![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brak znajomych, jaki powód?
tak samo mam niestety ... brakuje mi wyjscia na osiedle czy wyjscia na glupie zakupki z kumpela ...
kumpelke mam ale ona widzi mnie jesli ona nie ma zajecia oczywiscie razem wyjdziemy w piatki do klubu do 5 rano pohoolac ale caly tydzien siedze w domu i kisze ogora ... w roku szkolnym to przynajmniej szkola jakos do 16 zajmowala moje zycie i nie ma wtedy czasu na wychodne tylko nauka... czasami czuje sie taka samotna lubie smiech, dobra zabawe, taniec, rozmowy ogolnie napic sie browarka ale niestety nie ma z kim ... i dobrze ze mam internet bo przynajmniej mozna porozmawiac szczerze na naszym forum heheh. nawet nie chce mi sie przyklejac do kogos i poznawac od podstaw bo jetem za bardzo wyluzowana dwa haselka bym szczelila i tej nowo poznanej osobie glupio by sie zrobilo w sumie ta moja jedyna kolezanka jest spoko wyluzowana ale no malo kiedy sie widujemy niestety... hhehe ale smiejemy wtedy za czasy i z wszystkiego i szwendamy sie do poznej nocy ... szkoda ze tak fajnie, raz na swieto ... ![]()
![]() |
![]() |
#122 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;4654137]To racja, przy niej wiesz cio mozesz powiedziec, nawet cos glupiego i sie nie obrazi ani nic, a przy kims "nowym" musisz uwazac na to co mowisz
![]() może i racja ... zreszta nowe kontakty sa "swojskie" ale na chwile ... wszystko jest OK ale przyjdzie rok szkolny i chodzenie z jednego osiedla na drugie ktore jest umiejscowione na drugiej stronie swojego osiedla - staje sie naprawde ciezkie ... wole juz przekisic ogora na chacie lub raz sie spiknac z kumpela z ktora moge porozmawiac o wszystkim i posmiac z czego chce ... i wazne ze mieszka pare blokow dalej ode mnie (nie jest atrapa) hehe.
![]() |
![]() |
#124 |
Wtajemniczenie
|
Nie ma to jak wakacje i siedzenie od rana do wieczora w domu przed komputerem. Już mnie zaczyna, to powoli nudzić, a co gorsza uzależniać do tego stopnia, że z roku na rok po wakacjach zamiast myśleć o nauce i innych sprawach, to mi forum i kosmetyki w głowie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#125 |
Rozeznanie
|
ja tez mam ten problem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Konto usunięte
|
nie przesadzaj na pewno nie jestes taka gruba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie co, ja ostatnio zaczęłam odnajdywać plusy takiego samotnego życia: nareszcie mogę się wyspać, porozmyślać, pomarzyć, poczytać
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam PS. Problem, z tym, że nie mam z kim wyjść nadal istnieje ![]() ![]()
![]() |
#128 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I bardzo dobrze, we wszystkim trzeba odnajdywać dobre strony i wtedy jest o wiele lepiej i przyjemniej. Nie odczuwa sie tej samotności. Masz racje, gdybyśmy mieszkały wszystkie w jednym mieście zawsze mogłybyśmy spotykać sie ze sobą, a tak pozostają tylko rozmowy, ale to tez jest dobra, zawsze możemy podnieść sie na duchu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
CZas sie dlasiebie ma... To prawda... Ale ile można lezec w wannie i smarować sie kosmetykami? W końcu jak już tak o siebie dbamy, to warto by było gdzieś z kimś wyjść i pokazać się światu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
![]()
No tak masz racje, ale lepsze to niż użalanie się nad sobą.
Ja radze sobie tak, że biorę sprawę w swoje rece i sama odzywam sie do ludzi, czy nie mają ochoty gdzieś wyjść, czy moge do nich wpaść, fakt faktem przykro jest, gdy odmawiają, ze akurat nie mają czasu czy siły, ale warto próbować ![]() Każdy sobie radzi na swój sposób, ale wg mnie najważniejsze to nie użalać się nad sobą.
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Tylko, ze ja nie mam w ogóle znajomych. Ani jednego... Niby chodzę do szkoły... ale na przerwach zawsze jestem sama. Nikt sie do mnie nie odzywa., Tylko obgadują po kątach. A ja mam taki lek, żeby podejść i zagadać, a jak to już zrobię, to wiem, że ich sympatia jest udawana, bo za chwile odchodzą i śmieją sie ze mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
...zawsze myślałam, że tylko ja mam taki problem.
![]() Doskonale was rozumiem dziewczynki. ![]() Gdzieś na początku wątku przeczytałam, że pójście do LO zmienia życie... Właśnie skończyłam pierwszą klasę i co... i nic! Fakt nawiązałam nowe znajomości, ale wciąż boje się zwierzeń itp. Często rozmowa się urywa bo boję się, że zostanę odebrana jako natrętna i nadmiernie ciekawska... O zainicjowaniu spotkania to już nie wspominam(powód?wspomnian y już wcześniej strach przed odmową) Eh...A rozpoczynałam ten rok szkolny z postanowieniem, że otworze się na ludzi ![]() Znajomi z gimnazjum? Gimnazjum to był w ogóle burzliwy okres w moim życiu... pod koniec pierwszej klasy stworzyła się pewna grupka, było super. Zawsze było z kim pogadać,pospacerować, pośmiać się. Tylko, że większość czasu spędzaliśmy przy wszelkiego typu alkoholach ... ![]() ![]() ![]() Mama oczywiście nie akceptowała moich "przyjaciół", dochodziło do tego, że zabraniała mi spotkań z nimi i... kontakt się urwał. Z perspektywy czasu dziękuje mamie, że mnie od nich odseparowała, bo taka przyjaźń na dłuższą metę na pewno na dobre by mi nie wyszła... Ale wtedy przynajmniej miałam z kim pogadać, pośmiać się... Jedynym pozytywnym akcentem w moim życiu jest mój TŻ, jesteśmy razem 2 lata, to on sprawił,że się uśmiecham. Tylko z kim tu pogadać o radościach i smutkach związanych z nim?? Tak więc wakacje spędzam w domu przed komputerem i tv No ale ile można wgapiać sie w monitor?? ![]() Ale się rozpisałam ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Ja niestety też spędzam wakacje przed komputerem... I siedzę cały czas na wizażu...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie przejmuj sie tym jak inni sie zachowuja, nie rezygnuj z zagadywania, zreszta skad ta pewnosc ze sie pozniej z ciebie smieja i ze to jest udawana zyczliwość, probuj, aż w końcu znajdzie ludiz odpowiednich dla siebie, wiem ze to nie ejst latwo, bo przeciez jestem w pdoobnbej sytuacji co ty, ale zawsze gdy bylam w jakims nowym otoczeniu, gdzie nikt sie nie znma, staralam sie byc bardzo otwarta i to sie oplacalo ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Akurat, ze się ze mnie śmiali to wiem na pewno... Urodziłam sie i mieszkałm do 9 roku życia w Poznaniu. Potem przeprowadziłam się do małej miejscowości, gdzie wszyscy na mnie krzywo patrzeli bo byłam NOWA. A co najsmieszniejsze 1 dnia w szkole zostałam nazwana dziwka, przez jedna bogata lalunie. I to sie ciagnie cały czas za mną od tamtego czasu. Ciagłe ploty, upokarzanie... nawet wielokrotna zmiana klasy w niczym nie pomogła... Mięsiąc jest w miare ok i się wszystko na nowo zaczyna... Teraz skończyłam 1 klasę liceum i dalej jestem sam. tak cąłe zycie. I całe życie w domu... 0 znajomych... O przyjaciółach juz nawet nie wspomne...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sama doswiadczylam niemilej historii. (...)Po pewnym czasie nie potrafilam z nikim porozmawiac otwarcie...
![]() Edytowane przez slonko1990 Czas edycji: 2007-07-02 o 20:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Tylko, żeby ludzie mieli naprawdę podstawy żeby tak mówić... Pierwszego chłopaka miałam w wieku 15 lat. Chodziliśmy ze sobą z 2 tygodnie... potem była roczna przerwa, aż spotkałam swojego TŻ... I już półtora roku jesteśmy razem...
![]() |
#139 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A znajomi Twojego TŻ?? Może wśród nich odnajdziesz przyjaciół?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
On ma 24 lata... I 2 kolegów fajnych, ale oby dwaj wyprowadzili się do Katowic... Więc nic z tego.
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
Oj to szkoda...
![]() Tyle się w tym wątku znalazło "samotnych duszyczek" tylko czemu jesteśmy rozsiane po całym kraju??? ![]() Ps. natknęłam się na twój wątek o odmianie ![]() Edytowane przez slonko1990 Czas edycji: 2007-06-28 o 13:03 Powód: dopisek:) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zadomowienie
|
Nie sądzilam,ze aż tak wiele osób może mieć ten problem co ja
![]() Jak pewnie większość z Nas mam znajomych , tak z wieloma osobami jestem na "cześć" i na tym sprawa się kończy Nie mam w sobie tyle odwagi by komuś zaproponowac spotkanie, nie chce byc natretna , natarczywa czy coś w tym style.Boje się odrzucenia, boje się odezwać bo się zbłaźnię.-moze dlatego ze moja samoocena nie jest zbyt wysoka a jednym z mych kompleksów jest dośc specyficzny głos... . Nawet jak jestem gdzieś zapraszana to myśle ze to tylko tak , dla pozorów a nie dlatego ,ze ktoś chce mojej obecności.Właśnie ze ta sympatia jest udawna a zaraz zostane obśmiana. Bardzo cięzko tez zaufac mi komuś. Cytat:
![]() Jak dobrze ,ze mam wizaż i moge to wszystko z siebie powyrzucać..od razu lzej.
![]() |
![]() |
#143 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Żeby to chociaz były miejcowości obok siebie...
![]() |
![]() |
#144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Niektórych razie tez mój i jego styl ubierania się goth/metal/rock/punk... Ale ja się ubieram tak gdzieć od 3 lat. Wcześnij byłam za młoda, a raczej bałam się ludzi...
![]() |
![]() |
#145 | ||||
Wtajemniczenie
|
Ojej ile wypowiedzi od wczoraj się zebrało
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tak zastanawiam się teraz, czy oby przypadkiem nie wygłupiam się opowiadając tę historię, ale może uświadomi ona niektórym, że wcale nie jest z nimi tak źle jak im się wydaje. Cytat:
![]() Czytając Wasze posty, dotarło do mnie, że ja może wcale nie jestem taka nieśmiała jak mi się wydaje. Niektóre z Was mówią o lękach zachęcenia znajomych na wspólny wypad. Mnie to w zasadzie nie dotyczy, gdyż uważam, że nie mam nic do stracenia. Jeśli ktoś się nie zgodzi, mówi się trudno - próbowałam, ale to nie ja jestem winna temu, że się nie powiodło. Aczkolwiek nadal mam kłopoty z poznawaniem nowych osób i w dodatku rodziców, którzy nie chcą mnie puszczać na jakieś imprezy, tak więc jestem narazie skazana na te bardzo małe grono znajomych i brak TŻa... ![]()
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
W końcu zaczną Cię puszczać... Przecież nie mogą Cię do końca życia trzymać w domu!!! A TŻ-a na pewno znajdziesz!!! Czasem sekunda wystarczy, aby zaiskrzyło.
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Myślę, że problem polega na tym, że nie próbujesz nawiązać bliższych relacji z inną paczką. Przecież nikt nie rozwinie przed Tobą czerwonego dywanu i nie powie "zostań jedną z nas". Może zaproponuj jakiś wypad klasowy z okazji zakończenia gimnazjum?
Liceum to doskonała okazja żeby poznać fajnych i ciekawych ludzi. Trzeba tylko chcieć ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#148 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
No dobra to może ja się wygadam, bo dzis mi wyjątkowo przykro...
Nie mam znajomych, nie wiem czemu. Tzn umówmy sie znajomych mam na pęczki, ale jak przyjdzie co do czego to nie mam z kim wyjść na piwo. Być może po części przez taniec - przez to, że w roku szkolnym mam trochę mniej czasu, ale nigdy się nie izolowałam. Jestem z natury otwarta, towarzyska, łatwo nawiązuje kontakty. Nie wiem dlaczego jest tak, że są te wakacje, mam odrobine wiecej czasu, w końcu wiadomo, że nie trenuj etraz tak często, a nie mam z kim wyjść, pobawić się. Nawet nie mam z kim iść na kawę. Osoba mi najbliższa (nie piszę przyjaciółka, bo ostatnio wyszło cos, co boli), mnie olewa. Dzisiaj wysłalam jej smsa - może byśmy się spotkały etc, a ona powiedziała mi że idzie spać - o 18 ciekawa pora, dla kogoś kto prowadzi dość bujne życie nocne. Ok, jak nie dzis to jutro, ale to co mnie zabolało to fakt, że mnie okłamała, wiem od kolezanki że się z nia umówiła na wieczór. Czemu mnie nei zaprosiły i czemu tworza z tego taka tajemnice? Boli mnie to wszytsko tym bardziej, że ja jestem wobec niej jak najbardziej fair - nie okłamuję jej, nie obgaduje... never mind. W zasadzie to piszę w tym wątku, dlatego że ta samotność zaczyna mi bardzo doskwierać - bo nie jest niestety z wyboru. Ja naprawdę chciałabym sie bawić, spotykać póki mam na to czas, bo potem obudzę się w wieku lat 45 i stwierdzę, że to życie mi gdzies przeleciało, ale nie zauważyłam gdzie i kiedy. Jest mi smutno, nie wiem jak to zmienić. Chciałabym mieć znajomych, chcialabym przestać być samotną... zaczynam się łapać na gadaniu ze sobą, a to już nie wróży za dobrze. Jeżeli ktos to przeczytał - dziękuję ![]()
![]() |
#150 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A wiesz, że ja tez czasem gadam do siebie ![]() Taka samotność najbardziej dobija w wakacje i tuz po nich gdy w szkole wszyscy sobie opowiadaja jak spedzili ten czas ![]() Właśnie na placu w pobliżu mojego domu szykuje sie jakiś koncert (scene rozkładają) Byłaby to wspaniała okazja do poznania nowych ludzi...Ale co, przecież sama tam nie pojde... Błędne koło... ![]() Wszystkim śmiałym i otwartym dziewczynom fajnie sie mówi "idz, zagadaj"... Ja nieraz mam tak ze podejde i nie wiem oczym gadac ![]() Ojojoj... Na dodatek TŻcik chory wiec kolejny wieczór w czterech scianach |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.