|
|
#121 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 10 kg. mniej do WAKACJI 2008 - czyli chudnij zdrowo
Mama mi się buntuje
za 1,5h mam trening, jestem głodna, a na obiad naleśniki z serem i jak tu sie odchudzać? ehh...
|
|
#122 |
|
Rozeznanie
|
Przyłączam się
![]() ![]() ![]() Znacie jakieś skuteczne ćwiczenia na wielki zad (konkretnie pośladki)? |
|
|
|
|
#123 |
|
Zadomowienie
|
wydaje mi sie ,że wchodzenie po schodach to fajne cwiczenie na pupe i nogi,sporo miesni wtedy pracuje!
|
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam przejrzeć forum Fitness tam jest full odpowiednich ćwiczeń.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#125 |
|
Zadomowienie
|
jesli zjesz jednego to nic sie nie stanie ale jezeli 10 no cóz...wszystko w rozsadnych ilosciach!to najwazniejsze w diecie!
|
|
|
|
|
#126 |
|
Rozeznanie
|
zjadłam dwa
uff całe szczeście nie poczułam jakiegoś balona w brzuchu, a to znaczy, ze nie objadłam się
|
|
#127 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnio schudam 3 kilo w miesiąc bo zamieniam samochod na nogi w drodze do pracy
Może nie zawsze jest ku temu dobra pogoda ale się zmuszam ! Teraz stwierdziłam że skoro już zaczęłam chudnąć to może się uda wrócić do dawnej wagi... ![]() Będę twarda!
|
|
|
|
|
#128 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny musze do wakacji schudnac 10 kilo i bardzo chce ale nie jest mi latwo
przytylam od wrzesnia moje kochanie wyjechao za granice i tak topilam smutek tu cos podjadlam tam cos do tego doszedl brak ruchu<bo skrecilam staw skokowy najpierw prawy potem lewy>. moje kochanie nadal tam jest wiec przyczyna nie znikla. ja wiemz e potrafie sobie odmowic slodyczy bo cale wakacje ich nie jadlam ale wtedy nie mialam dola i jak tu sie zaprzec teraz? w domu to jeszcze jakos idzie ale jak estem w szkole i wiedze jak opychaja sie tymi slodyczami to moja silna wola gdzies ucieka. jak mam sobie pomoc? w dodatku w domu siostra ciagle mi przypomona ze sie odchudzam i jest jeszcze gorzej chcialabym wrocic do mojej wagi z wakacji bo teraz zle sie czuje ze soba
|
|
#129 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dziś poniedziałek gdzie nasze wymiary?
ja sie waże i mierze jutro bo dziś zapomniałam, ale we wtorek nadrobimy to
|
|
#130 |
|
Przyczajenie
|
Dziś odkryłam to forum i postanowiłam się dołączyć ... Ważę 78 kg, a chciałabym tak 60-63 ...
Mam nadzieję, że do wakacji mi się uda, chociaż na pewno będzie ciężko ... Najgorsza ta motywacja, sama nie wiem jak przestawić myślenie, żeby nie myśleć o jedzeniu :P Już nieraz się odchudzałam ... Jednak zawsze waga wracała "do normy ", ale teraz już ważę za dużo i muszę to zmienić... wiem sama sobie jestem winna i trzeba się wziąć za siebie :P No to do dzieła !! Od dziś nie podjadam, małe niskokaloryczne posiłki, nie jem po 18 i przydałoby się ruchu trochę jeszcze, coś wymyślę ... A jakie tabletki polecacie najabrdziej ... możliwie bez skutków ubocznych ?Pozdrawiam ciepło ! Nowicjuszka na tym forum ... |
|
|
|
|
#131 |
|
Raczkowanie
|
Mi jest trudno z posiłkami!!! Wychodzę z domu o 7.45 a wracam ok. 16 nieraz 17 albo dłużej. Więc to jest załamujące jem śniadanie o 7.30 a potem obiadokolacje o 17.30 albo 18
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#132 |
|
Rozeznanie
|
Co do wymiarów, niestety w tym tyg, bez zmian
![]() martyna82 ja mam podobnie z tym, że np. mam zajecia rano potem mam przerwe i popołudniu a potem prosto z uczelni lece na trening i wracam ok 21 Zwykle ejstem strasznie głodna po 1,5h treningu, wiec jem
|
|
#133 |
|
Raczkowanie
|
w piątek ważenie. ugh. boję się.
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej zjeść ostatni posiłek na 2-3h przed snem z przewagą białka,albo czysto białkowy na 0,5-1h przed snem ![]() Martyno - W każdym wątku zamierzasz się chwalić,że jesz 2 posiłki?
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
ołł... dwa posiłki to troche malutko, bo można coś wziąś ze sobą z domu. Ale dawno mnie tu nie było. I przepraszam was dziewczynki za to, ale kompletny brak czasu. Ubyło mi po kilka cm, ale normalnie jkby się na mnie uwzęli i ciągle ktoś przynosi mi słodkości... Pogieło ich? Strasznie się rozleniwiłam już nawet przestałam wracać do domu na nogach <ojjj>. Chyba potrzebuję kopniaka. Ale jeszcze nie wiem jak sobe go zrobić
)
|
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
Siemanko dziewczyny co tam no moja waga stoi w miejscu. Ja tez w święta zgrzeszyłam ale nie miało to żadnych skutków ubocznych poza tym że się ciężko czułam nic nie przytyłam.
![]() około 18-19 jem cos jakies chrupki z mlekiem 0.5% Jak mam sie przestawić do normalnego jedzonka pomocyyyy
|
|
#137 |
|
Rozeznanie
|
ja właśnie się pakuję, rano jadę na Mistrzostwa Polski w hip hopie, czyli 4 dni niezdrowego jedzenia ehh...
ale za to stres i wysiłek fizyczny :P Trzymajcie sie dziewczyny
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o 16 pierwszy posiłek,to głupota,metabolizm jest już maksymalnie spowolniony,poza tym chrupki z mlekiem na kolację to zły pomysł,bo brak w nim białka i warzyw
|
|
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
SternSylwia co do tych śniadań to musisz się poprostu zmusić. Z czasem się przyzwyczisz. Może na początku coś małego tylko żebyś nie wychodziła z pustym brzuszkiem. A ja się już chwalę... schudłam dwa kilo. Postanowiłam się dzisiaj zważyć ii jest 53.1. HiHiHi
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#140 |
|
Rozeznanie
|
claudia.kk, gratuluje
![]() Jeśli chodzi o mnie, to po dzisiejszym ważeniu dowiedziałam się, że schudłam 3 kg. - ćwiczenia i dieta dały swoje oby tak dalej.A jak tam z wymiarami, to nie wiem - zmierze się i napisze. Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się przyłączę. Mogę jeszcze?
Ważę 67 kilo... Buuu! Waga nie kłamie. Rok temu ważyłam 57 (i chciałam schudnąć dwa), byłam w miarę szczupła, a teraz wyglądam jak walec... Wszystko przez hormony (biorę Diane z powodu trądziku), stresy i zażeranie ich fast foodami i słodyczami. Tak mi wstyd, że szok.Dzisiaj 5 kwietnia. Od dzisiaj się odchudzam - zjadłam zdrowo, śmieciowemu jedzeniu: nie, nie! Chciałabym znów mieć te 57kg. Serio to 55, o których zawsze marzyłam, ale 57 i tak będzie super! Podczas majowego weekendu jadę na Mazury - niestety to oczywiste, że nie zrzucę do tego czasu mojego tłuszczu... Ale mam inny cel. Na początku lipca wybieram się na wycieczkę do Wilna... I cóż. Chciałabym móc założyć szorty i bluzkę na krótki rękaw. Teraz jest to niemożliwe, bo mam grubaśne nogi, a brzuch... zupełny bęben . Tłuszcz mi się spod ubrań wylewa, bo chodzę w za małych. Nie chcę kupować rozmiaru 42! Jakbym się przyzwyczaiła to byłoby po mnie! Ja chcę moje 38.Więc tak. Zdrowo się odżywiam od dziś. Zero fast foodów i słodyczy (przecież wiesz, że to tylko olej i cukier i wcale nie są jadalne!). Postanawiam codziennie chodzić przez ok. pół godziny i robić po 100 brzuszków. Myślicie, że to wystarczy, by zrzucić 10 kg z 3 miesiące?
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
Oluś
![]() w 3 miesiace spokojnie tyle schudniesz. ok 1 kg traci sie na tydzien,wiec dasz (damy) rade. czesc laski ![]() dzis 1 dzien mojej diety. 10 kg trza zrzucic i uda nam sie,bo co to dla nas mam nadzieje,ze sie watek rozkreci,bo cos cisza :P
|
|
|
|
|
#143 |
|
Przyczajenie
|
czesc kobitki! tez przylanczam sie do was.Od jakiegos czasu troszkie mi przybylo tu i owdzie..a to wszystko przez prace-siedzacy tryb;(..czyli najgorszy,zero ruchu,caly czas siedzenie na tylku itp.Zmotywowalam sie wrescie po raz kolejny i Zaczełam od wczoraj...mam nadzieje ze sie uda.Przezylam juz tyle diet w swoim zyciu ,ze jak mi sie teraz nie powiedzie to rezygnuje z odchudzania:P..hehe.Musze dodac ze wspomagam sie teraz DrenaFastem....wiec zobaczymy....
![]() wzrost-166cm waga-61 ![]() tak do 55-50 by sie przydalo...... |
|
|
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
Ewelinka ja podobnie, tylko mam ok.164 wzorstu.
Nie mieszczęsięw moje ulubione spodnie. A rok temu były dobre (ważyłam 57 kg...). Wtedy myślałam, że to dużo, dziś jednak byłabym z takiej wagi w miarę zadowolona. BIegam 4 razy w tygodniu po 30 min, rozciągam się. Dodam eszcze ćwiczenia 8 min w dni które nie biegam. Oby to dało jakieś efekty. Razem damy radę! |
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Ewelka
jedz tez duzo grejfrutow,bo one przyspieszaja przemiane materii. ja dzisiaj juz 1 zjadlam,a jutro lece do sklepu po 3.razem razniej idzie dieta,nie raz sie o tym przekonalam tak wiec do boju! :P
|
|
|
|
|
#146 |
|
Przyczajenie
|
Joj mysle ze bieganie sporo tu pomoze.Kiedys sama biegalam po 30min gora po 1h codziennie i po miesiacu kilka kilo mi zeszlo.Ostatnio pogodzilam sie z moim steperkiem i tez troszkie udalo mi sie zrzucic kg a takze ujedrnic tylek
..teraz niestety nie mam na to czasu przez prace...bo jak wracam to odrazu padam na ryjek do łóżka i zasypiam.Napewno nam sie uda...trzeba byc tylko twardym i miec silna wole a przeciez kobiet to silna plec wiec do dziela..pokazmy innym ze potrafimy![]() Tak,tak..wiem grejfrutki sa wspaniale na odchudzanie..tez je jadam czesto....jak ktos lubi to jeszcze brokuły i szpinak tez spomaga zrzucanie kg ...
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zadomowienie
|
To ja się dołącze
![]() A więc tak, odchudzam się od jutra. Wiadomo : poniedziałek. Tyle razy się odchudzałam i nigdy mi się nie udało. Mam nadzieje że teraz mi dobrze pójdzie. Musi ! Jutro podaje wagę i wymiary. Musi się udać!
|
|
|
#148 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki,
Chcialabym se przylaczyc...zrzucic 10kg do polowy czerwca najlepiej. Jak u Was wyglada przykladowy dzionek dietkowy? Jadlospisik oczywiscie.
|
|
#149 |
|
Przyczajenie
|
hmm...jadłospis.....ja nie posiadam zadnego.Poprostu mniej jem i unikam słodyczy,ziemniaków bialego chleba itp.bo one zawsze mi kg dodawaly..za to duzo owocow,warzyw, i tyle.
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zadomowienie
|
Gduszko to ja bede Cie przesladować ja też ja też chce się pozbyć 10kg!!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.

za 1,5h mam trening, jestem głodna, a na obiad naleśniki z serem i jak tu sie odchudzać? ehh...

Może nie zawsze jest ku temu dobra pogoda ale się zmuszam ! Teraz stwierdziłam że skoro już zaczęłam chudnąć to może się uda wrócić do dawnej wagi... 

77 - 75 - 73 - 71 - 69 - 67 -
Mam nadzieję, że do wakacji mi się uda, chociaż na pewno będzie ciężko ... Najgorsza ta motywacja, sama nie wiem jak przestawić myślenie, żeby nie myśleć o jedzeniu :P Już nieraz się odchudzałam ... Jednak zawsze waga wracała "do normy ", ale teraz już ważę za dużo i muszę to zmienić... wiem sama sobie jestem winna i trzeba się wziąć za siebie :P No to do dzieła !! Od dziś nie podjadam, małe niskokaloryczne posiłki, nie jem po 18 i przydałoby się ruchu trochę jeszcze, coś wymyślę ... A jakie tabletki polecacie najabrdziej ... możliwie bez skutków ubocznych ?

o 16 pierwszy posiłek,to głupota,metabolizm jest już maksymalnie spowolniony,poza tym chrupki z mlekiem na kolację to zły pomysł,bo brak w nim białka i warzyw

mam nadzieje,ze sie watek rozkreci,bo cos cisza :P