Przyjaciółka zaproponowała mi pożyczkę swojego chłopaka - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-10-31, 14:51   #91
ruda_beksa
Zakorzenienie

Dot.: Przyjaciółka zaproponowała mi pożyczkę swojego chłopaka

Cytat:
Napisane przez Folgia Pokaż wiadomość
Dlatego takich rzeczy się nie mówi

A co do tematu - obstawiam kilka opcji:
1) Koleżanka była pijana i powiedziała to w żartach.
2) Szukają kobitki do trójkąta.
3) Jej koleżankę kręci zdrada kontrolowana.
4) Koleżanka traktuje swojego faceta jak przedmiot i facet nic nie wie, ale ta opcja jak dla mnie jest najmniej prawdopodobna.
5. Rozważają otwarty związek, ale wolą zacząć z kimś "zaufanym", a autorka się facetowi podoba.

"Przyjaciółka mi zaproponowała, że ona i on bardzo mnie lubią"

Lubią czy lubią?

Jeśli to troll, to zabawny.

A co do dywagacji "co na to przyszły partner?", to nie rozumiem. Równie dobrze autorka nie powinna np. robić sobie tatuażu, bo co jeśli jej przyszły partner nie lubi tatuaży?

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-31, 17:13   #92
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez wiekanka Pokaż wiadomość
A co, jesli hipotetyczny przyszly partner bedzie przeciwny takim praktykom i zapyta wprost? Autorka bedzie miala 2 wyjscia.
1) sklamac i zyc w strachu, ze sie kiedys dowie. Np. po alkoholu kolega wypali, ze wie, gdzie ona ma taki jeden pieprzyk lub cokolwiek innego.
2) powiedziec prawde i stracic partnera.
dodatkowo hipotetyczny partner może odmówić spotykania się z tamtą parą (czy chłopakiem). a skoro to aż tacy przyjaciele, to może pojawić się pewien problem.
bo ja np wcale nie chciałabym się spotykać z przyjaciółką TŻa z którą sypiał. i nie godziłabym się na żadne wspólne wyjścia, imprezy itd. na pewno nie podobałoby mi się, że on się z nią nadal spotyka, no ale to pewnie musiałabym przeboleć. niemniej jednak partner musiałby się nastawić na dość mocne rozluźnienie kontaktów, zwłaszcza gdyby (jak w przypadku autorki) widywali się kilka razy w tygodniu.
mi np bardzo zależy aby mój partner i moi przyjaciele się przynajmniej tolerowali, a najlepiej to żeby się lubili.

Edytowane przez Pani_Mada
Czas edycji: 2018-10-31 o 17:14
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-31, 18:30   #93
puenta7
Raczkowanie

Ja biorę tez pod uwagę jedną rzecz-a co jeśli np. ta koleżanka chciałaby rozstać się z facetem (np. przestała go kochać), tylko potrzebuje jakiejś podkładki, żeby wyglądać że ona jest ok, a jej facet i koleżanka odeszły taki cyrk. Autorka prześpi się z tym chłopakiem, a później jej koleżanka się z nim rozstanie i będzie coś w stylu ,,facet zdradził mnie z najlepszą przyjaciółkąâ€, Tobie się będzie obrywać od znajomych, a ona odwali teatrzyk jaka to biedna i poszkodowana? Ludzie maja różne pomysły.
puenta7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-31, 18:56   #94
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puenta7 Pokaż wiadomość
Ja biorę tez pod uwagę jedną rzecz-a co jeśli np. ta koleżanka chciałaby rozstać się z facetem (np. przestała go kochać), tylko potrzebuje jakiejś podkładki, żeby wyglądać że ona jest ok, a jej facet i koleżanka odeszły taki cyrk. Autorka prześpi się z tym chłopakiem, a później jej koleżanka się z nim rozstanie i będzie coś w stylu ,,facet zdradził mnie z najlepszą przyjaciółkąâ�, Tobie się będzie obrywać od znajomych, a ona odwali teatrzyk jaka to biedna i poszkodowana? Ludzie maja różne pomysły.
Jak możesz tak oczerniać tę przyjaciółkę, przecież ona jest taka dobra i kochana, że nawet z Autorką się facetem podzieli. Najwyraźniej to Cię przerosło i jesteś nietolerancyjna.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

A w sumie jest to oczywiście też możliwe.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-31, 19:08   #95
puenta7
Raczkowanie

Pomyślałam, że ludzie różnie kombinują, bo wiadomo-czasem ktoś się się rozstać, bo miłość się wypaliła, taka osoba chce odejść i poszukać kogoś nowego itp., a nie chce wyjść na tą złą, co to zostawiła biednego faceta który ją kocha. A jak niby w dobrej wierze podsunie faceta koleżance, to zawsze można zwalić na chłopaka i koleżankę, że zdrada i dlatego zostawiła faceta, a za kilka tygodni może sobie znaleźć nowego faceta. A wtedy koleżance nikt nic nawet nie powie
puenta7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-31, 20:00   #96
Mahdab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość
5. Rozważają otwarty związek, ale wolą zacząć z kimś "zaufanym", a autorka się facetowi podoba.

"Przyjaciółka mi zaproponowała, że ona i on bardzo mnie lubią"

Lubią czy lubią?

Jeśli to troll, to zabawny.

A co do dywagacji "co na to przyszły partner?", to nie rozumiem. Równie dobrze autorka nie powinna np. robić sobie tatuażu, bo co jeśli jej przyszły partner nie lubi tatuaży?
No właśnie o tym samym pomyślałam. Przecież wszystko może potencjalnemu partnerowi sie nie spodobać. Bierzesz psa ze schroniska i już ilu partnerów wykluczonych, bo nie lubi zwierząt. Mi sie wydaje ze jednak szukamy osoby, która do nas pasuje, a nie żyjemy tak, żeby pasować do jak największej ilości osób. Żadna strata, jeśli skreślić nas ktoś o zupełnie innych poglądach.

Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-01, 08:47   #97
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mahdab Pokaż wiadomość
No właśnie o tym samym pomyślałam. Przecież wszystko może potencjalnemu partnerowi sie nie spodobać. Bierzesz psa ze schroniska i już ilu partnerów wykluczonych, bo nie lubi zwierząt. Mi sie wydaje ze jednak szukamy osoby, która do nas pasuje, a nie żyjemy tak, żeby pasować do jak największej ilości osób. Żadna strata, jeśli skreślić nas ktoś o zupełnie innych poglądach.

Strach z domu wychodzić jako singielka, bo facetowi może się nie spodobać praca, albo że za dużo imprezowałaś.

I może mu się też nie spodobać, że siedziałaś w domu.

CO TERAZ ZROBIĆ?!

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-11-01, 09:46   #98
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Zrobisz, co zechcesz, ale miej świadomość, że skorzystanie z propozycji niesie za sobą realne ryzyko, że ta przyjaźń się rozwali. Od deklarowania, że wypożyczenie swojego faceta jest ok, do faktycznego przyjęcia bez emocji faktu, że spał z inną i że kilka razy w tygodniu widuje się kobietę, z którą spał, jest daleka droga. Jeśli to ich pierwszy taki eksperyment, to może się okazać, że po fakcie przyjaciółka dojdzie do wniosku, że ta sytuacja wcale nie jest dla niej taka lajtowa i może się to odbić na przyjaźni, mimo wszystko.

Dla mnie najbardziej prawdopodobne są jednak te scenariusze, które gdzieś już się pojawiły, że albo przyjaciółkę i jej partnera kręci taka zdrada kontrolowana (lub trójkąt w perspektywie), albo kręci to wyłącznie jego, a dziewczyna się zgadza z miłości/dla sprawdzenia, jak to będzie.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
srebrnykot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-01, 19:11   #99
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puenta7 Pokaż wiadomość
Ja biorę tez pod uwagę jedną rzecz-a co jeśli np. ta koleżanka chciałaby rozstać się z facetem (np. przestała go kochać), tylko potrzebuje jakiejś podkładki, żeby wyglądać że ona jest ok, a jej facet i koleżanka odeszły taki cyrk. Autorka prześpi się z tym chłopakiem, a później jej koleżanka się z nim rozstanie i będzie coś w stylu ,,facet zdradził mnie z najlepszą przyjaciółkąâ€, Tobie się będzie obrywać od znajomych, a ona odwali teatrzyk jaka to biedna i poszkodowana? Ludzie maja różne pomysły.
To samo od razu pomyślałam - że koleżanka ma coś "nagrane" na boku, a wyrzuty sumienia będą mniejsze, jeżeli jej facet zacznie sypiać z inną.
Ellen_Ripley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-08, 09:00   #100
SmallKate
BAN stały

Nie umiałam od dłuższego czasu powrócić do tego tematu. Poza tym myślałam, że może faktycznie to nie było na serio. Ale wczoraj nadażyła się okazja i przyjaciółka przypomniała mi o swojej propozycji i zapytała czy to przemyślałam.
Poczułam się zmieszana, ale ona nadal delikatnie dopytywała czy mam jakieś wątpliwości i jakie. Powiedziałam, że oczywiście bardzo mi się podoba jej chłopak i że myślę, że byłabym bardzo szczęśliwa mogąc z nim to zrobić, ale boję czy to nie wpłynie na naszą przyjźń we trójkę. Odpowiedziała, że nie, bo to ona proponuje więc żadnej zazdrości z jej strony nie ma i nie będzie. W końcu powiedziała, że rozmawiała o tym ze swoim chłopakiem i jemu ja też się bardzo podobam Mieli długą rozmowę, on był bardzo zaskoczony i myślał, że to jakiś dowcip, ale przyjaciółka go przekonała, że skoro ona nic złego w tym nie widzi, w jakimś sensie mogą mi pomóc i że skoro on mi się podoba i ja jemu, to dlaczego tego nie zrobić? Dlatego powiedziałam jej, że się zgadzam. Byłam w trakcie i tuż po tej rozmowie bardzo zdenerwowana, zmieszana i przejęta. Ale wiem już, że do tego dojdzie, że ja z nim, za zgodą przyjaciółki... Wiem od niej, że on jest w tym bardzo dobry i dziwnie to zabrzmi, ale nie mogę się doczekać, na samą myśl czuję podniecenie i wielkie emocje. Wierzę, że będzie mega

Spotkam się z nim w niedzielę i spędzimy razem noc
SmallKate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-08, 09:46   #101
kennedy
Zakorzenienie

nie ogarniam.

Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-08, 09:56   #102
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
nie ogarniam.

Najwyraźniej nie Ty jedna, ale ok, my chyba takie mało postępowe jesteśmy

Stary 2018-11-08, 10:04   #103
edan84
BAN stały

Nie musicie ogarniać. Ważne, że każde z nich tego chce. Nic złego nikomu nie robią. Ich sprawa.
edan84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-08, 10:07   #104
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Mnie to śmierdzi. Nie sam fakt tego układu, ale ta miodem i mlekiem płynąca "hojność" przyjaciółki. Autorko, nawet z nim, czyli najbardziej jednak zainteresowanym nie rozmawiałaś o tym, o swoich wyobrażeniach. Zostałaś umówiona na schadzkę. To jest dziwne.

Idę o zakład, że przyjaciółka ma kogoś na boku, skoro tak chętnie i usilnie wręcz namawiała Was na taki układ.
Stary 2018-11-08, 10:13   #105
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
nie ogarniam.

Najwyraźniej nie Ty jedna, ale ok, my chyba takie mało postępowe jesteśmy

Stary 2018-11-08, 10:16   #106
Agataa_S
BAN stały

Ciężko mi uwierzyc w ta historię. Ale jesli to prawda to nigdy bym sie na to nie zgodziła. Teraz sie przyjaciólka zgadza na wypozyczenie, taka wyluzowana a pozniej dostanie napadów zazdrosci bo jej chlopak za długo przytrzyma Cię za reke, zbyt miło sie usmiechnie, za długo z Tobą bedzie w kinie. I stracisz przyjaciołke. Poza tym jesli okazesz sie lepsza w lozku niz ona to juz w ogole tego nie przeżyje. No chyba ze naprawde przyjaciólka ma juz kogos na boku....

Edytowane przez Agataa_S
Czas edycji: 2018-11-08 o 10:19
Agataa_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-08, 10:18   #107
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-08, 10:30   #108
SmallKate
BAN stały

Trzepotko, ja nie szukam już od jakiegoś czasu. Ze wszystkimi facetami, których spotykałam było coś nie tak, albo nie było tego czegoś, albo sami nie zdołali do mnie dotrzeć, przez moją nieśmiałość. Ale to właśnie mężczyzna powinien wykazywać inicjatywę. Bardzo się uprzedziłam do randek z nimi. I tak odpoczywałam od nich do czasu propozycji przyjaciółki, która najlepiej mnie zna i rozumie przez co przechodzę.
Stary 2018-11-08, 10:34   #109
Higurashi
Czarna owca

Nie chcę być złośliwa, ale nie spina mi się ta nieśmiałość, skoro chcesz iść do łóżka z facetem przyjaciółki.
Higurashi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-11-08, 10:37   #110
SmallKate
BAN stały

My już się znamy. Nie widzę problemu z moją nieśmiałością teraz, bo nie musimy się zapoznować. Przyznam też, że liczę jednak, że to on przejmie inicjatywę i nie będzie niezręcznej atmosfery w sypialni.
Stary 2018-11-08, 10:40   #111
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2018-11-08 o 10:48
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-08, 10:47   #112
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

No dobra, ale czy to ma być z góry jednorazowa akcja na "zaspokojenie" czy tak długo, aż sobie kogoś nie znajdziesz?
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-08, 10:48   #113
Halry
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez SmallKate Pokaż wiadomość
Trzepotko, ja nie szukam już od jakiegoś czasu. Ze wszystkimi facetami, których spotykałam było coś nie tak, albo nie było tego czegoś, albo sami nie zdołali do mnie dotrzeć, przez moją nieśmiałość. Ale to właśnie mężczyzna powinien wykazywać inicjatywę. Bardzo się uprzedziłam do randek z nimi. I tak odpoczywałam od nich do czasu propozycji przyjaciółki, która najlepiej mnie zna i rozumie przez co przechodzę.
Skąd to przekonanie, że to mężczyźni powinni wykazywać inicjatywę? To ty jesteś jakąś księżniczką?
Halry jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-11-08, 11:00   #114
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trzepotka Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Idę o zakład, że Autorka się "zakocha" (w sensie zauroczenia po udanym seksie).
Stary 2018-11-08, 11:13   #115
SmallKate
BAN stały

Nie zakocham się ani nie zauroczę. To nadal chłopak mojej najlepszej przyjaciółki Nie zrobiłabym jej tego.

Nie, to nie ma być jednorazowa akcja. Będzie to od czasu do czasu, jeśli nam się spodoba i jeśli dalej nam wszystkim to będzie odpowiadać, w tym przyjaciółce. Albo to będzie trwać do czasu aż kogoś innego sobie znajdę.

Halry, takie mam wymagania. Że mężczyzna ma być męski, ma być przystojny, wysoki, pewny siebie, żebym czuła się bezpiecznie i adorowana
Stary 2018-11-08, 11:15   #116
Higurashi
Czarna owca

Autorko, już teraz trochę idealizujesz tego chłopaka, co widać po Twoich wpisach. I jest dla Ciebie atrakcyjny. To nie działa tak, że powiesz sobie "to chłopak przyjaciółki" i możesz być pewna, że się nie zakochasz.
Higurashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-08, 11:19   #117
luks_baba
Raczkowanie

Cytat:
Nie zakocham się ani nie zauroczę. To nadal chłopak mojej najlepszej przyjaciółki Nie zrobiłabym jej tego.

Nie, to nie ma być jednorazowa akcja. Będzie to od czasu do czasu, jeśli nam się spodoba i jeśli dalej nam wszystkim to będzie odpowiadać, w tym przyjaciółce. Albo to będzie trwać do czasu aż kogoś innego sobie znajdę.

Halry, takie mam wymagania. Że mężczyzna ma być męski, ma być przystojny, wysoki, pewny siebie, żebym czuła się bezpiecznie i adorowana

Ale nie przeszkadza Ci to w uprawianiu z nim seksu.

Jestem bardzo tolerancyjna, ale w tym co chcesz zrobić jest dla mnie coś... obleśnego. Przyjaźnisz się z kimś, i nie masz problemu z tym, że będziesz spała z jej chłopakiem. To jest dla mnie szokujące. Ciekawe, co będzie jak okaże się, że temu chłopakowi Ty się bardziej podobasz, jest mu z Tobą lepiej... I będzie opowiadał o Tobie szczegółowo swojej dziewczynie. Nie wiem, jak na własne życzenie można się pchać w coś tak emocjonalnego, gdzie nikt nie wie jak się zachowa ostatecznie.

Uważam, że jesteś albo niesmacznym trollem, albo jesteś tak naiwna, albo dałaś sie wykorzystać koleżance do zdrady kontrolowanej.
Stary 2018-11-08, 11:21   #118
arzuu
Przyczajenie

nie wierze
arzuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-08, 11:28   #119
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
Właśnie opisałaś związek, a nie romans z doskoku. Albo jesteś aż tak naiwna, że z taką pewnością stwierdzasz, że się nie zakochasz (cóż z tego, że to chłopak przyjaciółki? z facetami przyjaciółek się jednak na ogół nie sypia), albo ten wątek to niezłe prowo. To jak zabawa z ogniem i stwierdzenie "nie poparzę się, bo kiedyś czytałam ulotkę przeciwpożarową".

Edytowane przez Ellen_Ripley
Czas edycji: 2018-11-08 o 11:30
Stary 2018-11-08, 11:41   #120
edan84
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Właśnie opisałaś związek, a nie romans z doskoku.
Gdzie opisała związek?
A to w czasie seksu i tuż po to nie można odczuwać pozytywnych emocji? Zdaje się, że ona z nim ma spędzić całą noc, a nie tuż po zacząć się zbierać.
edan84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości