|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja
Hej. Właśnie napisałam sobie taki przykładowy tygodniowy plan. Czy mogłybyście pomoc mi go jakoś przerobic?
Poniedziałek Glinka do skóry głowy Wtorek WAX Środa Seboradin Czwartek Silver stop PIątek Seboradin Sobota Olejek rycynowy Niedziela Silver stop +sok z czarnej rzepy przed każdym myciem, Belissa, pokrzywa i szampon przyspieszający porost włosów. Edytowane przez Kate07 Czas edycji: 2008-02-06 o 17:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
No trochę sporo tego, zwłaszcza że jeszcze masz zamiar codziennie stosować czarną rzepę. Moim zdaniem potrzeba CO NAJMNIEJ jednego dnia odpoczynku dla włosów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
No właśnie.. wiem, że to za dużo. W takim razie zrobię sobie jeden, albo dwa dni "przerwy".
Silver stop jak narazie sprawdza się dobrze, chociaż zbyt wielkiej rewolucji na mojej głowie nie wywołał, bo stosuję go dopiero od miesiąca ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
a co to za glinka do skóry głowy? też działa na porost?
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
To taka glinka z Rossmanna. Nie wiem, czy działa. Używałam jej dopiero 2 razy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
a czy picie pokrzywy a branie tabletek z pokrzywa daje takie same efekty.?
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Maseczka do skóry głowy
Zielona glinka kambryjska + jojoba oil + proteina jedwabiu Maseczka zawiera 98% zielonej glinki kambryjskiej. Głęboko oczyszcza skórę, normalizuje pracę gruczołów łojowych zmniejszając przetłuszczanie się włosów. Działa regenerująco i odżywczo na cebulki włosowe, łagodzi i koi podrażnienia skóry głowy. Zawarta w maseczce proteina jedwabiu "włos w płynie" oraz olej z jojoby doskonale uzupełniają niedobór naturalnych składników budujących strukturę włosa, zapewniają jedwabisty połysk i zdrowy wygląd włosów.
#130 |
Raczkowanie
|
w czasie nauki na jutrzejszy egzamin doszłam do pewnych wątpliwości, tak męczymy się z zapuszczaniem tych naszych włosięt ,wklepujemy różne specyfiki, mixtury itp a tak naprawde myslicie ze nasze wlosy to lubia, ze to ich nie podraznie takie ciagle szarpanie i wklepywanie, nie lepiej skupic sie na jednym, doch produktach i sprawdzac jego wplyw, mysle ze jak po 3 mc nie bedzie efektow to mozna sobie z nim dac spokoj, mysle ze nasze wlosy bylyby bardziej zadowolone z takiego obrotu sprawy??? czy moze mi juz odbiaj od nadmiaru nauki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Konto usunięte
|
eee, a ja się chyba poddaję... przez miesiąc byłam mocno zdeterminowana co do zapuszczania włosow, nakupiłam różnych specyfików, a ostatnio jak weszłam na stronę w internecie gdzie komputerowo można dobrać sobie fryzurę to doszłam do wniosku że najlepiej mi w krótkich, czyli takich jakie mam (5 cm). Poza tym wyczaiłam super fryzurkę, taką dziewczęcą. Już sama nie wiem co robić, poczekam to świąt Wielkanocnych. Jeśli do tej pory włosy nie urosną jakoś znacznie to ścinam. Trudno. I ufarbuję na blond
![]() One kozie death ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
A czy możesz zacząć czytac dokładnie wątki, bo za każdym razem zadajesz pytanie o coś, co już było wiele razy wałkowane na forum?
#133 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Ja zazwyczaj tak robię - tzn. w danym czasie używam tylko wybranych produktów wg wcześniej ułożonego programu pielęgnacyjnego i staram się nie mieszać wszystkiego naraz. Elementy programu dobieram tak, aby wzmacniać ich działanie, czyli najczęściej są to serie kosmetyczne. Dzięki temy łatwiej jest zaobserwować bez większych wątpliwości, co tak naprawdę działa na wlosy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Uzywam szczotki z wlosia naturalnego. Jest drewniana, wlosie bodajze dzika? Od malego stosuje tylko taka szczotke...Z tym, ze ostatnie 2 dni nie chce mi sie ich rowniez szczotkowac - postanowilam pozwolic wlosom intensywnie sie krecic. I jest mi dobrze, zwijaja sie w blyszczace rurki, pada deszcz... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
Eh, ja was dziewczyny podziwiam za wytrwałość w robieniu tych wcierek itp. Mi się już daawno tego odechcialo, piję tylko pokrzywę bo to nie wymaga duzo zachodu oprócz włączenia pstryczka w czajniku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
co tu tak cicho? Edytowane przez kitay Czas edycji: 2008-02-07 o 20:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
dobrze ze ty to powiedzialas: "NIE CZYTALAM WATKU" . I wszystko jasne...
![]() |
#138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dobaze, to ja mam pytanie, wiem ze juz bylo o tym wspominae na forum ale bez konkretow, czy ktos moze ocenic efekty uzywania masazera glowy http://medanet.bazarek.pl/opis/16556...-massager.html ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
mam pytanko do dziewczyn, ktore stosowaly seboradin z olejkiem rycynowym- czy czeste uzywanie go nie powoduje szybszego przetluszczania sie wlosow?
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
mowisz o lotionie? obie wersje z tego co pamietam sa z olejkiem rycynowym. u mnie nie spotegowal przetluszczania, ani nie zahamowal
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez *sloneczko* Czas edycji: 2008-02-08 o 11:18 Powód: literowka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pewnie ta regeneracja jest zasługą balsamu/lotionu/szamponu... Jak wykończę swój arsenał, to zaopatrzę się w balsam albo lotion. Ampułki stosuję z ogromną nadzieją na przyspieszenie porostu. Widzisz u siebie jakieś efekty w tym temacie?
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Organizatorkaaa :)
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
czy któraś z was stosowała placentę, ale nie mówię tutaj o masce tylko ampułkach z łożysk kobiecych? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Zadomowienie
|
tak
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
skład wersji do przetłuszczających się
Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamide DEA, Glycol Distearate, Cocamidopropyl Betaine, Raphanus Nigra Extract, Matricaria Extract (and) Nettle Extract (and) Balm Mint Extract (and) Coltsfoot Leaf Extract (and) Horsetali Extract (and) Horse Chestnut Extract (and) Rosemary Extract (and) Sage Extract, Lauryl Glucoside, Disodium EDTA, Limonen, Quaternium - 80, Coco Glucoside (and) Glyceryl Oleate (and) Glyceryl Stearate, Panthenol, Pine Oil, Parfum, Metylchloroisothiazolinon e (and) Methylisothiazolinone (and) Phenoxyethanol, Tea Tree Oil, Coriander Oil, Thymol, Sodium Chloride. wersja regenerująca Skład: Aqua, TEA Lauryl Sulfate, Cocamide DEA, Sodium Laureth Sulfate (and) Glycol Distearate, Panax Ginseng Extract, Raphanus Nigra Extract, Parfum, Isopropyl Myristate, Panthenol, Sulfated Fatty Alcohol (and) Unsulfated Fatty Alcohol (and) Sodium Sulfate, Disodium EDTA, Methylchloroisothiazolino ne (and) Methyldibromo glutaronitrile (and) Methylisothiazolinone (and) Phenoxyethanol, CI 15985, Sodium Chloride. nie widze oleju rycynowego w składzie albo jest pod jakas dziwna nazwa ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Organizatorkaaa :)
|
przez pierwszy tydzen mylam codziennie wlosy seboradinem+balsam i ampulka i wlasnie wtedy moje wlosy dostaly kopniaka
![]() Oprocz tego napewno mi pomaga to, ze nie uzywam suszarki i prostownicy, pije codziennie pokrzywe i lykam vitapil stosuje ta kuracje od niedawna i naprawde jestem zdumiona z efektow i mam nadzieje ze dalej beda tak rosly a nie jak do tej pory, ze szkoda gadac
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zajrzalam na te stronke http://www.i-f.com.pl/ ale takiego nie znalazlam albo niedowidze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.