![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem
Cytat:
no ok, rozumiem teraz, o co chodzi ![]() ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() masz racje z tym przykładem. i nie jestem osobą łatwo ulegającą stereotypom, choc mowi sie tak niby o Anglikach i Amerykanach, ze są pod tym względem niedoedukowani, a jak przychodzi co do czego i spotykamy konkretne osoby to sie okazuje zupelnie co innego ![]() choc zdarza sie to i rowniez potwierdzac... mi tylko 3 razy, w tym najbardziej skrajny przypadek napotkałam dawno temu kiedy przez przypadek zdarzylo mi sie jakis czas korespondować z pewną Angielką. uwierzysz czy nie - to jest autentyczna historia. kiedy bylysmy na etapie takiego poznawiania sie czyli miedzy innymi kwestia skad jestesmy - na informacje ze jestem z Polski usłyszałam (wlasciwie przeczytałam ![]() ![]() ![]() jak rozmawialiśmy o tym z TŻ, to on potwierdził że rzeczywiscie wiele osób w Stanach nie miałoby pojęcia gdzie jest Polska, a nawet i inne, bardziej znane kraje Europejskie, bo w zasadzie im ta wiedza nie jest aż tak potrzebna, już same Stany to taka dla nich jakby Europa. przecietny Europejczyk, nie wskaże od razu na mapie Kentucky czy Ohio. oprócz tego że znałby mniej więcej rejon, też niekoniecznie będzie wiedział gdzie dokładnie jest np. Ekwador ![]() ale z kolei mój TŻ i ludzie których poznałam póki co, takich problemów nie mają wiec nie wiem gdzie tu jest prawda ![]() i to już będzie na tyle jeśli o ten temat chodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
miesiek ma bilet
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To super ![]() ![]() czyli obie będziemy miały "gości" w lutym ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Rozeznanie
|
a my oboje postanowilismy byc goscmi gdzies, czyli gdzies pojechac
![]() ![]() no to teraz mam motywacje zeby wszystko pozaliczac ![]() tak więc drogie panie, zmykam do nauki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
Wg mnie jeśli między dwojgiem ludzi istnieje prawdziwe, silne uczucie to nie ma szans by to nie przetrwało
![]() ![]() ![]() Miłośc hmm... piękne uczucie i o ile jest prawdziwe, prztrwa wszystko, pokona każdą przeszkodę... Teraz pytanie do Ciebie MALAJA ![]() Tak czy inaczej zycze powodzenia ![]() ![]() Oj dziewczęta takie związki są baaardzo ryzykowne, jednak... na szczęscie czasem uczucie tłumi głos rozsądku :p dzięki czemu zyskujemy szansę na szczęscie ! |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | ||
Zakorzenienie
|
wiem, ze czesc postu była kierowana do Malai, ake pozwolę wrzucić swoje 3 grosze
![]() Cytat:
Kazdy robi co chce, jesli zdecydowała się jeździć i poświęcać dla tego człowieka, to musi być silne uczucie. Cytat:
![]()
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Są ryzykowne z tego względu, że kiedy dwoje ludzi dzielą setki kilometrów to z pewnścią w związek wkrada się na dodatek uczucie zazdrości... niepewności co się w danej chwili dzieje w życiu tej drugiej osoby... całkiem możliwe, ze jakies podejrzenia itd... juz nie wspomnę o uczuciu tęsknoty, potrzebie przytulenia, poczucia bliskosci ukochanego/nej... ech związki na odległośc są cięzkie, jednak ja też w takowym obecnie jestem i obawiałam się, że gorzej to zniosę ale na szczęscie codzienne telefony i rozmowy przez internet dodają mi siły... tylko jak długo? Odpowiedz jest prosta w moim przypadku :p : I'll wait for him even until the end of the world :p |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że to jest kwestia zaufania, jakim darzy się drugą osobę. Ja jakoś nie przypominam sobie, abym miałam jakieś podejrzenia co do mojego M. Prawdą oczywiście jest to piekielne uczucie tęsknoty. Pozdrawiam ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
pau-linko....co do mnie to ja studiuję,nie mogę sobie teraz pozwolić na rzucenie studiow i poświęcenia się innemu życiu z nim...plany takie są,ale gdy będę miała magistra w kieszeni czyli za 2,5 roku
![]() Póki co nie widzimy się dwa razy do roku,ale raz w miesiącu jak narazie ![]() ![]() Tak apropo widzenia,mam bilet na koniec marca (jego urodziny) lęcę na 19 dni ![]() Do zazdrości nie mam powodów,jak już kiedyś tu wspominałam ![]() Jeśli mój TŻ prawie płacze gdy odemnie odjeżdza,dzwoni 2 razy dziennie,wysyla maile,sms,kwiaty...to chyba mogę mu ufać co do szczerości jego uczuć ![]() ![]() Póki co to najgorsza jest tęsknota,ale widzimy się dosyć często wiec nażekać nie mogę ![]() To chyba tyle....żyję już wakacjami...plaża,palmy ja i TŻ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już przebieram nóżkami- do 11 lutego ![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Przyczajenie
|
Hey!
![]() Śledzę ten wątek od paru tygodni...Jestem w podobnej sytuacji ja Wy - dziewczyny. Największe podobieństwo widzę w Malaji. Tak jak Ty jestem w związku z Hiszpanem... Próbowała na wiele sposobów zniechęcić go do siebie, uciec od jego spojrzenia, jego osoby...nie dało się. Nigdy nie wyobrażałam sobie siebie w związku na odległość. A jednak stało się. Również mam 2,5 roku do zakończenia studiów. Jest największym mobilizatorem do mnie myśl, że po sesji w końcu się spotkamy... Zastanawia mnie jaka jest różnica wieku między Wami, a Waszymi ukochanymi? |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W czasach naszego związku przetłumaczyłam to sobie tak: jeśli on zachowa się wobec mnie nielojalnie, to prawdopodobnie wcześniej czy później się dowiem, bo kłamstwo ma krótkie nogi. I wtedy będzie czas się tym martwić. A po co się zadręczać na zapas, w dodatku być może bezpodstawnie? Powodzenia Wam wszystkim. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
Sekwoja (
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o wiek...u nas nie ma różnicy,bo jesteśmy w tym samym 21 latek
![]() Elwinga,myślę podobnie jak Ty...coś ma wyjść to trudno,ale ten kto nie ryzykuje ten nie ma ![]() Ja jakoś jestem spokojna i powiem wam więcej....wcześniej byłam w prawie 3 letnim związku z polakiem i bardziej się o stresowałam,omartwilam i odenerwowałam...teraz śpię spokojnie,wiem że TŻ teraz ma dużo pracy,jeszcze musi prawo zrobić,po nocach nigdzie nie chodzi wiec jestem spokojniutka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Rozeznanie
|
na pewno zaufanie jezt bardzo wazne
![]() ![]() choc powiem tak: Cytat:
![]() moj TŻ jest na przyklad osobą bardzo towarzyską. co prawda czesto kiedys siedzial do nocy w pracy, ale wychodzi ze znajomymi np. bardziej niz ja, nie wszystkich ich znam. przyznam, ze, szczegolnie na samym początku, troche mnie to niepokoiło. znaczy nie chce zebyscie zle odebraly to co pisze, chyba odrobina zazdosci jest uczuciem naturalnym, choc czasem przeszkadza ![]() ![]() ![]() jesli nie mam racji, to przepraszam, ale zaryzykuje stwierdzenie, ze napewno w kazdej z nas istnieje, gdzies tam bardzo gleboko, lekka obawa (i tutaj prosze o nieprzecenianie slowa "obawa", po prostu trudno mi znalezc bardziej adekwatne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Rozeznanie
|
jeszcze uzupelnienie:
"ryzyko" w zwiazku na odleglosc nie polega na zwiekszonym prawdopodobienstwie zdrady. po prostu zwiazek na odleglosc, z obcokrajowcem czy nie, na dwoch krancach polski czy swiata, staje sie zwiazkiem "od swieta", w ktorym partnerzy nie przezywaja obok siebie, razem, sytuacji zycia codziennego. moze to powodowac czasem frustracje i w niezauwazalny sposob oddalac partnerow od siebie. jesli taka sytuacja trwa bardzo dlugo, utrudnia ona nieco codzienną "partnerskosc" i poznanie siebie nazwajem, rowniez od tych negatywnych stron (nikt nie jest idealny - kazdy ma jakis slabosci, ktore albo akceptujemy albo nie). mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi... a to co pisze jest nieco potwierdzone wlasnym doswiadczeniem - do wiekszosci konfliktow dochodzilo miedzy nami paradoksalnie na tle obustronnego zmeczenia dlugotrwałą rozłąką. moje dzisiejsze pełne zaufanie do partnera, jak i przekonanie, że to naprawde ten jedyny, wyrosło natomiast na dopiero gruncie zaznania prawdziwego zycia obok niego, dzien w dzien, przez kilka miesiecy. wtedy naprawde mielismy okazje sie przekonac ze "wytrzymujemy" ze sobą i naprawde sie rozumiemy, nawet kiedy cos idzie bardzo nie tak, a nie tylko wtedy gdy jestesmy "wyglodniali" na spedzanie wspolnego czasu, na wskutek dlugiej rozłąki, "od swieta". ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
Drei sporo racji w tym co piszesz...wiadomo,ja nie ufam w 100% ale chcę ufać w 100% i to się dla mnie liczy
Co do Twojego pytania o to co by było gdyby wychodził?Gdyby nie miał tyle pracy? Wychodzić może,mimo to nie chce- to mi daje do myślenia : ) Myślenia pozytywnego oczywiście Ja nie mogę mu niczego zabronić,nie mogę go skontrolować,w razie czego przyłapać...ma otwarte drzwi a jednak ich nie otwiera...dzwoni późnym wieczorem,mówi,że mnie kocha... Pracuje bo chce pracować,nie musi,pracuje bo otwiera własny bar...jak on to mówi,gdyby nie ja to by go nie otwierał...Nie chce żebym tego lata tak jak poprzednio nie pracowała z nim,wszystko co robi jest jego wolą,jest jego chęcią,w niczym go nie hamuje,niczego mu nie utrudniam...i właśnie dlatego jestem spokojna,bo nie muszę go prosić,by został w domu,bo się martwię ,bo jestem zazdrosna...bo on wybiera coś co jest dla mnie dobre i nie robi tego bynajmniej dla samej mnie lub z przymusu,lub obawy przed kłotnią ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś woła mnie ten wątek, cały czas się wyśietla, że jest nowy post ![]() Ja nawet gdybym mogła skontrolować M. to szkoda moich nerów i zachodu na tow szytko, a poza tym Tż to takie dobre dziecko, jak to moja mama mawia ![]() A właśnie jakie są wasze stosunki w rodzicami waszym Tżtów? ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Różnica wieku u mnie to 10 lat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
U nas komunikacja oczywiście po angielsku
![]() ![]() To teraz odpowiedź do zadanego przeze mnie pytania o rodziców/rodzinę waszych Tż ![]() U mnie lepiej w sumie być nie mogło. Mama M. traktuje mnie praktycznie jak córkę, a jak wyjeżdżam od nich to gorzej płacze niż sam Tż ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Mamy do siebie zaufanie...Inaczej to nie miałoby sesnu. Każda rozmowa byłaby podszyta podejrzeniami, osądami, czyli zamieniłoby się to w męczarnie tłumaczenia się ze szczegółów co z kim i dlaczego. Nutke zazdrości również Mu zaprezentowałam, ale szybko mnie uspokoił. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
mam news'a
![]() ![]() Co do stosunku z rodzicami to w moim przypadku to tylko teściowa ![]() ![]() Już się nie moge doczekać jego przyjazdu....misiek wczoraj mówił,że patrzył dla nas na bilety na Ibize,jak pojade w marcu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe, szczęściara z Ciebie, normalnie co miesiąc się widzicie ![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Rozeznanie
|
jesli chodzi o rodzine mojego TŻ to po pierwsze: jest ona niewyobrazalnie ogromna!!!!!!! on chyba sam ich wszystkich nie zna
![]() ![]() jego rodzicow spotkalam dwa razy, przy okazji ich krotkich wizyt w Niemczech. przy roznych okazjach rozmawiamy tez czasem przez telefon, choc sam TŻ dosc rzadko sie z nimi kontaktuje. przyznam ze oba spotkania byly dosc stresujace, chcialam wypasc jak najlepiej no a nie znam ich dobrze i malo jest ku temu okazji... ale mysle ze jest ok i ze mnie lubią ![]() TŻ chce mnie wziasc do Stanów, najlepiej na Swieta ale szczerze mowiac po pierwsze: nie wyobrazam sobie zostawic w Święta mojej mamy, po drugie: nie stac mnie poki co na taką podroz a naprawde nie czułabym się dobrze korzystając z jego "uprzejmosci" i to jeszcze przy jego rodzicach. moze przesadzam, ale mimo wszystko to bedzie musialo poczekac ![]() a teraz wracam do nauki, trzymajcie prosze za mnie jutro kciuki bo od tego czy zdam czy bede miala poprawke zalezy ile spedze czasu z TŻ... a jakos mi ostatnio ciezko cokolwiek do glowy wchodzi, jestem przemeczona po ponad dwumiesiecznym braniu antybiotykow i w ogole jakos tak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tematu, to niestety mój Tż nie może rozmawiać z moimi rodzicami, bo oni nie mówią po angielsku, tylko po niemiecku, a jak z nauką języków obcych u Anglików jest, każdy wie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no to by było na tyle ![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Rozeznanie
|
nie dziekuje
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
dubel.
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:05.