![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: słoneczna -> świeża -> glamour BLONDYNKA
Hej, glam blondynki, bardzo fajny wątek - przywraca wiarę w naturalny wygląd jasnowłosych
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Rozeznanie
|
Ja ostatnio kupiłam delikatny brąz z Inglota AMC sypki nr.13 ale ma mnóstwo drobinek niestety nie jest matowy.
Szukam jakiegoś pięknego naturalnego kolorku który wydobędzie kolor mojej szaro-niebieskiej soczewki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
A ja nie mam pojęcia jak ,to sie dzieje ,ze na wizażu można przeczytać głownie opinie pochlebne dotyczące jasnej cery , a w na ulicach widzę ,same opalone albo z solarium ,albo kremami czy słońcem.Nie mówiąc o "tapecie" pudru. Albo zbieg okoliczności ,albo dziewczyny inaczej jest w teorii ,a inaczej w praktyce.
![]()
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
Nie wiem, ile jest Wizażanek, obstawiam kilkanaście tysięcy i to z przewagą mieszkanek dużych miast. To mało reprezentatywna grupa na skalę całej Polski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Rozeznanie
|
Z tego, co zauważyłam, to przy blond włosach mniej rzucają się w oczy różne kropki i małe niedoskonałości na twarzy, za to wyraźnie widać ewentualne cienie pod oczami, więc warto zaopatrzyć się w dobry (nie za jasny) korektor pod oczy.
Właśnie niestety jest odwrotnie-to brunetki nie muszą się przejmować krostkami na skórze. Cera blondynki pwinna być świetlista i bez skazy, za to oczy nie muszą być mocno podkreślone, u brunetek właśnie jest na odwrót.Pisali o tym w Twoim Stylu i w Glamour i ile się nie mylę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
No cóż, co oko, to opinia, jak widać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Rozeznanie
|
Cóż widocznie jesteś wyjątkiem, który potwierdza regułę. Po prostu NATURALNE blondynki mają jaśniejszą karnację niż brunetki(przypominam,że brunet to kolor CZARNY, nie jakikolwiek brązowy,w Europie brunetkami są najczęściej mieszkanki krajów śródziemnomorskich). Może na Twojej jasnej cerze widać krostki, nie kwestionuję, ale uwierz mi,że u NATURALNYCH blondynek o delikatnej cerze rzuci się w oczy każda niedoskonałość, dlatego właśnie dobry podkład, puder i rozświetlacz są podstawowymi elementami makijażu, właśnie takiego, jaki opisuje ten wątek. Zresztą najchętniej by było gdyby głosu udzielił tutaj jakiś ekspert, typu Collier Strong.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
Na ciemniejszej buzi mniej sie rzucaja w oczy jakiekolwiek niedoskonałości niz na jasnej.Dlatego wg.mnie ,to kwestia koloru skory ,a nie włosow
![]()
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Jeszcze chwilka , jedno rozjaśnianie , położenie farby i będę znowu blondynką.Małymi kroczkami przez rok wracałam do blondu. Podoba mi się taki wakacyjny wygląd czyli złote włosy skóra muśnięta słońcem.Jestem wiosną czyli ciepłą blondynką z czego się bardzo ciesze
![]() bardzo podoba mi się kolor morelowy, brzoskwiniowy nawet flamingowi (chyba jest taki) który ładnie komponuje się z złotawa karnacja i blond włosami.Polubiłam ostatnio złotą biżuterie.Może warto odkopać wątek ![]() Edytowane przez Szeherezada 1 Czas edycji: 2011-04-26 o 12:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.