![]() |
#121 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy.
Cytat:
Cytat:
![]() Jak zobaczyłam ten "kokon" z czapą, to od razu mnie ręka zaświerzbiła i kliknęłam ![]() Jest to śpiworek SwaddleMe firmy Kiddopotamus, kupiłam, będąc jeszcze w ciąży, tutaj: http://www.baby.com.pl. Dobranoc ![]()
![]() |
#122 | |
Konto usunięte
|
Jaś jest niesamowity!
![]() ![]() Cytat:
![]() U nas zazwyczaj było tak że tata trzymał a ja obmywałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
O, fajny wątek
![]() ![]() Oczywiście się dołączam! ...z naszą córcią. Urodzona 2.09 (rany, jak to leci ![]() Co do osłonek na piersi, ja uzywałam. W szpitalu i kilka dni w domu. Uratowały moje spękane brodawki. Mogłam co prawda odciągać pokarm i podawać łyżeczką, co byłoby lepszym rozwiązaniem - nie miałam go jednak wiele, a zależało mi na karmieniu jedynie piersią i częstym przystawianiu - próg bólu jednak nie pozwalał na przystawienie do 'gołej' piersi. Teraz (po tygodniu odstawiłam nakładki) malutka wsuwa, nie oduczyła się. Jest to jakieś rozwiązanie, dla mało wytrzymałych na ból sutków - jak ja ![]() ![]() Jest zdrowa, żywa i pogodna. Dźwiga główkę już dawno, myślałam, ze to dzieje się później. Gramoli się i zmienia pozycje wydając prześmieszne odgłosy ![]() Właśnie, witaminy. Nie podajemy witaminy K, z takiej przyczyny, że na śląsku jej nie ma. Baliśmy się, że to owocuje czymś niedobrym, że nie podamy jej kiedy trzeba. Farmaceuci natomiast są zdziwieni, bo nigdy jej nie sprzedawali, to kwestia ostatnich kilku miesięcy, kiedy to tym samym wyczerpały się zapasy w hurtowniach. Ta witamina jest podawana w szpitalu (na krzepnięcie), a o podawaniu jej w domu nikt z mojego otoczenia, kto ma już większe dziecko nie słyszał. Nie wiem, czy mam szukać tej witaminy po Polsce, czy dać sobie spokój... Podajemy cebion i D. ps. Gdyby Wasze Skarby miały porblem jak nasz: nasza córcia ma uporczywe kolki (czy wzdęcia). Nic nie pomagało, ani planteksy, woda koperkowa, espumisany. Płakała z bólu, twardy brzuszek, prężyła się i cała czerwieniała co nie pozwoliło jej nieraz przespać ani godzinki w ciągu nocy.. Od 2 dni podaję jej kropelki, których nie ma w polskiej sprzedaży Sab Simplex, polecone przez równie zdesperowaną kuzynkę. Póki co małą śpi spokojnie, nie pręży się z bólu. Zamówiliśmy te kropelki na e-bayu, kuzynka skonsultowała je z lekarzem. Przepisywane automatycznie przez naszych 'leki' nie pomogły. Dopiero dwa dni (kilka kropel, do 10, przed każdym karmieniem - mniej niż zaleca ulotka), a już widzę (odpukać) różnicę. Pozdrawiamy ![]() Dużo zdrówka dla Was-rodziców i dzieciaczków ![]() nakarmiona i zadowolona ![]() V V
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2007-10-03 o 22:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;5444903]
a ja nie polecam ![]() U nas zazwyczaj było tak że tata trzymał a ja obmywałam.[/quote] Dokładnie, takiej gąbki nawet porządnie umyć się nie da. Ja stosuję podobną metodę jak Ela, czyli mój mąż trzyma Olcię, a ja ją obmywam. I nakupowałam myjek jak głupia, a teraz leżą. Lepszy dla mnie jest większy płatek higieniczny do czyszczenia podczas kąpieli zakamarków Olciowej skóry. Kokon cudny, a Jasio jeszcze cudowniejszy. |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na razie Łucja dostaje tylko witaminę D3, a Cebion dostawała jedynie, gdy miała mały katarek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;5447185]Meldujemy sie z Olivierem na odchowalni
![]() Witaj Lea i Olivier ![]() Jak noc? Przespana? U mnie dzisiejsza noc spokojna. A teraz moja Olunia sobie śpi. Wybudziła się tylko o 12 na mleko. I jeszcze zdjęcia mojego szkraba. Jejku wczoraj skończyła 3 tyg. Ani się obejrzę, a zacznę miesiące liczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny cudne te Wasze maleństwa ![]() A ja nadal czekam... Już cierpliwość moja wisi na włosku..., ale nie chce Was zanudzać i psuć dnia. Więc ten temat kończę.
