![]() |
#121 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cavalier king charles spaniel
Cytat:
![]() Nie wierz w te brednie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Rozeznanie
|
ja znam trochę hodowców i nie spotkałam się z zabijaniem szczeniaka, bo jest ostatni,więc nie wierz w to
![]() ale zdrowe psy i takie,które mogą żyć,są odchowywane, motylek,a jak wybory szczeniaka ,już masz jakieś konkretne mioty,albo hodowle na oku? i czemu jednak nie tamte? powodzenia w poszukiwaniach, a jakby co, to ta hodowla znajomej czeka na szczeniaki po starszej suni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam już konkretną hodowle na oku - miot ma byc na początku maja ![]() ![]() ![]() Na 100% nie mówie i nie upieram sie przy tej jednej jedyniej hodowli, bo czasami dzieją sie rzeczy niezależne od nas np odwlekająca sie cieczka..... hodowla którą mam na oku bedzie miała szczeniaka do wydania w polowie lipca mniej wiecej - wiec jak dla mnie to wprost idelanie czasowo ![]()
![]() |
![]() |
#124 |
Rozeznanie
|
to fajnie,oby się udało
![]() Mila na zajęciach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
proszę trzymac kciuki
![]() chyba widziałam twoje filmiki z suczką na YT ![]()
![]() |
#126 |
Rozeznanie
|
no,chyba też widziałam,że odwiedziłaś
![]() ![]() a Mila teraz odpoczywa, dziś miała zajęcia w przedszkolu, zarobiła na karmę, trochę godzin już wypracowała i jest znana w placówce ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
bardzo mi sie podobało jak chętnie wykonywała komendy
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Przyczajenie
|
Witam.Mam suczkę King Charles Spaniel(czarna )szukam dla niej kawalera do pokrycia najlepiej z okolic Częstochowy.Będę wdzięczna za informacje gdzie mogę znalezć dla niej odpowiedniego partnera.Z góry dziękuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
czy suczka jest z rodowodem?
![]() |
#130 |
Przyczajenie
|
Suczka nie ma rodowodu.Zaznaczam,że chodzi o rasę King,a nie Cavalier King Charles.Cavalierków jest dość dużo,nie mogę znależć Kinga.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
po pierwsze nie ma czarnych Kingów a po drugie to forum wielbicieli rasy a nie pseudohodowców chcących mieć szczeniaki, więc nikt Ci nie pomoże,
a tak na marginesie widziałam takiego Kinga, po takich eksperymentach, już nie ma go na osiedlu, boje się pytać czemu, ale biedaczek miał problemy z oddychaniem, padaczkę i początkowo problemy skórne, chyba świerzb, ale co tam, pseudohodowca wcisną bajeczkę, a że szczeniaki się męczyły, to inna sprawa ![]() a motylku, avatorek masz inny, powiesz coś więcej o tym psiaku? ![]() hihi mój mi zalega obok i się rozwala teraz, biedula coś wywąchała na naszej brudnej łące i miała problemy z rozwolnieniem,ale już jest ok |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro nie ma rodowodu, to ja nie pomogę. Nie chce powoływac na swiat kolejnych kundelków ![]() to mój piesek ![]() ![]() ![]() Cytat:
oj biedna ![]()
![]() |
![]() |
#133 |
Przyczajenie
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/King_Charles_Spaniel. tak wyglada moja sunia jest po rodowodowym ojcu i matce bez rodowodu,nie jestem hodowca i nie zamierzam byc,chce ja dopuscic,bo tak zaleca weterynarz.Dokladnie jest w kolorze black&tan widze,ze jestes laikiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
prawda jest taka ze masz kundelka
![]() Juz dawno udowodniono ze suka NIE MUSI miec raz młodych. Pomysl o sterylizacji ![]()
![]() |
#135 |
Przyczajenie
|
Myslisz,ze jak pies nie ma rodwodu to jest kundelkiem...daremna jestes niestety...nie widzialas jej wiec nie wypowiadaj sie na temat o ktorym nie masz pojecia.Pies jest kupiony z uznanej hodwli,rodowod moglam wyrobic,ale dla mnie sie nie liczyl poniewaz nie kupilam psa na wystawy,ani po to zeby chwalic sie zaplacilam za papier.Dzieki za pomoc.
---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Aha,dawno udowodniono,ze sterylizacja nie chroni suki przed urojona ciaza! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |||
Zakorzenienie
|
w takim razie udowodnij mi ze masz psa rasy cavalier king spaniel
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
czy to równiez powiedzial ten wet co zaleca krycie?
![]() |
![]() |
#138 |
Przyczajenie
|
O jakich prosbach mowisz????Naprawde nie masz pojecia o czym mowisz!!!Czlowieku ja naprawde nie musze zarabiac handlowaniem psow na zycie,uwierz mi.Zadalam zwykle pytanie na temat psa,a wy zrobiliscie ze mnie pseudohodowce,oszusta,oso be,ktora nie pojecia czy ma w domu spaniela czy kundla,potwora rozmnazajacego psy i skazujacego je na pastwe losu...dz.
---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- do motylek1007:nie mam zamiaru niczego udowadniac,napewno nie Tobie.Mam psa rasy King Charles Spaniel bez Cavalier znawco. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
Jestes zalosna...
Idz do swojego"madrego weta"i posluchaj nadal tych farmazonow a moze bedziesz madrzejsza ![]() I chyba masz wielkie braki na temat RASY,RODOWODU I HODOWLI. A Cavisiow jest na SZCZESCIE!!!Tak malo ze nie watpie ze znajdziesz psa.. Ciezko naprawde zaliczyc te 3 oceny hodowlane...Naprawde zenada. Edytowane przez Garadiela Czas edycji: 2010-05-19 o 18:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Przyczajenie
|
Jestes zenujaca madralo!!!!Czytaj ze zrozumieniem,podstawowka sie klania.Powtarzam jeszcze raz mam King Charles Spaniela,a nie cavalierka.Psa napewno znajde mam jeszcze duzo czasu,szkoda wogole prowadzic rozmowe z kims na Twoim poziomie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Biedactwo moje,ale kingow jest jeszcze mniej niz cavisiow ![]() ZENADA!!! Zarabiaj na psach masz racje,produkuj paseudo mieszanki,pseudo rasowce a my bedziemy im potem znajdywac domki ![]() Dziekujemy za zajecie ![]() Psy w schornisku tez sa na pewno wdzieczne ![]() I hodowcy ktorzy staraja sie o czystosc i jakosc rasy... Edytowane przez Garadiela Czas edycji: 2010-05-19 o 19:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Wtajemniczenie
|
Rasa King Charles Spaniel jest nieliczna to rząd kilkudziesięciu psów w Polsce i wątpię w to że twój jest po rodowodowych bo żaden dobry hodowca nie sprzeda psa bez papierów ani też nie dopuści swojego psa do suki o nieudokumentowanym pochodzeniu.
Poza tym jest to rasa obarczona tymi samymi chorobami co cavisie wiec rozmnażanie ich bez badań jest totalnym idiotyzmem. Twój "mądry" wet powinien o tym wiedzieć, tak samo jak to że nie rozmnaża się suki dla zdrowia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Rozeznanie
|
wetowi to na rękę,bo zarobi, a co do Kingów to jak się uprze to i kundelka weźmie i pokryje, no i typowe tłumaczenie pseudo,że pies jest wersją bez rodowodu, bo coś tam,czyli wiadomo skąd jest, z jakiejś rozmnażalni,gdzie rodziców nie dopuścili do hodowli,więc na czarno ma mioty,
a tak apropo,czarny,a czarny podpalany,to różnica oo to niedaleko mnie pojedziesz po psiaka,słyszałam o tym miocie, bo to moich znajomych, fajnie, widziałam zdjęcia maluchów ![]() hihi to Ci przyjdzie na spacerek cavisiowy kiedyś przyjechać,nie ma lekko ;p Edytowane przez milkanika Czas edycji: 2010-07-27 o 12:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#145 |
Rozeznanie
|
no,to ta hodowla co Ci mówiłam,że planuje wpierw od jednej,potem od drugiej suczki,znam Gine i Gabi ze spacerków i z poprzedniego miotu 2 cavisie dołączyły na szkolenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
naparwde swiat jest mały
![]() ![]()
![]() |
#147 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, poczytałam wasze wypowiedzi i muszę przyznać się bez bicia, ze jestem w lekkim szoku!
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Urszula78 Czas edycji: 2010-05-24 o 22:41 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
naparwde chcesz wspierac pseudohodowle?
możesz nabyć cavisia, który nie nadaje sie na wystawy np z racji wady zgryzu (nie przeszkadza mu to absolutnie w życiu) i takie cavisie mają pełne prawo do rodowodu, a są tansze. Widzialam je już nawet po 800zł, czasami hodowcy zgadzają sie na raty ![]() mozesz tez odkładac kase ![]() naprawde mozna tanio i z rodowodem ![]() Przemysl to jeszcze
![]() |
#149 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli nie jesteś w stanie odłożyć miesięcznie tej kwoty ,to nie stać cie na utrzymanie psa w ogóle nawet kundelka z ulicy. Karma miesięcznie to jest minimum 80zł a co z resztą, akcesoria, weterynarz, szczepienia, odrobaczanie, zabawki, kosmetyki do pielęgnacji? ![]() Nad tym się nie zastanawiałas? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A ciąża urojona? od kiedy jest szkodliwa?? to jakiś absurd jak z zabijaniem ostatnich szczeniaków z miotu! 2. skoro matka twojej suczkki nie miała rodowodu to ty tego rodowodu byś wyrobić nie mogła, chyba, że na targu. 3. żaden renomowany i zdrowy na umyśle hodowca w sowjej hodowli suki bez rodowodu nie posiada i nie rozmnaża 4. hodowca może sprzedać psa bez rodowodu, osoba, która kupuje psa dostaje tylko metryke urodzenia i resztą zajmuje się sama. 5. ty się nie znasz na niczym skoro wypisujesz takie głupoty, błagam i apaluję, nie kryj tej suki! ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- ula, dokładnie w cavisiach przez te łatki często zdarzają się pieski z wadą hodowlaną, np.: bez okularków i takie szczeniaki są sprzedawane za pół ceny. Trzeba po chodzić po stronach, popytać się, podzwonić najlepiej bo często informacje o takich pieskach nie pojawiają się bezpośrednio na stronie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.