|
|
#121 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kwiatowe perfumy na lato
Cytat:
Sama je bede nosić. ![]() Nie ma za co. Cytat:
"Śnił mi się koszmar. Przerost biurokracji w państwie, gdzie niedawno ukończono likwidację analfabetyzmu". "Człowiek z człowiekiem się nie zejdzie, ale góra z górą zawsze". Stanisław Jerzy Lec Obłąkane Retorty Ż ≠ RZ
U ≠ Ó KS ≠ X!! |
||
|
|
|
|
#122 |
|
Rozeznanie
|
Expertki!
![]() Nie jestem pewna czy to dobre miejsce, ale nie chciałam zakładać nowego wątku, wszak chodzi o perfumy kwiatowe, ale nie koniecznie na lato, raczej na jesień, zime, wiosne;-) Pora roku nie jest istotna;-) Szukam perfum intensywnie kwiatowych, tak intensywnie kwiatowych jak np. Michael Kors edp . ale nie pachnących jak kwiaciarnia jak np. Estee Lauder Pleasures Intense chyba;-) Ważne, nie toleruje zapachu lilii, tak jak w Gold Donny Karan, czy u Michaela właśnie. Przez nią zapachy dla mnie są zdecydowanie za chłodne, podobnie odbieram jeszcze kwiatowe J' adore. Kompletnie nie pasuje mi żaden kwiatowy givenchy- odbieram je jako zapachy banalne. Ja chcę kwiaty ciepłe bądź neutralne. Bardzo podoba mi się róża Lutensa, tylko nie szukam akurat zapachu róży- daję ją za przykład "kwiatowej naturalności" w zapachach. Podoba mi się piwonia w :Guerlain czy bulberry london, ale piwonia to kwiat mojej mamy, mi nie pasuje. Tu chodzi mi o "ujęcie kwiata";-) Lubię jaśmin, chciałabym żeby to były kwiaty raczej jasne ale bez lilii, jednak pure poison nie jest dla mnie, jest zbyt "pucołowaty". Miałam też zapachy chloe- ale to nie ten kierunek, szukam czegoś bardziej wyrazistego. Ale np. sztuczne Eternity mnie pociąga, jednak szukam czegoś pachnącego bardzo naturalnie, rajskiego ogrodu w butelce. Dziewczyny pomóżcie!!! |
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Moze sprobuj przestestowac;
Juicy Couture kasyczne,ladny kwiatowy,mocny i duszny zapach,dominuje tubeoroza Gucci Guilty-kwiatowy mix Givenchy Dahlia Noir Dolce Vita Diora Cacharel Anais Anais bukiet bialych kwiatow,piekny ,intensywny.. Givenchy EauDemoislle piekne paczki rozy ,dosc zielony,slodki,raczej klasyczny. Idole D'Armani -rwniez kaiatoy mix z domieszka owocow tu glownie gruszka Edytowane przez magsch Czas edycji: 2012-09-13 o 20:02 |
|
|
|
|
#124 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zrobię dokładniejsze testy Juicy Couture i Gucci, kiedyś psikałam bloterki, ale nie pamiętam jak pachną. I tego Idole też nie pamiętam, ponowię, a Dolce Vita, to chyba nigdy nie testowałam;-) O pozostałych zapachach pamiętam tylko że to nie to;-) Jeszcze chciałam dodać że chodzi mi o zapach kwiatów, pąków, bez zielonych nut, bez łodyg Jakby coś się komuś kojarzyło to piszcie
|
|
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy już padło - Idylle edp (tą wersję miałam) - białe kwiaty, zapach trwały - warto spróbować.
|
|
|
|
|
#126 |
|
Raczkowanie
|
Czy któraś z Was używała może Diorissimo w wersji EDP?
(http://www.dior.com/beauty/int/en/fr...urdiorfpl.html) Właśnie przypadkiem zobaczyłam i mnie zaciekawił, do tej pory słyszałam tylko o EDT
|
|
|
|
|
#127 |
|
Zadomowienie
|
To ja sie podlacze tutaj - szukam perfum kwiatowych, ale z nutką orientu wyrazona jednak nie przez przyprawy, wanilie itp, tylko przez jakies orientalne kwiaty - chyba lubie lotos, chiński jaśmin, orchideę, ylang ylang, cos w tym stylu. Chcialabym by jednak nie byly jednoczesnie owocowe - bo za egzotycznymi owocami nie przepadam (w zapachach
). Chyba bym lubila troszke cytryny, pomaranczy, grejfruta...Ilekroc ide z tym do jakiejs perfumerii, to panie-sprzedawczynie twierdza, ze takie perfumy nie istnieją - moze Wy macie jakies pomysly? ![]() Chodzą mi po glowie Donna Trussardi 2011 - ktos wąchał?
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Amarige takie sa
|
|
#129 |
|
Zadomowienie
|
Oj, to jeden z najmniej lubianych przeze mnie zapachow - nie wiem, jaka jest pierwsza nuta, ale jest dla mnie nie do zniesienia
|
|
#130 |
|
Zadomowienie
|
Ja w Eternity Moment Calvina Kleina wyczuwam kwiaciarnie
i czesto sa w promocji w Rossmanie czy w Naturze
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.

). Chyba bym lubila troszke cytryny, pomaranczy, grejfruta...