|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matka z dziećmi i porzucony dom.
Cytat:
Ten komentarz powinien w sumie wystarczyć, ale się rozpiszę: -mało kogo stać na kupno, dlatego wynajmują/biorą kredyty -stać ich na wynajem/kredyt/kupno bo chodzą do pracy -mnóstwo ludzi nie pracuje w zawodzie Więc wniosek jest jeden: Praca, praca, praca, a i jeszcze raz praca No, można jeszcze bogato wyjść za mąż, ale na to już trochę za późno. I tak, wszystkie ci zazdrościmy ---------- Dopisano o 02:50 ---------- Poprzedni post napisano o 02:49 ---------- [1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;88546553]Dej doma, dej bo ni mam. Możecie się śmiać, ale podobną mentalność przedstawia moja teściowa - konsumentka zasiłków i wszelkiego socjalu od dekad. Używa mniej wyszukanego słownictwa niż ten troll, ale tok myślenia identyczny. A po co mu to ? Niech mi odda, bo ja biedna nie mam > standardowe zawołanie pasożyta.[/QUOTE] Za każdym razem jak piszesz o teściowej, to mnie ciarki przechodzą
So much internet so little time. Edytowane przez Taranka Czas edycji: 2021-03-01 o 02:51 |
|
|
|
|
#122 |
|
Konto usunięte
|
W ogóle jaki cringe, baba chodzi po wsi i po oknach zagląda, czy meble stoją. I jeszcze sprawdza, czy na pewno zamknięte drzwi (niestety tak).
A narzyczony czym się zajmuje konkretnie? Może on mógłby się przekwalifikować i zacząć zarabiać na tyke dobrze, że byłoby was stać na wynajem tego domku od właścicieli? Dziewczyny, troll trollem ale ja mam ciotkę, która myśli w dokładnie ten sam sposób. Jak się dorobić, ale nie narobić. Ona by mogła chyba doktorat pisać z wiedzy o zasiłkach w Polsce ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez e36b38c1b02253f65e484b4d30ebb09d9d5f8578_646d4571ebe9e Czas edycji: 2021-03-01 o 08:00 |
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#124 |
|
Konto usunięte
|
Matka z dziećmi i porzucony dom.
Mleko rozlane ale ktos inny przeczyta i pomyśli. Moze dziewczyna jesli nie jest trollem to zainwestuje w gumy i tabletki. Wiesz mi dzieci szkoda jak widze biedę, bo one sie na świat same nie pchały. Nie maja wpływu na to, ze rodzic jest daremny, nieodpowiedzialny. Ale to nie jest w moim interesie aby zapewniać im dach nad głowa... Edytowane przez f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 Czas edycji: 2021-03-01 o 09:26 |
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wchodzę i moje.
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Konto usunięte
|
Wyczuwam inspirację.
Był gdzieś w internetach taki wątek, niestety nie pamiętam gdzie. Laska zajęła bezprawnie mieszkanie, mieszkała tam kilka lat, robiła normalnie płaty, dorobiła się faceta i dzieci sztuk chyba 2, może trzy. I założyła wątek, co jej grozi za drugie zajęcie mieszkania, bo robi im się tam ciasno i chce powtórzyć procedurę z jakiś większym. Cytat:
Urząd gminy to nie baza danych dostępna dla każdego. |
|
|
|
|
#128 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Trol trolem, ale szok ile osób na łapie ironii |
|
|
|
|
#129 |
|
BAN stały
|
A gdybym znowu podjela sie studiowania to rodzice musieliby mi placic alimenty na osobe uczaca sie do 26 roku zycia? Wiecie
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Bo tego aspektu prawnego jeszcze nie przeanalizowalam ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Ewentualnie moja siostra ktorej nie powiem powodzi sie |
|
|
|
#130 |
|
Konto usunięte
|
[1=1ce31337bafe4ce50f62519 e721d2985132c01a5_6111b3a 307338;88546879]Nareszcie mądry, życzliwy wpis. A nie tylko ta wizażowa degrengolada .
Trol trolem, ale szok ile osób na łapie ironii[/QUOTE] Wiesz ogólnie to ironię często pomylić. Tym bardziej, ze kiedy ktos uważa cos za ironię a tu sie okazuje, ze jednak tak myśli
|
|
|
|
#131 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Po drugie może mogłabyś dostać alimenty, gdybyś nie ze swojej winy nie miała sposobu na samodzielne utrzymanie się. Ty masz - możesz iść do pracy. Twój facet też może zmienić pracę na "nie dorywczą". Tylko wam się nie chce. |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#132 |
|
BAN stały
|
A moj partner zajmuje sie szeroko pojetym biznesem tzn co znajdzie to robi, my sie roboty nie boimy wiec czego sie zlapie to robi ale ciezko o prace i godne pieniazki to czasem niestety bardziej sie oplaca jak to przeliczylismy by mi z blizniakami pomogl. No a w moim zawodzie jak juz mowilam pracy nie znajde o ile studiow nie skoncze i takie zamkniete kolo a to mi zostalo jeszcze duzo lat.
|
|
|
|
#133 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
i na Twoim miejscu poszłabym na studia prawnicze. słuchaj, tam się z pierwszej ręki dowiesz jak robić takie kruczki prawne, żeby przejąć dom i to nawet bez płacenia małych kwot! to jest dobry pomysł |
|
|
|
|
#134 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tylko jak wy to liczycie, że bardziej opłaca mu się zostać w domu i zarobić 0zł niż pracować? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wy tu się śmiejecie, ale są ludzie zajmują pustostany, szczególnie miejskie. Kiedyś był o tym reportaż w tv. Czy to uczciwe to inna sprawa.
