![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Przyłącz się, min. 10 kg w dół - to wątek dla Ciebie
u mnie też lipa. gołąbki i ciasto.. hmmm.... obżarłam się jak smok
![]() jestem beznadziejna, ale trzeba sie podniesc i zaczynac jeszcze raz.. bo trzeba... ![]() ![]() kilka dni i pomnie?? co mam zrobic by sie powstrzymac... zyc chyba w jakims innym swiecie ![]() papap:-( |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Żeby się bardziej motywować i kontrolować, zrobiłam z początkiem odchudzania w notebooku folder o nazwie FOTOKALENDARZ - tam wrzuciłam wszystkie zdjęcia z których nie jestem zadowolona (tu za dużo, tam za dużo).
Każde zdjęcie ponumerowałam (wyszło ponad 120) i codziennie jedno zdjęcie wieczorem kasuje - baaardzo miłe uczucie jak je kasujesz ![]() ![]() Gdyby jednak coś poszło nie tak (tfu, tfu, jak na razie do tego nie doszło) to postanowiłam, że dzień w którym "zgrzeszę", czyli zdjęcie, które tego dnia miałam skasować - kasuję, ale też robię do niego skrót (opcja "utwórz skrót") - w ten sposób nie zmniejsza się ilość grubych-zdjęć w moim fotokalendarzu i muszę tak jakby ten dzień odpokutować ![]() Polecam! Jak na razie u mnie taki sposób motywacji się sprawdza, bo od razu jak zerkam na te zdjęcia, przypominają mi się moje cele, dlaczego to robię ![]() Lesyeux (to też do wszystkich, którzy przechodzą chwilę słabości) - NIE DAWAJ ZA WYGRANĄ! Na pewno umiesz znaleźć w sobie tą silną wolę, która pomoże zrealizować Ci Twój cel! Poszukaj! A może przygotowuj sobie posiłki wcześniej, zamykaj w pojemniczkach. Będziesz miała już gotowe jedzonko i nie będziesz myślała co tu przygotować kiedy nadejdzie głod - a jak wiadomo ten potworek nie jest dobrym doradcą ![]() Pozdrawiam i trzymam kciuki za Ciebie i za Nas wszystkie! ![]() ![]()
A6W 5/42 DIETA 0/60 - 9 kg Edytowane przez SillyNat Czas edycji: 2007-10-16 o 22:08 Powód: chciałam coś jeszcze dodać :) |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hejka witamy cie w naszym gronie ![]() ![]() ![]() a mam jeszce 1 pytanie czy kakao mozna pic? pozdrawiam trzymajcie sie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
wypisuje się z tego ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No ja też miałam wczoraj gołąbki i nie jestem z siebie dumna. Chyba faktycznie będę musiała sobie rozpisywać co będę jadła danego dnia- przynajmniej na początek
![]() |
#126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Madziarko, na dwóch ostatnich stronach tego wątku dowiesz się więcej o tych koktajlach i zupkach: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=107338, więcej na stronie: http://www.dietacambridge.pl/ Mi osobiście koktajle te bardzo smakują ![]() Co do kakao, to znalazłam tylko artykuł: "Wzbogacone kakao służy naczyniom krwionośnym" http://odchudzanie.wordpress.com/2007/03/ Nie wiem jak to się ma do diety, zależy jakie kakao pijesz, najlepiej na pewno kakao naturalne bez cukru, bo te wszystkie dla dzieci mają pewnie dużo cukrów, a to lepiej wyrzucić z menu przy odchudzaniu. Raz na jakiś czas z pewnością nie zaszkodzi, jednak niecodziennie ![]() Miss90, nie poddawaj się! Dasz radę! Poszukaj jakiejś motywacji - np. zrób sobie fotokalendarz tak jak ja (napisałam o tym wyżej) lub naklej swoje zdjęcia, gdzie się sobie nie podobasz na lodówkę lub przeciwnie zdjęcia sylwetek, które Cię zmotywują. Próbuj, za którymś razem na pewno się uda! ![]()
A6W 5/42 DIETA 0/60 - 9 kg Edytowane przez italiaanka Czas edycji: 2007-10-17 o 19:27 Powód: Post pod postem - proszę używać "edycji" oraz opcji multicytowania! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
Miss90 napewno dasz rade..... Tylko trzeba mieć silną wole... Ja się dziś z tą silną wolą zmagałam w szkole i wygrałam
![]() ![]() Dzisiejsze menu: Śniadanie : Parówka drobiowa z łyżką keczupu Obiad: Warzywa na patelnie Kolacja: Yogurcik Naturalny Danona będzie ![]() Ps. Nie dostałam się do reklamy.... Ale była masa ludzi więc napewno byli lepsi ![]()
![]() |
#128 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() Cytat:
![]() Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze tych jazd i zbliżającego się uzyskania prawa jazdy ![]() Taki jestem maniak na tym punkcie, ale ja dopiero zdawać będe mogła za 2 lata. Póki co pozostaje mi zazdroszczenie ![]() Cytat:
Nie poddawaj się, do roboty ![]() Cytat:
![]() ![]() Raz na jakiś czas można sobie pozwolić, ale kakao chyba diecie nie sprzyja ![]() Cytat:
![]() Policzyłam i kalorycznie twój jadłospis ma mniej niż 500kcal. A powinnaś jeść przynajmniej 2 razy tyle. Niby, nie jestem tu po to, żeby pouczać ale przy takiej diecie to efekt jojo jest naprawde dużym prawdopodobieństwem. A u mnie: ś: owsianka z łyżką dżemu domowego jabłkowego, 2ś: kanapka z chleba razowego z szynką o: zupa ogórkowa + bułka z sezamem i ziarnami. (bułke mogłabym sobie darować, ale jakoś tak... sie zjadło ![]() Jutro sprawdzian z biologi, idę wzbogacać swoją wiedzę ![]()
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
![]()
Jekjku teraz mam tyle nauki... Nie wiem jakim cudem dam radę. Eh nawet nie mam czasu spytać jak wam idzie... Ale widzę po wiadomościach, że całkiem nieźle. Mam nadzieję, że razem damy radę i prędzej czy później każda dojdzie do upragnionej wagi
Ja narazie stosuję metodę zajadania się niskokalorycznymi przekąskami. I nieźle na tym wychodzą. 1kg już poszedł. Ahh nawet nie wiecie jak się cieszę. postaram się niedługo znaleźć trochę czasu na nadrobienie zaległości na forum... Całuję Was gorąco ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zrób, zrób sobie ten fotokalendarz, motywacji nigdy dość ![]()
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
ania2510 - A co to za niskokaloryczne przekąski?
![]() Nie wiem jak ja się dzisiaj wyrobie. Tyle nauki. Biologi nawet nie zaczełam ![]() ![]()
#132 |
Raczkowanie
|
hejka wlasnie wrocilam z jazd
![]() Ale jest ok, czuje sie lżejsza , przestudiowałam lektórki , ktore mi poleciłyście , wiec zaczne inaczej przyzadzac swoje posilki ![]() A dzisiaj: Sniadanie - musli z mlekiem 2 Sniadanie- grejfrut + maślanka Obiad - zupa warzywna Podwieczorek- brak , tzn wypilam goraca czekolade , tyklko to bylo na pks ![]() a na kolacje zjadlam kopytka ,:///// masakra , mozecie mnie ukarac ![]() a wam jak idzie? |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Czy można się jeszcze do wątku przyłączać
![]()
#134 |
Raczkowanie
|
Witam!Powielam poprzednie pytanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | ||
Zakorzenienie
|
Zjadłam duży i niezbyt zdrowy podwieczorek [actimel, crunchy z mlekiem i orzechami, jabłko], ale to podczas nauki więc mogę sobie wybaczyć.
I dziś zero aerobiku, tylko pół godzinki siatkówki. Mogło być lepiej, ale nie będe narzekać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Dziekuje
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
Jeśli tak mówisz to dojadłam jeszcze 2 kanapeczki z ciemnym pieczywem i dodatkami.... myśle że jakieś 350kcal było
![]()
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
ja mialam chiwle zalamnia... jestem powiem szczerze uzalezniona od jedzenie:-(
ale wczoraj po długich rozmowach zrozumialam ze moja waga te 95 kg to jest juz kalectwo, przy wzroscie 160 cm i majac 19 lat ![]() uwazalam zawsze. e co Ci ludzie mowia przeciez ja niejstem wcale taka gruba.. a teraz to zaczynam powolli widziec. poczynilam juz 1 krok- kupilam wage z cyfrowym licznikiem, - zeby motywowaly mnie nawet gramy ktore beda spadac . postanowilam zrobic sobie kalendarz," gdzie napisze z każdym dniem jestes bliżej sukcesu" i bede skreslac kazdt dzien, z dumą. zycze Wam powodzenia i wiem jak trudno osobom, ktore jedza kompulsywnie odzwyczajic sie od tego... ![]() ![]() _________________________ _________________________ __ 95..94.93..92..91..90..89. .88..87..86..85..84..83..82. .81..70..69..68..67..66.. 65.--->.60 |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
a ja na śniadanko wcinam sobie yogurcik naturalny
![]()
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
No to super że można się jeszcze przyłączyć
![]() Ja właśnie zjadłam 100 g chudego twarogu z 50 g jogurtu naturalnego, z rzodkiewką startą i popijam ciepłe mleczko 0,5 % ^^.
#141 |
Raczkowanie
|
Brawo Lesyeux!
Małym kroczkami do celu ![]() Na początku jest najtrudniej, ale przebrniesz przez to i potem będzie już tylko z górki! ![]() Trzymamy kciuki! Miłego dnia wszystkim życzę ![]()
#142 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja tu chwilę nie zaglądałam i grzeszyłam ![]() wstyd.. małe spotkano z babami skończyło się na naleśnikach na słodko i potem pizzy ![]() do tego dziś zdycham i w ogóle nie mam apetytu nawet serek wiejski ledwo mi przeszedł rano przez gardło ![]() SillyNat świetny pomysł z tymi zdjęciami, chyba skorzystam.. Cytat:
Też często słyszałam "po co ty sie odchudzasz, po co się meczysz przecież dobrze wyglądasz".. tak jakby nikt nie wierzył że kiedykolwiek dam radę znów być szczupłą ![]() a ty pocieszasz sie takimi słowami w chwilach słabości jedzeniowej - i żresz dalej... z wagą też dobry plan a wyświetla ci zawartości tłuszczu - to fajne jest możesz sprawdzić czy spada waga bo tracisz wodę czy rzeczywiście chudniesz ![]() pozdrawiam już od dzisiaj będę grzeczna ![]()
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
Witam!
Nie mozna sie poddawac, jesli sie juz zgrzeszylo to nie zadreczajmy sie tylko starajmy sie dalej walczyc! Mialam kiedys tak ze jak uleglam pokusie to juz pozniej sobie odpuszczalam ale wiem teraz ze to byl moj blad i ze mialam to wtedy odpokutowac i odchudzac sie dalej ![]() ![]() Dzisiaj sniadanko: 1,5 kromeczki z tunczykiem. Zaraz pojde zrobic sobie sok z marchewki (polecam dobry i zdrowy ![]() Buziaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam dziewczynki. Czy ja równiez moge do Was sie przykleić?? Ja chyba jak na razie z Was wszystkich mam do zbicia conajmniej 50 kg
![]() ![]() Postanowiłam raz jeszcze zacząć, bo coraz cześciej odczuwam skutki uboczne noszonych kilogramów na własnych stawach. Nie mam pojecia z jakim efektem tym razem się zmierzę, ale mam nadzieję, że uda mi się raz na zawsze podjąć dojrzałą decyzję i schudnąć. Mam jak mówiłam do zrzucenia co prawda conajmniej 50 ale , że taka suma niestety przeraża, to postanowiłam sobie podzielić te kg na części, czyli narazie do końca roku 10 kg, a potem dalej... ![]() Mam nadzieję, ze pomożecie mi i będziecie mnie również wspierały bo potrzebuje tego jak powietrza ![]() ![]() ![]() ![]() na dzień dzisiejszy sprawa u mnie wygląda tak : mam 170 cm wzrostu, waga, około sto dwadzieścia kilka kilogramów ;( (częściowo usprawiedliwiam sie terapią hormonalną, która mnie ostatnio rozwaliła o 15 kilo więcej i depresją ![]() Dzisiaj zjadłam na: 1śn połowę serka homogenizowanego "maluta" , czyli 100 g = 173 kcal. 2śn bułka (wiem wiem... ![]() Szklanka wody gimnastyka pół godziny w tym skakanka rower (5 km) 20 minut szklanka wody serek homogenizowany tyle samo co rano a ja tez mam coś do listy madziaaaaa89 : 1)Nie będziemy sie wstydziły wychodzić z domu 2)Nie będziemy co chwile sprawdzały czy gdzieś nam nie wyłazi jakaś fałdka 3)Poprawi się nasza kondycja (równiez sexulna ![]() 4)Mniej nas będą atakowały bóle stawów, głowy, jajników 5)Będzie to dla nas mniejsze ryzyko problemów z zajściem w ciąże, bo przez otyłość obrywa pożadnie nasza gospodarka hormonalna 6)Obniżymy swoje narażenie na torbiele jajników 7)Poprawi się nasza kondycja skóry i włosów 8)zwiększymy swój wiek życiowy ( każdy zbędny kilogram go nam pomniejsza) 9)Mniejsze ryzyko raka szyjki macicy i piersi A co do kakako to wiem, że od niego najgorzej cierpią nasze pupencje!! Ida w szerz jak nie wiem co ! ![]() Oglądałam ostatno program angielski i doktor która pomagała zwalczyć zbedne kilogramy osobom z nadwagą, była kobieta w wieku 29 lat, mężatka, która pragneła miec dzieci. Wazyła cos lekko ponad 100 kg. Rozebrano ja do bielizny i pokazano jej sylwetkę, potem przekrój ciała, jak wygląda w środku, strasznie wygląda to jak pokazuja ile na nas siedzi tłuszczu! Do tego pokazano jej , że ma torbiel na jajniku, a każdy torbiel (wielotorbielowatość jeszcze bardziej!!) ogranicza zajście w ciąże. Do tego miała nadcisnienie i zły cholesterol. Piła w weekendy bardzo dużo, a to puste kalorie i alkohol wnika bezpośrednio do żołądka, gdzie żołądek może przyjąć na 1 h / 1 j alkoholu, a ona piła w ciągu jednego wieczoru po 8-12 j alk. Zajęli się jej dietą, zaczęła ćwiczyć i w ciągu 8 tygodni schudła 8 lub 9 kg, ale miała załamanie, bo po schudnięciu o 4 kg nagle przytyła o poł i sie podłamała !! WYJAŚNIONO to jednak ![]() No to tyle na dzisiaj ... przepraszam, że ak wiele od razu, ale musiałam to z siebie wyrzucić... Ja idę jeszcze pomaszerować ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/f143787931.png "burze sprawiają,że dąb głębiej zapuszcza korzenie" "Nie idź za mną,bo nie umiem prowadzić.Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć.Idź po prostu obok mnie"
"Jestem żoną,kucharką,sprzątaczką ,praczką...o byłabym zapomniała-i kobietą" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Aha i jeszcze o czymś zapomniałam
![]() ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/f143787931.png "burze sprawiają,że dąb głębiej zapuszcza korzenie" "Nie idź za mną,bo nie umiem prowadzić.Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć.Idź po prostu obok mnie"
"Jestem żoną,kucharką,sprzątaczką ,praczką...o byłabym zapomniała-i kobietą" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
Witamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiem o czym mówisz ja sama na hormonach przytyłam w ciągu roku 20kilo.. i potem dalej.. porozpisuje się na temat jadłospisu - pozwolisz? po pierwsze za mało ![]() serek to nie jest posiłek no i jak na takiego maluta sporo kalorii - lepiej jakiś twarożek, biały chudy serek bez dodatków smakowych i warzywo.. bułka wiadomo out - ale zamiast tego jakiś razowy chlebek może być skoro około treningu do tego więcej wędliny (tylko chudej - białko) i warzywko super; serek - znowu nie posiłek ![]() Spróbuj męża namówić na nie tyle dietetyczne co zdrowe jedzenie - tak żeby nie trzeba było gotowa dwa razy np. robisz kurczaka z warzywkami czy jakaś rybkę a tylko on dokłada sobie węglowodany(kasze, makarony itp) Ty dajesz spokój.. zero zawiesistych sosów, śmietany (jak już naturalny jogurt) zamiast smażenia pieczenie lub gotowanie (ja uwielbiam smażone..) i pilnować połączeń, jeśli lubisz słodycze myślę ze raz na tydzień/dwa można sobie pozwolić żeby nie zwariować ci zjeść kawałek czeko zamiast potem tabliczki - ale dosłownie raz! kawałeczek.. unikaj mocno przetworzonych potraw - 1. nie wiesz co jesz 2. w obróbce straciły większość cennych składników i jesz puste kalorie, a często są już bogatsze o rożne go rodzaju niezdrowe tłuszcze , cukry itd.. Niestety im mniej bardziej głodówkowy masz teraz jadłospis tym trudniej będzie ci na nim wytrzymać (ja bym nie dała rady zjeść pół serka patrząc jak ktoś koło mnie wcina np. spaghetti) i tym gorsze jo-jo po zaprzestaniu; Także myślę że powinnaś przygotowywać sobie porządne posiłki z dużą ilością warzyw żeby się zapchać - białko podkręcamy spalanie - no i nie łączyć ww z tłuszczami ![]() Ja próbuje tak jeść ponad dwa tygodnie - no po za ostatnimi grzeszkami (przyczyna sytuacyjno - towarzyska a nie głód) - i dobrze się z tym czuje, jestem syta i jem smaczne fajne rzeczy.. A apropo cynamonu znalazłam coś takiego: "Tempo przemiany materii wyznaczają: geny, wiek, płeć, masa ciała, tryb życia, sposób odżywiania oraz stan zdrowia. Na niektóre z tych czynników nie mamy, niestety, wpływu. Innymi jak najbardziej możemy kierować i sprawić, że przemiana materii będzie szybsza (czyli „lepsza"). Tryb życia. Im bardziej siedzący, tym metabolizm wolniejszy. Jeśli masz pracę, która wymaga tkwienia na krześle przez 10 godzin, musisz zmobilizować się do ruchu rano, wieczorem i w wolne dni. Idź na spacer, wsiądź na rower, zapisz się na basen, siłownię czy aerobik. Dieta. Dla tempa metabolizmu istotna jest regularność. Powinnaś jeść o mniej więcej tych samych porach (najlepiej 3 większe i 1-2 mniejsze posiłki, co trzy-cztery godziny), podobnie duże porcje. Sprytne tricki. Zarówno stosując dietę, jak i odżywiając się normalnie, możesz niedużym wysiłkiem nieco przyspieszyć przemianę materii. - Dodawaj do potraw przyspieszające trawienie przyprawy: imbir, cynamon, bazylię, oregano, estragon. - Jadaj często produkty bogate w jod (ryby i owoce morza, szpinak, szczypiorek, jaja). Zwykłą sól kuchenną zastąp solą jodowaną. Kupując wodę mineralną, wybieraj taką z duża zawartością tego pierwiastka. - Pij jak najwięcej, minimum 8 szklanek płynów dziennie, małymi łyczkami i powoli. Najlepszy wybór to woda mineralna (zero kalorii). - Wybieraj produkty bogate w błonnik (gruboziarniste kasze, razowe pieczywo, warzywa, owoce). Dosypuj do potraw otręby. - Kup w aptece (bez recepty) preparaty na poprawę tempa przemiany materii - z guaraną, enzymem bromelią, słonecznikiem bulwiastym (topinambur), miłorzębem japońskim (Ginko biloba) i algami (KELP). - Jeśli jesteś zdrowa, każdego ranka jeszcze przed śniadaniem wypij filiżankę kawy lub mocnej herbaty - kofeina „podkręca" przemianę materii." sie rozpisałam uff. a ze swoje strony dorzucam i polecam czerwoną herbatkę 3mam kciuki
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
Obiad jeeeeem
![]() W szkole zgrzeszyłam małym batonikiem.... był naprawde malutki ![]() ![]()
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Ana - Dziekuję Ci za odpowiedź
![]() ![]() ![]() Kiedyś w ogóle nie jadłam białego pieczywa ani nie łączyłam ziemniaków z mięsami, czy sosami, podobnie jak makarony czy ryże, jesli juz to żadko kiedy w ogóle jadłam ziemniaki, wole kasze. Niesttey wszystko wróciło i najgorzej jest tak zaczynac wszystko od nowa ![]() Eh... ale może dam radę... Dla własnego zdrowia głównie to robię, bo przede mną bardzo ważny krok w zyciu i zdrowie dla mnie jest najwazniejsze, żeby tylko rozumu było tyle co wagi, to było by cudownie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale po to tu jesteśmy Razem, żeby tym razem nie dać się złamać!!! ![]() Ps. dobrze się domyślam ze w planach powiększanie rodzinki? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.