Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.3 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-01-08, 17:02   #121
młodaa
Wtajemniczenie

Dot.: WieLki ProBlem:(

Cytat:
Napisane przez marti86
wystarczy spojrzec na profil...1988rok...i juz nie ma zadnych watpliwosci.do ksiazek anie sie seksic!
a podsumowala dziewczyna roczkina 86
i zeby nie byc posadzona o uszczypliwosc, zlsliwosc i jeszcze nei wiem co, pisze, ze po prostu mi sie nasunelo
choc suma summarum, czasami lepiej pszukac w archiwum, czy na roznych stronach, a jak nie to i moze szybciej wybrac sie do apteki po test i miec pewnosc, bo samo czytanie nie pomoze
młodaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-08, 18:00   #122
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez młodaa
a podsumowala dziewczyna roczkina 86
kochaniutka ale jest zasadnicza roznica!ja wiem co to sa srodki antykoncepcyje to po pierwsze po drugie w dziecka sie jak narazie nie spodziewam a po 3 sadze ze facet w wieku 18 lat jest kompletnie niedojrzaly!kobiety emocjonalnie sa starsze w okresie dojrzewania od mezczyzn o 3 lata(stwierdzone naukowo nie moj wymysl) wiec podsumowujac w tym przyadku wychodzi ze 5.wiec podtrzymuje co napisalam z pelna odpowiedzialnoscia!

to tez bez zlosliwosci

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-08, 20:54   #123
aanneettkkaa
Raczkowanie

Dot.: Ciąża?

Zgodze sie z wami ze watki typu czy jestem w ciazy,pomozcie! nadaja sie tylko na wizyte u lekarza.I nie powiedzialam ze jestescie glupie malowane lale bo naczytalam sie sporo watkow i kazda z was ma napewno wieksza wiedze i praktyke ode mnie i naprawde potraficie doradzic, podpowiedziec. Ale czasami za bardzo "zgrywacie sie" z ludzi.
aanneettkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-08, 21:29   #124
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Szanowny Dr Kazimierak......

Cytat:
Napisane przez aanneettkkaa
NIe chce byc uszczypliwa ale czasami denerwuja mnie wasze wypowiedzi.To jest forum gdzie sie radzi a nie wysmiewa! jak nie macie ochoty wypowiadac sue na dany temat to nie piszcie typu a skad my mamy to wiedziec , albo nie zdiagnozujemy przez internet! Czyz nie starczy napisac konieczna wizyta u lekarza czy kupno testu.starczy tyle.a kazdy che zeby jego problem rozwiazac indywidualnie a nie wiecznie szukac w wyszukiwarce!
chyba to ze lekarz zdignozuje wie kazdy i nie trzeba tego pisac.a to ze sie zgrywamy? noc óz ,owszem zgrywam sie i czasmai mam napisac o wiele mocniej komus powstrzymuje mnie jedynie to ,że nie chce wyjś cna jeszcze bardziej wredną babepoza tym kazdy ma taka odpowiedz na jaka zasługuje,głupie pytanie -głupia odpowiedz .

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-09, 15:41   #125
aniess
Zadomowienie

GG do aniess

Cytat:
Napisane przez marti86
kochaniutka ale jest zasadnicza roznica!ja wiem co to sa srodki antykoncepcyje to po pierwsze po drugie w dziecka sie jak narazie nie spodziewam a po 3 sadze ze facet w wieku 18 lat jest kompletnie niedojrzaly!kobiety emocjonalnie sa starsze w okresie dojrzewania od mezczyzn o 3 lata(stwierdzone naukowo nie moj wymysl) wiec podsumowujac w tym przyadku wychodzi ze 5.wiec podtrzymuje co napisalam z pelna odpowiedzialnoscia!

to tez bez zlosliwosci
ja zaczęłam współżyć w wieku 17 lat, a o antykoncepcji wiedziałam w wieku 13-14. Więc sprawa indywidualna, nie generalizujmy.
Stary 2006-01-09, 16:02   #126
młodaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marti86

to tez bez zlosliwosci
Zgadzam sie z Aniess, nioe generalizujmy, choc wiedza 130latekz azwyczaj jest o wiele mniejsza niz dziewczyn w starszym wieku
Ale jeszcze chcialam troszke wybronic facetow w wieku 18 lat, nie wszyscy sa tak niedojrzali.. czesto spotykam sie z tym, ze to wlasnie chlopak w tym wieku jest duzo bardziej rozwazny, rozsadny niz rowiesniczka, choc fakt fatkem, dziewczyny generalnie szybciej dojrzewaja fizycznie i psychicznie
młodaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-09, 18:47   #127
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniess
ja zaczęłam współżyć w wieku 17 lat, a o antykoncepcji wiedziałam w wieku 13-14.
mozemy sobie podac dlonieidentyczny przypadek

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-01-11, 13:46   #128
aniao1
Przyczajenie

Unhappy ciąża

jakiś czas temu kochaliśmy sie z mężem bez zabezpieczenia,wiem że to nie odpowiedzialne ale daliśmy sie ponieść emocjom.okres miałam od 14 do 18 grudnia 2005 roku a kochaliśmy sie(stosunek przerywany) 25 grudnia i 1 stycznia.nie mam na razie okresu ale mam nieregularne,ale sie martwie ale nie mam odwagi zrobić testu.mamy już wspaniałego synka 19 miesięcy i przedtem też byłam załamana ale teraz jest on dla mnie wszystkim co robic??????
aniao1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-11, 13:50   #129
Różowy Strachulec
Zakorzenienie

Dot.: ciąża

Ale czego oczekujesz? Duchowego wsparcia? Zdalnego określenia czy jesteś w ciąży?
Stary 2006-01-11, 14:38   #130
aniess
Zadomowienie

GG do aniess

Cytat:
Napisane przez aniao1
jakiś czas temu kochaliśmy sie z mężem bez zabezpieczenia,wiem że to nie odpowiedzialne ale daliśmy sie ponieść emocjom.okres miałam od 14 do 18 grudnia 2005 roku a kochaliśmy sie(stosunek przerywany) 25 grudnia i 1 stycznia.nie mam na razie okresu ale mam nieregularne,ale sie martwie ale nie mam odwagi zrobić testu.mamy już wspaniałego synka 19 miesięcy i przedtem też byłam załamana ale teraz jest on dla mnie wszystkim co robic??????
Nie masz odwagi zrobić testu?
To my Ci nic więcej nieporadzimy, oczekujesz, że powiemy: TAK jesteś w ciąży, czy NIE jesteś w ciąży? W jaki sposób mamy to stwierdzić?
Zrób test, inaczej się nie dowiesz.
Stary 2006-01-11, 15:18   #131
aniao1
Przyczajenie

okres

czy suchość,praktyczny brak śluzu jest przed okresem???
Stary 2006-01-11, 15:33   #132
paula78
Zakorzenienie

Dot.: okres

tak

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-11, 15:40   #133
Verena
Rozeznanie

Co robić?
Test zrobić.
I troche więcej opanowania, mimo wszystko...........
Stary 2006-01-11, 19:43   #134
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniao1
Suchość występuje przed okresem, ale także w przypadku zapłodnienia tworzy sie tzw. czop śluzowy (odczucia jak przy suchości bądź śluzie niepłodnym) mający uniemożliwić przedostanie się drobnoustrojów chorobotwórczych do wnętrza narządów rodnych.
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-12, 12:04   #135
aniao1
Przyczajenie

okres

ostatni okres miałam 14-18 grudnia,nigdy nie miałam regularnych ale już powinnam dostac,jak myślicie??????
Stary 2006-01-12, 15:23   #136
Sanderek
Wtajemniczenie

GG do Sanderek Send a message via Skype™ to Sanderek

Cytat:
Napisane przez aniao1
ostatni okres miałam 14-18 grudnia,nigdy nie miałam regularnych ale już powinnam dostac,jak myślicie??????
Cykle bywają przecież bardzo rózne gdy nie ma sie regularnego okresu. Przelicz w jakich odstępach mniej wiecej wystepuja normalnie u Ciebie cykle, a skoro są nieregularne to dziś jest dopiero 12.01 a skoro ostatni okres wystapił 14-18.12 to nie widze w tym nic dziwnego. Cykle trwaja zwykle od 28-31 dni no a nieregularne to juz inna historia.
No chyba że ciąża.
Sanderek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-12, 15:35   #137
aniao1
Przyczajenie

no mam nadzieje że nie bo już mamy jednego kochanego maluszka,19 miesiecy,ale ostatnio 25 grudnia i 1 stycznia mogło coś sie zdażyć,jak sądzisz?????????/
Stary 2006-01-12, 15:38   #138
Momo
Zakorzenienie

Też miałam i mam nadal nieregularne miesiączki.Gdybym ja miała ostatnią 14-18 grudnia, to też jeszcze nie dostałabym następnej.U mnie pojawiłaby się pod koniec miesiąca lub nawet na początku lutego.Takie właśnie ja mam dziwne cykle.

Kobieta zmienną jest...moje hobby
http://www.zapiskiroztrzepane.pl/

Awatar - made by Momo
Momo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-12, 16:25   #139
Sovilo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniao1
Mysle, że nie jest to regułą. U mnie kilka dni przed wystąpieniem miesiączki pojawia się białawo, lekko żołtawa, gęsta wydzielina.
Sovilo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-12, 18:54   #140
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sovilo
Mysle, że nie jest to regułą. U mnie kilka dni przed wystąpieniem miesiączki pojawia się białawo, lekko żołtawa, gęsta wydzielina.
Dokładnie - przed okresem występuje suchość lub śluz o charakterze niepłodnym.
Stary 2006-01-14, 09:50   #141
marek
Przyczajenie

pomocy :(

mam wielki problem
mojej dziewczynie juz 3 dzien spoznia sie okres ale nie wiemy czym to moze byc spowodowane
boimy sie najgorszego...
podczas stosunkow uzywalismy globulek dopochwowych, nie uzywalismy ich tylko podczas dni nieplodnych.
wsplozylismy w ostatni dzien okresu, podczas 18-19 dnia okresu oraz okolo 3 dni przed planowana miesiaczka.
aha i jeszcze jedno moja dziewczyna miala okresy nieregularne.
tlumacze jej ze moze to byc spowodowane duza iloscia stresow - zaliczenia w szkole, klasowki w ostatnim miesiacu lub jakims przeziebieniem, ze cykl trwa do 35 dni, ale zaczynam sam w to coraz bardziej watpic i sie bac...
co mam robic...?
pomozcie
marek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-14, 10:08   #142
Intuicja
Raczkowanie

Dot.: pomocy :(

Cytat:
Napisane przez marek
boimy sie najgorszego...
Jesli dobrze mniemam, na mysli masz ciaze? Wiesz, dla niektorych to najpiekniejsze i najbardziej upragnione, co moze byc w zyciu, a nie moga tego miec.

Ale wracajac do pytania, prawdopodobienstwo ciazy istnieje, globulki nie sa niezawodnym srodkiem, zwlaszcza bez dodatwego zabezpieczenia prezerwatywa. Jesli zas dziewczyna nie ma regularnych cykli, a wy sie nie zabezpieczaliscie w pewne dni, szansa wzrasta.
To,ze okres sie spoznia moze byc spowodowane stresem wynikajacym z jego braku, ale bardzo mozliwa jest ciaza. Nie zabezpieczaliscie sie dostatecznie.
Radze wykonac test ciazowy, bezzwlocznie.
Stary 2006-01-14, 10:53   #143
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marek
podczas stosunkow uzywalismy globulek dopochwowych, nie uzywalismy ich tylko podczas dni nieplodnych.
wsplozylismy w ostatni dzien okresu, podczas 18-19 dnia okresu oraz okolo 3 dni przed planowana miesiaczka.
aha i jeszcze jedno moja dziewczyna miala okresy nieregularne.

co mam robic...?
pomozcie

Jeśli mogę zapytać - skąd wiesz, że były to dni niepłodne? W następnym zdaniu piszesz, że dziewczyna m,a cykle niererularne - mam rozumieć, że prowadzi obserwacje w celu oznaczenia dni płodnych i niepłodnych? Bo jeśli nie, to jest to po prostu toto-lotek...

Co masz robić? - a skąd my mamy wiedzieć?
Pomóżcie - oki, ale jak niby...?

Zróbcie test, to naprawdę nie jest duży wydatwk (12-15zł), to wam rozjaśni sytuację.
Stary 2006-01-14, 13:10   #144
marek
Przyczajenie

tak prowadzi obserwacje, byly to dni suche,
dodam tez ze nie konczylismy nigdy w srodku
marek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-14, 13:23   #145
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

ale stosunek przerywany, tak jak metody naturalne, to są metody mające koło 50% skuteczności. zdaj sobie więc sprawę z tego, że dni suche jak to nazywasz i niekończenie w środku, to niewiele jeśli chodzi o zapobieganie ciąży. plemniki, które mogły się pojawić, potrafią przeżyć w organiźmie kobiety nawet 5 dni. dlatego nie możesz zagwarantować, czy kolejne 5 dni było dniami niepłodnymi. szczególnie, że dziewczyna ma nieregularne cykle, czyli nie wiadomo tak naprawdę kiedy ma dni płodne a kiedy nie.
poza tym globulki dopochwowe też nie mają zbyt wielkiej skuteczności. najczęściej stosuje się je wraz z prezerwatywą. a jak rozumiem Wy w dni płodne stosowaliście tylko globulki, tak?

dlatego idź za radą dziewczyn i jak najszybciej zróbcie test ciążowy. po co się stresować? lepiej miec jasna sytuację.
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-14, 13:24   #146
Wiwianna
Zadomowienie

Spokojnie. Takie sytuacje zdarzają się często. Stres, zmęczenie, zła dieta, infekcje, choroby, przyjmowanie leków, zmiana klimatu i wiele innych czynników mogą wpływać na czas cyklu. W tej chwili Ty i Twoja dziewczyna nie powinniście się przede wszystkim denerwować. Im większe napięcia i nerwy, tym większa blokada dla normalnego funkcjonowania - zwłaszcza brzuszka
Stary 2006-01-14, 14:11   #147
primavera
Zakorzenienie

et-ko - metody naturalne właściwie stosowane mają wskaźnik skuteczności ponad 90%. Metody te ujmują w spoich regułach ilość dni, które są w stanie przeżyć plemniki. Przy poprawnie stosowanej metodzie dziewczyna jest w stanie określić dni płodne i niepłodne nawet przy nieregularnych cyklach.
Jest jedno "ale" - metoda musi być stosowana poprawnie; dlatego pytałam o to marka. Niektórzy ludzie wyliczaja sobie "mniej-więcej" lub opierają się tylko na obserwacjach - a to nie jest żadną metodą.
Stary 2006-01-14, 14:44   #148
Verena
Rozeznanie

No cóż... coś w rodzaju "kalendarzyka" + stosunek przerywany + globulki tylko w dniach teoretycznie płodnych to dośc marna antykoncepcja...
Tyle, ze trzy dni spóźnienia przy nieregularnych cyklach to też jeszcze o niczym nie świadczy.
Stary 2006-01-14, 15:02   #149
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Cytat:
Napisane przez primavera
et-ko - metody naturalne właściwie stosowane mają wskaźnik skuteczności ponad 90%.
nie wiedziałam, bo na wszystkich stronach netowych znajdowałam skutecznośc koło 50% ale człowiek uczy się całe życie, a ja nikogo w błąd wprowadzać nie chciałam.
a co właściwie masz na myśli mówiąc właściwie stosowane? oczywiście nie obserwację pi razy oko, tylko codzienne mierzenie temperatury, długotrwała obserwacja śluzu..czy może jeszcze coś innego?
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-14, 15:04   #150
tootsie
Zakorzenienie

przeraziłam się jak spojrzałam na profil Markanie jestem w stanie zrozumieć takiego postępowania:najpierw wskakuja do łóżka z marną wiedzą o antykoncepcji a później umierają ze starchu przed niechciana ciążą strach przed ciążą może być oczywiście przyczyną spoźniającego sie okresu,przyczyna może byc także ciąża,tak czy siak kupcie test ciążowy-wszytsko powinno sie wyjaśnić

tootsie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości