Mamuśki listopadowe 2018 - część I - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-18, 19:53   #91
lady isss
Wtajemniczenie

Dot.: Mamuśki listopadowe 2018 - część I

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Nie podnosi Lady niedośc że najwięcej postów to jeszcze najdłuższe Ale już weekend, więc do poniedziałku będzie cisza z jej strony

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Haha jak ty mnie dobrze znasz nie no w weekend tez zagladam i was czytam. No ale wiesz jak jest : chlop po tygodniu zjezdza to zakupy trzeba ogarnac i takie tam

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Napisane przez MadziQ6 Pokaż wiadomość
Piekne ladna poducha

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

A gdzie tam dalsze lata

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Taak za to jak uwali w poniedzialek teskt to bedzie jak 10 postow

Haha ja czasami nie zdarze kawy sobie zrobic jak maly drzema bo musze przeciez odpisac i napisac co sie odwalalo u mnie

lady isss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-18, 19:53   #92
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mocny Akcent Pokaż wiadomość
Macanie. Na szczęście mnie badanie nie bolało a i piersi też lagodnie zmacane. U mnie wizyta wypadła w 6 tyg. Już nie krwawilam i oficjalnie zakończyłam połóg wg lekarza.

Ja tez juz nie krwawie, ale nadal jestem na wkladkach, bo jakas tam wydzielina sie pojawia. Az sie dzis zastanawialam czy to "dni plodne".... Nie chce jeszcze okresu. Dobrze mi bez niego :-P
Cytat:
Napisane przez Vicarika Pokaż wiadomość
Nazywa karta informacyjna ale u mnie mowi sie na to wypis no tam powinni byc napisane jak duze dziecko czy byly komplikacje kiedy Cie wypisali i czy jakies badania robili . Co do stwierdzenia czy jest sie w pologu to lekarz bada , mi wsadzil ten pasek ( kalafior mozgowy i nie pamietam jak sie to nazywa , ale nimi tez mozna bylo stwierdzic czy wody odchodza ) i powiedzial ze jeszcze jestem w pologu . Piersi mi nie badal

Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka
U mnie jest mniej wiecej tak napisane "Pacjentka przyjeta celem porodu. Stan dobry. Porod bez komplikacji. Wypisana do domu w stanie dobrym." + wyniki morfologii

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
jajoanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-18, 19:57   #93
1986rybka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
O mamo ale mam walkę bez tych nakładek teraz ;/ chyba mu za bardzo mleko leci, bo się tak pręży i o wiele częściej przełyka i tak mnie szarpie za sutek że mi go zaraz wyrwie. Może coś w tym Być, że to przez nakladki tak często je..

Rybka ja mi dzisiaj wywołane zdjęcia przyszły i miałam kilka z ciąży i tęsknię za brzuchem mega można było jeść co się chce i nie trzeba było się martwić że będzie sterczał

Musi się pewnie przyzwyczaić spróbuj może chwilę przed karmieniem trochę odciągnąć? To może nie będzie aż tak go 'zalewać'

1986rybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-18, 20:01   #94
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
Ja tez juz nie krwawie, ale nadal jestem na wkladkach, bo jakas tam wydzielina sie pojawia. Az sie dzis zastanawialam czy to "dni plodne".... Nie chce jeszcze okresu. Dobrze mi bez niego :-P U mnie jest mniej wiecej tak napisane "Pacjentka przyjeta celem porodu. Stan dobry. Porod bez komplikacji. Wypisana do domu w stanie dobrym." + wyniki morfologii

U mnie jest jeszcze wpisane w ktorym tyg urodzilam i ze naciecie bylo no i ze dziecko karmione piersia

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Co do wagi to ja mam 80. Waga idzie w gore i zastanawiam sie czy przytylam ( chic nis wiem po czym) czy moze przez ten okres bo w sunie zawsze bylo tak ze orzed miesiaczka waga skakala mi tak dziwnie. Mam nadzieje, ze to jednak przez okres bo to 2 kg na plus znowu

