![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
![]() ![]() Polozna zalecila mi na kolki lek o nazwie SAP SIMPLEX..podobno jest bardzo dobry..sprowadzaja go z NIemiec..jak kupilam ESPUMISAN ale musze sie poradzic pani doktor.. ..jeszcze tylko musze wyleczyc ja z tej biegunki i kompletnie nie wiem jak ![]() ![]() ..a powiedzice mi jak Wasze maluchy reagowaly po VIGANTOLU?poissonivy widze ze Ty podajesz..i jak..dzidzius jest spokojny czy tez sie tak prezy jak moja Oliwcia? ..mnie polozna zalecila po kazdym jedzeniu polozyc na 5min Oliwie na brzuszku..ma to pomoc jej wszystko dobrze strawic..ona uwielbia ta pozycje ![]() ![]() celka ja tez mam jedna piers wieksza od drugiej a karmie na zmiane..raz z jednej raz z drugiej ![]() ..ja witaminki podawalam na odciagnietym mleczku na lyzeczce..Mala nie miala zadnych problemow z polykaniem ![]() ..a kobietki myslalyscie juz o antykoncepcji?Polozna mi dzis mowila o zastrzyku i chyba sie na niego zdecyduje.. Inka porozmawialam z mezem i wczoraj w nocy uspal ja..niestety nad ranem znow bylo to samo i sama musialam sobie radzic..eh..Ci faceci.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
Co do Vigantolu... moja prawie 2 misieczna corka miala go przepisanego przez pediatre po ukonczeniu 3 tygodni. Od momentu jego przyjmowania zaczely sie u niej zaostrzac objawy kolki i pojawila sie wysypka mimo ze ja odstawilam caly nabial. Okazalo sie ze Vigantol jest robiony na bazie oleju arachidowego [ a jak wiadomo orzechy arachidowe sa jednym z silniejszych alergenow] i moze powodowac takie objawy. Malutka dostaje teraz wit D w kropelkach Devikap - sa robione na bazie wody.
Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Joanna Małgorzata
|
Gizelciu bidulko to moze niech w ciągu dnia się małą zajmie a Ty w nocy ale w dzień odespisz No i jakies podzielenie się obowiązkami domowymi np on gotuje albo sprząt a najlepiej jedno i drugie a Ty póki nie odpoczniesz masz tylko małą pod opieką Najważniejsze dojśc do kompromisów Życzę powodzenia Sloneczko
#124 |
Zakorzenienie
|
Potwierdzam słowa Bianki, jeżeli dzidziuś ma tendencje do kolek, problemów z robieniem kupek, to lepiej od razu poproś o coś innego. Moja na początku po Vigantolu prężyła się strasznie i przez parę dni robiła kupkę tylko raz dziennie (zwykle robi 2-4 razy na dobę) i była bardzo niespokojna. Teraz to się unormowało.
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
u mnie byla dzis polozna zeby pobrac probke krwi na bibulke do badania tej mukowiscydozy (nala piete malego i wyciskala krople). I co sie okazalo? Maz pojechal zawiezc i sie okazalo ze jest tego za malo
![]() ![]() I trzeba bedzie jeszcze raz. ![]() Polozna stwierdzila ze moj Adas to taki maly stękacz - on ciagle steka, jeczy, prezy sie. I ze chlopcy podobno tak maja...On nawet przez sen cos jeczy. A w nocy jak go przystawiam do cyca, to tak szaleje, prezy sie, odsuwa glowa, szarpie mnie za cyce, bije i odpycha rekami...No ale jak pojdzie kupa to juz je w miare spokojnie.... Alez jest jazda. Kiedy sie to uspokoi ![]() I jeszcze jak czytam ze po tym Vigantolu wzdecia sie robia to juz mi rece opadaja - zaczynamy od poniedzialku z tym swinstwem... Odstawialm ten Gripe Water - wydaje mi sie ze maly jeszcze bardziej nerwowy. Moze to przez witamine K??? ![]() A cyce sa roznej wielkosci podobno przez to ze pewnie w jednej jest wiecej kanalikow mlecznych i lepiej pracuja. I ze jest to normalne. CIekawe czy po karmieniu powroci wszystko do normy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Rozeznanie
|
Celkaa czy stosujesz jakąś specjalna dietę, żeby Adaś nie miał takich problemow? Moja przyjaciólka tez miala problemy z synkiem, wysylała mi czasami smsy "on ryczy i ryczy i ja już nie wiem co robić", ograniczyła bardzo dietę, jadla przewaznie krupnik, bardzo schudła a mały jak plakał tak plakał. Dlatego zastanawiam się, czy te diety matek karmiących mają jakeś znaczenie? Czy może u niektórych maluchow uklad pokarmowy jest delikatniejszy i rodzice i malucha muszą się po prostu z tym przemęczyć..?
A co do cyckow to ja mam dużą asymetrię i fajnie by było jakby ten mniejszy dorownał do wiekszego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
koletynka - ja nie wiem co moglabym wyeliminowac. Juz moja dieta jest dosc uboga. Nie jadam zadnych owocow, nie pije sokow, kompotow, itp...
Podobno jesli to sa kolki to zmiana w diecie niczego nie zmieni, bo po prostu uklad pokarmowy takiego dziecka jest na tyle delikatny ze sobie jeszcze nie radzi z pozywieniem. MOglabym sprobowac nic nie jesc, tylko np chleb, ale sie pewnie wykoncze na takiej diecie. Jem owszem nabial, pieczywo, zupy (najczesciej krupnik wlasnie), mieso...Nie wiem co moglabym wyeliminowac. Podobno po 3 mies flora bakteryjna w przewodzie pokarmowym dziecka sie namnaza i juz jest zdecydowanie lepiej. Tak mowila pomozna. W sumie do tych 3mies to nam zostaly ponad 2 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ile się czeka na wyniki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
podobno poziom tego czynnika to zbadaja w ciagu kilku dni. Jesli nie bedzie podwyzszony to znaczy ze jest ok. Potwierdzenie wyniku (badanie genetyczne) bedzie dopiero po miesiacu. Jesli poziom tego czynnika bedzie podwyzszony to czeka sie wtedy przede wszstkim na to badanie genetyczne, bo podwyzszony poziom nie musi swiadczyc o chorobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kochane moze mi pomozecie. Jak wiecie moj Adasiek jest wielkim nerwuskiem i problem polega na tym, ze zaczyna plakac (20 sek.) a potem wkurza sie maksymalnie, robi sie czerowny, za chwile siny i po ok 20 sek praktycznie traci oddech
![]() ![]() Kurde myslalam ze bede sobie lepiej radzic z moim dzieckiem - a na razie sobie zupelnie nie radze.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Celko dziewczyny dobrze radzą idź z Adasiem do pediatry, on napewno ustali przyczynę i doradzi co robić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Joanna Małgorzata
|
Cytat:
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Celko-niewiele mogę Ci pomóc,bo się kompletnie nie znam,ale pewnie tak jak piszą dziewczyny-lekarz coś więcej powinien wiedzieć
![]() i to nie jest tak,że Ty sobie nie radzisz-tylko Twój Adasiek jest bardziej absorbującym i wymagającym dzieckiem ![]() ![]() a co do kolek i układu pokarmowego to czytałam gdzieś,że pomocne mogą być prebiotyki/probiotyki zarówno w formie naturalnej(kefiry/jogurty) jak i tabletek.Oczywiście jedzonych przez Ciebie.Ale majaczy mi się to jak przez mgłę ![]() nie zamartwiaj się kochana-będzie dobrze zobaczysz jesteś baaaaardzo dzielną kobietą ![]() edit-doczytałam,że prebiotyki to w kobiecym mleku tak czy tak są,ale probiotyki mogą być pomocne tyle znalazłam-na więcej nie mam czasu niestety.. http://www.dzieci.org.pl/cgi/forum/i...3;t=6451;&#top http://happymum.pl/forum/pok_wpis.ph...=1285&str_nr=2 może csik później znajdę Edytowane przez annLee Czas edycji: 2007-11-18 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Rozeznanie
|
Oto moje maluchy
![]()
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
Celko wlasnie wczoraj w nocy czytałam sobie o zespole nagłej smierci łóżeczkowej czy jakos ta i było tam napisane, że niemowlakom zdarzają się chwile bezdechów, które moga trwać około 20sekund a potem wszystko wraca do normy i to jest całkiem normalne. Ale oczywiście powinnas iść do pediatry i to sprawdzić, bo lepiej dmuchac na zimne niż żałować że mogło się cos zrobic a sie nie zrobiło.
I nie mów, że sobie nie radzisz! Każda z nas liczy, że będzie miała aniołka, grzeczniutkiego: zje, pobawi się, zaśnie, może od czasu do czasu zakwili, ale rzeczywistośc jest inna i dzieci są różne, tak samo jak dorośli zresztą. Radzisz sobie najlepiej jak potrafisz i nie miej żadnych wyrzutów! |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
Jakie cudeńka!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!
#137 |
Zakorzenienie
|
sliczne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
ale śliczności
![]() synuś widać zgrywa się na starszego i silniejszego ![]() a jak sobie radzisz z dwójeczką? |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Joanna Małgorzata
|
Jasiu Joasiu ale wy cudeńka kochane
![]()
#140 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Wtajemniczenie
|
Bożenko - jeszcze raz serdecznie gratuluję
![]() Dzieciaczki cudne. Po lewej chyba Jaś a po prawej Joasia, tak? Buziaki dla całej rodzinki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Bb-m, ale super!!
![]() ![]() Celka, biedactwo ![]() ![]() ![]() Moj chomiczek meczy sie wlasnie z kupa ![]() ![]() ![]() ![]() Tak sobie myslalam, ze skoro ja mialam lekkie zatwardzenie PONIEWAZ ODSTAWILAM JABLKA to moze i ona ma problemy z kupa wlasnie z tego powodu?? Niby kupa nadal jest rzadka, ale ona strasznie sie prezy i steka za kazdym razem. Co o tym sadzicie? Jesc te jablka?
#143 |
Zadomowienie
|
bb-m dzieiaczki cudne. I też ponaglam pytanie jak radzisz sobie z dwójką??
Celko współczuję Ci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Kuseczko, podziwiam Cie! Taki 3-latek potrafi byc baaaardzo zajmujacy, zwlaszcza, jak sie w rodzinie pojawia "konkurencja"
![]() Trzymam kciuki za nas wszystkie, mamuski ![]() ![]() I nowe fotki mojego chomika ![]()
#145 |
Zadomowienie
|
szperr dzidzia prześliczna
![]() U nas właśnie problem z siusianiem w majty też powrócił. Poza tym staram się na tyle ile mogę oswajać Adriana z Jasiem i już są postępy ale na początku potrafił w złości wrzucać zabawki do łóżka małego. Teraz nie mogę iść nawet sama siusiu zrobić, bo po prostu się boję.3 latkowi różne pomysły przychodzą do głowy. Zastanawiam się czy mamy do czynienia z ADHD czy po prostu Adrian jest nad zwyczaj żywym dzieckiem. Tak czy siak położne przychodzące do mnie do domu oraz healt visitor jednogłośnie stwierdziły, że Adrian musi iść do przedszkola. |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Widzi, że Jaś zwraca waszą uwagę - stąd też może zacząć moczyć się, żądać smoczka, może także piersi. Spróbuj (wiem, że to może być trudne, nawet bardzo trudne) właczać go w opiekę nad Jasiem - żeby podał pampersa, chusteczki, podczas karmienia pogadaj z nim- żeby nie czuł się odtrącony. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
primavera staramy się jak możemy.Np. gdy Jaś leży na brzuszku na kocyku, Adrian pokazuje mu swoje zabawki. Oczywiście wszystko pod naszym nadzorem.
Adiś jest bardzo problemowym dzieckiem. Ostatnio wziął sobie nasz aparat fotograficzny a kiedy zażądałam jego oddania, rzucił nim o podłogę. Oczywiście z aparatu(bardzo drogi aparat Nikona) już nic nie będzie. Poszedł za to do pokoju za karę. Niestety chyba nie dotarło do niego, że to kara i wychodził sobie co chwilę z pokoju.Po którymś razie wracania go, poddał się. Ale w pokoju było za cicho. A jak jest cicho to wiadomo, że Adrian coś kombinuje.Poszłam sprawdzić.I co się okazało?Wszystkie jego poukładane ubrania wylądowały na dywanie i mało tego, przewrócił szafkę.Do dziś nie wiem jak to zrobił, przecież to naprawdę kawał solidnego drewna.Rozumiem, że to przejaw buntu z jego strony...Wtedy nie miałam już siły na nic. Po prostu popłakałam się. Jestem już bardzo zmęczona i może to zabrzmi egoistycznie, ale nie mogę się doczekać kiedy Adrianek pójdzie do przedszkola. Myślę, że nam obojgu będzie to na rękę. Przepraszam, że tak trochę zeszłam z tematu o naszych niemowlaczkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
CO do opisanego przez ciebie zachowania - dobrze robiłaś, że go "wracałaś". Co do zabawek - powinien je posprzątać (wiadomo, sam ładnie by ich nie poukładał, ale chodzi bardziej o fakt, że "nabroiłem - ponosze konsekwencje"). Ważna jest konsekwencja. Wiem, że to trudne, ale przynosi efekty (pracuję z 2-4 latkami). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
primavera trzeba było nie wspominać, że pracujesz z dziećmi w takim wieku, bo teraz nie dam Ci spokoju i będę się radzić w wielu sprawach
![]() Konsekwencja konsekwencją, ale upartość Adika ciężko przezwyciężyć. Nie wiem w jaki sposób go karać, by coś do niego dotarło. Z innej beczki: Mamusie w UK. Czy już wiecie co zrobicie ze swoimi dzieciaczkami po powrocie do pracy?? szperr?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.