![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Cavalier king charles spaniel
Witajcie!
Przeglądałam forum wizooz i ku mojemu zdziwiniu ani słowa o tej rasie ![]() Ja mam suczke i uważam że jest to wprost przecudowny piesek: miły, nieagresywny i przesympatyczny. Może jednak ktoś posada takiego pieska? Wpisujcie się!
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: cavalier king charles spaniel
U mnie kiedyś toczyla się batalia:west czy king charles
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
![]()
u mnie w domu także toczyła sie ta walka jednak stwierdzono w mojej rodzinie że teriery sa niespokojne :/ dlatego cavalier
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Mój jest wybitnie spokojny
![]() ![]() Śliczna ta Twoja sunia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cavalier king charles spaniele są przeurocze . Powiem szczerze , myślałam iż więcej wizażanek interesuje się kynologią . A tak naprawdę można je policzyć na palcu i jednej ręki .
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Myślę, że ktoś tu na pewno ma jeszcze king charlesa ale woli pisać o szmatkach niż zawitać na WiZOOż.... A szkoda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Clarissa
![]() ![]() Od lat myslelismy nad Westem, ale na ktorejs wystawie psow moj tata zakochal sie w cavalierze. Pewnie gdyby nie to,ze znajoma "zalatwila" nam szczeniaka Westie, to w koncu kupilibysmy sobie Cavaliera ![]() Szczegolnie podobalo nam siew Cavalierze to,ze jest to najmniejszy,ze spanieli i nadaje sie do mieszkania w bloku ![]() ![]() Obecnie mam 3 letnia sunie West Highland White Terriera ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Uwaga K!nguśś mamy kolejnego westa!!!
Młoda przenieśmy się na temat"westie"ok? Proponuje zebyś wkleiła zdjęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jeden ze znanych mi cavikow - pomimo calej swojej mulowatosci byl w stanie zakwalifikowac sie na mistrzostwa swiata agility 2007 ![]() ![]() moja opinia otych psach - coz, takie 'plusze' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() - zwierzętach ( wiZOOż) - macieżyństwie ( mama z klasą ) - makijażach , kosmetykach, pazurkach , perfumach i fryzurach - podróżach ( podróże) - Filmach , książkach , teatrze ( kultura) - sexie ( plotkowe - sex , intymne) - gotowaniu ( moje gotowanie ) - podróżach ( podróże ) - samochodach ( Auto mania ) - ślubach i przygotowaniach do nich ( na ślubnym kobiercu ) Cytat:
Pozdrawiam serdecznie , Kinga ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie-jednym z największych błędów jest ocenianie jaki jest pies po jego wyglądzie. Cavalier-pluszak, west-łagodna maskota, beagle-słodki piesek do miziania, pudel-przygłupawy zwierzaczek, którego ma się ze względu na fryzurki itp.
A Wizaż to forum wielotematyczne OK kończmy ten off top ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
racja, niestety stereotypy górują...
ostatnio na rozmowie o pracę pani psycholog zapytała mnie o marzenia, no więc ja jej mówię o hodowli dogów niemieckich, a ona na to, że to takie groźne i agresywne bestie...szkoda słów, ale musiałam ją chyba z pół godziny z błędu wyprowadzać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
DOGI NIEMIECKIE-BESTIE!!! hahahahahahaha
![]() Moja ciocia ma juz drugiego dogasa i jest łagodny jak baranek ![]() Ludzie gdzieś coś usłyszą i potem takie teksty rzucają... Dlatego np. według niektórych każdy rotweiler, doberman czy amstaff to morderca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do cavalierow - no nie powiesz mi, ze to psy stworzone do sportu ![]() ![]() pudle swietnie sprawdzaja sie w sportach, chociazby agility. ja ras nie oceniam po wygladzie, tylko po znanych mi przedstawicielach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Znam 3 beagle i i to raczej nie prztyulanki...Ale zalezy od właściciela i osobnika.
Cavaliery może nie mają typowo"sportowej"budowy ale nawet yorki biorą udział w agility. Chodzi o charakter. To bardzo pojętne pieski. I mimo uszu mogą biegać i skakać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
A jeszcze a propos miziania to każdy pies to lubi. Ale są rasy"do towarzystwa", czyli klasyczne misiaki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
cavalier king charles spaniel jest świetny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Tu niestety nie masz racji
![]() ![]() Cytat:
![]() Podkreślam - pobawić . Taka zabawa np . w Agility wzmacnia więź właściciel-pies .
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() lojoj i przepraszam za offtop ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam serdecznie . PS . Już nie offtopikujmy ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio bardzo spodobała mi się ta rasa, sąsiad z bloku miał takiego psa. Psiak był bardzo cichy i łagodny (no i to spojrzenie
![]() Poszperałam trochę w necie w celu dowiedzenia się więcej o Cavalierach i jestem zakochana ![]() Może kiedyś... Teraz żyję ze swoim Westem, ale fajnie by było, gdyby miał kolegę ![]()
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
witam,czy są tu właśiciele cavalierów,ja mam jedną i czytałam że piszecie że to zabawki i nie nadają się do sportu,gorszego błędu nie słyszałam,moja biega z chartami whipety (czy jakoś tak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Ja posiadam pieska tej rasy. To jest tricolor. Niestety w moim mieście jest tylko jeszcze jeden pies tej rasy i też chłopak
![]() Kiedyś był bardzo ufnym psem, lecz od czasu kiedy trzy razy zaatakowały go psy (na szczęście nie miał żadnych fizycznych obrażeń) boi się wszystkich psów i reaguje na nie szczekaniem. Mam nadzieję, że kiedyś nabierze więcej odwagi. Cavalierki to naprawdę przekochane pieski ![]() Emiowa masz prześlicznego pieska. Mój jest baaardzo podobny. Edytowane przez ninitoja Czas edycji: 2009-06-22 o 09:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo upodabniają się do swoich właścicieli i tak naprawdę każdy ma innych charakter i styl bycia. Jedne leżą cały dzień na kanapie i patrzą na wszystko z góry z jakże cudnym olewczym spojrzeniem. Drugie podniecają się na każdy najmniejszy odgłos skacząc i szczekając i non stop pragnąc się bawić i inne cały czas za tobą latają i czyhają na każdą okazję kiedy mogą rzucić ci się w ramiona ( i to dosłownie) a potem tulić, ściskać i całować. Sa naprawdę fantastycznymi psami, podobne trochę z charakteru do labradorów łagodne jak baranki i piekielnie inteligentne i cwane bestie, takie chodzące pragneinie miłości ;D ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- blenhaim się ten kolor nazywa i jest najpopularniejszy, jest jeszcze tricolor, rubby czyli rudy i czarny podpalany -black and tan jakby co to służę pomocą fachową ;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
moja Milka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do tematu , moja kuzynka ma cavaliera i jest superrrrrrrrrrr , uwielbia się przytulać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Tu dwa słodziaki z mojego podwórka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Ja jestem zakochana w tych psiakach, teraz marzę o jednym
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() http://cavaliery.nazwa.pl/php/portal.php?show=51 zaloguj się i poczytaj ,tu będzie najlepiej szukać ci szczeniaka ![]() Edytowane przez winogronek Czas edycji: 2009-09-15 o 10:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.