![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Kilka kilo mniej - chudniemy zdrowo !
Więc, wszystkie kobiety/dziewczyny, które chcą schudnąć 10 kg. do wakacji zapraszam do tego wątku
![]() Ja postanowiłam wrócić do mojej wagi 45kg. kiedy to byłam zgrabniutka... Niestety w przeciągu roku przytyłam 10 kg. (pieczone ziemniaczki, hamburgery, hot-dogi, pizza itp. - same wiecie jak to jest) Nigdy się nie spodziewałam, że mnie może to spotkać, zawsze byłam szczupła, a tu proszę. 45 kg to mój cel, bo 55 to stanowczo za dużo ![]() Dodam, że odchudzamy się zdrowo - zdrowe odżywianie się, a przede wszystkim ćwiczenia! Żadnych głodówek (zresztą to nie ten wątek). Dodam coś od siebie, może to niektórych ruszy... Sama planowałam teraz niedawno bardzo drastyczną pseudo "dietę" (chciałam szybko schudnąć, ważyłam 54kg.) niestety szybko nie znaczy skutecznie. Efekt? owszem, schudłam 4 kg. w tydzień, ale już w następny przytyłam 5 i o mało co nie wpadłam w depresję. No ale cóż, to mnie zmotywowało do zdrowej diety, stopniowej, ale skutecznej. ZACZYNAMY OD PONIEDZIAŁKU (10.03) - kto się przyłącza, kto chce być szczupły na WAKACJE? Zgłaszając się piszcie ile ważycie obecnie i jaki jest wasz cel. Właściwie możecie zapisywać się kiedy chcecie, ale lepiej razem zacząć od poniedziałku. Co tydzień będę podliczała ile razem schudłyśmy kilogramów ![]() Razem raźniej! więc przyłączajcie się, chwalmy się sukcesami, wspierajmy i motywujmy siebie nawzajem itd., itp. ![]() DO DZIEŁA!
było|jest|będzie 8 minute ABS (pon., śr., pt.) 8 minute BUNS (wt., czw., sob.) 8 minute STRETCH (wt., czw., sob.) 8 minute ARMS (pon., pt.) 8 minute LEGS (śr.) Edytowane przez agness51 Czas edycji: 2008-11-24 o 15:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Przyczajenie
|
Dot.: 10 kg. mniej do WAKACJI 2008 - czyli chudnij zdrowo
Cytat:
Dziś rano podjęłam dokładnie takie samo wyzwanie :) Zaczynam z Tobą. Sama w przeciągu 2 lat przytyłam prawie 15 kg, i tyleż chciałabym zrzucić do wakacji.( przynajmniej taką mama nadzieję ) . Czyli na śniadanie muesli z chudym mlekiem, na drugie- twarożek i jabłko, obiad jeszcze nie zpalanowany ...zobaczymy co poleca zakładowa stołówka :( która to właśnie w znacznym stopniu przyczyniła się do mojego wzrostu wagi !!! Tylko ze nie bardzo mam wyjście .... muszę zjeśc obiad .... aaah to będzie prawdziwa walka... nie umiem sie głodzić ! w międzyczasie rezygnuję z kawy i zalewam tylko czerwoną herbatkę( fuuj) i wodę mineralną ... :mur: zwazywszy ze jestem przed ślubem ..... do 21 czerwca Muszę ważyć 65 kg!! ( czyli tyle co przed 2-ma laty) ... Damy radę ! 78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65:jupi: |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
aha zapomniałam dodać ze kontynuuje 2 razu w tygodniu intensywny aerobik ... i 2 razy w tygodniu 8 kilometrowy spacerek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
to ja chcę się przyłączyć
ważę 61 kg i do wakacji chcę by było przynajmniej 54, wtedy będę bardzo zadowolona, a jak będzie 51 to będę przeszczęśliwa a więc do dzieła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja tak samo jakPinkLolly Chcę schudnąć z wagi 55--->45 bo przez rok przytyłam to 10 kg, a była ze mnie fajna dziewczynka. Ten wątek jest wprost dla mnie stworzony
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a ile macie wzrostu?
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ochh ja tez się przyłączam, bo takie też miałąm postanowienie, że od dzis i juz
![]() Ale nie chce podawac swojej wagi bo ona nie jest żadnym miernikiem Chcę schudnąc 10 kg oby jak najszybciej i bez efektu jojo ![]() Nie mam zamiaru się głodzic ani nic. Zdrowe jedzonko i ruch ruch ruch!!!
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
No nie wierzę, ale sama się przyłączę :P
Nie mam póki co pomysłu co zrobić, póki co ograniczenia jedzenia i więcej ruchu ![]() To do dziełą dziewczynki! w kupie raźniej! ![]() start: 61 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
I ja się przyłączam!
![]() Chcę schudnąć 11kg. Z 71 do 60 przy wzroście 174. Trzymam za Was i za siebie kciuki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieję, że nam się wszystkim uda, razem raźniej ![]() może jeszcze podamy swoje wymiary, bo nie zawsze od razu zaczyna spadać na wadze. Co Wy na to? Od razu mi lepiej, jak wiem, że ze mną tylko miłych dziewczynek rozpoczyna walkę
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
oj, też mam nadzieję, że nam się uda
![]() A wymiary aż wstyd pokazywać, ale : 84-74-100 tak z 10 cm w pasie i w biodrach by się przydało pozbyć ;D i 10 w biuście ale do przodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
u mnie 86-68-97
i marzy mi się tak chociaż po 5 cm w biodrach i talii (najlepiej 10) - i niech to wejdzie w biust ![]()
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
O, jak miło
![]() ![]() W ogóle świetny dzień na rozpoczęcie odchudzania - cieplutko i już pachnie wiosną - jestem zmobilizowana i wiem, że nam się uda ![]() Więc, dzisiaj z przyjaciółką idę na basen, jutro pójdziemy na aerobik - zobaczymy gdzie nam się bardziej spodoba i wykupimy karnet. Mam o tyle dobrze, że przyjaciółka mnie wspiera i zgodziła się ze mną chodzić na aerobik, bądź na basen. Oprócz tego oczywiście indywidualne ćwiczenia. Dodatkowo diametralnie zmieniam tok odżywiania - sama zdrowa żywność, muszę jeszcze poszukać w internecie jakiejś stronki z poradami co jeść, a czego nie - jak znajdę coś ciekawego, to wrzucę tu, może komuś się przyda ![]() ![]() No więc co dzieła - trzymam za Was kciuki ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
![]()
To ja też się przyłączam.
wzrost: 164cm waga:54kg cel: ok 45kg nawet 43 kg (jak się uda) Chcę się pozbyć tłuszczyku z bioder , a przede wszystkim z nóg (całych w szczególności ud) z brzuszka tez troszkę. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Hm ja nie wiem czy udałoby mi się schudnąć aż 10kg, aczkolwiek do wakacji chcę schudnąć dużo, na tyle dużo, żeby dobrze wyglądać i dobrze się czuć
![]() Powodzenia! Ja zaczynam od jutra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
No dziewczynki, nasz drugi dzień dziś
![]() Dzień zaczęłam od jogurtu z ziarnami i 3 kromeczek Wasy. No i kawy niestety odmówić sobie nie mogłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Ja mam tak około 163/4 cm. Wiec żyrafa ze mnie kiepska:PP
Jak wam minął wczorajszy dzień? Bo u mnie tak: 9.00 - mała porcja ryżu z warzywami 12.00 - bułeczka razowa z pasztecikiem (firmowy) i pomidorkiem 14.10 - połowa bułeczki razowej z serkiem topionem ze szczypiorkiem(zamiast masła:P), szyneczką, rzodkiewką, papryką ok. 16 - gruga połówka 18.20 - mały Kubuś Rano troche ćwiczyłam, ze szkoły szłam na nogach czyli jakieś 20 min marszu. Dzisiajszy dzień zaczynam od "Pomysłu na kurczaka z pieczrkami" z jedną saszetką ryżu. Pozdrownionka ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Claudia, to chyba za malutko jak na jeden dzień. Postaraj się jeszcze jakieś warzywo albo owoce wprowadzić do diety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
drugi dzień i na razie dobrze się trzymam
![]() pogoda mnie dobrze nastraja i od razu mi łatwiej, no i myśl, że jest nas tyle i razem działamy tez nakręca mnie pozytywnie
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
No i się zaczeło
![]() Taak ta pogoda pomaga, gdyby było szaro i brzydko nie miałabym chyba siły się odchudzać, musiałabym sięgnąć po czekoladę. A narazie trzymam się dobrze ![]() Zazwyczaj w szkole zjadam mnóstwo słodyczy, a dziś? Nic, tylko woda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Hej Kochane
![]() Jak tam Wam idzie? Jeżeli chodzi o mnie, to wczoraj byłam na basenie i raczej na basen karnetu nie wykupię ![]() Dzisiaj na śniadanie zjadłam 2 kanapki z pomidorem i ogórkiem. Na obiadek mały filet i surówka + zupa - rosół. z kolacji rezygnuje, w ogóle po 18 nic już nie biorę do ust. Ogólnie pije dużo niegazowanej wody oraz zajadam se różnego typu warzywka ![]() Co do ćwiczeń, to oczywiście: Jazda na rowerku domowym - stacjonarnym i różnego typu domowe ćwiczenia (brzuszki itd.) Daje radę i powiem szczerze, że nawet mi się to wszytko podoba ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Nie bierz nic do ust po 18, jeśli kłądziesz się spać, o 21. To nie jest wcale takie zdrowe niejedzenie po 18, to mit, już obalony
![]() Ja póki co myślę co zrobię sobie na kolację, ale chya skończy się na Wasie z serkiem ze szczypiorkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
pączki mnie dziś kusiły, ale nie zgrzeszyłam i jestem z siebie dumna
![]() a zaraz zapodam sobie jakieś ćwiczonka, dobrze się czuję ze świadomością, że walczę ![]()
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
cześć
mam 19 lat ważę 73 kg przy wzroście 163 cm ![]() ![]() z góry dziękuje ![]() Edytowane przez mia_mery Czas edycji: 2008-03-11 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj 2 dzień diety, jem mało, warzywka, różne tam takie + duużo czerwonej herbaty i wody piję
![]() Ćwiczyłam też w domu- brzuszki, przysiady itd + godzina pilatesu w fitness clubie ![]() Chociaż kuszą mnie jeszcze słodycze (zwłaszcza, że jak na złość moja mama nakupowała mnóstwo pysznych rzeczy ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Rozpoczynam 3 dzień. To chyba prawda, ze troche mało zjadam, ale już staram się troszeczkę więcej
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
dziewczyny przyłączam się do was. ;D ja zaczynam od dzisiaj! :P mam nadzieje że nadrobie te dwa dni xD moj cel to 6 kg w dół! w sumie kg to pikuś wole żeby ubyło dużo centymetrów! tylko mobilizujmy sie nawzajem! bo ja mam słomiany zapał!
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Kasiulek, rozumiem Cię doskonale, bo ja mam taki sam cel - bardziej efekt w wyglądzie sylwetki niż w kilogramach
![]() Życzę powodzenia! Dla mnie to dopiero drugi dzeiń ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.