![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ekshibicjonista......
To niestety prawda i najgorsza strona tego zagadnienia. Dzieci nie zasługują na takie traktowanie. Nie mam wpływu na innych, mogę jedynie odpowiadać za to, co sam robię.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
to cieszę się że chociaż z tym się zgadzamy
![]() |
![]() |
#123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak na marginesie zacząłeś się obnażać przed czy w trakcie trwania Twojego obecnego związku?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do akceptowania - wydaje mi się, że per saldo wypadam in plus, bo staram się bardzo wnosić jak najwięcej do naszego związku. Podobno jestem też wspaniałym ojcem (to nie moje słowa, więc chyba prawda), imam się prac uznawanych przez większość mężczyzn za obraźliwe i - przede wszystkim - wiem, co to zalotka ![]() Trochę też musiałem zejść do podziemia, tj. nie opowiadam za wiele o swoich eskapadach, pocieszając swoje sumienie tym, że skoro nie czyham po krzakach na dziewczęta, to może będzie mi to wybaczone. A fakt, że oglądały mnie obce kobiety stwierdzony był i tak naocznie na plaży. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
Próbuję postawić się na miejscu Twojej żony i stwierdzam to co ona (chyba, z tego co piszesz) nie przeszkadzałoby mi Twoje zabawy za bardzo dopóki nie łączyłyby się bezpośrednio z moim funkcjonowaniem (czyli rzeczone wyciąganie z pierdla).
Widocznie żona kocha Cię i tworzycie dobry związek a że każdy ma jakieś hobby , choć to nie jest dobre słowo. Ja jestem za zaspokajaniem swoich potrzeb w granicach rozsądku wyznaczanych niekrzywdzeniem innych. Cóź chyba jestem ponadprzeciętnie tolerancyjna, to samo myślę o gejach, lesbijkach - uważam, że dopóki nie krzywdzą innych mogą robić co chcą, to samo z masochistami (choć to już poważne regularne krzywdzenie siebie i pomoc przydałaby się z zewnątrz). Choć jeśli chodzi o gejów uważam że to nie choroba tylko inne niż większość ma upodobania, jak dla mnie całkiem normalne. Co do moich dalszych pytań : opowiedz dokładnie, czyli co parkujesz w obcym mieście w parkingu podziemnym, ciuchy do samochodu i bieganie po nocy po osiedlu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
Strasznię dziwna sytuacja.
Masz żonę, dziecko i latasz nago po ulicy. A mogę wiedzieć ile masz lat? ile ma lat twoje dziecko?
![]() |
#128 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Podobnie rzecz dzieje się w lesie, tyle że po lasach można chodzić i w dzień, bo jest mało ludzi. Za to można odbywać dłuższe wędrówki. W zeszłym roku pokonałem dystans ok. 15 kilometrów, przy czym spłoszyłem jedynie samicę łosia (chyba samicę, bo zerkała ciekawie uciekajac ![]() Często, planując akcję, stwarzam pozory przypadkowości. Na przykład: szły sobie kobiety przez most i nagle zobaczyły na brzegu opalającego się nago faceta. Oczywiście widziałem wcześniej, że nadchodzą i specjalnie sie tam położyłem. Ciekawe, że będąc przekonane, że ich nie widzę, stały tam dość długo i się przyglądały. W końcu któraś coś zawołała, ja popatrzyłem i pomachałem ręką (pustą ![]() No i takie mam, widzisz, hobby. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czasami tylko zrywam się z domu w wiadomym celu. Być może właśnie z powodu dziecka zaprzestanę uprawiania mojego "hobby", bo będzie mi szkoda czasu. Właśnie teraz o tym myślę... ciekawe... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Bez obrazy, ale uwierz mi. Gdybyś to na mnie trafił, już byś nie miał co "marszczyć".
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
Darioo -co do Twojego małżeństwa - dokładnie taką zasadę przyjęliśmy w naszym małżeństwie (a właściwie sama się przyjęła), myślę że jeżeli dwoje ludzi ma żyć ze sobą i zachować zdrowie psychiczne i równowagę, oboje poza wspólnym światem powinni mieć swoje własne światki, normalnym jest że dwie , jakby nie było, różne osoby czytają inne książki, słuchają innej muzyki, mają różne zainteresowania. Jeśli jest inaczej to jest to albo cud, albo jedno dostosowuje się do drugiego (mojemu mężowi ciężko było na początku to przyjąć ale w końcu doszedł do takiego samego wniosku jak ja)
A propos Twoich eskapad, jeszcze czegoś nie rozumiem. Bo wiesz mnie się to troszkę kojarzy z upokorzeniem, pierwsze skojarzenie kiedy wyobraziłam sobie Ciebie -zgodnie z opisem- gdzieś tam w mieście- to było, nie wiem dlaczego, uczucie żalu. Nagość w tym kontekście skojarzyła mi się z bezbronnością, delikatnością i upokarzaniem siebie. Do tego w tej sytuacji dużo jest ....samotności. Pomyślałam o celowym wystawianiu (narażaniu) siebie na śmieszność, na łaskę i niełaskę kogoś kto być może będzie CIę oglądał, mogą to być podpite laski reagujące śmiechem, zainteresowaniem ale mogą to być także agresywni faceci. Jakoś smutno mi się zrobiło. Wytłumacz mi to głębiej, może jestem w błędzie. A musicman - bo mąż mi zakładał konto i użył swojego nicka a potem nie chciałam zmieniać Edytowane przez musicman Czas edycji: 2008-02-06 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Lubię takie (nomen omen) ostre dziewczyny, ale za obcięcie mi fujarki przypuszczalnie poniosłabyś wyższą karę, niż ja za jej eksponowanie. Tak więc nie spiesz się z takimi deklaracjami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Może i bym poniosła, ale miała bym pewność, że już nikt nie spotka Cię na swojej drodze. Na prawde jestem cholernie tolerancyjną osobą. Nie przeszkadzają mi geje, lesbijki itd. Ale nie potrafię rozumieć kogoś, kto dla zaspokojenia swoich chorych pragnień zmusza innych do oglądania swoich genitaliów. Wziąłeś choć raz pod uwagę, że możesz trafić na dziewczyną owszem dorosłą (20letnią załóżmy) Która nie współżyła z chłopakiem bo jest nieśmiała i postanowiła czekać do ślubu, a ty wyskoczysz jej z fujarą? Pewnie nie jesteś w stanie wyobrazić sobie, co ta dziewczyna przeżyje, i jak później będą wyglądać jej kontakty z płcią przeciwną. Skrajny egoizm.
![]() |
#134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zewsząd atakowani jesteśmy nagością, przemocą itd. , więc uważam że nie jest to dobry przykład. Uważam że z wyjątkiem dzieci, ekshibicjonista nie jest w stanie zrobić krzywdy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Tylko problem tkwi w tym, że skoro ktoś nie chce tego widzieć to nawet jak zewsząd erotyka nas atakuje, to się po prostu tego nie ogląda. A jak ktoś stawia Cię przed faktem dokonanym to co wtedy? Był raz reportaż na ten temat już nie wiem na którym programie. Było małżeństwo w którym dziewczyna po tego typu "przygodzie" miała ogromne problemy z intymnością i akceptacją nagości męża.
![]() |
#136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
coooooooooooooooooooooooo ooooooooooooooooooooooooo ooooooooooo?bez urazy ale wiekszej glupoty w zyciu nie slyszalam................ ...................... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą myślę ,że generalnie life is brutal i tyle krzywdy dzieje się wokół nas , że taki tam facet z fujarką to mały pikuś. Mnie takie spotkania wprawiają w dobry humor i są o wiele mniej stresujące niż spotkanie nachlanego żula w tramwaju. Ekshibicjonista nigdy na mnie nie nakrzyczal, nigdy nie śmierdział, nigdy nachalnie mnie nie zaczepiał, nie brał się do bicia , czego nie mogę powiedzieć o wszędzie obecnych pijanych żulach, którzy stanowią prawdziwy problem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie można było tego celniej ująć. Sam wiem że to dziwne, ale taki stan upokorzenia sprawia mi jakąś perwersyjną przyjemność. Właściwie nigdy nie próbowałem swoich odczuć ubrać w słowa, ale Tobie udało sie to bardzo dobrze, bo faktycznie to poczucie bezbronności i delikatności jest bardzo ekscytujące. A samotność... jest chwilowa, bo mam do kogo wrócić, więc nie jest problemem. Co do facetów, to stanowią oni rzeczywiste i duże zagrożenie. Po pierwsze jednak na ogół nie spodziewają się takiego spotkania, więc zachowują się na tyle głośno, że słychać ich z daleka i można się schować. Czasami mam ich na wyciągnięcie ręki, a oni przechodzą nieświadomi. W tym aspekcie samotność można rozpatrywać jak samotność zwierzęcia, które obserwuje drapieżnika, by nie paść jego ofiarą. Więc ma nad nim przewagę. Po drugie, byłem zaskoczony, jak bardzo ubranie krępuje ruchy i jak przeszkadza w biegu. Biegnąc nago można rozwijać większe prędkości. Efekt jest taki, że kilka razy, pomimo że zauważył mnie ktoś, kogo ja wcześniej nie widziałem i że się za mną puścił, nikt nie miał szans dogonić mnie. No i wreszcie adrenalina - znakomicie przyspiesza ruchy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Ma się rozumieć że ubranie zwiększa opór powietrza? No pewnie coś w tym jest, bo sprinterzy mają trykoty na sobie. Skoro tak fajnie się biega bo szybciej to może i ty w taki trykot zainwestuj?
![]() |
#140 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nago biega się lepiej, niż w ubraniu - więc po co przepłacać? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No to idąc dalej, czy wobec tego takie uczucia jakie wzbudzają w tobie piesze-nagie-wycieczki wzbudzało w Tobie kiedyś cokolwiek innego? Próbuję uchwycić przyczynę (jeżeli ona w ogóle jest). Psycholog powiedziałby że nic nie dzieje się bez przyczyny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Chyba lepszy facet w trykocie nocą na ulicy, niż bez
![]() ![]() ![]()
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Nigdy nie spotkałam takiego człowieka. Nawet nie wiem jakbym się zachowała. Może bym uciekła
![]() ![]()
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
W takim razie skoro już zeszliśmy na dość luźniejszy temat
![]()
![]() |
#146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Rzecz, o której można wspomnieć, to fakt, że obrywałem tęgie lania jako dziecko, a że byłem zawsze wrażliwcem, przeżywałem to okropnie. Ale taka przyczyna wynaturzeń jest opisywana w wiekszosci filmów amerykańskiego kina familijnego, więc to trochę za łatwe. Poza tym, odczucia z tym związane były bardzo negatywne, a to, co robię teraz sprawia mi przyjemność. Inaczej nie robiłbym tego. Żadne inne wydarzenie nie przychodzi mi do głowy. Pamiętam jedynie sen z dzieciństwa. Kiedyś przyśniło mi się, że z jakiejś przyczyny znalazłem sie zupełnie nago w środku miasta. Zapamiętałem z tego snu swoje w nim uczucia - wstydu, jakiegoś paraliżującego zażenowania. Skoro ten sen pamietam do dziś, to pewnie wywarł jakiś wpływ na mnie, jak sądzisz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Może po przeczytaniu tego wątku doszłabyś do wniosku, że nie taki diabeł straszny? Tak, jak napisała musicman: "Ekshibicjonista nigdy na mnie nie nakrzyczal, nigdy nie śmierdział, nigdy nachalnie mnie nie zaczepiał, nie brał się do bicia , czego nie mogę powiedzieć o wszędzie obecnych pijanych żulach". To oddaje na przykład mój styl (za innych nie ręczę).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Spróbuj, tak sama dla siebie, zastanowić się, co właściwie rozumiesz pod pojęciem tolerancja? Często bywa ona mylona z obojętnością, tj. toleruję coś, bo mnie w ogóle nie dotyczy. Czy powiedziałabyś to samo o lesbijkach, gdyby zaczęła podrywać Cię Twoja koleżanka z pracy? Wyobraź sobie swoje zachowanie wtedy, bo wtedy byłaby okazja na wykazanie sie tolerancją, tj. np. odmowę jej zalotom, bez jednoczesnego utracenia tej znajomości i na przykład przyjaźni, która Was dotychczas łączyła. Granica między tolerancją a obojętnością jest bardzo rozmyta, więc dobrze jest sobie uświadomić, gdzie u nas ona naprawdę przebiega.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Wtajemniczenie
|
zaraz zwymiotuję. Darioo po co przyszedles na Wizaz? Bo tu sa same 'baby' i mozesz tlumaczyc sie i opowiadac o swoim'hobby'? rozwalacie mnie głaskaniem tego 'typka' i swoja przesadna tolerancją! jestem w szoku, ciekawe co byscie zrobily gdyby wasze dziecko bylo swiadkiem zabawy jakiegos zakompleksionego ZBOCZEŃCA. Darioo wspolczuje Tobie i Twojej rodzinie
![]() A wy dziewczyny zastanowcie sięczy wasza ciekawość nie jest przypadkiem troche niezdrowa...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.