WITOURS -opinie - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-04, 20:44   #121
juliett25
Przyczajenie

Wink Dot.: WITOURS -opinie

Ej, jedzie ktos do Włoch Kalabria, II turnus ?
: )
juliett25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-05, 09:40   #122
jagoda995
Przyczajenie

Dot.: WITOURS -opinie

Cytat:
Napisane przez juliett25 Pokaż wiadomość
Ej, jedzie ktos do Włoch Kalabria, II turnus ?
: )
ja jadę napisz: 4282908 wyjeżdżam z Wrocka
jagoda995 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-05, 12:04   #123
sbt
Przyczajenie

GG do sbt

i mozliwe ze ja z kolezanka, dzisiaj bede wszystko wiedziec, zalezy czy zostały jakies miejsca
sbt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-05, 14:33   #124
kyna93
Raczkowanie

a wybiera się ktoś do Czarnogóry od 10 sieprnia? (:
kyna93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-05, 19:13   #125
kottuu
Przyczajenie

a do Calelli na II turnus? ; d
kottuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-07, 22:27   #126
Natalix33
Przyczajenie

Jeżeli będzie tutaj ktoś kto już wrócił z Czarnogóry to proszę, niech podzieli się z nami swoimi wrażeniami i jak można to prosiłabym o jakieś zdjęcia
Natalix33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-08, 11:00   #127
bet555
Przyczajenie

Hej. Jedzie ktoś z Was do Włoch- Ciro Marina w terminie 7.08.2010-21.08.2010.
Chętnie zaczerpnę też informacji od osoby, która tam była - w jakim stanie są przyczepy, jedzenie etc.
bet555 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-08, 14:18   #128
kyna93
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Natalix33 Pokaż wiadomość
Jeżeli będzie tutaj ktoś kto już wrócił z Czarnogóry to proszę, niech podzieli się z nami swoimi wrażeniami i jak można to prosiłabym o jakieś zdjęcia
aaaa Natalia siemmmmma!
dokładnie : > kto wrócił z czarnogóry z witoursem, niech opisze, jak było
kyna93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-09, 17:41   #129
Kaamilaa11
Przyczajenie

Cześć,czy jedzie ktoś do Grecji? w terminie 20.07-03.07
Zależy mi bardzo na odpowiedziach.Ogólnie to jak tam jest?
Kaamilaa11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-09, 17:58   #130
Natalix33
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kyna93 Pokaż wiadomość
aaaa Natalia siemmmmma!
Heej!
Natalix33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-16, 18:22   #131
maua92
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kyna93 Pokaż wiadomość
aaaa Natalia siemmmmma!

Ja byłam w Czarnogórze na pierwszym turnusie.
Mi się bardzo podobało, ludzie na obozie byli bardzo fajni, kadra też niczego sobie,a sama miejscowość Ulcijn jest urzekająca! Wszystko było by wspaniale gdyby nie ... organizacja! Właściwie totalna klapa. Nic sie nie zgadzało.
Zakwaterowanie- kłamstwo.
Jedzenie- lepiej nie mówić.
Wyjścia do dyskotek- zero.
Zajęcia sportowe- zero.
Wykwaterowanie i zakwaterowanie - żal.
Autobus- zepsuta klimatyzacja i np. ja miałam zepsuty fotel, zupełnie sie nie rozkładał.

Całego hotelu dogląda tak zwany Jimmy. Wpie.... ala się do pokoju na "kontrole" i grozi że nie odda kaucji bo pod łózkiem leży dezodorant albo w łazience jest piasek, do tego zagląda w przedmioty osobiste.

Aha i radze sobie wziasc wlasny talerz i sztućce bo u nas brakowalo. I płyn do mycia naczyń.
maua92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-18, 14:38   #132
natalus_15
Raczkowanie

Jedzie ktoś do Riccione na ostatni turnus 16.08 ?
natalus_15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-19, 00:08   #133
trin
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez maua92 Pokaż wiadomość
Ja byłam w Czarnogórze na pierwszym turnusie.
Mi się bardzo podobało, ludzie na obozie byli bardzo fajni, kadra też niczego sobie,a sama miejscowość Ulcijn jest urzekająca! Wszystko było by wspaniale gdyby nie ... organizacja! Właściwie totalna klapa. Nic sie nie zgadzało.
Zakwaterowanie- kłamstwo.
Jedzenie- lepiej nie mówić.
Wyjścia do dyskotek- zero.
Zajęcia sportowe- zero.
Wykwaterowanie i zakwaterowanie - żal.
Autobus- zepsuta klimatyzacja i np. ja miałam zepsuty fotel, zupełnie sie nie rozkładał.

Całego hotelu dogląda tak zwany Jimmy. Wpie.... ala się do pokoju na "kontrole" i grozi że nie odda kaucji bo pod łózkiem leży dezodorant albo w łazience jest piasek, do tego zagląda w przedmioty osobiste.

Aha i radze sobie wziasc wlasny talerz i sztućce bo u nas brakowalo. I płyn do mycia naczyń.
byłaś w hotelu Amir czy pensjonacie.?
trin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-19, 13:43   #134
Laramie
Zadomowienie

Tak czytam opinie na temat tego biura i aż się dziwię. Tyle negatywnych, że głowa boli. Zaczynam się zastanawiać czy to się są w większości zwykłe kłamstwa. Albo też opinie osób, które są przyzwyczajone do luksusów.
Jak już pisałam byłam kilka razy z tym biurem, mieszkałam w namiotach(!) i w ogóle nie narzekam. Za cenę 1000zł lub taniej nie można zbyt wiele wymagać. Na każdym z obozów, na których byłam było wspaniale.
Teraz wybieram się do Czarnogóry, Ulcinj, pensjonat, 20.07-12.08. byłam ciekawa opinii. Koleżanka tutaj widzę narzekała na zajęcia sportowe, wyjścia do dyskotek... A raczej na ich brak. To zależy od kadry. Jedni chcą młodzieży świetnie zorganizować czas, inni mają to gdzieś. Ale myslę, że to nie tylko problem tego biura.

Jestem ciekawa co mają do powiedzenia inne osoby, które wróciły z Czarnogóry i mieszkały w pensjonacie.

I jedzie ktoś w tym terminie co ja? 29.07-12.08?

Piszcie.

"You can't sleep, you can't eat
There's no doubt, you're in deep (...)
Gonna have to face it, you're addicted to love..."

WYMIANA KSIĄŻEK
Laramie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-20, 13:19   #135
nawas
Przyczajenie

tak zdecydowania te negatywne opinie wychodzą przez to, że inni wymagają nie wiadomo czego za taką cenę.

Bylam dwa lata tego w Riccione a rok temu z biura almatur koło riccione. I wiecie za tydzień zapłaciłam dwa razy tyle co za wa tygodnie tam a o wiele lepiej bylo w Riccione.

Te przyczepy mało przeszkadzają. W nich tylko śpisz. Dyskotek było mnóstwo. Dodatkowym plusem bylo to iz na campingu my bylismy z polaków reszta to niemcy włosi Francuzi.

ktoś się wybiera na ostatni turnus do grecji ?
Zastanawiam sie nad wczasami.
nawas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-20, 13:29   #136
klaudia77
Rozeznanie

GG do klaudia77

Cytat:
Napisane przez Laramie Pokaż wiadomość
Tak czytam opinie na temat tego biura i aż się dziwię. Tyle negatywnych, że głowa boli. Zaczynam się zastanawiać czy to się są w większości zwykłe kłamstwa. Albo też opinie osób, które są przyzwyczajone do luksusów.
Jak już pisałam byłam kilka razy z tym biurem, mieszkałam w namiotach(!) i w ogóle nie narzekam. Za cenę 1000zł lub taniej nie można zbyt wiele wymagać. Na każdym z obozów, na których byłam było wspaniale.
Teraz wybieram się do Czarnogóry, Ulcinj, pensjonat, 20.07-12.08. byłam ciekawa opinii. Koleżanka tutaj widzę narzekała na zajęcia sportowe, wyjścia do dyskotek... A raczej na ich brak. To zależy od kadry. Jedni chcą młodzieży świetnie zorganizować czas, inni mają to gdzieś. Ale myslę, że to nie tylko problem tego biura.

Jestem ciekawa co mają do powiedzenia inne osoby, które wróciły z Czarnogóry i mieszkały w pensjonacie.

I jedzie ktoś w tym terminie co ja? 29.07-12.08?

Piszcie.
podpisuję się rękami i nogami pod tym. Jestem dokładnie tego samego zdania. Warto zauważyć również że co roku z nimi wyjeżdżają setki osób na wczasy, a ciągle po internecie krąży zaledwie kilka tych samych negatywnych opinii od tych samych osób które oczekiwało cudów za 1000 zł! Jak ktoś spędził z nimi super wakacje to nie leci od razu żeby to opisać na necie tylko zazwyczaj Ci z przerostem ambicji. Sama byłam świadkiem jak byłam w Grecji że młodzież dzwoniła do rodziców i płakała w słuchawkę bo w namiotach są materace a oni myśleli że będą łóżka (!) Tak więc sorry.. Albo dyskutowali między sobą że do bani , beznadziejne biuro bo im wychowawca nie pozwala pić i palić na campingu....... Ręce opadają

klaudia77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-20, 21:39   #137
maua92
Przyczajenie

Byłam w pensjonacie.

U nas probówano zorganizować zajęcia sportowe i wyjście do dyskoteki ale niestety wszystko skończyło się fiaskiem. Nie obwiniam kadry, bo z tego co nam mówiono w Czarnogórze poprostu dyskotek dla obozowiczów nie ma, bo wejście od 20 roku życia.

Jak dla mnie ludzie byli fantastyczni i ogólnie mi się podobało. Pensjonat sam w sobie jest ok tylko organizacja to jedna wielka klapa, ale jakby nie patrzeć byłam na pierwszym turnusie czyli "doświadczalnym" z tego co widziałam drugi turnus miał nowiutkie garnki przywiezione z Polski i sprzęt sportowy
Aczkolwiek i tak byli rozgoryczeni bo złapali gumę i 6 godzin czekali na naprawę i na wstępie nie podobalo im się ze w pokojach w wiekszosci nie ma lazienek a w katalogu pisalo , że będą ;]

Nie mówie ze wymagam kokosów, mówie tylko , że jeśli się coś reklamuje i mówi TAK BEDZIE to powinno się dotrzymać obietnic.
Stary 2010-07-21, 08:27   #138
Laramie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maua92 Pokaż wiadomość
Byłam w pensjonacie.

U nas probówano zorganizować zajęcia sportowe i wyjście do dyskoteki ale niestety wszystko skończyło się fiaskiem. Nie obwiniam kadry, bo z tego co nam mówiono w Czarnogórze poprostu dyskotek dla obozowiczów nie ma, bo wejście od 20 roku życia.

Jak dla mnie ludzie byli fantastyczni i ogólnie mi się podobało. Pensjonat sam w sobie jest ok tylko organizacja to jedna wielka klapa, ale jakby nie patrzeć byłam na pierwszym turnusie czyli "doświadczalnym" z tego co widziałam drugi turnus miał nowiutkie garnki przywiezione z Polski i sprzęt sportowy
Aczkolwiek i tak byli rozgoryczeni bo złapali gumę i 6 godzin czekali na naprawę i na wstępie nie podobalo im się ze w pokojach w wiekszosci nie ma lazienek a w katalogu pisalo , że będą ;]

Nie mówie ze wymagam kokosów, mówie tylko , że jeśli się coś reklamuje i mówi TAK BEDZIE to powinno się dotrzymać obietnic.
Oczywiście masz rację. Mnie nie chodziło akurat o Ciebie, ogólnie pisałam na temat tego co czytam w internecie.

Pierwszy turnus zawsze jest "najgorszy", co roku, a tym bardziej na nowozorganizowany obóz

A powiedz mi jak to jest z tą plażą. Faktycznie nie ma tam miejsca prawie wcale? chodziliście na tą Wielką Plażę?
A w miasteczku jakieś fajne sklepiki? Nie mówię o żadnych sieciówkach oczywiście, ale jakieś z ubraniami? Bo w tych krajach ciuchy zawsze są dużo tańsze, więc jestem ciekawa.

WYMIANA KSIĄŻEK
Stary 2010-07-21, 10:44   #139
maua92
Przyczajenie

Jeśli chodzi o plaże to mała jest bardzo fajna, nie jakaś specjalna rewelacja, ale jest ok, codziennie wieczorem czyszczona i faktycznie jaka sama nazwa wskazuje malutka, ale miejsce zawsze się znajdzie, nigdy nie było z tym problemu przyjemnie jest się opalać, bo od morza wieje chłodny wiaterek. Kąpielisko jest odgrodzone bojkami. Woda w Adriatyku zimna, ale popływać jest fajnie

Na dużej byliśmy tylko raz, dojście nie jest za fajne, idzie sie ponad godzinę, w upale, przez krzaki. Ponoć można tam dojechać autobusem, ale u nas wychowawcy nie byli poinformowani jakim i wyszło na "wycieczkę".

Duża plaża, jest wielka i okropnie płaska, wchodzisz w morze idziesz idziesz idziesz a woda ciągle po kolana. Ale można sobie pochodzić , położyć się na "wysepkach" i opalać no i podziwiać kraby które sobie hadzają pod nogami jedyne co mi się tam nie podobało to fruwający piasek, ale to też zależy od dnia kiedy się tam wybierzesz a my byliśmy w bardzo wietrzny.

Co do sklepów na ciuchy nie licz. Schodziłyśmy całe miasteczko i są tylko tandetne i bardzo drogie w porównaniu do np. Greckich bazarów, za to kwitnie handel biżuterią i pierdółkami. Masa straganów z naprawde fajnymi zegarkami i okularami od "Diora, D&G, Gucciego... " wszystkie za 5 euro i cała masa bransoletek, kolczyków, wisiorków, pierscionków właściwie wszystko po 1 euro. Mozna upolować naprawdę fajne rzeczy

Edytowane przez maua92
Czas edycji: 2010-07-21 o 10:46
Stary 2010-07-21, 13:13   #140
Laramie
Zadomowienie

Aha, to trochę szkoda, bo miałam nadzieję, że znów upoluję coś fajnego za grosze.

A ile jechaliście?
I powiedz mi jeszcze, jeśli możesz jak wyglądał taki przeciętny dzień? po śniadaniu na plaże, powrót na obiad, znów na plażę, kolacja, miasto? Czy robiliście jeszcze coś innego?

WYMIANA KSIĄŻEK
Stary 2010-07-21, 16:30   #141
nawas
Przyczajenie

hm o Riccione:

plusy:
* basen
* sklepy na terenie ( kupujcie granite!świetna pizza, mozliwosc wejscia do internetu)
*blisko plaży chodz powrót pod górkę
*swietne warunki (łazienka) niektóre osoby trafiają na piękne i duze przyczepy
* az mnie korci jak ktoś napisał, ze przewodnik bardzo mówił w wenecji, trzeba poczytać napierw. W Wenecji są specjalni przewodnicy i tylko oni mogą tam stanąć na środku chodnika i chwalić, i opowiadać historię tego miasta. Innym jest to zabronione.
*mirabilandia i dyskoteki, san marino, ktoś tu pisał, ze wybierają tylko dwie wycieczki, w życiu! My bylismy na wszystkich, zalezy od chętnych.
*blisko campingu tani market do którego można pójść jak opiekun pozwoli
*piękna opalenizna
* autokar, wygodny i bardzo chłodno
Minusy:
*hm jedzenie 50/50
*pierwszy dzień tory potem zapomina się.

Edytowane przez nawas
Czas edycji: 2010-07-21 o 16:54
nawas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-21, 17:40   #142
Sk8Natria
Przyczajenie

A jak jest z opłatami w Mirabilandii?
Każda atrakcja płatna osobno czy są one dostępne w cenie biletu?
Sk8Natria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-21, 17:48   #143
Laramie
Zadomowienie

W cenie jest wszystko.

WYMIANA KSIĄŻEK
Stary 2010-07-21, 18:05   #144
patisoon
Przyczajenie

GG do patisoon

Dokładnie.

Ktoś się wybiera do Riccione? ; )
patisoon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-21, 18:11   #145
Laramie
Zadomowienie

Ja. Za rok. Już byłam tam raz.

WYMIANA KSIĄŻEK
Stary 2010-07-21, 19:20   #146
Sk8Natria
Przyczajenie

Ja :P
A Ty jedziesz?
Jak co na który turnus? :P
Stary 2010-07-21, 21:50   #147
natalus_15
Raczkowanie

Ja jade do Riccione 16.08 na ktory turnus sie wybieracie ?
natalus_15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-21, 22:45   #148
Sk8Natria
Przyczajenie

Ja jadę do Riccione 04.08 ;]
Stary 2010-07-22, 04:47   #149
patisoon
Przyczajenie

GG do patisoon

ja 23.07, więc, tuż tuż
Stary 2010-07-22, 18:14   #150
simpleplan1
Przyczajenie

Hej! Był już ktoś w Calelli, jak wygląda miasteczko, można tam zrobić jakieś zakupy, jak wyglądaje te przyczepy, mozna gdzieś wyjść samemu czy trzeba wszedzie z grupą i jak jest z dyskotekami, i które wycieczki są najlepsze?
simpleplan1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości