![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Złote myśli nauczycieli :D
przejęzyczenia dosłownie z dzisiejszej lekcji
Lekcja historii z nową nauczycielką: " na klasówkach obowiązuje was materiał z podręcznika i książki"
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
moja geografica:
* dać wam rękę a weźmiecie cały palec * Maciej **** która to jest dziewczynka? * Piotr **** jak ty się nazywasz?
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Facet od techniki w gimnazjum swoimi tekstami powalał wszystkich
![]() (gdy był straszny hałas w klasie krzyczał) -Cisza! Znacie prawo dżungli? Wszystkie małpy siedzą cicho, jedna.... JA mówię! -Siadaj albo zobaczysz co to jest POWER ranger's ![]() - Jak Wy dziewczyny możecie nosić te stringi.. przecież to takie NIEHIGIENICZNE płakaliśmy ze śmiechu ^^
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Pan od PO: bitwę wygrywa tylko ten kto zwycięża :P
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
po przefarbowaniu włosów (zmiana koloru naprawdę widoczna
![]() Klasa: - A zauważył pan profesor co się w K... zmieniło? Profesor: - No, ostatnio jest jakaś milsza... faceci :co jest:
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Parę tekstów nauczyciela od chemii ( kopalnia
![]() Za pierwszym razem jest sie mało dorosłym i związek małżeński zawiera się z miłości. O murzynie. - wygląda jak małpa? - gorzej... ![]() Pseudopolitycy- gumiooki takie... (sama prawda ![]() Na śmierć by umarł... Spirytus 99,8% nie można pić bo cały czas czuć benzen i się odbija, a później rzygasz asfaltem ;D I jeszcze tekst naszej nauczycielki od biol: " Wy rozwój porównujcie nie wielkość narządu... Tyczy się to nie tylko mózgu ale każdego narządu." -Kto tam szemrze w tyle? - Liście...
![]() |
#129 |
Rozeznanie
|
Jeszcze za czasów gimnazjum:
Lekcja religii A: Mozna otworzyc okno? zakonnica: Nie! A: Dlaczego? Z: bo szatan wleci !! Na lekcji historii zawsze psorce brakuje słow i gdy jej sie to zdarza to mówi "yy...i te działania" PO: "Mnie nie obchodzi co ty masz a czego nie masz, ja wiem ,ze zeszytu nie masz ale masz pisac a nie flirtowac" Genaral: nomenklatura uczen: yy co? Generał : N jak nomenklatura "I jak ktos trzyma no np. kozę w domu" "no lokówką to ty chyba nie bedziesz ogrzewac mieszkania!?" "uczennica Adamkiewicz a Tobie to pozar w domu nie grozi ,ze nie słuchasz?"
![]() |
#130 | ||
Raczkowanie
|
Lekcja fizyki w liceum, chłopak został wezwany do odpowiedzi, klasa mu cały czas podpowiada.
Nauczycielka: Odwróć się tyłem do klasy. Uczeń: Dlaczego?? Nauczycielka: No chyba nie chcesz abym kazała się odwrócić całej klasie ![]()
![]() |
![]() |
#131 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
a oto moja historyjka z LO
na lekcji języka polskiego mieliśmy interpretacje wiersza prowadzona przez nauczycielke o nazwisku Motyka i ja jak zwykle łapa w góre i pierwsza do odpowiedzi coś mi jednak nie wyszło w tej interpretacji a ona na to :chyba ktoś sie porwał z motyką na słońce i ubaw po pachy do końca lekcji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Mój nauczyciel od historii jest moim wychowawcą też na koncy zdania mówi : prawda?
albo jak nam daje kasanie to chyba ze trzy razy pod rząd mówi czy to jest jasne? a potem nas ochrzania że zabieramy mu lekcje historii na sprawy wychowawcze...a sam zaczynał temat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Historia. Jakieś tam zagadnienia o średniowieczu..
