![]() |
#121 | |
BAN stały
|
Dot.: Jak pogodzić się z tym że można już nikogo nie spotkać?
Cytat:
No widzisz, a ja wyobrażam sobie przeżycie mojego czasu w samotności, do ostatniej sekundy. Właściwie to moje naczelne życzenie, które sobie życzę - masło maślane - to spokój. Głównie od ludzi. Całkowita separacja od cywilizacji nie wchodzi w grę, bo nie przeżyłbym zbyt długo, ale podążanie solo jest moim znakiem rozpoznawczym. Zauważyłem, że ludzie znacząca część ludzi nie chce się odciąć od tej sfery, jednocześnie zdają sprawczość za powodzenie tej materii w ręce losu, co jest prostą drogą do porażki. Ot, to tak samo jak z wiarą w horoskopy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
BAN stały
|
Pytasz mnie czy jestem aseksualny? Właściwie termin aromantyczności poznałem właśnie czytając o aseksualności, bo jest to w pewien sposób skorealowane, ale nie jest warunkiem.
Normalnie: nie ma go. Zauważyłem, że ludzie z braku tej podstawowej potrzeby dzielą się na dwie grupy - tym którym odbija i jakiemuś nikłemu procentowi, który przechodzi z tym nad porządek dnia. Akurat reprezentuje tą drugą grupę. Jak jest to spoko, jak nie ma to tym bardziej obejdę się smakiem. Ergo, nie jestem aseksualny. Nauczyłem się żyć z tym brakiem, który idzie w lata. Edytowane przez Mikry_Mike Czas edycji: 2023-01-15 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
BAN stały
|
Wiesz ja to mówią "ujem baby nie wystraszysz". Ja dodaję "cyckami faceta nie zaskoczysz". Parafrazując te słowa, mogę powiedzieć, że jak raz zaznasz tego seksu, to przestaje być ważny. Moja perspektywa jest taka, że po jakimś czasie się nawet nudzi, bo robisz to samo tak po prawdzie :p
W pracy czy na treningach mijam masę atrakcyjnych kobiet. Wolę kontakt na żywo, szczególnie rozmowę, niż wirtualny substytut. Najczęściej co mogę, to nacieszyć oko, rzucając spojrzenie na ładną kobietę i tyle. Na nic innego człowiek nie może liczyć :p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
BAN stały
|
Nie, raczej już za sobą.
Jestem tym człowiekiem o którym ludzie mówią, że jest emocjonalnym starcem i mentalnie mam drugie tyle ile w metryce. Wychodzę z założenia, że wszystko jest powtarzalne i w konsekwencji nudne, bezcelowe. Powtarzasz te same ruchy i słowa, skutek jest ten sam. To taka pętla jak w kodzie. Fakt, ma kiedyś wyjście - niespodziewane, kończące się śmiercią - ale głębsza refleksja nad życiem prowadzi do zrozumienia, że powtarzamy te same schematy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Sorry, ale po postach wydajesz się taką męczącą osobą z którą ciężko na dłuższą metę przebywać, oczywiście wiadomo możesz być inny na żywo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
BAN stały
|
Cytat:
No tak, zapomniałem, że muszę być mega dynamiczny i musi brakować mi godzin w dobie, by być wystarczająco "spoko" dla kandydatki ![]() Spoko, możesz tak uważać. To tylko Twoje zdanie. Wątek nie jest o mnie, więc proszę o przysłowiowe zejście ze mnie. Dzięki. @this_once: raczej jestem nihilistą i dla mnie wiele rzeczy jest powtarzalnych oraz bez większego sensu. Stąd mój pogląd Edytowane przez Mikry_Mike Czas edycji: 2023-01-16 o 19:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
Wątek nie jest o tobie, ale za to dopisujesz ludziom to, czego nie powiedzieli. Masz 32 lata, a piszesz jak dziadek. Ja gdy byłam w twoim wieku i stanie ducha, to na terapię poszłam, a nie cnotę z tego robiłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
A dlaczego nie możecie zaakceptować tego, że ktoś chce żyć inaczej niż według narzuconych reguł?
![]() Tak naprawdę gdyby ludzie przestali się przejmować co sobie inni pomyślą i przestali żyć, jak większość a żyliby tak jak im jest najlepiej to społeczeństwo byłoby szczęśliwsze, a połowa wątków na wizażu nawet by nie powstała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
BAN stały
|
Cytat:
Czekaj, czekaj, bo nie mogę przejść obojętnie obok tego tekstu z czapki oraz nad głupotą stwierdzenia, jeśli się szerzej na to spojrzy. Komu niby cokolwiek dopisuje? Jesteś tak przewrażliwiona na swoim punkcie, elektryczna do granic możliwości, że nie złapałaś ironii i wszędzie widzisz atak na siebie? Bo to trochę pachnie forum dla paranoików, z ciężki stresem pourazowym, którzy wiecznie szukają dowodów, że wszyscy "oni" tylko czyhają na ich życie :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
BAN stały
|
I zaraz poleci ban...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Sylii dopisałeś niestworzone rzeczy. Mnie teraz też (co to znaczy, że jestem elektryczna? gdzie widzę atak na siebie?). Wyluzuj.
I weź pod uwagę, że człowiek jest zwierzęciem społecznym. Bez ludzi funkcjonować jest trudno. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Żeby coś nie było powtarzalne, trzeba zacząć próbować nowych wersji. Prosta implikacja. ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
BAN stały
|
Cytat:
Koleżanko, to był ironia, a nie niestworzone rzeczy. Nawet użyłem emotikona, aby to było jasne. Próbujesz wszcząć jakąś borutę, bo nie załapałaś ironii i autorytatywnie stwierdziłaś, że to musi być dopisanie komuś czegoś. Kim jesteś od oceniania z taką pewnością? Elektryczna? Najeżyłaś się, reagujesz zbyt mocno i nagle - tak rozumiem i definiuje to słowo. Za co miałby ban polecieć? Nie można wystosować krytyki czy jasno wypunktować słowa innej osoby, co do których mam wątpliwości czy się nie zgadzam? Ciekawe, ciekawe. Reagujecie strasznie elektrycznie i to jest fakt. Głupia ironia wzbudziła w Tobie jakieś dziwne mechanizmy, a jeszcze latają tu "groźby" o banie. Poczułem się jakby nie można było obrazić majestatu ![]() Edytowane przez Mikry_Mike Czas edycji: 2023-01-16 o 21:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
BAN stały
|
Nieuzasadniona, przewrażliwiona reakcja, gdzie reagujący żyje w przeświadczeniu, że wszyscy na niego czyhają i cały Świat jest przeciwko.
Skoro tak reaguje się na ironizowanie, to najwyraźniej muszę przestać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
BAN stały
|
Cytat:
Pięknie budujesz napięcie i rozkręcasz koleżanki. Gdyby można było przyznawać punkty, to bym Ci jeden przyznała. A nawet 3. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Przyczajenie
|
A czy autorko zastanawiałaś się, analizowalas co jest przyczyną tego czemu nie udaje Ci się zbudować stałej relacji z mężczyzna? Pisałaś, że byłaś w kilku związkach i kazdy rozpadł się. Co było tego przyczyną, po której stronie był problem, że nie udawało się naprawić relacji i w efekcie był koniec zwiazku. Może problem tkwi w tym, że gustujesz w nieodpowiednich typach mężczyzn, którzy nie szukają stabilizacji tylko zabawy a faceci poukładani, którzy naprawdę potrafią kochać i chcą mieć kobietę na dobre i złe Cie nie interesują, nie pociągają, są nudni itp. Myślę, że musisz przeanalizować dokładnie w czym tkwi problem.
Wiem, że obecne czasy nie sprzyjają związkom zwłaszcza ciężko odnajdują się ludzie którzy są bardzo uczuciowi, przywiązują duża uwagę do wartości człowieka. Sam jestem facetem po 30 - tce obecnie wolnym ale kiedyś też szukalem na siłę tylko, że kobiety i doszedłem do wniosku że szukanie na siłę nie ma sensu bo nie uszczęśliwimy siebie na sile. Myślę autorko, że na siłę nie powinnaś szukać faceta bo będziesz popadać w coraz gorszą desperację. Masz 28 lat, masz jeszcze dużo czasu na spotkanie mężczyzny. Dużo jest wolnych kobiet w tym wieku i one cieszą się życiem pomimo tego że są same. Nie przejmują się tym że nie mają z kim rano wypić kawy czy się do kogo przytulić. Skupiają się na sobie, na swoich pasjach i cieszą się że są niezależne, zdrowe, mają swobode i niezależność a faceta poznają przypadkiem np podczas spaceru, zakupów czy np podróżowania.☠ Dużo podróżuje i widzę ile samotnych kobiet jeździ na wycieczki i nie widziałem na ich twarzach smutku, przygnębienia z tego że są same. Po prostu cieszą się z życia. A jeśli chodzi o potrzeby seksualne to pozostaje tylko masturbacja samotnej osobie, bawienie się samej z sobą, traktowanie tego jak coś normalnego, potrzebnego w danym czasie. Rozładowywanie napięcia seksualnego jest bardzo ważne, nie można dusic w sobie takich potrzeb bo wpłynie to negatywnie na nasze samopoczucie i psychikę. Kup sobie wibrator, nawet kilka różnych skup się na sobie i korzystaj z tego nie zadręczając się tym czy kogoś poznasz czy nie. Fakt że wibrator nie zastąpi prawdziwego faceta, jego dotyku, słów, zapachu, pieszczot ale zawsze☠ pomoże Ci rozladowac napięcie i lepiej się poczuć. Pokochaj siebie, pokochaj swój stan, skup się na sobie i nie popadaj w desperację bo to najgorsze co możesz zrobić. Najfajniejsza i najtrwalsza milość poznaje się przez przypadek i tego się trzymaj. Dużo się uśmiechaj, pomagaj ludziom, czyn dobro, poświęcaj się pasjom a sama zobaczysz że los sprawi że w odpowiednim momencie los się do Ciebie uśmiechnie. ---------- Dopisano o 02:36 ---------- Poprzedni post napisano o 02:33 ---------- A czy autorko zastanawiałaś się, analizowalas co jest przyczyną tego czemu nie udaje Ci się zbudować stałej relacji z mężczyzna? Pisałaś, że byłaś w kilku związkach i kazdy rozpadł się. Co było tego przyczyną, po której stronie był problem, że nie udawało się naprawić relacji i w efekcie był koniec zwiazku. Może problem tkwi w tym, że gustujesz w nieodpowiednich typach mężczyzn, którzy nie szukają stabilizacji tylko zabawy a faceci poukładani, którzy naprawdę potrafią kochać i chcą mieć kobietę na dobre i złe Cie nie interesują, nie pociągają, są nudni itp. Myślę, że musisz przeanalizować dokładnie w czym tkwi problem. Wiem, że obecne czasy nie sprzyjają związkom zwłaszcza ciężko odnajdują się ludzie którzy są bardzo uczuciowi, przywiązują duża uwagę do wartości człowieka. Sam jestem facetem po 30 - tce obecnie wolnym ale kiedyś też szukalem na siłę tylko, że kobiety i doszedłem do wniosku że szukanie na siłę nie ma sensu bo nie uszczęśliwimy siebie na sile. Myślę autorko, że na siłę nie powinnaś szukać faceta bo będziesz popadać w coraz gorszą desperację. Masz 28 lat, masz jeszcze dużo czasu na spotkanie mężczyzny. Dużo jest wolnych kobiet w tym wieku i one cieszą się życiem pomimo tego że są same. Nie przejmują się tym że nie mają z kim rano wypić kawy czy się do kogo przytulić. Skupiają się na sobie, na swoich pasjach i cieszą się że są niezależne, zdrowe, mają swobode i niezależność a faceta poznają przypadkiem np podczas spaceru, zakupów czy np podróżowania.☠ Dużo podróżuje i widzę ile samotnych kobiet jeździ na wycieczki i nie widziałem na ich twarzach smutku, przygnębienia z tego że są same. Po prostu cieszą się z życia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Konto usunięte
|
Spróbuj na tinderze. Ale na pewno rzucą się na Ciebie setki facetów i będziesz miała trochę męczarni z wyłuskaniem sensownych gości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.