Sprawdzone produkty z TESCO - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-19, 22:02   #121
kybele
Rozeznanie

Dot.: Sprawdzone produkty z TESCO

musze poszukac tego gyrosa na tackach

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=508022
kybele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-20, 20:12   #122
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez kybele Pokaż wiadomość
musze poszukac tego gyrosa na tackach
ja widziałam takie tylko w biedronce... w smaku po usmażeniu dobre, ale zapach jaki się unosił podczas przygotowywania był odrażający... mimo dodania dodatkowej dużej ilości przypraw...

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-01, 13:02   #123
Kiciolda
Raczkowanie

Nie wiem czy jest taki temat na forum, dotyczący tego, czego nie kupować w Tesco, więc napiszę tutaj - Od dłuższego czasu bardzo pogorszył się smak mleka z Milka Land ("świeże") - jest obrzydliwe pomimo 5 dni do daty przydatności, jest w smaku kwaskowate i jakby sfermentowane, ale nie zwarzone. Przez jakiś czas nie kupowałam tego mleka, bo myślałam, że to upały mają wpływ na jego smak, ale to nie temperatura ma znaczenie, bo to mleko nadal jest zwyczajnie ohydne i szkoda na niego wydawać pieniędzy...

A co warto kupić? - Niektóre makarony są świetne - smaczne i niedrogie. Przez krótki czas były makarony włoskie, w oryginalnych opakowaniach i szkoda, ale w dwóch Tesco, jakie mam w pobliżu, już od kilku miesięcy nie ma ich

Dobra jest biała czekolada z kolorowymi groszkami (kiedyś były takie czekoladowe, w kolorowej polewie cukrowej - Lentilki).

Pyszne są ciasteczka owsiane w czekoladą - nie są tanie, ale warto kupić - uwielbiam je

Często bywa niedrogie, dobre i świeże mięso. Jednak kiedyś się zniechęciłam do mielonego w foliowych, sprasowanych opakowaniach - było tak żylaste i niesmaczne, że nie mogę się od tamtej pory przemóc i nie kupuję mielonego w Tesco

Edytowane przez Kiciolda
Czas edycji: 2010-10-01 o 13:17
Kiciolda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 21:50   #124
mimyszka
Raczkowanie

Polecam żelki w szczególności takie długie "ołówki"(chyba tak je nazywają)są o smaku truskawkowym i wiśni ale jakoś ta truskawka bardziej mi przypadła do gustu bo wiśnia jest taka chemiczna
Jadłam jeszcze żelki z autkami i takie z księżniczką też są ok
Jogurt pitny wiśniowy Milkland jest ok , serek homo straciatella milkland też jadłam i jest ok(ogólnie wydaje mi się,że produkty milkland są dobrej jakości czytając wpisy na forum)
Batoniki dla dzieci z płatkami coś a'la nesquik są ok

Nie jadłam,ale nie polecam jajek z tesco bo przechodząc alejką z jajami nie raz czuć okropny zapach,nie wycierają brudnych pułek po rozlanych jajach i nawet zaobserwowałam tam robale

Czy ktoś może powiedzieć coś na temat chemii i kosmetyków?? Ostatnio widziałam na regale odżywkę lub szampon nie jestem pewna w dużym opakowaniu czarnych przypominającą SYOSS,ale z napisem tesco wypróbowała go któraś z was?? Możecie zdać relacje? Pozdrawiam
mimyszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-30, 12:02   #125
kybele
Rozeznanie

hej
czy cos fajnego mozna oststnio w tym tesco kupic?

