![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca w Policji
Klifek ma racje
a testy sa smiesznie i nie rozumiem dlaczego tysiące Polaków na nich odpada
![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piłką rzucam, ćwiczę może się uda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() A kwestia tego, czy są "śmieszne". Cóż - to Twoje zdanie ![]() Kicccia, Kliferek ma rację ![]() ![]() Jeśli chodzi o testy psychologiczne to sprawdzają one czy psychicznie nadajesz się do tej pracy ![]() ![]() Testy fizyczne dla niektórych też okazują się nie do przejścia. Takie bieganie czy podciąganie na drążku na przykład ![]() Moja mama pracuje w Policji od (25 ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | ||
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cięższe są tzw multiselekty - testy sprawdzające kandydata pod względem psychiki. No i podobno na sprawnościowych sporo młodych się przejeżdża ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
podciąganie na drążku jest tylko gdy chcesz iść do służby kandydackiej-czyli odrabiać wojsko. Logiczne, że w przypadku kobiet jest to niemożliwe.
Testów do policji o dziwo nie zdaje :każdy Polak ze średnim wykształceniem"-zdaje je mało kto. Na zeszłorocznym teście wiedzy ogólnej w Katowicach były głównie pytania z konstytucji, podstaw prawoznawstwa, WOSu, ale trafiały sie tez pytania o Unie Europejską. Powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
czyli Endżi
|
Na stronie internetowej Policji znajdują się wszystkie wytyczne, symulacje związane z testami itd.
![]() Co do testów fizycznych to ciekawe jest to, że wymogi są bardzo zbliżone. Dośc kontrowersyjna sprawa - wiadomo, że bardzo sprawny fizycznie facet zawsze będzie miał lepsze wyniki niż bardzo sprawna kobieta ![]()
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Zdałam i jedno i drugie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
BAN stały
|
Do konca roku 2009 obowiązuje 15 lat i emerytura, od początku 2010 emerytura będzie po 20 latach
![]() chyba muszę się streszczać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
streszczac przejsc na emeryturę?
bo nie ma znaczenia kiedy sie przyjmiesz i tak bedziesz Cie obowiazywac 20 lat lub 25 lat - gdyby tak mialo nie byc to tysiące policjantow nie planowaloby zwolnienia
![]() |
![]() |
#135 |
BAN stały
|
Nie na emeryturę, tylko aby się dostać. Każdy kto zostanie przyjęty do końca 2009 obowiązuje go 15 lat pracy i emerytura, z dniem 1 stycznia podobno 20 lat i dop emerytura. O to chodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
czy moglabys podac linka, gdzie to wyczytalas?
![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
zawsze trzeba jechac do szkołki????? nawet jak ma się dziecko??
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
można złożyć raport o "stałki", tylko często nie oplaca się wracać po zajęciach do domu
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
suzana boski avatar!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Chodzi o to że coraz wiecej kobiet dostaje sie do policji i każda przeważnie chce za biurkiem siedzieć, a kto będzie łapał przestępców??? Kobiety musiałby by chodzić w 10 osobowych patrolach ![]() Zresztą ja sama też się zastanawiam czy nie zdawać do policji, ale dookoła wszyscy mnie zniechęcają. ![]()
![]() Edytowane przez sunik1 Czas edycji: 2009-03-17 o 13:08 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Przyczajenie
|
witam ja też złożyłam papiery na policje i 9 maja czekają pierwsze testy pewnie nie mam zbyt dużych szans ale będępróbować zawsze to jakieś wyzwanie i podniesienie swoich umiejętności pozdrawiam
---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- witam ja też złożyłam papiery na policje i 9 maja czekają pierwsze testy pewnie nie mam zbyt dużych szans ale będę próbować zawsze to jakieś wyzwanie i podniesienie swoich umiejętności pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
Jeszcze przed kryzysem, kiedy pracy było w brud, do policji brali dużo przypadkowych osób. I trochę przymykali oko na niedociagniecia. Słyszłam od znajomych pracujacych w psiarni, że osoby z kwalifikacjami ( zwlaszcza po prawie, ekonomii )płci męskiej miały fory, bo już nie chcieli bab w policji
![]() Co do pracy, to też mnie się wydaje, jak tu ktoś powiedział, że nie jest wcale tak różowo... Zaczyna się od bycia takim trochę popychadłem i tzreba dużo się starać i odpowiednim osobom w tyłek włazić, aby isć do góry. Poza tym nerwica raczej murowana po kilkunastu latach pracy.... Trzeba miec powołanie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powołanie, faktycznie i silną motywację, bo jak mam okazję zauważyć wśród policjantów lekko na pewno nie jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
BAN stały
|
Wielkie testy psychologiczne przy rekrutacji a prawda jest taka, że wielu policjantów to alkoholicy i takich wcale z pracy wcale nie wyrzucają. Stara klika się trzymie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
jak cała reszta społeczeństwa, myślisz że policjanci to grupa ryzyka, której się to najczęściej zdarza? Nie... lekarze, kierowcy, nauczyciele... czasem napięcie jest zbyt duże i droga do alkoholizmu gotowa, ale nie generalizuj. Wśród policjantów większość ludzi jest zdrowych i normalnych. Ale oczywiście najbardziej widać niechlubne "wybitne" przypadki, tak niestety też się zdarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
BAN stały
|
Owszem, ale niestety policjanci czują się bezkarni, picie w pracy, jeżdzenie po piwku i przeróżne sytuacje... Jak są na swoim terenie to nikt im nie naskoczy i tyle..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czarne owce, jak już pisałam, znajdują się wszędzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
BAN stały
|
ja znam takich "zwykłych" policjantów właśnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
oj to faktycznie przykre... pozostaje mi dziękować losowi w duchu, że na szczęście ja na takich nie trafiłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:56.