![]() |
#121 | |||
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dot.: Problem z zasilaniem aparatu.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I na koniec - mój znajomy używa modelu 740, nie wiem z ilu baterii jest zasilany, mogę przypuszczać, że podobnie jak 710 i na jednym ładowaniu strzela w okolicy 200 fotek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |||
Rozeznanie
|
"Uwielbiam" podobne dyskusje
![]() Cytat:
Napięcie spada w miarę rozładowywania, w pewnym momencie spada poniżej minimum, wymaganego do poprawnej pracy aparatu. Jeśli czerwonaaa nie sprawdzi akumulatorków w innym sprzęcie, albo innych w swoim aparacie, nie będzie wiedziała, czy problem powodują jej akumulatorki, czy "niechęć aparatu" do korzystania z tego zasilania. Cytat:
Zauważ, że nie napisałem "pomiar bez obciążenia" ![]() Cytat:
Myślę, że się zgodzisz z propozycją: najlepiej sprawdzić z pożyczonymi, dobrymi akumulatorami. Jak ok-kupić nowe, jak ten sam problem, akumulator 3V. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |||
|
Cytat:
![]() Wykres potwierdza moją poprzednią wypowiedź, że do 2/3 pojemności napięcie nie spada, 2/3 to około 66% całkowitej pojemności i do tego momentu napięcie utrzymuje się na poziomie powyżej 1,2V, co za tym idzie, mozna uznać, że jest stabilne i wystarczające do poprawnej pracy urządzenia. Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
|
Zrobisz jak uważasz, ale... nie będę tego komentował, ENERGIZER - kontra GP - śmieszne, Twój wybór !!! Oczywiście, to Twoja kasa, moje zdanie znasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
Dot.: Problem z aparatem.. bardzo proszę o pomoc! :)
Witam
![]() Zepsułam aparat :P Nikon Coolpix 5600 i chciałm spytac czy w ogóle jest sens zanosić go gdziekolwiek, bo nowy ani drogi (teraz) nie jest. A jak zedrą ze mnie za samą diagnozę to nie wiem... Spadł mi z półki. Nibyw wszystko działa, ale nie widać nic na wyświetlaczu jak chce zrobic zdjęcie. Przy nagrywaniu filmu jest dżwięk, oglądać dawniej zrobione zdjęcia można, także wyświetlacz jest sprawny, wydaje mi sie że to obiektyw :P opłaca się go w ogóle naprawiać? Trochę żal wyrzucać bo kosztował sporo jak go kupowałam, a poza tym tyle przeżył, że nie było mi go szkoda tachać po ogniskach lasach itp... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Dot.: problem z aparatem
ktos tu jeszcze zaglada? Bo mam pytanko
![]() ![]()
![]() |
#128 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Tyle, ze okazalo sie, ze tz zrobil format karty w komputerze, a teraz wyczytal w instrukcji, ze tak nie mozna, czy to przez to i czy karta do smieci sie tylko nadaje?
![]() |
#130 |
|
Większość aparatów woli swój format, niż format w kompie - włóż kartę do aparatu i sformatuj - napisz, czy to pomogło - ale SFORMATUJ, nie żadne ERASE czy takie tam.
FORMAT W APARACIE !!! Czekam na odp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
TZ sformatowal, ale nadal nie dziala. A jak podlaczyl do tv to normalnie widac zdjecia. Chyba trzeba kupic nowa...
![]() |
#132 |
|
Moim zdaniem, pożycz od kogoś taką kartę i zobacz co się dzieje. Nie kupuj wcześniej nowej - opcji jest sporo. Sprawdź na innej i napisz co się dzieje - OK
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Nie mam za bardzo od kogo pozyczyc, ale przejde sie do sklepu w ktorym zostal kupiony
![]() ![]() ![]()
![]() |
#134 |
|
Nie ma problemu - czekam na info
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Tz pozyczyl karte od kolegi i dalej to samo
![]()
![]() |
#136 |
|
Jak najbardziej słuszna decyzja - jesli coś jest nie tak, pewnie masz gwarancję - problem z głowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Przyjeli reklamacje, maja wyslac gdzies wyzej i przyjdzie pismo, czy uwzglednia reklamacje jako nie z mojej winy. Ciekawa jestem, co sie tam stalo, bo z mojej winy raczej to nie bylo, bo niby jak skoro nie upadl ani nic z tych rzeczy.
![]() |
#138 | |
|
Cytat:
Zważywszy jednak na problemy SONY, sądzę, że naprawią i przeproszą - oby tak było !!! Napisz, ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Pewnie napisze
![]() ![]()
![]() |
#140 |
|
Kolejny raz popieram !!!
Choć nie jestem pewien, ale chyba powinni Ci wymienić od ręki - nie minął tydzień czy 10 dni...jakoś tak jest, ale trzeba poczytać, co mówi prawo. Jesli jednak wyraziłaś zgodę na 2 tyg. to juz po sprawie. Edytowane przez stiket Czas edycji: 2010-03-03 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Oni chyba nie mogą w tym sklepie tak sobie wymienić bez serwisu? Nie wiem z reszta
![]()
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
Proszę o pomoc z aparatem
Witajcie
Posiadam aparat cyfrowy Canon DIGITAL IX US 85 IS . Robiąc nim zdjęcia wychodzą czerwone, żółte, niebieskie albo zielone oczy . Jak tego uniknąc? Może coś w ustawieniach trzeba nastawić? Kompletnie nie znam się na aparatach, jedyne co wiem to że trzeba nacisnąć aby zrobić zdjęcie. Czy ktoś może mi powiedzieć krok po kroku co mam zrobić aby uniknąć tego problemu ? Dodaje trochę zdjęć abyście zobaczyły jak to wygląda na moich zdjęciach. Bardzo Was proszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
|
Dot.: Proszę o pomoc z aparatem
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
stiket dziękuje za te artykuły ale zbyt dużo mi one nie pomogły, ponieważ nie znam się na tych wszystkich nazwach itd. Nie wiem o co tam chodzi.
W aparacie mam funkcje usuwania czerwonych oczu i ona działa, ale jeśli chodzi o oczy zielone , żółte i niebieskie to już nie. A u mnie niestety najczęściej oczy są żółte lub zielone na zdjęciach. Czy ktoś z Was ma taki sam problem? Czy ktoś wie jak go rozwiązać? A może jest jakiś program komputerowy po polsku, łatwy i szybki w obsłudze w którym będę mogła naprawić ten problem ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
może zrezygnuj z częstego uzywania lampy - to ona powoduje problem z oczami zwłaszcza u zwierzat.
![]() innych opcji nie ma - nawet na zdjęciach widać, że została użyta lampa. polecam program photofiltre, ew paint - czarna kropka i jedziemy ![]()
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Kup statyw i rób zdjęcia na dłuższych czasach bez użycia lampy, lampa spłaszcza obraz a poza tym nie unikniemy odblasków w oczach.
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
trojka ciekawe jak zrobic zdjecie zwierzakowi na dłózszym czasie ekspozycji
![]() ![]()
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() , nie mówię, że czasy mega długie muszą być ale w świetle dziennym nie utrzyma bez ruchu aparatu na 1/40s ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#149 |
Przyczajenie
|
WITAJ
szkoda mi ciebie i dlatego ci pomogę ponieważ mam ten temat za sobą ten aparat wymaga zasilania minimum 3V dlatego akumulatorki AA o nap. 1,2V *2= 2,4V wystarczają na 20-30 zdjęć(lub mniej). bateria Kodaka CRV3 (o nap. 3V i dużej pojemności)pozwala na zrobienie dużej ilości zdjęć ale po wyczerpaniu nadaje się do kosza(sporo kosztuje) rozwiązaniem jest zakup akumulatorka CLIC-8000 o nap. 3,7V wraz z ładowarką(na allegro od 40zł) jedynym problemem jest drobna przeróbka styku plusowego w akumulatorze. ale za to można zrobić ok.300 zdjęć(z 80% na lampie) pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
a czy ten clic 8000 nie bedzie za " silny" dla aparatu? i jak wygłądała by przeróbka styku?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.