Stary 2019-01-18, 20:03   #95
dews
Zakorzenienie

Mamuśki listopadowe 2018 - część I

Cytat:
Z moich obserwacji (a przeciez tez bylam chwile na nakladkach) to one stopuja wyplyw mleka. U mnie czesto bylo tak, ze maly ssal, wypuszczal nakladke, a tam w "kapturku" stalo mleko, a on sie wkurzal, ze nie wycieka. Pozniej, po odstawieniu nakladek (zbieglo sie to w czasie z kumulacja mleka) z piersi wrecz tryskalo. To wiadomo - dzieciak sie az krztusil. Ale teraz wszystko sie unormowalo. Elik polyka dosc szybko i glosno. Czasem tez sie zdarza, ze maly wypluwa piers i z niej az sika. Ale to sporadycznie sie zdarza, jak cycek juz jest przepelniony. A tak to 8-9 minut karmienia i dziecko szczesliwe, najedzone i odpowiednio "zmeczone" ssaniem. Na nakladkach bylo baaaardzo dlugo, jak tak teraz o tym pomysle, bo Elik czesto ja gubil i sie przy tym mocno denerwowal.

No właśnie widze często mleko w tych nakładkach.. I jak założę nakladke to on musi tak possac z 5 razy i przełknie dopiero a bez nakładek przełyka praktycznie cały czas i pewnie go to denerwuje :/
Cytat:
A ile Ci teraz je przy piersi i jak przerwy ?

Właśnie karmiłam go dzisiaj 2 razy bez nakładek, karmienie trwało ok 15 min i za pierwszym razem miał drzemkę później się obudził i coś tam się zajął karuzelą i łącznie było 3h przerwy, a za drugim razem pojechaliśmy na jedzenie i do sklepów i też tam zeszło ze 3h lekko

Tylko ze za jednym i drugim razem spał, więc nie wiem czy to nie zbieg okoliczności, będę obserwowała.

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Napisane przez 1986rybka Pokaż wiadomość
Musi się pewnie przyzwyczaić spróbuj może chwilę przed karmieniem trochę odciągnąć? To może nie będzie aż tak go 'zalewać'

Właśnie może rąk będę robiła, albo najpierw dam mu chwilę w nakładce żeby powolutku się przyzwyczaił a później ściągnę xD tak podstępem go podejdę

dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-18, 20:31   #96
MadziQ6
Zakorzenienie

Cytat:
Ja o dziwo dalej trzymam 59,5 kg ale mi to odpowiads byle pozbyc sie celulitu ,skory z brzucha , no i zeby tylek troche sie podniosl . U mnie dalej 14kg na plus

U ciebie ani troche niewidac tych kg za to ja tak ladnie schudlam po ciazy ale widze ze slodycze mnie zgubily i powoli chyba zaczynam tyc az boje sie wejsc na wage

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Dziewczyny - jutro wizyta u gina. Powinnam miec cos ze soba? Te papiery ze szpitala? Ksiazeczke dziecka? Czy cos?

Ja musialam miec tylko wypis ze szpitala i nic wiecej

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
To sie nazywa "Wypis" czy jak? Bo ja mam tylko jakas "Karte informacyjna" ale za wiele to tam nie jest napisane... :-PA to ja mam stwierdzic czy juz jestem po pologu?

Dopiero w trakcie badania sie okaze co i jak, tak? Hmm...

A mialyscie tez badane piersi?

Na mpim wypisie tez pisze karta informacyjna i tam masz opisane kiedy zglosilas sie do szpitala co mialas robione podczas pobytu itd. Cytologi mi niepobieral bo u mnie trwal połóg. Badania mialam zalecane ale to z powodu tego zatrzymania krwawienia...tak ja mialam na kazdej wizyxie po pprodzie badane piersi.