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=508022
kybele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-30, 16:58   #126
gaga87
Zakorzenienie

Zależy co rozumiesz przez "coś fajnego" Zawsze się coś znajdzie dla każdego :P

Tak na szybko - to co mi przychodzi teraz do głowy z tych tescowych, polecam:
- produkty Milkland, np. śmietany, serki brie i cammembert, serki topione itp.
- frytki
- lody 1 litrowe
- kawę 3w1 Cafe Blend
- jogurty pitne
- płatki kosmetyczne

z tych produktów "na nie" przychodzi mi do głowy teraz tylko jeden:
- tescowych ręczników papierowych (pakowane po 2 rolki z wzorkami czerwonymi, podobne do tych z Biedronki, jednak sporo cieńsze - biedronkowe wygrywają)

Próbowała któraś z Was rumu marki Tesco?

mimyszko - ja kupuję czasem jajka tescowe i są ok. (chociaż wczoraj stałam przy półce kilka dobrych minut i wybierałam... nie mogłam zrozumieć różnicy pomiędzy jajkami w rozm. M, L i XL ) Nigdy nie miała miejsca taka sytuacja w "moim" Tesco jak opisujesz. Pewnie dużo zależy od sklepu.

etorebkowy kod się zmył

Edytowane przez gaga87
Czas edycji: 2011-01-30 o 17:01
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-01, 09:54   #127
moja imaginacja
Zakorzenienie

Ostatnio były w gazetce parówki z lososia, jadła któraś?
moja imaginacja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-02, 12:29   #128
sunniva1984
Raczkowanie

Moim faworytem są świeże ryby są naprawdę pyszne i dość tanie jeśli upolujemy promocje. Polecam łososia norweskiego.
sunniva1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-04, 11:44   #129
uwielbiam_owoce22
Zadomowienie

Zgadzam sie z sunniva1984-- ryby sa tam godne polecenia, tylko ja kupuje ryby na stoisku, nie biore tych z zamrazarki.
Testowalam juz lososia norweskiego w dzwonkach i po usmazeniu na oliwie byl przepyszny
Rowniez krewetki krolewskie sprzedawane na wage sa bardzo dobre Czasem mozna upolowac promocje na nie bo przed swietami chodzily po 25.99zl za kilogram A normalnie za opakowanie z zamrazarki 25 dag placi sie 12zl.
Rowniez sery sa godne uwagi, jezeli chodzi o wedline to mi bardzo smakowalo salami paprykowe w plasterkach.
Jezeli chodzi o serki topione milkland to nie przypadly mi do gustu wole dolozyc i kupic Hohllanda.
Wiem, ze sledzie w sosie smietanowym w roznych smakach lissnera sa bardzo dobre- mozna je kupic w tesco w okazyjnej cenie.
Pozatym mozna spokojnie kupic roznego rodzaje bakalie: rodzynki, platki migdalowe, wiorki kokosowe.
Polecam rowniez suche wafle tortowe.
Jezeli chodzi o sery twarogowe na sernik to kupuje w biedronce bo tam sprzedaja ser presidenta ostatnio placilam niecale 8zl za 1 kilogram i sernik wyszedl przepyszny
Nie polecam natomiast ketchupu z tesco- kiedys mam mi dala bo robila zakupy i jak otworzylam to odrazu powedrowal do kosza- zawsze mi sie wydawalo, ze ketchup jest koloru czerwonego a to byla jakas wodnista rozowa maz o dziwnym smaku, bog jeden wie co tam bylo;/ odrazu wywalilam bo tego sie zjesc nie dalo;/
Nie kupilabym rowniez z tesco czy z carefoura wszelkiego rodzaju parowek;/ ostatnio widzialam gdzies w gazecie promocj ze za 3.99zl; kilogram parowek- ciekawe co tam skrecili;/
uwielbiam_owoce22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-08, 16:24   #130
Kachnaaaa
Zakorzenienie

Wiem że produkt ten nie jest "specjałem firmy tesco" ale mam pytanie,czy znajdę tam krem dermosan póltłusty? W jakiej cenie?

Kachnaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-18, 18:06   #131
Sabcia19
Raczkowanie

Z tego co pamiętam to smakowały mi batony z musli Teskowe.

"Nie szukaj szczęścia, ale dawaj je innym, a wtedy samo przyjdzie do Ciebie."
Sabcia19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-20, 20:53   #132
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Ostatnio w ramach studenckiego oszczędzania kupiłam w tesco szproty w sosie pomidorowym za ok 1,50 zł, made in Tesco Value I muszę przyznać, że były LEPSZE od dwa razy droższych odpowiedników :brawo: . Bardzo naturalnie smakowały, i wogóle... niebo w gębie
Stary 2011-03-08, 14:26   #133
nekta
Raczkowanie

Mój ulubiony sprawdzony serek taki okrągły z cząstkami ananasa i migdałami - kosztuje ok 6-7 zł, a taki oryginalny, nie z Tesco w innych sklepach ok. 12 zł, więc się opłaca Pyszny
Stary 2011-03-10, 10:49   #134
Hanaka
Raczkowanie

Oliwki chyba za 1,30 są smaczne, a cena rewelacyjna
Hanaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-10, 14:09   #135
moja imaginacja
Zakorzenienie

polędwica łososiowa z indyka, jest z Morlin, ale widuję ją tylko w Tesco i to niestety też nie zawsze;/
moja imaginacja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-13, 21:40   #136
majonezz
Raczkowanie

Z Tesco ( choc Lidl i Leclerc sa u mnie numer jeden) polecam:
Cole tesco( Węgierska)- nowa bardzo dobra w smaku nie jest polo-hoopo podobna na szczescie
pizza tratoria vedre, i pizza tesco,
warzywa mrozene chopped vegateble tesco value
pieczarki mrozone tesco
kalmary panier tesco
kuleczki ziemniaczne mroz tesco- kilowa paka w cenie aviko malej paczki
panierowane ryba-fish steaks tesco ok w smaku taka sama jak z lidla
jogurt cream fields truskawka - pyszny bez koszeliny smaczny gesty
chipsy tesco w tubie
chipsy tesco premium
czekolada tesco finest, z karmelem
cola ubuntu no ale to nie produkt tesco
steki wolowe z rostbefu,- poezja bardzo dobrej jakosci irlandzka wolowina, wogole wolowine maja dobra w tesco , czasem mozna kotlety jagniece dostac.
majonezz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-18, 17:06   #137
creatorka
Przyczajenie

ehh dziewczyny, też szalałam za niektórymi pproduktami z tesco, a teraz jak tylko słysze tą nazwe to mnie odrzuca. Kilka sytuacji których byłam świadkiem przekonało mnie ze mam racje.
Byłam swiadkiem gdy np. szynka, która na opakowaniu miała date ważności, rok po terminie, została umyta i normalnie wystawiona do sprzedaży, ciasto z których piecze się kajzerki upadło na podłogę, piekarz popatrzył tylko czy nikt nie widział i wsadził je do pieca, nawet nie oczyscił! kupiłam tam kiedys kiełbase, która miała taką straszną skóre, widać było ze sama chemia i jakies inne świństwo, teraz w każdej wędlinie tescowej sie tego dopatruje i nie tkne tego za żadne skarby świata.
A i rozwiązałam tajemnice "świeżego wypieku" kajzerek - wyciąga się je z zamrażalnika i piecze - świeży wypiek z zamrażalki

Naprawde, przestarzegam. Lepiej czasami zapłacić te kilka groszy więcej i wiedziec co się je
creatorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 10:32   #138
mavika
Zakorzenienie

A ja ci powiem że w praktycznie każdym zakładzie produkcyjnym zdarza się coś takiego. Czy więc mamy teraz umrzeć z głodu z nieufności?
Stary 2011-05-19, 16:02   #139
creatorka
Przyczajenie

czy ja Cie nakłaniam do śmierci głodowej? Nie, namawiam do większej uwagi przy wyborze tego co jemy.
creatorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 17:22   #140
gaga87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez creatorka Pokaż wiadomość
ehh dziewczyny, też szalałam za niektórymi pproduktami z tesco, a teraz jak tylko słysze tą nazwe to mnie odrzuca. Kilka sytuacji których byłam świadkiem przekonało mnie ze mam racje.
Byłam swiadkiem gdy np. szynka, która na opakowaniu miała date ważności, rok po terminie, została umyta i normalnie wystawiona do sprzedaży, ciasto z których piecze się kajzerki upadło na podłogę, piekarz popatrzył tylko czy nikt nie widział i wsadził je do pieca, nawet nie oczyscił! kupiłam tam kiedys kiełbase, która miała taką straszną skóre, widać było ze sama chemia i jakies inne świństwo, teraz w każdej wędlinie tescowej sie tego dopatruje i nie tkne tego za żadne skarby świata.
A i rozwiązałam tajemnice "świeżego wypieku" kajzerek - wyciąga się je z zamrażalnika i piecze - świeży wypiek z zamrażalki

Naprawde, przestarzegam. Lepiej czasami zapłacić te kilka groszy więcej i wiedziec co się je
Myślisz, że płacąc kilka groszy więcej masz tę gwarancję? obawiam się, że nie... Słyszałam wiele historii o znanych, renomowanych firmach produkujących żywność. Takie rzeczy dzieją się wszędzie, nie ukikniesz tego. Lepiej wiedzieć mniej

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-20, 11:02   #141
mavika
Zakorzenienie

Dokładnie miałam na myśli to co napisała gaga87
Stary 2011-06-27, 19:48   #142
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:

Popieram w 100% takiego syfu jak w tesco chyba nigdzie nie ma, choć inne hipermarkety też nie są święte. Szkoda że tesco w Polsce nie potrafi być choć w połowie takie jak w Anglii, jeśli chodzi o jakość i nie tylko.
marza_mr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-02, 20:10   #143
Whim
...

Orzeszki w paprykowej otoczce.
Tylko szybko mi się znudziły...

Whim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 21:07   #144
uwielbiam_owoce22
Zadomowienie

Cytat:

Ale to taka sytuacja moze zdarzyc sie wszedzie, nawet w zwyklej piekarni czy cukierni.
Mi kiedys znajomy opowiadal jak byl na praktyce w cukierni to mowil, ze slodkie bulki to sa caly czas byly pieczone w tych samych foremkach - nikt ich tam nie myje
a bajaderek by do ust nie wzial.
Ale my ludzie mimo , ze o pewnych rzeczcah wiemy to i tak z tego nie zrezygnujemy, bedziemy kupowac i jesc.
A to czy kupimy bulke w tesco czy w piekarni to nie mamy 100% pewnosci, ze ta z piekarni jest the best.

To wszytsko zalezy jakimi srodkami finansowymi ktos dysponuje - ja kupuje w sklepiku pieczywo bo Tesco jest w 2 koncu miasta i musze ci powiedziec, ze kajzerka kosztuje 40 groszy a w tesco chyba 25 gr.
A ludzie szczegolnie rencisci czy emeryci z mojej dzielnicy to jeszcza do takich markecikow bo chca najwiecej zaoszczedzic na zakupach.
uwielbiam_owoce22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 23:07   #145
msari
Raczkowanie

akurat ja nie rozumiem to złego jest w pieczywie które przyjeżdża do sklepu/kawiarni jako surowe mrożone czy też podpieczone mrożone i dalej pieczone jest na miejscu
msari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-12, 14:00   #146
Czekoladka2210
Zadomowienie

Czy w supermarketach Tesco kupię barwniki spożywcze i za ile?
Czekoladka2210 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-19, 11:51   #147
Kiciolda
Raczkowanie

Szczerze mówiąc, to jak odwiedzałam niejeden sklep TESCO, to jeszcze nie spotkałam się z barwnikami spożywczymi.
Stary 2011-10-12, 10:49   #148
aisha_
Raczkowanie

Z racji tego, że się przeprowadziłam i mam tesco blisko i ja dorzucę swoje typy. Tylko proszę mnie nie posądzać o reklamę

-herbata z czarnym logo tesco (czarna chyba nawet tańsza niż w biedronce, jakość dla mnie porównywalna do liptona, teraz kupiłam zieloną i też jest świetna)
-kawa w ziarnach (czarne opakowanie, tania - ok. 14 zł, mój prywatny hit)
-lody (pudełko litrowe ok. 4 zł, różne smaki, nie czuć chemii)
-wszelkie nabiałowe produkty, od jogurtów po mleka (bardzo tanie, dla mnie w smaku identyczne jak markowe, ale mówię o tesco value, jogurtach pitnych z logo tesco a nie o milklandzie)
-mleko tesco value (najtańsze, kupuję 1,5%, nigdy się nie zdarzyło żeby mi się z nim coś stało, za każdym razem biorę kilka kartonów)
-słodycze (żelki ok, ale czekolady są boskie, niebieskie opakowanie - coś jak te najtańsze z niemieckich marketów, cena wręcz groszowa, ostatnio nie było mlecznych dosyć długo, ale od kiedy wedel podrożał staram się kupować tylko te)
-chemia (płyny do płukania porównywalne do lenora - cenowo jak biedronka, mam wrażanie że dłużej pachną, tabletki do zmywarki i nabłyszczacz też ok, mleczko do czyszczenie tesco value jest rzadsze od cifa ale też dobrze czyści - ja się już przyzwyczaiłam, ale to może być minus, papiery tanie i dobrej jakości)
-wędliny olewnik dostępne w tesco w warszawie (drogie, ale bardzo smaczne)
-promocja miesiąca na ryby mrożone - kg za 5-8zł, zawsze biorę więcej ale dosyć trudno trafić
-zawsze świeże zioła na warzywniaku, pachną z kilku metrów
-z warzyw - na pewno ziemniaki kremowe w siatce, po obiedzie dla znajomych zawsze panie przychodzą do mnie z pytaniem, gdzie je kupuję
-ostatnio nabyłam eleganckie koszule, całkiem fajne - biała za 30zł, szara za 35 i trafiłam ostatnią sztukę czarnej na krótki rękaw za, uwaga, kwotę 14,50. Poinformowałam siostrę i mamę, obie też zrobiły zakupy.
-co do pieczywa - raczej nie kupuję w marketach, wolę w sprawdzonej piekarni, ale ostatnio z powodu godziny (było już po 21), wzięliśmy kilka bułek - z makiem i ciemne, ze słonecznikiem. Z makiem były pyszne - trafiły się jeszcze ciepłe, zjadłam jedną w samochodzie, a na te ze słonecznikiem się już nie załapałam - bo tyle było chętnych w domu, więc to chyba samo mówi za siebie. Nie polecam z kolei rogalików crossaint (nie wiem czy dobrze napisałam), dla mnie zbyt gumowe.

Najbardziej jednak lubię to, że w tesco do którego chodzę nigdy nie ma tłoku, bo jest troszkę na uboczu, a nie przy gównej ulicy, w przeciwieństwie do reala, do którego mam najbliżej, gdzie w sobotę ruszyć się nie da. Parkuję na parkingu podziemnym zawsze blisko wejścia, do tego darmowe siatki i wózki bez monet to prawdziwa wygoda i dbałość o klientów. Zbieramy też punkty i z racji tego że robimy często zakupy, mamy duże zniżki.

Ale przyznam, że w Tesco w Gdyni jest diametralna różnica i wizyt tam nikomu nie polecam - ja tam bywałam tam gównie po kawę, obsługa jest beznadziejna, a do tego tłoczno. Także wydaje mi się, że to kwestia ludzi, którzy tam pracują i na pewno lokalizacji.

Generalnie polecam, ale ze sporą dozą dystansu. Lepszego supermarketu nigdy nie miałam tak blisko, ale nadal trzeba pamiętać że to jednak jest market i rządzi się swoimi prawami.
aisha_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-12, 12:49   #149
mavika
Zakorzenienie

dodam tylko cos a propo ryb mrozonych. moja kolezanka ktora tam juz dlugo pracuje powiedziala mi zeby przenigdy nie kupowac tych z przeceny! to samo z lodami.
Stary 2011-11-02, 21:14   #150
LittleStar
Zadomowienie

Hej Dziewczyny! Mam pytanie dotyczące promocji gazetkowych, wchodzą one zaraz po północy?!

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości