Wymarzony pierścionek - cz. IV - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-11-21, 11:10   #121
sanetka
Zakorzenienie

a teraz siedze i wyje, a co mi tam. nie ma w koncu nikogo to moge sie wyplakac. zeby przeszlo i TZ wieczorem mogl mnie widziec usmiechnieta i zeby to byl mily wieczor.

PS; i niech tylko skrytukuje ze kupilam na deser budyn o smaku krowki (bo on takich "wynalazkow" nie lubi) to go udusze ale najpierw dam druga torebke waniliowego zeby sobie sam zrobil jaki chce

i wiem co mnie dobija.te studia. mam teraz 4 zaliczenia. i co...gucio, nic nie umiem. i im bardziej sie staram nauczyc tym gorzej mi idzie.nie potrafie tego ogarnac. pojade w weekend, jednego nie zalicze, drugiego tez a potem nie dosc ze sama bede na siebie zla to jeszcze uslysze od TZa lub od matki ze jak to, przeciez mialam caly miesiac zeby sie uczyc, jeszcze mi zle. to co ciekawszego robilam, przeciez nie mam innych zmartwien na glowie

o jest argument. bo Anetka sobie slubu zachciala i meza zamiast sie za nauke wziasc. po co sie uczyc jak sa wazniejsze zmartwienia typu jaka sukienke miec itp

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2007-11-21 o 19:50 Powód: post pod postem
sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-21, 11:16   #122
hihi
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - wymuszone zaręczyny cz. IV

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
potem co chwile jego znajome spotykalismy ,kazda mi spojrzenie takie posylala ze trup na miejscu ze mnie a do niego slodkie usmiechy. to mi sie schiza wlaczyla ze jeszcze ktoras mi go dobije i mu gadam ze moze z ktoras z nich bylby szczesliwszy.
sanetko Kochanie Nie nagadały, nie nagadały! My tylko chcemy żebyś przestała tak źle o sobie mysleć!
Ja doskonale wiem co czujesz przy tych koleżankach bo przed slubem prosto w twarz były osoby, które potrafiły mi powiedziec, że nie zasługuję na mojego Męża, a sam brat Męża, który mnie nie znosi powiedział, że Męża stac na coś lepszego niż ja Myślałam, że się załamię, ale NIE! Skoro on ze mną jest, to przeciez znaczy, że nie chce nikogo innego!

On jest z Tobą sanetko i Ciebie chce, a nie tych słodkich flądr, które fałszywie się uśmiechają!!!!
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-21, 11:18   #123
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
O jezu! Dlaczego Ty mu taie rzeczy mówisz? Do groma jasnego???? Kobieto, skoro z Tobą jest to znaczy, że chce z Tobą być i być powinień! Za takie głupie myślenie! Jak to nie zasługujesz? Ty? Bardzo zasługujesz i wcale nie ejsteś głupia!
właśnie tak wyglądałam jak to czytałam... no właśnie, nie mozesz tak myśleć. Jak to nie zasługujesz? Obniżać swoją wartość w oczach mężczyzny??? W życiu...

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-21, 11:19   #124
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
a teraz siedze i wyje, a co mi tam. nie ma w koncu nikogo to moge sie wyplakac. zeby przeszlo i TZ wieczorem mogl mnie widziec usmiechnieta i zeby to byl mily wieczor.
Jak potrzebujesz to rycz niech Ci wyjdzie na zdrowie ..ale w porę przestań zeby TZowi w podkrązonych oczach się nie pokazywac.

Cytat:
i wiem co mnie dobija.te studia. mam teraz 4 zaliczenia. i co...gucio, nic nie umiem. i im bardziej sie staram nauczyc tym gorzej mi idzie.nie potrafie tego ogarnac. pojade w weekend, jednego nie zalicze, drugiego tez a potem nie dosc ze sama bede na siebie zla to jeszcze uslysze od TZa lub od matki ze jak to, przeciez mialam caly miesiac zeby sie uczyc, jeszcze mi zle. to co ciekawszego robilam, przeciez nie mam innych zmartwien na glowie
Kochanienka pamiętam jak ostatnio się martwiłaś o te kolosy...a po nich zdziwiona byłas ze tak łatwo poszło. Nie martw sie - dobrze bedzie

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2007-11-21 o 19:50 Powód: post pod postem
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-21, 11:32   #125
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
sanetko Kochanie Nie nagadały, nie nagadały! My tylko chcemy żebyś przestała tak źle o sobie mysleć!
nie no gadajcie, do pionu mnie to stawia a co do tych dziewczyn...podobno tez rozsiewaja jakies ploty na miescie na Nasz (glownie moj) temat. niech no sie tylko dowiem co

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Kochanienka pamiętam jak ostatnio się martwiłaś o te kolosy...a po nich zdziwiona byłas ze tak łatwo poszło. Nie martw sie - dobrze bedzie
tylko ze wtedy mialam wiecej szczescia niz rozumuna 1 nie bylo babki i nas potraktowali ulgowo. na drugi dzien byla i wywalila z cwiczen 15 osob( myslalam ze to plotka a to prawda). wiec teraz nie bedzie taryfy ulgowej.

a w ogole to jak ja sie mam tak jeszcze prawie 3 lata meczyc i martwic przed kazdym zjazdem to zwariuje

Stary 2007-11-21, 11:37   #126
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
PS; i niech tylko skrytukuje ze kupilam na deser budyn o smaku krowki (bo on takich "wynalazkow" nie lubi) to go udusze ale najpierw dam druga torebke waniliowego zeby sobie sam zrobil jaki chce
Mój Mąż nie lubi budyniu orzechowego, a ja tak, więc zawsze robimy dwa - czekoladowy i orzechowy, a w efekcie wszyscy są zachwyceni, bo jest pyszny deser i zabawa w kuchni
Cytat:
nie no gadajcie, do pionu mnie to stawia a co do tych dziewczyn...podobno tez rozsiewaja jakies ploty na miescie na Nasz (glownie moj) temat. niech no sie tylko dowiem co
E tam! Zamiast się denerwować podnieś głowę i patrz na nie z wyższością, bo "ON JEST MÓJ! i WARA WAM!" i tak!
Stary 2007-11-21, 11:38   #127
ANITKA79
Zadomowienie

Zgadzam sie, nie wolno tak mowic: "ze nie zasluguje, ze jestem za glupia itp..bo tamta druga osoba czuje jakby byla nie wystarczajaco dobro skoro ukochana osoba nie czuje sie szczesliwa, caly czas ma dol i jest non stop smutna"
Skoro dwoje ludzi chce byc ze soba to znaczy ze sie kochaja i nikt ich do tego nie zmusza

Ps. A moj A. napisal mi przed chwila smska:
skarbie przepraszam ze nie poszedlem wczoraj z Toba, na to spotkanie. Bardzo nad tym ubolewam, jest mi niezmiernie przykro, ze nie dalem rady/zmeczenie materialu/wybacz prosze. Kocham Cie

A ja mu odpisalam:
Dziekuje ze wiesz ze to bylo wazne dla mnie i wiem kochanie ze chciales pojsc ze mnaRozumiem ze byles zmeczony i widzialam jak bardzo. Kocham Cie

To jest ta komunikacja??/Chocby poprzez smsy??//
ANITKA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-21, 11:40   #128
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANITKA79 Pokaż wiadomość
skarbie przepraszam ze nie poszedlem wczoraj z Toba, na to spotkanie. Bardzo nad tym ubolewam, jest mi niezmiernie przykro, ze nie dalem rady/zmeczenie materialu/wybacz prosze. Kocham Cie

A ja mu odpisalam:
Dziekuje ze wiesz ze to bylo wazne dla mnie i wiem kochanie ze chciales pojsc ze mnaRozumiem ze byles zmeczony i widzialam jak bardzo. Kocham Cie

Brawo Anitko! Ciesze się, że tak sie to skończyło

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-21, 11:41   #129
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie rozumiem zmeczony po pracy, ale z drugiej strony wiedzial jak bardzo to dla mnie wazne. Skoro dzis ma wolne, to przeciez zaden problem gdyby poszedl /na to spotkanie ze mna/ potem wrocil do domu i poszedl spac i spal do ktorej chce
Do wiary i uczestnictwa w czynnosciach religijnych nikogo nie zmusisz.
Raz poszedł i jakoś wówczas mu sie spodobało, potem był zmęczony na te spotkanie, a jeszcze później doszedł do wniosku, ze go aż tak bardzo nie interesuje i szkoda mu na to czasu, bo woli robić coś innego.
Jako ateistka doskonale go rozumiem. Mnie tez wołami, by nie zaciągnieto.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-21, 11:50   #130
sanetka
Zakorzenienie

no lepiej mi troszke...
ide sie poloze, poczytam. a wieczorem mily wieczor z TZem

Stary 2007-11-21, 11:52   #131
nema_
Gość

Cytat:
Zgadzam sie, nie wolno tak mowic: "ze nie zasluguje, ze jestem za glupia itp..bo tamta druga osoba czuje jakby byla nie wystarczajaco dobro skoro ukochana osoba nie czuje sie szczesliwa, caly czas ma dol i jest non stop smutna"
Skoro dwoje ludzi chce byc ze soba to znaczy ze sie kochaja i nikt ich do tego nie zmusza

A ja mu odpisalam:

Stary 2007-11-21, 11:56   #132
ANITKA79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Do wiary i uczestnictwa w czynnosciach religijnych nikogo nie zmusisz.
Raz poszedł i jakoś wówczas mu sie spodobało, potem był zmęczony na te spotkanie, a jeszcze później doszedł do wniosku, ze go aż tak bardzo nie interesuje i szkoda mu na to czasu, bo woli robić coś innego.
Jako ateistka doskonale go rozumiem. Mnie tez wołami, by nie zaciągnieto.
Elfir ja go nie musze zmuszac i nie czuje takiej potrzeby
Moj Tz jest wierzacy i tak samo jak ja chce poglebiac swoja wiare i bliskosc z Bogiem
Nie bylo mu szkoda czasu, tylko byl bardzo zmeczony bo przyszedl z pracy po 24 h
Stary 2007-11-21, 11:56   #133
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
no lepiej mi troszke...
Ciesze sie bardzo
Stary 2007-11-21, 11:57   #134
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
no lepiej mi troszke...
Miłego wieczoru.
Stary 2007-11-21, 11:58   #135
nema_
Gość

Sanetko, wiecozrem wszystko bedzie latwiejsze, wtul sie mocno w swojego TŻ
Stary 2007-11-21, 12:01   #136
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
no lepiej mi troszke...
Cieszę się Sanetko, że już troszke lepiej

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-21, 12:03   #137
sanetka
Zakorzenienie

dziekuje Wam wszystkim

Stary 2007-11-21, 12:05   #138
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie o to mi chodzi, niby drobiazg i koszt śmieszny, ale od początku do końca stworzone z myślą o Mężu My tu wszystki jak te czarownice, więc na pewno vadi zniknie, na pewno
Hihi super pomysł z tą zakładką Ja na imieniny mojego TŻa upiekłam kruche ciasteczka w kształcie gwiazdek, posypałam odrobiną cukru waniliowego, żeby był zapach i ułożyłam na serwetce w metalowej puszcze po kupowanych ciastkach nie wyobrażacie sobie jaka była radość z tego prezentu
Odkąd jestem z moim TŻem, zawsze robię mu własnoręcznie kartki świąteczne. Na Mikołajki mam już zrobiony kalendarz z naszymi zdjęciami. Taki na biurko do postawienia ale na prezent gwiazdkowy to już będzie coś kupowanego, bo są 3 rzeczy, które by mu się przydały i zamierzam mu jedną z nich kupić.

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Svinecko ja i tak obstawiam koniec roku... mężczyźni nie sa aż tak dalekowzroczni, zeby na 2-3 lata naprzód zawracać sobie głowe wzorami pierścionka. No chyba, ze Twój taki jest Mój zawrócił sobie tym głowe jakiś 2-3 miesiące przed
Myślę gold-fish, że to zależy od mężczyzny. Jeden będzie myślał parę lat wcześniej a drugi tylko parę miesięcy. Nie ma reguły.

Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
Ja mam 75G więc 1 rozmiar to mogę oddać lekuchnoooooo
Ja jeden rozmiar też mogę oddaćbo mam 70F... tylko nie wiem czy TŻowi się to spodoba. Jednak ja z biustem ciut mniejszym lepiej bym się czuła

Cytat:
Ja doszłam do takich wniosków pare lat temu i wcielając je w życie jakoś przyjemniej, lżej i dużo, duuuużo lepiej mi się żyje - to Ty masz być szczęśliwa
Zgadzam się z Wami. W życiu czasem trzeba być egoistą. Przez długi czas tego nie rozumiałam, aż w końcu życie mnie nauczyło teraz bez żadnych wyrzutów sumienia potrafię robić coś tylko dla siebie

Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
Mnie twarz, brzuch, biodra.. najgorzej nogi, nie lęcą prawie wogóle..
Mam dokładnie taką kolejność. Moja twarz w jednej chwili robi się tak chuda, ze wyglądam jakbym poważną chorobę przechodziła. Dlatego też nie mogę się odchudzać, bo wyglądam wtedy niezdrowo. Oczywiście tylko na twarzy

Cytat:
Ja czasami Mężowi kiedyś podobnie (chociaż zdecydowanie łagodniej) rzuciłam raz, czy dwa, to oberwało mi się na całej lini, w kategorii - do diabła z kim jestem, z kim mam zamiar wziąć ślub i spędzić całe życie? Gdybym nie chciał, to bym nie był z Tobą itd... I wiem, że tak właśnie jest - nikt nikogo nie zmusza do związku, więc skoro z Tobą sanetko TŻ jest, to tylko się cieszyć!
Mnie się wczoraj oberwało... bo jestem straszną zazdrośnicą a w szczególności jeśli chodzi o przyjaciółkę mojego TŻa. Czasem obawiam się po prostu, że ona ma nieczyste zamiary i jest dla mnie konkurencją. Wtedy czuję się zagrożona:/ ale TŻ przytulił, i powiedział prawie dokładnie "Gdybym nie chciał, to bym nie był z Tobą itd... I wiem, że tak właśnie jest - nikt nikogo nie zmusza do związku" z paroma słodkimi dodatkami i poczułam kto tu jest naprawdę ważny

Cytat:

A ja mu odpisalam:

O to właśnie chodzi, żeby się nie obrażać a rozmawiać
Stary 2007-11-21, 12:08   #139
kaska87
Zakorzenienie

a ja musze uwazac co pisze bo TZ czyta
Piotrus
a co do wlosow to ja chce taka fryzurke jak w avatarze

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-21, 12:13   #140
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a ja musze uwazac co pisze bo TZ czyta
Piotrus
a co do wlosow to ja chce taka fryzurke jak w avatarze
Ja bym nie chciała, żeby Mąż czytał gdzies tam pokątnie to co ja piszę tutaj
Nie dlatego, że mam coś do ukrycia, ale po prostu z zasady nie i koniec.
Na szczęście On to wie
Stary 2007-11-21, 12:14   #141
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Na szczęście On to wie
a mi nie przeszkadza to i tak mu pozniej wszystko mowilam a teraz sam czyta

Stary 2007-11-21, 12:16   #142
ANITKA79
Zadomowienie

Cytat:
dziekuje Wam wszystkim
Sanetko juz lepiej

I pamietaj ze dla Swojego Tz jestes najcudowniejsza i wyjatkowa, wybral Ciebie i Cie kochaGlowa do gory i milego wieczorku w ramionach Tz

PS. Tz napisal: Jestes najlepsza kobietka pod sloncem Najdrosza

Kurcze tak niewiele potrzeba i obydwoje jestesmy szczesliwi
Stary 2007-11-21, 12:16   #143
nema_
Gość

Ja szczerze wątpie, że mojemu TŻ przede wszystkim by się chciało wejść i czytać ;P Myślę, że raczej mu się do tego nie pali

A tak w ogóle ostatnio widziałam plakaty we Wrocłąwiu, że 21 listopad to Miedzynarodowy Dzień Serdeczności

Także serdeczności i szczęścia życzę Wam wszystkim
Stary 2007-11-21, 12:19   #144
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość

Mam dokładnie taką kolejność. Moja twarz w jednej chwili robi się tak chuda, ze wyglądam jakbym poważną chorobę przechodziła. Dlatego też nie mogę się odchudzać, bo wyglądam wtedy niezdrowo. Oczywiście tylko na twarzy
Kurcze jak ja bym tak chciała. Ja na twarzy zawsze bardzo zdrowo wygladam- jak księzyc w pełni i do tego mam wiecznie czerwone poliki i nos

Cytat:
Na szczęście On to wie
Dokładnie- Nie i koniec!!!!!...i na szczescie TZ tez to wie
Stary 2007-11-21, 12:19   #145
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nema_ Pokaż wiadomość
Ja szczerze wątpie, że mojemu TŻ przede wszystkim by się chciało wejść i czytać ;P Myślę, że raczej mu się do tego nie pali

A tak w ogóle ostatnio widziałam plakaty we Wrocłąwiu, że 21 listopad to Miedzynarodowy Dzień Serdeczności

on czyta tylko to co ja pisze moze cieszy go to ze nie pisze na niego glupotek i naszych prywatnych spraw, ale nie chodzi o to ze mi nie ufa
a wczoraj jak sie poklocilismy to czytal czy na niego nie narzekam haha

Stary 2007-11-21, 12:21   #146
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze tak niewiele potrzeba i obydwoje jestesmy szczesliwi
Wiesz, mi się wydaje, że to wcale nie jest niewiele, bo w rzeczywistosci aby takie coś mieć to trzeba duuużo szczęscia i pracy
Cytat:
Napisane przez nema_ Pokaż wiadomość

Żeby tak na codzien był dzien serdeczności

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Dokładnie- Nie i koniec!!!!!...i na szczescie TZ tez to wie
Po prostu dla zasady - jak będzie chciał, to ja mu powiem, oczywiście, ale grzebania i czytania nie chcę

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a wczoraj jak sie poklocilismy to czytal czy na niego nie narzekam haha
No właśnie o tym mówię Tzn pisze
Stary 2007-11-21, 12:25   #147
gold-fish
Zakorzenienie

Tak podczytuję te wypowiedzi o odchudzaniu i biuście i przypomina mi się jak kilka dni temu mój TŻ stwierdził, że mężczyźni dzielą się na piersiowców i pośladkowców- w zależnośći co kto bardziej lubi

Mój jest zdecydowanym pośladkowcem, chociaż jak tylko wspomnę że moze kiedyś powiększę sobie piersi to mi to wybija natychmiast z głowy. Twierdzi, że moje są super bo sa jędrne, a że mam a/b to pewnie po ciąży się trochę powiększą i dłużej będą na swoim miejscu

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-21, 12:29   #148
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Tak podczytuję te wypowiedzi o odchudzaniu i biuście i przypomina mi się jak kilka dni temu mój TŻ stwierdził, że mężczyźni dzielą się na piersiowców i pośladkowców- w zależnośći co kto bardziej lubi
Ja mojego Męża skategoryzowac nie mogę, chociaż jakbym sie uparła to jest nogowcem, ze wskazaniem na stopy
I ma fizia na punkcie mojej szyi i karku
Inny?
Stary 2007-11-21, 12:30   #149
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
hmm moze to i prawda.
Mój zdecydowanie nalezy do posladkowców

Edit.

Hihi nogowcem tez jest- na równi z posladkowcem
Stary 2007-11-21, 12:31   #150
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Mój jest zdecydowanym pośladkowcem, chociaż jak tylko wspomnę że moze kiedyś powiększę sobie piersi to mi to wybija natychmiast z głowy. Twierdzi, że moje są super bo sa jędrne, a że mam a/b to pewnie po ciąży się trochę powiększą i dłużej będą na swoim miejscu
a mi sie wydaje, ze dla naszych TZ kazda z nas jest idealna
a co do biustu to czasem lepiej miec mniejsze bo nie ma problemu z dobraniem stanika bo nie wiem dlaczego przy mieseczce C sa problemy bo wszystko wyplywa sa jakies takie "plytkie"

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości