|
|||||||
| Notka |
|
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
| Pokaż wyniki sondy: Czym karmisz swojego kociaka? | |||
| jedzeniem z puszki |
|
14 | 41,18% |
| suchą karmą |
|
28 | 82,35% |
| mięsem |
|
11 | 32,35% |
| smakołykami |
|
6 | 17,65% |
| jedzenie robię własnoręcznie |
|
6 | 17,65% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | ||
|
Raróg
|
Dot.: Czym karmicie swoje kociaki?
Cytat:
🌹14 lat z Wizaż.pl Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc... ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2006-11-14 o 11:28 |
||
|
|
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny,
czy jak dam mojemu futrzakowi od czasu do czasu (raz w tygodniu?) wieprzowinę, to moge liczyć się z jakimiś problemami ze strony kociego układu pokarmowego? a w zasadzie, dlaczego nie powinno sie dawać kotom wieprzowiny?
|
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kasia191273 pocieszę Cię znam kilka kotek rosyjskich niebieskich i WSZYSTKIE one sa strasznymi niejadkami ja na odkłaczanie stosuję MALT SOFT EXTRA – PASTA Z PODWÓJNĄ ZAWARTOŚCIĄ BŁONNIKAGRAMATURA -działa super ![]() jednak jeden kot zjada ze smakiem drugi zakopuje (na szczęcie on nie ma problemów )ja nie daje wieprzowiny wogóle .... na ładną sierść polecam polanie karmy odrobina oliwy jesli kot lubi moje lubią nawet sama - jakies dziwne ... poza tym świetnie przeczyszcza z kłaków konserwowa kukurydza i groszek sam błonnik ![]() |
|
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W naszej szer geograficznej podobno ta choroba nie występuje, ale wystarczy, że trafisz na jedną jedyna zakażoną świnię, 72 h i po kocie. Zresztą wieprzowina jest tłusta i naładowana antybiotykami i innymi świństwami. |
|
|
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
Podpinam się do odpowiedzi esfiry, dodam jedynie że miesa mielonego tez kotom dawac nie wolno - jak wiadomo mielone generalnie robi się z wieprzowiny
|
|
|
|
#126 |
|
Raczkowanie
|
To teraz ja się podepnę. Mielone można dostać wołowe. Można też poprosić o zmielenie-ja tak robię.
Esfiro miałaś rację-futrzak wybredny do granic możliwości, ale i tak ją kocham. Moje kocie bawi się kawałkiem serduszka drobiowego A i powiedzcie mi co zrobić, żeby maluch pił normalnie? Woda w misce nietknięta. Jak zrobię rosołek to trochę wypije, ale tylko jak mięsko pływa. Boję się, żeby się nie odwodniła
|
#127 | |
|
Raróg
|
Ive, kociak koniecznie musi pić
|
|
|
#128 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam wrażenie że moja kocia pije tylko raz na tydzień bo rzadko ją widzę przy miseczce z wodą ale to może wynika z tego że dostaje dośc dużo mokrych pokarmów (puszki, zupki, galaretki). A rada Laury2112 co do stopniowego "przerzucania" kociaka na wodę wygląda na rozsądną i skuteczną radę więc sie pod nią podpinam
![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
poeksperymentować z różnymi miejscami, gdzie stawia się wodę- mój pije z dzbanka na balkonie
|
|
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny za informacje o wieprzowinie - nie miałam pojęcia o tym!!!!! już nie będę karmiła mojego futrzaka tym mięchem
moja kicia uwielbia jogurty - a wasze pieszczochy, też lubią? |
|
|
|
#131 |
|
Raczkowanie
|
Moja kotka uwielbia (szczególnie te owocowe) ale daje jej w malych ilosciach bo jak dostanie za duzo to potem puszcza "toksyczne gazy" heh
|
|
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
hah!!!! "toksyczne gazy"
moja kicia często puszcza takiego truciciela, kiedy ktoś przyjdzie i w związku z tym - cieszy się, grumcia, ociera się no i ...puszcza bąka śmierdziela...ughhhh...ma sakra ale wszyscy moi znajomi znają tę "specyfikę" mojego futrzaka i wiedzą, że to wątpliwie przyjemna oznaka radości , heheheh taaak, owocowe jogurty - nawet takie jakieś "wykwintne", z oryginalnymi owocami - wylizuje do cna
|
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Moj tez uwialbia jogurciki, serki, kefirki. Zawsze mu daje kubeczek do wylizania. I zawsze zostawia czusciutki. Jak juz nie siega jezykiem, to sobie pomaga lapka, komicznie to wyglada. A wode pije tylko z kranu, w lazience. Czasem mi sie wydaje, ze ma wiecznego kaca, bo ciagle sie domaga odkrecenia kranu
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
Twarożek tylko naturalny i tylko homogenizowany(a biały serek be-pluła). Kefirek jak akurat ja piję-z mojego kubka (zdjęcie), bo na jej spodeczku już nie jest taki dobry. Jogurcik naturalny (owocowych nie jem, więc kot też nie).
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanko:ostatnio oglądałam w telewizji, jak wet sie wypowiadał, że bardzo dobrą karmą dla kotów(choć dziwnie tanią) jest karma Teo... Nie wiem co o tym sądzić, bo ponoć jest zdrowa, tyle że nie zawiera substancji smakowych, wiec koty jej tak chetnie nie jedzą. Moja mama kupiła ją po obejrzeniu tego programu, ale na razie teo stoi na półce i nie wiem czy ją wyrzucić, czy dać kotu ją?Na razie kocur je suchego royala.A CO WY O TYM MYŚLICIE????Może któraś z was oglądała ten program, bo ja nie pamiętam na jakiej stacji go oglądałam, a chcę go powtórnie obejrzeć, gdyż nie oglądałam od początku...
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
na miau masz cały temat o tej karmie TEO
jakbys przepisała nam tu skład tej karmy, to byłabym wdzięczna, ale ja z moim całym kocim doświadczeniem moge sie założyć, że to karma gorsza niz karma dla zwierzaków z ubojni (ze zwierzaków z ubojni znaczy się). Nigdy o takiej karmie wcześniej nie słyszałam. Pisałas, że nie dajesz kotu puszek, bo sa nniezdrowe- tak, TEO napewno jest niezdrowe. ja polecam animonde carny (już 10. raz... ) |
|
|
|
#137 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chodziło mi o suchą karmę.Ale już ląduje w śmieciach.Ja wiem że dużo się dopytuje o karmach, ale mało sie znam na kotach i mam wiele pytań, na które chciałabym od was odpowiedzi. A że tak słyszałam to chciałam się upewnić.I nie miej mi tego za złe, że musisz to powtarzać kilka razy, bo w sumie gdyby nie to forum to bym zupełnie inaczej karmiła kotka. Na przykład dawałabym mu whiskasa, bo jest dobrze zareklamowany. Dzieki wam daje mu royala a co do składu tej teo:mięso drobiowe,tłuszcz roślinny, zboża, składniki mineralne, witaminy, drożdze. No ale już jej nie mam dzieki esfiro za twoje odpowiedzi. bardzo mi pomagasz.
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Raróg
|
A ile procent tego mięsa w TEO, że tak z ciekawości spytam, pamiętasz może?
![]() No tak, niestety badziewia mają niezłą reklamę, taką "słodką i w ogóle" , no ale czym innym mieliby przyciągnąć klienta, zero wartości i w ogóle czegokolwiek w tej karmie To jest moim zdaniem ogromny plus internetu, że można poznać prawdę i przeczytać wiele szczerych opinii
|
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo wiele pomocnych wątków.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
mogę z czystym sercem polecić tą karmę
http://www.krakvet.pl/product_info.p...oducts_id=3842 moze to nie mercedes ale koty się super czują ładnie kupkaja i pieknie wyglądają ... |
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#142 |
|
Killing me softly
|
Wypatrzyłam w sklepie Royal Canin na wagę- 24 zł/kg. Chyba się opłaca
Jaką karmę kupujecie- w paczkach czy na wagę? W sumie taka karma może wietrzeć, jeśli długo stoi otwarta... ale i tak kupiłam 0,5 kg na próbę
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam purine pro plan za 5zl 400 albo 500 gram, sprzedawana na wage (ale juz podzielona na porcje w woreczkach foliowych) Taka sama porcja whiskasa kosztuje 2zl.
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Royal najtańszy jest w sieci ale musisz miec pewność ze kotu sie nie znudzi bo korzystne sa cenowo duze paczki ...
|
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
dziś byłam w sklepi zoologicznym i kupiłam mojemu małemu kocurkowi chrupki. Sęk w tym że nie wiem dokładnie jaka jest ich nazwa. coś na g, glipa...nie wiem, w każdym razie karma dla małych kotów, angielska, dość wysokiej jakości (powiedział, że jakość wyższa od puriny) no i ma składniki na rozpuszczanie się kłaczków, co jest dla mnie bardzo ważne. wiecie może jaka jest jej nazwa???????gdyż zapomniałam, a przydałoby się znać jej nazwe(tym bardziej, że kocurkowi smakuje, a royala jadł niezbyt chętnie) sprzedawca zmieszał mi razem z puriną, bo powiedziałam że kitek jest wybredny.
|
|
|
|
#146 |
|
Przyczajenie
|
To jest prawdopodobnie "Gimpet" :P POzdro a mój koteczek i kocurka też lubią gimpeta a i dobry jest też hills w miare dobra jakość i smakuje koteczkom
|
|
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
hej! wczoraj szperałam po necie i znalazłam ten gimpet, ale nic tam nie było o małych kotach...może sprzedawca się pomylil???????czy ty też karmisz tym małego kota????
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.krakvet.pl/product_info.p...oducts_id=3267
gimpet kitten Skład: mączka drobiowa ok.23% (w tym 47% mięso kurczaka), ryż, kukurydza, tłuszcz drobiowy, gluten kukurydziany, proszek jajeczny, miąższ buraka cukrowego, minerały, drożdże, DL-metionina. Przeciwutleniacze dopuszczone przez ECC. No mało tego mięsa, wychodzi ok 10%, i cena raczej wysoka |
|
|
|
#149 |
|
Raczkowanie
|
Na początku moje kociaki karmiłam prawie wyłącznie suchą karmą. Od czasu do czasu dawałam im jakiś przysmak (watróbka, ryba, wolowina).
Ale gdy poznały jedzenie z puszki... mmmmm.. pycha. Nie chcą prawie w ogóle jeść chrupek. Tylko jak już w misce zabraknie papu, to z wielką urazą dziabną troche suchego. Ale jakie obrażone, że zabrakło ich ukochanej puriny.... Z puszek karmie je prawie wylącznie Gourmetem Priny albo Felixami,choc te drugie wychodza znacznie drożej No i oczywiscie od czasu do czasu jakiś smakołyk
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
ale gourmety i felixy to ta sama "jakośc" co whiskasy- 4% miesa, reszta wypełniacze. Pewnie, koty jedzą, bo sa sztuczne dosmaczacze i uzalezniacze :/
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.

znam kilka kotek rosyjskich niebieskich i WSZYSTKIE one sa strasznymi niejadkami 

dzieki esfiro za twoje odpowiedzi. bardzo mi pomagasz.
Jaką karmę kupujecie- w paczkach czy na wagę? W sumie taka karma może wietrzeć, jeśli długo stoi otwarta... ale i tak kupiłam 0,5 kg na próbę