Atrakcje, czyli jak urozmaicić wesele? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-18, 15:20   #121
soffera
Zadomowienie

Dot.: Atrakcje, czyli jak urozmaicić wesele?

Opisze nasze małe atrakcje, moze kogos natchną
- przysięgę mówiliśmy z pamięci
- podczas mszy ślubnej jak i życzeń grały nam skrzypaczki
- podczas mszy slubnej śpiewała śpiewaczka
- po wyjsciu z kosciola zostalismy obsypani platkami roz
- po zlożeniu życzen kazdy dostal od nas slodki upominek z karteczka: "dziekujemy za zyczenia i obecnosc na slubie...."
- na kieliszkach szampana byly ponakladane maliny, a same kieliszki ulozone w serce
- fontanna czekoladowa
- karty drinkow na stolach (drinki mialy rozne weselne nazwy)
- barman ktory przyrzadzal drinki (swietne takze dla osob ktore nie mogly pic alkoholu - robil pyszne koktajle bezalkoholowe)
- ksiega gości
- podziekowania dla rodzicow w formie prezentacji multimedialnej ze zdjec (naszych z rodzicami) od czasow dziecinstwa do teraz, wreczenie prezentow.
- smieszne prezenty za konkursy (ekspres do kawy, urzadzenie wielofunkcyjne etc.)
- prezent od moich rodzicow -> pokaz sztucznych ogni, był boski
- prezenty dla swiadkow -> koszulki z napisami: szef wszystkich szefów i anioł 99%
Pewnie jeszcze o czyms zapomnialam
soffera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-18, 15:28   #122
daget
Zakorzenienie

GG do daget

brawo Sofferko zes sie rozpisala

O kurcze a moje informacje sa malo aktualne.... plan planem a wesele poszlo swoim torem
- do kosciola zesmy szli na pieszo
- orszak slubny do oltarza: 2 ksieza, ministranci, moje chrzestne dzieci (dziewczynka w sukience komunijnej niosaca obraczki i chlopiec), swiadkowie, rodzice ( szt. 4)
- dlugi czerwony dywan i platki roz
- wlasna dekoracja kosciola ze swieczkami na balustradach
- duzy zespol muzyczny ( 3 gitary, trabka, bongosy, keybord, skrzypce i wokal) - spiew na 3 glosy
- prezent od ksiezy (biblia i piosenka do mikrofonu przy akompaniamencie gitary spiewana i grana przez proboszcza)
- prezent od zespolu - spuszczany z choru wielki bukiet kwiatow
- pod kosciolem ulozona przez dzieci parafialne alejka z traw do naszego samochodu
- dekoracje piorkowe
- ksiega gosci na osobnym stoliku z bukietem kwiatow i lampionami
- walc angielski z choreografia
- prezent od swiadka (moj brat) - pokaz grupy artystycznej zajmujace sie tancem z ogniem - szczena nam opadla
- wyroznienie przy gosciach sprawcow naszego poznania sie - dedykacja dla nich tanca
- prezent dla swiadkow- dyplomy
- prezent dla rodzicow, wlasnorecznie zrobione antyramy ze zdjeciami i z miejscem na zdjecie slubne

I to chyba wszystko

Edytowane przez daget
Czas edycji: 2008-12-18 o 15:45 Powód: aktualizacja....
daget jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-18, 15:46   #123
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez soffera Pokaż wiadomość
Opisze nasze małe atrakcje, moze kogos natchną
- przysięgę mówiliśmy z pamięci
- podczas mszy ślubnej jak i życzeń grały nam skrzypaczki
- podczas mszy slubnej śpiewała śpiewaczka
- po wyjsciu z kosciola zostalismy obsypani platkami roz
- po zlożeniu życzen kazdy dostal od nas slodki upominek z karteczka: "dziekujemy za zyczenia i obecnosc na slubie...."
- na kieliszkach szampana byly ponakladane maliny, a same kieliszki ulozone w serce
- fontanna czekoladowa
- karty drinkow na stolach (drinki mialy rozne weselne nazwy)
- barman ktory przyrzadzal drinki (swietne takze dla osob ktore nie mogly pic alkoholu - robil pyszne koktajle bezalkoholowe)
- ksiega gości
- podziekowania dla rodzicow w formie prezentacji multimedialnej ze zdjec (naszych z rodzicami) od czasow dziecinstwa do teraz, wreczenie prezentow.
- smieszne prezenty za konkursy (ekspres do kawy, urzadzenie wielofunkcyjne etc.)
- prezent od moich rodzicow -> pokaz sztucznych ogni, był boski
- prezenty dla swiadkow -> koszulki z napisami: szef wszystkich szefów i anioł 99%
Pewnie jeszcze o czyms zapomnialam

no no musiało być super
Stary 2008-12-19, 13:47   #124
soffera
Zadomowienie

Daget no ty też nie grzeszyłas mala iloscią slownictwa
A miało być jeszcze karaoke ale zabrakło nam czasu....

Dla nas i tak najwazniejsza była przysięga, namawiam do mówienia samemu, nie za księdzem. Jest to piękne, tak jakby PM byli sami w kosciele.
Taki maly off top (Marta nie krzycz): Ksiadz (był mlody) zostal poinformowany o tym ze mowimy wszystko sami zaraz przed msza przez naszych swiadkow (my bylismy na sesji) wyobrazcie sobie ze zaraz przed przysiega jeszcze sie upewnial czy jestesmy tego pewni, otworzyl nam ksiege, pokazal tekst jakbysmy zapomnieli, w ogole byl tak tym faktem zaskoczony i przestraszony ze myslalam ze padne
soffera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-28, 17:02   #125
dzonksik
Raczkowanie

U nas jako atrakcje chcemy zaprosic barmana i zrobic karty drinkow alkoholowych i nie. Ale ten pomysl juz widzialam byl wymieniony, chcemy tez fontanne czekoladowa - ale to juz tez raczej coraz czesciej widuje ( nam to bardzo smakuje wiec pozostajemy przy tym pomysle ), ksiega gosci - super pomysl! U mojej przyjaciolki oprocz tej ksiegi mieli takze Polaroida i klisze ktory odrazu wypuszczal wywolane zdjecia , wkladalo sie je w odpowiednie miejsce do ksiegi i wpisywalo zyczenia! Strasznie to fajnie wygladalo, ale my z Polaroida rezygnujemy bo jedno zdjecie po kalkulacji wychodzi ponad 10 zl.A mam bardzo duzo osob. Wiec bedzie sama ksiega. Myslalam zeby zastapic to w ten sposob , ze zrobimy sobie z kazdym zdjecie na przyjeciu a potem wkleimy pod zyczenia, ale wydaje mi sie ze to za duzo zachodu i jeszcze nie wiem czy te zdjecia nam sa wogole w ksiedze potrzebne. Najfajniesze sa te z Polaroidu, no ale coz... kasa kasa kasa
U nas tez jest takiz wyczaj ze zespol podchodzi do stolow i gra przyspiewki i hiciory , pomyslalam sobie ze te spiewniki to fajna sprawa.
Bedziemy jeszzcze na stoly dawac listy gosci. Tzn takie ksiazeczki, w ktorych wymienimy kazda osobe obecna na weselu i napiszemy o niej 3 krotkie zdania.
To tez bedzie pamiatka dla gosci, kto bedzie chcial to sobie wezmie.
Mam problem z prezentem dla rodzicow
Chcielismy im zafundowac pokaz sztucznych ogni, ale z tego co wyczailam oni nam chca zrobi taki sam prezent heheh wiec chyba wymyslimy cos innego. Zreszta maja juz upatrzonego organizatora ktorego poznali na innym weselu i bardzo im sie to co wykonal podobalo, caly pokaz jest przy jakiejs podobno niesamowicie dobrze dobranej muzyce.
U przyjaciolki na weselu kazdy gosc otrzymal upominek - slodycze w srodku oraz mala ramka z motywem obraczek , po to by wstawic wspolne lub tylko pary mlodej zdjecie. Na koniec oczywiscie takze ciasto. To u nas chyba tradycja, ale jestem za jakims fajnym gadzetem dla gosci jako prezent.
Chcialabym zeby goscie byli zadowoleni i zeby to nasze wesele wyroznialo sie czyms czego na innych nie bylo. Nie musi to byc jakich wielkie och-ach. Ma byc fajne i ma zapadac w pamiec! Wiec poszukuje pomyslow
Pozdrawiam !
dzonksik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-30, 08:25   #126
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

My dajemy nasze zdjęcia zrobione w PhotoShopie jako kolaż z napisem dziękujemy i data naszego ślubu
każdy z gości dostanie takie zdjęcie
Stary 2009-01-27, 09:43   #127
szymonbiel
Przyczajenie

Wink Dot.: Atrakcje, czyli jak urozmaicić wesele?

reklama

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2009-01-31 o 01:17
szymonbiel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-28, 21:16   #128
tupszurek
Raczkowanie

cos nowego na weselu

moja siostra ma niedlugo wesele, szuka czegos niestandardowego, puszczanie golebi odpada, druhny też okelpane, co jeszcze moze byc, czekam na pomysly
tupszurek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-28, 21:23   #129
Daysy85
Zakorzenienie

Dot.: cos nowego na weselu

Trębacze , grający hejnał na powitanie czy jakieś fanfary.
Trupa cyrkowa robiące akrobacje.
Występ kogoś sławnego, komika , kabaretu, śpiewaka.
Gadająca papuga, gwarek

Tylko należy zastanowić się dlaczego bierzemy ślub i robimy wesele... dla niespotykanych , oryginalnych występów, czy dla przypieczętowania miłości i utrwalenia związku.
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-28, 21:40   #130
tupszurek
Raczkowanie

wszystko jest wazne, caloksztalt imprezy rowniez
Stary 2009-01-28, 21:54   #131
kitek_fm
Rozeznanie

Ale od przypieczętowania miłości i utrwalenia związku to jest ślub. Wesele - robi się przede wszystkim po to, aby się cieszyć z zawartego ślubu. Co w tym złego, ze ktoś chce uczcić związek w oryginalny i niespotykany sposób? Każdy robi jak uważa. Jedni robią skromny poczęstunek, drudzy wystawne przyjęcie dla 300 gości, jeszcze inni przez pojęcie wesele to okazja żeby chlać na umór, a jeszcze inni chcą wesela niestandardowego. Wolny wybór, każdy ma takie wesele jakie chce.
Poza tym wesele robi się "na pokaz" niestety taka jest prawda.

Co do oryginalnych pomysłów
- fajerwerki
- teatr ognia
- wybuchający balon
- czekoladowa fontanna
- alkoholowa fontanna
- pokaz tańca
- karaoke
- iluzjonista
- pokaz tańca dworskiego
- rzeźba lodowa
- drink bar
- karykaturzysta
- wypuszczanie balonów

kitek_fm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-28, 22:44   #132
AgaOp
Raczkowanie

U nas był taniec z ogniem z podkładem muzycznym,jakim były irlandzkie rytmy Gościom bardzo się podobało,więc polecam coś takiego
Stary 2009-01-28, 22:47   #133
Karlain
Rozeznanie

dodam jeszcze od siebie prezentację wyświetlaną przez projektor

prezentacja cieszyła się ogromnym powodzeniem (ponoć kamarzysta ją pokazywał innym parom)
Na prezentacji bart opowiadał jak się poznali, były śmieszne zdjęcia (apropo tego czemu na siebie wcześniej nie zwrócili uwagi hihi) potem "dzieciaki z radia" opowiadały o małżeństwie, aby IM (bratu i jego żone teraz już) pomóc zrozumieć co to jest małżeństwo do tego bardzo smieszne zdjęcia, naprawdę świenie to wyszło
Karlain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-28, 23:17   #134
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Cytat:
Napisane przez AgaOp Pokaż wiadomość
U nas był taniec z ogniem z podkładem muzycznym,jakim były irlandzkie rytmy Gościom bardzo się podobało,więc polecam coś takiego
U nas tez byl taniec z ogniem. Ekstra sprawa . Totalne zaskoczenie dla nas bo to byl prezent od swiadka.

Hymmmm niestandardowe powiadasz..... Ja sie spotkalam z porwaniem Panny Mlodej, zarowno przez rycerzy jak i grupe Surviwalowa, w mundurach i maskach. Ponad to w naszym rejonie jest grupa Gorali ktora przychodzi spiewa i zabawia gosci i mlodych.

Sa dwa watki o tym czym zaskoczyc badz zaskoczono na weselach poczytaj moze cos znajdziesz:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=194670
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=257845
Stary 2009-01-29, 07:50   #135
tupszurek
Raczkowanie

Dziękuję bardzo, właśnie o takie podpowiedzi mi chodziło, faktycznie ten pokaz slajdów i taniec z ogniem są świetnymi pomysłami. Ciesze, się że mogę na was liczyć

Co jeszcze? Czy gościom zamiast ciasta wystarczą upominki? Jeśli tak, to jakie? Czytałam o migdałach i czekoladkach w małych paczuszkach, a moze jednak ciasto lepsze?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-29, 09:58   #136
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tupszurek Pokaż wiadomość
moja siostra ma niedlugo wesele, szuka czegos niestandardowego, puszczanie golebi odpada, druhny też okelpane, co jeszcze moze byc, czekam na pomysly
Połaczyłam Ciebie z wątkiem już istniejącym, proszę przeglądnij go dokładnie, bo padło tutaj wiele cennych porad i wskazówek, jak można urozmaicić swoje (i nie tylko) wesele.
Stary 2009-01-29, 13:10   #137
sylwiatkoo1
Zadomowienie

czesc dziwczyny!!! wiecie moze cos na temat wynajecia mobilnego drink baru z profesjonalna obsluga???? najbardziej to ineteresuje mnie cena tej przyjemnosci! no i moze ktroas z was jest z wielkopolski i slyszala moze ktos ie tym zjmuje??? pozdrawiam.
sylwiatkoo1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-30, 11:22   #138
szymonbiel
Przyczajenie

wycięte przez moderatora

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2009-01-31 o 01:16 Powód: reklama
szymonbiel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-30, 12:55   #139
Assol
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AgaOp Pokaż wiadomość
Super!!!
mam wielka prosbe
uwielbiam tance irlandskie to moja PASJA Kiedys nawet chodzilam na kursy tanca irlandskiego i szkotskiego. Chcialabym rowniez by na naszym slubie byly te motywy. Niestety gdzies zgubilam albo bezpowronie porzyczylam komus plyty z nagraniem. w empiku nie zawsze sie znajdzie wlasnie takie taneczne melodie nadajace sie do znanych irlanskich tancow. Czy moglabys mi w tym jakas pomoc???
Moze polecisz jakies plyty albo niektore przeslac.
Bylabym bardzo bardzo wdzieczna za odpowiedz (kazda )
Dziekuje
Assol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-31, 01:15   #140
Taverney
Zakorzenienie

assol przesłanie nie wchodzi z grę to łamanie praw autorskich, a piractwu na wizażu mówimy stanowcze NIE

A co do znanych irlandzkich rytmów, zajrzyj na youtube i wpisz tam do wyszukiwarki The Dubliners, powinno być dużo tradycyjnych piosenek i wersji instrumentalnych.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 18:47   #141
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Klewer Pokaż wiadomość
Tak się złożyło, że nasz ślub jest w niedzielę i nikt inny nie ma wtedy ślubu. A i proboszcz wyraził zgodę na sypanie w kościele, cytuję: "A sypcie, gdzie chcecie i ile chcecie"
Jejku, strasznie się denerwuję, bo ślub już w tę niedzielę .

Jak tam??
pierwsza osoba majaca slub w niedziele

powiedz mialas jakies problemy przez tak nietypowy dzien?

ja do tego dokladam siweto slub 3maja
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-06, 10:41   #142
gold-fish
Zakorzenienie

Nie wiem czy ktoś już taki pomysł podał, ale u nas było jeszcze przedstawianie gości. Wszyscy siedzili przy stołach, prowadzacy wyjaśnił goscią, że teraz młoda para będzie podchodził do każdego i go przedstawiała pozostałym. Jak siedział ktoś z mojej rodziny to ja brałam mikrofon, jak od TŻ to on. Np. to moja kochana chrzestna Anna, to moja koleżanka Iza itd. Każdy wstawał, były brawa i bardzo sympatyczna atmosfera polecam

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-20, 08:17   #143
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tobkos Pokaż wiadomość
A ja byłem na świetnym weselu, gdzie zamiast typowych fajerwerków były wielkie latające balony szczęścia dla wszystkich gości. Pierwszy raz to widziałem, ale efekt był świetny. Super foty wyszły. W Poznaniu robią coś takiego. http://atrakcje.weselne.w.interii.pl

słysząłam o takich lampionach. Można je na allegro kupić, sama zastanawiam się czy u mnie na weselu nie zrobić czegoś takiego ale TŻ jest sceptyczny
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-20, 21:24   #144
aboovo
BAN stały

Dziewczyny jesteście wspaniałe!
Bardzo Wam wszystkim dziekuje, że tak cudnie opisujecie pomysły

Ja co prawda do wesela mam jeszcze daleko, ale właśnie od jakiegoś czasu rozkręca się temat ślubu więc zaczęłam się tym po mału interesować, bo ja nie chciałabym mieć takiego "oklepanego". No i widze, że nie musze dużo kombinować, bo Wy tu pięknie wszystko opisujecie

Już mam pomysł co do podziękowania rodziców :P Zamiast oklepanej piosenki, zrobie prezentacje gdzie umieszcze różne śmieszne zdjęcia jakie Nam się trafiły i puszczę do tego piosenki, przy których Moi rodzice zawsze sie wygłupiali, ale będą mieli ubaw Mam teraz czas na gormadzenie większej ilości zdjęć

Chciałam tylko zapytać, ponieważ często tutaj piszecie o księdze dla gości.. Możecie mi pokazać przykład takiej księgi? Chciałabym to kupić lub zrobić żeby już po mału to tworzyć, wywoływac zdjęcia, szukać cytaty.. ale nie ma pojęcia w czym takie coś założyć. Oglądałam albumy na allegro, ale to są takie typowe albumy na zdjęcia, nie ma miejsca na życzenia rodziny.

Z góry dziękuję i pozdrawiam
aboovo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-21, 09:24   #145
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Cytat:
Napisane przez aboovo Pokaż wiadomość
Chciałam tylko zapytać, ponieważ często tutaj piszecie o księdze dla gości.. Możecie mi pokazać przykład takiej księgi? Chciałabym to kupić lub zrobić żeby już po mału to tworzyć, wywoływac zdjęcia, szukać cytaty.. ale nie ma pojęcia w czym takie coś założyć. Oglądałam albumy na allegro, ale to są takie typowe albumy na zdjęcia, nie ma miejsca na życzenia rodziny.
Tutaj masz watek o ksiegach gosci https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...i%EAga+go%B6ci
Stary 2009-10-27, 07:29   #146
frodo75
BAN stały

Weselne atrakcje

Jakie najciekawsze atrakcje widziałyście na weselach? Z tego co wiem ludzie organizują podczas swoich imprez cudy nie widy. Ja osobiście widziałem:

koncert tamburyniarzy
pokaz barmański
fajerwerki

a Wy? ;-)
frodo75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-27, 07:57   #147
azakowana
Zakorzenienie

Dot.: Weselne atrakcje

wyszukiwarka się kłania - takie wątki już były. Poszukaj dobrze.
Stary 2009-11-19, 20:59   #148
madzienkka
Przyczajenie

A co potem się stało z obrączkami???Czy siostrzeniec trzymał je podczas ślubu do przysięgi czy oddał komuś?
madzienkka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-19, 21:24   #149
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzienkka Pokaż wiadomość
A co potem się stało z obrączkami???Czy siostrzeniec trzymał je podczas ślubu do przysięgi czy oddał komuś?
mój bratanek trzymał je cały czas na takiej poduszeczce, pewnie leżały na ławce obok niego, jak mieliśmy je założyć to podszedł do nas.
andziat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-21, 10:52   #150
izkaa20
Przyczajenie

a co powiecie na niespodzianke dla Pana Młodego? Młoda moze poprosic kilku kawalerów zeby przebrali się za członków Klubu Starych Kawalerów z Włoch (włosy na żel, cygaro itp.) jeden bedzie czytał list z KST przysłany do Pana Młodego, inny będzie go tłumaczył "na nasze". zabawa jest z przymruzeniem oka a Pan Młody z pewnością się ucieszy znajdziecie ja na stronie:
http://www.weselnaflota.pl/Porady/Za...kawalerow.aspx
izkaa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości