![]() |
#121 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: WieLki ProBlem:(
Cytat:
![]() i zeby nie byc posadzona o uszczypliwosc, zlsliwosc i jeszcze nei wiem co, pisze, ze po prostu mi sie nasunelo ![]() choc suma summarum, czasami lepiej pszukac w archiwum, czy na roznych stronach, a jak nie to i moze szybciej wybrac sie do apteki po test i miec pewnosc, bo samo czytanie nie pomoze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ciąża?
Zgodze sie z wami ze watki typu czy jestem w ciazy,pomozcie! nadaja sie tylko na wizyte u lekarza.I nie powiedzialam ze jestescie glupie malowane lale bo naczytalam sie sporo watkow i kazda z was ma napewno wieksza wiedze i praktyke ode mnie i naprawde potraficie doradzic, podpowiedziec. Ale czasami za bardzo "zgrywacie sie" z ludzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szanowny Dr Kazimierak......
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#126 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale jeszcze chcialam troszke wybronic facetow w wieku 18 lat, nie wszyscy sa tak niedojrzali.. czesto spotykam sie z tym, ze to wlasnie chlopak w tym wieku jest duzo bardziej rozwazny, rozsadny niz rowiesniczka, choc fakt fatkem, dziewczyny generalnie szybciej dojrzewaja fizycznie i psychicznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Przyczajenie
|
![]()
jakiś czas temu kochaliśmy sie z mężem bez zabezpieczenia,wiem że to nie odpowiedzialne ale daliśmy sie ponieść emocjom.okres miałam od 14 do 18 grudnia 2005 roku a kochaliśmy sie(stosunek przerywany) 25 grudnia i 1 stycznia.nie mam na razie okresu ale mam nieregularne,ale sie martwie ale nie mam odwagi zrobić testu.mamy już wspaniałego synka 19 miesięcy i przedtem też byłam załamana ale teraz jest on dla mnie wszystkim co robic??????
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ciąża
Ale czego oczekujesz? Duchowego wsparcia? Zdalnego określenia czy jesteś w ciąży?
#130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To my Ci nic więcej nieporadzimy, oczekujesz, że powiemy: TAK jesteś w ciąży, czy NIE jesteś w ciąży? W jaki sposób mamy to stwierdzić? Zrób test, inaczej się nie dowiesz. ![]()
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
okres
czy suchość,praktyczny brak śluzu jest przed okresem???
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Dot.: okres
tak
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Rozeznanie
|
Co robić?
Test zrobić. I troche więcej opanowania, mimo wszystko........... |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Przyczajenie
|
okres
ostatni okres miałam 14-18 grudnia,nigdy nie miałam regularnych ale już powinnam dostac,jak myślicie??????
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No chyba że ciąża. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Przyczajenie
|
no mam nadzieje że nie bo już mamy jednego kochanego maluszka,19 miesiecy,ale ostatnio 25 grudnia i 1 stycznia mogło coś sie zdażyć,jak sądzisz?????????/
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Też miałam i mam nadal nieregularne miesiączki.Gdybym ja miała ostatnią 14-18 grudnia, to też jeszcze nie dostałabym następnej.U mnie pojawiłaby się pod koniec miesiąca lub nawet na początku lutego.
![]() ![]()
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
pomocy :(
mam wielki problem
![]() mojej dziewczynie juz 3 dzien spoznia sie okres ale nie wiemy czym to moze byc spowodowane ![]() boimy sie najgorszego... podczas stosunkow uzywalismy globulek dopochwowych, nie uzywalismy ich tylko podczas dni nieplodnych. wsplozylismy w ostatni dzien okresu, podczas 18-19 dnia okresu oraz okolo 3 dni przed planowana miesiaczka. aha i jeszcze jedno moja dziewczyna miala okresy nieregularne. tlumacze jej ze moze to byc spowodowane duza iloscia stresow - zaliczenia w szkole, klasowki w ostatnim miesiacu lub jakims przeziebieniem, ze cykl trwa do 35 dni, ale zaczynam sam w to coraz bardziej watpic i sie bac... co mam robic...? pomozcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Raczkowanie
|
Dot.: pomocy :(
Cytat:
![]() Ale wracajac do pytania, prawdopodobienstwo ciazy istnieje, globulki nie sa niezawodnym srodkiem, zwlaszcza bez dodatwego zabezpieczenia prezerwatywa. Jesli zas dziewczyna nie ma regularnych cykli, a wy sie nie zabezpieczaliscie w pewne dni, szansa wzrasta. To,ze okres sie spoznia moze byc spowodowane stresem wynikajacym z jego braku, ale bardzo mozliwa jest ciaza. Nie zabezpieczaliscie sie dostatecznie. Radze wykonac test ciazowy, bezzwlocznie.
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli mogę zapytać - skąd wiesz, że były to dni niepłodne? W następnym zdaniu piszesz, że dziewczyna m,a cykle niererularne - mam rozumieć, że prowadzi obserwacje w celu oznaczenia dni płodnych i niepłodnych? Bo jeśli nie, to jest to po prostu toto-lotek... Co masz robić? - a skąd my mamy wiedzieć? Pomóżcie - oki, ale jak niby...? Zróbcie test, to naprawdę nie jest duży wydatwk (12-15zł), to wam rozjaśni sytuację. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Przyczajenie
|
tak prowadzi obserwacje, byly to dni suche,
dodam tez ze nie konczylismy nigdy w srodku |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
ale stosunek przerywany, tak jak metody naturalne, to są metody mające koło 50% skuteczności. zdaj sobie więc sprawę z tego, że dni suche jak to nazywasz i niekończenie w środku, to niewiele jeśli chodzi o zapobieganie ciąży. plemniki, które mogły się pojawić, potrafią przeżyć w organiźmie kobiety nawet 5 dni. dlatego nie możesz zagwarantować, czy kolejne 5 dni było dniami niepłodnymi. szczególnie, że dziewczyna ma nieregularne cykle, czyli nie wiadomo tak naprawdę kiedy ma dni płodne a kiedy nie.
poza tym globulki dopochwowe też nie mają zbyt wielkiej skuteczności. najczęściej stosuje się je wraz z prezerwatywą. a jak rozumiem Wy w dni płodne stosowaliście tylko globulki, tak? dlatego idź za radą dziewczyn i jak najszybciej zróbcie test ciążowy. po co się stresować? lepiej miec jasna sytuację. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
Spokojnie. Takie sytuacje zdarzają się często. Stres, zmęczenie, zła dieta, infekcje, choroby, przyjmowanie leków, zmiana klimatu i wiele innych czynników mogą wpływać na czas cyklu. W tej chwili Ty i Twoja dziewczyna nie powinniście się przede wszystkim denerwować. Im większe napięcia i nerwy, tym większa blokada dla normalnego funkcjonowania - zwłaszcza brzuszka
![]()
#147 |
Zakorzenienie
|
et-ko - metody naturalne właściwie stosowane mają wskaźnik skuteczności ponad 90%. Metody te ujmują w spoich regułach ilość dni, które są w stanie przeżyć plemniki. Przy poprawnie stosowanej metodzie dziewczyna jest w stanie określić dni płodne i niepłodne nawet przy nieregularnych cyklach.
Jest jedno "ale" - metoda musi być stosowana poprawnie; dlatego pytałam o to marka. Niektórzy ludzie wyliczaja sobie "mniej-więcej" lub opierają się tylko na obserwacjach - a to nie jest żadną metodą. |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Rozeznanie
|
No cóż... coś w rodzaju "kalendarzyka" + stosunek przerywany + globulki tylko w dniach teoretycznie płodnych to dośc marna antykoncepcja...
Tyle, ze trzy dni spóźnienia przy nieregularnych cyklach to też jeszcze o niczym nie świadczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co właściwie masz na myśli mówiąc właściwie stosowane? oczywiście nie obserwację pi razy oko, tylko codzienne mierzenie temperatury, długotrwała obserwacja śluzu..czy może jeszcze coś innego? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
przeraziłam się jak spojrzałam na profil Marka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.