![]() |
#121 |
Przyczajenie
|
Dot.: czy L karnityna wpływa na nastrój
witam to nie o to chodzi ,ze karnityna dziala euforyzująco.podczas cwiczen wytwarza sie serotonina nazwywana hormonem szczescia to on sprawia ,ze czujemy sie zadowoleni z tego co robimy.
tak czytam wasze wypowiedzi, wiele mozna przeczytac ,ale wydaje mi sie ,ze pierwszym krokiem w deyzji o tym czy bedziemy suplementowac czy nie sa informacje na temat danego produktu i jego dzialania. ludzio latwiej jest kogos zapytac niz samemu poszukac informacji, a to nie jest trudne poniewaz sa one w necie. odchudzanie...odwieczny problem kobiet...to zmiana naszego stylu zycia.nikt nie da gwarancji na skutecznosc suplementow bo to zalezy od czlowieka czy beda dzialaly. wg mnie nielogiczne jest chudniecie samo w sobie bez ksztaltowania masy miesniowej...to dzikie wymysly nastolatek,katowanie sie,niedostarczanie prawidlowo zbilansowanych posilkow a pozniej anoreksja i bulimia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Konto usunięte
|
Stosuję l-karnitynę w płynie tuż przed aerobikiem i bieganiem, czasem przed długimi wyprawami a mój chlopak przed pływaniem. Mam po niej więcej energii, mogę dłużej ćwiczyć i rzeczywiście poprawia mi sie nastrój ale to chyba trzeba przypisać głównie wysiłkowi fizycznemu a potem l-karnitynie. Natomiast bardzo poprawiła mi się wydolność i schudłam - widzę po ubraniach. Jestem zadowolona ze stosowania, bo takich efektów się spodziewałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Przyczajenie
|
Dot.: L-karnityna a efekty ?
Cytat:
Słuchaj,5 kilo na dwa miechy to bardzo dużo. Organizmu nie można zmuszać do spalenią większej ilości ![]()
![]() |
![]() |
#124 |
Konto usunięte
|
Od pół roku piję l-karnitynę przed aerobikiem i biaganiem. Zwiększa mi wydolność organizmu, poprawia dotlenienie, nie mam zakwasów, zmniejszyła mi się arytmia i do tego schudłam bez zauważalnego efektu nabrania masy ciała. Nastrój to się głównie poprawia po ćwiczeniach, a nie od samego zażywania preparatu. Wszystko zgodnie z opisami. Kupuję tylko w płynie i choc nie jest tanie, to dla mnie warte wydanych pieniędzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Ja stosuję dietę i ćwiczenia - jeśli chodzi o dietę to nie ograniczam się za bardzo ilościowo, ale zmieniłam znacznie jakość pożywienia na zdrowsze, jeśli chodzi o ćwiczenia to wychodzi mi około 8 lub więcej godzin tygodniowo róznych ćwiczeń - sporo aerobów. Widzę już duże efekty (nie wiem, jak to się przekłada na wagę, bo się nie ważyłam i nie to mnie interesuje), i chciałabym jakoś sobie pomóc w spalaniu tłuszczu w bezpieczny sposób i żeby nie kolidowało z antykoncepcją doustną... myślałam o l-karnitynie, ale teraz to już mi się namieszało... Czy ktoś może mi w wolnej chwili sprostować? serdecznie proszę...
![]()
![]() |
#126 |
Rozeznanie
|
ja biorę l-karnityne i czuję wyraźny efekt euforyzujący
nie dość że jestem w dobrym humorze to mam wiecej energi do ćwiczeń ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- ja też zażywam tabletki hormonalne i z tego co wiem l-karnityna nic w tym nie przeszkadza l-karnityna powoduje to że podczas wysiłku fizycznego w pierwszej kolejności spala sie tkanka tłuszczowa, w żaden sposób nie wpływa na zwiększenie masy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Ja podobnie, nie wiem czy to pic na wode czy placebo czy nie, ćwiczyłam bez l-karnityny i ciezko mi było, szybko sie męczyłam, mam słabą wydolność. a gdy brałam l-karnityne dalam rade cwiczyc duzo dluzej, miałam siły, zapał, nie męczyłam się tak szybko... a no i schudłam sporo.
I mam pytanie, czy to, że nie jem mięsa praktycznie całe życie moze powodowac jakiestam drobne niedobory l-karnityny? to tak z ciekawości tylko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Rozeznanie
|
wydaje mi się, że tak, bo to właśnie mięso jest głównym zródłem l-karnityny
ale to tylko moje zdanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Dot.: L-karnityna
mam pytanie - czy to prawda, że przy nieszczególnie zdrowych nerkach (bola mnie od czasu do czasu, czasem raz na miesiąc, czasem co kilka dni-nie mam jeszcze diagnozy od lekarza bo musze prosić sie o skierowania) czy w takim przypadku można przyjmować ten preparat??
Dodam, że zależy mi na zrzuceniu raptem 2-3 kg, a raczej na doprowadzeniu moich ud i brzucha do normalnego wyglądu (przytyło mi się, mam cellulit na tyłku). Nie forsuję sie z ćwiczeniami, pedałuje na rowerku i robie brzuszki. Jeśli miałabym ja brać to góra 2 miesiące, ponieważ generalnie nie jestem zwolenniczka przyjmowania tego typu specyfików i nie chciałabym zrobic sobie krzywdy. ps myślałam o L-K 1000 albo 600 ok, drogie BRAVO ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Dot.: L-karnityna
Przyłączam się i ja do wątku, który już trochę zamarł, ale może przecież się jeszcze komuś przydać ;D Intensywnie ćwicze od jakiś 3-4 miesięcy i dotychczas nie przyjmowąłam żadnych odżywek ani nic... Co do efektów- fakt mięśnie mi sie troche zarysowałay, ale to jeszcze nie to. Teraz postanowiłam zażywać L-karnitynę w postaci płynnej. Zależy mi na zrzuceniu tłuczyku by wyrzeźbić sylwetkę, tylko dodam, ze jestem raczej szczupłą osobą. W niedługim czasie napewno pomyślę też o jakimś białku. Co do efektów po zażywaniu L-karnityny narazienie moge nic powiedziec, bo biorę ją dopiero od dwóch dni, ale faktycznie treningi są batdziej intensywne to raz. A dwa jak któraś z was wspominał logiczne jest to, że wtedy bardziej się pocimy bo o to w zarzywaniu tego środka przecież niejako chodzi
![]() ![]()
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
Chciałabym kupic na allegro l-karnityne 1500, czy to nie za dużo?
mam 28 lat, przy wzroście 168 ważę 62 kg. Jak dla mnie dramat, ponieważ mam pracę siedzącą, w biurze, i z nudó często podjadałam sobie to czipsiki, to wafelki przeświadczona o tym ze nie utyje (w wieku 20 lat po 2-3 tyg niewysiłkowego jeżdżenia na rowerze schudłam o 2 rozmiary i jakieś 8 kg-nie przesadzam, sama nie mogłam w to uwierzyć - od tamtego czasu praktycznie nie tyłam do czasu tego "zasiedzenia") Obecne wakacje i zdjęcia w stroju kąpielowym a także za ciasne ciuchy, które dotąd były luźniejsze uświadomiły mi że muszę wziąć sie za siebie. Od stycznia przez jakieś 3-4 miesiące ćwiczyłam brzuszki...ok 200-250 dziennie. I nic. Nic. Postanowiłam jeszcze przez jakis miesiąc pojeżdzic codziennie na rowerze (dopuki pogoda na to bedzie pozwalała a potem albo zapisze sie na basen albo jakis aerobik) jednak chciałabym cios zrobic z tłuszczykiem zalegajacym na brzuchu i udach bo patrzec na siebie nie mogę...... ok postanowiłam więc zaopatrzyc sie w ta l-karnityne 1500. Dobry pomysł? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Moje drogie l-karnityna działa jeśli człowiek dużo ćwiczy. Jest ona odpowiedzialna za transport tłuszczy w naszym organizmie do mitochondriów gdzie następuje jego spalanie. Im jej więcej tym więcej tłuszczu jest transportowanego i tym szybciej spalanego podczas wysiłku fizycznego! Tym samym mamy więcej energii stąd może ta euforia. Pomaga. Tylko sport, regularny i w dużych ilościach jest niezbędny. Sama nic nie daje. Ja osobiście wspomagam się taką, tylko w formie proszku (Direct) i ćwiczę kilka razy w tygodniu. Efekty są
Edytowane przez joanna975 Czas edycji: 2009-11-16 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
specjalnej diety nie trzymam, wychodzę z ed. staram się jeść duże ilości białka i pić conajmniej 2 litry wody i parę litrów innych płynów [tak z 2 kubki yerby, zielonej, na trawienie i kubek kawy dochodzi przynajmniej ; )]. do tego od 8 dni chodzę CODZIENNIE na aerobik [po godzinie lub dwie ćwiczeń] suplementując się przed 3 kapsułkami CLA z zieloną herbatą plus L-Karnityna [firmy Olimp, to jest jeden produkt]. efekty szybko widoczne przy codziennym treningu - już na ten weekend skóra wyraźnie bardziej napięta, brak nierówności i tłuszczyk zamienia się w mięśnie co widać w lustrze ale mniej wyraźnie na wadze [mięśnie więcej ważą od tłuszczu]. jeśli pewnie bym dołączyła do tego dietę redukcyjną, to pewnie szybko bym zleciała z kilogramami, ale i tak mam przy dolnej optymalnej granicy. ; ) ogólnie POLECAM!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Ale ćwiczysz, co prawda jak widzę od niedawna, ale za to regularnie. I to jest ten warunek do spełnienia. Ja moją direct zaczęłam włączać do treningu po dłuższym czasie ćwiczeń, kiedy efety przestały być już tak widoczne.
Edytowane przez joanna975 Czas edycji: 2009-11-16 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
A ja jeszcze przyznam racje temu, że l-karnityny głównie brakuje tym, którzy nie jedzą mięsa. To głównie dzięki niemu jesteśmy wyposażani w nią w naturalny sposób.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
A ja po direct już świetne efekty widzę w zmianie wyglądu, i chyba to nie jest tylko moja wyobraźnia mam nadzieję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
A czemu konkretnie tą Direct polecasz? Bo ja z kolei 3 razy w tygodniu staram się "pakować" na siłowni i tak sobie myślę, że może też by mi taki suplement nie zaszkodził...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Polecam, nie polecam, podrostu jej używam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
Rozumiem, że ćwiczysz jednocześnie? Czyli efekty pojawiły się dopiero jak zaczęłaś ją zażywać, a wcześniej nie było? Po jakim czasie je zauważyłaś? No i czy zmieniła się waga?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
ćwiczę chodząc na fitness, podstawowy sposób uprawiania sportu dla kobiety, 3 razy w tygodniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
|
Oj kusicie dziewczyny, kusicie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
Jeśli tylko naprawdę się przyłożysz i postarasz tzn. będzie regularnie ćwiczyć to na pewno odczujesz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
|
No jeśli faktycznie wystarczy to, że 3 razy w tygodniu chodzę na siłownię i już będzie mi ta l-karnityna przynosić efekty, to brzmi dość rozsądnie i obiecująco
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Nie gryzie a efekty będą
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
Ja używałem i naprawdę są efekty. Spróbuj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
|
A Ty Kubomil jaką stosowałeś? Co i jak często trenowałeś? No i last but not least, jakie konkretnie efekty odczułeś? Robię sobie taki mały "risercz", zanim sam spróbuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
|
Dobra, to ja też chyba tą Direct sobie zamówię... Ale powiedz, ile razy w tygodniu trzeba ćwiczyć, żeby to dawało jakieś realne efekty? I zażywasz to jak, tylko przed wysiłkiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Ludzie nie osmieszajcie sie i nie kupujcie tych pseudoproduktow odchudzajacych. One w zaden sposob nie wplywaja na spalanie tluszczu. Jedynym skladnikiem, ktory wplywa na spalanie tluszczu jest efedryna. Kiedys byly produkty z tym skladnikiem, ale jest on juz zabroniony. Dlatego powtarzam, nie ma produktow bezefedrynowych wyplywajacych na redukcje tluszczu. Juz lepiej wydajcie ta kase na odzwyke bialkowa i pijcie ją przed snem, dobrze to wam zrobi niz jakas l karnityna od 7 bolesci
Edytowane przez Karlitooo Czas edycji: 2009-12-08 o 15:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.