![]() |
#121 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamuśki listopadowe 2018 - część I
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ci powiem ze mój też się zawsze zajmuje młodym w nocy... Jak usłyszy ze młody płacze ![]() Ale kawę rano dostałam i śniadanie. A i moja mama wysłała mi paczkę i kupiła trochę ciuszków, ale niektóre ewidentnie za duże...IMG_1547893878.659358.jpg ![]() ![]() ![]() Sylwusiach kurde serio tż nie w porządku :/ też nie czaje akcji picia dla samego picia. Jak jest jakaś okazja i wtedy coś tam wypić to ok, sama lubię, nawet chyba bardziej niż mój tż :p Mój ojciec mojego tż chyba nie lubię dlatego, że zawsze go namawia żeby się z nim napił, a mój Kuba raczej niechętny, bo on mega rzadko pije. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Sluchajcie do mojego tzta na firme wpadla inspekcja transportu drogowego i wczoraj tak gadalismy z moim o ty i mu mowie, ze nie zdziwilabym sie gdyby to ten Piotr go podpierdzielil i moj tz powiedzial, ze tez mu to przez mysl przeszlo. W skrocie to wyglada tak, ze ten Piotr kiedys jezdzil, pozniej szef wzial go do biura, bo gosc lubil lizac doope podpieprzaniem innych no i w koncu zalozyl swoja firme i ma 3 ciezarowki, ale nadal pracuje tez w biurze. Ostatnio chcial dokupic auto to szef mu "zabronil" tylko kwestia jest taka, ze szef tak bardzo wciagnal w biznes swoj Piotra, ze ten bez problemu moglby szefowi odebrac klientow. Na moje to bez kitu zagrywka tego Piorusia. Chyba moj tz wybral dobry moment na zwolnienie sie stamtad, bo inspekcja trzepie rowno jakby wiedzieli na co dowodow szukaja Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Spełniam się jako matka chłopca
![]() Zamawiam właśnie ten zestaw dla koleżanki z pracy , robię jej taką paczkę gratulacyjną niespodziankę i ogólnie motyw przewodni paczki to róż ![]() Oczywiście rodzi córeczkę niebawem więc mogę się chociaż tak dla kogoś pobawić moimi klimatami ![]() Zamówiłam też mufkę do mojego czarnego anexa. Czarną z brązowym futerkiem a w środku będzie ciepłe i miękkie minky... wstawię foty jak dotrze ![]() ![]() A i mam taką Panią, która robi mi zawsze cudowne kartki... Jedno to zlecenie z Julką + pudełko mi takie zrobila dla znajomej ale zastanawiam się może nad czymś bardziej dziedzięcym jak obok ze słoniem, które ładniejsze?? Edytowane przez Sylvana Czas edycji: 2019-01-19 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Wtajemniczenie
|
Noooo moje slownictwo bardzo bogate... urocze&urocze... tak to jest jak sie post pisze na raty
![]() Moze skoro kocyk z podusia ma motyw kwiatkowy to taki zachowaj? Kurcze nie wiem... Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I tak już zawęziłam wzory bo jak się wejdzie na galerie tej Pani to niewiadomo co wybrać bo każda kartka jest inna i piękna... Dla tej Julki na chrzest też mi odwaliła super sprawę ale wolę ją nakierować na szablon mniej więcej bo raz dałam jej wolną rękę i artystka popłynęła w nie za fajne klimaty dla mojej Sis ![]() Wpadłam jeszcze na pomysl... przecież Dni Babci i Dziadka są... Pozamawiam coś tematycznego dla dziadków vs narodziny Maksa, niech się cieszą. Śmiać mi się chcę ogólnie z takich dyrdymałów jakimi można się zajmować na tym macierzyńskim ![]() ![]() Ps ale masz rację, utrzymam coś jednak w klimacie tej pościeli ;p Edytowane przez Sylvana Czas edycji: 2019-01-19 o 13:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Sylvana piękne rzeczy zamówiłaś <3
Z kartek to mi ta pierwsza ze stópkami się bardziej podoba, chociaż obie piękne <3 Byłam u okulisty i babka mówi że niby wszystko ok tylko mam oczy przesuszone.. A ja do niej że mam 2 miesięczne dziecko w domu i nieprzespana noc za sobą ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale zrobilam zadyme w chacie. Wszyscy sie wzieli za robote. Nosz kurka najlepiej patrzone a mnie. Gdzie stoja tam pierdzielna a ja latac mam i sprzatac. Martyna to wogole weszla na wyzszy poziom i zaczela mi do prania wrzucac ubrania ktorych po praniu nie ulozyla do szafy i spadly na podloge. Ostatnio jak sprzatala to pol kosza na pranie jej. Siedzi gra i gra. Weszlam, kazalam sie rozlaczyc i potluklam 4 talerze z zawartoscia resztek jedzenia i 3 kubki oczywiscie tez z zawartoscia. Do tego wysypalm jakies stare otwarte chipsh ktore juz tydzien lezaly, paluszki i sucharki. Az moj tz zaczal gotowac obiad ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Wtajemniczenie
|
Oboecane
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (*) Amelka 02.03.2017 01.11.2018 Mikołaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Hej, ale mialam dzien!
Najpierw gin - niby wszystko okej, ale mam jakas infekcje i musze jechac na lekach przez jakis czas. Pozniej zakupy - jak wymyslilam frytki z batatow... to oczywiscie nie bylo batatow. Czy ja za duzo wymagam?! Pozniej apteka... baj, baj pieniazki... Pozniej rossmann (zamowilam mleka roslinne na promce 2+2)... A pozniej hebe - po waciki dla malego. No i te wszystkie siaty to juz z jezykiem na brodzie zatargalam na 4pietro. Az mi sie slabo zrobilo (bo od rana oczywiscie jadlam tylko platki owsiane....takze energii mialam az nadto :/) Przed chwila szybki, odgrzewany obiad. Karmienie... dobrze, ze Maly dosc szybko usnal, to chwile odpoczne. Chwile - bo bede pakowac graty do wywozki. A wieczorem chce przygotowac indyka do upieczenia. Ech... Dzien jest za krotki! :-( Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja akurat siedze ze starsza w kinie taka mam rozrywke ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Dolce vita
|
Dziewczyny pomóżcie. W prawej piersi tak jakby zanika pokarm. Zauważyłam,że mały przy niej gorzej ssie. Grymasi. Postanowiłam spuścić laktatorem i prawie nic nie szło w przeciwieństwie do lewej. Jak to odkręcić?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie obiecałam że pierwsze co robię rano to prysznic, normalne ciuchy i chociaż lekki makijaż. Młody lubi dźwięk suszarki, więc zazwyczaj ja w włączam i wtedy się szybko ogarniam. Jak jestem nie ogarnięta w dzień to zaraz jakiegoś takiego dola łapie :/ A Zadyma na chacie zawsze na plus. Cytat:
Kurcze jedyne co mi przychodzi do głowy to przystawiać małego najpierw do tej prawej piersi, żeby ją stymulować. Ja tak miałam wcześniej, aż miałam jedną większą pierś od drugiej o właśnie tak robiłam i po tygodniu się wyrównały Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Byłam dziś u rodziców, mój tata wczoraj wyszedł ze szpitala i ma skierowanie na 30.01 do innego, bo teraz miejsca nie było. Nie jest źle, nie widzi na jedno oko przez co chodzi trochę jak pijany, po schodach wchodzi na czuja-podchodzi do krawędzi a potem liczy schodki, gorzej z zejściem, ale mama mu pomaga i chce wziąć L4 jako opiekę nad nim. Pozatym ma niewladna prawą rękę, ale zaczyna czuć ją, mały palec już czuje, więc będzie ok no i jest mega uparty, bo nawet jeść próboje ta ręka mimo że połowa mu spada-tu kot szczęśliwy, bo dziś np objadl się ryby z podlogi ![]() No a oprócz tego wyszło mu w badaniach że ma za niskie TSH, czeka na wyniki fit3 i fit4, za wysoki cukier-musi mierzyć, nadciśnienie i wysoki cholesterol.. jak to sam powiedzial-starosc nie radość ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam !
Ja pochwale swoje dziecko , dzisiejszej nocy poszedl po rekord i zrobil sobie az 6h przerwy od karmienia , rano poszlismy na rodzinny spacer i caly przespal , w domu spal dalej i finalnie wstal o 16 - wiec tą noc bede miala ciekawą ![]() Co do za duzych ciuszkow , mam tak samo jak Lady , jak dostaje dla Marysi od mojej mamy sukienki na 104cm gdzie moje dziecko przy dobrych lotach ma 75cm to mnie strzela bo ja naprawde nie mam gdzie tego trzymac ... Zdj po nizej . Tyle mam w domu workow plus w szafie takie dwa worki i w piwnicy 4 worki a to ciuszki tylko po Marysi do rozmiaru 74 i Macka 56/62 ![]() Lady zawsze marzylam zeby zrobic taka demolke i pierdyknac o podloge ale pozniej musialabym to sprzatac i najzwyczajniej na swiecie mi sie nie chce . Dews ja jak ostatnio sie pomalowalam to az mnie Marysia nie poznala. Dzisiaj przeprowadzilam rozmowe z mezem o 3 dziecku , on je naprawde chce ( powalony) stwierdzil ze mu bedzie brakowac takiego malego bobasa w domu i jak dzieci pojda do szkoly to moze na stare lata (40 lat ) zrobimy siebie Lidzie ... O matko !! Ps ten karton na zdj to tez caly w za malych ciuszkach IMG_190119_180022.jpegIMG_190119_180016.jpegIMG_190119_112253.jpeg Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Daj boże żeby mi spał
![]() Bo jak będzie tak jak dziś w nocy to ja dziękuję ![]() (*) Amelka 02.03.2017 01.11.2018 Mikołaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem skąd dzieci mają tyle energii
![]() Owsiak wrócił do orkiestry ![]() (*) Amelka 02.03.2017 01.11.2018 Mikołaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Melduję się w Nowym wątku 😊
Podczytuje Was, ale ciężko mi się wbić, a i pisanie na telefonie mnie wkurza. Czy któreś dziecko na mm robi takie luzniejsze kupki podobne jak po kp? |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
Lady niezły reżim
![]() aż mi się przypomniały stare bezdzietne czasy chwile sprzed ciąży jak miałam jazdy z TZ to ostatnie tygodnie latały szklanki, widelce, talerze. Ale to z nerwów nie z braku porządku ; P najśmieszniejsze chyba było jak miałam dostać długopisem z drugiego końca pokoju a poleciał z taką siłą ze na szczęście odsunelam głowę a on o ścianę roztrzaskal się na drobny mak. Przerażona i zdziwiona mina TZ bezcenna. O i "bicie" się poduszkami z wrogimi minami (tak na serio) tez było dobre. Teraz tylko to wspomniamy i się śmiejemy bo odkąd jest Maks to mamy takie love story ze sobą jak nigdy ; P Super ta poduszka ![]() ![]() Karolkowa śliczny Twój maluszek i jakie włoski juz ma |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jaka przykra sytuacja mnie dziś spotkała.. Na spotted naszego miasta był wpis, że pewna 17 latka jest w ciąży i nie ma pieniędzy żeby kupić cokolwiek dziecku, a w kwietniu rodzi. W rodzicach wsparcia nie ma, a chłopak ja rzucił jak się o ciąży dowiedział. Pytała czy ktoś ma coś dla dziewczynki na wyprawkę. Napisałam, że mogę jej oddać co mam już za małe na Hanie i odezwała się na fb do mnie. Spakowałam cała wyprawkę na 56 i 62 (zostawiłam tylko na pamiątkę pierwsze śpiochy które Hania miała na sobie jeszcze na porodówce ), misia, grzechotke, 2 rożki, śpiworek do spania, trochę kosmetyków, pościel + moje poradniki o macierzynstwie i obsłudze dziecka i jej to zawiozlam. Zeszła na dół że sporym brzuszkiem, więc zaproponowalam że wniose jej te rzeczy (2 duże torby) żeby nie musiała dźwigać. Zaprosiła mnie na herbatę ale nie skorzystalam. Widać, że było jej okropnie wstyd.. Tak mi szkoda tej dziewczyny! Nie chce jej się narzucać ale chyba jej napisze jeszcze ze gdyby potrzebowała jakiejś pomocy niech śmiało pisze. No i ubranka też jej później mogę dawać z których Hania wyrośnie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:48.