-Wprowadzano pieniądze zamiast handlu wymiennego... Wiecie na czym polega handel wymienny? Żyjecie w świecie pieniądza, pewnie nigdy nie doświadczyliście handlu wymiennego. -No jak to nie?! A karteczki do segregatora? Pokemony? (ogólne poruszenie w klasie) -A to wszystko z tych słodyczy... Bo wy to pokolenie chipsów jesteście! ![]() edit: Lekcje historii w ogóle są pod tym względem lubiane, Starożytna Grecja. -Znacie ten mit o jabłku niezgody, no nie? -Nooo... -No to tam ktoś rzucił paru boginiom jabłko dla najpiękniejszej i jak to się skończyło? (...) -A jakbym wam takie jabłko rzucił (w klasie 25 dziewcząt + 4 rodzynków) Cisza. -To byśmy się nim podzieliły. ![]()
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
my mamy niezłego nauczyciela fizyki
kiedyś potrzebna mu była podstawka spod doniczki do jakiegos eksperymentu k: no wie pan?! tak kwiatkowi zabierać?! n: kwiatek ma wytłumaczone.. opowiadał o jakimś garnku co się w nim gotuje pod ciśnieniem... (nie znam sie na tym;D) n: ... i kiedyś gotowałem w nim jakieś odnóże dinozaura i wiadomo, musiałem dolać więcej wody, dziurka się zatkała i garnek wybuchnął. mówię wam. kuchnia do wymiany.. koleżanka (pod nosem): taa... chyba twarz... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
pokolei:
Nauczyciel, wiecznie ścigający za brak identyfikatora, zatrzymuje mnie po wfie, idę bez faktora i mówi: N - nauczyciel, U- uczennica N. Jak masz na imię Kasiu? U. Julka N. Też ładnie. N. Co kobieta ma w torebce? U. Bałagan N. A gdzie ma identyfikator? U. W bałaganie. Zlotym tekstem jest tez granica: 1,15 i ani cala mniej! (w momencie gdy uczeń podchodzi do odpowiedzi, nie moze zbliżyć się bliżej) Nauczyciel od historii: w momencie gdy podał nam złą datę, na następnej lekcji mówi: Ja się tutaj troche pogubiłem, ale zapiszcie sobie to w nawiasie, dobrze? Co ja się tam będę gardłować, przepiszcie to sobie z podręcznika. To w którym to było roku? 432, panie profesorze. tak, zapiszcie sobie: 1432 r. (dodam, ze ten nauczyciel to życiowa porażka, i on ma mnie przygotować do rozszerzonej matury z historii?) kolejny nauczyciel, o którym powstały już piosenki ![]() nauczyciel ok 50 lat, i teksty: "Spoko spoko, uczennica!" (do każdego mówi uczeń, uczennica) i jego słynne: uczeń, wstań uczeń, pisz uczeń, notuj Dodam kolejne, potem...
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Fizyka:
N: Jakby to...no takie modne słowo wśród młodzieży...już wiem, STOSUNEK. No co się śmiejecie? Coś musi byc na górze, a cos na dole, żeby był stosunek. Innym razem: Kolega został wyciągnięty do odpowiedzi. Dla zobrazowania sytuacji powiem, że nasz fizyk jest bardzo wysoki, w ogóle taki wielki się wydaje, ma brodę, spojrzenie, które zabija i co najgorsze-tubalny głos. Kolega stoi w związku z tym lekko przerażony: N: (krzyczy na kolegę, że się nie nauczył, reszta klasy siedzi "lekko" wystraszona, nie mówiąc o odpowiadającym i w pewnym momencie fizyk milknie, uśmiecha się pod nosem, ścisza głos do takiego pieszczotliwego i patrząc na tablicę mówi ![]() ...I przeniósł ją na kwiatka ![]() ![]() Ten sam nauczyciel - Wiedza ucznia rośnie wprost proporcjonalnie do odległości od nauczyciela ![]() Biologia Nauczycielka(szpera w szufladzie w poszukiwaniu fotografii): Miałam tu gdzieś bakterię zapalenia płuc... Albo: Ba!Dzieci! Czy wy szyszkę widzieliście? Historia: - proszę sobie PRZYPOMNĄC (nałogowo używane) - prosze sobie nie robic...yyyyyyyyy(zawiech a na kilkanaście sekund)PŁAWDA.....yyyyyy. ...jaj ![]() N:Jest Aneta Iksińska (dane zmienione:P) A:Jestem! N: Chłopie... Ufff:P
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
Mamy ogólnie niezbyt mądrego gościa od historii (chociaż książkę nawet napisał). Ma mnie tak ogólnie do matury przygotowac, ale nie wyobrażam sobie tego
![]() Strzela b. często dowcipami itp. Oto przykłady (wzięte z grona szkolnego): G(profesor):na tym polega partyzantka, ze ja wyskakuje zza biurka i tu jest element zaskoczenia Do dziewczyny która źle odpowiadała: Jesteś cienka jak makaron <G. opowiada o obrazie bitwa pod Grunwaldem> G: ten obraz jest bardzo dokładny, jak sie patrzy to aż słychać chrzęst broni ! <klasę zatkało :P> G: co, nie słyszycie...? G. o Malborku : Ruscy postawili armaty i naperdzielali w mury, taka ruska konserwacja zabytków ! G. do ludzi, którzy zdają historie na maturze: " Hmm... musze was jakoś oznakować, żeby wiedzieć kogo pytać. Najlepiej żółtą gwiazdą dawida, zrobie wam getto ławkowe, poczujecie sie jak Żydzi podczas II wojny światowej!" G. podczas codziennego odpytywania: Który dziś mamy? my: sióóóódmy (koleżanka już wznosi oczy w kierunku nieba). G.: no to numer dziesiąty do tablicy! Wieeele jeszcze można by wymieniać ![]() ![]()
![]() |
#140 |
Konto usunięte
|
Szkoła Podstawowa:
Katechetka: - Otwórzcie ćwiczenia ołówkiem na stronie... Lekcja polskiego. Przerabiamy liczebniki zbiorowe. Nauczycielka wywołała przed tablice dwóch chłopaków i dziewczynę. Bla bla bla...Mamy teraz towarzystwo mieszane, czyli inaczej? Klasa - TRÓJKĄCIK!!! WF. Koperta na ocenę. Wuefista radzi zdjąć skarpetki, bo nie będziemy się wtedy ślizgać. Przebiegłam (z niezłym czasem, ale nieważne), a skarpetki zostawiłam po drugiej stronie sali. Biegnę po nie z krzykiem: - Osierociłam moje skarpetki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
dzisiaj mój wykładowca dobił cały mój stolik ^^. patrzy się na jakieś zdjęcie, które nam opisuje i mówi: 'no i widzicie, on musi spoglądać w środek kartki a nie na zewnątrz. no, ten królik musi tam spoglądać. albo to zając... a nie! to kot!!'. a jaki był zaskoczony, ze to kot :P. padłam
![]()
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
u nas ksiadz ma niezle teksty
![]() np: -nie tak ostro siostro -ohh sory oplułem Cie, ale spoko jestem zdrowy w ogole na pierwszej lekcji oznajmil nam, ze on jest kabanosem, a my mamy wybrac czy jestesmy rusalkami blotnymi, bagiennymi czy stepowymi ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
pamietam jak w podstawowce ...kiedy to bylo...
![]() ![]() mielismy polew zazwyczaj ![]()
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
' jak ktoś będzie ściągał na pracy klasowej, to dostanie jedną jedynkę... i drugą też. '
![]() nauczycielka od geografii tłumaczy nam coś o sawannie i mówi : ' jak simba... taki krąg życia. '
![]() |
#145 |
Przyczajenie
|
![]()
U mnie niedawno w klasie moja nauczycielka od fizyki zapytała mojego kolegę: "A myslisz, ze Ty mnie już nie w****iasz?"
![]() ![]() Albo na biologii często słyszany tekst: "Gdyby głupota miała skrzydła wy już dawno byście latali" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Przyczajenie
|
![]()
Pan od polskiego sprawdza obecność.
Koleżanka: Nie ma Gołąbek i Lis. Facet <cicho pod nosem>: no tak, zwierzęta pouciekały...
Chemiczka: Dzień dobry, tak? Siadamy, tak? I piszemy temacik, tak? Zaraz weźmiemy kogoś do tablicy, tak? Musimy kogoś wziąć, tak? (osobiście naliczyłam 450 razy ![]() Ksiądz: Ile osób jem w klasie? (haha, przejęzyczenie) Ksiądz: To mi pachnie inną opcją! Facet od PO: Sam widziałem! Na własne oczy! W telewizji! POman: Gdy ranny krwawi należy pamiętać o rękawiczkach, bo możemy zarazić się jakąś chorobą! Ale pamiętajcie, że są przyjemniejsze sposoby zarażania się. Chemik<do mnie>: Co jest synku? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Chi~
|
Ostatnio geografmen.
odpytał już jedną osobę. G: No to Justyna *ruch brwiami w moja stronę* J: *podchodząc do biurka* ale pan mnie nei chce pytać, ja nic nie umiem *uśmiech* G: zapisz temat... po chwili, usiadłam do ławki mokr ze strachu G: Strasznie nerwowa jesteś, boisz się geografii, czy mnie? _^_ ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Lekcja historii:
Prof. - Cała Polska to takie zadupie bananowe. Prof. - Smutne jest to że w naszej szkole nie ma ludzi z jajami! C - Jak to nie ma? A czy ja mam Pani pokazać? Prof. - Ej Cisza, cisza bo mi kory wysadzi .. a już jest naprawdę blisko! (Kumpel przy tablicy rozwiązuje zadanie) Ktoś - Co przystawiło Cię? Kumpel - Nie, zastanawiam się jaką czcionką to napisać! Prof. - Jak w Polsce mówi się na "kobietę kierowce"? C - KIEROWNICA! Historia ![]() Prof. - Co tam tak dymicie z tyłu .. jakąś ruchawke rewolucyjną? Prof. - Ej no ludzie ciszej, niby się wam gęby nie ruszają ale coś jest nie tak. Prof. - W sumie to są 4 tematy, ale ja tu jestem belferkiem i to ja ustalam zasady! Uczeń - Idź na całość! Prof. - Skocz na gałąź! Historia:PP: Uczennica - Wojna Polaków z Krzyżakami była niekorzystna dla obu stron ponieważ stracili żołnierzy i amunicje. Prof. - Taaak tak, czołgi, samoloty i te sprawy. Pani od kursu pierwszej pomocy - Do stosunku przejdziemy za chwilke. Prof. - Statystycznie każdy człowiek ma jedną pierś i jedno jądro. Prof. - Żeby wyrobić prawą rękę trzeba codziennie ćwiczyć palcóweczkę. ![]() ![]() Prof. - Ogólna sytuacja w cesarstwie zachodnio- rzymskim wyglądała jak burdel i każdy dbał o swoją dupę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Przyczajenie
|
Lekcja angielskiego [gimnazjum] grupa rozszerzona , koleżanka pytana przy biórku. Po chwili przychodzi ktoś z innej grupy , z dziennikiem. Anglistka otwiera dziennik , chwilę patrzy i mówi z poirytowaniem do koleżanki:
-Karolina czy ty masz *******ca? Byłaś już pytana! -Byłam pytana z czasowników , nie z lekcji -Sorry kiciuś , ja mam *******ca , źle wpisałam. Także na angielskim: Ang.-No Patryk , kogo wybierasz do zrobienia zadania Pat.-Rubika [przezwisko kolegi z klasy] Ang.- A słyszałeś 'Twoja stara klaszcze u Rubika' Pat. Nie , ale słyszałem 'Twoja stara gwiżdże w kanikułach' Anglistka: Hokus pokus czary mary twoja stara to twój stary! Ponadto , za każdym razem gdy kogoś prosi o coś a dana osoba odpowie 'ja?!' mówi 'Nie , halina od kaczmarków' Lekcja Religi , także gimnazjum: Katechetka:-Dodam , że wasza średnia ocen z przedmiotu jest najniższą średnią ocen wśród klas pierwszych... wynosi ona 66,6 %... [po chwili] Co za szatany.! Fizyka , klasa 1 gim. , kolega [4 razy kibel] wchodzi do sali w środku lekcji: Kol.: Dobry Fiz.: Bartuś , a czemu w kurtce? Kol.: Bo tak Fiz: Siadaj Kol: Bo co Fiz: siadaj! [po chwili] kurna co za debil... lekcja matmy , chwila wolnego po sprawdzianie koleżanka: a ma pani lekcję z 2* ? mat.: kogo chcesz numer? kol: a skąd pani wie że chce numer? mat.: ja już dużo razy numery od chłopaków wyciągałam.. kolega: A mój pani chce? mat: twoim to bym mogła szkolny kibel wytapetować... xDDD ![]()
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Matematyka (kartkówka):
Kolega: Idź się masturbuj :X Koleżanka: Sam się masturbuj ! Nauczyciel: Dobra dobra... Pomasturbujecie się po lekcji xD Zanoszę płytę na informatyke... Drzwi od sali zamnkniete po pewnej chwili otwiera chłopak. Ja ze zdziwieniem w oczach pytam (ponieważ facet miał lekcje z samymi chłopakami) *Czemu się pan tu z nimi zamyka ? -Urządzamy sobię dziką orgię xD Albo na matmie wyrażenia algebraincze N: Wyobraźcie sobię że to A to jabłka a B to gruszki... Tłumaczy tłumaczy a poczym... Ja: No to mógłby pan sobię otworzyć warzywniak Heh ^^
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:36.