|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Rozeznanie
|
Dot.: 3-dniowa glodowka??
czyli co schudne niby ten 1kg i koniec?
![]() ![]()
![]() |
#122 |
Przyczajenie
|
Co do otrębów to ja je tak po prostu bez wody;] Na sucho:P Jakoś nie widzę w mej wyobraźni aby były smaczne po rozmoczeniu w wodzie czy mleku... A są?;> No chociaż w diecie nie chodzi o to przecież żeby było smacznie a skutecznie:P
I podziwiam waszą zawziętośc w odchudzaniu się... mnie sie już nie chce:P P.S. Jotemka - świetny avatarek;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ty też masz super av ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Przyczajenie
|
Głodówka
www.glodowka.pl
Na tej stronie znajdziecie wszystko jak postępować przed, w trakcie i po głodówce. To głodówka oczyszczająca organizm, ma działanie lecznicze, nie odchudzające [choćwiadomo chudnie się.] Wiecie ile złogó macie w jelitach? Chcecie mieć ładną cerę, lśniące włosy? żaden krem wam tego nie zapewni, po oczyszczeniu organizmu człowiek naprawdęczuje się rewelacyjnie! Najgorsze są 3 pierwsze dni, potem już nie czuć głodu, człowiek czuje się szczęśliwy, zastanawia się nad swym życiem! POLECAM |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Dot.: Głodówka
Ja najdłużej na głodówce wytrzymałam dwa dni nie polecam takiego głodzenia się
![]()
![]() |
![]() |
#126 |
Przyczajenie
|
Ale to nie taka zwykła głodówka o jakiej mówisz, nie ta mająca na celu zgubienie kg-do tej leczniczej trzeba się przygotowaywać dwa tygodnie wcześniej!! ja przeszłam takiecoś i polecam, wiesz ile dziadostwa w sobie nosisz? nie wiesz. a ja wiem i zmianiłam swoje nawyki żywieniowe, naprawde polecam, zajrzyjcie na www.glodowka.pl i przeglądnijcie tą stronę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
w takim razie spróbuję
![]() |
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
Oczyszczajaca glodowka
Dzisiaj buszujac po internecie natknelam sie na ta strone www.glodowka.pl
Chwalona jest na niej glodowka lecznicza, ma pomagac m.in. w redukcji cellulitu, no i oczywiscie w zrzuceniu wagi ale akurat na tym az tak bardzo mi nie zalezy. Chcialabym po prostu oczyscic swoj organizm ![]() W zwiazku z tym mam kilka pytan do wizazanek ktore przeszly taka glodowke. Przede wszystkim czy glod ktore odczuwalyscie byl bardzo silny? Jak dlugo stosowalyscie glodowke? Jakie macie rady i spostrzezenia na ten temat? Oczywiscie nie przestalabym jesc nagle, z dnia na dzien, tylko stopniowo. Od dzisiaj zaczelam przygotowania ps. Szukalam watku o glodowce ale niestety nie znalazlam takiego ktory odpowiadalby na wszystkie moje pytania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Przyczajenie
|
Dot.: Oczyszczajaca glodowka
Musisz wiedziec ze taka glodowka to nie zabardzo jest bespieczna. Moze i oczyszcza organizm ale ma tez skutki uboczne
![]() ![]() 1) uzaleznia - nie stosowala bym jej dluzej niz 5-7 dni max potem mozesz miec problemy z zoladkiem ( ja np. po 2 tyg ![]() 2) mozna zchodnac - biust tez ![]() 3) oslabienie organizmu pozdrawiam serdecznie p. s. uwazaj i nie przesac z ta glodowka
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
O ironio...przedwczoraj taże natknęłam sie na tą stronke i postanowiłam zastosować głodówke
![]() ![]() Wczoraj przez cały dzień nic nie zjadłam i byłam z tego dumna , powiem Ci żę nie było mi aż tak bardzo trudno...przespałam popołudnie wiec moze dlatego hehe. Gorzej było gdy wstałam dziś rano...niemiałam siły wogóle wstać a gdy to zrobiłam było mi słabo i kręciło mi sie w głowie...a musiałam wyjść za chwile do szkoły...więc musiałam zjeść śniadanie bo pewnie bym zemdlała ![]() W internecie pisze że złe samopoczucie to wina wypłukujących się toksyn z organizmu więc chyba tych toksyn miałam baaardzo dużo ![]() Aha czytałam też że trzeba przed głodówka zrobić 2 tyg okres przygotowawczy,czyli owoce warzywa zero słodyczy alkoholu to wtedy objawy złego samopoczucia eliminują sie do minium ,no ale ja tego nie zrobiłam ![]() Planuje za jakiś czas znów spróbować głodówki ale zastosuje ten okres przygotowawczy bo u mnie z głodem nie było az tak żle ![]() Także życze Ci wytrwałości aha i radze nie wchodzić do kuchni...hehe czego oczy nie widzą tego sercu nie żal ![]() Powodzenia i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() " 1) uzaleznia - nie stosowala bym jej dluzej niz 5-7 dni max" Chcialam wyprobowac nawet krotszy okres, moze 3-4 dni, ale naprawde sie jeszcze zastanawiam czy naprawde tego chce, dlatego jezeli ktos wie cos na ten temat to prosze o wypowiedzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Slyszalam i kiedys czytalam o glodowkach jako dobrym sposobie na oczyszczenie organizmu, ale moze siegnij do jakichs ksiazek na ten temat, nim sprobujesz. Są przeciez na pewno rowniez przeciwskazania... Ja bym sie bała jednak. Reakcji organizmu. Wolę codziennie starac sie tak odzywiac, zeby miec dobry metabolizm.
![]() |
![]() |
#133 |
Przyczajenie
|
hej, ja byłam na głodówce oczyszczającej 14 dni. Oczywiście było to pod opieką specjalistów ("wczasy"-głodówka w górach). Czułam głód tylko pierwszwgo dnia. Pamiętam, że po 1 tygodniu piliśmy wode z miodem i cytryną (1 szklanka dziennie) i jak ktoś się gorzje czuł to bral witaminy.Codziennie rano był jakiś rozruch poranny i wejscie do lodowatego strumyka ( miało chyba krążenie poprawić ?) Pojechałam tam żeby schudnąć, oczyszczanie było na 2 miejscu. Ogólnie jeśli ktoś chce to robić dla samego chudnięcia to zdecydowanie nie polecam. Schudłam chyba ok 8 kg jesli dobrze pamiętam ale prawie wogole nie bylo widać.
Co do przygotowywań przed głodówką to nie jadłam tłustych rzeczy i chyba mięsa na 2 tyg.przed. Ogólnie ciekawe przeżycie, ale bym już nie powtórzyła |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Z chęcią bym sie przyłączyła do głodówki, ale przez góra 3dni
![]()
![]() |
#135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny, uwazajcie na siebie! ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Ja ( calkiem przypadkiem) przezylam glodowke. Zalozyli mi aparat i przez jakies 3-4 dni nie umialam nic jesc (procz jogurtow pitnych, wody, herbaty, mleka i banana). Pierwszy dzien byl najgorszy, bo az burczalo w brzuchu, ale juz po kilku h ( z 6) glod malal. Nastepnego dnia sniadanko, obiad i kolacja ( z tych plynow), a 3 tylko 2 "posilki". Oczywiscie bylo duzo cwiczen, bo balam sie, ze mie sie zatrzyma metabolizm. I schudlam ze 3 kg. Az sie zdziwilam. Kolezanki mi mowialy "SCHUDLAS!!!" a ja tylko ![]() I co najwazniejsze, to bylo 2 tygodnie temu, zaczelam powoli jesc coraz wiecej. Dzis jem juz wsystko, jakies 5 posilkow dziennie, slodycze, ziemniaki, bialy chleb i nie wrocilo ![]() Wiec osobiscie polecam taka glodowke, poza tym czlowiek czuje sie lekki, taki promienny, szczesliwszy, zadowolony.... Ja sama chyba powtorze sobie ta moja "glodowke" tylko teraz juz z wiekszym przygotowaniem i tez tylko na jakies 3-4 dni, bo to jest jenak niebezpieczne... PoZdRawIaM |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
a mam takie pytanie moze bedziecie uwazac ze glupie no ale zapytam
![]() czy taka glodowka moze doprowadzic do efektu jo-jo ??
![]() |
#138 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja od jutro zaczynam przygotowanie do 2-3 dniowej glodowki. Najtrudniej mi bedzie wytrzymac bez slodyczy ale mam nadzieje ze dam rade ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
![]()
trzeba uważać z tymi głodówkami , zajrzyjcie na ten link , to tak dla przestrogi:
http://kobieta.interia.pl/zdrowie/ch...-znikam,880789 ![]()
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
![]()
Głowdówka lecznicza jest spoko, naprawde oczyszcza organizm, ale nie radze dłużej niz 7 dni.do 3 dniu przestajesz odczuwać głód, należy pic dużo wody i ostatecznie rozwodnione soki, mi te soki duzo ułatwiły bo momentami czułam sie słabo.(ja czasem pomagałam sobie musująca multiwitamina) Tak prawdę mówic dopiero 4 dnia zaczniesz cos zauważać. ogólnie to pocisz sie bardzo, bola mięśnie itd(calutki organizm sie oczyszcza), jesli palisz - to to jest sposób aby rzucić, po kilku dniach płuca także sie oczyszczają... fakt odchudza, nio i wiadomo kurczy sie żołądek, więc potem niej jest więc jest to równiez świetny sposób na przygotowanie do dalszego odchudzania(jeśli ktos chce zrzucić wieksza ilośc kg) po głodówce czujesz sie lżej, włosy sie tak nie przetłuszczaja itd.cera ładniejsza itd. świetnie robi na celulitis
![]() ... niektórzy pij także ziólka. Ważne żeby nie przesadzić z ta głodówka!! Edytowane przez italiaanka Czas edycji: 2007-10-14 o 20:32 Powód: Post pod postem - proszę korzystać z opcji "edytuj" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
oczyszczanie organizmu a glodowka
witam.
wiosna w pelni, a moj organizm taki zaniedbany. wlosy wypadaja, cera brzydka, pryszcze wyskakuja, celulit coraz wiekszy, no i kg dochodza (zawsze wazylam ok 52kg, a teraz chyba z 58!!!) postanowilam cos z tym zrobic. stwierdzilam, ze czas oczyscic organizm. ale jak?? czytalam wiele na ten temat. jedni mowia o zmianie nawykow jedzeniowych (to chyba strasznie trudne) inni znow o...glodowce. wlasnie! podobno ona jest naljepsza na calkowite oczyszczanie organizmu. nie nalezy jej jednak pzreprowadzac czesciej niz raz w roku. glodowka powinna trwac ok 10 dni!! tak, nie dzien lub 2 - tylko 10!!!!! co o tym sadzicie???czy to bezpieczne?? pewnie powiecie, ze nie, ale wiele artykulow na ten temat czytalam i .... calkiem sensownie pisza. ( www.glodowka.pl). moj wujek rowniez co 2 lata przeprowadza taki rodzaj oczyszczanie. podobno najtrudniejsze sa pierwsze dni, potem idzie lepiej. chce sprobowac. wczoraj zjadlam sniadanie, po poludniu przeczyscilam sie gorzka sola i od tego czasu pije tylko wode i dzis herbate z sokiem pomaranczowym. okazalo sie jednak, ze nawet soku zageszczonego nie wolna pic. coz, wypije ten dzbanek i wroce do wody. jak sie czuje.?? na razie normalnie. oczywiscie strasznie mnie ciagnie do jedzenia, ale glodu jako tako nie odczuwam (jak na razie) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Dot.: oczyszczanie organizmu a glodowka
rozumie 2 czy 3 dni,ale nie 10... takie jest moje zdanie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
Glodowkom mowie nie
![]() Zdecydowanie lepiej gdybys zmienila swoje nawyki zywieniowe, wiem wiem ze to trudne - sama staram sie je trwale zmienic. Oczywiscie duzo ruchu, warzyw, nieco owockow, ryb i innych zdrowych produktow.
![]() |
#144 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
andziutek,weź pod uwagę że autorka pyta o głodówkę jako sposób oczyszczenia organizmu a nie sposób na schudnięcie.
Też słyszałam że takie coś trwa przynajmniej tydzien ![]() sama nie mam żadnych doświadczeń głodówkowych ani nie znam nikogo kto by takowe posiadał więc mogę tylko napisać że ja bym spróbowała.zawsze możesz przerwać jeśli będziesz źle się czuła.poza tym ludzie potrafią przetrwać bez jedzenia znacznie dłużej,więc chyba nie umrzesz :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Glodówka:) DieTy!
Witam wszystkie panie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
Głodówka
Witam wszystkie panie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Dot.: GłODówka;)
glodowka jest dobra na 1 dzien
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
sophisticated
|
Cytat:
![]() a zamierzasz trenować jeszcze jakieś sporty? bo jak nie to nie ten adres, takie durnoty to na dietetykę raczej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
A po co chcesz głodowac???
No bo chyba nie to po to zeby schudnąć???? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pożałujesz tej głodówki szybciej niż myślisz, zapewniam Cię. Tylko spowolnisz sobie metabolizm a potem nieuniknione jo - jo, Powodzenia. Poczytaj trochę o odchudzaniu w 'Dietetyce'... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.