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez lady isss Pokaż wiadomość
U mnie to samo. Malh czesto drzema u nas na lozku wiec moze sie kokon przyda jak bedzie sie bardziej wiercil

No to u nas tylko na poczatku na nim lezala potem niechciala wiec zaluje ze go kupilam wiecej to ja ja otulalam w kocyk niz w tym kokonie lezala...teraz to ona woli na lozku lezec niz w nim...proboje go opchnac znajomej co rodzi w lutym ale wydaje mi sie ze go niechce az tak dalam 130zl za niego i byl uzywany krotko

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

U mnie na wypisie tez napisane ze karmilam piersią a de facto nmialam ja raz na sekunde przystawiona a takto jechala na mm wiec taki mieli bajzel w papierach to samo mam w ksiazeczce ze karmiona mm

MadziQ6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-18, 20:34   #97
Figulina987
Zadomowienie

Ja w kokon nie inwestowałam, ale kupiłam kołyskę, żeby w dzień Młody spał na dole i korzystałam z niej miesiąc. Mój jest tak czujny że wszystko go budziło, więc efekt jest taki że 200 PLN poszło w błoto a ja biegam po schodach milion razy dziennie....
MdziQ u mnie takie kupki się zrobiły jak przeszłam na mleko Nan i tam rzeczywiście jest więcej żelaza niż w bebilonie który podawałam... Pediatra mówiła że jak nie ma innych niepokojących objawów to niby ok, ale nie jestem do końca przekonana i zastanawiam się czy nie dac próbki do badania. Daj znać jak się czegoś dowiesz

Moje dziecko po kilku fajnych dniach i nocach się zepsuło wszystko dzisiaj robiłam przy akompanimencie ryku lub "półryku" :/ nie wiem o co chodzi ale powoli pakuję się do wariatkowa, bo serio nie mam siły.. No dzisiaj to już się poryczalam z bezradności jak ja Wam zazdroszczę tych złotych dzieciaczków, co się uśmiechają i noce przesypiaja...

Stary 2019-01-18, 20:41   #98
MadziQ6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
Ja w kokon nie inwestowałam, ale kupiłam kołyskę, żeby w dzień Młody spał na dole i korzystałam z niej miesiąc. Mój jest tak czujny że wszystko go budziło, więc efekt jest taki że 200 PLN poszło w błoto a ja biegam po schodach milion razy dziennie....
MdziQ u mnie takie kupki się zrobiły jak przeszłam na mleko Nan i tam rzeczywiście jest więcej żelaza niż w bebilonie który podawałam... Pediatra mówiła że jak nie ma innych niepokojących objawów to niby ok, ale nie jestem do końca przekonana i zastanawiam się czy nie dac próbki do badania. Daj znać jak się czegoś dowiesz

Moje dziecko po kilku fajnych dniach i nocach się zepsuło wszystko dzisiaj robiłam przy akompanimencie ryku lub "półryku" :/ nie wiem o co chodzi ale powoli pakuję się do wariatkowa, bo serio nie mam siły.. No dzisiaj to już się poryczalam z bezradności jak ja Wam zazdroszczę tych złotych dzieciaczków, co się uśmiechają i noce przesypiaja...

To moja przy Nam niemiala takich, uzywamy bebilonu juz miesiac i dopiero teraz by sie kupki zmienily?tez mi to niepasuje i zastanawiam sie czy w poniedzialek niepodjechac i niezapytac ale z drugiej strony niema zadnych innych objawow wlasnie
Kochana niema czego zazdroscic bo jak widac tu na forum to my sie tymi dziecmi i ich humorkami wymieniamy u jednej kilka dni jest aniolek potem przezywa bunt lub cholera wie co i znowuz u innej aniolek a u innej diabelekJedynie Dews ma zlote dziecko ktore usmiecha sie na potege i przesypia prawie cale noce
Moja.ma kilka dni super a pptem znowu coś sie w niej psuje i ja dostaje do glowy i sie zadreczam co jej jest i fprzy tym placze razem z nia. Wiec sie niemartw moze znowu ma jakis skok??

Stary 2019-01-18, 20:46   #99
Sylvana
Zadomowienie

Cytat:
Hej hej

Moje dziecko chrapie

Figa mój chrapał jak mieliśmy za suche powietrze w pokoju.
Wstawiliśmy nawilżacz powietrza i po drugiej nocy już przestał.

A co do niespania po nocach widzę, że nasz jak nie ma spaceru to śpi gorzej zdecydowanie, jak ma spacery konkretny to ma zdrowy , głęboki sen..

