|
|
#121 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Skąpstwo czy roszczeniowa panna 🤦🏼☠
Cytat:
No nie, sam tu rozpaczasz, że od pół roku szukasz. To sobie ogarnij tę 20, ona będzie szczęśliwa i Ty. Ja uważam, że jeśli obu stronom pasuje taka znajomość, to nic mi do tego. Chociaż z czasów liceum albo studiów kompletnie nie kojarzę par z dużą różnicą wieku. Na studniówkę jedna specyficzna dziewczyna przyszła z facetem, który miał pewnie koło 40 i nauczycielka rzuciła do niego tekstem(kompletnie nieświadoma), że to fajnie, że rodzice przyszli. To już bardziej pokolenie moich dziadków, gdzie dziadek był starszy od babci 10 lat, a wujek od ciotki 17 Edytowane przez alicjaross Czas edycji: 2023-05-02 o 14:31 |
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skąpstwo czy roszczeniowa panna
![]() ![]()
Cytat:
No i pewnie frustracja się pojawiła, stąd takie żale i ciśnięcie po starszych (cellulit, rozstępy, zmarchy, obżeranie się)Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#123 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Skąpstwo czy roszczeniowa panna
![]() ![]()
Cytat:
Ale po co mu te starsze z cellulitem i zmarszczaki |
|
|
|
|
|
#124 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Przecież już mówiłem że to zupełnie normalne i ludzkie i nie sprawia, że ktoś przestaje mi się podobać. No ale rozumiem, że do tak skomplikowanych myśli wasze mózgi nie dorosły. |
|
|
|
|
|
#125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co przeszkadza ci poznawać się i dowiedzieć co wam pasuje z kobietami w zbliżonym wieku do ciebie? A tak... spore zmarchy, rozstępy i cellulit. ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale to musisz szukać dalej. Ale co tym kobietom przeszkadza? to jednak chcą po czasie dzieci czy im nie pasuje tryb Twojego życia? |
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#128 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A te relacje wyglądają tak, że jak poznaje kobietę koło 30, podobamy się sobie, zaczynamy się spotykać, dobrze się dogadujemy to zaczynają poznawać moje życie bliżej i szybko okazuje się, że po prostu ja nie jestem tradycyjnym facetem, nie chce mieć dzieci, zakładać rodziny i albo ucinają te znajomość, albo np przechodzimy na coś mniej formalnego typu jakiś seks bez zobowiązan. Pewnie gdzieś tam są takie kobiety dla których celem nie jest założenie rodziny tylko np zwiedzenie całego świata i rozwój kariery zawodowej No ale ja na takie nie trafiam |
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może celuj w takie, które mają dzieci, jeśli Tobie dzieci partnerki nie przeszkadzają. Sama tak mam, mój facet nie chce dzieci, ja mam dziecko z poprzedniego związku i mi odpowiada, że on nie chce dzieci Edytowane przez alicjaross Czas edycji: 2023-05-02 o 15:00 |
|
|
|
|
|
#130 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
naprawdę się dziwisz? i skąd przekonanie, że jesteś taki super egzotyczny i że to coś atrakcyjnego? może, a raczej na pewno, to tylko Twoje wybujałe wyobrażenie o sobie, a tak naprawdę poza brakiem stabilności i nieprzewidywalnością, to nie masz nic innego do zaoferowania kobiecie, nie ważne czy 20 czy 30-letniej. z kilometra zalatuje tutaj wybujałym ego |
|
|
|
|
|
#131 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#132 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
chlip chlip, jestem aż taki wyjątkowy i egzotyczny, że nie umiem sobie znaleźć partnerki we własnym wieku, chlip chlip wizażanki napisały, że to trochę chore, że 30-latek ugania się za nastolatkami, to chlip chlip, będę biadolił przez X stron, jak to się nie znają na życiu, bo jak prosto skonstruowane argumenty do mnie nie trafiają, chlip chlip. tak brzmisz. jak antyspołecznik zamknięty w piwnicy, który boi się kobiet i koło żadnej dłużej nie stał. i teraz płacze w internecie, bo ktoś mu napisał, że to nienormalne uganiać się za nastolatkami |
|
|
|
|
|
#133 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jakaś roszczeniowość dorosłej kobiety wobec nastolatka z problemami, albo lecenie na młodziutkie dziewczyny, bo mają jędrne ciało to nie... :/ |
|
|
|
|
|
#135 |
|
BAN stały
|
mózg się przegrzał do próby zrozumienia kilku prostych zdań?
to napiszę prościej - zamiast biadolić w internetach jak to nie rozumiesz co złego jest w umawianiu się starych oblechów z nastolatkami, to wyjdź z tej swojej piwnicy i najpierw poznaj jakąś kobietę, to może będziesz brzmiał wiarygodniej w następnych dyskusjach |
|
|
|
|
#136 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale odklejka xd I nie z nastolatkami tylko z dorosłymi 20 latkami ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- A kiedyś to w ogóle inaczej postrzegano takie związki. Jak do mojej babci po maturze przyszedł się oświadczać jakiś facet po 30 to moi pradziadkowie się cieszyli i byli bardzo niezadowoleni, że uciekła z takiego aranżowanego spotkania, bo przecież idealny kandydat na męża. |
|
|
|
|
|
#138 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
To w końcu jest dyskusja hipotetyczna o starszych facetach, którzy próbują wyrwać nastolatki czy o tobie? Bo chyba sam się pogubiłeś. Najpierw płaczesz, że nie możesz znaleźć partnerki w podobnym wieku do związku przez ich wymagania dotyczące stabilności finansowej i zobowiązań, rzucasz jakimiś groomerskimi tekstami o byciu dojrzałym jak na swój wiek w przypadku dziewczyn 19/20 lat, pleciesz bzdury o braku jędrności ciała i sporych zmarszczkach u 29 latek, a jak cię dziewczyny zaczynają podsumowywać na postawie teorii przez ciebie głoszonych jako po prostu odpychającego faceta z nadmiernie wybujałym ego i dzidzię piernika co chce imprezować z licealistami to nagle płacz, że to nie tak, że ty nie to miałeś na myśli, że nie możesz znaleźć partnerki, bo jesteś taki egzotyczny, a reszta za głupia żeby to zrozumieć, a wcześniej to pisałeś o potencjalnych powodach jakiś hipotetycznych gości, a nie o sobie, chociaż to ciebie oburza krytyka facetów w okolicach 30 latających za nastolatkami, bo od tego zaczęła się dyskusja, że nie rozumiesz, że ktoś może mieć obiekcje do takich związków XD
---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Nie, my nie jesteśmy od przekonywania kogokolwiek. Dziewczyna może być nawet wyjątkiem potwierdzającym regułę. Co nie zmienia faktu, że nie ma co normalizować dorosłych ludzi, którzy celowo szukają sobie partnerów na zupełnie innym etapie życia i liczą, że sobie ich wychowają do związku (tak jak autorka z tym podejściem do finansów). |
|
|
|
|
#140 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
|
|
|
#141 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Generalnie to trochę was tutaj podkręciłem żeby zobaczyć druga stronę medalu. Sam osobiście nie widzę nic złego w relacjach z młodszymi kobietami i bardzo je lubię. Nie byłem w takim związku, bardziej po prostu je poznawałem ale faktycznie coś nie pykało ze względu na różnice w dojrzałości, tym co się robi w życiu itp. Kilka rzeczy wyolbrzymilem na rzecz ciekawości rozmowy. Wysiadam z pociągu, umililem sobie podróż ta ciekawa wymiana wiadomości. Kończę temat. Buziaczki :p |
|
|
|
|
|
#142 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#143 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
takim ktore leca na 10 lat starszych facetow kiedy same sa nastolatkami to trzeba imponowac czyms wiecej niz egzotycznym zamilowaniem do wycieczek,ty nie wpisujesz sie w te wysokie standardy ktore pociagaja takie panny |
|
|
|
|
|
#144 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Skąpstwo czy roszczeniowa panna 🤦🏼☠♀️
Treść usunięta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-11-27 o 07:34 |
|
|
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, że 29-latka nie wygląda tak samo jak wtedy, kiedy była nastolatką. Skóra wygląda inaczej, ale nie z powodu zmarszczek, jest po prostu mniej "nabita" i "świeża" - nie wiem jak to ująć. Ale ciebie ponosi w drugą stronę. Mi tam nie jest przykro, nie zależy mi na twojej opinii o mnie. Podobam się, komu mam się podobać. Mam też do zaoferowania trochę więcej niż twarz bez zmarszczek (bo rozstępy to zawsze miałam, cellulit chyba też, ale mi ciężko stwierdzić, bo nigdy się sobie tak mocno nie przyglądałam, żeby go zauważyć, po prostu statystycznie go podejrzewam).
|
|
|
#146 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I pary, gdzie nie ma żadnej różnicy wieku mogą nie funkcjonować normalnie. |
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Trzeba prowadzić mocno niezdrowy tryb życia, aby w wieku 29 lat mieć jakieś szczególne zmarszczki. |
|
|
|
|
|
#148 |
|
(=^‥^=)
|
Już pomijając, że nasza gwiazda dyskusji sama przyznała się do trollingu to uważam, że związek z dużą różnicą wieku może się udać. No i wcale to nie zawsze musi być sytuacja, że facet szuka 'młodego mięsa', a laska sponsora. Znam małżeństwo z dużym stażem, teraz mają piątkę dzieci, różnica wieku pomiędzy nimi to 24 lata. Mam znajomą na studiach, która w wieku 15 lat związała się z 23latkiem, teraz są narzeczeństwem. Te związki wyglądają normalnie.
|
|
|
|
|
#149 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pytanie, co oznacza "wyglądają". Nikt mi nie powie, że relacja dziecka jakim jest 15 latka z 23 jest ok. |
|
|
|
|
|
#150 |
|
(=^‥^=)
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89570632]Pytanie, co oznacza "wyglądają". Nikt mi nie powie, że relacja dziecka jakim jest 15 latka z 23 jest ok.[/QUOTE]
W takim sensie, że ich związek nie różni się niczym szczególnym od innych relacji z mojego otoczenia. Nie mam pojęcia jak ich związek wyglądał jak ona miała 15 lat, bo poznałam ją już na studiach. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

No i pewnie frustracja się pojawiła, stąd takie żale i ciśnięcie po starszych (cellulit, rozstępy, zmarchy, obżeranie się)