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;5447185]Meldujemy sie z Olivierem na odchowalni ![]() Cześć Leo! Cześć Olivier! ![]() Gratuluję i cieszę się, że mimo komplikacji wszystko skończyło się dobrze ![]() [1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;5444903]Jaś jest niesamowity! ![]() ![]() Dziękuję, Twój Jasiulek także miodzio! ![]() Ja też tak myślałam i róznież zdziwiłam się na widok wiercącego się Jasia ![]() Teraz, gdy trzymam go w pionie bądź opieram na ramieniu, muszę bardzo mocno podtrzymywać jego karczek i główkę, bo strasznie się wygina, majtając przy tym rączkami i nóżkami. A leżąc na brzuszku podnosi łepetynkę i przekręca głowę raz w prawo, raz w lewo. Cytat:
Zaraz po porodzie dziecko dostaje dawkę, która starcza na tydzień, później podaje się codziennie od 2 tygodnia aż do 3 miesiąca. Dotyczy to jednak wyłącznie dzieci karmionych piersią. Mamy karmiące sztucznie nie muszą podawać tej witaminy, bo wystarczająca jej ilość jest w mieszankach. Witamina K jest niezbędna do prawidłowego rozwoju dziecka. Jest odpowiedzialna za prawidłową krzepliwość krwi, prawidłowy metabolizm wapnia, zapobiega krwawieniom wewnętrznym i zewnętrznym, ma też właściwości antybakteryjne i przeciwgrzybiczne. Ja z kolei nie podaję cebionu, nikt mi tego nie zasugerował ![]() Cytat:
![]() ![]() Początkowo tak kąpaliśmy Jasia ze względu na to, że drętwiały mi dłonie, ale mąż doszedł do wniosku, że jest z nami krótko, a ja spędzam niemal cały dzień z Jasiem, więc on będzie kąpał. Dziękuję ![]() Cytat:
Dzień natomiast mamy ciężki, Jaś wstał o 6:30, zasnął o 9:00 na pół godziny i dopiero teraz, po kołysaniu, śpiewaniu, wspólnym leżeniu, przysnął. Mam nadzieję, że na dłużej, bo o 15:30 musimy wyjechać z domu. Oleńka wygląda pięknie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#130 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ola to strasznie szybko się denerwuje, podobnie było z przystawianiem do piersi. Weź człowieku przystawiaj, jak po 3 próbie już jest ryk ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Teraz nawet buzi na powitanie nie dostaję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczynki za dodanie otuchy
![]() Wiedzialam że na Was można liczyć ![]() Ivy jeszcze troszkę fotek i ię rozpuszczę ![]() ![]() Jak ten czasleci wasze aniołki się zmieniająi już dawno przeszłyscie rzed odpadnięte pępuszki, a teraz już podnoszą główki do góry ![]() ![]()
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
sliczne zdjecia dziewczynki
![]() nie mam humoru,od wczoraj znow goraczka,nie mam sily nawet po schodach chodzic ;/ babcia zabrala synka i poszli na spacer,ciesze sie,bo nie chce zeby Simon byl poszkodowany przezemnie ;/ lekarka pow mi dzisiaj,ze nie moge synka kapac codziennie,co drugi a nawet co trzeci dzien,bez zadnego mydelka,zadnych balsamikow,pudrow...:conf used: ![]() ![]() caly czas mam wrazenie,ze robie za malo dla mojego synka ;/ w dzien przebiera go babcia w nocy TZ,wczoraj obudzilam sie z drzemki Junior wykapany...ehhhhh CHCE BYC JUZ ZDROWA!!!! ![]()
#133 |
Zakorzenienie
|
Lea
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wklej fotke Olivierka i masz gorace pozdrowienia z "watku zamieszanych"
#134 |
Zakorzenienie
|
Lea!
![]() ![]() ![]() (przyznaje, wypatrywalam :P) Serdecznie gratuluje ![]() zamieszane jakos ucichly bez Ciebie.. ![]() Maatra, biedactwo, trzymaj sie ![]() ![]() Ps. Zauwazylam, ze angielskie normy temperaturowe sa troche inne.. wiec wg nich latwo jest przegrzac dziecko.
#135 |
Raczkowanie
|
Demonik twój Jaś wygląda przecudnie w tym puchatym kokonie
![]() Śliczne te nasze dzieciaczki wszystkie i takie kochane i bezbronne, rozkleiłam się ![]() Byłam dzis u pediatry z Tobiaszkiem i żółtaczka mu nie przechodzi, lekarz zlecił cała listę badań. Boje sie o wyniki, w najgorszym wypadku wylądujemy w szpitalu i nie bedę go mogła karmić piersia ( a tak bardzo chcę ![]() Dziewczyny czy wasze dzieci miały oznaczaną bilirubinę w szpitalu, bo lekarz sie zdziwił że synkowi nie zrobili tego badania. Pamiętam ze moja córka miała sprawdzany jej poziom przed wyjściem. Jutro się wszystko wyjaśni badania mam na CITO więc wyniki bedą szybko. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
dziewczyny jakie te wasze dzieciaczki sliczne!!!
![]() ![]() ![]() wprost nie moge sie napatrzec... a Jasio w tej czapeczce i kokoniku powalil mnie na kolana ![]() kiedyz to moj Macius zechce sie wreszcie pojawic na swiecie zebym mogla go wziac w ramiona tak jak wy wasze skarby... poki co mu powtarzam zeby nie probowal przez pepek tylko w dol, ale cos nie pomaga... ![]()
#137 |
Zadomowienie
|
Edycia - moja corka przechodzila żółtaczke jeszcze w szpitalu przez co po porodzie wyszlysmy dopiero w 8 dobie. Poziom bilirubiny zostal oznaczony jak malutka zaczela sie robić żółta, max wynosil 15,3. Leczenie wygladalo tak ze musialam dziecko odstawic na 72 godziny od piersi [masakra,bo zlozylo sie to u mnie z nawalem pokarmu], miala podawana raz dziennie kroplowke z glukozy [podobno lepiej sie wszytsko wyplukuje], no i stale przez 3 dni byla naswietlana. Wrocilysmy do domu z dopuszczalnym poziomem bilirubiny 10 i zoltaczka stopniowo zanikala i Blanka juz nie przypomina malego Chinczyka
![]() Mam nadzieje ze badania nie wykarza zbyt duzego nasilenia choroby i nie bedziecie musieli isc do szpitala. Co do spraw codziennych to moja coreczka z wiecznie spiacego noworodka zaczyna sie przeobrazac w noworodka wiecznie ssacego, domagajacego sie uwagi i noszenia na rekach ![]() Zalaczam kilka aktualnych zdjec Blanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A kremy, które nakupowałam zużywam sama. Najfajniejszy jest krem Nivea Baby, dla mnie rewelacyjny i pachnie tak dzieciowato ![]() Cytat:
Współczuję Twojemu synkowi, tak opatulony biedny leżał, my tylko na początku zrobiliśmy tak błąd, teraz Ola nie daje sobie w kaszę dmuchać, sama rozkopuje się z kocyka, jak jej za gorąco. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie to samo, ostatnio czuję się jak krowa dojna, a moja córcia, to mała dojarka (choć wolę ją nazywać moim kochanym laktatorem ![]() Ja swojego też ciągle ochrzaniam za noszenie małej na rękach, no co tylko wejdę do pokoju, to widzę ten sam obrazek, Olka w objęciach taty. No i wtedy zaczyna się mój krzyk, choć jedno zdanie go przekonuje:"I tak teraz będzie do 3 roku życia", po tych słowach Ola wędruje do łóżeczka ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ale CUDNE te wasze dzieciątka
![]() ![]() ![]() A tak wogóle to ogarniają mnie jakieś obawy przeróżnej treści... czy dam sobie radę z takim maleństwem... to taka malutka kruszynka... żeby jej krzywdy nie zrobić... żeby ją dobrze karmić... odpowiednio ubierać... kąpać... Czy to samo może przyjdzie po porodzie? Boję się.
#140 |
Zadomowienie
|
iza - w 100% przyjdzie samo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
Hej,
ale wam zazdroszcze spokojnych dzieciaczkow. Moj bidulek nie spi i placze okropnie przez te straszne kolki. Na zmiane nosimy go z mama na rekach i probujemy roznych metod aby choc troche mu ulzyc... nie tak wyobrazalam sobie macierzynstwo. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A próbowałaś Sab Simplex-u? Wprawdzie jest dostępny tylko w Niemczech, albo na ebay-u, ale dziewczyny bardzo go chwalą. Spróbuj go jakoś kupić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Bianka cudna ta twoja kruszynka ?
A jeszcze ten napis z królikiem na śpiochach "cuddle me" ? Pewnie że bym tuliła i tuliła ![]()
#147 |
Zadomowienie
|
Dziekuje pysiu
![]() ![]() ![]() Wlasnie jestesmy po wizycie cioci blanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Wtajemniczenie
|
wspolczuje tych kolek,moj synus odpukac nie ma. tylko,ze moj jadlospis jest tak nudny ;/ codziennie jem prawie to samo...ale poswiece sie
![]()
#149 |
Zadomowienie
|
maatra, a co jesz? bo ja sama staram sie dosc ostroznie dobierac produkty i wychodzi na to ze ciagle to samo jem, a to tez nie dobzre
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny,
ja kupilam juz sab simplex jeszce jak bylam w ciazy, chyba sobie sama wykrakalam te kolki ![]() Slicziczne te wasze dzieciaczki. Ja w tym ferworze wlaki z kolka nawet nie mam kiedy Maksiowi porobic zdjec. Jutro juz moj maz konczy targi wiec moze on znajdzie odrobine wolnego czasu zeby pstryknac kilka fotek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.