Cytat:
Haha od dzisiaj na Kubę mówie wisicycu
Może może, dzisiaj się trochę krztusił przy tej piersi, więc nie wiem czy więcej leci czy po prostu nie ogarnia jedzenia bez nakładek, będziemy testować :p

Vicarika ale Marysia Śliczna taka drobniutka <3 Eh będę się starała kiedyś o córeczkę jeszcze na bank

MadziQ wiesz sprawdzić nie zaszkodzi moim zdaniem, ale jak nie widać krwi albo śluzu to powinni być ok
U nas jednak kupki całkowicie żółte, karmie tak 90%piersią ale zdarza się mm

Dews niezła ksywa dla Kuby
Nasz takie bąki strzela, że nie wierzę po prostu i też się przy tym chichra , że dostał ksywę Pan Bączek Bączkowski

Madziq my na mm, kupka dość podobny ma kolor tak od trzech dni, wcześniej musztardowy kolor, teraz bliżej do takiego zielonego ale nie tak intensywny aczkolwiek to chyba przez to żelazo właśnie w mm, narazie nic z tym nie robię.
Sylvana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-18, 20:51   #100
dews
Zakorzenienie

Cytat:

Figulina987 ale tylko w nocy czy w dzień też taka maruda? Może jakieś brzuszkówe problemy?

Co do latania po domu to też tak miałam, szczególnie jak tż w pracy, ja małego uśpiłam już na noc i trzeba było wziąć prysznic.. Aż w końcu się wkurzyłam i na fb markecie kupiłam używaną niańkę z kamerka IMG_1547843941.659184.jpg
No po prostu najlepszy zakup ever

Stary 2019-01-18, 20:52   #101
dews
Zakorzenienie

Cytat:
To moja przy Nam niemiala takich, uzywamy bebilonu juz miesiac i dopiero teraz by sie kupki zmienily?tez mi to niepasuje i zastanawiam sie czy w poniedzialek niepodjechac i niezapytac ale z drugiej strony niema zadnych innych objawow wlasnie
Kochana niema czego zazdroscic bo jak widac tu na forum to my sie tymi dziecmi i ich humorkami wymieniamy u jednej kilka dni jest aniolek potem przezywa bunt lub cholera wie co i znowuz u innej aniolek a u innej diabelekJedynie Dews ma zlote dziecko ktore usmiecha sie na potege i przesypia prawie cale noce
Moja.ma kilka dni super a pptem znowu coś sie w niej psuje i ja dostaje do glowy i sie zadreczam co jej jest i fprzy tym placze razem z nia. Wiec sie niemartw moze znowu ma jakis skok??

Ae za to je co godzinę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-01-18, 20:59   #102
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sylvana Pokaż wiadomość

A co do niespania po nocach widzę, że nasz jak nie ma spaceru to śpi gorzej zdecydowanie, jak ma spacery konkretny to ma zdrowy , głęboki sen..

Nasz takie bąki strzela, że nie wierzę po prostu i też się przy tym chichra , że dostał ksywę Pan Bączek Bączkowski

Madziq my na mm, kupka dość podobny ma kolor tak od trzech dni, wcześniej musztardowy kolor, teraz bliżej do takiego zielonego ale nie tak intensywny aczkolwiek to chyba przez to żelazo właśnie w mm, narazie nic z tym nie robię.
Ten pierwszy rok życia to chyba jeden wielki skok

Sylvana, właśnie dzisiaj na spacerze myślałam, że chyba trzeba kupić nawilżacz generalnie widzę, że mój Młody potrzebuje dużo spokoju i snu w ciągu dnia. Ale... Sam nie zasypia tylko zaczyna ryczeć i się rzucać, więc muszę go nosić lulac itp aż się uspokoi i zacznie odpływac, najlepiej śpi na spacerze w wózku i staram się min 2h dziennie z nim wychodzić, ale qrde zimno jest i czasem już mam dosyć a dzisiaj zrobił akcje i w wózku jak chwilę stanęłam pogadać z sąsiadką i w samochodzie jak jechałam do Lidla. Zakupy robiłam o 10 rano, a rozpakowalam po 20

Dzisiaj mnie jakaś handra dopadła i poszłabym już spać, ale tylko się położę to pewnie będę musiała wstać :/ jak żyć???!!! Nie wiem czy ze starszakiem było łatwiej czy wymazalam te kiepskie momenty z pamięci

Stary 2019-01-18, 21:00   #103
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Mój dziś ma dzień w stylu nic mi nie pasi. Płacze śmieje się i płacze i jak żyć

(*) Amelka 02.03.2017
01.11.2018 Mikołaj Dzięki Boże za niego !
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-18, 21:00   #104
dews
Zakorzenienie

Figulina987 a jakbyś w domu w wózku usypiala? Mój tż zawsze tak młodego usypia na drzemki w ciągu dnia

Stary 2019-01-18, 21:07   #105
1986rybka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sylvana Pokaż wiadomość

Sylvana, jakiego używacie nawilzacza? Też się zastanawiam nad kupnem, ale totalnie nie wiem na co powinnam zwracać uwagę.. polecasz ten wasz?

1986rybka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-01-18, 21:23   #106
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Figulina987 a jakbyś w domu w wózku usypiala? Mój tż zawsze tak młodego usypia na drzemki w ciągu dnia

Też o tym myślałam, tylko ten wózek jest taki ublocony, bo mam niestety nie zrobiona drogę dojazdowa do domu i tam ciągle błoto jest... A nie chce mi się po każdym spacerze myć kół szkoda że nie urodziłam wiosną, byłoby łatwiej

Stary 2019-01-18, 21:37   #107
Sylvana
Zadomowienie

Cytat:
Figulina987 ale tylko w nocy czy w dzień też taka maruda? Może jakieś brzuszkówe problemy?

Co do latania po domu to też tak miałam, szczególnie jak tż w pracy, ja małego uśpiłam już na noc i trzeba było wziąć prysznic.. Aż w końcu się wkurzyłam i na fb markecie kupiłam używaną niańkę z kamerka Załącznik 7659071
No po prostu najlepszy zakup ever

O tak tak tak! <3 Zgadzam się, bez niani kamery spokój totalny i w dzień i w noc i pod prysznicem

Cytat:
Ten pierwszy rok życia to chyba jeden wielki skok

Sylvana, właśnie dzisiaj na spacerze myślałam, że chyba trzeba kupić nawilżacz generalnie widzę, że mój Młody potrzebuje dużo spokoju i snu w ciągu dnia. Ale... Sam nie zasypia tylko zaczyna ryczeć i się rzucać, więc muszę go nosić lulac itp aż się uspokoi i zacznie odpływac, najlepiej śpi na spacerze w wózku i staram się min 2h dziennie z nim wychodzić, ale qrde zimno jest i czasem już mam dosyć a dzisiaj zrobił akcje i w wózku jak chwilę stanęłam pogadać z sąsiadką i w samochodzie jak jechałam do Lidla. Zakupy robiłam o 10 rano, a rozpakowalam po 20

Dzisiaj mnie jakaś handra dopadła i poszłabym już spać, ale tylko się położę to pewnie będę musiała wstać :/ jak żyć???!!! Nie wiem czy ze starszakiem było łatwiej czy wymazalam te kiepskie momenty z pamięci

Figa to może kubek ciepłego kakao na tego doła?

Cytat:
Napisane przez 1986rybka Pokaż wiadomość
Sylvana, jakiego używacie nawilzacza? Też się zastanawiam nad kupnem, ale totalnie nie wiem na co powinnam zwracać uwagę.. polecasz ten wasz?

Mam taki z Rowenty
https://www.ceneo.pl/59651523

Ja go dostałam akurat nie dałabym za taki sprzęt , wiem, ze byl w promocji za okolo 300 zł, pytalam TZ na co zwracac uwage bo sie na tym nie znam mowi, ze najlepiej zeby mial taki termostat czyli zeby dostosowywal poziom nawilzenia do wilgotnosci i temp w pomieszczeniu

ps tak sobie zobaczylam na rtv to w sumie za te ok 300 zl to większość mniej więcej w tym pulapie jest, ten nasz jest na pewno o tyle dobry, ze autoamtycznie wlasnie dostosowuje wilgotnosc kiedy ustawiam np , ze ma utrzymywac powyzej 55%, on mi pokazuje temp panujaca w pomieszczeniu i reguluje te wilgotnosc na biezaco, moge ustawic czy para ma byc zimna czy ciepla i jakiś system mogę uruchomić też antybakteryjne

Edytowane przez Sylvana
Czas edycji: 2019-01-18 o 21:44
Sylvana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-18, 22:05   #108
ewka_mewka
Zadomowienie

Ej, zawsze byłam na szarym końcu, a teraz gonię was w statystykach . Tak tylko przyszłam się pochwalić

ewka_mewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-19, 01:27   #109
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Ae za to je co godzinę

No juz bys chciala miec wszystko

Vicarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-19, 05:32   #110
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Ae za to je co godzinę

Hehe, ale dobrze ze tylko w dzień :

Kakao na mnie nie działa, bo nie lubię czekolady tak wiem, dziwna jestem

Ale ale, wrócił TZ i trochę przejął juniora więc spałam 6h ciągiem i czuję się jakbym wygrała w lotka choć dziec niestety budził się co 1,5 - 2h.

Stary 2019-01-19, 07:48   #111
sara3008
Zakorzenienie

Vica i jak waga Marysi po Twoim mleku?

sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-19, 09:00   #112
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehe, ale dobrze ze tylko w dzień :

Kakao na mnie nie działa, bo nie lubię czekolady tak wiem, dziwna jestem

Ale ale, wrócił TZ i trochę przejął juniora więc spałam 6h ciągiem i czuję się jakbym wygrała w lotka choć dziec niestety budził się co 1,5 - 2h.

Jak ty nie lubisz czekolady to jak ty przez trudne kobiece dni dajesz rade przebrnac?

Mialam przerabana noc. MA-SA-KRA! Wiecej spalam jak.Igor byl taki tyci tyci i ial problemy brzuszkowe niz dzis w nocy...

Stary 2019-01-19, 09:03   #113
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Jezu dziewczyny jestem nie żywa.
Serio.
Ja nie wiem co to dziś było na polu, że tak jasno w nocy ale mój mały budził się co 1.5 h jestem nie przytomna !

(*) Amelka 02.03.2017

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Jak ty nie lubisz czekolady to jak ty przez trudne kobiece dni dajesz rade przebrnac?

Mialam przerabana noc. MA-SA-KRA! Wiecej spalam jak.Igor byl taki tyci tyci i ial problemy brzuszkowe niz dzis w nocy...

Pjona lady ! Ja nie wiem co to dziś było! I śpiewanie i glaskanie nic nie pomagało

(*) Amelka 02.03.2017
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-19, 09:30   #114
MadziQ6
Zakorzenienie

Dzien dobry!

Dews dobrze powiedziane za duzo bys chciala ciesz sie ze w dzien je tak czesto a nie w nocy

Figulina zazdroszcze ja to bym chciala nielubiec czekolady chipsow i pizzy bo te rzeczy mnie gubia

Lady czyli noc fatalna?

Karolkowa pelnia byla dzis!!Moja za to wstala na jedzenie drugi po 6 spala do 7.30 a potem oczy jak 5zl wiec wzielam do siebie z nadzieja ze zasnie ale gdzie tam ona niespala a ja spalam ale za to kupe zrobila przed 9 zmienilam jej dupke i poodslanialam rolety to miala taki zaciesz ze juz niebede spac i ze wkoncu idziemy z sypialni niespi do tej pory czyzby kolejny dzien gdzie ze spaniem mi nie podrodze

Stary 2019-01-19, 09:46   #115
lady isss
Wtajemniczenie

Totalnie fatalna. Mowilam wam, ze Igor sam glowe do cycka dostawia ja spimy razem? No dzis "spalismy" we trojke. No i nie ukrywam, ze w lozku dosc ciasno sie w takim przypadku robi. Sluchajcie, tz przytulal Igora, no a spi zawsze tylko na gaciach... nagle wybudza mnie glosne jekniecie tzta i "aaaałaaaa!". Pytam go co sie stalo, a on do mnie mowi, ze maly chce cycka. Wyjasniam mu, ze przeciez godzine temu jadl, a on do mnie "no nie wiem, przed chwila przyssal sie do mnie, to chyba jednak chce tego cycka" padlam ze smiechu na momecie. Igor jak widac chyba zdesperowany mocno byl

Stary 2019-01-19, 09:54   #116
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

u mnie tez chujowa noc.. dzieci zasnely po 20, a ja do 23 nie spalam bo dla Tz wlaczyla sie szwedaczka i szukanie alko.. poszedl do znajomego a ja przyjaznie sie z jego kobieta wiec nawet grama nie wypil.. w☠☠☠☠il mnie strasznie.. cxekalam na niego do polnocy prawie.. przyszedl i poszedl spac jak gdyby nigdy nic.

maly wstal po 1, 4 i 7. teraz zjadl i zasypia..

w ogole Tz jak mnie w☠☠☠☠ia! umowilam sie do kosmetyczki na dzis. juz tydz temu woedzial.i mowil.ze zostanie z maluchami.. i mialam do kina dzis jechac ale.kolezanka pracuje do pozna woec dzis.nie da rady..

i wczoraj patrze pisal z tym znajomym ze ja dzis do kina ide i on chce.sie z nim napic teraz.. nosz ☠☠☠☠a. jak ja przez 3 lata weekend w weekend siedzialam w.domu a on z kumplem sobie piwkowal.to nic nie mowilam a teraz kole go w oczy ze ja chce wyjsc na kilka h z domu.. naprawde jestem zla i zawiedziona..

rano dzis tez jak gdyby nigdy nic wstal i pojechal do miasta a ja? przebralam dzieciaki i siedze jak kura domowa z dziecmi.. plakac mi sie chce juz..

taki zal post..

Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
Stary 2019-01-19, 10:14   #117
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry!

Dews dobrze powiedziane za duzo bys chciala ciesz sie ze w dzien je tak czesto a nie w nocy

Figulina zazdroszcze ja to bym chciala nielubiec czekolady chipsow i pizzy bo te rzeczy mnie gubia

Lady czyli noc fatalna?

Karolkowa pelnia byla dzis!!Moja za to wstala na jedzenie drugi po 6 spala do 7.30 a potem oczy jak 5zl wiec wzielam do siebie z nadzieja ze zasnie ale gdzie tam ona niespala a ja spalam ale za to kupe zrobila przed 9 zmienilam jej dupke i poodslanialam rolety to miala taki zaciesz ze juz niebede spac i ze wkoncu idziemy z sypialni niespi do tej pory czyzby kolejny dzien gdzie ze spaniem mi nie podrodze

Dziewczyny coś w powietrzu było dziś bo i u nas noc fatalna...młody stękał całą noc, dosłownie co pół godziny musiałam go albo po dupce klepać żeby zasnął albo brzuszek masować, albo nóżki do brzuszka.przyciskac, albo na ramieniu trzymać i klepać po pleckach.. W końcu koleś 10 min przed moim budzikiem zrobił kupę życia i uśmiechnięty się obudził. Ja oczywiście na tż w głowie najgorsze przekleństwa rzucałam bo on Mocny sen i w końcu przed tym budzikiem się obudził jak go przebierałam i do mnie mówi oo idź spać ja go przebiorę xD teraz to już dzięki bulwo i tak musze wstać.

Ale młody rano najadł się bez nakladki w jakieś 10 min i później 2 godziny zacieszal do wszystkiego a teraz zasnął na drzemkę, także może jest nadzieja na to moje karmienie jeszcze <3

Stary 2019-01-19, 10:17   #118
MadziQ6
Zakorzenienie

Cytat:
Totalnie fatalna. Mowilam wam, ze Igor sam glowe do cycka dostawia ja spimy razem? No dzis "spalismy" we trojke. No i nie ukrywam, ze w lozku dosc ciasno sie w takim przypadku robi. Sluchajcie, tz przytulal Igora, no a spi zawsze tylko na gaciach... nagle wybudza mnie glosne jekniecie tzta i "aaaałaaaa!". Pytam go co sie stalo, a on do mnie mowi, ze maly chce cycka. Wyjasniam mu, ze przeciez godzine temu jadl, a on do mnie "no nie wiem, przed chwila przyssal sie do mnie, to chyba jednak chce tego cycka" padlam ze smiechu na momecie. Igor jak widac chyba zdesperowany mocno byl

Sutek to sutek haha mogl poczuc jak to jest przez chwilke hihi ja wlasnie niechxe zeby mala z nami spala bo jak y sie nauczyla to zaczelo by byc ciasno

Stary 2019-01-19, 10:19   #119
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
u mnie tez chujowa noc.. dzieci zasnely po 20, a ja do 23 nie spalam bo dla Tz wlaczyla sie szwedaczka i szukanie alko.. poszedl do znajomego a ja przyjaznie sie z jego kobieta wiec nawet grama nie wypil.. wil mnie strasznie.. cxekalam na niego do polnocy prawie.. przyszedl i poszedl spac jak gdyby nigdy nic.

maly wstal po 1, 4 i 7. teraz zjadl i zasypia..

w ogole Tz jak mnie wia! umowilam sie do kosmetyczki na dzis. juz tydz temu woedzial.i mowil.ze zostanie z maluchami.. i mialam do kina dzis jechac ale.kolezanka pracuje do pozna woec dzis.nie da rady..

i wczoraj patrze pisal z tym znajomym ze ja dzis do kina ide i on chce.sie z nim napic teraz.. nosz a. jak ja przez 3 lata weekend w weekend siedzialam w.domu a on z kumplem sobie piwkowal.to nic nie mowilam a teraz kole go w oczy ze ja chce wyjsc na kilka h z domu.. naprawde jestem zla i zawiedziona..

rano dzis tez jak gdyby nigdy nic wstal i pojechal do miasta a ja? przebralam dzieciaki i siedze jak kura domowa z dziecmi.. plakac mi sie chce juz..

taki zal post..

Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
No tak srednio ci powiem ten twoj tz sie zachowal. Wgl ja nie kumam co to za rozrywka "napic sie" tak po rostu. Tzn kumam jakis meczk obejrzec i popiwkowac czy tam film, czy pograc w karty - co kto lubi, ale nigdy nie zrozumiem samego "napici sie" brania za rozrywke sama w sobie

Stary 2019-01-19, 10:22   #120
MadziQ6
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny coś w powietrzu było dziś bo i u nas noc fatalna...młody stękał całą noc, dosłownie co pół godziny musiałam go albo po dupce klepać żeby zasnął albo brzuszek masować, albo nóżki do brzuszka.przyciskac, albo na ramieniu trzymać i klepać po pleckach.. W końcu koleś 10 min przed moim budzikiem zrobił kupę życia i uśmiechnięty się obudził. Ja oczywiście na tż w głowie najgorsze przekleństwa rzucałam bo on Mocny sen i w końcu przed tym budzikiem się obudził jak go przebierałam i do mnie mówi oo idź spać ja go przebiorę xD teraz to już dzięki bulwo i tak musze wstać.

Ale młody rano najadł się bez nakladki w jakieś 10 min i później 2 godziny zacieszal do wszystkiego a teraz zasnął na drzemkę, także może jest nadzieja na to moje karmienie jeszcze <3

To tez mialas ciekawa nocke ale przynajmniej rano mialas tz przy sobie ja to po takiej nocy niemialabym szans zwby ktos mnie wyreczyl

Piekne słoneczko za oknem a ja mam wyrzuty sumienia ze niemoge z mala wyjsc przed chwilą zasnela w lozeczku wiec mam czas cos ogarnac ale ogarnelam kuchnie i powiem szczerze ze mi sie juz nic niechce...tz niebedzie zadowolony ale dostanie obiady z dwoch dni temu czyli krokiety niechce mi sie stac przy garach jedynie mlodej co innego musze zrobić...len mnie dorwal

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości