Kilka kilo mniej - chudniemy zdrowo ! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-28, 16:02   #121
margotek
Rozeznanie

Dot.: 10 kg. mniej do WAKACJI 2008 - czyli chudnij zdrowo

Mama mi się buntuje za 1,5h mam trening, jestem głodna, a na obiad naleśniki z serem i jak tu sie odchudzać? ehh...

margotek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-28, 16:10   #122
Isselilija
Rozeznanie

GG do Isselilija

Przyłączam się

Znacie jakieś skuteczne ćwiczenia na wielki zad (konkretnie pośladki)?

Isselilija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-28, 19:50   #123
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

wydaje mi sie ,że wchodzenie po schodach to fajne cwiczenie na pupe i nogi,sporo miesni wtedy pracuje!
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-28, 19:53   #124
agness51
Zakorzenienie

Polecam przejrzeć forum Fitness tam jest full odpowiednich ćwiczeń.

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-28, 19:54   #125
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

jesli zjesz jednego to nic sie nie stanie ale jezeli 10 no cóz...wszystko w rozsadnych ilosciach!to najwazniejsze w diecie!
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-28, 20:18   #126
margotek
Rozeznanie

zjadłam dwa uff całe szczeście nie poczułam jakiegoś balona w brzuchu, a to znaczy, ze nie objadłam się

Stary 2008-03-28, 20:53   #127
Isselilija
Rozeznanie

GG do Isselilija

Ostatnio schudam 3 kilo w miesiąc bo zamieniam samochod na nogi w drodze do pracy Może nie zawsze jest ku temu dobra pogoda ale się zmuszam ! Teraz stwierdziłam że skoro już zaczęłam chudnąć to może się uda wrócić do dawnej wagi...
Będę twarda!

Isselilija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-30, 14:50   #128
PLUSZOWA16KULCIA
Raczkowanie

dziewczyny musze do wakacji schudnac 10 kilo i bardzo chce ale nie jest mi latwo przytylam od wrzesnia moje kochanie wyjechao za granice i tak topilam smutek tu cos podjadlam tam cos do tego doszedl brak ruchu<bo skrecilam staw skokowy najpierw prawy potem lewy>. moje kochanie nadal tam jest wiec przyczyna nie znikla. ja wiemz e potrafie sobie odmowic slodyczy bo cale wakacje ich nie jadlam ale wtedy nie mialam dola i jak tu sie zaprzec teraz? w domu to jeszcze jakos idzie ale jak estem w szkole i wiedze jak opychaja sie tymi slodyczami to moja silna wola gdzies ucieka. jak mam sobie pomoc? w dodatku w domu siostra ciagle mi przypomona ze sie odchudzam i jest jeszcze gorzej chcialabym wrocic do mojej wagi z wakacji bo teraz zle sie czuje ze soba

77 - 75 - 73 - 71 - 69 - 67 - 65 - 63 - 61

MUSZE BYC SILNA!! DAM SOBIE Z TYM RADE!!

WYDAJE MI SIE ZE BEDE MIALA 69 PUNKTOW Z EGZAMINU
PLUSZOWA16KULCIA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-31, 21:37   #129
margotek
Rozeznanie

Dziewczyny dziś poniedziałek gdzie nasze wymiary? ja sie waże i mierze jutro bo dziś zapomniałam, ale we wtorek nadrobimy to

Stary 2008-04-01, 14:48   #130
alexa832
Przyczajenie

Dziś odkryłam to forum i postanowiłam się dołączyć ... Ważę 78 kg, a chciałabym tak 60-63 ... Mam nadzieję, że do wakacji mi się uda, chociaż na pewno będzie ciężko ... Najgorsza ta motywacja, sama nie wiem jak przestawić myślenie, żeby nie myśleć o jedzeniu :P Już nieraz się odchudzałam ... Jednak zawsze waga wracała "do normy ", ale teraz już ważę za dużo i muszę to zmienić... wiem sama sobie jestem winna i trzeba się wziąć za siebie :P No to do dzieła !! Od dziś nie podjadam, małe niskokaloryczne posiłki, nie jem po 18 i przydałoby się ruchu trochę jeszcze, coś wymyślę ... A jakie tabletki polecacie najabrdziej ... możliwie bez skutków ubocznych ?
Pozdrawiam ciepło ! Nowicjuszka na tym forum ...
alexa832 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-01, 17:23   #131
martyna82
Raczkowanie

Wink Dot.: 10 kg. mniej do WAKACJI 2008 - czyli chudnij zdrowo

Mi jest trudno z posiłkami!!! Wychodzę z domu o 7.45 a wracam ok. 16 nieraz 17 albo dłużej. Więc to jest załamujące jem śniadanie o 7.30 a potem obiadokolacje o 17.30 albo 18
martyna82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-01, 17:36   #132
margotek
Rozeznanie

Co do wymiarów, niestety w tym tyg, bez zmian

martyna82 ja mam podobnie z tym, że np. mam zajecia rano potem mam przerwe i popołudniu a potem prosto z uczelni lece na trening i wracam ok 21 Zwykle ejstem strasznie głodna po 1,5h treningu, wiec jem

Stary 2008-04-01, 20:20   #133
japkosia
Raczkowanie

GG do japkosia

w piątek ważenie. ugh. boję się.
japkosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-01, 20:47   #134
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alexa832 Pokaż wiadomość
Dziś odkryłam to forum i postanowiłam się dołączyć ... Ważę 78 kg, a chciałabym tak 60-63 ... Mam nadzieję, że do wakacji mi się uda, chociaż na pewno będzie ciężko ... Najgorsza ta motywacja, sama nie wiem jak przestawić myślenie, żeby nie myśleć o jedzeniu :P Już nieraz się odchudzałam ... Jednak zawsze waga wracała "do normy ", ale teraz już ważę za dużo i muszę to zmienić... wiem sama sobie jestem winna i trzeba się wziąć za siebie :P No to do dzieła !! Od dziś nie podjadam, małe niskokaloryczne posiłki, nie jem po 18 i przydałoby się ruchu trochę jeszcze, coś wymyślę ... A jakie tabletki polecacie najabrdziej ... możliwie bez skutków ubocznych ?
Pozdrawiam ciepło ! Nowicjuszka na tym forum ...
Niejedzenie po 18 to mit.
Najlepiej zjeść ostatni posiłek na 2-3h przed snem z przewagą białka,albo czysto białkowy na 0,5-1h przed snem

Martyno - W każdym wątku zamierzasz się chwalić,że jesz 2 posiłki?

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2008-04-02, 09:32   #135
claudia.kk
Raczkowanie

ołł... dwa posiłki to troche malutko, bo można coś wziąś ze sobą z domu. Ale dawno mnie tu nie było. I przepraszam was dziewczynki za to, ale kompletny brak czasu. Ubyło mi po kilka cm, ale normalnie jkby się na mnie uwzęli i ciągle ktoś przynosi mi słodkości... Pogieło ich? Strasznie się rozleniwiłam już nawet przestałam wracać do domu na nogach <ojjj>. Chyba potrzebuję kopniaka. Ale jeszcze nie wiem jak sobe go zrobić)
Stary 2008-04-02, 20:32   #136
SternSylwia
Raczkowanie

Siemanko dziewczyny co tam no moja waga stoi w miejscu. Ja tez w święta zgrzeszyłam ale nie miało to żadnych skutków ubocznych poza tym że się ciężko czułam nic nie przytyłam. zmniejszyłam sobie swój cel ważąc 58 kilo wszyscy mi mówią że ładnie wyglądam więc do wakacji chce ważyć minimum 54 kilo to 4 kilo różnicy jak się postaram to uda mi sie więcej. Jesli chodzi o dietke to troche się opuściłam jadłam co chciałam ale od dziś zaczynam od nowa zwłaszcza że dostałam się do senatorium i chcę tam pojechac z malutką nadwagą. Mam problem że nie lubie jeść śniadan jak coś jem rano to odrazu boli mnie brzuch i mam ochote ....wiecie co Jak wracam ze szkoły około 16 jem obiadek to jestem strasznie głodna i zamiast małej porcji zjadam taką jak mamusia nałozy około 18-19 jem cos jakies chrupki z mlekiem 0.5% Jak mam sie przestawić do normalnego jedzonka pomocyyyy
Stary 2008-04-03, 01:48   #137
margotek
Rozeznanie

ja właśnie się pakuję, rano jadę na Mistrzostwa Polski w hip hopie, czyli 4 dni niezdrowego jedzenia ehh... ale za to stres i wysiłek fizyczny :P Trzymajcie sie dziewczyny

Stary 2008-04-03, 14:25   #138
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SternSylwia Pokaż wiadomość
Siemanko dziewczyny co tam no moja waga stoi w miejscu. Ja tez w święta zgrzeszyłam ale nie miało to żadnych skutków ubocznych poza tym że się ciężko czułam nic nie przytyłam. zmniejszyłam sobie swój cel ważąc 58 kilo wszyscy mi mówią że ładnie wyglądam więc do wakacji chce ważyć minimum 54 kilo to 4 kilo różnicy jak się postaram to uda mi sie więcej. Jesli chodzi o dietke to troche się opuściłam jadłam co chciałam ale od dziś zaczynam od nowa zwłaszcza że dostałam się do senatorium i chcę tam pojechac z malutką nadwagą. Mam problem że nie lubie jeść śniadan jak coś jem rano to odrazu boli mnie brzuch i mam ochote ....wiecie co Jak wracam ze szkoły około 16 jem obiadek to jestem strasznie głodna i zamiast małej porcji zjadam taką jak mamusia nałozy około 18-19 jem cos jakies chrupki z mlekiem 0.5% Jak mam sie przestawić do normalnego jedzonka pomocyyyy
Strasznie niemądrze się odchudzasz. Dwa posiłki w ciągu dnia? Wyjdzie góra 500-700kcal,jak nie mniej o 16 pierwszy posiłek,to głupota,metabolizm jest już maksymalnie spowolniony,poza tym chrupki z mlekiem na kolację to zły pomysł,bo brak w nim białka i warzyw

Stary 2008-04-05, 19:45   #139
claudia.kk
Raczkowanie

SternSylwia co do tych śniadań to musisz się poprostu zmusić. Z czasem się przyzwyczisz. Może na początku coś małego tylko żebyś nie wychodziła z pustym brzuszkiem. A ja się już chwalę... schudłam dwa kilo. Postanowiłam się dzisiaj zważyć ii jest 53.1. HiHiHi
Stary 2008-04-05, 21:23   #140
PinkLolly
Rozeznanie

claudia.kk, gratuluje

Jeśli chodzi o mnie, to po dzisiejszym ważeniu dowiedziałam się, że schudłam 3 kg. - ćwiczenia i dieta dały swoje oby tak dalej.
A jak tam z wymiarami, to nie wiem - zmierze się i napisze.

Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki

8 minute ABS (pon., śr., pt.)
8 minute BUNS (wt., czw., sob.)
8 minute STRETCH (wt., czw., sob.)
8 minute ARMS (pon., pt.)
8 minute LEGS (śr.)

PinkLolly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-05, 21:59   #141
--Olka--
Zakorzenienie

Ja też się przyłączę. Mogę jeszcze?
Ważę 67 kilo... Buuu! Waga nie kłamie. Rok temu ważyłam 57 (i chciałam schudnąć dwa), byłam w miarę szczupła, a teraz wyglądam jak walec... Wszystko przez hormony (biorę Diane z powodu trądziku), stresy i zażeranie ich fast foodami i słodyczami. Tak mi wstyd, że szok.
Dzisiaj 5 kwietnia. Od dzisiaj się odchudzam - zjadłam zdrowo, śmieciowemu jedzeniu: nie, nie!
Chciałabym znów mieć te 57kg. Serio to 55, o których zawsze marzyłam, ale 57 i tak będzie super! Podczas majowego weekendu jadę na Mazury - niestety to oczywiste, że nie zrzucę do tego czasu mojego tłuszczu... Ale mam inny cel. Na początku lipca wybieram się na wycieczkę do Wilna... I cóż. Chciałabym móc założyć szorty i bluzkę na krótki rękaw. Teraz jest to niemożliwe, bo mam grubaśne nogi, a brzuch... zupełny bęben. Tłuszcz mi się spod ubrań wylewa, bo chodzę w za małych. Nie chcę kupować rozmiaru 42! Jakbym się przyzwyczaiła to byłoby po mnie! Ja chcę moje 38.
Więc tak. Zdrowo się odżywiam od dziś. Zero fast foodów i słodyczy (przecież wiesz, że to tylko olej i cukier i wcale nie są jadalne!). Postanawiam codziennie chodzić przez ok. pół godziny i robić po 100 brzuszków. Myślicie, że to wystarczy, by zrzucić 10 kg z 3 miesiące?
Stary 2008-04-06, 13:25   #142
dagna1
Zakorzenienie

Oluś
w 3 miesiace spokojnie tyle schudniesz. ok 1 kg traci sie na tydzien,wiec dasz (damy) rade.

czesc laski
dzis 1 dzien mojej diety. 10 kg trza zrzucic i uda nam sie,bo co to dla nas mam nadzieje,ze sie watek rozkreci,bo cos cisza :P
dagna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-06, 15:00   #143
ewelka111505
Przyczajenie

czesc kobitki! tez przylanczam sie do was.Od jakiegos czasu troszkie mi przybylo tu i owdzie..a to wszystko przez prace-siedzacy tryb;(..czyli najgorszy,zero ruchu,caly czas siedzenie na tylku itp.Zmotywowalam sie wrescie po raz kolejny i Zaczełam od wczoraj...mam nadzieje ze sie uda.Przezylam juz tyle diet w swoim zyciu ,ze jak mi sie teraz nie powiedzie to rezygnuje z odchudzania:P..hehe.Musze dodac ze wspomagam sie teraz DrenaFastem....wiec zobaczymy....

wzrost-166cm
waga-61
tak do 55-50 by sie przydalo......
ewelka111505 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-06, 15:11   #144
joj
Raczkowanie

Ewelinka ja podobnie, tylko mam ok.164 wzorstu.
Nie mieszczęsięw moje ulubione spodnie. A rok temu były dobre (ważyłam 57 kg...). Wtedy myślałam, że to dużo, dziś jednak byłabym z takiej wagi w miarę zadowolona. BIegam 4 razy w tygodniu po 30 min, rozciągam się. Dodam eszcze ćwiczenia 8 min w dni które nie biegam. Oby to dało jakieś efekty. Razem damy radę!
joj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-06, 15:12   #145
dagna1
Zakorzenienie

czesc Ewelka jedz tez duzo grejfrutow,bo one przyspieszaja przemiane materii. ja dzisiaj juz 1 zjadlam,a jutro lece do sklepu po 3.
razem razniej idzie dieta,nie raz sie o tym przekonalam tak wiec do boju! :P
dagna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-06, 16:18   #146
ewelka111505
Przyczajenie

Joj mysle ze bieganie sporo tu pomoze.Kiedys sama biegalam po 30min gora po 1h codziennie i po miesiacu kilka kilo mi zeszlo.Ostatnio pogodzilam sie z moim steperkiem i tez troszkie udalo mi sie zrzucic kg a takze ujedrnic tylek..teraz niestety nie mam na to czasu przez prace...bo jak wracam to odrazu padam na ryjek do łóżka i zasypiam.
Napewno nam sie uda...trzeba byc tylko twardym i miec silna wolea przeciez kobiet to silna plec wiec do dziela..pokazmy innym ze potrafimy

Tak,tak..wiem grejfrutki sa wspaniale na odchudzanie..tez je jadam czesto....jak ktos lubi to jeszcze brokuły i szpinak tez spomaga zrzucanie kg...
Stary 2008-04-06, 16:24   #147
sweet.girl
Zadomowienie

GG do sweet.girl

To ja się dołącze

A więc tak, odchudzam się od jutra. Wiadomo : poniedziałek. Tyle razy się odchudzałam i nigdy mi się nie udało. Mam nadzieje że teraz mi dobrze pójdzie. Musi !

Jutro podaje wagę i wymiary.
Musi się udać!

Sweet On The Diet
sweet.girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-06, 16:24   #148
gdusiaczek
Raczkowanie

Witam dziewczynki,
Chcialabym se przylaczyc...zrzucic 10kg do polowy czerwca najlepiej.
Jak u Was wyglada przykladowy dzionek dietkowy? Jadlospisik oczywiscie.

gdusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-06, 16:28   #149
ewelka111505
Przyczajenie

hmm...jadłospis.....ja nie posiadam zadnego.Poprostu mniej jem i unikam słodyczy,ziemniaków bialego chleba itp.bo one zawsze mi kg dodawaly..za to duzo owocow,warzyw, i tyle.
Stary 2008-04-06, 16:29   #150
nicki86
Zadomowienie

Gduszko to ja bede Cie przesladować ja też ja też chce się pozbyć 10kg!!
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości