|
Notka |
|
Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Niespodzianki i zupełnie nieoczekiwane sytuacje na ślubie i weselu
Czy Wam również drobie forumowiczki udało się zaszokować zaskoczyć gości tak jak mi
![]() ![]() ![]() Zaskoczeniem, również dla nas było to, że podczas ceremonii i całej mszy często zwracał się do nas od razu wytłumaczył to zebranym gościom tym, że jest to nasz dzień, nasza chwila i to dla nas się tu zgromadzili. Wygłosił tak piękne kazanie, że aż łzy nam się w oku kręciły, bo skupił się w nim na nas. Podczas kazania odczytał nam zastosowanie ślubnej świecy, którą od Niego dostaliśmy. Że mamy ją palić, gdy np. się pokłócimy i brakuje nam słów, a chcemy się pogodzić, by była nam światłem przy każdej szczególnej okazji ![]() ![]() Poza tym to był nasz wspólny z nim pomysł, że to my para młoda i starsi przeczytamy wszystkie czytania do mszy. To było naprawdę cudowne uczucie tak stać i czytać o miłości wśród tych wszystkich bliskich nam ludzi ![]() Później już na weselu to ja zaskoczyłam mego już wtedy męża, tym, że... zaśpiewałam mu piosenkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niespodzianki i zupełnie nieoczekiwane sytuacje na ślubie i weselu
Podobuje mnie się.... Super pomysł....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
bardzo wzruszające opowiadanie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
jenifer198 podsunałaś mi nowy pomysł, przed chwilą urodziła się we mnie nowa koncepcja. Dzięki, jesteś wielka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() i katathea rychłego zamążpójścia ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Aaaaa widzisz jenifer198 jakiś czas temu też pomyślałam o piosence dla męża....wybrałam nawet taką i zapomniałam o tym... A terazprzypomniałam sobie o tym i w dodatku pomyślałam jak to wszystko dograć..... Mamy przyjaciela księdza, (który oczywiście będzie świadkiem naszej przysięgi małżeńskiej), który ma ekstra głos i tak bardzo marzyłam o tym, aby nam na weselu zaśpiewał coś z repertuaru Wolnej Grupy Bukowiny lub Starego Dobrego... a teraz właśnie pomyślałam, że dam radę go w to wkręcić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
A u mnie miały być jeszcze zaprzyjaźnione skrzypeczki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
i oby potrzebna nie była
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Z tą piosenką super pomysł. Ale ja na pewno śpiewać nie będę, chyba, że zechcę wszystkich gości wypłoszyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
I sie jednak nie obylo bez niespodzianek na naszym slubie i weselu....
1. Moj brat zajal sie przystrojeniem kosciola i o malo nie padlam jak zobaczylam pelno lukow owinietych bialymi kwiatami i bluszczem, a na dywanie platki roz 2. W kosciele Msze odprawialo nam 2 ksiezy naszych przyjaciol i po dziekczynieniu ale przed blogoslawienstwem jeden z nich stanal przy ambonce i zaczal skladac nam zyczenia, ledwo powstrzymywalam wzruszenie i nagle ten drugi o ktorym juz wspominalam na tym watku zszedl do grajacego nam zespolu zalozyl gitare i zaczal spiewac. Zaspiewal ballade -"Dwie polowki pomaranczy" z dedykacja ode mnie dla Pana Mlodego. Uwielbiam ta piosenke.... oczywiscie ryczelismy oboje patrzac sobie w oczy.... ![]() 3. Kiedy wychodzilismy z Kosciola przy dzwiekach Marsza przed samym wyjsciem z choru zaczeto nam opuszczac wielki kosz pelen kwiatow ![]() 4. Przed oczepinami swiadek (moj brat) zaprosil nas na dwor i.... ku naszemu zdziwienu wystapila grupa Gorgona http://www.gorgona-fireshow.cba.pl/news.php Zabawa byla przednia.... a gosci wygonilismy z sali bo nie chcieli wyjsc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Daget fajne przeżycia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Witajcie wszyscy
Mam ważną sprawę. W kwietniu idę na wesele mojej najlepszej przyjaciółki. Chciałabym jej zrobić jakąś niespodziankę na weselu. Zależy mi na tym by było to coś z jajem, czego nie zapomną, natomiast myślę tez o występie jakiś tancerzy,ale to jedynie efektowne, a chciałabym żeby Para młoda była zaskoczona i mogła w tym uczestniczyć. Proszę o pomysły, będę bardzo wdzięczna!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to w końcu jej wesele i jeżeli by o czyms takim marzyła to myślę, ze by sama mogła o to zadbć ![]() nie wiem, ale ja bym nie była zadowlona jak by moje koleżanki cos mi zorganizowały na moim ślubie bez mojej wiedzy, oj nie ![]() Oczywiście nie mowie o jakimś wspólnym tańcu razem czy dedykacji piosenki, ale cos na większą skalę zupelnie odpada ![]() EDIT: i proponowałabym wykasować z podpisu reklamę ![]() ![]() Edytowane przez onaella Czas edycji: 2009-01-17 o 19:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Na szczęście moja przyjaciółka wie o tym i nie rości sprzeciwu, wręcz bardzo by tego chciała. Z całym szacunkiem Onaella, ale nie pchałabym się w takie zobowiązanie bez proszenia, stąd moja prośba do kreatywnych na tym forum. Proszę mnie nie odwodzić od tego pomysłu, gdyż z pewnością coś zorganizuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do niespodzianek to może np. pokaz slajdow w trakcie wesela z życia PM, wtedy jeżeli chcesz brać czynny udział to mogłabyc wymyśleć jakieś opowiadanie do zdjęc, takie z żartem i po prostu czytać, z odpowiednią muzyką może wyjśc fajnie ![]() ewentualnie pokaz sztucznych ogni też może być dobrym prezentem (tyle, że Ty raczej byś nic nie robiła) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Ooo, te slajdy są dobre:P A co sądzicie o Karaoke?>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
bylam na jednym weselu gdzie bylo karaoke, tyle, że było na poprawinach. Osobiście nie powala mnie ten pomysł, ale to może dlatego, że nie lubie śpiewać
![]() ![]() Myślę, że ten pomysł przejdzie jak uwmówisz się z innymi osobami co do tego, żeby nie było sytuacji, że nikt nie będzie chciał brać udziału, bo pewnie sama wiesz, że to różnie bywa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Każdemu nie dogodzę, ale chciałabym by było to coś "niebanalnego".
Dziękuję za "ostrzeżenia" gdyż wiem że masz sporo racji. Szkoda że nikt inny sie nie wypowiada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do karaoke wiem, ze to aktualnie dosc popularne, ale nam osobiscie sie nie podobalo, wolalam nie sprawdzac czy beda chetni do zabawy. Po drugie jedni sie bawa w tym czasie a inni nadzwyczajnie w swiecie sie nudza. Slyszalam o wielu pomyslach:, - o wielkim balonie ktory wybuchal w czasie pierwszego tanca nad Mlodymi i rozsypywal male serduszka, -o bankach mydlanych ktore dmuchala zorganizowana liczba osob. - Szpaler z mlodych ustawiony przy wejsciu do kosciola jak Mlodzi wychodzili. - ksiega dla Mlodych z wpisami wszystkich gosci na weselu zbieranymi potajnacku |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ja chciałam zamówić grupę czarnego rycerza ale trzeba tak ok 2000 na to :/ Są z tobą w kościele a później są salwy i porwanie panny młodej
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a walca zatańczyć czemu nie? nauczcie się, zostanie wam to na lata, a rodzice na pewno się wzruszą ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Co do "niespodzianek" lub też spodziewanych atrakcji weselnych to słyszałam, widziałam:
- księgę gości z wpisami pamiatkowymi (niesamowita pamiątką dla MP ![]() - zatańczono z dedykacją dla PM rumbę (członkowie rodziny od lat się w tym szkolą) - fire-show - fajerwerki - szpaler z róż nad głowami PM wychodzacej z koscioła wykonany przez kolegów Pana Młodego (żołnierz) ubranych w mundury - porwanie Panny Młodej - walka rycerska - balon strzelający konfetti podczas pierwszego tańca PM - bańki mydlane - płatki róż sypane na PM podczas wychodzenia z kościoła (pięknie wygląda na zdjęciach) - zaśpiewanie dla PM - pokaz slajdów ze śmiesznymi komentarzami - wręczenie/postawienie przed PM zaraz po wyjściu z kościoła wielkiego pudła, po otwarciu przez PM wyleciała z niego masa baloników napełnionych helem ![]() - wręczenie PM 2 gołąbków i wypuszczenie ich w niebo - pokaz barmański Myślę, że takie niespodzianki, z dedykacją dla PM byłby miłym prezentem, choć trzeba pamiętać, ze co za dużo, to niezdrowo i powinniśmy się zdecydować tylko na 1 pomysł.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.