![]() |
#121 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 77.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie co do tego, że rodzice chcieliby wolne mnie specjalnie nie dziwi, ale dziwi mnie wymuszanie tego i ogólnie branie wolnego przez tylko jedne osoby a drugie niech siedzą. Ja w pracy się buntuje bo mamy takiego rodzynka co zawsze przed świętami, po swietach, długie weekendy bo on z daleka, bo on ma plany. No fajnie, ja też, wypchaj się. W ogóle mnie zawsze irytował argument w każdej pracy "bo ja mam daleko, bo ja nie jestem stąd" - no cóż, nikt nie zmuszał się przeprowadzać. Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Ja też pracuję w wigilię. Kiedyś zwalniali kobiety o 13, w zeszłym roku pracowałam do 15. Owszem, mogę wziąć urlop na ten dzień ale 2 osoby z działu muszą pracować, więc i tak musimy się między sobą dogadać.
Kiedyś zostawał kolega, ale 2 lata temu się zbuntował i powiedział, że koniec, też chce mieć wolne. |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
U nas wigilia to zwyczajny dzien, wiec normalne ze wszyscy pracują, chociaż z tego co pamietam krócej. Mi to na rękę, nie lubię przygotowań i tego całego organizacyjnego rozgardiaszu. Przychodzę na gotowe i gitara. Natomiast hejtuje prace 1. stycznia na pełnych obrotach.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
[1=747bf32364fc13da37122d4 9c7e01f75501e8a1a_65540b7 83ff7c;89431061]Pracujesz 1 stycznia? To chyba nie w PL?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Przecież w Polsce też mnóstwo ludzi pracuje 1 stycznia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Też przychodzę na gotowe, mam to szczęście, że nigdy nie robię wigilii u siebie. Tylko mam taki problem, że muszę obskoczyć 2 wigilie, w tym jedną wcześniej, 50 km dalej. I jeśli pracuję do 15, to nie pojadę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Konto usunięte
|
No ale to dzien ustawowo wolny, wiec sobie mozesz go potem odebrac. Z wypowiedzi Avy zrozumialam, ze u niej to po prostu zwykly dzien pracujacy.
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
U mnie też normalnie pracuje się w wigilię i sylwestra, czasami rzucają hasło, że pracujemy krócej np. do 12.
Nie ma też problemu z urlopem i żadnych wojen dzieciaci kontra bezdzietni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak było rok temu, ale teraz wigilia wypada w weekend? Ja od dwóch lat biorę wolne od 22, bo każdy wie, że jadę wtedy daleko na święta i nie mam z wzięciem wolnego problemu, a chyba tylko ja nie mam w mojej pracy dziecka.
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ogólnie moja wychowawczyni z liceum to była taka nauczycielka, która nigdy nie powinna zostać nauczycielką. Przez 3 lata pojechaliśmy RAZ do kina, bo mieliśmy w klasie laske opóźniona w rozwoju i nikt nie chciał się z nią zadawać (oprócz niepełnosprawności była zwyczajnie wredna, chamska, wścibska i roznosiła ploty), nikt nie chciał jej pilnować, więc ta baba stwierdziła że skoro tak, to nie będzie żadnych wycieczek, bo nie zasługujemy. I inne klasy jeździły do kina, do teatru, do zoo, nawet mieli weekendowe wycieczki pod koniec roku, a my nic ![]() Wysłane z mojego motorola edge 20 lite przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Pani wychowawczyni nic nie robiła, bo on taki jest i oni muszą mu ustępować. Pal licho, że może zrobić krzywdę. Nikt się nawet nie wychylał żeby odkupić rzeczy, które gówniak zniszczył. I ja rozumiem, chłopiec chory. Więc co on robi w zwykłej szkole? Czego go uczą? Rób co chcesz? Jak on ma żyć w społeczeństwie. Ostatecznie chłopak nie zdał do klasy i problem się rozwiązał sam... chociaż przecież rok powtarza, więc pewnie w nowej klasie jest taki sam. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Ja tak miałam w domu dziecka, obstawiałam wszystkie święta
![]() A potem jak moja wychowanka miała komunie, to mnie nie dali na dyżur, tylko musiałam przychodzić w czasie prywatnym. Wysłane z mojego motorola edge 20 lite przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89431100]W ogóle w szkole jest jakaś dziwna gloryfikacja osób niepełnosprawnych. U mojego bratanka był chłopczyk opóźniony, który w mojej ocenie nigdy nie powinien pójść do zwykłej szkoły. Chłopak bił inne dzieci, niszczył im rzeczy. Brał np. szczotkę i podchodził do uczniów i z całej siły tłukł ich tą szczotką. Bratankowi pozalewał napojem książki... Sam dzieciak też był cwany, bo nie podszedł do takiego, co odda.
Pani wychowawczyni nic nie robiła, bo on taki jest i oni muszą mu ustępować. Pal licho, że może zrobić krzywdę. Nikt się nawet nie wychylał żeby odkupić rzeczy, które gówniak zniszczył. I ja rozumiem, chłopiec chory. Więc co on robi w zwykłej szkole? Czego go uczą? Rób co chcesz? Jak on ma żyć w społeczeństwie. Ostatecznie chłopak nie zdał do klasy i problem się rozwiązał sam... chociaż przecież rok powtarza, więc pewnie w nowej klasie jest taki sam. Takiej dyskryminacji nie można podciągnąć pod jakiś mobbing? Poważnie pytam, bo to tak totalnie chore...[/QUOTE] Jezeli chodzi o niepełnosprawne dzieci w normalnej szkole, to mam anegdotkę xd Byliśmy zwykłym gimnazjum, ulicę dalej było gimnazjum dla właśnie osób chorych, niepełnosprawnych i zdrowych. Do naszej szkoły chodziła taka Agnieszka, widać było, że coś jej jest na pierwszy rzut oka, ale nikt nie był do niej uprzedzony, każdy jej pomagał jeśli tego chciała, miała normalnie koleżanki itp. Szkoła powiedziała jej mamie, że jednak nie radzą sobie z Agnieszką jesli chodzi o nauczanie i powiedzieli, że może przepisze ją do tej szkoły obok, tej przystosowanej? Matka się tak oburzyla, że poszła do telewizji ![]() To byla absolutna nieprawda, byliśmy oburzeni jak zostaliśmy przedstawieni. Do tego te komentarze w necie, no dramat. Od tej pory każdy bal się zadawać z Agnieszką. Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
[1=747bf32364fc13da37122d4 9c7e01f75501e8a1a_65540b7 83ff7c;89431061]Pracujesz 1 stycznia? To chyba nie w PL?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Zalety globalizacji. Gdzies tam zawsze jest normalny dzien pracujacy. Niby teoretycznie moge sobie wszystko przygotowac 31.grudnia, ale bez kitu kto ma do tego glowe. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-M115F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja za to pracuje w Wigilię i w 2 dzień świąt (na szczęście tylko nocne zmiany,więc cały dzień będę w domu). No i cóż mam zrobić, nie powiem pacjentom zeby na te dni przestali chorować ![]() Moja mama przez kilkanaście lat pracowała albo w Wigilię albo Sylwestra, sklep i nie słyszałam narzekania. Taka praca,że w te dni też się pracuje. Wysłane z mojego SM-M115F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-M115F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli komuś coś nie nie podoba, ale nie potrafi otworzyć buzi i o tym powiedzieć, to sorry, ale nie jest to problem osoby biorącej urlop, tylko tej niezadowolonej. A jeżeli komuś zależało na wolnym w danym terminie, to się idzie z tym do przełożonego odpowiednio wcześniej, żeby chociażby ubiec innych ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pracodawcy to zazwyczaj mają w nosie kiedy kto idzie na urlop, byle robota była zrobiona. Edytowane przez Imperfecta Czas edycji: 2022-12-06 o 09:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie, że działa. Jak ktoś nie potrafi się odezwać, bo jeszcze ktoś się obrazi w zespole to nie ma urlopu ![]() U mnie funkcjonuje kalendarz urlopów i w wielu firmach również, więc dokładnie widać kto i kiedy sobie wpisał wolne. Nie wiem gdzie ty pracujesz, ale mojego pracodawcę interesuje kiedy mam urlop xDD |
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Gwoli wyjasnienia, w tej firmie zawsze ktos musial byc w robocie na dyzurze - taka specyfika branzy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pracowałam w różnych miejscach i nigdy nie było większego zainteresowania kiedy dokładnie która osoba ma urlop, ważne żeby nie szło w jednym czasie kilka osób. ![]() [1=747bf32364fc13da37122d4 9c7e01f75501e8a1a_65540b7 83ff7c;89431147]Ale takie kwestie da sie rozwiazac. Ja w swojej pierwszej pracy umowilam sie tak, ze wezme sobie wolne w wigilie i kilka dni wczesniej, a wroce na drugi dzien swiat (ktory jest dla mnie dniem dozerania swiatecznych resztek i niczym wiecej). Sama to zaproponowalam i wszyscy byli zadowoleni, mimo ze wiekszosc wyjezdzala na BN. Najgorzej to jak ktos sie zaprze, ze a co mnie obchodzi, ze masz daleko - wigilie mozesz spedzic w pociagu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Gwoli wyjasnienia, w tej firmie zawsze ktos musial byc w robocie na dyzurze - taka specyfika branzy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] No my się teraz też dogadałyśmy - jedna koleżanka ma dzień przed świętami, druga ma dzień po świętach a ja mam przed Sylwestrem i jakoś się da ![]() Edytowane przez Imperfecta Czas edycji: 2022-12-06 o 10:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No sorry, ale wpisuje sobie urlop przed świętami i mam może wszystkich pytać czy oni przypadkiem bardziej nie potrzebują? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:10.