![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: 21 października - Wizażanki do urn :)
Cytat:
![]() ![]() Są nawet wpisy z wczorajszego dnia. http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=152598
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co, łatwo jest mówić: kto nie idzie glosować, nie ma prawa potem krytykować rządu. A co ma zrobić osoba, która nie widzi żadnego rozsądnego i uczciwego kandydata, któremu byłaby w stanie zaufać? Bo prawda jest taka, że każdy kandydat obiecuje gruszki na wierzbie, a jak już zostanie wybrany, to jaką mam gwarancję, że będzie wypełniał swoje przedwyborcze obietnice? Żadną! I nie zamierzam iść do wyborów, bo równie dobrze mogłabym z zamkniętymi oczami wybierać byle jakiego kandydata. Nie wierzę politykom i nie idę na wybory. A jeśli będę widzieć niekompetencję rządzących, będę ich krytykować ile wlezie.
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Aggie125 jest naprawdę wiele partii tak że każdy ma możliwość znaleźć coś co mu odpowiada, nie trzeba głosować tylko na tych którzy w rankingach osiągają znaczące wyniki. Jeżeli znajdzie się więcej osób to kto wie partia może wejdzie do sejmu, a jak nie to zawsze jest szansa że ludzie zobaczą że jednak ktoś głosuje na tę partie i w przyszłych wyborach zagłosuje na nią, zawsze to lepiej niż wcale się nie wybierać na głosowanie i dać podejmować decyzję innym.
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że PÓJDĘ
![]() Może zróbmy jakiś sondaż przedwyborczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | ||
Zakorzenienie
|
Widzę, że zdania są tam podzielone co do tego czy głosować czy nie. Podoba mi się ta opinia Rambo
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn. Bo jestem Polka, czuje sie Polką, czuje sie zwiazana z krajem, wiem co się dzieje na scenie politycznej, ba, nawet wiem na kogo chciałabym zagłosowac. A głosować nie chcę. I to nie dlatego, że mam wszytsko w tyle i nic mnie nie obchodzi, że nie interesuje mnie co sie stanie z Polska czy też dlatego, że po paru latach przebywania tutaj stałam się bardziej niemiecka niz Niemcy. W żadnym wypadku. Ja nie chcę decydować o Was i Waszym życiu a samej nie ponosić konsekwancji tych wyborów. To nie byłoby uczciwe w moim przekonaniu. Ze kogos Wam wybrałam, ale jakos nie pali mi sie do tego, żeby wrócic i żyć pod rządami tych których wybrałam. I tyle. Ale mój mąż jedzie do Monachium. Na wybory ![]()
![]() |
![]() |
#127 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podejrzewam, że po paroletnim pobycie za granicą, miałabym podobne odczucia do Twoich. Jeśli chciałabym zagłosować, pewnie zrobiłabym to "z sentymentu" albo z jakiejś tęsknoty...Sama nie wiem, tak mi się wydaje. Na pewno jednak kierowałabym się tym, co uważałabym dla Polski za najlepsze. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
Pójdę, oddam najsłuszniejszy wg mnie głos, ale niestety wiem, że niewiele to zmieni.
Ale jak zapraszają, to idę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biorąc pod uwagę naszą niedawną(długą) wizytę w Polsce dyskusje są jeszcze ciekawsze... Na razie pat
![]() |
![]() |
#130 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam tłumaczyć słowa Kaczyńskiego? Ale ja nie jestem jego rzecznikiem i nie mogę się za niego wypowiadać. Nie wiem czemu w ten sposób postąpił i jakoś nie sądzę aby to grało istotną rolę. Osobiście byłam za tym żeby brat był premierem i nie rozumiałam czemu wybrali Marcinkiewicza. Nie uważam to też za żadną aferę i kompromitację, ale za kolej rzeczy. Czy ta odpowiedź cię satysfakcjonuje czy nie, odpowiedziałam i proszę mi nie zarzucać, że się uchylam.
![]() |
![]() |
#131 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktory? Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli ktoś z młodych uważa to za nieistotne, proszę porozmawiać z ludźmi starszymi, swoimi dziadkami, przestać patrzeć na nich jak na "mohery" - to też ludzie. Ludzie, którzy wiele w życiu przeszli i są bardziej doświadczeni życiowo od was. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
mialam rowniez polemizowac ale chyba sobie daruje, bo cos czuje ze bedzie to walka z wiatrakami
a idac Twoim stylem velvet - nie zarzucaj nam prosze, ze Cie traktujemy jak worek treningowy. W takim stylu nie zamierzam polemizowac;p
"Hello, I'm Edward Cullen" ![]() Edytowane przez Afra86 Czas edycji: 2007-09-10 o 13:27 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
goniąca własny ogon..
|
velvet jeżeli myślisz, że jestem zwolenniczką Tuska (a jestem), dlatego bo zrobi maślane oczy i smutną minkę to w tym momencie przesadziłaś. Uważasz, że elektorat PO to półmózgi bez krzty rozumu? Że oceniają i PiS, i Platformę na podstawie humoru Tuska?! Zaraz mi napiszesz, że przecież nic takiego nie napisałaś, ale ja tak to odczytałam.
a Twoje zarzuty, że traktujemy Cię, jak worek treningowy są bezpodstawne. Skoro napisałaś coś takiego, to może faktycznie nie masz już siły argumentów, żeby przebić nasze. Pozdrawiam niezmiernie ciepło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Wtajemniczenie
|
Dyskusja to wymiana poglądów a nie przekonywanie do własnych racji. Nie ma szansy, żeby mnie przekonać, że moje poglądy są złe, PiS jest zły, że się nie znam, itp - no chyba, że coś innego miałaś na myśli pisząc "walka z wiatrakami".
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
ech tu nie chodzi o przekonywanie do swojej racji .
Balam sie ze watek ewoluje na temat PiS-PO a nie, frekwencji w wyborach ![]() Aczkolwiek offtop powstal , niektore osoby sie zaangazowaly. I nie chodzi o przekonywanie, ze PiS jesy fe/cudnowny a PO jest ble/Wspaniale tylko raczej polemizowanie z zarzutami itd. wszystko sie samo rozkrecilo i bum. Zarzut na PO, zarzut na PIS, wymaganie konretow, podanwanie przykladow, odnoszenie sie do tego itd. Mi osobiscie przeszkadzalo ,ze oczekiwalas odpowiedzi co do :"afery za afera", a nie odnosilas sie do postawionych przez wizazanki argumentow co do wiarygodnosci Pisu. I nie rozumialam czemu chcesz sie odniesc do 'afery za afera" a do tamtych argumentow nie chcialas sie ustosunkowac ![]()
![]() |
#137 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chodzi o to, że ciągle zarzucacie mi, że nie odpowiadam na argumenty, nie piszę konkretów, itp. Jak to tego nie robię?? Przeczytaj moje posty - oczywiście że na wszystko nie dam rady odpowiedzieć, nie posiadam takiej wiedzy, ale skoro nie posiadam takiej wiedzy to nie znaczy że rozmówca ma rację.
![]() |
![]() |
#138 |
goniąca własny ogon..
|
Dlaczego będe głosowała na PO? Bo znam ich program i go popieram w CAŁOŚCI.
Gdybym tylko miała prawo głosu kilka lat temu również na nich bym głosowała. Bo śledzę ich od czasu, gdy powstali. Nawet gdybym dane bym było nie znać PiSu i jego poczynań, również głosowałabym na nich. Bo nie głosuję przeciwko Kaczyńskim, tylko głosuję dla siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że w tym wątku robi się jak w Sejmie...
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
A ja nie ukrywam , ze glosujac na PO glosuje rowniez przeciwko PiSowi. Nie chcialabym aby PiS wygral. Aczkolwiek podoba mi sie po prostu polityka PO. i ze wszystkich partii odpowiada mi najbardziej. To jest jak z demokracja. Demokracja nie jest najlepszym ustrojem, ale jest najlepszym z pozostalych. Dla mnie to samo odnosi sie do PO.
A i zaluje ze z Platformy odszedl Olechowski, dla mnie to byl idealny kandydat na prezydenta ![]()
![]() |
#141 |
goniąca własny ogon..
|
afra86 ja również nie chcę mieć PiSu u władzy kolejne lata, bez przesady, nie jestem masochistką
![]() Ale jeżeli miałabym wybrać, czy robię ze względu na moją do nich sympatię, podobieństwa w ideologii, program czy ze względu na niechęć do PiS to wybieram to pierwsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
agateq, ja tak samo
![]() Glosujac kieruje sie moimi pogladami i wizja kraju, ale ze przy okazji glosuje przeciwko partii, ktora nie powinna wygrac wg mnie, to coz.... ![]()
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
W marcu skończyłam osiemnastkę i nareszcie mogę głosować
![]() Nie ukrywam, że to dla mnie duża frajda i na pewno wypełnie swój obywatelski obowiązek ![]() I oby tym razem PiS nie wygrał ![]()
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
dlaczego zaglosuje na PO? bo maja bardzo dobry, konkretny program gospodarczy [PiS takowego nie posiada - w czterech literach, za przeproszeniem, mam obietnice wyborcze partii - liczy sie program i to, co partia soba reprezentuje].
nie lubie kiedy obraza sie mnie mowiac: wyksztalciuchy, lze-elita itp [a czyjez to slowa? ![]() w dzisiejszym Newsweeku wybory 2007 sa juz dosc szeroko opisane - piekny artykul o tym, jak Ministerstwo Sprawiedliwosci naciskalo na krakowska prokurature by ta postawila zarzuty Jackowi Piechocie [z SLD]. 'Dowody? Najpierw sie zatrzyma, a potem znajda sie dowody' drugi bardzo ladny artykul to wywiad z plitologiem UW dr Anna Materska-Sosnowska. kto zainteresowany, niech poczyta - ale ma kobieta racje. niestety. http://www.newsweek.pl/wydania/artyk...?Artykul=19950 PO dziala konsekwentnie, bez naglych zwrotow akcji, a polscy wyborcy oczekuja akcji rodem z telenoweli. no niestety.
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
a ja i tak nie moge glosowac =/ nie jestem pelnoletnia, ale pewnie zaglosowalabym na PiS
![]()
![]() |
#146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
"Ciekawostka jak to Jarosław Kaczyński z wiernymi zbudował firmę do wyłudzania pieniędzy głównie ze spółek Skarbu Państwa. Fundację założyli ludzie, którzy mając usta pełne frazesów o uczciwości i moralności napychali prywatne kieszenie pieniędzmi poprzez przejmowanie państwowego majątku."
![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
ja też pójdę, nie wyobrażam sobie innej możliwości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
dlaczego akurat na PiS?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.