|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile dziś zjadłam? :) część III
U
Ś: bułka z ziarnami z: szynką drobiową, serkiem pleśniowym light i pomidorem 2Ś: kajzerka z sałatą, szynka drobiową i papryką O: kotlet mielony, 2 małe łyżki ziemniaków, surówka z białej kapusty P: serek wiejski light + łyżka wiórek kokosowych i łyżka płatków migdałowych, pomarańcza K: 2 kromki chleba słonecznikowego z makrela wędzoną i szczypiorkiem no i jak to wygląda? starałam się
|
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem ile powinnaś jeść białka,ale mało mi się go wydaje. No,i mogłabyś jadać większe śniadania,ale o ile pamiętam,to miałaś z tym problem
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogę jeszcze zmienić jakoś 2 ostatnie posiłki żeby dodać więcej białka ale nie mam pomysłu zupełnie... |
|
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do kolacji ... zależy ile tej makreli zjesz
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
ile makreli... mysle, że tak około 150 gram... wystarczy??
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#127 |
|
Rozeznanie
|
Utrzymanie:
s: owsianka z otrebami na mleku 1,5% rodzynki jablko lyzka serka homo- 300 2s: grahamka z polowa serka homo i warzywami- 200 jablko O: botwinka z fasolkami z zupy, trzy placki ziemniaczane (ile gram i kalorii moze miec jeden sredni placek? taki pol malego talerzyka, tak na oko ?) 2 lyzki smietany sos grzybowy gdzies 5-6 lyzek - 600? P: jeszcze nie wiem ale chyba jablko wciagne i moze serek homo z platkami migdalowymi albo jablkiem i cynamonem alboo serek wiejski z czyms, juz w ramach wczesnej kolacji - ok. 200 K: impressssskaaa hihi ;D czyli nie wiem co ale zdrowo nie bedzie bo wszystko i tak zostanie wyzarte przez % (osiemnastka kolegi )i tak na marginesie to chyba juz zostane tak przy 1500 kcal dziennie, bo nie liczac kalorii i jedzac na co mam ochote samo mi tyle wychodzi, czyli chyba tyle wlasnie potrzebuje
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#128 |
|
Wtajemniczenie
|
Śniadanie: kanapka z ciemnym chlebem,chudą wędlinką i warzywami
2Śniadanie: grajcarka i 2 salaterki budyniu waniliowego Obiad:2zrazy z kaszą gryczaną i sosem i kapustą Deser: kolejne 2salaterki budyniu:zakochany: Podwieczorek:5manadrynek+ 1orzeszek laskowy Kolacja: serek wiejski chyba będzie i warzywa. Jak na utrzymanie?jAK dzisiejszy dzień?Staralam się... |
|
|
|
#129 |
|
Rozeznanie
|
Nie, niezbyt zdrowo...
Rankiem bladym: pół minijagodzianki i kawa z mlekiem. ok 11: jakieś 100 gr bagietki z twarogiem, warzywami, dżemem, płatkami. Obiad: kotlet mielony z drobiu, jakieś 40 dag duszonej kapusty z grzybami. Podwieczorek: jabłko, kawa z mlekiem (zasypiam na stojąco). Kolacja w planach: grahamka z wędliną i furą warzyw; albo może z sałatką, nie wiem.
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#131 |
|
Rozeznanie
|
U:
1sn:rogal z miodem,banan,activia sliwkowa 2sn:serek wiejski z makiem,dzemem,miodem,plat kami migdalowymi ob:nalesniki z serem i dzemem(2sztuki) p:jablko,gruszka,jogurt naturalny,siemie lniane k(1) :2jajka,pomidor,grachamka z szynka i salata, k(2): kefir piatnica 0%,tunczyk 120gr,papryka,50gr twarogu I jak to wyglada?
"Posiadanie niskiego poczucia własnej wartości jest jak jechanie przez życie na zaciągniętym hamulcu ręcznym." I learned that success and happiness are not values to pursue; they are values to develop Sztuka życia polega na tym, by cieszyć się małym, a wytrzymywać najgorsze. |
|
|
|
#132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale w kazdym razie po przeczytaniu pierwsza mysl jaka mi się nasunęła do obiadu do baaaaaardzo słodziutko. A na obie kolacje takie załamanie słodkiego smaku słonawym i kwaskowym
|
|
#133 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo ja przewaznie tak mam, ze jak mam chec na slodkie to jem przez pierwsza czesc dnia natomiast pozniej mam ochote na cos slonego Nawet nie zauwazylam,ze tak mi sie smakami to ulozylo
"Posiadanie niskiego poczucia własnej wartości jest jak jechanie przez życie na zaciągniętym hamulcu ręcznym." I learned that success and happiness are not values to pursue; they are values to develop Sztuka życia polega na tym, by cieszyć się małym, a wytrzymywać najgorsze. |
|
|
|
|
#134 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
*pól miseczki wodnistego krupniku + trochę mieska ze skrzydełka kurczaka podw: *75g serka waniliowego homo kol: *5 biszkoptów do tego co chwila herbate pije. czuje się okropnie
|
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
blondyneczko - zdrowiej
5) 2 kanapki chleba zytniego ze slonecznikiem, plasterek sera zoltego, lisc salaty, 2 plasterki pomidora, mala rzodkiewka - 210 kcal razem - 1550
|
|
|
|
#136 |
|
Wtajemniczenie
|
Utrzymanie
Śniadanie ^ kanapka z ciemnym chlebem,szyneczką i warzywami-pomidory,salata,papryka,o gorki ^kanapka z ciemnym chlebem i kostką serka kiri i warzywami:papryka,pomidor itp. ^5orzechów laskowych ^2miseczki kisielku truskawkowego -wyszlo 5miseczek,dalam 2 plaskie lyzki cukru. będzie: 2śniadanie: ^serek homogenizowany z zambrowa-waniliowy 200kcal ^2obwarzanki z makiem ^batonik Nesquik 105kcal
Edytowane przez ariva Czas edycji: 2007-10-20 o 08:35 |
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Zmiany w pierwszym poście wprowadzone.
Jeśli macie jeszcze jakieś propozycje to śmiało. |
|
|
|
#138 |
|
Rozeznanie
|
[quote=ariva;5568504]Utrzymanie
Śniadanie ^ kanapka z ciemnym chlebem,szyneczką i warzywami-pomidory,salata,papryka,o gorki ^kanapka z ciemnym chlebem i kostką serka kiri i warzywami:papryka,pomidor itp. ^5orzechów laskowych ^2miseczki kisielku truskawkowego -wyszlo 5miseczek,dalam 2 plaskie lyzki cukru. Zmieśćiłaś takie śniadanie?
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
ather jak dla mnie ten pierwszy post jest świetny
|
|
|
|
#140 | |
|
Wtajemniczenie
|
[quote=Tuchajbej;5568668]
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#141 |
|
Rozeznanie
|
[quote=ariva;5569367]
Chyba, ze tak Chociaz co ja sie dziwie Podczas okresu tez potrafie niezle wcinac
|
|
|
#142 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
. Dziś - choć nie idealnie, to jest o wiele lepiej .śn: *odrobina serka wiejskiego (a raczej śmietanka z niego) *2 małe kromki czarnego chleba z muesli, jedna posmarowana cienko jogurtem naturalnym bez cukru Danone, a druga cienko twarogiem chudym ob: *miseczka wodnistego krupniku |
|
|
|
#143 |
|
Rozeznanie
|
U mnie dzisiaj bylo i bedzie tak: ( U):
1śn: owsianka z sezamem(5lyzek platkow i lyzka sezamu)troszke rodzynek 2śn:drozdzówka z serem i makiem ob: 100gr ryżu+piers z kurczaka+marchewka z groszkiem P : twarozek z lyzka miodu,maku i kokosu,jablko k( 1): papryka,pomidor,jajko,4pl astry szynki,120gr tunczyka k(2) :jablko, 200gr twarogu,2marchewki,lyzecz ka slonecznika,seler=salatec zka ![]() I jak?
|
|
|
#144 |
|
Zadomowienie
|
R ( taaa ..dzis taka redukcja, ze ho ho) Bardzo odbiega od prawidłowej redukcji? Bo dzis troszke za duzo, ale to przez to, ze zimno strasznie i caly dzien w domu .. eh, ie juz usprawiedliwiac nie bede
![]() I: owsianka ( 2 kopiaste lyzki platek, 2 otrebow, cynamon, troche mleka 0,5 %) , ok. 100 g sera 4 % II: kromka razowca + plasterek poledwicy drobiowej + pomidor + papryka+ salata + kawalek sera bialego; ok. 200 g kefiru 1, 5 % z otrebami, cynamonem i jabłkiem w miedzyczasie kawalek (ok. 100 g tego bylo) sera twarogu chudego, 2 kawy z mlekiem 0,5 % i slodzikiem, surowka z marchwii i jabłka. planuje kiszona kapuste, piers kurczaka i kalafior, ale to pozniej. ;(
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Monika -
![]() I Ty mówisz,że to jest dużo? No czasami po prostu mi ręce opadają. Szkoda słów.
|
|
|
#146 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko... Znowu 200 g twarogu naraz. Bardzo dużo białka, część może się zmarnować. 120 g tuńczyka + szynka + jajko na raz - też sporo. Pamiętaj, nie można przesadzać w żadną stronę.Cytat:
No i popołudniu zjedz jakieś NNKT Cytat:
, ale w innym przypadku dostałoby Ci się ![]() --- Ather, czy mandarynki mają jakieś wł. odżywcze, spore ilości witamin?
|
|
#147 |
|
Rozeznanie
|
[quote=Ludowa;5571062]Całkiem-całkiem
Tylko... Znowu 200 g twarogu naraz. Bardzo dużo białka, część może się zmarnować. 120 g tuńczyka + szynka + jajko na raz - też sporo. Pamiętaj, nie można przesadzać w żadną stronę.Nawet jesli cwicze 40minutek codziennie? Kurcze nie moge sobie przyswoic, zeby jesc mniej tego bialka..to chyba moj maly nawyk...
|
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak, mają...
Tu masz dokładny skład: Cytat:
|
|
|
|
|
#149 |
|
Zadomowienie
|
Wiem, wiem, ale walcze z tym podjadaniem, a to tylko tak ladnie wyglada jak sie napisze ..
A tak to co chwile skubalam serka, to suroweczki, a kefiru bylo 400 g [przypomnialo mi sie Chyba nie bylo chwili dzisiaj, zebym czegos nie jadla albo nie pila .. Ale to chyba przez ta pogode i me przeziebienie ![]() Dzieki Ludowa ;* W ramach NNKT zjem orzechy wloskie, bo mam ich sporo
|
#150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem.
Ale limity są, tak czy siak. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powodzenia
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.

To będę musiała spróbować ten owsiany,ostatnio robiłam musli - rozwalił się,robiłam z otrębów - też się rozwalił,więc może owsiany się nie rozwali

Ale w kazdym razie po przeczytaniu pierwsza mysl jaka mi się nasunęła do obiadu do baaaaaardzo słodziutko. A na obie kolacje takie załamanie słodkiego smaku słonawym i kwaskowym