Autorko na początku poszłabym do teściowej gorąco jej podziękować, że możecie u niej mieszkać. Z ciekawości zapytam: czy dorzucacie się do rachunków, zakupów, robisz prace domowe? Na twoje problemy jest kilka rozwiązań: - jesteście młodzi, więc można się czegoś nowego nauczyć. Nikt nie powiedział, że skoro uczyliscie się ileś lat, to to już koniec w tym życiu. Narzyczony idzie do urzędu pracy, zgłasza, że chce zrobić kurs operatora wózka widłowego lub spawacza, idzie na kurs, może postarać się też o zasiłek na relokację i przenosi się do miasta. Wynajmuje pokój, po 3 miesiącach może wynająć mieszkanie i was sprowadzić. Dzieci idą do przedszkola/żłobka, ty do pracy i żyjecie jak większość społeczeństwa. - możesz zgłosić w gminie, że potrzebujecie lokalu socjalnego i czekacie latami, aż dostaniecie mały zagrzybiały pokoik, za który o dziwo też trzeba będzie d płacić i nigdy nie będzie wasz. - możesz próbować skontaktować się z właścicielami i im zaproponować, że się zajmiecie tym domem, a nawet i nimi, gdy będą niedołężni, w zamian za zapisanie wam tego domu. Dość ryzykowne, bo często nawet w rodzinach tak, jest, że ludzie zapominają, co obiecali. - ostatni pomysł i wskazówka na jaką czekałaś: wprowadźcie się tam na dziko i czekajcie na rozwój wydarzeń. Prąd pociągnijcie od ciotki, albo na lewo (bardzo ryzykowne), bo Enea bez aktu własności lub umowy najmu was nie podłączy. Po 30 latach mieszkania tam, możecie ubiegać się w sądzie o przejęcie tej nieruchomości. A w międzyczasie, jak się właściciele nagle pojawią, to w sumie oni będą mieli problem, bo egzekucja komornicza rodziny z dziećmi jest trudna i długa. Pytanie czy chcesz łamać prawo, być na językach całej okolicy i przynieść wstyd rodzinie, czy chcesz żyć "normalnie" jak większość społeczeństwa (nie ma nic za darmo, na wszystko trzeba ciężko pracować). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#137 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no przejmuj ten dom, przejmuj, tylko potem nie zdziw, jakbys miala problemy z prawem... Też znam akurat faceta z taka mentalnością deja - 'czy się stoi czy sie leży, to każdemu sie należy' Fufka, owszem ludzie zajmują pustostany,ale zwykle sa to zrujnowane fabryki, jakies niedokończone wiele lat temu budowy, rozpadajace sie kontenery po PGRach, a nie nowe umeblowane domy zamknięte na klucz. Cytat:
|
|||
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1ce31337bafe4ce50f62519 e721d2985132c01a5_6111b3a 307338;88546930]Ty się znasz na prawie, a facet jest człowiekiem biznesu - razem nie zginiecie
![]() Tylko jak wy to liczycie, że bardziej opłaca mu się zostać w domu i zarobić 0zł niż pracować?[/QUOTE] No wiesz, 500+, samotna matka więc jeszcze jakieś inne plusy i zasiłki, to może się uzbiera
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#140 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym ty nie masz żadnego zawodu. |
|
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
odpowiedz prawnika - jak szybko wyrzuca sie squottersa- czyli osobę wlamującą sie do cudzego domu, eby sobie tam pomieszkać.
"A co ze squattersami? Tu prawo jest nieubłagane. Jak wynika z art. 17 ustawy o ochronie praw lokatorów, „gdy zajęcie lokalu nastąpiło bez tytułu prawnego” zarówno uprawnienia dotyczące lokalu socjalnego, jak i tzw. okresu ochronnego (czasu między 1 listopada a 31 marca, kiedy eksmisji się co do zasady nie przeprowadza) nie znajdują zastosowania. Wejście do cudzego mieszkania i wymiana zamków do niego jest zaś jaskrawym przykładem zajęcia lokalu bez tytułu prawnego (czyli uprawnieniem do korzystania z nieruchomości, np. umowa najmu). Eksmitowanie squattersa jest zatem dużo prostsze i szybsze, niż uciążliwego (lub byłego) najemcy. tutaj całość: https://bezprawnik.pl/czy-squatting-jest-legalny/ |
|
|
|
#142 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam główny post autorki i kilka jej wypowiedzi.
No cóż, dzieci nie planowaliście, wpadliście to czas na szybkie wkroczenie w dorosłość i odpowiedzialność. A z tego co widzę to Ty tylko kombinujesz od kogo wziąć pieniążki, mieszkanie itd. a nie co zrobić, żeby zarobić. Za darmo z nieba nic nie spada.
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby przerwać czyjeś zasiedzenie w złej wierze właściciele nie muszą się pojawiać. Wystarczy, że sąsiedzi ich poinformują co się dzieje i zatrudnią adwokata. Pomijam fakt, że ten wątek jest tak trollowy, że bardziej się nie da. Założyciel(ka) wykorzystuje wszystkie argumenty pato szlachty.
|
|
#144 |
|
BAN stały
|
Ale to co ma zrobic rodzina z DWOJKA dzieci jak ich po PROSTU NIE STAC na kupno badz budowe domu!!! Ktos mi powie to jaki jest plan dla takich pokrzywdzonych rodzin?
Ja chetnie pracy zarobkowej bym sie podjela jakby mi sie to finansowo oplacalo ale niestety po przekalkulowaniu nie oplaca sie zwyczajnie po ludzku. |
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
ah i jeszcze- do osób, ktore by tu chcialy udzielac jakichs porad na zajecie pustostanu (bo troll to pewnie ma gdzieś
)https://www.kancelariasledcza.pl/sam...-konsekwencje/ Konsekwencje jakie rodzi samowolne zajęcie mieszkania, to przede wszystkim roszczenia właściciela o zwrot nieruchomości oraz odpowiedzialność odszkodowawcza Bezumowne korzystanie z mieszkania rodzi też określone konsekwencje w przypadku eksmisji. Jest to jeden z niewielu przypadków, gdy dopuszczalna jest eksmisja „na bruk”, czyli bez gwarancji innego lokalu. Nie obowiązuje też okres ochronny lokatorów. |
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorry, ale jak kogoś nie stać na bycie "domową mamą", to nie ma czegoś takiego, że do pracy się nie opłaca. Można chociażby klepać w domu dane do kompa za kilka stów miesięcznie. Trololollo leniollo.
|
|
#147 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ojciec dzieci niech ruszy dupę i znajdzie dobrą pracę, a nie 'szeroko pojęty biznes', Ty też rusz dupę i znajdź pracę. taki jest plan. jak to dokładnie jesteś pokrzywdzona bardziej niz inni? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 |
|
Rozeznanie
|
Generalnie nie wierzę w autentyczność tego wątku, bo wypowiedzi autorki są tak absurdalne, że aż niewiarygodne.
Hipotetycznie jednak - gdybym ja była w takiej sytuacji to zamiast zastanawiać się jak ukraść cudzą własność to poczyniłabym poniższe kroki: - wyprowadzka partnera do dużego miasta i znalezienie stałego etatu. Nie wiem czy jesteś świadoma, ale przeciętny człowiek bez wykształcenia w pierwszej lepszej fabryce wyciąga 3500 +, przynajmniej w mojej okolicy (Śląsk) - znalezienie kawalerki przez partnera - przeniesienie się do partnera i szukanie w trybie pilny żłobka - podjęcie pracy w Lidlu/Biedronce/gdziekolwiek. Nawet na 1/2 etatu przyniesiesz jakoś ok. 1500 zł. Przy prostej kalkulacji po zabraniu się za siebie mielibyście 3500 + 1500 + 1000 (500 + x2) = 6000 zł. Całkiem przyzwoita kwota do życia, można nawet odłożyć przy rozsądnym gospodarowaniu budżetem. Serio dziwi mnie to, że można z takim zaangażowaniem myśleć nad przejęciem czyjejś nieruchomości, zamiast zabrać się za swoje życie. Edytowane przez Ballantines_1 Czas edycji: 2021-03-01 o 11:34 |
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#150 |
|
Konto usunięte
|
Wiadomo, ze troll ale zobaczmy na co stać autorkę.
Moja droga, wyjaśnij: 1. Dlaczego narzyczony nie poszuka pracy na pełen etat (choćby na produkcji, na magazynie)? Nie stać was na dorywcza prace. Młody mężczyzna z dziećmi i bezrobotna narzyczoną nie może sobie pozwolić na dorywcze pracowanie. 2. Dlaczego sama nie idziesz do pracy? Na przykład do sklepu, sprzątać biura, na produkcję - cokolwiek. Dzieci do przedszkola i sru do roboty jak większa cześć narodu pracującego. Jak się nie ma miedzi to się na dupie siedzi, a nie chodzi po wsi w poszukiwaniu pustostanów. Masz gdzie mieszkać to podziękuj teściowej i marsz do pracy - każdy musi sam zadbać o byt swojej rodziny jeśli chce poprawić standard życia. Z nieba Ci nie spadnie i nikt Ci nic nie da wiec porzuć te psychodeliczne mrzonki. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:02.

wchodzę i moje.
Dzieciom należą się jak najlepsze warunki i chylę czoła, że o to walczysz

no przejmuj ten dom, przejmuj, tylko potem nie zdziw, jakbys miala problemy z prawem... 

Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami.