|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca w Policji
Klifek ma racje
a testy sa smiesznie i nie rozumiem dlaczego tysiące Polaków na nich odpada
|
|
|
#123 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piłką rzucam, ćwiczę może się uda
|
|
|
|
|
|
#125 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
A kwestia tego, czy są "śmieszne". Cóż - to Twoje zdanie ![]() Kicccia, Kliferek ma rację ![]() Jeśli chodzi o testy psychologiczne to sprawdzają one czy psychicznie nadajesz się do tej pracy Testy fizyczne dla niektórych też okazują się nie do przejścia. Takie bieganie czy podciąganie na drążku na przykład ![]() Moja mama pracuje w Policji od (25 ) lat i jest na bieżąco jeśli chodzi o testy kwalifikacyjne
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#128 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cięższe są tzw multiselekty - testy sprawdzające kandydata pod względem psychiki. No i podobno na sprawnościowych sporo młodych się przejeżdża Mama opowiadała, że niektórzy czterdziestolatkowie przechodzący testy kontrolne mają zdecydowanie lepszy czas na setkę...
|
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
podciąganie na drążku jest tylko gdy chcesz iść do służby kandydackiej-czyli odrabiać wojsko. Logiczne, że w przypadku kobiet jest to niemożliwe.
Testów do policji o dziwo nie zdaje :każdy Polak ze średnim wykształceniem"-zdaje je mało kto. Na zeszłorocznym teście wiedzy ogólnej w Katowicach były głównie pytania z konstytucji, podstaw prawoznawstwa, WOSu, ale trafiały sie tez pytania o Unie Europejską. Powodzenia. |
|
|
|
|
#131 |
|
czyli Endżi
|
Na stronie internetowej Policji znajdują się wszystkie wytyczne, symulacje związane z testami itd.
Co do testów fizycznych to ciekawe jest to, że wymogi są bardzo zbliżone. Dośc kontrowersyjna sprawa - wiadomo, że bardzo sprawny fizycznie facet zawsze będzie miał lepsze wyniki niż bardzo sprawna kobieta
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Zdałam i jedno i drugie
|
|
|
|
|
#133 |
|
BAN stały
|
Do konca roku 2009 obowiązuje 15 lat i emerytura, od początku 2010 emerytura będzie po 20 latach
![]() chyba muszę się streszczać. |
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
streszczac przejsc na emeryturę?
bo nie ma znaczenia kiedy sie przyjmiesz i tak bedziesz Cie obowiazywac 20 lat lub 25 lat - gdyby tak mialo nie byc to tysiące policjantow nie planowaloby zwolnienia
|
|
|
#135 |
|
BAN stały
|
Nie na emeryturę, tylko aby się dostać. Każdy kto zostanie przyjęty do końca 2009 obowiązuje go 15 lat pracy i emerytura, z dniem 1 stycznia podobno 20 lat i dop emerytura. O to chodzi.
|
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
czy moglabys podac linka, gdzie to wyczytalas?
|
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
zawsze trzeba jechac do szkołki????? nawet jak ma się dziecko??
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
można złożyć raport o "stałki", tylko często nie oplaca się wracać po zajęciach do domu
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
suzana boski avatar!
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
on pomyłką ??? haha - dobre. Ale może źle mnie zrozumiałaś po prostu, bo człowiek raczej nie może być pomyłką no nie?Chodzi o to że coraz wiecej kobiet dostaje sie do policji i każda przeważnie chce za biurkiem siedzieć, a kto będzie łapał przestępców??? Kobiety musiałby by chodzić w 10 osobowych patrolach ![]() Zresztą ja sama też się zastanawiam czy nie zdawać do policji, ale dookoła wszyscy mnie zniechęcają.
![]() Edytowane przez sunik1 Czas edycji: 2009-03-17 o 14:08 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#142 |
|
Przyczajenie
|
witam ja też złożyłam papiery na policje i 9 maja czekają pierwsze testy pewnie nie mam zbyt dużych szans ale będępróbować zawsze to jakieś wyzwanie i podniesienie swoich umiejętności pozdrawiam
---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- witam ja też złożyłam papiery na policje i 9 maja czekają pierwsze testy pewnie nie mam zbyt dużych szans ale będę próbować zawsze to jakieś wyzwanie i podniesienie swoich umiejętności pozdrawiam
|
|
|
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze przed kryzysem, kiedy pracy było w brud, do policji brali dużo przypadkowych osób. I trochę przymykali oko na niedociagniecia. Słyszłam od znajomych pracujacych w psiarni, że osoby z kwalifikacjami ( zwlaszcza po prawie, ekonomii )płci męskiej miały fory, bo już nie chcieli bab w policji
. Teraz ponoć się to zmieniło, kiedy jest więcej chętnych niż miejsc ( a ludzie chcą do policji, bo to niby pewna praca na państwowej posadzie ) i nie jest tak łatwo się dostać. Co do pracy, to też mnie się wydaje, jak tu ktoś powiedział, że nie jest wcale tak różowo... Zaczyna się od bycia takim trochę popychadłem i tzreba dużo się starać i odpowiednim osobom w tyłek włazić, aby isć do góry. Poza tym nerwica raczej murowana po kilkunastu latach pracy.... Trzeba miec powołanie... |
|
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powołanie, faktycznie i silną motywację, bo jak mam okazję zauważyć wśród policjantów lekko na pewno nie jest. |
|
|
|
|
|
#145 |
|
BAN stały
|
Wielkie testy psychologiczne przy rekrutacji a prawda jest taka, że wielu policjantów to alkoholicy i takich wcale z pracy wcale nie wyrzucają. Stara klika się trzymie...
|
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
jak cała reszta społeczeństwa, myślisz że policjanci to grupa ryzyka, której się to najczęściej zdarza? Nie... lekarze, kierowcy, nauczyciele... czasem napięcie jest zbyt duże i droga do alkoholizmu gotowa, ale nie generalizuj. Wśród policjantów większość ludzi jest zdrowych i normalnych. Ale oczywiście najbardziej widać niechlubne "wybitne" przypadki, tak niestety też się zdarza.
|
|
|
|
|
#147 |
|
BAN stały
|
Owszem, ale niestety policjanci czują się bezkarni, picie w pracy, jeżdzenie po piwku i przeróżne sytuacje... Jak są na swoim terenie to nikt im nie naskoczy i tyle..
|
|
|
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to przykre, bo w większości są to ludzie, którzy pracują za psie pieniądze dla społeczeństwa właśnie... oj niewdzięczna robota.A czarne owce, jak już pisałam, znajdują się wszędzie. |
|
|
|
|
|
#149 |
|
BAN stały
|
ja znam takich "zwykłych" policjantów właśnie.
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
oj to faktycznie przykre... pozostaje mi dziękować losowi w duchu, że na szczęście ja na takich nie trafiłam.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Służby mundurowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

Mama opowiadała, że niektórzy czterdziestolatkowie przechodzący testy kontrolne mają zdecydowanie lepszy czas na setkę...

a to przykre, bo w większości są to ludzie, którzy pracują za psie pieniądze dla społeczeństwa właśnie... oj niewdzięczna robota.