|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mundurki szkolne
|
|
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
A skad wiecie ze maja być w liceach? Ja spotkałałam się z oficjalnymi infoormacyjnami tylko o podstawówkach i gimnazjach :P Prosze mi pokazac oficjalne oswidczenie gdzie pisze dokłądnie ze LICEA tez :P
|
|
|
#94 |
|
Wtajemniczenie
|
A mi bardzo podobaja się takie sweterki mające kołnierzyk bialy jakby byla pod nim koszula i spodniczka w kratkę szara. tylko ze ja nie chodzę w spódnicach i w tym problem...
|
|
|
|
|
#95 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak znajde to pokażeJak mówi mój nauczyciel z angielskiego;''w końcu szkoła będzie szkołą, a nie burdelem'' Według mnie to głupi pomysł żeby wszyscy chodzil ubrani tak samo. Oczywiście zwykłe chude dziewczyny będą się prezentować ok, ale nie wyobrażam sobie mojej kupelki z klasy która ma sporą nadwage w spódniczce przed kolano...Czy to sprawiedliwe?? Oczywiście nie dyskryminuje ludzi przy kości, nie chce nikogo urazić ) a tak wogóle dyrekcja mogła by pozostawić jakiś wybór uczniom i chociaż dać mozliwość wybrania wzoru który pasuje danej osobie
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw niech nauczyciele popatrzą na siebie, a dopiero później na młodzież.
|
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jednak gdybym koniecznie musiała nosić mundurek to mogłoby to być coś takiego http://www.mouseplanet.com/sue/pdanne1.jpg
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Pyrcia swoją drogą lubie ten film :p hehe
^^
|
|
|
|
|
#100 |
|
Konto usunięte
|
ehh, a propo wyzywających nauczycieli: u mnie w szkole jest taka w-feistka, którą jak pierwszy raz zobaczyłam to pomyslałam że to jest jakiś draq quin (czyba tak to się pisze - to taki facet przebrany za kobitkę lekkich obyczajów i mocno umalowany
)
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Takie jak na zdjęciu mi się podobają. Tylko nei jestem przekonana do tej spódniczki w kratę...
(foto ze "Szkoła uwodzenia II" ;D) |
|
|
|
|
#102 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#103 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja tam z chęcią pochodzę w mundurku. I tez słyszałam, że będą w liceach, a pozatym skąd to wiem, ponieważ na rozpoczęciu roku u mnie w szkole był czytany list od p. Giertycha i tam napisane było, że od przyszłego roku szkolnego będą mundurki, mają być kamery (u mnie już założyli) i że rocznik 1990 ma pisać maturę z matematyki.
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja taka lewa z matematyki jestem, że aż strach. Dlatego zdecydowałam się iść do klasy inf-mat. żeby się "podszkolić". ![]() Co do kamer, to u mnie też ponoć miały być/będą na korytarzach, bądź co bądź w salach też. Ale wiem, że moja szkoła (gim+lo) posiadaniem pieniędzy na taki cel nie może się pochwalić, więc kiedy to będzie... Oj .Ale ja nie wiem... W amerykańskich szkołach (na pewno tych wyższych) wszyscy chodzą w mundurkach i tam nie ma żadnego sprzeciwu. Czemu więc u nas jest?
|
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a 91 nie? ![]() ![]() edit: sorry, wlasnie spadlam z krzesla, przeciez 91 jest po 90 wiec też
|
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
Ahh.. przeżyjemy
Potem najwyżej pochwalimy się naszymi mundurkami na wizażu, hehe =) Mi się wydaje, że jak kratka na spódniczce jest miejsza to spódniczka jest ładniejsza.Krawaciki też są fajne. Podobaja mi się jeszcze sweterki zakładane na białą bluzke A co z butami?I również popieram w kwesti doboru fasonu odpowiedniego dla siebie. Dziewczyna z lewej na zdjęciu w załączniku ma super mundurek. Moglabym mieć taki
|
|
|
#107 |
|
Rozeznanie
|
ja jestem jak najbardziej za, jak ja chodzilam do szkoly to byla istna rewia mody, nie mowie juz co sie dziao w upalne dni (spodniczki o dlugosci 10 cm i krotkie bluzki to byla podstawa u coniektorych
). niektore z mundurkow na prawde sa eleganckie i seksowne w mandze takie nosili
|
|
|
#108 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w końcu klasa humanistyczna zobowiązuje A kamery?będe się czuła jak w Big Brotherze
|
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
szczerze mowiac to zaden mundurek przedstawiony w tym watku nie spodobal mi sie. Moze dlatego ze nie wyobrazam sobie chodzenia na codzien do szkoly w spodnicy i bialej bluzce. To bedzie katastrofa od wrzesnia... Chcialabym zebysmy mieli tylko takie same zakiety/marynarki z arczam\i n/a rekawach. To by bylo lepsze od mundurkow
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się, że mundurki wejdą wcześniej niż przed 2010 rokiem. Już się o to Giertych postara... mtlk - a wyobrazasz sobie chodzić latem w zakietach/marynarkach? Bo ja nie . Tu chodzi o część garderoby, którą byśmy mieli nosić bez względu na pogode (np. biała bluzka z krótkim rękawem+jakiś znaczek ewentualnie)Znalazłam w sieci: "VII.5.6. Jednolity strój uczniowski W przyjętym przez Rząd w dniu 7 listopada 2006 r. projekcie ustawy o zmianie ustawy o systemie oświaty oraz innych ustaw proponuje się wprowadzenie podstawy prawnej do podejmowania przez dyrektora szkoły decyzji o obowiązku noszenia przez uczniów na terenie szkoły jednolitego stroju. Obowiązek taki dyrektor szkoły będzie mógł nałożyć po zasięgnięciu opinii rady rodziców. Wzór stroju i warunki jego noszenia dyrektor szkoły będzie ustalał w porozumieniu z radą rodziców. Proponowane zmiany powinny zostać uchwalone w terminie umożliwiającym wprowadzenie jednolitego stroju szkolnego od września 2007 r. Jednocześnie został zapowiedziany poselski projekt nowelizacji ustawy o systemie oświaty przewidujący obligatoryjność stosowania jednolitych strojów w szkołach podstawowych i gimnazjalnych od września 2007 roku. Rząd będzie popierał poselski projekt nowelizacji ustawy. Jak wskazują badania CBOS z października 2006 r. ponad 57% ankietowanych wypowiedziało się za wprowadzeniem jednolitego stroju uczniowskiego. Wprowadzenie w szkole jednolitego stroju może mieć znaczenie wychowawcze i budzić wśród uczniów poczucie wspólnoty, równości, solidarności, a także stanowić element kształtowania przez szkołę własnej tradycji. Wprowadzenie jednolitego stroju uczniowskiego korzystnie wpłynie na zniwelowanie widocznych różnic materialnych w szkolnym ubiorze uczniów, umożliwi wyeliminowanie obecności w szkołach osób niepożądanych, np. dilerów narkotyków. Ministerstwo Edukacji Narodowej przewiduje, że jednolity strój uczniowski dla uczniów znajdujących się w trudnej sytuacji materialnej będzie dofinansowany ze środków przewidzianych na pomoc materialną dla uczniów." |
|
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm... jeśli dobrze zrozumiałam nie bedzie (przynajmniej obowiązkowo) mundurkków dla liceów?
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#113 |
|
Zadomowienie
|
hmm... to teraz tak sobie myślę... jesli te mundurki tak czy siak mają być, to kto ma je wybrać?
myślę nad organizacją konkursu dla całej szkoly z projektem mundurka;D
|
|
#114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobry pomysł Tyle, że jakby nie patrzeć taki mundurek to też spore koszty. No i tak w jednym non stop chodzić? |
|
|
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
anCcik z tym 2010 to pisałam o maturze z matmy
U nas w szkole jednak zdecydowali się na konkurs, każda klasa robi projekt i potem wybiorą najlepszy, który ktoś tam uszyje, choć zastanawiam się co z 3 klasami...Kupią mundurek na rok?
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Matma w 2009 ma być, jest o tym wątek na plotkowym
![]() A co do mundurków w liceum...po raz 383484 ... skoro fragment oświadczenia brzmi "WSZYSTKIE SZKOŁY PUBLICZNE" to znaczy ze liceum też, ile razy można to pisać
|
|
|
|
|
#117 |
|
Rozeznanie
|
Jak dla mnie nawet te głupie mundurki niech będą, ale do groma, niech to nie będzie, jak któraś nosząca mundurek pisała, gruby, sztywny i obleśny filc, z jakiego tylko walonki da się zrobić, a na pewno nie marynarkę. Jestem osobą, której nautra nie dała pięknych nóg, a raczej - łydek. Podobno jestem szczupła, ważę 53 kg przy 170 zm wzrostu, ale łydki to mam takie, że uchowaj Boże. Spódniczki noszę (wybitnie) rzadko i jeśli już to bardzo krótkie, bo wtedy widać, że mam szczupłe uda i łydki nie rzucają się tak w oczy, albo spodnie (ze szczególnym wskazaniem na te drugie). A co mam zrobić jak wciną na mnie plisowany filc koloru granatowego do kolan? To na cholerę ja tyle lat się męczyłam i kombinowałam jak zrobić, żeby ludzie za mną paluchami nie pokazywali? Bzdurą jest, że wyeliminuje to podziały społeczne, bo na pierwszy rzut oka będzie można powiedzieć, kto wygląda w mundurku lepiej - ja, czy lachony 80x60x78. Na dodatek no sorry, ale podziały i dyskryminacja nie wynikają tylko z ubioru, jeszcze wchodzi w grę to, jak często kto myje włosy, czy reguluje brwi, jednym słowem, czy o siebie dba. A juz całkowitą bzdurą jest, że wprowadzenie mundurków wyeliminuje dilerów ze szkół. Minister popisał się teraz jak rzadko kiedy. Chodziłam do ogromnego gimnazjum - 1300 uczniów i dopóki ludzie nie pokazali mi palcem u kogo mogę co kupić, w życiu bym nie wpadła. Dilerzy to uczniowie szkół, nie żul, lat 42, co siedzi w kącie i burczy pod nosem 'komu ziółko, komu, bo spier***** do domu'. Jeżeli wprowadzą mundurki, to przecież dilerzy też będą je nosić, jak reszta szkoły.
|
|
|
|
|
#118 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się zastanawiam co z 3 klasami. No przynajmniej lo, bo gimnazjaliści i tak je później wykorzystają. Z tym projektem to dobry pomysł ![]() Cytat:
. Tylko czy od razu wszędzie w szkołach od 1 września będą obowiązywały mundurki? ... Pewnie będzie się to ciągneło latami, to całe wprowadzenie. Cytat:
Ale wydaje mi się, że ktoś będzie na tyle "inteligentny" żeby dać wybór: spodnie/spódniczka. Wiadomo, ze niektórzy mogą mieć kompleksy i czuć się przez to źle. Dobrze by jeszcze było, żeby każda szkoła/może nawet klasa różniła się od siebie ubiorem (czyt. kolor, krój). Wtedy nie było by aż takiego ujednolicenia. |
|||
|
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
U nas w klasie też był pomysł żeby każda klasa w LO miała coś oryginalnego w
swoim mundurku, coś co będzie nas wyróżniać spośród 500 innych osób ![]() Ale jak powiedziała nasza wychowawczyni jednakowy strój ma podkreslić naszą solidarność szkolną,żadne udziwnienia nie wchodzą w grę a jeszcze bardziej mnie śmieszy to że dyrektor myśli, że w ten sposób szkoła stanie sie bardziej elitarna
|
|
#120 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

.
Według mnie u dziewczyn fajnei to wygląda.
jak znajde to pokaże
) a tak wogóle dyrekcja mogła by pozostawić jakiś wybór uczniom i chociaż dać mozliwość wybrania wzoru który pasuje danej osobie

. Ja taka lewa z matematyki jestem, że aż strach. Dlatego zdecydowałam się iść do klasy inf-mat. żeby się "podszkolić". 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
a jeszcze bardziej mnie śmieszy to że dyrektor myśli, że w ten sposób szkoła stanie sie bardziej elitarna