![]() |
#121 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Zakup sukni ślubnej przez internet_?? Ebay,Allegro.
Cytat:
No to może mogłabyś właśnie tak ogólnie napisać czego się wystrzegać, a jakie skukienki wyglądają ładnie, bo nie wiem czy mamy linki wysłać ze zdjęciami czy może Ty byś nam coś pokazała? pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny. Po informacjach z innego forum ja także zamówiłam sukienkę z kanacca. było to 13 stycznia. Zapłaciłam razem z przesyłką 860 zł. Pani Chinka uprzedziła mnie że w Chinach zbliżają się święta w związku z tym mogę sukienkę otrzymać do 3 tyg. później. Spodziewam się jej na początku marca. Oto zdjęcie wg którego szyłam sukienkę.
http://www.madonna.pl/pl/lasposa.php?s=31.sonar |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy ona tam miała w tym swoim przepastnym zbiorze taką suknię?? Pytam bo na stronach kanacci nie ma mojego fasonu sukni ??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Przyczajenie
|
Mojej wymarzonej tez nie było na ich stronie ale widziałam dużo podobnych. Mimo wszystko wysłałam zdjęcie katalogowe i poprosiłam jeszcze dziewczynę u której byłam mierzyć sukienkę (za mała), czy mogłabym wysłać kilka jej zdjęć w sukience, żeby uchwycić szczegóły. Łącznie wysłałam ok 10 zdjęć zbliżeń i "oddaleń"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Przyczajenie
|
Przetestowalam kilku dostawcow i sukienki roznia sie w jaksci wykonania, materialow, dbalosci o szczegoly, i odzwierciedleniu tego co pokazuje piekne zdjecie.
1. Zdjecia katalogowe zamieszczane jako przyklad tego na wzor czego bedzie szyta sukienka sa robione w pieknych wnetrzach, profesjonalnym sprzetem, oswietlenie robi tu ogromnie duzo, do tego praca w programach graficznych i modelka, ktora niejednokrotnie jest ucielesnieniem kobiecosci. Kazda z nas przy uzyciu tych wszystkich zabiegow by wygladala tak doskonale. 2. Ten prosty niuans jest doskonale widoczny nawet na aukcjach allegro, gdzie osoba pokazuje zdjecie katalogowe sukienki i swoje ze slubu, czasami zastanawiamy sie czy to ta sama sukienka ![]() 3. Na zdjeciach katalogowych nie ma tak duzych zblizen zeby zobaczyc detale zdobien czy koronki wiec dziala nasza wyobraznia, u jednych wieksza u innych mniejsza. Tyle ogolnie o zdjeciach do ktorych porownujemy sukienki, musicie miec swiadomosc, ze nawet oryginalna sukienka bedzie na zywo inna niz na zdjeciu katalogowym, zdobienia z bliska wygladaj inaczej niz w zeczywistosci. A teraz na co warto zwrocic uwage: - sukienki sa pakowane w bardzo male paczki w zwiazku z czym przychodza bardzo pogniecione i trzeba je odprasowywac. sa modele sukienek, ktore po takiej podrozy wygladaja okropnie tyczy sie to sukienek z tafty w stylu bezy z drapowana i podpinana tafta. ciezko to doprowadzic do stanu uzywalnosci. trzeba o tym pamietac zamawiajac taki model - sukienki na kole, rozlozyste , bezy, maja pod spodem halki, niektore z obnizonym pasem inne od pasa, sukienka, ktora do nas przychodzi nie ma w komplecie tego akcesorium i przy nalozeniu troche traci na pierwszy rzut oka bo nie jest odpowiednio "nastroszona" - proste suknie w ksztalcie litery A tez wymagaja halki do odpowiedniego ulozenia, sa nawet hali z "nastroszonym" tylk odolem do tak zwanych rybek, warto o to pytac czy mozna dostac w komplecie z sukienka odpowiedna halke. A teraz jak wygladaja sukienki: Czytalam tu wiele ochow i achow i rozczarowan odnosnie sukienek z Chin i powiem tak - nie to ladne co ladne tylko to co sie komu podoba, ja mam bardzo duze wymagania co do jakosci wykonczen, wiszacych nitek, jakosci materialu, zdobien, kroju i dopasowania gorsetu, widzialam sukienki, ktore mialy gorsety takie, ze ledwo do nich biust mozna bylo ulozyc, beznadziejne fiszbiny, pobrudzone koronki i wiszace nitki i byli tacy, ktorym to nie przeszkadzalo bo kazdy ma rozne wymagania. Szukalam najlepszej sukienki szytej na wzor i po wielu testach znalazlam taka ktora mi odpowiadala. A teraz ktore sukienki wygladaja najokazalej: - kolor ecri prezentuje sie najladniej na gladkich taftach i marszczeniach, zakladkach - biale sukienki najlepiej wygladaja ze zdobieniami i koronkami, koronki sa przewaznie wycinane z tasmy i naszywane na sukienke do tego sa przymocowane koraliki, z bliska to wyglada ok ale przy swietle te koraliki , perelki daja bardzo ladny efekt, zaznaczam, ze koronka nie jest haftem w glownym materiale ale jest naszyta jak taka tasma. - jezeli sukienka ma cos w stylu naszywk koronkowych na calosci to bedzie to nalozona na tafte taka sztywna siateczka przezroczysta a na nej przyszyte koronkowe elementy - dobrze odszyta sukienka ma z tylu piekna gruba dluga tasimke do gorsetu, oczka do gorsetu rowniez zrobione z tafty czy satyny, trojkat z tylu zakrywajacy plecionek podpinany na zatrzask w kolorze sukienki, ewentualnie jeszcze ozdobne zuziczki rowniez w kolorze i z tego samego materialu co sukienka, ma tez taka gumke zciagajaca gorset na plecach i podtrzymujaca, wszystko od srodka. - wewnatrz jest podszewka w kolorze sukienki zakrywajaca wszystkie szycia no i gorset, jest bardzo ladnie wyprofilowany, nie wygina sie tylko sam modeluje biust - dobrze uszyta sukienka ma kilka wartw i niestety jest dosyc ciezka, trzeba zaznaczyc, ze kazda warstwa materialu jest podwojna bo jest od spodu odszuwana - ryzykowne jest zamawianie sukienek ktore wygladaja jak rybka ale bardzo delikatne, dopasowane i bez zdobien na calosci, jakosc materialu nie jest w stanie sama w sobie dac tego efektu co na oyginalnym zdjeciu momo tego, ze materialy sa ladne i dobrej jakosci ale nie sa to jedwabie - wszystkie sukienki sa szyte w ten sam sposob i z tych samych materialow, mowie tu o roznych modelach, praktycznie uzywane sa te same koronki i tafta czy satyna dlatego niektore modele nie beda wygladaly tak efektownie jak na zdjeciu bo wymagaja innych materialow. - jedna fabryka robi to dokladniej inna nie i tu jest problem, zeby znalesc ta najdokladniejsza Podstawowa sprawa to pamietac, ze sukienka jest tylko szyta na wzor wiec zawsze bedzie troszeczke inna ale mozna wymagac by byla zrobiona z pelna prezyzja i dokladnoscia i jezeli na tak atraficie to bedzie ona warta wsojej ceny bo za sam material w Polsce zaplacilybyscie wiecej a co dopiero uszycie. Jezeli macie wiecej pytan czy watpliwosci to prosze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o zdjęcie sukni którą jej przesłali to niestety póki co odpada. Ona aktualnie jest w Anglii (bo tam pracuje i mieszka), no a suknia z racji tego że była u krawcowej no i ze w Polsce jest ślub jest w Polsce.
Koleżanka przylatuje dopiero w kwietniu, więc wtedy poproszę o jakieś zdjęcia, a jeśli się nie uda sama jej zrobię zdjęcie w dniu ślubu (też w kwietniu) i zamieszczę. Póki co mogę zamieścić tylko zdjęcie na podstawie którego suknia była szyta. ps. jestem pewna że po poprawkach suknia jest tą wymarzoną - tego jej przynajmniej życzę!!! Nasz dzień: ![]()
„Kochać to nie znaczy patrzeć na siebie nawzajem, lecz patrzeć razem w tym samym kierunku.” Edytowane przez Minutka26 Czas edycji: 2009-02-16 o 17:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
![]()
Bellami czy mogłabyś polecić u kogo warto zamawiać? Jestem perfekcjonistką i bardzo mi zależy na tym by suknia była uszyta estetycznie. Suknia o której marze to : http://www.imagic.pl/files/2828/aaa.jpg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj dostałam swoją suknię
![]() Suknia jest tak idealnie uszyta że nie wierzyłam, ze ją mam, że to nie sen. Naczytałam sie tylu róznych komentarzy na forach, ze po prostu się bałam. Mała paczka (jak poduszka). Porządnie opakowana, ładnie w srodku złożona. Okazało sie ze uszyła jednak ecru, ale jasne- najpierw chciałam ecru, potem prosiłam o białą (ale tylko dlatego, zeby łatwiej było dokupić i doszyć jakieś inne białe ozdoby gdyby była brzydka ![]() ![]() Jest tak cudowna, ze jedynie musze ją skrócić na dole bo zamówiłam o 5 cm dłuższą na wszelki wypadek). Wczoraj nie chciałam jej zdjąć, wiec juz wiem co to znaczy, że jak sie załozy tę właściwą suknię to juz się nie chce innej i nie chce sie jej sciagać ![]() Od razu piszę: zdjeć na razie nie mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
Witaj, musialabys mi powiedziec z jakiej kolekcji jest ta sukienka i dac linka do lepszych zdjec.
Musze sie jej przyjrzec. Bellami |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ciesze sie ze sukienka tak Ci sie podoba, ja akurat kupilam w salonie, ale jak zalozylam moja to tez nie chcialam zdjac, z glooopim usmiechem zapytalam gdzie mam podpisac na zamowieniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
u kanacca : http://www.ubrides.com/product.php?p...cat=174&page=1
w ti-amo : http://www.ti-amo.pl/index.php?page=...emart&Itemid=7 serdecznie dziękuje za pomoc ![]() ---------- Napisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- szczęściara ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Przyczajenie
|
Gold-fish mam pytanie, kiedy zamawiałaś swoją sukienkę?? Ja zamówiłam 12 stycznia, 13 miałam potwierdzenie więc tj 13 stycznia. Wciąż czekam. Pani Chinka powiedziała że jeszcze miesiąc, ale to strasznie długo. Ile Ty czekałaś na swoją suknię?? I gratuluję udanej transakcji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
czekałam 1,5 misiąca, wiem że ciężko wytrzymać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Gold fish dziekuje za info.Razem z toba czekalismy na sukienke i informacje
![]() Czy mozesz podac linki do modeli sukien z ktorych korzystalas? Ile kosztuje przesylka? Pozdrawiam!
"الرجل مجاملة : الشكل الأنيق من الباطل". Edytowane przez butters Czas edycji: 2009-02-19 o 22:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
góra mojej sukni leży mniej więcej tak
http://www.kanaccasbridal.com/produc...cat=533&page=1 dół to drobne falbanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Gld Fish prosze zdradz nam cene przesylki
![]()
"الرجل مجاملة : الشكل الأنيق من الباطل". Edytowane przez butters Czas edycji: 2009-02-20 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
Za przesyłkę płaciłam 30$.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
z kanacca? jaka jest jakosc wykonania?Jestes zadowolona??
![]() |
#143 |
Przyczajenie
|
Pół strony wyżej pisałam że jeszcze czekam na sukienkę. Zamówiłam 13 stycznia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Przyczajenie
|
Witam
Myśle że allegro to duża szansa na znalezienie czegoś oryginalnego i stylowego za małe pieniądze. Ale też na sprzedaż sukienki już po ceremonii z czym ja sie teraz borykam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny, ktora z Was zamawiala suknie z Kanacca?Jaka jest jakosc wykonania i przesylka?
Czekam na Wasze opinie.
![]() |
#146 |
Przyczajenie
|
Moja sukienka doszła dziś. Nie jest identyczna, ale bardzo mi się podoba. Jeśli któraś jeszcze się waha, wstawiam kilka zdjęć. Góra super dopasowana jak na mnie, w biodrach nieco za szeroko. Zobaczcie same.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Przyczajenie
|
Dot.: Suknie Kanacca
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Steefler sukienka wygląda bardzo ładnie, tylko tren chyba trochę krotszy niż chciałas prawda? Ale na tak skomplikowany fason myślę że bardzo ładnie sobie poradzili. A powiedz jak Ci się podoba wykończenie sukni, cz jest staranne, czy materiał jest dobrej jakości - na zdjęciach ciężko takie szczegóły wychwycić. Ja ciągle sie wacham , ale myśle że w połowie marca też zamówie swoją.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Rozeznanie
|
Moim zdaniem biodra są ok (chyba, ze trzymasz materiał z tyłu) ale chyba na udach trochę jest za luźna. Bo rozumiem, ze to jest fason rybki? Planujesz do niej halkę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Kolejna zadowolona
![]() ![]() Ja moją odniosłam do krawcowej żeby troszkę skróciła i zrobiła solidniejsze podpięcie trenu. Przeróbki za 120 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:37.