![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Biżuteryjny cennik ;)
Viris moje palce są całe pocharatane i jak ktoś wybrzydza to pokazuje i już nic nie mówi
![]() ![]() ![]()
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Aeterna z jednej strony tak, ale "cena wstępna" a "cena końcowa" mogą się różnić
![]() ![]()
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
czy to znaczy, ze odechciewa Ci sie wszystkiego, jak sie napatrzysz na nasze prace?
![]() ![]() a jak tam dlubanie? zebralas sie w koncu? ![]()
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Wariatki
![]() No, jeden zrobiłam ![]() Mówię sobie - dziś dzień leniwca, coś sobie popłodzę; niczym się nie zajmuję. No to się nie zajęłam. ![]() Wiem, z tymi cenami to różnie bywa, ale to dla mnie trochę niezręczna sytuacja zmieniać warunki w trakcie czy po wykonaniu. Jeśli z kimś się umawiam, to na ileś się szykuję. Każdy się później strasznie cieszy, jak się dowie, że ma wydać więcej. Wkurzyłabym się trochę, gdybym zamówiła u kogoś czapkę i szalik, a potem ten ktoś by mi powiedział: wiesz, robiłam 4 dni a nie 2, będzie o 50 ![]() Szczególnie, że Viris wspomniała o bliskiej koleżance (nie wiem, co przez to mam rozumieć) a dla takiej w ogóle chyba bym robiła po kosztach, więc nie wiem. Ale nie chcę nikomu mącić w głowie. Jeśli uważasz, że ok - to spoko ![]()
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Zapomnialam jeszcze wspomniec ze skaleczylam sie drutem w NOS!
A tak na serio - umawialam sie z nia i bralam pod uwage zrobienie samych kolczykow. Pozniej zamowila jeszcze zawieszke. Wiec to nie wyglada tak ze jej powiedzialam ze kolczyki beda kosztowac nie wiecej niz 20 zl a pozniej jej mowie ze 50. Pozatym nie mialam jeszcze kamieni do tego kompletu, wiec wchodzilo w gre wszystko od szkla/drewna po jakies bardzo drogie koraliki. I nie podnosze ceny o 50% ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Luzik Viris
![]() Nie no, serio, nie ma co sobie dawać zrobić krzywdę, przecież już się o tym naopiewałyśmy tutaj dość. Poza tym, złożyła w końcu dodatkowe (nowe) zamówienie, więc b.prz. Przypuszczam, że i tak masz za miękkie serce ![]()
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Nie. Wprawdzie jestem wpółprzytomna od gorączki więc moje neurony strasznie sapią
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Viris no nie wiem... skoro jest to BLISKA kolezaka to moze jej wyjasij sutyacje i podaj troszke wyzsza cene. nie wiem... zalezy jakie macie kontakty... trudno cos doradzic. ale trzymam kciuki, ze jakos z tego wybrniesz
![]()
![]() |
#130 | ||
Wtajemniczenie
|
Viris, koleżanka czy nie, ale zawieszkę jeszcze zamówiła.
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Kolezanka poinformowana. Podalam cene ktora bym chciala dostac ale podalam tez cene ktora bym "przelknela" powiedziala ze zgadza sie na te pierwsza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Viris to dobrze
![]()
![]() |
#134 |
Konto usunięte
|
A ja mam pytanie-prośbę
![]() ![]() 1. Fioletowe korale - dugosć 112cm 2. Komplet kolczyki + zawieszka 3. Czerwono-czarne korale - długość 90cm 4. Bransoletka kostka 5. Bransoletka liście 6. Kolczyki czekoladki Proszę o wycenę, bo po prostu znacie się na tym. Wiecie, jakie są koszta, ile trzeba pracy w to włozyc. No i - patrząc na reakcję ludzi kompletnie nie wiem, czy podaję zbyt niską czy zbyt wysoką cenę. A wczoraj zrobiłam nowe wzory, dzisiaj nawlekam i chce się zorientować, czy coś w cenach zmieniać... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
nie wiem.. DUŻO
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Konto usunięte
|
Co do czasu samego tworzenia korali fimowych: nie mam piekarnika, więc umawiałam się z różnymi ludźmi na korzystanie z ich piekarnika
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Wtajemniczenie
|
Ceny dla obcych
![]() 1. 35- 40 zł 2. komplet kolczyki + przywieszka 30 zł 3. 30-35 zł 4. 20 zł 5. 20 zł 6. 18 zł Nie wiem, sama mam problemy z wycenieniem moich prac, ale zazwyczaj robię tak- materiały + 45% koszty jak przelewy, przekazy żeby kupić korale itp, 100% marza (a co, rękodzieło ![]() Robocizny nie liczę, bo to dla mnie przyjemność ![]() Jeśli po tym wszystkim wyjdzie mi np. 8 zł to zaokrąglam do 10 zł, ja ni stoję na bazarze ![]() Policz sobie w ten sposób, zobacz, ile Ci wyjdzie. Ja licze każdy koralik, cm drutu, modelinkę- wszystko ![]()
![]() |
#138 |
Konto usunięte
|
Maggie, to ja pierwsza naiwna jestem
![]() ![]() ![]() A tak sobie pomyślałam, że niektóre rzeczy to robię po kilka godzin. Taki fioletowy naszyjnik ostatnio robiłam, z korali fimo samodzielnie robionych i szklanych kupnych, wiązany na kilku sznurkach bawełnianych i samo to nawlekanie zajeło mi ponad półtorej godziny. Doliczajac czas robienia korali fimo - drugie półtorej. Więc zrobienie tego naszyjnika to lekko 3 godziny (bez wypiekania korali). A wyceniłam go na 35zł. I teraz po odliczeniu kosztów to taki zarobek na godzinę niekoniecznie różni się od tego, ile zarabia pani w biurze. A pisze to tylko dla tych kobietek, które nie robią biżuterii same, a może wchodzą tutaj i to przeczytają i wreszcie nie będą się dziwić "wysokim" cenom recznie robionych rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
No tak.. ja swój naszyjnik [ten co CI się podobał :P ] robiłam łącznie pewnie koło 4 h... mimo, że korale drewniane, a nie wypalane, ale to się maluje, wiec tak samo wychodzi. No i mam zamiar sprzedać też za 35, co mi się nie uśmiecha za bardzo za tyle godzin pracy plus koszt materiałów.. wychodzi mniej, niż na kasie w supermarkecie...
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Konto usunięte
|
prawda? Ale wiesz, pocieszam się myślą, że nam ta robota dostarcza tyle frajdy...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
Bardzo słusznie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Tak,skad ja to znam. Sprzedaje moje misie po 10zl za takiego malutkiego, 4-5cm. Taki kosztuje mnie conajmniej 2h pracy. Zalezy od rodzaju kordonka, z niektorymi pracuje sie wygodniej.
![]() |
#144 |
Wtajemniczenie
|
Jak ktoś mi mówi, ze za drogo, to zaraz zaczynam mędzic, że wcale nie takie drogie, materiały mnie tyle wyszły, robiłam to 3 dni.... Bajeruję po prostu
![]() ![]() W każdym razie- zawsze usprawiedliwiam się tym, że nikt inny nie bedzie miał takich samych kolczyków ![]()
![]() |
#145 |
Konto usunięte
|
Wrzucam to, o czym wcześniej pisałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
35-40zł? Wg mnie jeszcze więcej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, średnio lecę na fimo, nie znam się.
Ale ten naszyjnik to bym chętnie zjadła. ![]()
![]() |
![]() |
#148 |
Konto usunięte
|
A w ogóle to miały wyjść z tego muszelki. Wyszło, co wyszło - jak widać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
a ja tak troche z innej beczki
![]() rozumiem, ze hendmejd to hendmejd i ze powinno sie cenic i wliczac w cene wyrobu poswiecony czas i wysilek... ale jak na to patrze, to sama juz nie wiem ![]() efekt chyba tez sie liczy? nawet gdyby ta osoba filcowala ten sznur bite pol roku, to i tak nie dalabym tych 63zl, pomimo spedzonego czasu. co o tym myslicie?
![]() |
#150 |
BAN stały
|
Ja o tym mysle: AHUEHUEHEHUEHUE, genialne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:58.