|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mundurki szkolne
Cytat:
![]() Chociaż wiecie... My mamy dobre pomysły, ale Giertych pójdzie na łatwiznę i każą nam nosić szaro-bure szmatki
|
|
|
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Też się zastanawiam czy uda się to zrobić na 1 września
Moim zdaniem nie Ale ponoć mają być kary dla szkół jeśli jakas się nie podporządkuje Coś czuję, że faktycznie może się to 'wprowadzanie' ciągnąć miesiącami...Myślę sobie, że jednolity strój nie rozwiąże problemów współczesnych szkół i tzw. trudnej młodzieży Wystarczy przejechać się pierwszym lepszym autobusem i posłuchać wypowiedzi niektórych dzieci, wracających ze szkół, jednolity strój w autobusie raczej ich nie zmieni
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Giertych wcale nie powiedział jak te stroje mają wyglądać... Powiedziane jest tylko, że mają być jednolite, nawet jeżeli jednolitość będzie oznaczała jeansy i koszulki w jednym kolorze.
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Szczerze, to teraz prawie we wszystkich sklepach mozna dostać tylko te niskie spodnie, więc czy to nasza wina? ^^
|
|
|
|
|
|
#125 |
|
Konto usunięte
|
ehh, ja siebie nie wyobrażam w mundurku
już bym wolała chodzić w tych samych ciuchach co inni, np. w lato i wiosnę dżinsowe rybaczki, bluzka typu carmen ale i tak by się znudziło po jakiś 2-3 dniach![]() mam nadzieję że nie będzie u mnie tych kamer - będę się czuła jak w Big Braderze z resztą szkoła u mnie troche dziwna - niby Zespół Szkół Sportowych NR1, a nie stać na rozbudowę sali gimnastycznej, kupienie sprzętów na w-f, czy budowę basenu. dyrektorzy wyremontowali i zamienili meble w gabinetach i to na niebyle jakie. podnieśli cenę za środki czystości, a i tak w łazienkach nie ma mydła i papieru toaletowego (dlatego muszę nosić ze sobą chusteczki). jednym słowem mam walniętą szkołę
|
|
|
|
|
#126 |
|
Rozeznanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;3955521]ehh, ja siebie nie wyobrażam w mundurku
już bym wolała chodzić w tych samych ciuchach co inni, np. w lato i wiosnę dżinsowe rybaczki, bluzka typu carmen ale i tak by się znudziło po jakiś 2-3 dniach![]() mam nadzieję że nie będzie u mnie tych kamer - będę się czuła jak w Big Braderze z resztą szkoła u mnie troche dziwna - niby Zespół Szkół Sportowych NR1, a nie stać na rozbudowę sali gimnastycznej, kupienie sprzętów na w-f, czy budowę basenu. dyrektorzy wyremontowali i zamienili meble w gabinetach i to na niebyle jakie. podnieśli cenę za środki czystości, a i tak w łazienkach nie ma mydła i papieru toaletowego (dlatego muszę nosić ze sobą chusteczki). jednym słowem mam walniętą szkołę[/quote]U mnie w szkole są kamery (nie jestem pewna czy działają w ogóle ) i taśmy są oglądane tylko jeśli się coś stało (np. kogoś pobili więc oglądają taśmę, żeby zobaczyc jak to dokładnie było)Tylko nie wiem czy to o to chodzi, czy będzie jakiś ochroniarz w pokoiku i tam będą monitory i pokazane wszystko |
|
|
|
|
#127 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie w gimnazjum kamery były. I powiem, ze nawet cos dało wprowadzenie monitoringu, tylko niezbyt wiele, bo monitory tały w kanciapie u pań woźnych i one zamiast "badać teren" wolały plotkować :P
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Ja nie mam ani jednej pary 'odsłaniającej brzuch' Przecież jeszcze koszulki się nosi a nie same biustonosze do nich ![]() 3. Megabiodrówki wychodzą z mody Mnie się jeszcze tylko 1 para bardzo niska ostała ![]() 4. Nic dziwnego, że nie można z brzuszyskiem na wierzchu latać po szkole Ja kończyłam LO jakiś czas temu, kiedy się o mundurkach nikomu nie śniło a już nie mogłyśmy nosić TAKICH ubrań
|
|
|
|
|
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
Taa... elitarność solidarność, wspólnota. Ale NUDY! Jeny -żal, żal, i jeszcze raz żal! Tak jak mówicie mundurki będą i tak dzielić uczniów na grupy.
Wogóle co do tych mundurków, dajemy zdjęcia mundurków które są w Stanach, Wlk. Brytani. I narzekamy, że są brzydkie. To co dopiero jak dadzą nam jakieś szmatławce, szyte z nieprzewiewnych materiałów. Jakis szary filcowy materiał i wogole.i do tego 400 złotych? :| LoL:|| Mam nadzieje, że prodeucent nie będzie polski. Już wole Chińczyków.
|
|
|
#130 |
|
Zadomowienie
|
ja jestem teraz w 3 kl gimnazjum.. i powiem tak: kamery u nas są.. jest nawet 2 ochroniarzy
i czy to cos daje? ZUPEŁNIE NIC ochroniarze zamiast pilnować szkoły to chodzą z uczniami palić fajki za szkołe.. a kamery? są dla picu, żeby niby było że szkoła jest obserwowana.. jak nawet są jakieś bójki na korytarzach w szkole to ochroniarze stoją i się patrzą jak kołki wbite w ziemie i nic nie robią.. a Giertych myśli że jak wprowadzi mundurki to to wsyztsko sie zmieni.. nie można zmienić człowieka narzucając mu jak ma się ubierać ;/ tragedia..pozdro
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#132 |
|
Zadomowienie
|
a ja mysle, ze beda dzinsy. są niezobowiązujące i przede wszystkim wygodne. Głownie na tych zdjeciach są dziewczyny, a co z chłopcami? Spodnie w kratke z takiego samego materialu jak nasze spodniczki? dlatego mysle ze beda dzinsy.
|
|
#133 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam mundurek w szkole od tego roku szkolnego i jest to do wyboru kamizelka jakby dresowa, bluza dresowa i podkoszulek. Mają naszyte logo szkoły i są granatowe (podkoszulek ma białe rękawy). I powiem tyle, że na początku się wszyscy buntowali i wogóle, ale już się przyzwyczaili i się to zrobiło normalne. No i reszte możemy nosić jaką chcemy. Co prawda napoczątku się czepiali do jaskrawych kolorów i bluz z kapturem, ale już im przeszło (ja nosze i nikt mi uwagi nie zwrócił). Kamizelka kosztuje 25zł, podkoszulek 28zł, a bluza 32zł, więc nie są to ogromne koszty i wystarczy mieć jedną z tych rzeczy.
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baardzo proszę.
|
|
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm powiem tak.
Jeśli mundurki będą ładne: spódniczka, ale przed kolano lub spodnie, do tego biała bluzka, krawat i jakiś żakiecik/bluza to jestem za Tylko wtedy koszty, koszty i jeszcze raz koszty...Ale znając Giertycha i jego poglądy to będą filcowe worki mające zastąpić nam bluzę i spódnice do kostek... Za takie coś również trzeba będzie zapłacić... Mam nadzieję, że jednak do liceów nie wprowadzą ![]() Niby mundurki mają nas zintegrować, ujednolicić. Prawda jest taka, że i tak ktoś, kto chce się wyróżniać- znajdzie na to sposób. Giertych mówi, ze biedne dzieci nie mają pieniędzy na firmowe ubrania... Tylko, że firmowa bluza kosztuje ok.100zł, spodnie 150zł, bluzka około 50zł do tego buty, powiedzmy 150zł, co daje nam około 400zł, a w takiej cenie ma być mundurek, więc mija się to z celem ![]() podsumuwując, jestem na tak, jeśli mundurki będą ładne i w przystępnej cenie
Zatańczymy jak owady w zakurzonej żarówce, najlepiej na obcasach i po dużej wódce. Wyjedziemy gdzieś za miasto, odwrócimy się plecami, będziemy się poznawać ustami i palcami... studentka technologii chemicznej
|
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#138 |
|
Przyczajenie
|
A co myślicie o tych z www.mundurkiszkolne.net
|
|
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
Mi się nie podobają. Sama prostota. Już wole kamilezki i białe koszule
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zwykła koszulka, w jakich chodzi się do szkoły, tylko ze byłyby w tych samych kolorach. bez sensu.
Zatańczymy jak owady w zakurzonej żarówce, najlepiej na obcasach i po dużej wódce. Wyjedziemy gdzieś za miasto, odwrócimy się plecami, będziemy się poznawać ustami i palcami... studentka technologii chemicznej
|
|
|
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
Jejku... a da się jakoś odwrócić bieg sprawy... Ten pomysł z mundurkami naprawdę nie jest jednym z najlepszych P. Giertycha...
|
|
|
|
|
#142 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze w takim mundurku to moglabym chodzic
![]() http://www.odziez-szkolna.pl/index.php?module=7 |
|
|
|
|
#144 |
|
Rozeznanie
|
To może wypowiem sie ja...zaczne od tego że chodzę do szkoły plastycznej (gim+liceum) Co do mundurków jestem niezdecydowana, owszem podoba mi sie idea mundurków - tak idea która NIE MA SZANS w polskim szkolnictwie tak jak zresztą pisało już pare osób- mundurki nie uchronią nikogo przed narkotykami czy ukryciem statusu finansowego danego ucznia (który i tak sie pogorszy po jego zakupie). Nie jestem w stanie wyobrazić siebie w mundurku, nieważne w jakim, w żadnym!!!! I to nie z przyczyn "wyglądowych" tylko praktycznych. Czy może mi ktoś wytłumaczyć co ja zrobie z mundurkiem który uwali sie farba akrylowaą lub olejną która raczej sie nie sieprze?? No właśnie bede tak chodziła, bo nie kupie przecirz nowego kompletu. A gdy wyleje mi sie kwas z grafiki na ciuch to co?? Będe chodzić z dziurą??
Ostatnio rozbroiła mnie wiadomośc którą jak usłyszałam niemal nie spadłam z krzesła - osoba którą nie stać na mundurek będzie miała zapewniany UŻYWANY MUNDUREK z bazy z samymi mundurkami używanymi (taki mundurkowy second hand) Przeżyłam SZOK!!!! Nie mam nic przeciwko kupowaniu ciuchów w lumkach bo ja także z nich korzystam ;] lescz to to już lekka przesada!!!! Całe szczęście mundurki raczej mnie ominą bo szkoły plastyczne należą nie tylko pod ministerstwo szkolnictwa ale również sztuki. Pozatym nie widze miliona osobowości - każdej innej zresztą w jednym mundurku... |
|
|
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie w tej chwili też to rozbroiło... nasz minister chce żeby wśród uczniów była równowaga, czyli np. żeby nie było że tego na coś stać a tego nie, ten ma lepsze ciuchy, ten nie... no to CO TO MA BYC?! jakieś używane mundurki czy to ma sens ?! bo ja myśle, że nie bardzo...
|
|
|
|
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
A ja się dzisiaj dowiedziałam, że klasy, które w przyszłym roku kończą liceum nie będa miały mundórków u nas w szkole. nie wiem czy tak będzie wszędzie,ale u nas na pewno jejeje jaka happy jestem
:P
|
|
#148 |
|
Raczkowanie
|
Ja Wam powiem , że juz kończę studia i jak tak sie cofam myślami do lat szkolnych to bardzo chciałabym, żeby w mojej szkole nosiło sie takie mundurki abstrachujac już od tego czy wprowadza to giertych czy ktokolwiek inny.
Jeżeli oczywiście za wybór fasonu i koloru odpowiada osoba z głowa na karku, pozwalając dziewczynom wciąż czuć się jak płeć piękna a nie jak worek na ziemniaki. Ale klasyczne kolory, elegancki krój, to naprawdę fajna sprawa. |
|
|
|
|
#149 |
|
Raczkowanie
|
A ja znalazłam takie mundurki:
http://www.odziez-szkolna.pl/galeria/mundurki/big/5.jpg http://www.odziez-szkolna.pl/galeria/mundurki/big/1.jpg |
|
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

)

Ale ponoć mają być kary dla szkół jeśli jakas się nie podporządkuje 

i czy to cos daje? ZUPEŁNIE NIC 

czy to ma sens ?! bo ja myśle, że nie bardzo...