/jej parter będzie uprawiać seks z kimś innym ani na myśl, że się uprawia seks z partnerem przyjaciółki. To nie są odczucia uniwersalne dla wszystkich ludzi. Da się traktować seks czysto pragmatycznie i nie doszukiwać się w nim nie wiadomo jakich zagrożeń i emocji. (...)[/QUOTE] po wypowiedziach autorki jakoś nie wydaje mi się, aby akurat ona traktowała seks czysto pragmatycznie |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;86094206]
Serio nie każdy dostaje dreszczy na myśl, że jego/jej parter będzie uprawiać seks z kimś innym ani na myśl, że się uprawia seks z partnerem przyjaciółki. To nie są odczucia uniwersalne dla wszystkich ludzi. Da się traktować seks czysto pragmatycznie i nie doszukiwać się w nim nie wiadomo jakich zagrożeń i emocji. Dokładnie takie same obiekcje mogłabyś mieć, gdyby zamierzali się spotykać we 3 na gry planszowe i rozkminiać czy przypadkiem facet nie stwierdzi, że mu lepiej z autorką Jakiej znowu zdrady, skoro najwyraźniej przyjaciółka i jej partner nie mają w związku wyłączności na kontakty seksualne?[/QUOTE] Serio, ja nie dostawałam dreszczy, że mój partner uprawia seks z kimś innym, ze mną, przy mnie czy beze mnie. Dla mnie ta konkretna sytuacja jest taka, jak napisałam w poście wcześniej. Nie chciałabym, żeby moja przyjaciółka uprawiała seks z moim facetem, bo dla mniej relacja z nią jest ważna, i nie chciałabym aby to się zmieniło przez to, że sama namówiłam ją na seks z nim. Nie wiem, jakbym się zachowała potem. Inaczej podchodzę do ludzi, z którymi poznaje się w celu seksu, po prostu nie mam z nimi aż takiej emocjonalnej więzi, i jeżeli mój partner odszedłby do takiej osoby, to inaczej bym to przeżywała, niż gdyby odszedł z moją przyjaciółką. I jasne, mógłby w trakcie gry planszowej stwierdzić, że woli ją, ale wtedy przynajmniej nie miałabym wyrzutów sumienia że sama ją pchnęłam w jego ramiona. Co do "zdrady"- użyłam kolokwializmu, ale w sumie, to mogłam napisać, że są swingersami, mają otwarty związek albo cokolowiek innego. Poza tym, przecież po wypowiedziach autorki wcale nie widać, że dla niej to tylko seks.
#129 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
BAN stały
|
Trzepotko, bardzo poważnie przmyślałam ten krok i wyszło tak jak wyszło. Albo pozostają faceci, którzy mi w ogóle się nie podobają, a Polacy to wyjątkowo nieatrakcyjni mężczyźni i nie tylko ja tak twierdzę, albo chłopak mojej przyjaciółki.
Uprzedzam tu wasze pytania i odpowiadam, że nie jest on Polakiem, ani żadnym słowianinem. Lisbeth, mężczyzna powinien zabiegać o moje względy, bo ja tego robić wobec niego nie będę. To on ma mi zaimponować a nie żebym ja starała się wyciągać na siłę z niego to co może mi się podobać. Ja wiem, że są kobiety, które lubią nieśmiałych i niepewnych siebie facetów. Ja chcę innego, drania, zabijakę, który kipi testosteronem i wie dokładnie czego chce i to robi bez zbędnych pytań ![]() Miałam tak zawsze i tak już zostanie. Dobrze, może się zauroczę, może nie, ale to niczego nie zmieni, bo on jest chłopakiem mojej przyjaciółki. I nawet jeśli coś poczuję to zostawię tylko dla siebie. Karena73, żadnych mizianek z przyjaciółką nie będzie ![]() ![]() Luks_babo, nie przeszkadza mi seks z chłopakiem przyjaciółki, bo ona i on wyrazili na to zgodę. Inaczej bym się z nim nigdy nie przespała. |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym to, że facet nie wykazuje inicjatywy, nie oznacza, że jest nieśmiały i niepewny siebie. Może po prostu preferować partnerstwo zamiast telepatycznego sondowania jaśnie pani ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Czarna owca
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;86094657]Nie "mężczyzna powinien", tylko ty po prostu lubisz, jak tak robi. To są dwie różne rzeczy, bo mężczyzna nic nie powinien tylko dlatego, że tobie się tak podoba. Twoje preferencje nie definiują niczyich powinności.
Poza tym to, że facet nie wykazuje inicjatywy, nie oznacza, że jest nieśmiały i niepewny siebie. Może po prostu preferować partnerstwo zamiast telepatycznego sondowania jaśnie pani ![]() Zdecydowanie się zgadzam ![]() Co do drugiej cześci posta - może być też po prostu autorką niezainteresowany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |||
mad lad
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie wierzę w to, co czytam.
Edytowane przez OldWorldBlues Czas edycji: 2018-11-08 o 14:43 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbys miala jakies przemyslenia po czasie mozesz sie odezwac w tym watku. ja mysle ze rozwiazany problem mozna zamknac bo jakies offtopy tu powstaja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Czarna owca
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
BAN stały
|
Lisbeth, źle mnie zrozumiałaś. Ja wolę takich mężczyzn jakich opisałam. I dla mnie to mężczyzna powinien być właśnie taki. Dla innej powinien być inny, bo woli co innego.
Ja wolę jak mężczyzna wie co kobieta lubi i to po prostu robi. Bez zbędnych podchodów. Jak słucham jacy kiedyś byli mężczyźni to do tego tęsknię. A dziś o prawdziwych mężczyzn trudno. Jeszcze żeby chociaż jakoś wyglądali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
lokalna gwiazda
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Czarna owca
|
Cytat:
Zaczynam rozumieć źródło Twojego problemu z facetami ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2018-11-08 o 14:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Czarna owca
|
I standardowe "kiedyś to było, kwiiii, teraz to nie ma"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak na razie, to ten facet nawet nie kiwnął palcem żeby coś z Tobą robić oprócz wyrażenia zgody, a wszystko w jego imieniu załatwia jego dziewczyna. Rycerz jak się paczy. Uważam, że po wszystkim wrócisz tutaj, i będziesz się zachwycała że było super, a więź z przyjaciółką jeszcze się umocniła, facet to też Twój przyjaciel i ogólnie cud, miód. Dokładnie na to wskazują Twoje posty. A skoro nie jest Polakiem, ani żadnym Słowianinem, to trzeba było od razu napisać, że Cię ciekawi jak to jest. ![]()
![]() |
#143 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
mad lad
|
Cytat:
![]()
![]() |
#145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#146 |
Konto usunięte
|
Autorka jest na najlepszej drodze do zakochania się w facecie przyjaciółki, przecież pasuje jej w nim wszystko, plus te emotki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
BAN stały
|
Lisbeth, uważam, że nie zrozumiałaś i tak niech zostanie. Na pozostałe pytania nie odpowiem, bo mnie atakujesz i wiesz o co chodzi. Prawdziwy mężczyzna po prostu wie. I nic nie trzeba mówić.
Luks_babo, ten mężczyzna zrobił wiele. Ma cudowną kobietę, bardzo mi pomaga a do tego ma to coś. Nie znacie go to nie możecie tego poczuć, ale to po prostu się czuję, że to inna liga niż nasze sebixy. To jest taka różnica właśnie, że on nic nie musi, ma tą pewność i ten wzork, on wie jaki jest i kobiety do niego same lgną gdzie się nie pojawi. ![]() Po prostu facet marzenie. Szkoda, że nie mój ![]() Trzepotko, nie mam romantycznych intencji ![]() Higurashi, jakie mam problemy z facetami? |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Konto usunięte
|
Hola hola, koleżanko, proszę tu nie obrażać naszych polskich facetów nazywając ich per sebixami, bo to, że Ty nie umiesz znaleźć lub przyciągnąć do siebie prawdziwego faceta, który by Tobie odpowiadał to nie znaczy, że każda ma taki problem.
Sama sobie w swoich postach przeczysz i tylko Ty tego nie widzisz. |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Konto usunięte
|
To nie jest kwestia tego co kto uważa, tylko tego, co napisałaś. Słowa mają konkretne znaczenie i tego nie przeskoczysz.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Ma to coś. ![]() ![]() A ta cudowna kobieta, to jedna z jego żon? Chcesz być kolejną? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.